Fel så in i hästvägar!

Det var väl antagligen ngn form av lokalpatriotism som gjorde att jag trodde att Dafgårds utsatts för en komplott i fråga om hästköttsskandalen. Idag har även Dafgårds egna prover visat att produkterna innehåller hästkött i en koncentration från 1-10%. Tråkigt, tråkigt men det är ju iaf inget fel på maten för det. Den smakar ju lika bra ändå. Men att sälja under falsk varudeklaration är ju bedrägeri. Detta är väl vad både Dafgårds och Findus själva råkat ut för. För man vill ju inte tro att de varit medvetna om det.
Vad det borde lära oss en gång för alla är att det går inte att släppa allt fritt och sedan tro att man genom kontroller kan upprätthålla en pålitlig standard, oavsett om det gäller mat, sjukvård eller äldrevård! Men det finns ju de som tycks tro det!
 
Svinaktigt!
 

Religiösa lögner i Götene!

I NLT kunde man i början på veckan läsa om en privatperson som hade planer för Medletidens Världs området. Det skulle bli en öppen park där föreningslivet arbetade idéellt.
Artikel i NLT
Hos Radio Skaraborg lät det helt annorlunda i samma ärende. Då skulle det hela göras om till en rastplats.
Radio Skaraborgs inslag.
Idag presenteras alltså den egentliga agendan bakom alltihop. Äventyrslandet skall göras om till Religionernas Värld. Jag undrar om även katolikerna skall få vara med? Då lär det väl bli ett satans lockande på småpojkar till området?
NLT:s artikel
 
Varför gick man inte ut med den egentliga agendan från början? Är det kanske legio att ljuga i religiösa kretsar bara för att man själv anser att man gör det för en "god" sak? Ja enl. mig så finns de allra största hycklarna inom de religiösa kretsarna. Ju mer religiösa de är desto större hycklare för att till slut vara rena fundamentalister.
 
Den som nu skall ro projektet i hamn är naturligtvis Bo Bergsten (frälsaren?). Mannen som startade hela detta fiasko som kostat skattebetalarna 100 miljoner kronor och som på det viset också försåg sina svågrar med lönande arbete. Men inte skall han behöva ta något ansvar för det. Det är bara att förlåta och låta Bosse och hans församlingskompisar nu få området i stort sett till skänks.
Detta var uppenbart redan då kådisarna i Götene återinsatte Bo Bergsten i kommunstyrelsen. Jag hade misstanken redan då, vilket jag också tidigare skrivit om.
Min bloggartikel 1
Min bloggartikel 2
 
Hade Bo Bergsten haft ett uns av skam i kroppen så hade han lämnat det politiska i Götene för länge sedan. Så länge denne man tillåts fortsätta härja här så kommer det demokratiska arbetet alltid att komma i andra hand, det är min personliga åsikt och övertygelse. Han kan nog vara glad att vi nu inte befinner oss i just Medeltiden, för då hade han troligen fått stå i skampåle på torget till allmänt bespottande!
 
 
 

Mest till de med lägst inkomster påstår Reinfeldt o co!

Verkligheten säger något helt annat!
 

Är Dafgårds utsatt för en komplott?

Den sk hästköttsskandalen har nu tagit sig in även i vårt lilla samhälle Källby med det stora livsmedelsföretaget Dafgårds.
I Tjeckien påstås det nu ha hittats hästkött i Ikeas köttbullar som, "kan vara tillverkade av Dafgårds"?
Det verkar vara väldigt mycket oklarheter kring hela uppmärkssammandet, lite för mycket för att man skulle tro på det hela rakt av.
1: Vad kommer det sig att man hittar detta i just Tjeckien av alla länder när det varit ett sånt enormt pådrag i hela västra Europa?
2: Det sägs inget om det enbart är "spår" efter hästkött eller om det är en icke oansenlig mängd av innehållet.
3: Man verkar ju inte ens vara säkra på om köttbullarna i Tjeckien verkligen tillverkats av Dafgårds?
4: Dafgårds har ju själva tagit DNA prov på sina varor utan att hitta något.
5: Det är stora pengar bakom ett kontrakt med IKEA. Andra som fått sitt namn nedsvärtat i denna härva vill säkert komma över detta kontrakt, och de är säkert inte heller så glada över risken att förlora marknadsandelar till Dafgårds pga sin egen otur att bli inblandade i denna härva.
 
När det handlar om stora pengar och kanske t.o.m ett företags eventuella fortlevnad, då vet tjuvknepen inga gränser. Så därför misstror jag starkt detta larm från Tjeckien och jag hoppas verkligen att Dafgårds kommer helskinnade ur detta.
Jag skulle inte bli det minsta förvånad om det skulle visa sig att detta Tjeckiska laboratorium på ett eller annat sätt framöver kommer att få ett ordentligt extrakapital någonstans ifrån. I annat fall är det troligen endast en mikroskopisk "kontaminering" av hästkött som skett i något slakteri någonstans.
SVT
 


Kommunalrådet i Götene "briljerade" igen ;-)

 
"-Vi brukar ju vara överens, även om vi har olika åsikter."

 
Detta uttalande slapp ur kommunalrådet under kvällens fullmäktige. Tydligare kan det väl knappast bli eller ......?

Gratis kollektivtrafik.

Fler och fler kommuner inför nu gratis kollektivtrafik. De flesta tror att det är omöjligt kostnadsmässigt, men i Avesta visade det sig att merkostnaden i slutändan blev endast 40 000 kr. Med tanke på att man redan betalar 22-23 miljoner till Dalatrafik så är det ju närmast att betrakta som felräkningspengar.
Anledningen till att merkostnaden blir så ringa är att man sparar in pengarna på alla skolkort o.s.v. som inte längre behövs när kollektivtrafiken är gratis.
Så nu har vi lämnat en motion till Götene kommunfullmäktige om att utreda möjligheten att göra detsamma även här.
 
 

 

Motion till Götene kommunfullmäktige:

Gratis kollektivtrafik-åkande.

 

 

Götene kommun har på olika sätt försökt stimulera till ökat kollektivtrafik-åkande, dels genom ungdomsrabatt och nu föreslås gratis kollektivtrafik för alla över 75. Vällovligt i all ära, men det dyker nu upp exempel runt om i landet där komuner genom Vänsterpartiets initiativ tagit det hela några steg längre och faktiskt infört en helt gratis kollektivtrafik, exempelvis Kiruna. Ett annat exempel är Avesta, där visade det sig att det som alla trodde var omöjligt endast kostade 40 000 SEK mer på ett år.

Avesta betalade redan 22-23 miljoner till Dalatrafik och ovanpå detta skulle kommunen hålla med skolkort och skolskjuts. Detta slapp kommunen i och med att kollektivtrafiken gjordes gratis och därmed blev merkostnaden också så blygsam.

 

 

Med anledning av detta föreslår Vänsterpartiet därför att:

Kommunen utreder möjligheten att införa gratis kollektivtrafik för alla inom kommunen och vilken eventuell merkostnad det skulle bli här med hänsyn till de besparingar som då kan göras på skolkort med mera.

 


Villa enkelt till semi!

Mot mitt eget tips så betvingade Villa mesta mästarna Västerås i tre raka matcher. Imponerande, även om Västerås haft en ordentlig formsvacka i slutet av säsongen. Nu väntar en stentuff semifinalserie mot antingen Sandviken eller Vänersborg. Bandymässigt måste jag säga att jag hoppas på Sandviken.
 
 
 

Nu vill alliansen privatisera även Vattenfall.

Dokument visar nu att efter den katastrofala Nuon-affären så kommer Vattenfall att behöva kapitaltillskott.
Rimligtvis direkt från staten, men alliansen utreder tydligen också en ev. försäljning av aktier på börsen.
Återigen försöker man lura svenska folket och sveriges riksdag. Riksdagen har ju sagt stopp för fler utförsäljningar.
Är detta då förklaringen till att Vattenfall av Reinfeldt tilläts betala 30 miljarder mer än vad Nuon var värt? Ja varningarna och avrådandena från expertisen var många men Reinfeldt lät det ändå ske.

Nu närmar vi oss det egentliga svaret. Försök tvinga riksdagen att godkänna aktieförsäljning. Då kan ju oppositionen framstå i dålig dager om man istället föreslår pengar direkt från statskassan. Det är väl det man hoppas på inom Moderaterna iaf. Reinfeldt är väl Sveriges Thatcher!
 

Skräm folket in i NATO!

Helt uppenbart är detta alliansens viktigaste agenda just nu. Man skrämmer folk medvetet för att få tillräckligt bra stöd i opinionen för en NATO anslutning och göra detta till en ev. valfråga nästa år.
ÖB har ju under vintern varnat för att vi bara kan försvara oss max en vecka om en fiende angriper på bara ett ställe.
Idag är det Norges försvarsminister som säger att de inte kan hjälpa Sverige vid ett ev. angrepp.
Det enda syftet med dessa utspel det är att få svenska folket att resignera och tycka att det är väl lika bra att vi går med i NATO då.
Som vanligt en dold agenda igen från alliansen med "Nuon Moderaterna" i spetsen. Denna agenda har man garanterat haft från dag ett inom alliansen, därav alla besparingar inom försvaret. Varför våga stå för vad man vill?
 

Modifierat Vänsterpartiförslag har nu majoritet i riksdagen.

Först var det S som tog till sig Vänsterpartiets förslag om att slopa sjuklönekostnaden för småföretag. Nu har även kådisarna tagit detta till sig och kanske FP. Därmed finns det en klar majoritet i riksdagen för att rösta igenom detta, om det inte varit för alliansen och Moderaterna. Småpartierna i alliansen har ju gapat upp sig tidigare i olika frågor. Minns kådisarna och sjukförsäkringen. Men när det blev omröstning i riksdagen så la man sig platt för Moderaterna och därmed fanns det ingen majoritet kvar för att få till de nödvändiga förändringarna.
 
Beträffande sjuklönekostnaden så har ju Vänsterpartiet sedan gammalt haft förslaget om att helt slopa sjuklönekostnaden för småföretagarna. Anledningen är väldigt logisk. Om du arbetar som ensamföretagare och får ett behov av att anställa pga av ökad orderingång så är det idag ett väldigt vågspel för dessa.
Vad händer om du anställer en person som råkar bli sjuk? Jo du har då löneansvar för både dig själv plus den anställde under första sjukveckan (idag två veckor). Du får alltså jobba för två om du skall kunna behålla marginalerna. Det säger sig självt att i det läget så arbetar du kanske mer än vad som är nyttigt innan du vågar anställa någon. Det är denna tröskel som Vänsterpartiet vill få bort.
 
Socialdemokraterna nöjer sig med att slopa den andra sjuklöneveckan. De kan väl inte ta ett vänsterpartiförslag rakt av antagligen, så de har de kompromissat med sig själva (igen) och hamnat mittemellan som vanligt.
Till sossarnas förslag har nu då även kådisarna anslutit sig och FP kan nog tänka sig detta också men tvekar lite ännu.
Hur det än blir till slut så visar det återigen den viktiga skillnad som Vänsterpartiet gör! Vänsterpartiet tar ofta fram bra förslag som sedan genomförs. Problemet är att media allt som oftast ger andra cred. för vår politik.
Men det kommer att vända det är jag övertygad om.
 

Reinfeldt lämnar det sjunkande alliansskeppet?

Enl en artikel i Expressen så kommer Reinfeldt att lämna som partiledare för "Nuon Moderaterna" i vår. Toppjobb i EU väntar spekuleras det. Bra för Sverige att slippa honom men dåligt för EU om han får ett toppjobb där.
Samtidigt är det väl småpartiernas räddning i alliansen om Reinfeldt försvinner och rimligtvis därmed även alliansen. Då kanske demokratin kan öka i risdagen igen.
 

Dags att JO-anmäla Götene kommun.

Vänsterpartiet har vänt sig till Götene kommun och näringslivschefen Gert Rahm och ställt frågor om några budgetposter inom hans ansvarsområde som 2011 hade ett onormalt högt kostnadsläge. Vi ville ha reda på vad detta berodde på och vilka kostnader det handlar om.
Något svar har vi inte fått p.g.a. "problem med datasystemet" har vi fått till svar. Det är nog dags att göra en JO-anmälan av kommunen för denna "demokratur" är totalt ohållbar.
 

"I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps."

 

Kenth Selmosson (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

 

Alliansen försvarar visstidsmissbruket!

Sedan 2007 har EU diskuterat missbruket i Sverige med visstidsanställningar och vikariat som staplas på varandra utan att det leder till en fast anställning. Nu riskerar Sverige att ställas inför EU domstolen men det bekymrar inte alliansen. De anser tvärtemot EU kommisionen att de svenska reglerna står i samklang med EU rätten. Det är inte förvånande att alliansen alltid är emot allt som kan vara till gagn för löntagarna i Sverige. Synd att inte alla löntagare tycks ha förstått detta ännu.
SR
Nya arbetarpartiet Moderaterna, nej långtifrån, men "Nuon Moderaterna" helt utan ansvar!
Illustration: Tord Andersson Lidköping

Det är så man kan spy, KD!

"Kådisarna" i Götene har haft årsmöte. Citerat ur Götene tidning: "Vi känner att vår politik är viktigare än någonsin.Kristdemokraterna har satt barn och ungas uppväxtvillkor i fokus och det arbetas på olika nivåer för att det skall göra skillnad."

(Katolska präster har väl också alltid gjort skillnad, för pojkarna i gosskörerna om inte annat)

Det är sannerligen så man kan spy på dem! Att bara kunna med och häva ur sig sån skit som är raka motsatsen mot hur det ser ut i verkligheten? KD spottar på alla de de slänger ut ur trygghetssystemen, ja spottar o spottar man skulle kunna säga att man fullständigt pissar på dem! Detta gäller ju såväl i riket som lokalt.
För att ge ett exempel på en "snäll" fråga så kan man ju ta den där KD på riksplanet krävde mer läsning av barn och unga. I Götene lägger de mer än tio miljoner mer av kommunens pengar (än vad revisorerna föreslog) på att skriva av värdet på Medeltidens Värld. Samtidigt sparar man i verksamheterna så att bl.a. biblioteket skall hålla stängt på lördagar. De går inte ens i takt inom partiet alltså, men floskler vräker man ur sig samvetslöst trots alla som drabbats av deras cyniska politik runtom i landet. Men de vänder väl bara andra kinden till kanske?
 
Jag har en arbetskamrat som strax före Jul fick beskedet bröstcancer. Det blev omedelbar behandling med start dagen efter. Två veckor senare skrev hon: "Idag föll den sista hårtussen"
Dagen efter ringde Försäkringskassan och undrade om hon inte kunde börja jobba? Det kanske finns någonting du kan göra?
 
Detta är ett annat exempel på vad kådisarnas cyniska politik lett till. Sjukförsäkringen som de gick ut vitt och brett i debatten och lovade att de skulle ändra på häromåret. Men när det var dags för omröstning i riksdagen la de sig platt för Moderaterna.
 
För att återgå till citatet från Götene tidning, så kan man ju hålla med om att de gör skillnad iaf, men skillnad till det sämre! Kan det ha varit det de menade trots allt? Det stod ju faktiskt inte vilket i artikeln. Isf får jag väl be om ursäkt (ironi).
 
 
 
 

Nya????? idéer för Äventyrslandet.

En privatperson i Götene presenterar i en artikel idag vad som av NLT kallas för "nya" idéer för Äventyrslandet.
Så mycket nya är inte idéerna för det är samma idéer som vi föreslog redan 2010 och som Kenth Selmosson och S då spräckte majoriteten för. Ja inte för just idéerna, för orsaken till att de spräckte majoriteten var ju att de spelat under täcket med Bert Karlsson och redan lovat honom att få arrendera anläggningen.
Så nu, och ett antal förlorade miljoner senare så kommer våra förslag från en person utanför den politiska sfären. Och kommunledningen skall träffa honom för att lyssna.
Det får man väl se som positivt trots allt för det viktiga är ju inte från vem ideérna kommer. Men det är oerhört viktigt att det kommer fram enskilda krafter som visar att det finns en vilja från inte minst föreningslivet att sköta om anläggningen. Då kommer den ju också alla kommuninnevånare till del som ju faktiskt betalat kalaset. Och att riva anläggningen för att sälja vad som sälja går, vore ju en otroligt korkad kapitalförstöring. Här är vi också överens med denne initiativtagare.
Hoppas nu att kommunledningen kan se "nyktert" på det hela bara och inte sätta sig på tvären för att det är gamla V-förslag som nu vädras. Den enda smolken i glädjebägeren nu, är ju att det fortfarande är samma personer som sitter i kommunledningen politiskt som också varit inblandade i och skrivit de fullständigt idiotiska avtal som skrevs ang. den beryktade borgen som står i parken. Och de turerna är ju fortfarande inte över.
 
 

Elizabeth Warren, en amerikansk hjälte!

Det finns hjältar även i dagens USA. Detta visar Elizabeth Warren med eftertryck. Lyssna och njut och se sedan till att samma krav reses i Sverige! "För stor för att falla", heter det här i Sverige och aldrig ställs någon till ansvar. Det är dags att alla de som kräver betalt för "ansvar" också får ta det!
 
För stor för att falla, har blivit för stor för att lagföras! Helt oacceptabelt! Tack Elisabeth Warren!
 
 

Decentralisering????????

Annie Lööf påstår nu att hon är nöjd med det nya idéprogrammet. Bl.a. så är decentralisering en av huvudpunkterna i programmet. Undra då hur det kommer att se ut med jobben framledes med tanke på att Annie Lööf tyckte att det var en form av decentralisering när man flyttade beslut från Sverige till Bryssel och EU?
 
Lägg ner Centerpartiet om det enbart skall bygga på floskler!

Fattigdomen ökar i Allianssverige!

 
 

Fördel Villa i kvarten!

En härlig seger för Villa i första SM-kvartsfinalen. Vinst med 7-2 borta mot självaste VSK imponerar (iaf på mig).
Ska bli verkligt kul att få bänka sig framför TV:n på tisdag för att se den andra matchen i matchserien. Villa var tippade storfavoriter innan och Pelle Fosshaug trodde på 3-0 i matcher till Villa. Själv tror jag nog mer på 3-1 eller 3-2. VSK kan hitta tillbaka till sitt mer vägvinnande spel fortare än man anar. Heja Villa!
 

Linusson vill ha Vänsterpolitik!

Curt Linusson, som sitter på en SD stol i Lidköpings kommunfullmäktige lade en motion om att säga upp avtalet med migrationsverket. Han tycker inte att vi ska hjälpa några flyktingar alls.

Detta är han ju i sin fulla rätt att tycka naturligtvis, men när han inte anger några själ till varför han tycker så är det ganska svårt att bemöta.

Därför skulle jag gärna vilja ha svaret av Linusson på varför han tycker så? Finns det några sakliga argument bakom ställningstagandet eller är det enbart ett tyckande?

Vilka skulle isf de sakliga argumenten kunna vara?

Fick man svar på det, skulle det också vara betydligt enklare att föra en saklig diskussion. För det hoppas jag att Linusson vill, för han är väl demokrat?

 

Att det finns brister och ganska stora sådana på sina håll beträffande migrationspolitiken håller jag definitivt med om. Men det finns också många exempel på raka motsatsen där migrationspolitiken fungerar alldeles utmärkt.

Att S inte lyckades helt bra med migrationspolitiken kan jag också hålla med om. Och att det nu är än värre under Alliansens ledning kan jag också hålla med om, då det nu också tillkommit ett systematiskt utnyttjande av människor från andra länder.

Men att lösningen skulle vara att slopa migrationspolitiken tror jag är att skjuta på fel mål.

 

För att lyckas integrera människor på ett människovärdigt sätt krävs att det finns både bostäder och arbete. I Sverige har vi brist på båda delarna. Men inte är det migrationspolitikens fel!

Vi har en Alliansregering som sett till att Sverige har ett obefintligt bostadsbyggande. De har också misslyckats totalt med sin jobbpolitik och arbetslösheten fortsätter därför att växa.

Denna utveckling har även socialdemokraterna ett ansvar för då de medvetet fört en politik för att öka vinsterna i företagen på löntagarnas bekostnad. Tanken var nog god men naiviteten att tro att företagarna genom investeringar i Sverige skulle visa sin tacksamhet fallerade totalt. Därför steg arbetslösheten trots ökade vinster i företagen och minskad löneandel av BNP.

 

Vad har detta då med Linusson att göra undrar nog många då?

Jo Vänsterpartiet är det enda parti som har en riktig politik för att öka investeringarna i landet och därmed också arbetstillfällena.

Likadant är det med bostadsbyggandet.

Vänsterpartiet är det enda parti som har ett finansierat program för ett utökat bostadsbyggande.

Så med Vänsterpartiets politik skulle vi också samtidigt kunna ta emot och ge människor från andra länder en människovärdig tillvaro med både bostäder och arbeten!

Jag antar att det är detta som också Linusson helst ser. En fungerande migrationpolitik!

Tyvärr så har inte Vänsterpartiet hittills haft majoritet i riksdagen och därmed ser det också ut som det nu gör på en del håll, emedan det ser väldigt bra ut på andra håll trots rådande politiska brister.

Så kanske är det så att Curt Linusson egentligen föredrar en fungerande Vänsterpartipolitik i landet? Han har bara inte haft tid eller möjlighet att få den kunskapen än. Men detta kan ju väljarna ändra på nästa år (2014) då det är val igen.

 


Alliansen "blå"ljuger folket rakt upp i ansiktet!

De ljuger och de har plötsligt fått minnesluckor, de som själva vill påstå sig ta ansvar för statens finanser, ja mer ansvar än vad någon annan tidigare gjort. Ett historiskt stort ansvar!
Jag undrar just vilket betyg major Björklund ger sitt eget minne idag? Knappast godkänt enl. mig iaf!
Ja jösse vilka tomtar!
 
Nyheterna%2019:00
 
 
 
 

Sossarnas svek mot folket! Eller sålde de sig?

Såg ni inte Dokument inifrån i kväll så passa på att se det här, då förstår ni hur fullständigt blåsta ni har blivit av S, M, FP, C, och KD. De har hjälpts åt att ta lönen från folket och flytta över till den rikaste procenten som idag äger mer än 30% av kapitaltillgångarna i landet. Ett enormt svek av S och enl. mig det som orsakar deras problem idag där en maktfull partistyrelse går emot alla gräsrötters vilja. Vinsterna ökade i företagen men investeringarna i Sverige uteblev och därmed ökade också arbetslösheten!
Se hela programmet här: http://www.svt.se/dokument-inifran/se-program/del-1-464?autostart=true
 
 

Demokratisera riksdagen!

Mycket intressant intervju med förra Moderaten Ann-Marie Pålsson ang. hur illa det är ställt med demokratin i våra högsta beslutande organ!
 
 

En fråga till Reinfeldt!

Sveriges befolkning skall leva av värdet på alla varor och tjänster som produceras i landet per år, kallat BNP.
Regeringen har en stor makt över hur denna gemensamma kakas bitar fördelas till var och en i befolkningen.
Med tanke på detta skulle jag vilja ställa en fråga till vår s.k. statsminister Fredrik Reinfeldt.
Vari består värdet för landet, att en arbetslös som är hänvisad till Fas3 skall försörja sig på 5000 kr/mån. samtidigt som Nordeas VD kan få 100 miljoner i avgångsvederlag den dag han slutar?
Dessa 100 miljoner skall alltså tas ur den gemensamma kaka vi alla arbetar ihop till. Dessutom borde ju Nordea vara en serviceinrättning till stöd och trygghet för sina kunder och inte ett företag som enbart ser till sina ägares girighet! Men det vore väldigt intressant att få ett svar på ovanstående fråga om vari värdet för landet ligger, att snedfördelningen är så enorm!
 

Kräv besked i ansvarsfrågan!

En industriarbetare får arbeta 46 år för att komma upp i samma inkomst som en börsbolags VD gör på ett år. Orsak?
Det man brukar lägga fram som orsak är att VD:n i fråga har så stort ansvar.
Ansvar för vad, undrar jag då?
Det speglas ju i media ständigt hur man med alla snillrika metoder som finns ser till att man utöver den redan förmånliga lönen även kan plocka till sig bonus oavsett om bolaget går med vinst eller ej. Och som om inte detta var nog så har man också otroligt förmånliga avgångsvederlag och pensionsavsättningar.
Så jag skulle gärna vilja ha svar på frågan: I vad består detta ansvar VD:n påstås ta?
 
 
 

Demokraturen Götene!

"I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedian domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps." Wihelm Moberg.
 

Tydligen har vissa inom den rådande majoriteten i Götene nu också insett att det nuvarande styrelseskick i kommunen trots allt har ett underskott på demokrati. Istället för självbestämmande nämnder så har man meningslösa beredningar som inte gör annat än tar fram visioner som sedan inte efterlevs för fem öre. Källby är ett levande exempel på detta.
Det skall vara närhet till viktiga samhällsfunktioner så som skolor och förskolor och rekreationsområden skall man också vara rädd om, enl. samhällsberedningens dokumentation.
I Källby bygger man så långt från skola och förskola som det bara går och man gör det genom att bygga på det viktigaste rekreationsområde Källbyborna har.
Alla beslut tas av ett fåtal "dominerande" inom kommunstyrelsen och partigrupperna röstar sen med. Vem vågar sätta sig upp mot "chefen" i en demokratur?
Tydligen har det iaf gått upp en talgdank för några inom den sittande majoriteten (som även innehar titeln oppositionsråd (M)) för nu arbetar man i demokratigruppen för en förändring efter valet 2014. Bra tycker jag för då blir detta en riktig valfråga!
Inför man nämnder och gör nämndemötena offentliga så sprider man besluten på fler händer (demokrati= folkstyre) samtidigt som alla får insyn i beslutsprocesserna (undantaget individnämnden pga personlig integritet).
Då kan även lilla Götene få till ett demokratiskt fungerande system även om nuvarande ledning inte gillar det.
Men de är ju på utgående så ..........
 
Kent Selmosson (S), kommunalråd i demokraturen Götene!

Ett lokalt sundehetstecken för C iaf!

I Kalmar har Centerpartiet bestämt sig för att bilda majoritet med S och V. Ett lokalt sundhetstecken skulle jag vilja säga att de äntligen inser den Moderata cynismen.
SVT
 
 

Är denna "pajas" verkligen vår statsminister?

 

Härligt styrelsemöte i Lich med ungvänstern!

Styrelsemöte i kväll som verkligen sände positiva signaler tack vare att Ung Vänster deltog. Fantastiskt kul att det fortfarande finns ungdomar som vill och orkar engagera sig! De är lika välkomna som de behövs för det framtida politiska arbetet. Och Vänsterpartiet är på rätt väg. Något som ännu inte visat sig i opinionsundersökningarna men som jag otvivelaktigt tror kommer att visa sig under 2014. Partiledningen har verkligen förstått vad som behöver göras och detta kommer att få ett ordentligt genomslag på sikt, både i riket såväl som lokalt.
 

Ett styrkebesked av Villa!

Att betvinga serieledaren Hammarby med 6-4 på Zinkensdamm är inget annat än ett styrkebesked av Villa. De flesta villaiter hade nog varit mer än nöjda med en poäng däruppe. Kan tänka mig att David Karlsson var mer än lovligt motiverad efter att återigen ha blivit ratad av Franco Bergman ur landslagstruppen. 4 mål från Davids klubba ikväll imponerar.
Jag skrev i början av säsongen att Villa kommer att ta sitt första SM-guld på Friends Arena denna säsong. Finns ingen anledning att ompröva detta tips idag. Det skall nog till skador eller sjukdomar för att hejda Villa i år!
 

"Kådisen" Oscarsson gilar LAS!

Kådisen och tillika deras försvarspolitiske talesman Mikael Oscarsson förespråkar en extra månadslön för varje tjänsteår inom försvaret för att kunna behålla kompetensen inom försvaret. Kan inte tolka detta som annat än att han plötsligen inser värdet av att även företagen kan behålla sin kompetens och därmed förespråkar LAS även inom övriga avtalsområden.
Att behålla anställda och därmed kompetensen är viktigt! Bra Oscarsson! (Ironi).
 
 
 

Kul inbjudan!

Har blivit inbjuden att tala om Götene och Götenes sätt att hantera (eller inte hantera) de demokratiska spelreglerna. Tråkigt att det är detta som sprids i form av nyheter om kommunen men det demokratiska underskottet är enormt och egentligen borde man skrika efter en konstitutionsdomstol så illa som det är ställt här. Positivt ändå att andra vill lära av "våra" misstag för att få till en mer fungerande demokrati.
Nu har jag iaf en månad på mig att få ihop det. Får hoppas att det dåliga kan bli till något bra, iaf för åhörarna!
 
 
 

"Nix Borgen"

Ingen borgen för Borgenärerna AB! Kammarrätten beviljade inte prövningstillstånd för den olagliga hanteringen.
Majoriteten i Götene stångar sina pannor blodiga gång efter annan pga sin egen inkompetens. Men inte lär de väl lyssna på oppositionen för det. Den egna prestigen går före allt annat! Medborgarnas intressen göre sig icke besvär. Götenes demokratiska underskott är verkligen ett bevis på hur demokrati kan missbrukas! Dags för konstitutionsdomstol?
NLT
Aldrig förr har så många i Götene haft så få att tacka för så lite!
 

Glädje och ilska!

En motsättning man som människa ofta möts av på en och samma dag. Idag blev jag oerhört glad över en av mina läsares "tillkännagivande" om att läsa min blogg. Det värmde mitt hjärta!
Jag blev också oerhört upprörd (ilsk) över Expressens artikel om en 92 årig dam som krävdes på en krona av Dala Kraft. Ett ärende som passerat inkassobolag och vidare till kronofogden. Nu sägs det att detta var ett missförstånd och att felet nu är tillrättat men HUR, kan ett sånt ärende gå så långt som till kronofogden?
Detta är inte första gången man ser att kronofogden kräver ngn på 1 krona. Helt klart behövs en skärpning av regelverket.
 Jag har några små egna förslag som en start.
1 Inget företag skulle få skicka ett krav vidare där kravet på kapital understiger inkassobolagets ev. pålägg (inkassokostnaden plus ränta).
2 Kronofogden skulle inte få åta sig ärenden där skulden understiger en viss summa, ex 5 eller 10 000 kronor.
3 Räntekostnader för dylika krav skulle aldrig få överstiga kpi.

Ingen fattig eller skuldsatt blir hjälpt av skenande kostnader. Det är bara ett sätt att spotta på de som redan ligger!
Det som förvånar mig mest är att dessa fall titt som tätt dyker upp i media utan att några lag eller regeländringar kommer till stånd från våra folkvalda. Varför?
 
Samma förhållande gäller när det handlar om de sk SMS lånen. Här konstaterades räntekostnader på upp till 700% utan att åtal för ocker väcks, trots att det sedan gammalt finns en prejudicerande dom om att 12% var att anse som ocker. Varför väcks inte åtal? Enbart det förhållandet borde rendera ansvarig åklagare uppsägning p.g.a. tjänstefel eller grovt åsidosättande av myndighetsutövning. Varför händer inget?
Dessa frågor och andra liknande frågor som verkligen gör skillnad för folk i det vardagliga livet borde vi i Vänsterpartiet sätta fokus på och driva med full kraft. Idag härskar den giriga kapitalismen på den vanliga människans välbefinnande. Detta måste få ett slut!
 

RSS 2.0