(M)ot valfrihet i Götene!

Föräldrakoperativet Kullebarn ville ha kommunal borgen av kommunen. Bakgrunden är i stort att kommunen renoverade och byggde ut de lokaler de har sin verksamhet i och erbjöd dem större lokaler än de hade råd med. Detta var de tvungna att tacka nej till av ekonomiska skäl. Enl. kommunen tackade de bara nej.
Nu har de hittat andra lämpliga lokaler att bedriva sin verksamhet i och ville ha hjälp med en kommunal borgen för att renovera dem. Då säger kommunen nej och jämför detta icke vinstdrivande föräldrakoperativ med att det skulle vara ett riktat stöd till enskild näringsidkare. Så låg är nivån i den politiska ledningen i Götene. Man slängde miljoner i halsen på en privat näringsidkare i MV-härvan och då hävdar man motsatsen att det inte är ett riktat stöd till enskild näringsidkare?????????? Man gav också en kommunal borgen till golfklubben, ett beslut som även vi var med på på grund av ungdomsverksamheten.
Nu riskerar man alltså att slå undan benen på en 20-årig ideell förskoleverksamhet med motivet att de är att jämföra med en enskild näringsidkare. Detta skulle ju leda till minskad valfrihet för föräldrarna i Hällekis om koperativet tvingas lägga ner sin verksamhet. Men det är tydligen inget problem för M, S, FP, MP och även SD som röstade ner detta.
Tala om valfrihet går bra, men att verka för det sedan, det gör man inte. Hycklarnas (m)arknad!
 
 
 
 
 

Torgdag!

Idag blev det några timmar vid torget i Götene. Det är ju ett viktigt val redan 25:e maj till EU parlamentet.
Det är alltid intressant att få höra andras åsikter och varför intresset är så lågt för detta val.
Folk är förbannade för att de inte ser några positiva resultat i sin närhet trots de höga löner man har i EU.
Höga löner och inget synligt resultat tar alltså bort legitimiteten och därmed intresset. Måste erkänna att jag kan känna sympati med detta tänk.
Dock så är demokratin värd att kämpa för och den 25:e maj kan vi faktiskt göra skillnad om alla sluter upp vid valurnorna. Just nu pågår förhandlingar mellan EU och USA om ett frihandelsavtal kallat TTIPP. I detta avtal har man vad som så fint kallas "investerarskydd". Detta innebär bl.a att försökringsbolag kan stämma staten om de förbättrar sjukförsäkringen, för då tjänar försäkringsbolagen mindre pengar. Kan det bli mer sjukt?
Samma sak gäller våra välfärdssektorer. Får inte riskkapitalisterna göra de vinster de anser att de borde kunna göra på skola vård och omsorg så kan de helt sonika stämma Sverige och få skadestånd. Så gå och rösta den 25:e maj för det är viktigare än någonsin!!!!!!!
Följ sedan upp detta val genom att rösta för välfärden även i september, för alternativet att inte rösta är ju enbart en röst på det du inte gillar!
 

En dag i Förvaltningsrätten.

Idag var det dags för den muntliga förhandling kommunen begärt i målet om min överklagan beträffande fullmäktiges beslut att köpa borgen på Medeltidens Värld.
Det var en stillsam förhandling med bra samtalsklimat, trots Bert Karlssons deltagande ;-)
Nja Bert skötte sig också tycker jag, med Bertmått mätt iaf.
Kommunens delegation bestod av deras advokat med ekonomichefen som biträde.
Åsa Karlsson, Åke Fransson och Jerker Andersson-Liljestrand var kallade som vittnen.
Inom två veckor skulle rätten meddela sitt beslut. Sen får vi se vad som händer beroende på vad och hur utfallet blir och motiveras.
 
 

Den blomstertid nu kommer ......

Nu planteras det och görs fint runtom i kommunerna, så även i Götene. Idag pyntades rondellen i Sil av Veronika Törnberg med kollega. Vacker blomsterprakt växer fram under yrkesskickliga händer och som vi alla sedan får njuta av under hela sommaren. Måste säga att jag beundrar dessa arrangemang och dess vackra sammansättningar. Det får en att njuta ytterligare ett snäpp av sommaren!
 
 
 
 
 

En underbar påsk är tillända!

Har nog aldrig upplevt ett så skönt påskväder tidigare. Gissar att det var många belåtna miner och mycket nytankad energi på arbetsplatserna runt om i landet som startade upp efter helgen. Och fortfarande håller det härliga vädret i sig, så fortsätt njuta så mycket det bara går.
 
 
 

Viktigaste EU-valet hittills!

Därför är det viktigt att rösta i EU-valet! Slovakien blev stämda av ett försäkringsbolag och fick betala stora böter för att de ville förbättra sjukförsäkringen i landet. Detta tycker alliansen är ok och sossarna velar ännu så länge som vanligt. Det är bara Vänsterpartiet som står upp för våra demokratiska rättigheter! Så gå och rösta i maj, detta kan vara det viktigaste EU-valet hittills!
 
 
 
 
 
 
 
 

Glada Götenebor som sprider glädje!

Dessa påskkärringar med tillhörande påskherre förgyllde tillvaron denna vackra påskafton på sin väg mot Källbyäng. Härligt med vuxenglädje! :-D Tack och en riktigt Glad Påsk!
 
 

Trots allt, Glad Påsk!

Musikskolan i Götene fortsätter att irritera opinionen i kommunen. Men kommunledning och tjänstemän bryr sig inte. Det är väldigt synd att inte Götenes kommunalråd heter Kjell Hedvall (S) istället för Åsa Karlsson (S). Jag är övertygad om att processen angående musikskolan sett helt annorlunda ut då, inte minst ur ur demokratisk synvinkel.
 
Min trefrågiga interpellation som Åsa Karlsson fördröjde en månad med att besvara, trots att hon var påläst redan innan förra fullmäktigemötet, besvarades denna gång floskelmässigt eller inte alls.
Den enda fråga som besvarades var min andra fråga som löd: "Planeras det några som helst politiska förändringar och i så fall vilka?"
Svaret löd: "Finns inga intentioner på att minska verksamheten inom musikskolan."
Då jag påpekade att enhetschefens utredning från 2013 visade på betydande förändringar i negativ riktning om man förlägger musikskolans verksamhet till em o kvällar så häpnade jag faktiskt över svaret.
Det vet man ju inte att det blir så, svarade kommunalrådet.
Då bröt jag, för det är ju fullständigt meningslöst att försöka föra en saklig diskussion med en "vägg".
Jag kunde fortsatt diskussionen med att visa Åsa Karlsson att det faktiskt finns verkliga exempel där precis samma förändring som nu planeras i Götene, genomförts av andra kommuner och fått exakt den effekt som enhetschef Lena Lyrestens fina utredning ger vid handen.
 
En annan aspekt angående denna fråga är att alla partier i Götene nu påstår att de är för musikskolan.
2011 bestod majoriteten av S, M, C, FP, KD och MP. Denna majoritet ville lägga ner musikskolan.
Nu inför fullbordat(?) faktum så har plötsligt alla ändrat sig (och det är valår). Ingen lyfter dock ett finger för att få ngn förändring eller dialog till stånd. Centern skrev en debattartikel, KD gav sitt stöd till Evalena (V) när hon försökte få upp frågan som ett ärende på KS. Detta motverkades dock av Åsa Karlsson och kommunchefen. Varför kommunchefen lägger sig i det politiska arbetet, mer än att vara föredragande, är ju fullständigt oacceptabelt. Men tydligen är det han som är Åsas chef, istället för tvärtom.
 
Nu blev det ändå ett ärende på KS till slut och då hade man kallat in en "expert" från skolinspektionen. Han förklarade att rektorerna har laglig rätt att förbjuda systematisk ledighet och tydligen att de äger rätten att bestämma om eleverna får ha musikskoleundervisning på raster och håltimmar, eller inte.
Vad som inte kommit ut i media är att han också sa att ett sådant beslut bör vara motiverat och kunna referera till ett problem. Något som inte gjorts i Götene.
Han sa också att det heller inte skulle varit något problem om man beslutat sig för att ha musikskolan kvar så som den är idag. Det är upp till rektorerna om de beviljar ledighet.
Men i Götene har rektorerna bestämt sig för att musiskolan inte skall få bedrivas på skoltid, trots att de inte visat på något problem.
Så kära invånare med musikskoleelever, kräv besked av era rektorer om vad problemet varit med den systematiska ledigheten och musikskolan? Kräv detta skriftligt och kan de inte ge besked så anmäl dem till skolinspektionen. Men låt dem inte få en lugn stund!
 
Glad Påsk så länge, till er alla!
 
 
 
 

Bra lagändring!

Grundlagen ändras vid årsskiftet så att det blir enklare att åtala personer som utsätter andra för förtal på internet.
Mycket välkommet måste jag säga, och då får nog moderaten Marcus Källander i Götene lära sig läsa innantill fortsättningsvis innan han publicerar sina rena förvanskningar av sanningen.
 
 
 

Kommunlistan klar!

Vänsterpartiet Götene höll årsmöte i Centrumhuset tisdagen den 25/3. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar fastställdes också kommunlistan. En lokal valplattform diskuterades på temat "(V)i är inte till salu".
Glädjande kunde styrelsen konstatera det kraftigt ökande intresset för partiets politiska arbete och det växande medlemsantalet.
Den nya styrelsen valdes enl. följande. Ove Nordström (ordf), Åsa Fällgren, Evalena Öman, Roger Karle'n, Magnus Kling, Toraa Jacobsson och Magnus Ekblad.

Kommunlistan:
1 Magnus Ekblad
2 Evalena Öman
3 Ove Nordström
4 Toraa Jacobsson
5 Roger Karle'n
6 Åsa Fällgren
7 Magnus Kling
8 Sofia Ohlin
9 Suzanne Rasmussen
10 Anita Hellman
11 Gunnar Jacobsson
12 Lena Morin
13 Karina Fasth
14 Monika Ekblad
15 Yvonne Andersson
16 Monica Johansson
17 Ylva Borg
18 Helena Larsdotter
19 Amund Öhrnell
 
 
 
 

Grattis kommunledningen!

Dagen till ära så får man väl gratulera Götenes kommunledning. Inte minst efter gårdagens fullmäktige och den fortsatta oviljan från kommunalrådet Åsa Karlsson att seriöst komma till en vettig lösning i frågan om musikskolan. Det finns inget beslut i frågan var svaret igår och den tidigre utredningen som visar att verksamheten troligen kommer att minska var inget att bry sig om enligt Åsa. Man kan ju inte veta att det blir så var hennes syn på saken?????? Men hur hon vet bättre förklarade hon aldrig. Problemet är att kommunledningen fortsätter arbeta med den planerade förändringen trots allt. En arrogans och maktfullkomlighet som är fullständigt oacceptabel, inte minst mot den drabbade personalen. En S-styrd kommun som inte bryr sig om varken MBL eller samverkan!
 
 

RSS 2.0