Vem/vilka ska styra Lidköping?

Liten tillbakagång för den styrande majoriteten i valet, men fortsatt majoritet. Det naturliga vore ju då att samarbetet fortsatte så man får fullfölja det man påbörjat. Lidköping har ju många stora projekt på gång.
Moderaterna gick fram något, men ser nog ändå resultatet som ett misslyckande internt och nu börjar man göra bort sig rejält också i frustrationen över den utelivna framgången.
Innan valet gjorde man stor sak av att man var villig att tala med alla partier, utom S.
Efter valet har man nu samtalat med S. Makten tycks vara hett eftertraktad i Lidköpings "nya" Reinfeldtsmoderater. Vore illa för Lidköping om S föll för detta, men det tror jag faktiskt inte att de gör.
KD och V och SD gjorde bra val i Lidköping. SD följde ju rikstrenden, men V och framförallt KD bröt av mot sin något negativa rikstrend istället. Båda partierna har ju kompetenta ledamöter som säkert bidragit till denna positiva utveckling.
Så min gissning blir att majoriteten fortsätter. Man ska inte förringa kontinuitet!
 
https://www.nlt.se/2022/09/19/m-i-lidkoping-oppnar-for-samarbete-med-s-trots-pikarna-for-samtal-med-dem/

Vem/vilka ska styra Götene?

Alliansen ++ förlorade sin majoritet i Götene. Nu är frågan vem som får ihop en fungerande majoritet.
S vill med V, som man lurat i 4 år till gemensamma budgetar, försöka återigen att få med sig det lokala partiet Götenes Framtid ( fd Ny Demokrati ) för att få en majoritet med ett mandat. Frågan är om GF återigen låter sig luras av S förhandlare Peter Legendi som var med och ljög redan 2014. Mannen som alltid verkar i det fördolda. Förhandlar med osanningar, men andra får klä skott när det brister. Har även suttit i styrelsen för Sahlgrenska Universitetssjukhuset i regionen, men har aldrig synts på några barrikader trots den undermåliga moderatpolitik som förts, där både läkare och övrig vårdpersonal demonstrerat mot den förda politiken. Legendi har dock varit totalt anonym.
Blir intressant att följa detta om GF återigen låter sig luras/köpas av välarvoderade orförandeposter?
 
https://www.nlt.se/2022/09/22/de-leder-samtal-i-hopp-om-maktskifte-i-gotene/

RSS 2.0