Götene fortsätter ta tveksamma beslut!

Fullmäktige i Götene och beslut som rör Medeltidens Värld / Äventyrslandet Kinnekulle brukar sluta med överklaganden. Troligen har ikväll fattats ytterligare ett beslut som kommer att överklagas.
Kommunen skall nu gå i borgen för ett privat bolag som är ägare till borgen som är uppförd på MV/ÄL utan bygglov. Två tveksamheter finns i beslutet, dels att kommunen går i borgen till ett enskilt bolag vilket i sig strider mot kommunallagen.
Detta hävdar kommunledningen nu att det inte gör eftersom det enskilda bolaget sedan hyr ut borgen till kommunen netto. Alltså sägs det att de inte tar ut någon vinst. De tar däremot ut för sina administrativa kostnader 100 000/år. Låter dyrt tycker jag när jag jämför med vår bostadsrättsförening som lägger hälften av denna summa trots betydligt fler hyresgäster än endast en som i detta fall.
Det rimliga hade ju varit att kommunen helt sonika tog över lån och ägande från det enskilda bolaget Borgenärerna AB. Men då är det så att detta bolag fick 1 miljon i bidrag av länsstyrelsen när borgen uppfördes. Ett sånt bidrag kan endast ges till enskilda bolag och ej till en kommun så om kommunen skulle överta ägandet måste detta bidrag betalas tillbaka.
Den andra tveksamheten är att kommunen riskerar skattebetalarnas pengar genom att gå i borgen för en borg utan bygglov. Att riskera skattepengar på detta sätt är också olagligt. Men majoriteten i Götene bryr sig inte.
Än märkligare blev det när S kom med ett tilläggsyrkande om att man gjorde ett avsteg från sina egna (kommunens) borgensregler i denna fråga, och som om det inte var nog med det så reserverade man sig i efterhand mot beslutet. Grönköping framstår som en idealkommun i sammanhanget.
När kommunstyrelsens ordförande dessutom har mage att använda försäljningsargumentet som skäl för att fatta beslutet utan att någon information om vilka villkor eller summor det skulle handla om vid en sådan försäljning, så förstår ni att det ligger mer än en hund begraven i denna fråga. Nej alla redovisningar skall ske på nästa fullmäktige????????????
Tar vi inte det här beslutet nu så ............... bla bla bla! Den vanliga "medeltida" utpressningstekniken som alltid i detta ärende. Precis så som Kent Selmosson (S) efter valet lovade att det skulle vara slut på, då????????????
Nej nu är det nog bara att invänta hur många överklaganden som kommer in, det finns ju faktiskt väljare som bryr sig om lagar och regler i kommunen, kommunledningen och den sittande majoriteten till trots!


Kommentarer
Postat av: Evalena Öman

Nu var du snabb!!!

2012-03-26 @ 23:14:47
Postat av: Ove Nordström

Nu lät du som frugan ;-)

2012-03-26 @ 23:56:50
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0