Minskade klyftor????????????

Arbetskraftskostnaderna ökade med 2,9 procent för arbetare och 3,8 procent för tjänstemän

Det preliminära arbetskostnadsindexet för den privata sektorn har för juli 2008 beräknats till 160,8 för arbetare och 183,5 för tjänstemän. Sedan juli 2007 har arbetskraftskostnaden ökat med 2,9 procent för arbetare och med 3,8 procent för tjänstemän.

Källa:SCB


Höst inte bara i ekonomin.

Rudensköldsgatan i somras och idag. Inget tvivel om att det är höst kan man säga. Men varje årstid har ju sin tjusning.


Centimeterhoppning på LRK

Idag var det full aktivitet hos LRK, nämligen centimeterhoppning. En och annan ofrivillig avsittning blev det men de var av det snällare slaget och det brukar de ju faktiskt vara. Fullt engagemang hos både ryttare och supportrar så läktaren var fullsatt och stämningen hög. En trevlig dag kort och gott.

"Värmning" i det fina vädret.


Cover såg fin ut.


Ingen vidare bildkvalité (mobilfilm) men ni får hålla tillgodo ändå.


Samma här, men det är U2 i aktion för den som undrar.

Neutrala med FRA?

Regeringens patetiska behandling av FRA-lagen fortsätter. Fp kvinnorna som nyss skanderade för att ovillkorligen riva upp, göra om och göra rätt, lade sig platt ytterligare en gång. Den egna politiska framtiden vägde tyngre än integritetsskyddet för folket som valt dem att tillvarata deras intressen. Egen härd är guld värd som sagt. Vad har de för trovärdighet i nästa valrörelse? Hoppas folket dömer dem hårt.
Tydligen skall det också ske ett informationsbyte med bl.a. USA. Kan vi fortsatt kalla oss neutrala om vi har ett sådant utbyte "officiellt" av underrättelse uppgifter? Eller har vi lämnat neutralitetspolitiken bakom oss också, utan ngn officiell deklaration av detta. Ytterligare en allvarlig sak med denna lag. Jag tror dock Svenska folket vill ha besked om vad som råder.
Det som tyvärr försvunnit ur debatten är regeringens skumraskhantering av förslaget från start, där man sista arbetsdagen före julledigheten skickade ut förslaget på remiss för att kräva in svar första arbetsveckan efter ledigheten. Är det seriös lagstiftningspolitik? Särskilt som man nu ser alla turer denna lag orsakat utan att regeringen ännu kommit till en slutpunkt. Remissinstanserna fick minsann inte denna tid på sig.
Det visar på hur dåligt underbyggda förslag man lägger fram för Sveriges riksdag, varför skulle annars denna segdragna historia utspelat sig. En parlamentarisk kommité för att få ett genomarbetat förslag med en bred politisk förankring för en långsiktig hållbarhet borde varit det enda rätta. Men varför skulle alliansen vilja göra rätt när man redan innan lovat bort sin befolkning genom avtal med främmande makt? 
Hur är det det står på våra enkronor: För Sverige i tiden. Frågan är väl då vems tid, George W Bush:s kanske? 

Lidköping, en "pain in the ass"

Ja det verkar som att Lidköpings kommun är en riktig nagel i ögat på Reinfeldt och hans alliansanhang. Troligen förstör det mycket för alliansens PR makare med en socialistiskt styrd kommun som är en av Sveriges rikaste. Tänk vad alliansen kunde åstadkommit om de haft makten över Lidköpings kapital. Privata alternativ i överflöd för att verkligen kunna visa hur bra det kan bli. Ja Lidköping hade nog varit ett drömprojekt (så länge pengarna räckt).
Och vilka rikedomar ett fåtal privata "utförare" kunnat gjort sig på Lidköpingsbornas bekostnad och sedan ändå sluppit att skatta för dem i Sverige, det brukar de ju göra i Singapore dessa välvilligt inställda "samariter".
Först så var det evanemangshallen som fick alliansen att reagera genom att ta bort möjligheten med dubbla momsavdrag, för att försöka försvåra för kommunen.
Och nu är det tydligen någon slags allians-eriksgata med en snabbvisit i Lidköping på 30 min för att göra lite PR och förse Lidköpings torgbesökare med ett gäng halvsanningar ang. den sk. ekonomiska politiken.
De satsar nu säger de, på än det ena än det andra. Men att de redan gjort mångdubbelt större besparingar under sina två första år på samma områden så att de sk satsningarna nu ändå är minusnetton, det talar de överhuvudtaget inte om. Kan de verkligen vara så dumma så att de underskattar väljarkårens förmåga att genomskåda detta så är det inget annat än ett rent väljarförakt. Undra på att de har låga opinionssiffror.
Det är bra att Lidköping är  en "pain in the ass" på dessa egoismens stora företrädare, ett klart bevis på Lidköpingsbornas klokhet, och socialismens förmåga!Lågt handelsnetto.

 

Lågt handelsnetto i augusti

Den svenska varuexporten uppgick under augusti till 85,2 miljarder kronor medan varuimporten uppgick till 83,8 miljarder. Det ger ett handelsnetto på 1,4 miljarder kronor.

Källa:SCB


Göteborg i akvarell, in real life.

Letade flera ggr i internets "ungdom", på modemets tid efter en gata som hette Ölvägen. Anledningen var att jag har en akvarellmålning daterad -41 Ölvägen. Hittade dock aldrig något.
Så i våras med modernt bredband fick jag för mig att söka efter den igen (dock utan förhoppningar) och fick en del sidträffar, bl.a. en från föreningen gamla majgrabbar som finns i kvarteren majorna i Göteborg. Gick in och tittade runt lite och helt plötsligt hade jag "min akvarell" framför ögonen, fast i svartvitt och med en båt framför trädet. Men att husen var desamma gick inte att ta miste på. Så det blev ett mail med efterföljande telefonsamtal och idag var jag där och såg "min" akvarell in natura. Det kändes riktigt bra. Det finns mycket intressant historia man inte känner till. Tydligen har denna gata bytt namn flera ggr mellan pöl o öl och gatan o vägen och vice versa. Hade jag känt till det nutida namnet hade det räckt med en vanlig telefonkatalog. Kan varmt rekommendera ett besök i området vid Göteborgsbesök och mellan 10-12 varje dag har föreningen gamla majgrabbar öppet i Gavannahuset. Tills dess får ni hålla tillgodo med mina bilder här.

Min akvarell.


I natura idag.
Borgarna bröt mot kommunallagen.

Hjo men visst, så var det rapporterade radio Skaraborg häromdagen. I Hjo ville kommunstyrelsen ta över den ekonomiska makten från fullmäktige.
Efter att ha fått på tafsen ang. den hanteringen tog man ett nytt beslut i fullmäktige, att man under vissa villkor delegerar en del budgetbeslut till kommunstyrelsen.
Även detta beslut anses strida mot kommunallagen så detta är också anmält till länsrätten. Fortsättning följer alltså.
Man kan konstatera att alliansen tydligen har svårt att följa de demokratiska spelreglerna lite varstans i Sverige. Ibland är det klokt att skynda långsamt, men detta verkar ju även regeringen ha stora problem med när man ser alla dåligt underbyggda förslag som de för fram, inte minst FRA. Det är väl de som sätter ribban.


Utlandsskulden.

Utlandsskulden ökade något under första halvåret 2008

Sveriges samlade nettoställning gentemot utlandet uppvisade vid utgången av första halvåret en nettoskuld på 321 miljarder kronor. Nettoskulden har därmed ökat med 112 miljarder kronor jämfört med årsskiftet 2007/2008. Räknat som andel av BNP ökade skulden från cirka 7 procent till 9 procent.

Källa: SCB


På begäran.

Någon bild från LRK har efterfrågats och det har ju inte varit några sådana sedan i somras så här kommer en på "dotera" som nu lämnat ponnystadiet och gått över till häst. Här  med Cover som ju passar väldigt bra även till namnet som ni ser ;-)
Det är ganska märkligt egentligen hur lite massmedialt intresse denna idrott får om man ser till antalet utövare och även den status klubben har som tävlingsarrangör ute i landet, trots en ganska sliten anläggning. Engagemanget vid tävlingarna är verkligen beundransvärt med många många ideélla insatser. Det är väl bara de riktigt stora arrangemangen som lockar till sig lite media. Det är något helt annat när det gäller div.6 fotboll.Höst eller fortfarande sommar?

Vilken underbart fin höstdag det varit idag. Sol och sommarkänsla verkligen. Tog ett par bilder på de vackra färgerna.

Denna vackra lönn kan man skåda i Filsbäck.


Utanför sommarlands camping fanns det också vackra färger,


även i rabatterna.

Alliansen har ett underligt sätt att skapa rättvisa!

Jobbskatteavdraget gäller inte för inkomster från försäkringskassan eller a-kassan.

Månadsinkomst

Totalt

Varav sänkt stats-skatt

Varav jobbskatteavdrag

10 000kr

-162kr

0kr

-126kr

12 000kr

-183kr

0kr

-132kr

14 000kr

-203kr

0kr

-152kr

16 000kr

-223kr

0kr

-173kr

17 000kr

-233kr

0kr

-183kr

18 000kr

-243kr

0kr

-193kr

19 000kr

-253kr

0kr

-203kr

20 000kr

-263kr

0kr

-211kr

21 000kr

-270kr

0kr

-219kr

22 000kr

-280kr

0kr

-229kr

23 000kr

-290kr

0kr

-239kr

24 000kr

-299kr

0kr

-249kr

25 000kr

-323kr

0kr

-271kr

26 000kr

-323kr

0kr

-273kr

27 000kr

-323kr

0kr

-274kr

28 000kr

-323kr

0kr

-305kr

29 000kr

-442kr

-118kr

-310kr

30 000kr

-642kr

-318kr

-310kr

35 000kr

-978kr

-655kr

-310kr

40 000kr

-978kr

-655kr

-310kr

45 000kr

-1111

-787kr

-310kr


Källa: Kommunalarbetaren

Biblioteket engagerar men........

Ja flytten av biblioteket i Lidköping engagerar en del personer (som är emot) och nu har man gjort en snabb namninsamling står det i dagens NLT. På fyra och en halv dag hade man fått ihop 614 underskrifter. Engagemanget i detta fall gällde att flytten skulle ske till försäkringskassans gamla hus i stället för sockerbruket. Ett hus som är ute till försäljning och där inte ens kommunen vet vem som i så fall kommer att bli hyresvärd, eller om den nya ägaren ens har för avsikt att i så fall hyra ut det till kommunen.
Det man blir förvånad över är varför inte personalens önskemål kommer i focus när sådana här aktiviteter redovisas. Varför inte fråga initiativtagaren varför han åsidosätter det faktum (som råder i detta fall) att de anställda faktiskt vill att flytten till sockerbruket blir av, för att få funkionella lokaler med bra personalutrymmen, vilka tydligen varit under all kritik hittills.
Dessutom är det ju så att alla kommuninnevånare inte bor i tätorten och för dessa blir ju läget brevid nya resecentrum helt perfekt. Närmare går ju knappast att komma.Höjd lön-med livet som insats.

Har ju tidigare skrivit om den föreslagna höjningen av regionrådens löner med 12,2% vilket även leder till att alla arvoden höjs med 10%, totalkostnad för Västra Götalandsregionen på 6 000 000 på ett år.
Samtidigt rapporteras det nu om ambulanskrisen i regionen och den indragna nattambulansen i Falköping vilket redan orsakat onödiga dödsoffer. Hur vore det om regionråden avstod från dessa lönehöjningar och lät dessa pengar gå till ambulansverksamheten istället? Då kanske de skulle öka i anseende istället för att som nu spä på politikerföraktet.
Detta är ett tips jag bjuder våra kära regionråd på.Löneförhöjning, ett "problem"?

Våra representanter i EU får nu en skaplig löneförhöjning, skriver Metro. 17 000:- per månad närmare bestämt.
Anledningen är att man byter system från att de egna länderna betalar sina politiker (i Sverige riksdagslön 52 900) till att alla i parlamentet skall ha samma lön enl. ett tidigare beslut.
Den Svenska regeringen kunde dock (om man velat) skjutit på beslutet i 5 år.
- Då skulle man bara skjuta problemet framför sig, säger EU-minister Cecilia Malmström (fp)
Problem, undrar man ju då, möjligen hade problemet varit att man inte kunnat höja de svenska riksdagslönerna med hänvisning till EU:s på 5 år. Jag väntar med spänning på när detta argument kommer att dyka upp första gången och från vem. Med anledning av EU-ministerns uttalande kan man ju börja ifrågasätta vilken verklighet denna människa lever i (och har levt i), inte Svenssons iallafall. Vi kanske borde rösta in pensionärer till EU.

17 000 kr mer per månad ett "problem"???????????????

EU-minister Cecilia Malmström (fp)

Gör livet surt för bilisterna!

Detta är Karin Svensson Smith och miljöpartiets lösning för att öka kollektivtrafiken i stadskärnorna. Det skall vara svårt att köra bil och ännu svårare att parkera. För en annan ohelig som växt upp med bilen som en slags frihetssymbol låter det aningen absurt men det kanske är någonting sådant som behövs till slut, vad vet jag. Skulle dock hellre se att bilen kunde behållas och att man kom till en slutlig lösning av bränsleproblemet, vilket jag tror man gör om det införs ett förbud mot att sälja bilar med fossilbränsledrift efter ett visst årtal, t.ex. 2020 eller 2025. Då skulle det nog bli fart på utvecklingen.
Fram tills dess kanske man kunde införa Rikschas som kunde drivas fram av exempelvis miljöpartister ;-)


Flygkraschen.

Metro skrev om flygkraschen med det SAS ägda Spanairplanet. Själva kraschen med MD-82:an fångades i slutskedet av en övervakningskamera. En live-tragedi som förhoppningsvis kan vara utredarna till hjälp för att klara ut vad som egentligen hände och då förhoppningsvis kunna undvika liknande olyckor i framtiden. Bilden länkar till filmsidan.
Tillfällig paus?

Börsen tog ett glädjeskutt idag pga att STATEN USA gått in och räddat finansmånglarna (som aldrig vill ha statens inblandning) när de nu spekulerat långt över anständighetens gräns. Dessa kloka herrar (som mäter klokhet i rikedom) med sina höga utbildningar och ryggdunkarklubbar har alltså gjort det igen. TOTALFIASKO!
En viss försiktighet råder dock i uttalanden från bankernas "expertis" och det är nog klokt. För vad är det egentligen som säger att sjukdomen är borta för att man lindrat symptomen? Dessvärre är det ju en sjukdom som ständigt återkommer, denna girighetsåkomma. Det kanske vore något för läkemedelsbolagen att forska fram ett vaccin mot.
 

Polishus.

Ett nytt polishus skall byggas i Lidköping, man vet bara inte riktigt var. Tydligen är det viktigt att den ligger centralt och detta är för mig helt obegripligt. Det finns ju gott om plats vid brandstationen och därifrån har man ju också väldigt bra utryckningsvägar.
Att ha en centralt belägen station för att folk skall ha nära om man vill ha pass el.dyl. verkar inte som något bra argument heller. Måste man ha närhet till passexpeditionen när man ändå tänker ta sig till en plats på andra sidan jordklotet. Låter inte som ett hållbart argument.
Och tänk vilka samordningsvinster man ev. kan göra med träningslokaler och annat som redan finns på brandstationen. Man kan undra om det endast är ett ledningsbeslut eller om det är förankrat hos personalen på stationen.
Vad det gäller tillgänglighet så är det väl enklare att åka till brandstationsområdet än att snurra in i centrum och leta parkeringsplatser. Hoppas man tänker till, en gång till!Attendo (don´t) care har utmärkt sig igen.

Nu är de anmälda till socialstyrelsen efter att en kvinna sondmatats på felaktigt sätt så att hon dog. Matningen som skulle tagit 4,5 tim gjordes på 1,5 tim. Om detta skriver Kommunalarbetaren. Gång på gång kommer det rapporter om vanvård och misskötsel av de äldre hos dessa utförarbolag. Hur kan de få fortsätta?
Man kan undra om de är lika villiga att ta ansvar för sina misstag som de är angelägna om att kamma hem vinster till sina asienregistrerade moderbolag, för skatten är ju alldeles för hög i Sverige, den duger ju endast som inkomst.


Hur står det till hos "gräsrotscentern" ?

Dagens Arena har en artikel om centern som är tänkvärd. Särskilt nu när centern verkar vara längre högerut än självaste moderaterna. Minns när jag växte upp och tillbringade somrar med att köra in hö (hos min morbror och moster) en centerrörelse som hette 4H. Där verkade gemenskap och sveriges sammanhållning vara ledord för rörelsen. Det verkar vara ljusår mellan vår näringsminister och 4H (som jag minns det). Hos näringsministern verkar det vara kvartalskapitalism och ego som står högst på agendan. Läs artikeln hos Dagens Arena

En kvinna som verkar vara mil från familjejordbruket.

Nu får sjukskrivna sparken.

Alliansens cynism mot de sjuka börjar slå ut i full blom nu. På Gotland varslas en kvinna om uppsägning efter 23 års anställning hos Gotlands kommun. Anledningen är att hon dragit på sig diskbråck pga de tunga lyften. Rehabilitering, vad är det i allians-Sverige? Kommunalarbetaren har en artikel om detta.


Hur definierar Hägglund trygghet?

Politiskt moralförfall igen!

Jag skrev om det förra veckan och gör det igen med anledning av att jag skickat in följande text till Lidköpingsnytt vilken publicerades idag.


Finns det en inofficiell riksprislista över lönesättningen?


När sjuksköterskorna strejkade och fick sina blygsamma 4% i löneökning så fanns det i debatten inslag om att fick de mer nu så måste ngn annan grupp få mindre. Det är ju ganska naturligt kan man tycka men inte som det lades fram i debatten då. För då var det något annat fackförbund som skulle bli lidande. Har vi börjat med fördelningspolitik mellan fackförbunden separat nu?

Fördelar vi först kakan mellan börs VD:ar, tjänstemän och arbetare och sedan inom respektive grupp? Ja då är det inte så konstigt att klyftorna ökar i samhället. Jag trodde i min enfald att det var den samlade BNP-kakan som skulle fördelas rättvist för att kunna minska skillnaderna.

Frågan är ju absolut aktuell nu när region-rådens löner är på gång att höjas med 12,2%. Det betyder ett påslag med omkring 6 500 kr/mån. Försvar för detta konstrueras ju lätt i och med att det alltid finns andra regioner som redan har mer (om man inte redan innehar sista platsen vill säga).

Det vore intressant att få höra någon företrädare för majoriteten inom Västra Götalands regionen motivera detta höjningsförslag. Är det av solidaritet med sjuksköterskorna man vill höja så mycket mer från en redan mycket högre nivå? På vilket sätt bidrar detta till att minska klyftorna i samhället? Ja vad säger du Roland, är det ett utslag av din solidaritet som visar sig här?

De som vill höja är: S, M, C och FP.


Finanskris, men jag förstår inte riktigt .........

Finanskrisen i USA sprider sig så sakteliga över världen. Ja det är ju så att blåser man upp en ballong mer och mer så spricker den till slut, det var vi ju med om här hemma på tidigt nittiotal.
Hörde på nyheterna nyss att börsen i Ryssland tappat 50% sedan Maj månad p.g.a. sjunkande oljepriser bl.a.
Igår sade de på radion att världsmarknadspriset på olja sjunkit en bit under 100 dollar/fat. Det betyder att priset gått ned med 30% på ganska kort tid. Dollarn har visserligen stigit några ören men inte i proportion till vad oljepriset gått ner.
VARFÖR FORTSÄTTER DÅ BENSINPRISERNA ATT STIGA HÄR HEMMA? Ja jag har inget svar annat än en ren spekulation, att oljebolagen på något vis håller upp priserna med statens goda minne, man kan ju alltid hävda att det är för miljöns skull plus att staten fortsätter att ta in fina skattepengar så det räcker till skattesänkarpolitiken. Kanske är långsökt men inte helt orimligt tycker jag. Rasar oljepriserna så att Ryska börsen halverats så borde det rimligtvis ha haft en positiv effekt på priserna för oss konsumenter. 


Anna Maria Corazza Bildt,

tänker visst kandidera till EU parlamentet nästa år rapporterar politikerbloggen idag. Måste säga att det knappast visar på fingertoppskänsla precis att den Svenska högern representeras av en Italienska när man vet att Berlusconi regerar tillsammans med fascisterna i Italien. Men det kanske är den icke oansenliga inkomsten (eller bidraget i detta fall) som hägrar plus att "Calle" kan dra nytta av det på ett eller annat sätt. Demokrati??????????????Skämtet Bildt i blåsväder igen.

FRA-lagen fortsätter att ställa till förtret för alliansen, med all rätt. Nu är det Bildt som påstår att SVT sprider lögner när han i en intervju säger att man utbyter information även med diktaturer. Såg denna intervju på SVT och kan väl bara konstatera att han sade precis detta.
Att han nu anklagar SVT för att sprida lögner får man väl ta som ett erkännande då ang. U-båtsfrågan och att dessa var från väst så som det visades i Uppdrag granskning. I den frågan har han ju inte anklagat SVT för att sprida lögner så det är väl ett indirekt erkännande då. Det är mycket märkligt att detta skämt till politiker kan vara så upphöjd i högerkretsar. Vad har han egentligen uträttat av värde? Ingenting.
För att gå tillbaka till FRA-lags frågan så börjar man nu försöka få den "rumsren" tydligen, genom att ha seminarier och debatter med sk expertpaneler. Jag tycker det räcker med att göra en granskning av hur alliansen försökte genomföra alltihop genom att "kuppa" frågan i riksdagen. Man skickade ut ärendet till remissinstanserna sista dagen innan julledigheten och skulle ha in svaren en vecka efter ledighetens slut. Är det seriös politik i en så stor fråga?
Detta borde framskymta mycket mer i debatten än vad som nu görs. Ställ alliansföreträdarna mot väggen här och avkräv svar på hanteringen, så som de misskötte den från början, och varför. Den som mörkar har alltid något att dölja.


En fin kontrast.

Månen över horisonten i öster samtidigt som solen är på väg under horisonten i väster. Tog bilderna med mobilen 19,25 ikväll. En åt vart väderstreck.Hastighetsrekord!

Ett svenskt tåg satte rekord idag genom att för första gången i Sverige passera 300 km/h. Även vuxna gillar höga hastigheter tydligen.


Ungdomen berör.

I Lidköping var det på en kort stund 2 olyckor med moped inblandade igår. Genast så är det en proteststorm mot trimmade mopeder och ungar som kör som vettvillingar o.s.v.
För en tid sedan var det samma storm i ett vattenglas för att det var några som hade kört vattenskoter för fort.
Det är ganska fascinerande vilka påhopp det blir så fort det är ungdomar inblandade. Att de har en kaxig attityd och ett jäkla självförtroende är väl ett naturligt led i människans utveckling liksom det är även hos andra djurarter när de uppnår könsmogen ålder. De lär sig genom att testa gränser och ibland blir det fel men säkerligen inte avsiktligt. Eller är det någon som tror att de avsiktligt krockar? Det förekommer ju faktiskt att vuxna krockar också, utan att det är några ungdomar inblandade. Allt kanske hade varit enklare om det var som en jobbarkompis uttryckte det: -De skulle vara 18 när de föds!  ;-)Och tillväxten fortsätter sjunka.

Nu nere på 0,6%. "Bra jobbat" alliansen!


Snabba siffror

Arbetslöshet 5,2 %

(augusti 2008)

Folkmängd 9 223 766

(31 juli 2008)

Konsumentpriser 4,3 %

(augusti 2008 jämfört med augusti 2007)

BNP +0,6%

(2 kv 2008 jmf 2 kv 2007)

Källa: SCB


Borgarcensur i "frihetens" tecken!

Ser på text-tv att borgerliga politiker i Tyskland och Frankrike nu vill införa censur på internet. Internetleverantörerna skall dessutom agera polis mot fildelare o.s.v.
Det är märkligt att det alltid är de som säger sig stå för frihet också är de som alltid vill begränsa och censurera densamma. Vad är frihet för en borgare egentligen?


Politiskt moralförfall!

S, FP, C och M röstade igenom en höjning av regionrådens löner med 12,2%. Sjuksköterskorna som strejkade för bättre löner i våras fick 4%. Ja det är skillnad på skit och pannkaka även med solidariska förtecken.
Roland Andersson (s) vill överhuvudtaget inte kommentera arvodesberedningens beslut (konstigt nog). Han får själv en höjning på 5 994:- plus ytterligare 599:-. Nu hamnar han på sisådär 55000/mån.
Med vilken trovärdighet kan han och hans partikamrater gå ut och säga att de vill minska klyftorna i samhället? Dessa "herrar" är ju också redan stora vinnare på alliansens orättvisa politik. Är det konstigt att folk får politikerförakt?
Regionrådens höjning påverkar också alla övriga arvoden i regionen så att dessa höjs med ca 10%. Den ökade kostnaden för regionen blir 6 000 000:- vilket motsvarar kostnaden för 70-75 kvalificerade ortopedoperationer varje år.
GP har en artikel om eländet.

Upp till kamp!

Det regnar i Sverige.

Tyvärr så är det varsel det regnar och det är nog många som nu riskerar att bli verkligt illa drabbade av alliansens cyniska orättvisa politik. Hur tusan skall människor få det att gå ihop med den nedmontering av de sociala skyddsnäten alliansen genomfört och fortsätter att genomföra, om de nu kastas ut i arbetslöshet?
Nu visar det ju sig att de sk nystartsjobben inte heller fungerat i den "förträffliga" arbetslinjen. Littorin kanske behöver köpa sig en högre examen nästa gång eftersom den han redan köpt inte verkar duga till annat än att få ett jobb för egen del i en alliansregering. Det är tragiskt för hela landet att dessa hökar kom till makten igen. Men det är väl mänsklighetens svaghet, att inte dra tillräcklig lärdom av historien.E20 den bortglömda vägen.

Holger Gustavsson och Cecilia Widergren stog på barrikaderna och lovade satsningar på E20 minsann, bara de kom till makten. Det har nu gått 2 år av orättfärdigheter från alliansens sida och även 2 satsningar på infrastruktur har gjorts. Först var det den extra miljarden 2007 som fick dessa allians företrädare att börja slå sig för bröstet tills det visade sig att det inte räckte till E20 "denna gång".
Nu slår regeringen på stora trumman igen med 7-8 miljarder i infrastruktursatsning och då tänkte man att nu skall Holger och Cecilia återigen ut och förhäva sig. Men se så "bidde" det inte denna gång, så något har de väl lärt sig av förra årets misstag trots allt. Men vad bidde det nu då? Det bidde ingenting, som det lät i sketchen. Inte ens en "tummetott"!

Det börjar knaka i fogarna.

Johnny Fröjd har hastigt avlidit.

Ett mycket tråkigt besked nådde mig på morgonen idag. Utbildningsnämndens ordförande Johnny Fröjd har hastigt avlidit. Ett mycket tråkigt besked för alla i kretsen runtomkring. Våra tankar går idag till hans familj.


Tragiskt i Uppdrag granskning.

Innehållet i programmet får en verkligen att tänka efter på många sätt. Att det finns hemsidor där folk ger råd hur man bäst tar livet av sig hade jag inte en aning om. Och att man hittade en sån person och fick höra hans dåliga förklaring till varför han gjorde det fick mig att dra en paralell till politiken. Hans förklaring var att han hade inget ansvar, en vuxen människa får väl ta ansvar för sina handlingar, han väljer själv. Känner ni igen det? Det lät som det kom direkt från alliansens valmanifest. Skillnaden är väl att den här mannen gav sina råd till instabila människor som behöver hjälp. Alliansen ger sina råd och tror att alla är stabila. Men tillfälliga djupdykningar kan ju faktiskt drabba precis vem som helst och när som helst.
Att sen regeringens representant i programmet hänvisar till yttrandefriheten och den personliga integriteten när han får frågan om man inte kan stoppa dessa sajter är ju så man går i taket. Det är tydligen viktigare att avlyssna Svenska folket med FRA:s hjälp än det är att försöka hjälpa individer som tillfälligt mår dåligt genom att göra sitt yttersta för att skydda deras liv genom att stoppa dessa sidor. En lagändring kanske vore på sin plats ang. råd som ges där.
Sedan kan man ju diskutera hur samhället resonerar kring sina prioriteringar när så många begår självmord jämfört med hur många som omkommer i trafiken varje år. I pengar räknat så satsas oerhörda belopp på att förbättra trafiksäkerheten men när det gäller att försöka undvika självmord så satsas en spottstyver.


Den här lilla gynnaren hoppade över vägen framför bilen i våras och tog skydd på det enda sätt han lärt sig, genom att trycka i diket. Han rörde sig inte ur fläcken fast han fick en mobiltelefonkamera 50cm från ansiktet. Han var också orolig, fast han inte behövde det men det visste han ju inte. Hoppas han är stor nu,och välmående!

När det börjar "ta emot"

ja då brakade alliansen i Falköping ihop med dunder och brak. Nu blir det istället en koalition mellan c, kd och s. Att s och c bildar koalition är väl inte så mycket att höja på ögonbrynen över om man ser lite hur det varit historiskt, men att kd skall vara med är ju något mer förvånande. Ett av våra mest konservativa partier överhuvudtaget. Blir intressant att följa hur detta försök kommer att utspela sig.

Kapitalisterna jublar när USA socialicerar!

Här hemma skall allt privatiseras, allt annat är av ondo enligt alliansen och marknadens företrädare. Men när marknaden återigen visar att den är inkompetent att klara sina åtaganden (vem minns inte bankkrisen härhemma) så går staten in och räddar marknaden i kapitalismens högborg USA. Då jublas det bland marknadens företrädare här hemma. De kanske rentav tycker innerst inne att staten är ganska bra? Iallafall när det räddar deras eget skinn!

Svenska folkets fiende nr 1 (min anm.)

Om 10 år har vi slumområden á la USA.

Häromdagen jublade Alliansföreträdare över den "storslagna" satsningen på pensionärerna vilken endast minskade de förluster de redan lidit sedan alliansen tog över.
Nu kommer dråpslaget mot pensionärer och unga, MARKNADSHYROR och ÄGARLÄGENHETER!
Får de här stollarna nytt förtroende efter nästa val så kommer vi garanterat att ha slumområden á la USA om 10 år.
Inhägnade villaområden för medelklass och "adel" pga av eskalerande kriminalitet som kommer att växa till nivåer som var utopi för bara 10 år sedan.
Den som vill att Sverige skall se ut så lämna gärna en kommentar med motivering till varför det skulle vara bra.Fler lögner från regeringen idag.

Vi satsar 16 miljarder på företagen basunerar man ut, men man finansierar det hela genom att täppa till skatteplaneringsmöjligheter för 13 miljarder.
Alla vi vanliga dödliga som gått i den sk. flumskolan får väl det till en satsning på 3 miljarder då.
Men Maud som gick i skolan när det var ordning och reda hon säger att så kan man inte se det, för se det här kommer att ge 10 000 nya jobb.
Man börjar känna igen borgarpolitiken nu som den var på Bildts "glansdagar". De dynamiska effekternas stora politiska era. Jag hade faktiskt en strimma hopp om att få slippa uppleva deras fantasiförespeglingar en gång till.

Tala är silver men tiga är guld.


Apropå flumskola eller inte så såg jag i Statistiska Centralbyråns statistik en redovisning av meritvärdet och behörighet till gymnasieskolan. Läs och tyck till själva  men inte kan man få det till att kunskapsnivåerna sjunkt de senaste tio åren.
Björklund kanske tittar på halvtidsresultatet från årskurs 6 i så fall, vad vet jag. Halvtidsresultat var i alla fall inte populärt när det gällde opinionssiffror. 

Vänsterpartiets höstupptakt i Skaraborg.

Mycket läsvärt från höstupptakten, klicka på länken.


Patetisk Reinfeldt i Agenda.

Fredrik Reinfeldt gjorde verkligen ett patetiskt intryck i Agenda ikväll. Inte ett enda nytt svar sedan valrörelsen och trots att utanförskapet för ungdomar ökar så står han helt handfallen i argumentationen och försöker till och med ta hjälp av den begynnande lågkonjunkturen genom att peka på den som orsaken. Att inte den katastrofalt vilseledande arbetslinjen hjälper ett dyft det vägrar han han att inse (officiellt). Så lättlurat är inte folket och detta är nog hans stora misstag för tillfället. Därav opinionssiffrorna. Vore intressant att veta hur hans eget yrkesverksamma liv sett ut. Säkert inte så mycket "skit" under naglarna där.

Nordea Regionmästerskap Götaland 2008

Söndagens tävlingar avslutades precis som lördagens började, med ösregn. Men arrangemanget "flöt", på ett väldigt fint sätt och många personliga rekord och Sverigeårsbästa noterades av de duktiga ungdomarna.

Småland blev överlägset bästa distrikt.

"Strålande" väder.Det blir inte alltid som man tänkt!

Skulle ju åkt till Skövde idag men blev "inkallad" till Framnäs IP istället. Anledningen var att Lidköpings IS står som arrangör till Nordea regionsmästerskap (Götalandsmästerskapen) för 13-14 åringar. Dagen började med "strålande" väder (ösregn) men bättrade sig allteftersom. Här får ni lite bilder.

Den åtråvärda guldmedaljen.


Den blöta starten.


Tävlingarnas första mästare, Emilia Elofsson från hemmaklubben på 1500m hinder. Bästa tänkbara start!


Inga "latmaskar" här inte.


Snart dags för start.


Snabba tjejer vid målgång.


Mycket liv och rörelse.


Välbesatta läktare.


Snabba grabbar fanns det också. Här var det tajt.

EU-förslag blir nedröstat.

Nu ser det ut som att det kritiserade förslaget att registrera bloggarna kommer att röstas ner i EU. Metro har en artikel om detta. FRA-lagen nästa så är våra grundlagsskyddade demokratiska rättigheter återupprättade igen (för den här gången).

Norge utreder FRA.

Det är konstigt att våra grannländer så fullstädigt tar avstånd från FRA-lagen när alliansen säger att den är såååå bra. Nu skall alltså Norge utreda konsekvenserna de riskerar att drabbas av. Detta skriver GP om idag. De är tydligen lika dåligt förstående där som folket är här. Det är väl ingen risk att det budskapet når FRAm till Reinfeldt och övriga peeping Toms i alliansen.

Höstupptaksträff!

I morgon är det höstupptakt i Skövde. Inför EU-parlamentsvalet avhandlas av Billy Eriksson och Vänsterpartiets politik för en satsning på den offentliga sektorn och kollektivtrafik leds av Ulla Andersson. Skall bli spännande att höra Ulla live, en mycket kompetent kvinna!


Bloggeri för vem?

Bloggandet har ju blivit lite av en folkrörelse där man kan "nå ut" med sina åsikter om ditten och datten till en i stort sett obegränsad publik. Vissa bloggar mer seriösa än andra men har antagligen en funktion att fylla oavsett vilket. Dock blir man lite besviken när man ser bloggar som vill ge intryck av att vara seriösa men ändå inte tillåter seriösa försök till att påpeka mindre bra saker eller visa på annan uppfattning. Att man plockar bort rent idiotiska kommentarer kan jag förstå men att inte låta någon med en annan uppfattning än en själv få lämna en kommentar är nog att i längden underminera sin egen trovärdighet.


Stenhuggeriet högg i sten, till slut!

Den segdragna konflikten mellan Br Henrikssons stenhuggeri i Kungsbacka och IF Metall har nu fått sin lösning. Efter att ha fått ett strejkhot över sig kröp ägarna till korset och gick med i Industri o kemigruppen och har därmed tecknat kollektivavtal. Att det skall vara så svårt för vissa att inse fördelen med konkurrens på LIKA VILLKOR! Läs mer på IF Metall.


Allers lägger ner trots miljonvinster!

Allers tryckeri i Helsingborg läggs ner trots miljonvinster. 160 anställda kastas ut i alliansens otrygghet. Facket har vädjat till ledningen (som alltid setts som en god arbetsgivare) men en av ägarna i familjen lade ner sin röst vilket blev avgörande för styrelsebeslutet. En konsultrapport som visar att det på lång sikt är lönsamt att behålla tryckeriet hjälpte inte heller. Läs fackets uttalande.

Även solen har sina fläckar!

Ohly om S-förslag.

Lars Ohly kommenterar S nya förslag till hälso o sjukvårdsprogram i Kommunalarbetaren.


Vem är Alal?

Fick en kommentar från en trogen läsare som sade: Gör alal en tjänst, gå och gräv ner dig.

Nu känner jag ingen Alal så därför har man ju lite svårt att tillmötesgå önskemålet men kommentaren som sådan visar ju ändå att man "nått fram" på ett eller annat sätt.

Tack Alal!

Winbäck(fp), karriäristen!

Christer Winbäck (fp) svarar på Lidköpingsnytt på Carina Olssons (s) tidigare debattinlägg om den svenska skolan med en upprepning av Björklunds lögnaktiga retorik. Finns inget av trovärdighet i hela hans inlägg utan det verkar enbart vara ett svar för att stärka hans egen position inom de egna partikretsarna. Bandhund kallas det av en del.
Man kan ju undra om hela uppståndelsen efter Sveriges Radios utmärkta program gått honom helt förbi?
Egen härd är guld värd antagligen!
Folkpartiets idealskola!

Moderat, ej full av godhet!

En moderat nämndordförande greps och dömdes för rattfylleri, kan man läsa i Metro. Trots det faktum att hans nämnd beslutar i alkoholfrågor lät Nya Moderaterna honom sitta kvar med motiveringen att han har ändå betalat böterna. Lämpligheten är väl sekundavara antagligen.


"Fullast kör, han måste ha ratten att hålla sig i"

Mänskligheten visar sig från sin sämsta sida, igen!

Kärnkraften och dess (o)säkerhet har än en gång kommit på skam. Tyskland har lagrat allt sitt kärnavfall i en gammal saltgruva som nu visat sig instabil. Vatten forsar genom gruvan och avfallstunnorna rostar med risk för grundvatten- förgiftning som följd. Vad säger kärnkraftsanhängarna om detta? Att det inte kan hända i Sverige. Atomkraft, Nej Tack!


Halvtid?

Ägnade gårdagskvällen åt att se på halvtid. Det är smått fantastiskt att höra Reinfeldt sitta och säga att: vi  har aldrig någonsin tidigare haft så många i arbete i landet som nu.
Skulle detta vara någon överraskning? Vi har ju heller aldrig varit så många invånare i landet som vi är nu, så vari består det sensationella?
Vad vi däremot haft tidigare det är lägre procentsats arbetslösa, mot vad vi nu har.
Man undrar om han tror att han är smart på något sätt eller om han rentav är så dum bara? Det låter iallafall väldigt dumt!


Nu väntar 2 år av fjäsk!

Nu har alliansen startat valrörelsen. Man börjar med pensionärerna som nu får en rättmätig höjning vilken de borde fått redan för två år sedan. Då uppfyllde de inte kriterierna för arbetslinjen, något som ändrats raskt tydligen. Någon (bort)förklaring till detta har jag inte hört än och det skall bli kul att höra vad det blir, när och om de får frågan. Kanske något i stil med att man nu fått ut så många i arbetslivet så att det därför finns pengar till dessa reformer (trots att arbetslösheten nu ökar). Anser ändå att det är för lite och för sent men alliansen räknar kallt med att minnet är kort i detta läget.
Troligen kommer man att acclerera denna typ av åtgärder under de närmaste två åren enbart med avsikten att muta folk till en valseger. Det är nog att underskatta väljarkåren om man tror att man skall gå iland med detta.
Det finns ju faktiskt verkliga samhällsproblem att lösa nu när varslen står som spön i backen och arbetslinjen visar sig vara lika värdelös som väntat.


Äntligen talas det om läkarbristen.

Läkarbristen är ju något som talats om ute bland "vanligt" folk i många år och jag har skrivit om det här tidigare också men det har aldrig synts någon politisk vilja att verkligen göra något åt problemet. Så äntligen i morse så diskuterades ämnet i morgon- tv. Politiskt var det en viss försiktighet från Leionborgs sida medan landstingen insåg problemen och vill öka utbildningstakten mer och så var det läkarförbundet som verkade mest intresserat av att pinka in sitt revir för att än mer markera detta och då på så sätt behålla läkarnas oerhört priviligierade position. Vilken annan arbetstagare får öppna eget och på så sätt konkurrera med sin egen arbetsgivare i samma bransch?
Nej det är verkligen dags att politikerna tar över frågan igen och driver på utvecklingen för hela landets bästa. En bra början hade ju varit att betala utlandsutbildningen för dem som blivit bortlottade från den Svenska utbildningen. Läkarförbundet borde ju skämmas när man agerar bromsklots för egen vinnings skull. Många tomma rockar är det!Är smärtgränsen nådd nu?


Antalet sjukdagar ökar

Antalet sjukdagar ökade under andra kvartalet med 0,07 dagar per anställd jämfört med samma kvartal 2007. Totalt var antalet sjukdagar under sjuklöneperioden 1,04 dagar
per anställd.

2 sept • Till pressmeddelandet »

Källa: SCB

Eller, man kan bara spotta på en sten tills den är våt................


OPS!

Nu inför borgarna ett gammalt utgånget recept från högerns tid i England. Detta innebär att en privat aktör bygger och driver sjukhus men hyr ut det till Landstinget. Det är det dyraste sättet att få nya sjukhus på. Detta har man insett bl.a. i Scottland och där bygger man i egen regi i sjukvården igen. T.o.m. bankerna i England är ovilliga att låna ut kapital till projekten, så ofta sker finansieringen med utländska medel, men de skall ju som sagt betalas tillbaka också.
Kommunalarbetaren har en artikel om ämnet.
Att inte alliansen kan dra lärdom av andras misstag en gång, men de kanske har ngn god bekant som kan tjäna en hacka på våra skattepengar. OPS!
OPS = Offentlig Privat Samverkan, frågan är för vem!


Arp "lämnar" Volvo.

Frdrik Arp ersätts av Fords operativt ansvarige i Europa. Det hjälper alltså inte med bonus och oskäligt höga löner för att göra ett företag lönsamt. Precis vad gemene man alltid sagt. Man kan undra hur många volvoarbetare som krävs för att jobba ihop till hans avgångsvederlag och pensionsförmåner? 1, 10, 100 eller kanske tom 500st.


Wiretapping är inte signalspaning, det är massavlyssning.

FRA lagen diskuteras just nu i Sveriges television. Gen. dir. förklarar det ungefär som att all information samlas i en hink och ur denna hink väljer FRA vad som skall plockas ut genom specifika sökbegrepp. Vad är det de inte förstår dessa massavlyssningsivrare?Syltburken!

Präst misshandlade frun efter trekant,

kan man läsa på metro idag. Ja vad säger man, det gäller att leva som man lär. Eller??????????


Från SCB.

SCB-Indikatorer augusti 2008

  • Bred nedgång i EU-ekonomin
  • Ekonomiska bilden för Sverige allt mörkare
  • Negativa och positiva drag på prisområdet

Arbetskraftskostnaderna ökade med 2,5 procent för arbetare och 3,7 procent för tjänstemän

Det preliminära arbetskostnadsindexet för den privata sektorn har för juni 2008 beräknats till 166,2 för arbetare och 185,0 för tjänstemän. Sedan juni 2007 har arbetskraftskostnaden ökat med 2,5 procent för arbetare och med 3,7 procent för tjänstemän.


Rentman bröt mot avtalet!

Avtalsnämnden har nu konstaterat att Rentman i Lidköping bröt mot avtalet på ett flertal punkter, detta kan man nu läsa på IF Metalls hemsida. Fallet var ju omskrivet hos Lidköpingsnytt för några veckor sedan. Fackets kritik. Rentmans svar.
IF Metalls artikel här.

Alliansen backar igen!

Nu gör alliansen ytterligare en kovändning och denna gång är det komvux som "drabbas", men positivt som väl är och får tillbaka resurser. Björklund svamlade lite och försökte bortförklara kovändningen utan att ha någon som helst trovärdighet i rösten. För ett år sedan var inte komvux vatten värt i alliansens ögon.
Förra veckan fick man slå i backen i frågan om presstödet.
Ja man får väl snart byta namn igen och nästa gång kanske det blir Nya Socialmoderaterna. Nåt måste de väl hitta på.
Hur de skall kunna uppbringa någon trovärdighet i nästa valrörelse skall bli väldigt intressant att se, särskilt efter Major Björklunds alla lögner om skolan, denne store pedagog. Han får väl runka upp stridsku......, som han uttryckte sig.


RSS 2.0