Dagens hetaste svensk, Johan Olsson!

Johan Olsson knep alltså bronspengen i detta vinter-OS sista skidlopp. Fantastiskt bra gjort och vilket fantastiskt skidlandslag Sverige helt plötsligt har både på herr och damsidan. Det är ombytta roller med Norge nu vars skidlandslag endast består av Petter Northug som det sett ut i dessa tävlingar. Nåja de har ju förstås även Marit Björgen som ju äntligen fick ta sina efterlängtade och högst berättigade och välförtjänta medaljer. Tur för omvärlden att vi inte har kvar vår egen svensk-norska union, vilken utskåpning det blivit då!


Vårt härliga stafettlandslag får väl bli slutvinjetten på detta OS och där ingick ju också Johan Olsson.


Det är skillnad på vinter och vinter!

2008-02-28 åkta grabben upp på Kinnekulle för att fotografera. Det var en strålande fin solskensdag och temperaturen låg över otroliga +20 C. Det är lite svårt att förstå efter en vinter som denna, även om de sista två dagarna har legat på plusgrader. Jag har haft de här bilderna publicerade tidigare men tycker att det kan vara värt att friska upp minnena lite nu och samtidigt få en liten försmak på vad som komma skall.

 

 


Nattens hetaste svensk, André Myhrer!

Grattis till bronset!

Villa straffade Edsbyn!

Enl. hörsägen (pga eget arbete kunde jag inte själv se matchen) gjorde Villa en fantastisk första halvlek i den tredje kvartsfinalmatchen. Johan Andersson visade världsklass när han ledde laget till en 5-1 ledning i halvtid. Slutresultatet skrevs till 6-2 och nu är det fördel Villa. Vore förbannat gött om de kunde avgöra i den fjärde matchen i Edsbyn.
Johan Andersson.


Nattens hetaste svenskar, Curlingdamerna!

Försvarat OS-guld, sagolikt bra gjort!


Eva-Britt "nitar korkskallen" Hökmark!

Moderaten Gunnar Hökmark skjuter sig själv i foten när han försöker vinna billiga poäng i en debattartikel riktad mot V och Eva-Britt Svensson i frågan om föräldraledigheten.
"EU-motståndaren Eva-Britt Svensson (V) har inget emot att reglera föräldraförsäkringen på EU-nivå, så länge EU reglerar föräldrarnas liv som hon vill ha det. Människors egna, fria, val har hon inte mycket till övers för", skriver han.

Men, han får sannerligen svar på tal av Eva-Britt.
"Gunnar Hökmark, Det är definitivt inte jag som har föreslagit att EU ska reglera föräldraledighet. Det är bl a ditt parti som drev frågan om ja till medlemskap och redan då fanns ett s k mammaledighetsdirektiv och det är som konsekvens av medlemskapet som nu kommissionen lagt förslag till att revidera detta direktiv.

Däremot kan jag berätta för dig – om du inte redan är medveten om det – att ledamöter från din politiska grupp i jämställdhetsutskottet inte bara vill reglera ledigheten utan också ha regler och uppmaningar om amning, nattarbetee, övertid m m.
Tack och lov så har inte majoriteten varken i din eller andra grupper accepterat dessa förslag hittills."

Mycket bra av Eva-Britt att trycka ner den uppblåste Hökmark i skorna igen, men antagligen har han väl inte lärt sig något ändå. Bara att vänta på nästa groda!

 

Varför inte tvätta den smutsiga Moderatbyken.


En liten vinterbild.


Villa straffade Edsbyn i andra kvarten.

Ett härligt slut när Villa kvitterade kvartsfinalserien till 1-1 i matcher hemma i Sparbanken Lidköping Arena. Ändå syns det klart att laget har en bit upp till sin högsta nivå. Tyvärr så missar jag lördagens match pga arbete och sedan vet man ju inte hur läget är. Förhoppningsvis blir min nästa hemmamatch en semifinaldrabbning.

 


Kronorna devalverade!

Ingen succé i detta OS för Tre Kronor. Tur var nog det för vilken utskåpning de kunde gått på om de ställts mot ett taggat Canada. Skönt att slippa den förnedringen. Men vad gjorde Lidström vid 2-4 målet????????


Dagens hetaste svenskar, stafettlaget!

Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren och Marcus Hellner, GULD!


Politiker "spottar" medborgarna i ansiktet!

Återigen kommer förslaget i Västra Götalandsregionen om 12%-iga lönehöjningar till regionråden. Och återigen är det S, FP, C majoriteten som är överens med moderaterna om detta. Senast det begav sig var 2008 men det förslaget röstades till slut ner i regionfullmäktige efter att ha utsatts för massiv kritik. Man fick då "nöja sig" med årliga höjningar om 3%.
Nu återkommer man alltså med förslag om 12% höjning i en tid då BNP kraftigt gått ner vilket lett till bl.a. sänkta pensioner p.g.a. den pensionsöverenskommelse som samma partier tidigare kommit överens om. Löntagarna erbjuds 0-avtal och i vissa kommuner vill man t.o.m. göra besparingar på de anställdas löner med 6%.
Motiveringen är precis som förra gången att Västra Götaland är en väldigt stor region som legat lågt, dock inte sämst men någonstans i mitten. Ja då har man väl också fått förklaringen varför regionpolitikerna är så ivriga att ytterligare förstora regionen till att även omfatta Värmlands län. De ser naturligtvis sin chans till enorma löneökningar framöver.
Att Alianspartierna förespråkar denna höjning är ju knappast något man förvånas över, det är ju så deras politik fungerar. Men att Socialdemokraterna återigen förespråkar denna höjning samtidigt som Alliansen utförsäkrar folk till att leva på i runda tal 5000 kr/mån brutto det är ju helt obegripligt. Var finns solidariteten då?
Man spottar pensionärer och alla andra medborgare rakt i ansiktet och man gör det tydligen helt utan minsta vånda.
Jag kräver nu en offentlig förklaring av alla Socialdemokratiska politiker i regionen hur man motiverar sitt ställningstagande om man ställer sig positiv till detta förslag från den s.k. Arvodesberedningen (regionpolitikernas samvete) i denna fråga!
Jag hoppas man vågar göra detta och på det sättet se dem i ögonen som de trots allt fått förtroendet av.
Ovanlig felparkering.

Det går inte att ha för bråttom nu när det är vinter och halt. Men vi får väl hoppas att denna "felparkerare" på Plastgatan lärde sig något av sitt misstag. Det är trots allt lätt hänt.


Takskottning hos ridklubben.

Hela dagen har snöskottning av ridhuets tak utförts. Alltfler och fler anslöt sig allteftersom deras ordinarie arbeten slutat för dagen. Kämpigt men man kommer garanterat att sova gott i natt.
Dagens hetaste svenskar, Kalla och Haag!

Ett härligt silver i lagsprinten!


Mer kollektivtrafik, mer problem?

Framförallt MP är ju de som mest ivrar för en kraftigt utbyggd kollektivtrafik där vi helst skall välja buss eller tåg för att ta oss till bland annat våra arbeten. V har ju också en hel del av sådana här förslag. Men hur bra är det när man ser hur dåligt detta alternativ fungerar en vinter som denna? Folk vill ju verkligen veta att de kommer fram till sina arbeten och inte blir strandsatta på ngn station eller vid en hållplats i timtal. Att tro att dessa kollektiva lösningar skall kunna konkurrera med bilen tror jag inte är realistiskt. Däremot så skulle man kunna konkurrera med flyget och iallafall ersätta detta på vissa inrikeslinjer. Även flyget har ju problem med den väderlek som även tåget har problem med.
Men bilen som sagt, den tror jag inte går att ersätta med kollektiva lösningar utanför storstäderna. Ett förbud mot fossilbränslemotorer däremot, till ett visst årtal tror jag vore mer realistiskt för att få fram en miljömässigt hållbar politik när det gäller bilismen. Om jag inte missminner mig helt så fanns det en sådan motion på vår förra kongress och man kanske kan hoppas på att denna fråga väcks igen på årets kongress. Det vore definitivt något som skulle påverka utvecklingen i rätt riktning.


Sjukt på sjukan.

Göran Hägglund uppmanar landstingen att få bort överbeläggningarna på sjukhusen. Jag undrar hur han tänkt sig i framtiden om Alliansens privatiseringsplaner av sjukvården mot allt sunt förnuft skulle vara genomfört? Men då kanske han glömt detta också precis som han hade glömt att det var Ny Demokrati som införde begreppet "verklighetens folk".


Låga löner ingen garanti för arbete!

Arbetsgivarna vill ju att sveriges löntagare skall nöja sig med 0-avtal nästa avtalsperiod. Helst vill man ju sänka lönerna för alla utom sig själva tydligen. Allt som oftast så får man ju höra att löneläget är för högt i Sverige för att bedriva verksamhet och därför flyttar företagen ut. Men att låga löner skulle vara en garant för tillväxt och hög sysselsättning är ju en myt som Lettland verkligen slår hål på. Där är arbetslösheten nu uppe i 20%. Jag undrar vad låglöneivrarnas kommentarer kan vara till detta? Läs mer på Realtid.se.


Lyckad jakt?

Försäkringskassan har varit mycket lyckosamma i sin jakt på "fuskare" enl. egen utsago. 350 miljoner krävdes tillbaka förra året. Vad "jakten" kostat hörde jag aldrig att de nämnde.
Andra och betydligt större fuskare får istället tillbaka sina pass av Alliansregeringen. Men det är klart att de fuskarna spelar ju i "elitdivisionen"!


Åsa Torstensson (C), ytterligare ett Alliansfiasko!

Det är smått patetiskt att höra på Allianspolitiker när det visar sig att de inte klarar sina uppdrag. Nu senast är det den sk infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) som gör bort sig inför svenska folket när hon får frågor om de problem som varit med tågtrafiken.

Det är ingen som har satsat så mycket pengar ngn gång tidigare än vad vi har gjort säger hon och fortsätter med att de problem som nu är, ja det är sossarnas fel.

Ja det är ett typiskt Allianssätt att ta sitt ansvar tydligen. Varenda minister i denna Alliansregering skyller sina egna tillkortakommanden på sossarnas tidigare regerande.

Så nu vet vi alltså att det också är sossarnas fel att det snöar.

 


En ngt kaotisk helg är tillända.

Ja iallafall lördagen var ngt utöver det vanliga vad det gällde snömängder. Tufft för alla som jobbar i snösvängen och som praktiskt taget bott i sina maskiner. Får väl passa på att tacka här för ett mycket väl utfört arbete.
Eftersom dottern hade stalltjänst denna helg så blev det en och annan skyffel även för mig.Idioterna i Antipiratbyrån fortsätter hetsjakten.

Nu vill man ha nya möjligheter för att komma åt fildelning som sker med Bittorrent tekniken. För att komma åt detta måste man olaglit installera en mjukvara i någons dator. Hur långt skall dessa pengasuktande h...r få gå egentligen? Det luktar illa om Antipiratbyrån! Läs mer på SVT.
Vem fan är Petter Northug?

Gårdagens hetaste svenskar blev Marcs Hellner och Johan Olsson. En stor eloge även till Södergren som taktiskt hjälpte till med denna svenska triumf i skiathlon. Att sedan Hellner är "väschötte" från Lerdala gör ju inte saken sämre.


Villa - Edsbyn i kvarten.

Dagens match mot Katrineholm började i dur och slutade i moll. Efter en strålande inledning av Villa med 1-0 efter 48 sek. och 3-0 efter nio minuter vilket sedan blev 5-1 efter 23 min. så lade Villa av helt, tyvärr. Slutresultatet 8-6 är en vinst men inte mer. Bara att glömma och blicka framåt mot kvartsfinalerna mot Edsbyn. Kan bli en riktigt rolig "serie" att titta på med mycket bra bandy i den fina arenan.
Arenan ja, mycket fin och det skall den väl också vara för 212 miljoner. Nu skall man ju fixa till ljudanläggningen också (äntligen). Men, aldrig får man vara riktigt nöjd. I detta 212 miljoners bygge så möts man på ståplatsläktaren av en sladd som hänger ner från TV balkongen till spelargången. Detta reagerade jag över direkt på annandagens invigningsmatch men tänkte att det var ett tillfälligt provisorium då. Men icke, i denna grundseriens sista match så hängde sladden fortfarande där. Hur svårt kan det vara att ta ut en elfirma och ordna till ett par kontakter för att slippa detta irritationsmoment?

Kablar också!

 

Beträffande helgens regionala ryttartävlingar hos Lidköpings ridklubb som jag skrev om igår så blev de inställda. Klokt med tanke på väderutsikterna naturligtvis men samtidigt synd om klubben som verkligen satsar på att få ihop fina arrangemang.

 Dagens hetaste svensk, Anna Haag!

En härlig silvermedalör!


Dagens hetaste svensk, Anja Persson!

Trots gårdagens spektakulära vurpa så kom Anja Persson tillbaka och knep bronsmedaljen i kombinationen. Så här långt helt klart dagens hetaste svensk! Nu står snart Ferry på startlinjen i skidskyttet och jag får väl återkomma i morgon om han återigen lyckas.

Dagens "säl" betydligt roligare än gårdagens.


Världsmästarbesök på jobbet!

En grupp besökare dök idag upp på jobbet och bland dessa befann sig Villa-Lidköpings och tillika bandyvärldsmästaren Johan Andersson. Mycket kul för Johan har alltid en stund över för att prata lite bandy. Nu har vi ju också tippat matchen i morgon mot Katrineholm och mitt personliga tips är 17-3 till Villa, något jag också delgav Johan med förhoppningen att de verkligen kör i 90 minuter. Om inte annat så måste det vara skönt att gå in i slutspelet med en storseger i ryggen. Det verkade ju vara rätt medicin när serien startade, minns Villas storseger mot KSK då och vilken vind det gav i seglen.

Johan Andersson vid dagens besök på Petainer (fd Rexam och PLM)

Johan "in action" på annandagspemiären i Sparbanken Lidköping Arena.

 

Kanske träffar man på Johan även i helgen då det är regionala hästhoppningar hos Lidköpings ridklubb? Har ju träffat honom där vid tidigare tävlingar också. Både lördag och söndag tävlas det med tre klasser per dag. Det gäller att dra på sig några extralager med kläder om man inte skall vara blåfrusen när helgen är tillända.


Lite mer siffror ang. Alliansens facit och jämfört med tidigare regerings.

Reinfeldt talar ju inte längre om arbetslöshet och utanförskap. Nu talar han enbart om antalet sysselsatta. Så för att "hjälpa" Reinfeldt och Alliansen publicerar jag nu SCB:s siffror ang. just antalet sysselsatta och antalet arbetslösa.
Alliansen var ju inte ens bättre 2007 - 08 jämfört med föregående regerings sista år 2005 - 06.

dec 05 - dec 06 ökade antalet sysselsatta med 81 000
dec 05 - dec 06 minskade antalet arbetslösa med 33 000


dec 06 - dec 07 ökade antalet sysselsatta med 92 000
dec 06 - dec 07 minskade antalet arbetslösa med 18 000


dec 07 - dec 08 ökade inte antalet sysselsatta
dec 07 - dec 08 ökade antalet arbetslösa med 42 000


dec 08 - dec 09 minskade antalet sysselsatta med 67 000
dec 08 - dec 09 ökade ant. arbetslösa med 108 000

 Anjajajajajajajajajajaj....................


Fettisdagens hetaste svensk, Björn Ferry!


Saik - Villa 9 - 6

Villa gick på pumpen ikväll mot Sandviken i Göransson Arena. Inte mycket att orda om, Saik är ju definitivt en av utmanarna till SM titeln. Skall man tro tabellen är det ju Saik och Hammarby som skall göra upp om det. Villa verkar dock vara på kraftig uppgång och nu blir det väl till att grabbarna får kruta in 20 baljor mot Katrineholm för att klara en fjärdeplats i serien. Motivationen kan knappast saknas. Ge 200% på fredag nu!


SM- guld 201X.


Piratpartiet, i naivaste laget!

Jag fick en syrlig kommentar av en Piratpartist ang. det nya datalagringsdirektivet som EU tvingar Sverige att införa.

"Men vad gäller Vänsterpartiet så kan man bara hoppas på en statskupp eller dylikt :-( En röst på just V skulle vara en röst för datalagring o allehanda annnat skit (se Alice Åströms inlägg på DN)

En som jag trodde manhaftig kvinna viker ner sig totalt för S o deras GURU (Tomas antichrist Bodström) Huh!"


Problemet är ju knappast Vänsterpartiets då det är EU som tvingar Sverige att införa skiten. Detta EU som Vänsterpartiet till skillnad från Piratpartiet ville stå utanför. Att som Piratpartiet vurma för EU, när man VET hur högerlibaralerna som styr där vill införa den ena övervakningen efter den andra mot invånarna är väl något som borde få dem att tänka till en extra gång.

"PP är för "EUmedlemskapet" till skillnad mot SD btw. Då vi är övertygade att det är just där vi kan göra de största förändringarna o det är där de behövs mest."

Ett något naivt ställningstagande tycker jag om man ser till vilket inflytande Piratpartiet kan tänkas ha i Unionen. Ungefär lika naivt som Sossarna och deras ställningstagande inför medlemsskapsomröstningen. De körde med samma argumentation och fackföreningarna hängde naturligtvis på när GP krävde det för att "lura" medlemmarna att tro att det var den svenska modellen som fortsatt skulle gälla. Tänk vad annorlunda allt kunde varit om man krävt garantier för den svenska modellen och även övriga saker som t.ex. dessa övervakningslagar som EU och USA nu tvingar på oss under förevändning av terroristhotet.
Så man kan ju faktiskt säga att PP och S är lika naiva i sin inställning till EU.
Men att V nu skulle ta skit för något man från början aldrig velat ha men nu blir påtvingat av detta EU som Piratpartiet ivrigt är påhejare av...........? Ja ni hör själva hur det låter!

Här är för övrigt den reservation mot direktivet som V, S och MP gemensamt lämnat.

"Vi anser att den registrering av enskildas förehavanden som genomförs genom datalagringsdirektivet är och får inte vara ett oproportionerligt ingrepp i den personliga integriteten. Eftersom direktivet är beslutat i EU följer det dock av Sveriges förpliktelser som medlemsland att genomföra detta i svensk lagstiftning. Vi anser att det förslag som presenterats av Trafikuppgiftsutredningen bör förbättras på flera punkter. Särskilt viktigt är det att frågan om vilkadata som ska lagras regleras i lag och inte i en förordning.
Det får ankomma på regeringen att vidta åtgärder som tillgodoser vad vi nu har anfört."

Förtydligande för väljarna.

Jag skrev en insändare ang. Reinfeldts försök att vilseleda väljarna ang. sysselsättningsgraden (som han felaktigt hellre av någon anledning talar om nuförtiden) istället för att presentera lättförståeliga faktaunderlag där väljarna själva kan se hur utvecklingen (eller avvecklingen i Alliansens fall) varit. Presenterar därför SCB:s diagram över andelen sysselsatta. Som alla kan se på den gröna linjen så är inte Alliansens resultat under mandatperioden särskilt smickrande för dem i detta fall heller.
Andelen sysselsatta av befolkningen 2005-2009

Procent av befolkningen, 15-74 år


Dagens hetaste svensk, KALLA!"Gamla" Villa tillbaka!

Villa Lidköping fick verkligen sin revansch på Haparanda Torneå. Ett Haparanda som var totalt chanslöst mot ett motiverat spelsuget hemmalag. Samtidigt skall man komma ihåg att HT  hade en match i benen från igår. Detta tar dock inte ifrån Villa sättet man spelade på. Hela laget deltog, både offensivt och defensivt och det var en fröjd att se Villa försvaret grupperat på mittlinjen igen. Första halvlek var fullständigt strålande!
Andra halvlek började däremot som de senaste matcherna har varit. Hela laget föll tillbaka på egen planhalva och den rätta focusen och viljan verkade återigen saknas. Tydligen var HT:s tidiga reducering en väckarklocka för efter denna så öste Villa in mål. 12-3 slutade matchen efter 5-1 i paus, ett pausresultat som var smickrande för Haparanda.
Spelarkritik är svårt att gå in på efter en sån här laginsats men jag måste säga att Pär Fahlén överraskade väldigt positivt och då framförallt i första halvlek. Och så naturligtvis Robin Olssons pigga framfart i andra halvlek. Nu är det bara att längta tills slutspelet sätter igång.

Skaraborgs egen riksdagsman Egon Fridh (V) var väldigt nöjd med vad han fått se efter första halvlek.


Jesper Bryngelsson drar dit en av Villas straffar.


Kommer MP att falla med IPCC?

Kritiken växer mot FN:s klimatpanel IPCC. Det startade i höstas med "climatgate" där ett felskickat mail visade att forskarna undanhöll fakta för egen vinnings skull. Nu visar det sig att även uppgifterna om Himalayas glaciärer och att de skulle vara bortsmälta till 2035 är felaktiga (Rapport). Detta är bara toppen på ett isberg, säger ledande forskare.

Samtidigt har Miljöpartiet idag demonstrerat i Lidköping mot den tänkta flygsatsningen och dess negativa miljöpåverkan. Själv tycker jag att de är smått fanatiska och att de istället liksom V borde se till kostnader respektive ev. inkomster istället. Att bara vara emot med miljön som förtecken om man trots allt håller sig inom de lagar, regler och tillstånd som finns verkar inte vara en direkt långsiktigt hållbar ståndpunkt.
Men självklart måste även ev. miljöpåverkan tas med i beslutsunderlaget, men inte som enda argument. I rättvisans namn får man väl ändå säga att de besinnat sig något det senaste och även tagit med de ekonomiska faktorerna i debatten. Men detta är ju långt ifrån utrett ännu så att påstå att det blir en stor kommunal subventionering av flyget är väl att gå händelserna i förväg. Nu tycker jag att de inom MP i Lidköping mer agerar för att återigen riskera att få epitetet "miljömuppar" påklistrat på sig,


eller TalibanMuPpar?

 


Ingen bra start på OS.

Ett tragiskt dödsfall i rodelbanan kastar mörka skuggor över OS inledningen, där för övrigt bara invigningen gick lös på 300 miljoner. Notabelt är väl att svenska folket samlat in 200 miljoner till de drabbade i Haiti.


Vänstern röstade ner Swiftavtalet!

Swiftomröstningen gick i folkets favör! USA ville ha rätten att granska alla Europeiska medborgares banktransaktioner. Detta röstades idag NEJ till. I EU får dessa data endast lagras i fem år, i USA i 90 år. Det mest skrämmande i det hela är Fredrik Reinfeldts agerande i frågan under Sveriges orförandeskap. Han försökte då "mörka" igenom detta.

"Det är det belgiska företaget Swift som förmedlar överföringar av pengar mellan världens alla banker. I jakt på terrorister har USA krävt att få tillgång till all information som går via Swift. Det innebär att USA vill ha full kontroll över EU-medborgarnas privatekonomi.

Enligt avtalet kan all information skickas över till USA utan någon redigering. För europeiska och svenska företag innebär det att deras ekonomiska information kan lämnas ut.

Det var det svenska ordförandeskapet som i höstas skötte förhandlingarna och som sålde ut den europeiska integriteten. Sedan dess har mörkläggningen kring Swiftavtalet har varit total. Den amerikanska regeringen ville självklart inte skylta med sin inblandning i europeiska affärer och Fredrik Reinfeldt lydde amerikanska order, det gör han ju alltid. Dessutom hoppades han väl för egen del slippa­ en upprepning av de plågsamma FRA- och Ipred-debatterna.

Det svenska ordförandeskapet kuppade i stället igenom Swiftavtalet dagen innan det nya Lissabonfördraget trädde i kraft. Hade man väntat ytterligare en dag hade parlamentet fått ett helt annat inflytande över avtalet."

Detta kan man läsa i Aftonbladet.

Som vanligt agerar Reinfeldt USA:s lakej nr1. Man undrar med all rätt vad det är som gör att han anser sig ha större skyldigheter gentemot USA jämfört med att ta tillvara på de medborgares intressen som trots allt valt honom?

Frågan nu är väl närmast när frågan efter diverse justeringar skall komma upp till omröstning igen? Det är ju så de s.k. liberalerna går tillväga i sitt missbruk av demokratin. Vem minns inte turerna kring FRA lagen här hemma? Eller Irland och Lissabonfördraget? Rösta, men rösta tills ni röstar "rätt"! Nu är det nog bara att invänta ett dá capo i Swift frågan.

Vänsterns Ewa-Britt Svensson i högform.

 


Lidköpingsbonus uppmärksammad.

Att de anställda inom vård o omsorg i Lidköping får dela på 880 000 i bonus uppmärksammades av Kommunalarbetaren. Ja all reklam är bra reklam sägs det ju. Undra om detta även gäller Villa-Lidköpings BK nu?
Besvikelsen över uteblivna resultat riskerar att visa sig i publiksiffrorna om man får tro de mindre positiva kommentarerna i div. media nu. Det är synd om det blir så. Jag var själv oerhört besviken efter matchen i Haparanda, 4-0 till HT efter 28 min. kändes oerhört frustrerande då och jag undrade verkligen hur tränarna skötte sin uppgift att motivera och förbereda laget. Men ser man på resultaten i hela serien nu så verkar det mer vara motivation som avgör matcherna. Hur skulle annars Vänersborg lyckats betvinga Västerås i Västerås till på köpet. De lag som verkligen är i poängbehov nu verkar vara de som också gör de bästa resultaten. Motivation slår klass! En gammal klyscha som säkerligen spelar in så här i slutet av serien, minns Villas fina avslutning förra året. Lagen är så oerhört jämna så motivationen måste vara på topp. Det är ju för övrigt inte bara i bandyn man ser detta. Även elitseriehockeyn visar detta. Nu hoppas jag verkligen att Villas motivation är på topp när Haparanda kommer på besök på söndag. Då skall iallafall jag återigen ta den fina arenan i besittning och hoppas att många med mig tänker likadant! Dessutom har man ju inte förlorat någonting innan man åkt ur slutspelet.Kommunistspöket, Alliansens sista hopp?

Halvfascisten Johnny Munkhammar på högerns tankesmedja Timbro visar verkligen hur frustrerade de är inom Alliansen idag. Makten MÅSTE till varje pris räddas, kosta vad det kosta vill.
Nu går denne totalt hjärntvättade ultrakapitalist ut i en debattartikel där han spyr ut sin galla över Vänsterpartiet och den kommunistiska bakgrunden. En artikel som vill försöka utmåla dagens Vänsterparti till något odemokratist Sovjetkramande totalitaristiskt påfund som inte på något sätt hör hemma i den svenska riksdagen och ännu mindre i regeringsställning.
Det är så fullständigt horribelt att läsa denna insändare av Munkhammar att man mer kommer att tänka på mobbing i lågstadiet än vad man kan förknippa den med ett inlägg i valrörelsens Sverige 2010.
Vad denne Munkhammar däremot INTE nämner är att han gärna poserar framför kamerorna tillsammans med Italiens Silvio Berlusconi, som för övrigt regerar tillsammans med fascistpartiet i Italien idag! Att Alliansen dessutom inte lyft ett finger för att slopa det protektionistiska systemet med A och B aktier på Stockholmsbörsen är heller inget Munkhammar någonsin nämnt ett enda ord om. Varför kan man fråga sig då? Jo det systemet skyddar ju de Svenska kapitalisterna från att drabbas av kaptalismen själva! Får jag någongång tllfälle så skall jag omedelbart fråga herr Munkhammar om detta. Antagligen hör han till dem som tycker att kapitalismen är bra så länge man själv slipper drabbas av den! Egoismens fula tryne personifierat! Fascismen är väl bonus för herr Munkhammar antagligen.

Sieg Munkhammar!


Fredrik Lögnfeldt!

Varför fortsätter Reinfeldt att vilseleda väljarna?

I partiledardebatten som sändes i Sveriges televisions Agenda, så hävdade Fredrik Reinfeldt felaktigt att det var 100 000 fler sysselsatta 2009 jämfört med 2006. Detta uttalande fick han dagen efter backa ifrån och finansminister Anders Borg hävdade att det var finansdepartementet som felat. Anledningen till att det blivit fel var att SCB ändrat underlaget för beräkningarna från att 2006 ha använt sig av åldersgrupperna 16-64 år så användes för 2009 åldersgrupperna 15-74 år. Något som man klart kan se hos SCB. Det är enkelt för vem som helst att gå in på deras statistikdatabas och ta fram den statistik man är ute efter, om man inte arbetar på finansdepartementet tydligen.
Men tro nu inte att Reinfeldt var nöjd med att ha haft fel en gång. I Riksdagen 4/2 så återkom han till ämnet och tillstod då att andelen sysselsatta visserligen inte ökat med 100 000 men att de ändå ökat med 40 000 sedan regeringen tillträdde 2006. Återigen försöker han skönmåla resultatet av Alliansens politik.
I stället för att förhålla sig till sanningen så använder han sig denna gång av medeltalet från 2006 och tillgodoräknar sig alla de arbetstillfällen som skapades under hela året trots att regeringen bara hade makten någon månad. Dessutom används medeltalet för 2009, ett år som arbetslösheten har ökat rejält. Men genom att räkna på snittet så får man ner siffrorna eftersom arbetslösheten var mycket högre i slutet. Förtroendefullt?
Och även om antalet sysselsatta skulle ha ökat något så är andelen sysselsatta av hela befolkningen ändå lägre nu än de var innan Reinfeldt o co tillträdde, den sk. arbetslösheten.
Reinfeldt vill tydligen inte i denna valrörelse tala om arbetslösa och utanförskap. Nej nu är taktiken att försöka vilseleda väljarna så mycket det bara går för att kunna hävda sin egen förträfflighet.
Allianskostymen börjar helt klart krackelera ordentligt!

"Problemet" Afghanistan.

Ytterst tragiskt med de båda dödade svenska soldaterna i Afghanistan, men dödandet sker i stort sett varje dag även om det då är andra nationer som får offra sina medborgare. Inte minst Danmark har ju fått många av sina soldater hemförda i kistor. Såg förresten på nyheterna idag att Danmark tidigare haft problem att rekrytera folk till Afghanistanstyrkan men att de problemen nu försvunnit i och med krisen och den stigande arbetslösheten. Väl motiverade soldater?
Många är det nu som ropar efter att ta hem de svenska trupperna, jag håller inte med!
Problemen i Afghanistan lär enbart förvärras om de utländska trupperna skulle dras tillbaka. Talibanerna skulle omedelbart försätta landet i ett nytt kaostillstånd med allt vad det skulle innebära i lidande för den vanliga befolkningen. Jag tror man istället skulle sätta krav på USA och begära att de drar sig tillbaka och därigenom avslutar sin krigföring. Detta skule kanske rentav hjälpa Obama att få ett slut på sitt ärvda elände till krig och ändå ha "hedern" i behåll. Ersätt därefter de nu krigförande styrkorna med en ren fredsbevarande FN-trupp så kanske det finns en chans att våldsamheterna på sikt upphör. Men att lämna landet helt åt sitt öde lär nog inte leda till några framsteg, varken politiskt eller humanitärt.Fin lördag trots Maud.

En tur till Trollhättan i lördags och rakt in i dimman på hemvägen när temperaturen föll. Ja Sverige är betydligt kallare nu även om man bortser från klimatet. Tog mig lite tid i lördags  och lyssnade på Centertragedin Maud Olofsson i Ekots lördagsintervju. Man blir verkligen inte förvånad att Centern går kräftgång i opinionsundersökningarna. Hon har svar på allt utan att svara på någonting. Det säger det mesta tycker jag. Intressant ändå att konstatera att Sverige sjunkit som en sten i OECD:s välfärdsliga under Alliansens regeringsår. På sossarnas tid var det alltid regeringens fel om man tappade ngn placering enl. Maud Olofsson. Men nu, nu är det finanskrisens fel enl. Maud trots att samtliga jämförbara länder även de drabbats av denna. Jag undrar hur länge de få centermedlemmar som finns kvar skall stå ut med henne?
Ändå tyckte jag att Tomas Ramberg trots allt var väldigt snäll mot henne i utfrågningen. Inga frågor om Vattenfall eller alla de miljarder vi skattebetalare på ett regelvidrigt sätt pumpade in i det stora vindkraftprojektet i Norrland där Maud Olofssons son var involverad. Han kanske sparar det "bästa" till nästa program hon kan tänkas ställa upp i, om hon är kvar?

 

Nej då var förmiddagen betydligt bättre när dottern red ut på Cover. Rehabiliteringsritt eftersom han häromveckan på något sätt skadade sig i hagen. Det var verkligen vackert i skogen bakom ridhuset.

 


Haparanda - Villa, ett tränaransvar?

Fyra mål gjorda och och fyra insläppta efter 90 min mot Hammarby i fredags.
Idag fyra insläppta på 28 min mot Haparanda. Efter de inledande 28 min vann Villa matchen med 3 - 2, men vad hjälper det?
Frågan jag ställer mig är om tränarna verkligen klarar sin roll? Haparandas duglighet har synts genom hela serien och man har pressat samtliga topplag i jämna matcher.
Har då tränarna i Villa klarat sin uppgift att formera och förbereda laget på rätt sätt? Mitt svar är definitivt nej och jag hoppas verkligen att sportchefen nu visar att han klarar av sin uppgift och tar ett allvarligt snack med tränarna.
Det finns flera punkter man kritiskt kan granska.
Målsättning.
Spelidé.
Laguttagning.
Tre som jag tycker bärande punkter till varför Villa gått lite knackigare på andra halvan av serien.

Vad det gäller målsättningen så har Ari H. vid ett flertal tillfällen i media fått frågan om han tror på en topp fyra placering. Svaret har varit att målsättningen fortfarande är slutspel. Vilka signaler sänder detta till spelarna? Vill man nå månen så måste man sikta mot stjärnorna och det är elitverksamhet man håller på med. Spelarna verkar ju helt klart själva ha en topp fyra målsättning. Skall tränarna då ha en lägre målsättning?

Spelidén har vi nu hört till leda, en stark defensiv. Som jag ser det har detta eviga tjat om defensiven enbart lett till att Villa idag spelar med 7-8 man på egen planhalva och enbart spelar lyror. Den ende som bryter mönstret är Johan Andersson när han trampar på. Övriga kör till mittlinjen vänder hem och så kommer det en lyra från Fahlén. Fruktansvärt lättläst och monotont. I början av serien hade men en stark defensiv genom att hålla ihop laget och att hela laget var med upp. Då stog försvarslinjen vid mittlinjen, när såg vi det senast? Titta på dagens målfabrikation och vilka som spelade fram. 1-4, passning Pär Fahlén. 2-4 var ett hörnmål. 3-5, passning Martin Johansson. Och senast mot Hammarby kom kvitteringen efter ett långt utkast.

Till sist kan man ju också fundera lite över laguttagningen. Idag var inte Henke Larsson med. Varför? Henke är ju den som sett klart piggast ut de senaste matcherna och verkligen tillfört laget energi. Hur tänker ledningen? För mig som lekman är det totalt obegripligt! Och vad resultatet blev idag vet vi ju nu tyvärr.

Dags för en tränartimeout?


Härligt Villa!

Starkt av Villa att ta med sig en poäng hem från Zinken. Tre poäng av fyra möjliga mot Bajen är verkligen bra, särskilt som det gått lite grus i maskineriet den sista tiden. Enl. Daniel Andersson borde Hammarby avgjort i första halvlek men det finns ju en målvakt som heter Martin Berggren också och han var tydligen strålande. Hoppas att detta gav ordentligt med energi för att göra en riktig arbetsinsats i Haparanda på söndag också. Mitt tips 7 - 5 till Villa.
Något annat man börjar fundera över är var allt folk skall få plats när det blir slutspel? Drygt 3 700 senast mot Vänersborg, ja kanske man får hoppas på bra väder och spela ute igen? Lär bli många besvikna supportrar som inte får plats i en utsåld evanemangshall annars. Tala om angenäma problem!Oenighet ang. flyget men ändå inte.

"-Flygresor under 50 mil är emot allt vad vi står för." (Göran Larsson MP)
"-Det finns ett väldigt intresse, folk stannar mig på stan och vill prata flyg." (Kjell Hedvall S)

Självklart finns det ett intresse hos många av att kunna flyga direkt från Lidköping och på ett enkelt sätt nå Europa. Detta hör man ju även på diskussionerna som blir på fikarasterna på jobbet. Frågan är väl bara vad det egentligen skall "tillåtas" kosta. Det är ju precis detta som V och Bosse Eliasson också framfört. Efter de skräckexempel som tidigare redovisats i media ang. kommuners satsningar på lokala flygplatser så är ju frågan synnerligen berättigad. I Värmland var det en S-styrd kommun som subventionerade varje flygstol med så mycket att det varit billigare för kommunen att erbjuda gratis Taxi resa till resenärerna istället. Är det väl använda pengar kan man ju fråga sig då? I Halmstad satsade M-kommunen stora pengar på flyget och struntade i att underhålla sitt kommunala bostadsbestånd så det såg ut som rena slumområdet. Något som också visades i TV. Missminner jag mig inte helt så var det Uppdrag Granskning som gjorde denna genomgång. Hursomhelst så visar det ju att det inte är så konstigt att nu Moderaterna och Sossarna i Lidköping omedelbart ställer sig positiva till denna nysatsning på flyget utan att man har något som helst underlag för vilka kostnaderna kan tänkas bli, annat än rena spekulationer. Ansvar?

"- Det är för dåligt underlag för att ta ställning i frågan om flyg på Hovby, säger Bo Eliasson i Vänsterpartiet som i dag motsatte sig beslutet att gå vidare med förhandlingar och utvecklingsarbete för flygtrafik mellan Lidköping och Landvetter."
"- Vi har gått med på skattehöjning i Lidköping för att säkra den verksamhet vi har - inte för att sedan kanske behöva lägga pengarna på flygtrafik."

Kloka ställningstagande tycker jag och med tanke på det jag ovan skrev om Taxi resorna så kanske det vore billigare för kommunen att erbjuda gratis bussresor mellan Lidköping och Landvetter än vad det blir att plöja ner ytterligare ett antal miljoner i flygsubventioner? Men som Bosse sa, det behöver utredas först!
50,3 - 39,4, härligt! Villa - Vänersborg 6 - 2, härligt!

Opininionssiffror är ju inte så hemskt mycket att yvas över egentligen men visst känns det bra att de rödgröna ändå leder i den senaste med över 10%. Det som förundrar mig mest är varför man inte leder med över 20% när man vet hur Alliansens politik slår mot folk i verkliga livet?
Nu har jag glatt mig över denna undersökning en stund och hoppas att det verkligen är en ihållande trend. Ändå blir man inte särskilt förvånad om nästa undersökning skulle visa betydligt jämnare siffror. Det verkar som att osäkerheten i resultaten ökar i samma takt som opinionsinstituten blir allt fler.

Ett vinnande lag?

 

Ikväll är det också återstart av Elitserien i bandy efter VM uppehållet. Två Villa världsmästare på isen i form av Johan och Daniel Andersson. Hoppas de hunnit vila ut efter Rysslandsäventyret och kommer riktigt spelsugna till kvällens match för det lär behövas mot ett revanschsuget Vänersborg. Arenan är så gott som slutsåld och nu spelar ju inte vädret längre ngn roll. Det är alltid perfekta förutsättningar. Mitt tips är 6 - 2 till Villa, så får vi se sen om det var ett tips med hjärtat eller hjärnan?

 


Kådisarna petar ner Holger.

Holger Gustavsson (KD) har petats ner på riksdagslistan till tredje plats men Holger satsar på personkryss. Så många broar som Holger bränt de sista valrörelserna så är det nästan konstigt att han inte hamnade längre ner, men det kankse är den humanistiska sidan som visar sig här hos KD trots allt. Den de glömde bort i skuggan av Moderaterna när det gällde att jaga livet ur folk genom att kasta ut dem från sjukförsäkringssystemet.

"Ni skola inga andra gudar hava jämte mig!"


100 000 fel av Reinfeldt!

I söndagens stora partiledardebatt så hävdade statsminister Fredrik Reinfeldt att det nu var 100 000 fler människor i sysselsättning än vad det var 2006. Varför han nu hellre vill tala om antalet sysselsatta istället för antalet arbetslösa eller antalet i utanförskap, ja det är väl endast Reinfeldt själv som kan svara på. Men nu valde han alltså att helt felaktigt påstå att det är 100 000 fler sysselsatta. Medvetet eller omedvetet?
Hursomhelst har han idag fått backa från uttalandet och hävdar att han fått fel underlag av finansdepartementet

Sanningen är att det är samma antal personer i sysselsättning idag som det var 2006. Räknar man då in befolkningsökningen också så har arbetslösheten ökat. Det är alltså färre antal sysselsatta idag jämfört med 2006 i förhållande till folkmängden. Jag förstår att Reinfeldt gör allt han kan för att skönmåla sina redovisningar när alla siffror pekar åt fel håll jämfört med vad de lovade inför valet 2006 men att vara så vårdslös med sanningen kommer nog att straffa sig ganska fort. Hur tusan kan någon ha förtroende för en sån tomte?


"Ett ol i månn o ett annat i räva"
Ett framtidsalternativ har presenterat sig på allvar!

Det rödgröna samarbetet går från klarhet till klarhet får man nog säga efter debatten i går kväll. Tre samspelta partiledare som kompletterade varann på ett mycket bra sätt. Alla tveksamheter tycktes som bortblåsta. Mycket bra jobbat!
Tillbaka till FRAMTIDEN!


Högtflygande planer i Lidköping!

En ny satsning på flyget finns det tydligen chans till framöver i Lidköping. En fråga som säkerligen kommer att väcka en hel del debatt med tanke på tidigare försök som gjorts. Helt klart är väl att det kommer att generera en del arbetstillfällen men frågan är väl också till vilket pris? Gymnasieutbildningen kanske också kan dra nytta av det och en och annan företagare naturligtvis. Kan det bidra till att locka företagare att välja Lidköping framför någon annan kommun är väl det också något som kan läggas till den positiva sidan.
Mot detta står då miljön och om det är rimligt att satsa på flyg med  tanke på den debatt som är. Flyget arbetar ju samtidigt ganska omfattande för att få ner sin miljöpåverkan och frågan är väl också om bilen är ett bättre alternativ?
Det jag själv ställer mig mest frågande till är vad prisbilden kommer att bli för resenärerna? Som det var förra gången så var det ett gytter av olika erbjudanden som var helt utan rim och reson. Jag minns att det annonserades om resa till Sthlm T o R för 900kr men när man dividerat färdigt med biljettförsäljaren så visade det sig att det endast var under så speciella förhållanden som detta pris gällde så vår tänkta resa innefattades naturligtvis inte. Det skulle istället kosta 2 800 kr/person och så hade den tänkta resan flugit sin kos.
Alltså är det ju inte ovesäntligt att ta hänsyn till hur många som kan komma att innefattas av möjligheten till denna transportmöjlighet i förhållande till insatt kapital. Det vore väl synd att slänga pengarna i sjön ytterligare en gång även om alternativet denna gång ser betydligt intressantare ut, iaf på papperet.


Skräckblandad förtjusning?
0-avtal säger Svenskt Näringsliv, men bara för löntagarna!

Svenskt Näringsliv går ut i avtalsförhandlingarna och erbjuder 0-avtal till löntagarna men själva har de tillskansat sig lönehöjningar långt utöver anständighetens gräns de senaste åren.
2006-2008 fick den genomsnittlige industriarbetaren en genomsnittlig löneökning på 1 600 kr/mån. Under samma period höjdes direktörernas egna löner med i genomsnitt 50 000 kr/mån.
Vågar man förmoda att de flesta av dessa herrar lägger sin röst på Moderaterna? Dessa Moderater som påstår sig vara det "nya" arbetarpartiet. Tillåt mig småle.
I vissa fall har direktörernas löner höjts med över 200% och samtidigt så erbjuds nu de som skall arbeta ihop till detta 0%. Är det rimligt? Och är det rimligt att folk samtidigt kastas ut ur sjukförsäkringssystemet och får en ersättning på 223 kr/dag samtidigt som andra vältrar sig i överflöd? Är det ett sådant samhälle vi vill bygga för framtiden? Det är skillnad på skit o pannkaka sa man förr i tiden, det verkar som vi är tillbaka där nu.
Låt direktörernas löneglidning bli normgivande för hela avtalsrörelsen och gör det retroaktivt från 1980 års nivå!
Det finns pengar i det svenska samhället. Det som felas är hur snett fördelningen av dessa pengar sker. Något att tänka på när det är dags att gå till valurnorna i september. En röst på Alliansen är en röst för att de 10 mest välbeställda procenten skall få det ännu bättre på de övriga 90 procentens bekostnad. Gagnar det Sverige som helhet eller gagnar det några få i Sverige? För mig är svaret självklart!RSS 2.0