Yttrandefrihetsgrundlagen!

Yttrandefrihetsgrundlagen (1991:1469) är den yngsta av Sveriges grundlagar, och togs i bruk 1992. Lagen innebär bland annat att:

  • Alla svenskar har rätt att uttrycka sina åsikter, tankar, känslor i radio, tv, videogram, ljudupptagningar eller andra sorters upptagningar.
  • Ingen myndighet kan kräva att något som skall framföras i radio, tv eller annan sorts upptagning först måste granskas av en myndighet eller något annat allmänt organ. Undantaget är biofilmer som ska visas för barn under 15 år.
  • Den som är upphovsman till ett radioprogram, tv-program eller liknande har rätt att vara anonym.
 

Hans Linde (V) kommer på besök till Lidköping.

I morgon kommer riksdagsledamot Hans Linde (V) på besök till Lidköping. Det börjar med ett arbetsplatsbesök hos Petainer Lidköping AB och avslutas på kvällen med ett medlemsmöte i partilokalen på Götgatan kl. 18.30.
Besöket är ett led i Vänsterpartiets satsning "Prata om jobbet". Väl mött alla intresserade!
 
 www.prataomjobbet.se

"Nya" S har börjat trixa de också!

Stefan Löfven och Stockholmssossarna kom i fredags med sitt politiska förslag ang. välfärden och vinstuttagen där. Som jag skrev i en tidig kommentar så liknade det återigen Linje 2 även om det nu gällde en helt annan fråga.
Allvarligt är att man i materialet man nu presenterar ger direkt felaktig information i syfte att vilseleda för att vinna gehör sitt eget slutliga ställningstagande. Man hävdar att en rapport (ang. konkurrens mellan skolor) kommit fram till att: "konkurrens mellan skolor är positivt, det höjer den genomsnittliga nivån”
I verkligheten konstaterar den rapport som S hänvisar till att: ”Det är också svårt att se några stora positiva effekter av konkurrensutsättningen på elevernas skolresultat Det verkar även som om farhågor om att konkurrens och skolval kan leda till betygsinflation och segregation har visst fog för sig.”

Detta faktum har ju naturligtvis uppmärksammats av debattörer och socialdemokrater runt om i landet. Så frågan är väl hur tusan man tänkt i S-partistyrelsen när man avsiktligt försöker vilseleda hela opinionen? Att Juholt fick felaktiga underlag gång efter annan och själv fick stå där med dumstruten i efterhand verkar ju nu allt mindre vara Juholts fel när man nu ser S senaste utspel. Nu är det hela partistyrelsen som står bakom felaktigheterna. Varför använder man sig inte av de duktiga kunniga medarbetare man har i organisationen för att få ett korrekt material? Ville man kanske inte detta?
Intressant läsning i detta ämne finns det åtskilligt av redan och den mest intressanta och väl faktaunderbyggda kommer från Lena Sommestad bl.a. Det hade räckt att de gett henne materialet för granskning innan utspelet så hade de aldrig behövt stå där med byxorna nerdragna som de nu gör. men Moderaterna och alliansen jublar väl naturligtvis. De behöver inte ens stå till svars för sin obefintliga politik. Sossarna tar fokuset från dem på egen hand genom nya blundrar hela tiden.
Folkbladet
Ingenting för Löfvens S
 


Och vad tusan är vintertid?

Flumskolan har det pratats om från alliansens sida under många år. Möjligen kan det vara journalisthögskolan de menat tänker jag när man varje år vid den här tiden kan läsa att vi går tillbaka till vintertid. Vad tusan är vintertid? Ja möjligen är det en årstid men det har definitivt inget med klockslag att göra.
Genom ett politiskt beslut så infördes ändå något som kallas "sommartid" i Sverige under del av året. Det betyder då att vi lämnar normaltiden under årets ljusa månader. Men när vi gått från normaltid till sommartid så hur kan vi då gå tillbaka till vintertid? Och varför kallas det då sommartid även under vår och höstmånader?
En skitsak kan man tycka, men varför är det så svårt att hålla isär de mest okomplicerade begreppen trots att man gått på journalisthögskola? Vissa saker var helt klart bättre förr. Då visste iaf alla att det rådde normaltid under hela året när det gällde klockslag. Ändå hade vi samtidigt både sommartid, hösttid, vintertid och vårtid utan att vi behövde flytta klockans tidvisning vare sig framåt eller bakåt.
Jag undrar när frågan skall dyka upp om att skippa "vintertiden" och ha sommartiden året om? Till slut är det väl ingen som vet vad begreppet normaltid egentligen innebär, eller att det ens funnits något som hetat så.
Radio Skaraborg
 
Ur led är tiden!

Avhoppen fortsätter i Götenepolitiken!

Folkpartisten Håkan Ernklev lämnar sina politiska uppdrag står det i tidningen idag. Ett allmänt missnöje med det politiska livet och inte minst arbetssättet, står det bl.a. Då skall man veta att FP ingår i den sk majoriteten i Götene.
 
"- Jag saknar dynamiken och de politiskt sakliga diskussionerna, säger han. I Götene finns en stor och bred majoritet och det känns som de har slagit sig till ro och väljer genaste vägen för att få igenom sina beslut."
 
Mycket tråkigt tycker jag personligen då jag upplevt Håkan som en väldigt seriös realpolitiker med en stor vilja att förslagen skall vara evidensgrundade och väl beredda. Tråkigt för FP också att mista en så god representant.
Förhoppningsvis kanske det blåser nya friska politiska vindar i Götene inför valet 2014 och då kanske vi kan få se en comeback av Håkan.
 
Den politiska ledningen skall väl som vanligt försöka klandra oppositionen för att ha skapat ett "dåligt" politiskt klimat kan jag tänka mig, även om nu Håkan var en av representaterna i majoriteten.
Får tacka Håkan för att han klargjorde sina stånpunkter så tydigt i artikeln och inte föll in i kommunledningens svartmålning och ovilja att diskutera problem på ett sakligt sätt!
 
 
 

Ju mer religion desto sämre välfärd!

I det senaste programmet av Vetenskapens Värld så visar man en undersökning av världens länder som slår fast att ju religiösare ett samhälle är, ju sämre utbyggda är också välfärdssystemen. Av långtidsarbetslösheten och alla utförsäkringar att döma här i Sverige, där folk istället skickas till socialbidrag så kan man ju förstå att KD sitter där de sitter, i alliansregeringen. "Bra eller anus"?
 
Arbetslinjen kallas det visst av Alliansen! Frågan är varför?
 
 

Återställ den generella välfärden!

I en artikel hos Dagens Arena så vill Folkpartiet också återställa den generella välfärden genom att höja taken i socialförsäkringarna.
 
"Ett höjt tak, så att 80 procent av dem som betalar till sjukförsäkringen får 80 procent av lönen vid sjukdom, skulle enligt riksdagens utredningstjänst kosta 1,4 miljarder kronor. En ytterligare höjning, till ett tak på 44 000 kronor i månaden, så att 9 av 10 får hela sin inkomst försäkrad, skulle kosta 300 miljoner kronor. Detta kan jämföras med sjukförsäkringens totala kostnad som ligger på runt 87 miljarder."
 
Detta är ju lovvärt då det borde finnas en majoritet i riksdagen för att åstadkomma detta, om det inte vore för alliansen. För antagligen är det med FP i denna fråga precis som det var med KD, som gick ut med ett fempunktsprogram för att återställa sjukförsäkringen. Men när det blev omröstning i riksdagen i frågan så la de sig ändå platt för Moderaterna och röstade emot det de sade sig vara för! Ett bra bevis för hur alliansen urholkar demokratin. Det hjälper inte ens att det finns en majoritet för frågorna i riksdagen. Man prioriterar alliansen och därmed minoriteten när det verkligen gäller!
Men iom detta FP utspel så är det väl bara att plocka upp bollen och spela för en mer demokratiserad riksdag från Vänsterpartiets sida. Eller skall S och M åter liera sig mot folkviljan?
 
 
 
 

Och vad säger Stefan Löfven och S idag? Och varför?

 

Bra twitter av Mark!


Man skall aldrig ropa hej .......

Jag skrev ju i mitt förra inlägg ang. det kommunala borgensåtagandet för bolaget Borgenärerna AB att förvaltningsrättens dom nu troligen ligger fast om att olagligförklara denna. Enl. dagens pappersex av lokalblaskan så skall kommunens miss inte vara avgörande då bolaget Borgenärerna AB tydligen överklagat själva.
Även om jag tror att deras överklagan är utsiktslös så skall man ju ändå inte ropa hej, som sagt.
 

Götenes kommunledning fortsätter att "briljera"!

NLT rapporterar att kommunledningen i Götene missat datumet för överklagan ang. kommunal borgen till företaget Borgenärerna AB med två veckor. Helt otroligt, men väldigt bra då förvaltningsrättens dom nu ligger fast att denna borgen var olaglig.
Märkligt också att kommunledningen ville överklaga då man tidigare ondgjort sig kraftigt över alla överklaganden som varit. Och trots att detta då borde gett kommunledningen en väldigt god kunskap i frågan om överklaganden så har man alltså noll koll på att tiden är satt till tre veckor. Inte så konstigt då med alla märkliga avtal som skrivits i denna medeltidshärva tidigare. Man verkar ju inte ha någon som helst koll ens på det mest elementära!
Majoriteten i Götene består av S, M, C, FP, KD och MP med S och KD som mest drivande i just denna fråga!
 

Apropå avregleringar och privatiseringar!


"Knugen" fortsätter att inte imponera!

Att dela ut medaljer och berömma den ena diktatorn efter den andra är inget som bekymrar kungahuset. Men att dela ut ett pris till en tjej som månar om svensk natur (även om det skett genom civil olydnad) låter sig inte göras. Då tackar knugen nej. Ju förr vi kan bli av med detta skämt desto bättre!
Läs mer hos Aftonbladet.
 

Götene "bäst", tyvärr!

Radio Skaraborg uppmärksammar nu politikerpensionerna. Mycket bra tycker jag! Tyvärr är inte heller denna statistik så snygg för Götenes del. Man leder den utgiftssidan klart i Skaraborg.
Töreboda      16 000
Skara           80 000
Mariestad     162 000
Lidköping     20 000
Falköping     182 000
Götene        301 000
Essunga       135 000 
Hjo              34 000
Skövde        206 000
!:a halvåret 2012
 
Vi lade en motion från Vänsterpartiets sida om att ställa frågan till de två politiker som berörs i Götene om att tidsbegränsa dessa pensionsutbetalningar till sex månader alt. ett år, men det blev ett tvär-nej från den sittande majoriteten (S, M, C, FP, KD och MP). I ärlighetens namn skall jag säga att jag inte har exakt i huvudet nu om alla inom majoriteten var emot eller om några enstaka röstade för, det kan ha varit så. Kommunalrådet var iaf inte intresserad av att ens ställa frågan till de berörda. De hade dock inga problem med att spara på läromedel i skolan och annat viktigt som hör till kommuners kärnverksamheter.
Nej enl. min mening  skall man ha tjänstledigt för politiska uppdrag och sedan gå tillbaka till arbetet efter avslutat förtroendeuppdrag. Har man inget arbete att gå tillbaka till så skall de regler som finns i LAS gälla även politikerna. Det är ju trots allt politikerna som har bestämt dessa regler och ansett att de är fullt tillräckliga för alla andra. Varför skulle de då inte duga åt dem själva? Kan girighet och lättja ha något med saken att göra?
 
Förutom att Götene leder denna pensions-liga så har ju Götene också i övrigt mycket högre kostnader för den politiska organisationen än andra jämförbara kommuner. Vad är det som gjort Götene så utgiftsbenäget när det handlar om de som bestämmer? Demokratiunderskott? Ja enl. mig så är det ett enormt underskott på demokrati i Götenes fullmäktige. Hoppas vi kan råda bot på detta efter nästa val iaf. Allt annat vore ett enormt misslyckande och då är nog frågan hur länge Götene kommer att klara att vara en egen kommun?
 
 
 

"Diktaturens kreatur"!

Min blogg blev ju nedstängd häromdagen, för någon timme iaf. Ja det blev några timmar extra eftersom jag inte hade tiden att vara hemma och ta bort lösenordsskyddet igen. Spelar ju mindre roll för mig personligen, men jag undrar i vilket syfte någon försökte få bloggen stängd? Ryktet säger att det var förra kommunalrådet Bo Bergsten (KD) som var orsak till det. Åtminstone har jag fått från säker källa att han skrutit med att han lyckats stänga min blogg. Förhåller det sig på det sättet så är det ju bara att beklaga alla som lagt sin röst på KD i valet.
Är Bosse en ulv i fårakläder?
 
 

Opposition i majoritet = Götene!

Efter att Socialdemokraterna ensidigt pga Medeltidens Värld bröt den majoritet som bildats efter valet så har den kommunala styrningen av kommunen helt saknat struktur.
S bildade en ny majoritet tillsammans med M, C, FP, KD och MP och basunerade ut i pressen att nu skulle man ha två kommunalråd! Man tog alltså bort oppositionsrådet (som annars skulle gått till GF) och ersatte med ytterligare ett kommunalråd. Men inte nog med det, man skulle också ha ytterligare en 20% tjänst som skulle tilldelas C.
 
Sedan genomförde man sina olagliga val vilka överklagades och ställde till det lite för den nya majoriteten.
Efter det var det lite oklart hur kommunen egentligen styrdes vilket ledde till att jag ställde en interpellation i frågan i fullmäktige. Då svarade kommunalrådet Kenth Selmosson att det bara var han som var kommunalråd och att det jag läst i tidningen var fel.
Jag ringde då upp tidningen och frågade om Kenth blivit felciterad eller om tidningen missuppfattat men så var inte fallet.
 
Eftersom jag trots detta sett att Moderaterna på sin hemsida framställde Ann-Marie Widegren som kommunalråd så föranledde det en ny interpellation till fullmäktige. Då var det helt plötsligt inte fel längre som det tidigare stått i tidningen utan "tanken" hade varit att det skulle bli två kommunalråd men så blev ju den nya majoritetens val upphävda och då blev det aldrig så. Ann-Marie Widegren intog också talarstolen och bekräftade att hon aldrig varit kommunalråd. När jag då frågade varför det stod så på deras hemsida och visade en utskrift på detta så var det fel sa hon och det var nu tillrättat. Hon var enbart ks andre vice ordf, ingenting annat. Att de gått in och ändrat efter det att min interpellation kommit in till kommunen nämnde hon naturligtvis inte. (Jag undrar ändå hur en webbansvarig för Kinnekullemoderaterna på egen hand kan gå in och kalla sin företrädare kommunalråd om så inte är fallet????)
 
Så har förhållandet sedan varit, trodde jag iaf fram tills idag. Nu ser jag i tidningen att Ann-Marie Widegren helt plötsligt tituleras oppositionsråd?????????????
Hon torde nog vara Sveriges enda oppositionsråd ingående i en majoritet isf.
Vid en kontroll på Kinnekullemoderaternas hemsida (igen) så står det dock ej oppositionsråd (under Widegrens bild och namn) där det tidigare stod kommunalråd. Dock så fanns det två rutor i högermarginalen där man kunde välja mellan "kommun" och "kommun-oppositionsråd". Klickade man där i "kommun", så kom Kinnekullemoderaternas kommunala företrädare fram, men om man klickar i den andra rutan, med "kommun-oppositiosråd" så vips, kom enbart Ann-Marie Widegrens bild fram. Så tydligen är hon då Sveriges enda oppositionsråd ingående i en majoritet. Ett riktigt unikum! Från kommunalråd till enbart ks andre vice ordförande till oppositionsråd ingående i majoriteten på mindre än två år. En mångfacetterad kvinna tydligen.
Kan det vara värt att skriva ytterligare en interpellation i frågan om den kommunala ledningen tro?
 
Verkar det rörigt tycker ni? Hur skall det då uppfattas av den vanlige Götenebon om det inte ens framgår för fullmäktiges ledamöter vem som ingår i en majoritet eller befinner sig i opposition? Jag undrar vad kommunallagen säger om ett oppositiosråd som ingår i en majoritet? Får nog ta fram pärmen och läsa lite.
Götene majoritet
 

T.o.m. Svinarp framstår som en mönsterkommun i sammanhanget.
 

 
 

Hans Linde (V) kommer på besök.

Den 30 oktober kommer vår riksdagsledamot Hans Linde på besök. Det blir bl.a. ett företagsbesök hos Petainer Lidköping AB.
 

Gruppledare!

En positiv nyhet som verkligen gladde idag är att jag hedrande nog blivit gruppledare för partiets fullmäktige grupp.
Detta får väl bli dagens sista inlägg. Känns alltid bra att få avsluta på ett positivt sätt!
 
 

Uppdrag Granskning kollar Medeltidens Värld!

 

Jag har blivit hotad?

Nej det har jag inte blivit men det sades så, till mig. Någon hade "hotat" att polisanmäla mig! Det kan jag ju inte betrakta som ett hot precis, men det är väl ett ord som ligger i tiden i Götene just nu.
Det finns tydligen personer som upprörs över vad jag skriver här på min blogg och tydligen vill man nu också misskreditera partiet pga detta.
Återigen är det det klassiska misstaget att inte kunna skilja på sak och person som spelar vissa ett spratt.
Jag tycker själv att jag är tydlig i vinjettexten när jag skriver: Lite tankar och personliga åsikter om politik o lite dittan och dattan.
Att jag sedan är medlem i Vänsterpartiet och klargör detta med partiemblemet har ju ingenting med partiet att göra för övrigt.
Men tydligen skulle nu jag som person och partiet misskrediteras i pressen, så det kan ju bli spännande att slå upp nästa nummer på fredag. Är det lika illa vinklat och skrivet som när kommunalrådet fick lufta sin strupe senast så kan det nog bli riktigt nattsvarta rubriker. Jag får ju ta skiten naturligtvis som skriver här men det är synd om partikamraterna som då indirekt blir oskyldigt drabbade. Ja det blir de ju redan för den delen då de blir påhoppade och får ta skit för mina skriverier om det politiska hantverket i Götene. Förstår inte varför man inte kontaktar mig personligen om man har synpunkter. Jag är aldrig omöjlig och har jag skrivit något felaktigt skall det naturligtvis rättas till. Ingen är ju felfri!
Men är det nu polisanmält som det sägs, så får väl utredningen visa på de ev felaktigheterna och då skall jag naturligtvis ta ansvar för detta. Det är ju trots allt inte någon IB affär!
Friad blev jag av webblogg.se iaf. Bloggen blev visserligen stängd för en stund då någon anmält att jag skulle hängt ut någon i mina inlägg. Då jag frågade efter specifik information så var det inget jag skrivit visade det sig. det var en bild som väckt anstöt så den tog jag bort då. Så lätt kan det vara att reda upp ett missförstånd om man kommunicerar med varann. Tänkvärt, hoppas jag!
 

Lokalblaskan NLT's privata ineffektivitet!

Ca kl 14,45 igår skrev jag en kommentar på nätet som svar på en annan och skickade in till lokalblaskan NLT. Nu är kl. 10,05 och det är alltså 19 timmar och 20 minuter sedan jag skickade min kommentar och den är ännu ej publicerad. Nu har jag skickat ytterligare en så får vi se om det händer ngt?
Blaskan kallar sig oberoende liberal, men vad det står för idag verkar vara att allt skall vinklas i minst 90 grader åt höger! Och är det inte åt höger så är det för att stryka makten medhårs oavsett om makten har rätt eller fel.
Diktaturens kreatur, sa Palme i ett sammanhang. Varför kom jag att tänka på det just nu?
 

Bert ska starta flyktingmottagning, igen.

Bert K skall tydligen bli VD för ett bolag som skall återuppta flyktingmottagandet på stora Ekeberg utanför Skara.
Låt oss hoppas att han iaf håller sig borta från politiken denna gång! Det rimmar ju lite illa att vara emot flyktingmottagande och samtidigt tjäna stora pengar på det.
 
 

Bäst i världen?

Greenpeace stresstest av säkerheten vid de svenska kärnkraftsverken har verkligen visat hur illa det är ställt i dagens Sverige. Tack och lov att det inte var ett verkligt terroristangrepp eller angrepp fån främmande makt.
Då hade vi nog kunnat stänga AB Sverige idag! "Det går bra för Sverige!" Staten borde betala Greenpeace ett konsultarvode av kollosalformat som tack för att de avslöjat eländet innan skadan skett på riktigt!
SVD
Mer kärnkraft, skriker Björklund!


Alliansen är emot generell välfärd!

Bra insats av Jonas i partiledardebatten som vanligt. Tydlig och saklig till skillnad från alliansens svamlande beröm över sig själva utan att kunna presentera några fakta som skulle styrka deras retorik.
Vad jag dock saknar i debatten är den verkliga skiljelinjen mellan alliansen och oss, nämligen den generella välfärden!
Reinfeldt och co förordar ju privata försäkringsalternativ och att de som inte har råd eller möjlighet att få tillgång till detta får hålla tillgodo med socialbidrag.
Detta är så långt från generell välfärd man kan komma och tyvärr började urgröpningen av de generella välfärdssystemen för många år sedan. Taken har väl inte justerats upp efter kostnadsökningarna sedan 2002 om jag inte minns helt fel. Undra på att man tappar många högre avlönade tjänstemän till alliansen då.
Ta fram ett finansierat förslag på en ordentlig återställare av de generella trygghetssystemen så att åtminstone 80% av befolkningen omfattas. Då är jag övertygad om att alliansen på sikt återigen kommer att förpassas till politikens avbytarbänk!
 
 
 
 
 
 
 

Följetången fortsätter i Götene!

Kommunalrådet har tydligen lierat sig med KD:s senaste representant i kommunstyrelsen för att smutskasta Anders Månsson GF. Det har blivit en debattväxling i lokalblaskan där kommunalrådet och hans lierade inte drar sig för rena lögner. Hur Bergsten (KD) kan skriva under på vad som hänt på interna möten mellan S, V och GF det vet han väl bara själv men som initierad i frågan är det patetiskt att skåda. Jag tror att det får bli frågor offentligt i fullmäktige till kommunalrådet om de frågor där han idag far med rena osanningar. Det demokratiska underskottet i Götene är idag under all kritik. Dålig stämning påstår Selmosson o Bergsten och detta skulle bero på oppositionen enl. dem. Att det är deras eget agerande som lett fram till det inser de naturligtvis inte. Hade det gjorts en film om det så hade den troligen fått titeln "mörkrets furstar".
 
 
 

Den demografiska utvecklingen?

Det talas ofta i debatten om att vi blir allt fler äldre som skall försörjas av allt färre. men är detta helt sant eller är det en direkt felaktig beskrivning för att legitimera dåliga politiska beslut? Begrunda gärna nedanstående information hämtad från SKL. Tycker att det talar emot allt nys som våra rikspolitiker försöker slå i oss!
Andelen 20-64 åringar ökar ju i stort sett proportionellt med andelen 65+. Så vad är egentligen problemet? Dessutom räknar man väl även med tillväxt framåt i tiden antar jag?
 

Har Widegren löst klimatfrågan?

Moderaten Cecilia Widegren har fått en snilleblixt för att råda bot på klimatproblemen. Hon föreslår nu i en motion till riksdagen att miljöbilar skall få gröna nummerskyltar! Fantastiskt att ens orka tänka i sådana banor samtidigt som varslen står som spö i backen. Men det visar verkligen hur tomt det är inom alliansen på politik!
 

Vänsterpartiets skuggbudgetpresentation!

 
Klicka på bilden så kan ni se presentationen på SVT/Play.
 

 


Statskorruption?

Polisen slog till mot webbhotellet PRQ av "okänd" anledning. Idag ser riksdagens sida ut som på bilden nedan. Samband? Troligen gissar jag och det är verkligen bra att det finns några handlingskraftiga rättsmedvetna medborgare som bekämpar den statskorruption som troligen styrs från USA och som leder till att svenska myndigheter agerar marionetter åt dessa!
Sweclockers, SVT, Aftonbladet.
 
 

S-rättvisa? Eller S-motsägelse? Solidaritet är det iaf inte!

"Åklagaren som lade ner polisutredningen förstår känslan av vanmakt, men menar att det inte finns någon rätt att bli friad från misstankar i svensk lag.
   – Man har ingen rätt till en friande dom om man inte misstänks för ett brott. Det här är nog den rättvisa de får. Sen kan man tycka att kommunen inte gör rätt. Jag förstår att de känner sig missnöjda, säger Sara Hajslund Hansen."
 
En intressant artikel i Kommunalarbetaren från S-styrda Kumla berättar om tre nattarbetande undersköterskor som anklagas för att ha varit våldsamma och otrevliga mot de boende. De har aldrig fällts för något av det de anklagats för men heller aldrig friats eftersom kommunen ville göra en förlikning innan ärendet kom upp i arbetsdomdtolen. Trots att förlikningen gav kvinnorna rätten att få sina arbeten tillbaka (de var avstängda under utredningstiden) sades de upp och kommunen betalade dem ersättning enl. LAS för ogiltiga uppsägningar. 4 miljoner har hela ärendet kostat Kumla kommun.
Är det så S-rättvisan fungerar så förstår jag att de har problem i det partiet! Jag trodde att S tolkade lagen som att dessa kvinnor blivit "frikända" när utredningarna (Polisen och kommunen) inte kommit att leda til åtal? Men jag har väl "missuppfattat" som vanligt?
 
Saxat ur artikeln:
"Egentligen borde den här historien vara slut här, men det är den inte. Kommunen trotsar domarna och säger upp alla tre. Det är lagligt eftersom de betalar de 32 månadslöner som lagen om anställningsskydd kräver om en arbetsgivare säger upp en anställd utan anledning. Räknar man med lön under avstängningen, rättegångskostnader, skadestånd och uppsägningskostnaderna så har hela historien kostat Kumla kommun nästan 4 miljoner kronor plus vikariekostnader. Trots miljonbeloppen har skuldfrågan aldrig blivit utredd, ord står fortfarande mot ord, men det hindrar inte Kumla kommun från att välja sida. När de medgett talan publiceras i flera medier ett pressmeddelande som kommunalrådet Lennart Eriksson (S) skrivit under.I det står bland annat ”Kommunledningen har vid träffar med dem som anmält sina arbetskamrater kunnat konstatera att många mår dåligt och vår uppfattning är att vi inte ska utsätta dessa personer för mer tråkigheter.” ”Kommunen vill rikta ett särskilt tack till de medarbetare som hade mod att påtala bristerna på äldreboendet.”
   Pressmeddelandet tar hårt på Anna, Camilla och Berit. Trots att Kumla kommun har dömts känner de att det är de själva som straffats. De har inga fler instanser att gå till. Bara att få ett nytt arbete har varit svårt, inom vården som de vill arbeta i är det till och med omöjligt.
   – Vi har blivit av med våra liv som de var och vi kan aldrig få dem tillbaka, säger Anna

Åklagaren som lade ner polisutredningen förstår känslan av vanmakt, men menar att det inte finns någon rätt att bli friad från misstankar i svensk lag.
   – Man har ingen rätt till en friande dom om man inte misstänks för ett brott. Det här är nog den rättvisa de får. Sen kan man tycka att kommunen inte gör rätt. Jag förstår att de känner sig missnöjda, säger Sara Hajslund Hansen."
Läs hela artikeln i Kommunalarbetaren.
 

Tänker Götene slösa ännu mer på Medeltidsprojekt?

Läser på SR/Skaraborg att det skall starta ett nytt Medeltida EU-projekt i Götene. En kvinna vid namn S:t Helena skall det tydligen handla om. Man lär sig tydligen aldrig. Även om det är ett projekt med EU pengar så lär det inte vara gratis för kommunen om de skall blanda sig i.
De inblandade verkar inte vara överdrivet optimistiska heller av deras uttalande att döma.
 
 
"I bästa fall kan det öka turisters intresse för Göteneområdet."
 

Lite mer Götene!

Med tanke på kommunalrådets artikel i fredagens lokalblaska som jag skrev om i förra inlägget så är det några saker som är lite anmärkningsvärda.
Dels detta med hot som jag också tidigare omnämnde i samband med att S bröt majoriteten. Då hette det:
"– Det har förekommit krav, ultimatum och hot från Götene Framtid. Vi jobbar inte så att vi går ut i tidningarna med olika saker, utan vi försöker lösa det i samförstånd." (Kenth Selmosson)
SR Skaraborg
 
Sistnämnda meningen där är tydligen helt bortglömd av Kenth nu, eftersom han inte en enda gång tagit kontakt med mig personligen och påtalat något sakfel i min blogg. Så möjligen har S då ändrat arbetsmetod nu till att: gå ut i medierna istället för att försöka lösa det i samförstånd?
 

En annan sak jag reagerade på i artikeln var när kommunalrådet sa att: "-Inte förrän jag blev kallad till polisförhör den 6 september fick jag veta vad jag egentligen var anklagad för."
Detta ser jag som något märkligt eftersom Radio Skaraborg redan i april intervjuade Kenth i just denna fråga. En intervju som för övrigt är ganska roande att höra.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=5060617
 
Men nu lämnar jag detta ärende eftersom det inte tillför något av värde överhuvudtaget!
 
 
 
 
 

RSS 2.0