"Nya" S har börjat trixa de också!

Stefan Löfven och Stockholmssossarna kom i fredags med sitt politiska förslag ang. välfärden och vinstuttagen där. Som jag skrev i en tidig kommentar så liknade det återigen Linje 2 även om det nu gällde en helt annan fråga.
Allvarligt är att man i materialet man nu presenterar ger direkt felaktig information i syfte att vilseleda för att vinna gehör sitt eget slutliga ställningstagande. Man hävdar att en rapport (ang. konkurrens mellan skolor) kommit fram till att: "konkurrens mellan skolor är positivt, det höjer den genomsnittliga nivån”
I verkligheten konstaterar den rapport som S hänvisar till att: ”Det är också svårt att se några stora positiva effekter av konkurrensutsättningen på elevernas skolresultat Det verkar även som om farhågor om att konkurrens och skolval kan leda till betygsinflation och segregation har visst fog för sig.”

Detta faktum har ju naturligtvis uppmärksammats av debattörer och socialdemokrater runt om i landet. Så frågan är väl hur tusan man tänkt i S-partistyrelsen när man avsiktligt försöker vilseleda hela opinionen? Att Juholt fick felaktiga underlag gång efter annan och själv fick stå där med dumstruten i efterhand verkar ju nu allt mindre vara Juholts fel när man nu ser S senaste utspel. Nu är det hela partistyrelsen som står bakom felaktigheterna. Varför använder man sig inte av de duktiga kunniga medarbetare man har i organisationen för att få ett korrekt material? Ville man kanske inte detta?
Intressant läsning i detta ämne finns det åtskilligt av redan och den mest intressanta och väl faktaunderbyggda kommer från Lena Sommestad bl.a. Det hade räckt att de gett henne materialet för granskning innan utspelet så hade de aldrig behövt stå där med byxorna nerdragna som de nu gör. men Moderaterna och alliansen jublar väl naturligtvis. De behöver inte ens stå till svars för sin obefintliga politik. Sossarna tar fokuset från dem på egen hand genom nya blundrar hela tiden.
Folkbladet
Ingenting för Löfvens S
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0