Kommer MP att falla med IPCC?

Kritiken växer mot FN:s klimatpanel IPCC. Det startade i höstas med "climatgate" där ett felskickat mail visade att forskarna undanhöll fakta för egen vinnings skull. Nu visar det sig att även uppgifterna om Himalayas glaciärer och att de skulle vara bortsmälta till 2035 är felaktiga (Rapport). Detta är bara toppen på ett isberg, säger ledande forskare.

Samtidigt har Miljöpartiet idag demonstrerat i Lidköping mot den tänkta flygsatsningen och dess negativa miljöpåverkan. Själv tycker jag att de är smått fanatiska och att de istället liksom V borde se till kostnader respektive ev. inkomster istället. Att bara vara emot med miljön som förtecken om man trots allt håller sig inom de lagar, regler och tillstånd som finns verkar inte vara en direkt långsiktigt hållbar ståndpunkt.
Men självklart måste även ev. miljöpåverkan tas med i beslutsunderlaget, men inte som enda argument. I rättvisans namn får man väl ändå säga att de besinnat sig något det senaste och även tagit med de ekonomiska faktorerna i debatten. Men detta är ju långt ifrån utrett ännu så att påstå att det blir en stor kommunal subventionering av flyget är väl att gå händelserna i förväg. Nu tycker jag att de inom MP i Lidköping mer agerar för att återigen riskera att få epitetet "miljömuppar" påklistrat på sig,


eller TalibanMuPpar?

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ipcc jobbar med modeller. Ibland hamnar de rätt. Ibland kommer man fram till att modellerna modifieras. Vad som orsakade det färskaste klimatlarmet för några år sen är att data inte visade sig stämma åt andra hållet varpå både miljörörelsen och regeringar började skärpa sina krav.



Det finns en stor skillnad mellan de ekonomiska aspekterna och växthuseffekten och det är att den senare är irreversibel. De är inte utbytbara. Miljöförändrinen är absolut, ekonomin relativ.

2010-02-13 @ 16:52:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0