Vildsvina ökar i "böggda".

100 000 vildsvin i landet och de ökar snabbt. Även i våra trakter ökar de och en jobbarkompis "la" ner en gris vid Botten häromveckan. Nu ombeds landets jägare att ta krafttag för att inte stammen skall bli för stor. Skadorna efter grisarna kan bli ordentliga, och kostsamma. För att inte tala om trafikfaran. Man kan ju själv tänka sig om man skulle "damma på" en 200 kilos gris med bilen i 90 km/h. Då gäller det att ha änglarna på sin sida.


Kommentarer
Postat av: Ronny

För att inte tala om vad som händer om man kommer på motorcykel och en galt ställer sig på vägen. Vad tillför vildsvinet vår natur egentligen? Du som jägare kanske har svaret på frågan Ove?

2009-10-04 @ 19:06:58
Postat av: Oven

Alla djur tillför väl sin nytta på ett eller annat sätt Ronny men att vildsvinet exploderat som det gjort beror väl på att enstaka jaktintresserade markägare genom att sätta ut vildsvin vill öka antalet jakttillfällen och därigenom också kunna få ut mer arrendepengar eller korttidsjaktspengar på sina marker. Många gånger till grannmarksägarnas stora förtvivlan. Pengar styr även jakten tyvärr.

2009-10-04 @ 21:42:00
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0