Sossar, bandy och LRK.

Att sossarna har sin kongress är väl knappast någon med det allra minsta politiska intresse som missat. Undertecknad har sporadiskt tittat och lyssnat lite emellanåt och idag såg jag när "foten"(Ingvar Carlsson) äntrade talarstolen och gjorde ett bejublat och engagerat framträdande. Lite kuriosa var när han berättade om sin första tid efter politiken. Då tog han och frugan bilen och äkte ut i Europa och upplevde den där underbara frihetskänslan när man kan åka precis vart man vill. Kuriosan i sammanhanget var att jag häromdagen lyssnade på Radio A i Lidköpings närradio och där intervjuade Stoffe (programledaren) Pia Ehn från Lidköping som deltog på kongressen. Allt var perfekt ordnat sade hon ända tills Stoffe frågade om boendet. Ja det var allt annat än bra enligt Pia. Ja inte att själva boendet var dåligt, men man bodde centralt och fick gå ganska långt för att komma till centralstationen och även när man kom ut till Älvsjö hade man en bra bit att gå. Så jag tog faktiskt en taxi till centralstationen sa hon.
Två socialdemokratiska företrädare på kort tid som båda förstod bilens överlägsna förmåga framför kollektivtrafikens. Varför låter det aldrig så när det skall fattas beslut om bensinskatten????????

Villa Lidköping BK gjorde sin elitseriepremiär idag mot Värmbol-Katrineholm. Matchen var i stort sett slut efter 5 minuters spel och slutresultatet skrevs till hela 3 - 15. Underbart för Villa men antagligen lika ledsamt för V-K. Hursomhelst så lär det nog borga för en fin publiksiffra på Onsdag när Sandviken kommer på besök.

Lidköpings ridklubb hade sin traditionella spökafton idag. Det är ungdomssektionen som håller i trådarna där och det är mycket uppskattat av de yngre förmågorna. Tänk att det är så roligt att låta sig skrämmas. Det var nog bara hästarna som höll sig "ko-lugna". De blir bara rädda för saker som inte ser farliga ut verkar det som :-)


Apropå EU!

Frankrike skall "stötta" sina bönder med 6 miljarder i direktstöd och ytterligare 10 miljarder i lån. Osund konkurrens? Var det inte detta EU skulle råda bot på?

När spricker ballongen?


Tänkvärt!

"I kommunala grundskolor är riksgenomsnittet 8,5 lärare per hundra elever, i friskolorna 7,7"

"Arbetslöshet och utförsäkringar bidrar till att antalet socialbidragstagare ökar kraftigt.  16 % ökning 2009 jämfört med andra kvartalet 2008. Behovet av försörjningsstöd beräknas enligt socialstyrelsen att öka med 50 procent mellan 2007 till 2012."

Källa: Gemensam VälfärdFint reportage om Bröderna Djup på Lidköpingsnytt.

http://www.lidkopingsnytt.nu


Mobbing eller Alliansens sätt att skapa "riktiga" jobb?

Marianne Samuelsson den förra landshövdingen på Gotland som fick avgå och anställdes i regeringskansliet har nu fått ett "riktigt" jobb av Fredrik Reinfeldt.

"Samuelsson skall utreda om det finns etiska riktlinjer kring sexköp på statliga myndigheter, hur och när dessa tagits fram och hur de tillämpas i praktiken, skriver regeringen i beslutet.

Dessutom ska utredningen mynna ut i en bedömning av nyttan av de framtagna riktlinjerna och en analys kring behovet av riktlinjer på olika myndigheter."

Behöver man påminna om att det är olagligt med sexköp i Sverige? Alliansen går från klarhet till klarhet!


Tack så länge det varade krisen.

Tidigare om åren så har man redan tidigt i oktober sett saltbilarna sprida sitt "gift" så fort temperaturen varit det allra minsta fallande. Har t.o.m. hamnat bakom saltbilen i ösregn och 5 plusgrader. Men i år har det varit skillnad. Trots att det vid ett flertal tillfällen varit minusgrader har jag inte sett någon saltbil, förrän idag. Kanske man kan "tacka" krisen för detta och att t.o.m. vägverket måste hålla igen lite på saltotyget för att spara pengar. Annars är det många märkliga turer kring vinterväglag och allt vad det innebär. På Lidköpingsnytt har dubbdäcken varit uppe till diskussion i samband med det idiotiska förslaget att kommunerna själva skall kunna införa dubbdäcksförbud inom vissa områden. Varför göra det enkelt för bilisterna? Det hade varit betydligt mer logiskt att införa ett dubbdäcksförbud i hela landet i så fall med start om 3-4 år för att naturligt fasa ut de dubbdäck som nyss sålts. Något annat som slår en är de debattörer som talar om att de dubbfria däcken är precis lika bra som de dubbade. Ändå ser man vilket kaos det blir i backpartier när blixthalkan sätter in, då syns skillnaden tydligt. Men dubbdäcksförbudet inom vissa områden skall ju vara motiverade av miljöskäl sägs det och det ligger säkert en del sanning i det. Men när det gäller alla tusentals ton salt som vräks ut då är inte längre några problem med miljön verkar det som. Dubbelmoralen vet som vanligt inga gränser. Ur led är tiden kanske man kan säga, både i ekonomin och i trafiken.

www.fotoakuten.se

 


Borgarblaskan NLT förnekar sig inte!

Nej till privatiseringar i Lidköping - eller var det ett nej till valfrihet?

Ja bara att komma på en sån rubrik visar väl i vilket läger journalisten Ronny Weihard står. Det var efter en borgerlig motion i fullmäktige om konkurrensutsättning och "valfrihet" som rubriken sattes. Majoriteten sade ju naturligtvis nej till att kasta ut 100 tusentals kronor på att utreda något som ändå inte skulle genomföras. Majoriteten vann valet på att kommunens verksamheter fortsatt skulle vara kommunala. Det roliga är att dessa valfrihets och konkurrensförespråkares väljare i samma nummer av tidningen går ut och är oroliga för det nya köpcenteret i Änghagsområdet. Då är det inte så roligt med konkurrens helt plötsligt. Hur f..n ska de ha det? Är det bara bra med konkurrens när några enskilda näringsidkare har möjligheten att sko sig på skattebetalarnas bekostnad? När de skall konkurrera mot varandra så är det annat ljud i skällan. Men Ronny Weihards rubrik, den får definitivt tummen ner. Kan han inte bättre så kan han lika gärna lägga av! Ett riktigt lågvattenmärke!


Pensionsskojarna har högsäsong!

Ja det ena fondbolaget efter det andra ringer nu och förklarar att de är de som lyckats bäst när det gäller att få högsta avkastning på mina pensionspengar. Man kan ju tröttna för mindre. Men, men man kan också vända det till något positivt även om det kanske inte är helt snällt mot de ungdomar som ringer och rabblar sina förskrivna manus. Den som ringde idag konstaterade att jag inte hade ngt efterlevandeskydd så det bjöd de på (liksom den förra som ringde) och de såg till att mina pengar fick den bästa avkastningen för "bara" 40:-/mån. -Ja men nu betalar jag ingenting, sade jag då och fick till svar att då kanske jag inte heller fick bästa avkastningen och därmed så bra pension som möjligt. - Då får jag väl köpa några färre mjölkpaket i så fall, svarade jag då. -Ja men efterlevande skyddet då, fick jag som svar tillbaka. -Det är ju dina pengar som då ärvs av staten och det vill du väl inte, sa flickan i andra änden. -Jo det gör inget sade jag, staten kan nog behöva ha de pengarna för jag har ju bra service med vägar och sjukvård o.s.v. svarade jag och då blev det lite tyst en stund i andra änden.
Ja så kan man hålla på en stund och då blir ju dessa samtal genast lite roande istället för irriterande, ett litet tips bara.
För övrigt fick jag ett telefonsamtal från min gamla mor förra veckan eftersom hon hör till en av dem som blivit rejält blåsta av Folkskam! Hon skulle ta fram sitt orginalförsäkringsbrev så får vi se om det inte är dags att göra en polisanmälan mot dem för bedrägeri. Om inte annat så för att markera. 18miljarder gjorde de i vinst förra året men de har mage att "klä av" pensionärerna.

Anders Sundström, Folkskam?


Lyssna och njut!


Hetsjakten på rökarna!

Alltfler arbetsplatser vill införa rökförbud för sina anställda och det är väl bra med rökfria miljöer för de som inte röker eller på ett eller annat sätt inte tål rök eller helt enkelt inte vill riskera att utsättas för den. Men att totalförbjuda allt vad rökning heter (oavsett vad man skulle ha för motiv till detta) är att gå alldeles för långt. Dessutom är det ju lagligt att röka och det finns också reglerat i kollektivavtalets ordningsregler där det står, Tobaksrökning är tillåten endast på de platser inom fabriksområdet, där särskilt tillstånd meddelats.
Tydligen tolkas detta då av vissa arbetsgivare som att man helt enkelt kan ta bort dessa särskilda tillstånd och så är saken ur världen?
Ja då frågar jag mig, efter att återigen ha tittat på avtalets ordningsregler som också säger, samtliga anställda ska medverka till god ordning på arbetsplatsen och ett gott förhållande mellan företaget och de anställda.
Detta budskap kan väl knappast vara "enkelriktat" när det är ett avtal mellan två parter?
Jag kollade runt lite på nätet om jag kunde hitta något fall som var rättsligt avgjort och hittade ett fall i Finland. Finland är ju också ett EU land och här hemma har ju EUs konvention för mänskliga fri och rättigheter också upphöjts till lag, så det torde vara likalydande regler här som i Finland.
I detta ärende var det en kommun som ville införa rökförbud för de anställda på arbetsplatsen och i dess närområde. Detta har då tagits upp till prövning av justitieombudsmannen som kommit fram till följande,
-Justitieombudsmannen konstaterar att det i sig är lagligt att röka. Tobaksrökning omfattas av individens grundlagsenliga fria vilja och självbestämmanderätt. Vidare kostaterar JO att arbetsgivare kan bestämma hur, var och när arbetet utförs. Däremot kan en arbetsgivare inte för sina anställda utfärda påbud som saknar betydelse för utförandet av arbetet. Förbudet mot rökning under de vilotider som räknas in i arbetstiden innebär enl. JOs uppfattning att arbetsgivaren de facto utan laglig grund har fattat ett beslut som inte gäller en effektiv användning av arbetstiden utan snarare ett beteende som kan hänföras till individens självbestämmanderätt och fria vilja. Däremot har arbetsgivaren rätt att förbjuda extra tobakspauser utanför vilotiderna liksom andra extra pauser.

Detta är ju saker som för gemene man ter sig som självklara, men med "frihetens" företrädare vid rodret så blir det bara fler och fler inskränkningar i den personliga integriteten och de mänskliga fri och rättigheterna. Och utan att överdriva så kan man nog gissa att de flesta företagsledare sympatiserar med moderaterna.
Jag tittade förresten på moderaternas handlingsprogram, och där står det så "vackert": Handlingsprogrammet utgår från de samhällsproblem och förhoppningar människor upplever och formulerar förslag som ger den enskilde möjlighet att påverka sin situation.

Ingen människa ska behöva styras av andras fördomar eller förutfattade meningar.

Det är också viktigt att förändra attityder och synsätt som begränsar människors möjligheter att få leva efter eget huvud. Sammantaget ger det människor större möjligheter att påverka sin egen vardag och skapa balans i livet.

Ja det är en sak att formulera vackra ord på ett papper, en helt annan att sedan leva upp till dem, det är tydligt det. Det är mycket som moderaterna säger, som i praktiken sen visar sig få rakt motsatt effekt.

 

  

 


Bra V-förslag och fortsatt orättvisa alliansförslag.

Ful sysselsättning och ett upprivande av FRA och IPRED lagar är riktigt bra. Full sysselsättning måste ju alltid var målet i ett vänstersamhälle så att vi delar kakan så rättvist som möjligt. Motsatsen är ju allianspolitiken som bygger på motsatsförhållande mellan det stora flertalet människor till några få´s fromma.
Detta ser man också klart och tydligt i de små minidebatter man ibland blir inblandad i. Alliansanhängarna vill öka rörligheten på arbetsmarknaden genom att öka otryggheten för de enskilda. Att öka en ev. rörlighet genom att människor får bättre trygghet existerar inte i deras värld.
Som ett brev på posten så kommer då ett Centerförslag om att sänka den statliga skatten och få bort värnskatten. Detta förslag kommer man med nu när man redan lånar till skattesänkningar. Mer pengar till dem som sämst behöver det. Öka klyftorna ännu mer! Sverige har verkligen blivit ett egoismens Mecka under Alliansen.

FRA och IPRED behöver väl knappast kommenteras längre. Det är ju så självklart att dessa rättsosäkra lagar omgående skall tas bort. Att inbilla sig att FRA lagen är något annat än ett sätt att spionera på vanliga Svenska medborgare är att vara väldigt väldigt naiv. Det lär knappast finnas någon terrorist som är så korkad att han skulle skicka okrypterade meddelanden om han planerar att utföra något dåd. Och då är FRA lagen helt verkningslös om inte det verkliga syftet är just att kontrollera de egna medborgarna, som sagt.


Nu håller jag med Holger Gustavsson (KD)

"I Norden ligger vi kristdemokrater lite på efterkälke"

Ja detta säger Holger i en artikel i tidningen Dagen. Det är nog fler än jag själv som instämmer till fullo med Holger om detta. Tänk om Holger var lika insiktsfull i alla andra frågor också.


Hägglund kanske har ngt att lära av Holger?
Bra Bergheden (M) men dåligt Bergheden (M)

Såg i en tidning en insändare av Sten Bergheden och en annan moderat att de riktade kritik mot det svenska orförandeskapet för att man valt bort nöt och får från matmenyerna på grund av miljöskäl. Det ansåg de vara ett slag mot det svenska jordbruket. Naturligtvis talar Bergheden i egen sak men han har ändå en viss poäng där tycker jag.
Däremot så tar de även upp hur bra det svenska djurskyddet är och att vi i Sverige är ett föregångsland i dessa frågor. Där tycker jag att Bergheden skjuter sig själv i foten. Det var ju bara häromåret han själv blev dömd för att ha vanvårdat två hästar så att hänvisa till det svenska djurskyddet är väl kanske inte Bergheden rätt man att göra. Där är det väl det moderata som kommer fram i honom. Hur mycket andra än anser att de gjort fel så har de inte det enligt sig själva. Men man blev lite full i skratt när man läste det. Det blev mer roande än seriöst när man såg vem som låg bakom.
Vem påstår att Svenska ungdomar inte är kreativa?

De här grabbarna ger ju verkligen svar på tal! Förstår inte att man missat detta tidigare. Underhållning av bästa klass, hör bara på publiken.


Knape innebar tidigare ett OS guld för mig, men inte längre.

Efter dagens uttalande av SKL ordföranden Anders Knape (M) om nollavtal så försvann all glans som jag tidigare förknippat med detta efternamn. Anders Knape är tydligen bara ytterligare en av alliansens politrucker som raskt rättar in sig i ledet. Svenskt Näringsliv har ju gått ut med samma krav inom den privata sektorn men det är ändå en viss skillnad.
Alltsedan alliansen kom till makten så har man tagit bort resurser från våra kommuner och landsting genom att man som första åtgärd frös uppräkningen av statsbidragen till dessa. Att man nu i krisen pytsat tillbaka en del kompenserar ju inte på långt när vad man tidigare tagit tillbaka. Detta är ju förmodligen även Anders Knape mycket väl medveten om men som modern högerpolitruck så rättar han alltså raskt in sig i ledet. Han vill väl antagligen inte äventyra sin egen politiska framtid. Man undrar hur alla ryggradslösa oduglingar kommer in i det politiska systemet. Är det något grundläggande fel på rekryteringsprocessen i vårt demokratiska system? Snart har väl Reinfeldt eliminerat även moder Svea. Det kan väl inte gå an i ett moderatstyrt Sverige att ha en kvinnlig symbol för ett "starkt" land. "Das vaterland" kanske klingar bättre i ett moderat-öra? Fan tro´t! Skam åt Knape iallafall!


Pilska präster.

Årtusendets största moderniseringsbeslut har äntligen tagits av Påven! Katolska präster skall få gifta sig.
För alla oss som inte är katoliker är det ju en självklarhet och förmodligen har väl alla katolska prästers övergrepp på barn och då framförallt småpojkar underlättat och kanske till och med framtvingat detta beslut. Det har ju äntligen kostat en del för detta samfund med alla övergrepp som begåtts. Så ett stort grattis till alla barn som fostras in i katolisismen, nu kanske ni förhoppningsvis slipper psykiska men för livet p.g.a. pilska hycklares sexuella frustrationer.


Allt är sig likt.


Liksom allians-sverige svårt att komma på fötter.


Worst Shopping Run Ever - Watch more Funny Videos

"Wirrbäck" (FP)! Vet han vad han pratar om?

Folkpartisten Christer Winbäck kom idag med en artikel på Lidköpingsnytt om FN´s nödvändighet för en tryggare värld.
Detta kan man ju verkligen hålla med om och FN behöver definitivt arbetas tillbaka till den status organisationen hade tidigare som en garant för fred och frihet för världens folk.
Samtidigt vill ju FP o co att Sverige skall anslutas till NATO. Frågan jag ställer mig då är hur han skall få ihop dessa två målsättningar i den praktiska verkligheten? Så här avslutar Winbäck sin debattartikel,

"Vi måste alla dra vårt strå till stacken, för att få en fredligare och tryggare värld."

2005 ändrade NATO sin stadga på tre viktiga punkter. Jag vet inte om Winbäck är ovetande om detta men det förefaller iallafall troligt när man läser dessa förändringar som är följande,

1, Från defensiv till offensiv organisation
2, Nato kan använda sin vapenmakt även utan godkännande av FN
3, Nato tog sig rätten att kunna inleda ett kärnvapenanfall

Hur ett närmande till en sådan organisation skulle vara att få en fredligare och tryggare värld är det nog bara Winbäck själv som kan svara på. Jag får då inte ihop det iallafall!


"Kådisen" Holger gör bort sig igen.

Holger Gustavsson (KD) försvarar i en artikel kristdemokraternas (från ny demokrati stulna) begrepp verklighetens folk. Tydligen är Holgers minne av lika usel kvalité som Hägglunds eget. Trots att det var ett himla liv på kristdemokraterna mot just ny demokrati när de använde sig av uttrycket så är man så fullständigt skrupelbefriade att man inte drar sig för att använda uttrycket själva nu. Kan syftet vara att försöka locka några röster från SD? Att det är av populistiska skäl torde stå utom allt rimligt tvivel. Det är ju snart valår och KD lever farligt nära 4 % spärren, men att man skulle vara så desperata att man tar till detta var "nästan" lite förvånande.
Enl. Holger står KD för allt gott i samhället och Vänstern för eländet. Och han tar några riktigt korkade uttryck till sin hjälp.

"Vi vill att politiker tar sitt ansvar för jobb, vård, omsorg och skola, och låter vår vardag vara upp till oss själva. Men oss hittar vänstern av någon anledning alltid något fel på."

Ja han hittar ju uppenbarligen inte KD´s brister själv. Allt fler blir arbetslösa i en rasande takt och omsorgen, vården och skolan svälts och privatiseras.

"Vi kristdemokrater vill ge människor mer frihet att göra sina egna val."

"Vi kristdemokrater vill därför sätta stopp för synsättet att bara ett livsval är riktigt, där alla måste välja på samma sätt för att passa in i mallen."

"politiken ska stödja - inte styra - människors livsval."

Hur får Holger ihop detta med deras inställning i frågan om könsneutrala äktenskap???????
Till slut måste jag kommentera det mest cyniska påståendet Holger gör. Och här spottar han verkligen på alla dem som nu skickas ut i arbetslöshet efter alliansens försämringar av a-kasse ersättningar o.dyl.

"en politik för jobb och sänkta skatter för låginkomsttagare, så att människor kan sluta oroa sig för 100-lappen till skolutflykten."

Detta är cynism och hån på högsta nivå. Vilka arbetslösa, blivande arbetslösa eller sjuka kan sluta oroa sig för den 100-lappen?

Det är väl bara att hoppas på det bästa för Svenska folket så att detta kristna fundamentalistiska parti inte når upp till 4% spärren i valet 2010. De bäddar verkligen för det själva med alla sina lögner om hur de värnar om allt och alla när de sen i den praktiska politiken är med och gör precis tvärtom.


Dåligt minne eller blåljug?
Naiva liberaler!

I takt med att SD allt oftare kommer på tapeten så ser man också här och var reaktioner på detta från alliansföreträdare. En del väljer att tiga och andra bedyrar hur mycket de värnar om människor och att alla skall ha det bra för detta påstås då vara kännetecknande för liberalsimen. Vet inte om de är enbart naiva eller om de kan vara så dåligt upplysta om vad deras egna företrädare håller på med inom regeringskansliet. Kanske tror de sig själva vara slipade på något speciellt sätt så att de minsann skall visa att de kan lura "die dumme schweden". Man upphör inte att förvånas över alla spretiga uttalanden som görs från alliansföreträdarna. Sanningen är ju ganska lätt att konstatera idag när man ser resultatet av deras segregerande politik på alla områden. Det är skolan, skatterna, idrotten sjukvården med mera med mera. Som krona på verket så kom ju Reinfeldts idiotiska härskarteknik i morgonsoffan hos SVT där han vägrade svara på frågan om han kunde tänka sig att bilda regering med stöd av SD. Här presenterar han "sanningen" om var alliansen står någonstans i frågan sen kan övriga sk liberaler ute förskingringen försöka hävda vad de vill. Svart på vitt även om det är färg TV :-)


Distriktsträff i Vara.

Idag var det alltså distriktsträff i Vara med Jörn Svensson som huvudattraktion. Jörn drog igång efter lunchen och det var mycket intressant. Han började med att konstatera att även denna borgerliga regering har "lyckats" med att driva oss in i ett budgetunderskott. Fälldin var ju den förste och efter det så har alla borgerliga regeringar åstadkommit samma sak, ingen slump alltså.
Sedan var det en hel del ang. EU och dess odemokratiska uppbyggnad, långt från den parlamentariska demokrati vi är vana vid här hemma i Svedala. Han fortsatte med att utveckla sina tankar om EU och även EU´s förhållande till NATO och USA.
Efter EU var det dags att ta upp krisen och dess verkningar. Krisen betalas av arbetare o tjänstemän medan bankerna får stöttning och klarar sig undan i vanlig ordning, trots att det är de som i högsta grad har varit med och orsakat krisen. Också en del tankar om åtgärder för att minska risken för liknande kriser i framtiden fördes fram.
Slutligen så var ordet fritt för frågor och tankar med kommentarer och synpunkter från Jörn.

Jag måste säga att det var verkligen intressant att höra på Jörn och hans tankar om verkligheten vi lever i. Det har nog aldrig hänt mig tidigare att jag lyssnat på en föredragare och varit så överens med denne på precis varenda punkt. Men nu har det alltså det. Jag kan inte komma på en enda detalj där jag skulle kunna säga att jag inte håller med. Något som ju gör denna eftermiddag än mer minnesvärd.

Synd bara att jag missade förmiddagens diskussioner om idrotten och de minskade stöttningarna från stat och region (så kan det bli när man jobbat natt). Dessa diskussioner hade tydligen varit omfattande och kritiska. C.M Bengtegård har ju i veckan redovisat och riktat kritik i medierna ang. regionens minskade stöd till Sisu från 6 till 2 miljoner. Var och hur skall det sluta?


Jörn Svensson. Lysande!

Ett dygn utan internet men med "Miky way".

P.g.a. ett fel hos bredbandsleverantören igår blev det ett dygn utan internet. Inte blev det bättre när hemma-routern samtidigt lade av. Det fick bli en mindre investering i en trådlös accesspunkt i stället för en ny hemma-router av tveksam kvalité. Det är inte mycket med kvalitén på dessa mindre routrar, tyvärr.
Så i detta internetmörker som nu varit så passar det väl ändå bra att lägga ut en bild på "Milky way" som grabben tog i förrgår när vi återigen tog en nattlig fotoexpedition. Uppe i vänstra bildkanten ser man också Andromedagalaxen.

 

Andromedagalaxen från vår förra "expedition"
Hur svårt kan det vara?

Nya droger dyker upp i stort sett varje vecka och polisen sliter sina gråa hår över den situation de befinner sig i. Att tvingas lämna tillbaka en drog som dödar ungdomar p.g.a. att myndigheterna inte hinner med att lagstifta om en narkotikaklassifiering. Vänd på steken och narkotikaklassa alla medel som ej gokänts av Svenska myndigheter så är problemet borta. Det behövs inte en större idiot än undertecknad för att förstå en sån enkel sak. Ibland undrar man vad de uppbär sina ganska höga löner för hos ansvariga myndighetsutövare?


Sahlin, ditt dj.... stolpskott!

Hur fan kan hon stå i TV och försvara att vissa riksdagsmän skall särbehandlas och kunna uppbära riksdagslön när de uppbär lön genom att arbeta på annat håll? En "vanlig" arbetare som åker från sin arbetsplats utan att stämpla ut oc tjänar pengar på annat håll får sparken direkt! Och detta är väl helt självklart, riksdagsman eller ej. Har hon så dj.... dålig verklighetsförankring så sparka ut henne ur sossepartiet med en gång! Ska svenska löntagare behöva straffas i 4 år till p.g.a. denna högborgerliga bracka? Nu får det ta mig f.. vara nog!
Tomhylsan gör själ för sitt namn!

Alliansen har nu tillskansat sig möjligheten att kartlägga folket in i minsta detalj med sin förbannade FRA lag. Självklart skall och måste försvaret signalspana, men inte i bredbandskablarna. Där har de överhuvudtaget inte att göra och inget att hämta heller för den delen. Om någon terrorist eller främmande makt har något på gång mot Sverige så lär de ju ändå skicka informationen krypterad och då kan inte FRA göra något ändå. Men alla svenskar som inte krypterar, de kan man kartlägga och spana på. Och trots att tomhylsan och hans övervakningsexalterade allianskamrater fått detta förklarat för sig så skiter de bara i det. Ta bara alla remissinstanser som preciserat och påvisat alla fel i alliansens totalitära lagförslag, de skiter fullständigt i dem också.
Bland det allra dummaste de hittat på är väl den NYA "domstolen" som de själva kallar den. Regeringen utser en domare som skall övervaka regeringen???????????????? Ja det säger väl det mesta om vilket rent förakt för allt vad demokrati heter som de här pajasalliansarna visar. För att inte tala om hur de säger sig skydda den personliga integriteten. Först skall de kolla informationen och om den visar sig vara utan relevans så skall den förstöras. Alltså , bryt först mot lagen och om informationen är utan relevans så förstör den och vips så har man inte brutit mot lagen längre. Så djävla korkade är dessa alliansmänniskor. Inte undra på att det att det ser ut som det gör på jorden.
Att Tomhylsan gör själ för sitt namn kan man verkligen slå fast. Så mycket arbete för ingenting, absolut ingenting av värde för landet. Och tomhylsans prat om yttre hot gör väl att man får permanenta don Quijotebilden när det gäller alliansstolligheterna. De slåss mot en fiende som inte finns.


Holger den gamle "kådisen".

Återigen närmar vi oss ett val och återigen ställer sig Holger Gustavsson på "barrikaderna" för att få fason på E20. Har han inte hört talas om förbifart Stockholm och nu senast västsvenska infrastrukturpaketet? Alliansen bedriver enbart politik för att vinna storstadsbornas gunst och skiter fullkomligt i övriga landet. 45 miljarder (om nu någon tror att det slutar på det) kommer att gå till att "lösa" storstadsproblemen så man kan undra hur Holger tänkt sig få Anders Borg till att finansiera "byvägen" genom Västergötland? Det är ju trots allt Moderaterna som bestämmer Holger.
Tydligen har iaf Holger insett att det är lönlöst att bara kräva förbättringar av E20 så nu har han tagit till "storsläggan" och kräver i en motion att hela E20 skall byggas ut till motorväg. Jag tror han såss mot väderkvarnar, likt don Quijote.
Ja det kan inte vara lätt att vara Kristdemokrat under Moderaterna. Och inte kom han till EU heller stackarn, Men han får väl trösta sig med att han får jobbskatteavdraget på sin riksdagspension för det är han väl värd? Inte fortsätter du väl efter 2010 Holger?
Är de dumma eller bara dumma?

I Nyköping privatiserade alliansen hemtjänsten. Sedan införde man "fritt val" att välja hemtjänst. Då valde de flesta kommunens hemtjänst så det fanns ingen marknad kvar till det privata Attendo Care som nu skall lägga ner sin verksamhet. I kläm kommer nu de som tvingades byta sin anställning från kommunen till Attendo Care, för att inte tala om vad denna cirkus måste kosta skattebetalarna? Men det är så typiskt när det är alliansen som härjar i systemen. Agera först och tänk (i bästa fall) sen! Det är ansvar på alliansvis. Om de frågat först och agerat sen så kanske de hade besparat sina invånare och anställda åtskilligt med bekymmer, besvär och även pengar. Nej inte alliansen inte. Ideologin skall radera ut allt vad socialisering heter, oavsett om det är till gagn för folk eller inte. Och det är ju precis så som moderaterna agerat genom alla tider. Mot alla sociala reformer som förbättrar livsbetingelserna för folket. En del har de ju också lyckats tvätta hjärnan på under paroller som "frihet för individen" och "eget ansvar över sin livssituation" och liknande lögner. Att alltihop har ett pris i form av kronor och ören så att det stora flertalet aldrig får möjlighet att utnyttja denna frihet är något de aldrig nämner. Nej då är det ditt eget "ansvar" (fel) som inte gjort något bättre av ditt liv. Men alla kan inte vara VD för ett börsbolag.
Läs artikeln i Kommunalarbetaren.

Frihet under eget ansvar?

Alliansidioti!

Hästhoppning, arbete och en bandyvärldsmästare.

Några timmars extra ledigt på förmiddagen för att följa "dotera" när hon skulle tävla i den nationella hopptävlingen hos Lidköpings ridklubb blev det något oplanerat idag eftersom hon efteranmälde sig till att vara med i ytterligare en klass förutom fredagens. Det blev en lyckträff för henne så den ledigheten behövde man inte ångra.
Strax innan det var dags för henne att göra entré på banan så fick jag mig även en liten pratstund med en av Villas världsmästare, nämligen Johan Andersson. Hans respektive har ridsport på sin dagordning.
Johan var för övrigt väldigt nöjd med lördagens bandymatch i Västerås mot Västerås som Villa besegrade med 6 -2. Johan är en riktigt trevlig prick, ja lika trevlig vid sidan om banan som han är bra på densamma.
Sen var det bara till att ge sig iväg till arbetet och försöka få ihop till alla utgifter man skaffar sig ;-)


Bodström är "rökt"!

Och det på ett sådant klantigt sätt så just bara det borde diskvalificera honom från vidare representation för sossarna. Att vara "ledig" med full lön från riksdagen för att samtidigt arbeta med ett annat inkomstgivande värv behövs ju inte direkt någon Einstein för att förstå att det inte är godtagbart. Att sedan Österberg går till försvar för Bodström med motiveringen att han är så speciell och viktig, ja viktigare än andra gör väl att även Österberg borde vara rökt. Hur skall en sån, med trovärdigheten i behåll kunna tala om allas lika värde är nog något som ger Mona en del huvudbry just nu.
Tyckte sossarna gjorde bort sig rejält redan när de satte Bodström som första namn i Stockholm. Någon mer hatad av ungdomsgenerationerna (datagenerationerna) gällande FRA och Ipred får man väl leta efter. Han fick ju till och med ge namn åt denna samhällsutveckling, "Bodströmsamhället". Sossarna behöver nog en rejäl självrannsakan och kanske byta ut ett och annat namn för att komma tillbaka något så när till sina ideologiska rötter. Nu verkar de vara lite vilse i dimman. Våga vara Vänster!


Älgjaktspremiär i morgon.

Andra måndagen i oktober är en stor dag för alla jägare här nere i de sydligare landsskapen. Då är det älgjaktspremiär, en dag som avslutar det gamla året och inleder det nya. Älgstammen är väl på uppåtgående igen även om variationerna är stora mellan olika områden.
Det är nog en hel del jägare också som inte sover lika lugnt denna natt som de gör i vanliga fall.


Tack Danmark!

Äntligen kanske vi kan slippa Lagerbäck! Och äntligen kanske vi kan slippa Mikael Nilsson som högerback! En sådan säkerhetsrisk som han varit när han tvingats spela på den positionen och utan att den käre Lagerbäck sett detta tidigare är inget annat än katastrof. Och katastrof är ju vad detta kval nu ser ut att bli om inte miraklernas mirakel skulle ske. Men orkar man genomlida ett mästerskap till med Lagerbäck vid rodret? Nej knappast.

Naturligtvis hade man ju helst sett att Sverige vunnit matchen. Men inget ont som inte har något gott med sig.


Fredspriset.

Obama fick alltså fredspriset. Det kan ju knappast vara för det han åstadkommit genom sin tid vid makten. Däremot så tror jag att fredspriset denna gång vittnar om lättnaden att ha blivit av med Bush! Ja det är ju prisvärt bara det som sagt var.


Folkesson ny "stark man" för C i Lidköping?

Ja att döma av den senaste tidens inlägg i kommentarerna hos Lidköpingsnytt så kanske det är så att den heterosexulle (hörsägen) lokalpolitikern Kent Folkesson har ambitionen att ta över efter avgående Henrik Artursson.
Centerns Eskil Erlandsson i riksdagsdebatt.


Vill Fegerley starta en ny karriär?

Centerns "frontfigur" i riksdagen, den homosexuelle Stureplansikonen och FRA-lags svikaren Fredrik Fegerley vill nu göra det lagligt att köpa sex. Måhända tänker han sig en ny karriär efter riksdagsfiaskot.


Nationella hopptävlingar hos Lidköpings RK.

I dagarna tre, med start i morgon fredag är det nationella hopptävlingar hos LRK. Tre hektiska dagar för både ryttare och funktionärer men otroligt givande och kul. Tyvärr så kolliderar det i år med mitt ordinarie arbete så det blir enbart fredagen som jag får förmånen att bevittna.

 


LO "vill lyfta" visstidsfrågan.

Det är ta mig tusan inte en dag för tidigt. Men räcker det att "vilja lyfta" frågan? Nej det behövs krafttag för att få bort skiten. Det är en skapad anställningsform som inte har något behov utom möjligen för att tillfredsställa arbetsgivarnas lättja.
Visstiden är en anställningsform som inte är värdigt ett modernt samhälle eftersom det inte räknas som ett fast jobb. I dagens konsumtionssamhälle byggt på kreditkort och lån så blir visstidsanställda en sorts andra klassens medborgare. Även om de för tillfället har ett väl betalt arbete så kan de på inget annat sätt tillgodogöra sig de förmåner deras arbetskamrater har i samhället. Man kan väl hoppas att LO´s initiativ trots allt kan vara stenen som får lavinen att komma igång. Vi måste komma tillbaka till lika värde oss människor emellan, inte lika värde med olika förmåner.


Alliansföreträdare kastar in handduken!

I Lidköping kastar den ene efter den andre av alliansföreträdarna in handduken nu. Senast i raden är Jan-Peter Glans (FP) och i går var det Henrik Artursson (C). Tidigare meddelade ju det moderata oppositionsrådet Carin Lexmon att hon skulle lämna. Kanske det inte var så lyckat med en allians trots allt?


Berlusconi på hal is.

Äntligen! Som Fylking sa i dessa Nobelpristider. Nu har det konstaterats att Berlusconis immunitet bryter mot Italiens grundlag. Därmed kan ett antal rättsfall mot honom öppnas igen. Gött, säger jag. Det verkar vara ett genomgående drag för högern runt om i Europa att försöka åsidosätta lagar och regler som man ogillar. Här i Sverige har vi ju avknoppningarna i Täby som ett exempel. Även det har ju konstaterats strida mot gällande lag. Men några åtgärder mot lagbrottet har jag inte sett än. Kan man gissa att det tar fart efter valet om alliansen förlorar? Ja jag tror inte det är någon vild gissning och det visar väl i så fall också vilka kappvändare det är som skall sköta rättsskipningen i landet. Vågar man hoppas på en vändning i Pirate Bay målet också i så fall? Jag hoppas det och att Vänstern tar tag i detta då om inte annat. Ta gärna hjälp av Piratpartisterna också då för att få fart på opinionen. Kopiering för enskilt bruk får inte vara olagligt. Däremot att kopiera för ekonomisk vinnings skull, allt annat är bara fel!


Den korrumperade makten! Var är Piratpartiet?

Domarna i Pirate Bay rättegången ansågs inte vara jäviga trots att de varit med i föreningar för skyddande av upphovsrätt. Så korrumperad är makten i Sverige idag. Kollegor avgör om kollegor är jäviga eller inte. Det är inget annat än skandal och lär leda till ett ytterligare minskat förtroende för rättsstaten. Särskilt i detta känsliga fall där regeringen sprungit amerikanska multinationella bolags ärenden i sin iver att vara Bush till lags. Tala om att vara dömda på förhand!
Läs mer på SR.se.


Alliansen sämst i Norden!

Detta gäller bostadsbyggande. Under alliansens ledning (eller vad man skall kalla det) så har bostadsbyggandet tvärstannat. Och detta är väl kanske helt naturligt enl. alliansens sätt att se på saker o ting. För dem är det viktigare att värdet höjs för dem som redan äger än att alla kan få möjlighet till "eget" tak över huvudet. Skapa brist så ökar värdet. Människorna kommer som vanligt i andra hand för alliansen. Vem blir förvånad?
Läs mer hos Sveriges Radio.
Sen kan jag ju tillägga att jag knappast håller med Björn Wellhagen i artikeln om "hans" slutsatser till varför bostadsbyggandet minskat så kraftigt. Med alliansens politik (som leder till ökade klyftor) så har inte de som behöver bostäder några pengar till detta. Med andra ord, den s.k. fria marknaden klarar inte att uppfylla människors behov. Därtill behövs politisk styrning och vilja.

Globehuset i Gbg.


Vänsterpartiets budgetpresentation.

Att oppositionen helt klart kommer att utan problem lägga en gemensam budget våren 2010 står idag utom allt rimligt tvivel tycker jag. Riktlinjerna stämmer så väl överens idag så de kompromisser som kommer att behövas är närmast marginella. Även om alliansföreträdarna försöker hävda motsatsen så är väl deras representanter idag i sin kritik närmast att likna vid don quijote, de slåss mot väderkvarnar. En av dem, Christer Winbäck presenterade idag något av det sämsta jag sett i form av en debattartikel på Lidköpingsnytt. Men det är deras problem. Jag förstår att de räds den samlade opinionen efter sina egna kapitala misslyckande (igen)! Här får ni Vänsterpartiets budgetpresentation. Håll tillgodo!


Hemlig glädje eller grusade förhoppningar.

Alliansregeringen vill hemligstämpla tsunamibanden i 70 år. Varför? Ja man hänvisar till rikets säkerhet i vanig ordning. Men vad enskilda ansvariga haft för sig, när de kommit och när de gått det kan knappast ha med rikets säkerhet att göra. Vem minns inte alliansens jubel när banden hittades? Då skulle minsann sanningen fram om vad Danielsson o co haft för sig. Vad är det som fått dem att ändra sig egentligen sedan de fått tillgång till banden? Fanns det inga oegentligheter att "frossa" i? Hade man tagit till de stora orden och slagit på de stora trummorna utan att ha något på fötterna i vanlig ordning från alliansen? Vill man rädda sin egen byk nu genom denna hemligstämpling? Ja antagligen kommer inte vi "vanliga" dödliga någonsin att få ett riktigt svar på dessa frågor. Huvudsaken för den politiska adeln är väl att de skyddar sin egen auktoritet i vanlig ordning. Men för alliansväljarna måste det ändå kännas som en spottloska i ansiktet med denna hantering från regeringens sida.


Uranbrytningen på tapeten igen.

Tydligen är Centern mot kärnkraften igen, iallafall deras lokala politiker. Maudan lär nog ändå få vika sig mot Folkpartister och Moderater inom rikspolitiken i och med att hon redan gett dem ett finger. Vips så tar de genast hela handen och så får Maudan stå där med byxorna nere.
Nu agerar hon istället mot uranbrytning (i Sverige får väl tilläggas). Att importera uran som skitar ner och förstör landskap och miljö för ex. aboriginerna i Australien eller andra grupper i andra länder har hon tydligen inga problem med. Tala om dubbelmoral! Men så går det om man säljer ut sina ideal. Makten var viktigare för Maudan!
Uranbrytningen är också något som debatteras på Lidköpingsnytt för tillfället. Kommentarerna där är väl inte så mycket att gå in på men man kan ju ändå nämna den mer moderata delen av dessa som menar att det är okunskap hos alla andra som gör att de är emot uranbrytning i Sverige. Som vanligt när moderater är inblandade så vet ju de hur allt förhåller sig, andra är ju alltid fullständiga nollor. Så för att göra "besservissermoderaterna nöjda så länkar jag här till en artikel om just uranbrytning och hur det ser ut vid de gruvor i världen där uran bryts.

http://biphome.spray.se/monetar/m2/uranbr/uranbryt.htm

Eller klicka på bilden.


Århundradets FÖRETAGARE!

Ja vad annat kan man säga. Här är kvartalskapitalisternas raka motsats, eller hur!

"Vissa toppchefer köper lyxbilar för miljonbonusar.

Men Åke Persson i Hudiksvall delar i stället ut en halv miljard kronor i vinst till de anställda.

– Jag är redan mångmiljonär, varför ska inte de också bli det? Många av dem är ju smartare än mig."

 

Så står det i Aftonbladets artikel om detta föredöme till företagsledare. Tänk om det kunde finnas lite fler av hans kaliber, även om själva betygssystemet kan ifrågasättas. Läs artikeln här. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5897263.ab

Eller klicka på bilden.

"Kung" Åke


Sort sol!

Min svärmor och hennes sambo var häromveckan i Danmark och var då på en safari för att se ett fenomen som i Danmark kallas sort sol (svart sol). Idag var han inne hos mig och visade filmen han tagit och det var en imponerande syn. Fenomenet uppstår när stararna i solnedgången samlas för att inta nattvilan. Nu kunde jag inte lägga ut hans egna film idag men det fanns några på youtube om fenomenet.


Alf Norberg, väl värd att marknadsföra!

Titta på denna debatt från Gävleborgs landsting. Alf Norberg (V) klär av den sittande majoriteten fullständigt och rättfärdigt vill jag påstå utan att vara närmare insatt. Han ger dem kritik för att slå mot ungdomspsykiatrin och barnsjukvården och detta tycker majoriteten är innehållslöst. Det är ju häpnadsväckande att man inte ens bemödar sig svara på denna kritik. Och att marknadsföra Alfs blogg, det är ju synnerligen behjärtansvärt. Varje ord där är verkligen både bra och roande läsning. Kör hårt Alf, det behövs många av din kaliber för att få skutan Sverige på rätt kurs igen!


Huvudsaken är väl att vi slipper problemen?

Uranbrytning debatteras lite smått här och var nu. Återigen får man höra att idag är brytningen ofarlig och görs på ett miljömässigt sätt. Har vi hört det förut? Ja det är alltid samma visa när profiten tar över det sunda förnuftet. Vem minns inte hur ofarligt asbesten var, hormoslyr o.s.v o.s.v. Om inte annat så kan man ju alltid exportera problemen. Det finns ju alltid ngn privat aktör någonstans som är villig att tjäna pengar utan att ta något ansvar i marknadens underbara värld!


Ja på Irland, oväntat?

Enl SVT så säger både ja och nej sidan att det ser ut som det har blivit en klar majoritet för ja sidan. Demokrati eller brist på demokrati? Ja det är väl bara att vänta in nästa års folkomröstning nu då, för det kan väl inte vara slutröstat efter ett ja och ett nej? Det är ju oavgjort nu, 1 -1 !
Turerna kring det här förbannade Lissabonfördraget tar sig alltmer drastiska och odemokratiska uttryck. Nu har tydligen Merkel och Sarchosy bestämt att Blair skall bli president för EU. Är det också ett demokratiskt beslut? Nej naturligtvis inte, men man måste göra allt för att blidka britterna om de skulle få för sig att folkomrösta efter nästa val. Nu tror jag ändå att detta är ett feltänk eftersom britterna var ganska trötta på Blair redan innan han avgick. Varför skulle de helt plötsligt göra vågen för att "lille-Bush" råkat bli EU president?


Det är något sjukt med EU
.
Vildsvina ökar i "böggda".

100 000 vildsvin i landet och de ökar snabbt. Även i våra trakter ökar de och en jobbarkompis "la" ner en gris vid Botten häromveckan. Nu ombeds landets jägare att ta krafttag för att inte stammen skall bli för stor. Skadorna efter grisarna kan bli ordentliga, och kostsamma. För att inte tala om trafikfaran. Man kan ju själv tänka sig om man skulle "damma på" en 200 kilos gris med bilen i 90 km/h. Då gäller det att ha änglarna på sin sida.


Köper EU Irlands JA?

400 miljoner Euro i veckan går från Europeiska centralbanken till Irland om man får tro den intervjuade Irländska bonden i TV 4 nyheterna. Det är ungefär samma taktik som alliansen försöker med här i Sverige. Tur att krisen kom kanske man får lov att säga då, annars hade de kanske haft pengar så det räckt till seger?
Förresten, Ryanair sponsrar ju med stora summor ja kampanjen på Irland. Ni vet flygbolaget som vägrar skriva kollektivavtal och rent allmänt är direkt löntagarfientliga. Kan det vara en slump?
Nej heja Norge säger jag. 3% arbetslöshet, inget EU medlemskap och en fortsatt socialistisk regering. Varför gick vi inte med i Norge istället?


"Verklighetens" Hägglund.

Ny demokratiska Kristdemokraterna? Ja desperationen hos KD verkar inte veta några gränser. Nu drar man till med gamla slagdängor från Ny Demokrati´s storhetstid i ett försök att vinna lite popularitet. Att journalisterna så väl mindes detta måste ha känts som en riktig taskspark för Hägglund, för han kom inte alls ihåg detta som vållade ett sånt spektakel i Riksdagen för 15 år sedan. Träna minnet Göran så slipper du kanske stå med byxorna nere nästa gång du försöker dig på ett sånt här billigt trick.


RSS 2.0