Segregera mera!

Möjligen kan detta komma att bli Götenes kommunslogan i framtiden. Man driver en starkt borgerlig politik där S verkat lägga sig helt platt. Det senaste är att man nu skall sälja tomter till högstbjudande. Naturligtvis strandnära och där skall man ju bara kunna bo om man har gott om pengar?
Gott om pengar har inte kommunen dock, trots de positiva rubrikerna att bokslutet för 2011 blev bättre än förväntat. I höstas visade prognosen på - 10 miljoner och Kent Selmosson (S) var då noga med att i fullmäktige påpeka att V och GF varit med och tagit den budget som låg till grund för året. Jag undrar om han kommer att vara lika noga med att påpeka detta nu? Nej naturligtvis inte!
Årets resultat är ju en skimär där kommunen sålt fastigheter för att sedan istället hyra tillbaka lokalerna. Man skjuter alltså problemen framför sig. Man säljer sina tillgångar och ökar succesivt sina utgifter. En del kreativ bokföring kan man också skönja, framförallt i det skandalomsusade bolaget Medeltidens Värld.
För nästa år har man bättre marginal i sin budget dock. Detta genom besparingar på skola och äldre plus 1,1 miljoner i den extra skattehöjning man beskyllde musikskolan för trots att 1,1 miljoner av dessa 2, lades som ett överskott direkt på budgeten. Den tänkta besparingen på musikskolan skulle endast varit 900 000 för 2012. Om detta andades majoriteten inte ett ord dock!
Så ser det ut i Västergötlands Grönköping där S, M, C, FP, KD och MP efter bästa förmåga försökt sätta demokratin ur spel med sin oheliga allians!

Fel spritbolag sålt! Tillnyktring i Grönköping


En stor spr-taffär har i dagarna gått av stapeln i Grönköping. Dock har det visat sig att det måhända var helt fel verksamhet som avyttrades – åtm. i förhållande till huru det från början var tänkt. Den glädje som många erforo, vid nyheten om försäljningen, riskerar nu att förbytas i en tillnyktrandets förargliga baksmälla!

Patron ur, för Tomhylsan!

Tolgfors lämnar alltså regeringen för att rädda Reinfeldt och Bildt m.fl. Nu kommer han naturligtvis inte att behöva svara på några frågor i konstitutionsutskottet.
Dagens presskonferens ger kanske en vink om att Tolgfors är på väg till Dramaten. Bättre teater går knappast att skapa!


Fortsatt sorg med Anders Borg!

När nu inte pengarna räcker längre till jobbskatteavdrag för Anders Borg så sällar han sig till FP och Centerns krav om lägre löner. Borg kallar det dock för att vi har "för höga trösklar".
Vad är då Borgs recept? Jo nu skall han dra in på socialbidrag, bostadsbidrag och etableringsbidrag. Det är en fin "välfärdsstat" han målar upp för svenska folkets framtid om de fortsätter att rösta på borgarna.
Det är märkligt att folket alltid skall bli motiverade av lägre ersättningar medans överheten enbart motiveras av fantasisummor ovanpå redan fantasihöga löner.
SVT


Investeringar istället för lönesänkningar skapar nya jobb!

Centerledaren Annie Lööfs förslag att sänka ingångslönerna med 25 procent vore en katastrof för många svenska löntagare. En heltidsarbetande undersköterska skulle få ungefär 8 500 kronor kvar att leva på efter skatt. För det stora antal inom äldreomsorgen som jobbar deltid, skulle den verkliga månadsinkomsten bli ännu lägre.

Lika illa eller värre ser det ut i restaurangbranschen, handeln och städbranschen. Lönerna är låga och många har timvikariat och jobbar deltid. Redan idag är ekonomin knapp för alla som vårdar, serverar, städar och betjänar kunder i butiker. Utan dessa hundratusentals människors arbete skulle samhället sluta fungera. Men Annie Lööf tycker alltså inte att de är värda de löner de får. De ska ha ännu mindre.

Motivet är förstås att sänkta löner ska leda till fler jobb. Problemet är att det inte fungerar. Det finns inga tydliga samband mellan sänkta löner och fler jobb – tvärtom är arbetslösheten högre i många av de länder där ingångslönerna är låga. Vad sänkta ingångslöner däremot leder till är att människor förblir fattiga trots att de arbetar.

För att få ner arbetslösheten behövs istället investeringar som skapar arbetstillfällen och utbildningar som gör det möjligt arbetslösa att få jobb. Vänsterpartiets alternativ till skattesänkningar och lönedumpning är satsningar på bostadsbyggande, grön omställning av transporter och energisystem och en kvalitetshöjning i välfärden. Och istället för förnedrande arbetsmarknadsprogram vill vi storsatsa på yrkesutbildningar, lärlingsplatser och en chans att läsa in gymnasiet för alla som behöver det.

Vi vill bygga ett framtida Sverige med minskade klyftor, en bättre välfärd och en hållbar och konkurrenskraftig industri. Ett Sverige där alla kan leva på sin lön och känna sig stolta och uppskattade efter förtjänst oavsett om man jobbar som servitris, snickare eller lärare. Det står i tydlig kontrast till den borgerliga framtidsvisionen med ökande klyftor och heltidsarbetande som lever under fattigdomsgränsen.

 

 


"Missnöjda(?)" silvermedaljörer hyllades på torget!

Villa-Lidköpings spelare (silvermedaljörer) och Stenhammarsskolans 5H (guldmedaljörer) hyllades välförtjänt på Lidköpings torg idag.
Se filmen hos NLT, eller klicka på bilden.
Även reportage på Lidköpingsnytt.


Götene fortsätter ta tveksamma beslut!

Fullmäktige i Götene och beslut som rör Medeltidens Värld / Äventyrslandet Kinnekulle brukar sluta med överklaganden. Troligen har ikväll fattats ytterligare ett beslut som kommer att överklagas.
Kommunen skall nu gå i borgen för ett privat bolag som är ägare till borgen som är uppförd på MV/ÄL utan bygglov. Två tveksamheter finns i beslutet, dels att kommunen går i borgen till ett enskilt bolag vilket i sig strider mot kommunallagen.
Detta hävdar kommunledningen nu att det inte gör eftersom det enskilda bolaget sedan hyr ut borgen till kommunen netto. Alltså sägs det att de inte tar ut någon vinst. De tar däremot ut för sina administrativa kostnader 100 000/år. Låter dyrt tycker jag när jag jämför med vår bostadsrättsförening som lägger hälften av denna summa trots betydligt fler hyresgäster än endast en som i detta fall.
Det rimliga hade ju varit att kommunen helt sonika tog över lån och ägande från det enskilda bolaget Borgenärerna AB. Men då är det så att detta bolag fick 1 miljon i bidrag av länsstyrelsen när borgen uppfördes. Ett sånt bidrag kan endast ges till enskilda bolag och ej till en kommun så om kommunen skulle överta ägandet måste detta bidrag betalas tillbaka.
Den andra tveksamheten är att kommunen riskerar skattebetalarnas pengar genom att gå i borgen för en borg utan bygglov. Att riskera skattepengar på detta sätt är också olagligt. Men majoriteten i Götene bryr sig inte.
Än märkligare blev det när S kom med ett tilläggsyrkande om att man gjorde ett avsteg från sina egna (kommunens) borgensregler i denna fråga, och som om det inte var nog med det så reserverade man sig i efterhand mot beslutet. Grönköping framstår som en idealkommun i sammanhanget.
När kommunstyrelsens ordförande dessutom har mage att använda försäljningsargumentet som skäl för att fatta beslutet utan att någon information om vilka villkor eller summor det skulle handla om vid en sådan försäljning, så förstår ni att det ligger mer än en hund begraven i denna fråga. Nej alla redovisningar skall ske på nästa fullmäktige????????????
Tar vi inte det här beslutet nu så ............... bla bla bla! Den vanliga "medeltida" utpressningstekniken som alltid i detta ärende. Precis så som Kent Selmosson (S) efter valet lovade att det skulle vara slut på, då????????????
Nej nu är det nog bara att invänta hur många överklaganden som kommer in, det finns ju faktiskt väljare som bryr sig om lagar och regler i kommunen, kommunledningen och den sittande majoriteten till trots!


Lidköping - SM GULD = 1- 1

Villa-Lidköping misslyckades med att ta hem SM-Guldet i bandyfinalen. Stenhammarskolan 5H lyckades däremot genom att besegra Liljanskolan från Svärdsjö med 10-7 i finalen. 10-7 var för övrigt mitt tips gällande Villa-Saik, men då var det ju iaf ett gångbart resultat på finaldagen, alltid ngt. Gissar att jobbarkompisen är ganska nöjd idag då han hade två barn med i finallaget. Inte illa att ha dubbla SM-Guld hemma!
Lidköpingsnytt.


Tack "nya" Moderaterna, men så här vill vi inte ha det!

Arbetslinjen? Värna om de svaga? Den svenska modellen? Välfärdens kärna? Vad betyder dessa ord i praktiken för M, C, FP och KD?


Sossarna har gett upp den generella välfärden .....

.... iaf i Katrineholm. Den allt större andelen äldre av befolkningen pekas ut som problemet. Reinfeldts lösning var att arbeta till 75. I Katrineholm ser de skattehöjningar och volontärarbete som en framtidsmodell. Jag undrar när de äldre skall få sin beskärda del av tillväxten? Eller är det tänkt att det fortsatt enbart skall gå till storföretagens ökande vinster som de dessutom inte betalar ngn skatt på? Aktieägare och börsbolagsledningar skall frossa i rikedom medans arbetare och gamla fortsatt skall få det sämre. Det är dags för en ny regering, frågan är bara om sossarna då kan ingå i en sån? De verkar ju ha gett upp!


Grattis Sandviken!

Absolut värdiga mästare i bandy sett över hela säsongen, Sandvikens AIK. Att sen Svenska bandyförbundet förstör finalfesten genom att låta Team Kandell försöka döma matchen är rent bedrövligt. För Villas del är det bara att bryta ihop och komma igen nästa säsong. Nu har ni rutinen om vad som väntar och krävs. Tack för att ni ändå gjorde match av det till slut. Nu gäller det att klara av ytterligare en sommar bara så ses vi i arenan igen!


SM-GULD 2012?


Bra distriktsårskonferens.

Ja det var ett bra möte distriktet höll i centrumhuset i Götene idag. Ida Legnemark, från Borås och partistyrelsen pratade politik och svarade på frågor och detta hade nog kunnat pågå hela dagen om inte den eminente mötesordföranden Carl-Magnus Bengtegård från Vara på ett fint sätt dragit ett streck i talarlistan.


Ett annat mycket uppskattat uppträdande med allvarliga undertoner stod Flemming Mouritsen för. Hans nummer sammansatt av Kent Anderssons tänkvärda dikter var uppskattat. Tänk om fler kunde få ta del av dessa och begrunda innehållet, då hade vi troligen haft ett betydligt varmare Sverige.

www.scenfärdighet.se

 

Naturligtvis var det också sedvanliga årsmötesförhandlingar och val där vi hade fyra kandidater till ordförandeposten. Efter intervjuer med alla fyra blev det valberedningens förslag som vann flest röster och alla verkade nöjda med det. Nu blir det spännande att se distriktsstyrelsen fortsätta jobba vidare på det fina sätt de gjort redan tidigare. De har verkligen fått ihop det bra.


Distriktskongress i morgon.

Distriktskongress hålls i morgon i centrumhuset i Götene. Väl mött!

Centern är numera ett patetiskt fiasko!

Centerns kongress beslutade att säga nej till EU:s datalagringsdirektiv - Centern röstade i riksdagen ja till EU:s datalagringsdirektiv.

Centerns kongress beslutade att säga ja till förbud mot uranbrytning - Centern röstade i riksdagen nej till ett förbud mot uranbrytning.

Utan att överdriva kan man lugnt säga att demokrati är inget som göre sig besvär i dagens Centerparti.

Läs mer hos Dagens Arena.

Kan falsk marknadsföring bli tydligare?
Idiotbonusarna fortsätter, Borgs gnyenden till trots.

Nordea fortsätter att vräka miljoner över sin chef samtidigt som man sparkar anställda. Staten sade nej men statens (våra) pensionsfonder sade ja. Vad får AP-fonderna för ägardirektiv från regeringen egentligen? Ingen tar ansvar naturligtvis. Är de ute efter en "arabisk vår" härhemma också?

...... 2011 och 2012 .......


Nu vågade t.o.m. fege Federley!

Det förbannade datalagringsdirektivet röstades igenom i riksdagen idag. Att borgarna är för är ju knappast märkligt, men att sossarna sviker de demokratiska idealen återigen lämnar mycket i övrigt att önska. Dock blir man inte ens förvånad längre. Sossarnas partledning verkar inte ha mycket gemensamt med sina gräsrötter, de kör sitt eget race hela tiden.
Dock var ju sossarnas svek bra för centerpartisten Fredrik Fegerley. Tack vare att sossarna stödde direktivet så fick det stor majoritet och Fegerley vågade då rösta emot allianslinjen. Hade sossarna varit karlar för sina hattar och röstat emot så hade vi säkerligen återigen fått se en gråtande Fegerley i riksdagen be om ursäkt för att han måste rösta mot sin vilja.
Men varför skall myndigheterna ges tillgång till alla skötsamma svenskars mobil och datatrafik? Kan ngn sosse svara på det? Att man vid misstanke om brott skulle ges tillstånd att avlyssna och lagra ngn persons tele o datatrafik efter domstols eller åklagarbeslut kan jag förstå, men att lagra alla medborgares data strider mot allt vad vi tidigare kallat demokratiska fri och rättigheter. Och hur skall vi medborgare veta att våra data raderas? Ynkligt!!!

  • Lagringsskyldigheten delas upp i kategorierna telefoni, meddelandehantering, Internetåtkomst och anslutningsform.
  • Den närmare tekniska beskrivningen av vilka uppgifter som ska lagras regleras genom förordningar.
  • Uppgifterna ska lagras i sex månader.
  • Lagringsskyldigheten gäller också då en person ringer upp någon som inte svarar. Dessutom ska uppgifter lagras inte bara om var personerna befann sig när samtalet eller kommunikationen påbörjades, utan också var de befann sig när den avslutades.
  • Leverantörerna ska stå för kostnaderna i samband med lagringen. De kostnader som uppstår om leverantören behöver lämna ut uppgifter till myndigheter ska leverantören få ersättning för.
  • Särskilda bestämmelser ska skydda de uppgifter som lagras.
Riksdagen
Moderat hyllar sin egen okunnighet!

Moderaten Annika Håkansson i Lidköping försöker vinna lite egna billiga poäng på Villas framgång med SM-finalplatsen.
På sin blogg skriver hon: "Inte i någon annan sport är bollen så rund som i bandy. Därtill piggt Alliansfärgat orange"
Det var ett tag sedan bandybollen var orange. Men tydligen går inte Håkansson på bandy särskilt ofta eftersom hon inte ens lyckats uppfatta att dagens bandyboll är mera åt det cerisa hållet och dessutom större än den gamla orangea.
Självförtroendet är det dock inget fel på trots okunnigheten hos Håkansson och hon skriver i slutet av sitt blogginlägg att: "Därför tror jag mig om att hänga med rätt bra"
Frågan är väl bara på vad??????? Faktasökning lämnar mycket i övrigt att önska hos Håkansson, det är uppenbart. Kanske det är detta som kännetecknar de s.k. "nya" Moderaterna?

"I Elitserien infördes dock en cerise bandyboll i TV-matcher säsongen 2007/2008 och i alla elitseriematcher från säsongen 2008/2009." (Wikipedia)


Våren har kommit, iaf till Lidköpings kommun!

Solen värmer gott på dagarna och vårtecknen blir allt fler. Tranorna var här för två veckor sedan, fjärilar och huggormar har gjort entré och även den vårfina tofsvipan.
Ett annat säkert vårtecken är att gator, trottoarer och cykelbanor städas, iaf i Lidköping. I Götene är man alltid lite efter. Cykelvägen mellan Källby och Lidköping via Filsbäck är ett bra exempel. Förra året var det precis likadant (bilderna nedan). Nu har Lidköping sopat cykelvägen mellan Filsbäck och Lidköping men Götene har inte sopat mellan Källby och Filsbäck. Synd att inte kommunerna kan synkronisera detta arbete eller ta ansvaret för hela sträckan vart annat år t.ex. Då skulle iaf skillnaden inte vara så utmärkande!

Mot Lidköping.....

 

....mot Källby (Götene)


Schlingman schvamlade i Agenda!

Moderaterna är tydligen helt tomma på politik och det blir allt tydligare för varje gång de framträder i media. Sclingman intervjuades länge i Agenda och han talade ofta om att jobben är den viktigaste frågan, men han hade inte ett enda konkret förslag på hur det skall bli fler jobb trots att de sa sig ha alla lösningar redan 2006. Och när han inte har några svar så hänvisar han istället till vår "goda" ekonomi som gör att vi kan satsa när andra får spara. Tydligen har han glömt att de drog tillbaka det femte jobbskatteavdraget? Gjorde de det p.g.a. Sveriges "goda" ekonomi?
Nej när inte ens Moderaternas propagandaminister klarar att försvara färgerna så förstår man hur tom och innehållslös deras politik är och alltid har varit. Måtte det gå upp för svenska folket också!

Propagandaministrar kommer och går, så har det alltid varit. Konkret skapar de dock aldrig några bestående värden!
Villa Lidköping till SM-finalen!

Villa slog Bollnäs i den fjärde semifinalmatchen på Sävstaås. 3-4 till Villa efter att David Karlsson avgjort den tydligen mycket dramatiska matchen där Bollnäs bl.a. missade en straff i slutminuterna. 29 års väntan är över! Grattis till finalplatsen Villa, men var nu inte nöjda med det!!!!


Censurerande Monica Green (S) vägrar svara!

Jag ställde en fråga i ett öppet brev till socialdemokraten Monica Green med anledning av att hon själv skrev att vi nu måste få ett slut på lönedumpningen och de slavliknande förhållande som råder inom åkerinäringen. Då hon inte svarade så skrev jag en kommentar till henne på hennes blogg men den blev censurerad av Monica och publicerades aldrig. Något mailsvar har jag heller inte fått på det mail jag skrev till henne när jag skickade in brevet till Lidköpingsnytt.
Jag är inte förvånad, men jag tycker det är ynkligt när man påstår sig förespråka öppenhet och demokrati och dessutom är förtroendevald att inte svara på en så viktig fråga för den svenska väljarkåren. Att dessutom censurera kommentarer visar väl enbart på att Monica Green slänger ur sig en massa saker som hon sen inte kan stå för. Populism brukar det kallas och det är tydligen gångbart hos våra två största partier. Moderaten Annika Håkansson censurerar också bort kommentarer när verkligheten visar något annat än vad Moderaterna vill påstå.
Får väl överväga en uppföljare till Monica Green hos Lidköpingsnytt och fråga varför hon inte svarar!

Kappvändare nr:1, Monica Green.

Egen härd är guld värd?

Fantastiskt Villa körde över Bollnäs!

Semifinalmatch 3 i Sparbanken Lidköping Arena blev en makalös tillställning. Fullsatta läktare (4250) och ett heltaggat Villa som spelade den bästa halvlek jag någonsin skådat. Ett så bra lag som Bollnäs kändes totalt ofarliga och halvtidsresultatet borde skrivits 5-1 istället för de 2-1 som det blev.
Och trots en tidig kvittering av Bollnäs i andra halvlek så kände man ingen oro på läktaren. Villa såg otroligt homogent ut. Det var en välspelad match med två mycket bra lag och ett Bollnäs som hade fint stöd av sin suveräna supporterskara som verkligen bidrar till den positiva stämningen. Bollnäs som lag och med sina supportrar är enl. mitt förmenande det roligaste motståndet som kan bjudas. Supportrarna är alltid trevliga och kan verkligen sin bandy. Även om man nu hoppas att Villa skall vinna i morgondagens match i Bollnäs så vill man samtidigt uppleva en match ytterligare mot Bollnäs i arenan. Lite kluvet alltså.
Om Villa nu leder semifinalserien med 2-1 så är den långt ifrån avgjord, därtill är Bollnäs alldeles för bra. Men tack för underhållningen i gårdagens match till båda lagen och alla supportrarna!


"Berts bravader" flyttar till Vänersborg!

Ursands camping i Vänersborg arrenderas nu av Bert Karlsson. Han har "storslagna planer" för området skriver Ttela. Bl.a. skall 100-tals jobb skapas. Frågan är om de kommer att få ngn lön, det var visst lite si och så med det på Äventyrslandet. Men då var det ju inte Berts fel, det var ju entrepenörernas! En av kommentarerna till artikeln i Ttela är så träffande at den måste citeras.

"

BB

Denna artikel får mig att tänka på senaste ledartexten av en viss chefredaktör i kommunens och politikers egen informationstidning. Han skriver felaktigt om att medborgarna knäpper med fingrarna i skoldialogen.

Nu knäpper Bert med fingrarna och vips står ledande politiker och chefstjänstemän på tå och erbjuder blixtsnabb handläggning.
- Avverkning av skog pågår redan.
- Kvickt planläggs området av samhällsbygg-förvaltningen.
- Snabbt kommer bebyggelse godkännas nära vattenlinjen.
Några utredningar om vägbyggnationer, VA-frågor och naturfrågor hinns inte med.

Plötsligt behövs vare sig Beredning, Samråd, Politiskt beslut, Visionsbeslut eller Medborgardialog.
I glansen vid invigningen till våren kommer alla kompisar att lysa som solar vid sidan av Bert. Nästa år kommer fakturorna.
Visst ... det är väldigt skoj om 100 nya jobb kan beredas arbetslösa ungdomar även huvuddelen bara är säsongsanställda över sommaren. Håller tummarna att projektet går i lås. Lycka till Bert !"

 

Någon i Götene som känner igen sig?


"Nya" Polishuset i Lidköping.

Kjell Hedvall går idag ut i lokaltidningen ang. det planerade nya polishusets placering. Polisledningen i Västra Götaland vill ha ett centralt beläget polishus vilket det också varit en arkitekttävling om. Kjell Hedvall vill nu hellre förlägga det nya polishuset utanför centrum och i anslutning till räddningstjänsten. Ett självklart val vilket jag också tyckt hela tiden denna fråga varit på agendan. Samordningsvinster, perfekta utryckningsvägar och ändå "närma" stan. De enda argument jag hört från de som vill ha ett centralt beläget polishus är att det skall vara enkelt för alla som vill göra passärenden och liknande. Synnerligen ihåligt argument. Hur svårt skulle det vara att åka till det nya polishuset för att ordna ett pass om man ändå tänkt sig att åka till andra sidan jordklotet? Dessutom slipper man parkeringsproblem om polishuset placeras utanför centrum.
Det är bra att Hedvall går ut i denna fråga nu även om det är lite i elfte timmen. Och VG polisledningen borde åka på studieresa till Helsingborg tycker jag. Där smällde man upp ett stort nytt polishus på Bergaområdet, utanför centrum.

Polishuset i Helsingborg.

Bert "lämnar" Götene?

Bert Karlsson och kommunen skall ha kommit överens ang. Medeltidens Värld/Äventyrslandet Kinnekulle. Som vanligt så är det papperen på bordet som gäller och styrelsen fick tydligen ta ställning efter att ha fått en lunta på 28 sidor först när de kom till mötet. Detta fick jag informaton om av en styrelseledamot tillhörig kommunens borgerliga majoritet. Just detta med papperen på bordet och beslut under tidspress var något som Kent Selmosson "lovade" att han skulle ändra på när "vår" majoritet bildades. Men han är ju totalt opålitlig denne Kent, det visar han i snart sagt varje fråga. Politiskt korkad verkar han också vara när han är så dum att han fullständigt tar över detta alliansdebacle. En allians som visserligen sossarna ingick i i denna fråga, men ändå. Fd kommunalrådet Widegren sitter tyst med på presskonferenserna och låter Kent chavottera utan att han tycks förstå det.
Skall bli intressant att se hur de tänkt sig att lösa eländet? Att Bert försvinner är ju naturligtvis positivt för kommunens kassa, men efter att ha sett avtalet och kommentarerna kring detta är bekymren långt ifrån över. Tydligen skall man från kommunens sida återigen bryta mot kommunallagen genom att otillbörligt gynna enskilda näringsidkare. Dessutom har borgen inget byggnadslov så att tänka sig att borga för en ev. framtida rivningskåk verkar inte heller vara helt intelligent?
Men de (S, M, FP, KD, C och MP) kommer säkerligen att rösta för detta avtal med "papperen på bordet" återigen. Dock lär det säkerligen överklagas i så fall.
Säga vad man vill om Bert Karlsson men han gör verkligen det han är bra på. Tjänar pengar på andras dumhet!
SR Skaraborg.

Kommunalråd?


Historia, ingenting värt om man själv är historisk?

Minns ni Bengt Baron? Han tog guld i ryggsim i OS i Moskva. Visserligen var dessa spel bojkottade av ett antal stora västländer men Bengt blev ändå historisk på grund av eller tack vare detta.
Vad tycker Bengt Baron om historien idag? Är det något värt att vara historisk? Betyder det något eller är historia betydelselöst?
1909 startades i Gävle tillverkningen av Läkerol. Det var Adolf Ahlgren som startade denna tillverkning. Familjen startade även tilverkningen av världens mest sålda bil utan bromsar 1953. Två varumärken som är starkt förknippade med Gävle, inte minst idag då Brynäs nya arena heter Läkerol arena.
Idag är Bengt Baron VD för Cloetta. Cloetta skall gå samman med ett annat företag som heter LEAF. Bengt Baron förväntas bli VD.
Nu har man tagit beslut om att flytta tillverkningen av Läkerol från Gävle till Slovenien och Ahlgrens bilar skall flyttas till Småland. Även de anrika Karamellpojkarna i Alingsås får stryka på foten.
Så lite, betyder historien för den historiske Bengt Baron! Ca 200 personer kommer att mista sina arbeten, men det är väl inte historiskt i allianssverige.
Björklund måste väl vara regeringens "village-idiot", även om konkurrensen är hård?

Token Björklund fortsätter alltså att lägga sig i lönebildningen genom att kräva sänkta ungdomslöner. Förstår han inte att det är arbetsmarknadens parter som sköter detta och att det är detta som är den svenska modellen?
Nej, Björklund är mer än ett stort skämt! Arbetsgivarna har faktiskt varit överens med löntagarna om att lönenivåerna är rimliga.
Vet Björklund bättre? Nej det gör han ju naturligtvis inte men detta är ju ett led i alliansens strävan att marginalisera facket så långt som möjligt!

Men inte nog med detta. "I sitt tal på partiets riksmöte i Västerås i dag sa Jan Björklund att Sverige inte ska ha krigsmaterielsamarbete med Saudiarabien. Däremot sade han inte varför Folkpartiet stödde regeringsbeslutet 2009 som bemyndigade FOI att sluta ett projektavtal med Saudiarabien om långtgående militärt samarbete." citerat från SVT.

Goddag yxskaft!Tipspromenad, snart ett minne blott?

Den populära tipspromenaden verkar ha fått problem. En arg insändare i lokaltidningen ongör sig över alla fuskare som googlar under tipspromenadens gång. Kan räddningen bli en låda där alla får lämna sin mobil innan promenaden påbörjas?

Den enes bröd, den ...............


Bensinpriset steg på kvinnodagen.

Ja bensinpriset har idag nått nya rekordnivåer. Förvånande tycker jag då man i radion igår sa att världsmarknadsprsiset på råolja sänkts. Märkligt?
Några ytterligare drivmedelsskatter behövs knappast heller med dagens redan höga priser. Staten tjänar ju ändå en del genom momsen.
Jag har tidigare motionerat om att det inte är hållbart med dessa ständiga drivmedelsskattehöjningar då det alltid drabbar de sämst bemedlade värst. Inför ett förbud för försäljning av fossilbränsledrivna bilar efter 2020 och håll drivmedelspriserna nere. Då får man fart på biltillverkarna att ta fram alternativ också. Troligen finns dessa redan men den mäktiga oljelobbyns makt tycks oinskränkt.
Samhället tjänar heller inget på att folk blir mindre rörliga, snarare leder det till en viss stagnation. Det känns frustrerande.

Att drivmedelspriset når rekordhöjder på Internationella kvinnodagen har ju naturligtvis inget som helst samband Men det tar en del mediautrymme från kvinnodagen. I TV fick socialjourerna kritik för sitt sätt att hantera hjälpsökande kvinnor. Kanske det vore enklare att helt enkelt låsa in de idioter som utgör hotet istället för att kritisera socialjourerna? Ge dem sedan psykhjälp och placera dem långt från de drabbade kvinnorna. Det är helt obegripligt hur ngn kan ge sig på sina nära och kära!

Älska kvinnan!


Öppet brev till Monica Green (S).

För en tid sedan så skrev du Monica Green en debattartikel ”Åtgärda E20” och som publicerades på Lidköpingsnytt.nu. http://www.lidkopingsnytt.nu/2012/01/11/debatt-atgarda-e20/

I denna artikel skrev du bl.a. följande: ”Mycket av gods flödet sker av seriösa åkare från såväl Sverige som utlandet men tyvärr kör även långtradarchaufförer under slavliknande förhållanden med låg lön, utan att kör och vilotidslagar följs. Detta måste stoppas både för den seriösa näringens skull och för trafiksäkerheten.”

Sveriges Riksdag skall inom kort ta ställning till den Europeiska stabilitetsmekanismen (ESM) och om EU:s grundlag därvidlag skall ändras för att kunna införa ESM.
Detta är ett ypperligt tillfälle för Sverige att ställa krav på EU angående ett socialt protokoll, för att kunna förhindra just att ex. långtradarchaufförer dumpar löner och priser då de kör under de slavliknande förhållanden som du själv beskrev.

Min fråga (frågor) till dig Monica är hämtat ur en text som Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson (V) skrev och lyder som följer.

”En fördragsändring innebär en unik möjlighet att påverka EU:s inriktning eftersom den kräver enhällighet bland EU:s medlemsländer och en kvalificerad majoritet i riksdagen. Vi uppmanar socialdemokrater och miljöpartister att tillsammans med oss kräva att EU inrättar ett socialt protokoll i fördraget som skyddar arbetsrätt och kollektivavtal och därmed upphäver den lönedumpning som Lavaldomen öppnade för. Detta bör göras till ett absolut villkor för att ens behandla en fördragsändring i riksdagen.”

Är du Monica Green, beredd att nu ställa detta krav på EU för att råda bot på de problem du själv beskrev i din artikel?
Om inte, hur har du i så fall tänkt dig att konkret stoppa problemet?
För det var väl inte återigen tomma ord från din sida på de problem som nu finns trots alla löften inför EG omröstningen om att de aldrig skulle kunna uppstå? Du skrev som sagt nu att: ”detta måste stoppas”!

RSS 2.0