Är Dafgårds utsatt för en komplott?

Den sk hästköttsskandalen har nu tagit sig in även i vårt lilla samhälle Källby med det stora livsmedelsföretaget Dafgårds.
I Tjeckien påstås det nu ha hittats hästkött i Ikeas köttbullar som, "kan vara tillverkade av Dafgårds"?
Det verkar vara väldigt mycket oklarheter kring hela uppmärkssammandet, lite för mycket för att man skulle tro på det hela rakt av.
1: Vad kommer det sig att man hittar detta i just Tjeckien av alla länder när det varit ett sånt enormt pådrag i hela västra Europa?
2: Det sägs inget om det enbart är "spår" efter hästkött eller om det är en icke oansenlig mängd av innehållet.
3: Man verkar ju inte ens vara säkra på om köttbullarna i Tjeckien verkligen tillverkats av Dafgårds?
4: Dafgårds har ju själva tagit DNA prov på sina varor utan att hitta något.
5: Det är stora pengar bakom ett kontrakt med IKEA. Andra som fått sitt namn nedsvärtat i denna härva vill säkert komma över detta kontrakt, och de är säkert inte heller så glada över risken att förlora marknadsandelar till Dafgårds pga sin egen otur att bli inblandade i denna härva.
 
När det handlar om stora pengar och kanske t.o.m ett företags eventuella fortlevnad, då vet tjuvknepen inga gränser. Så därför misstror jag starkt detta larm från Tjeckien och jag hoppas verkligen att Dafgårds kommer helskinnade ur detta.
Jag skulle inte bli det minsta förvånad om det skulle visa sig att detta Tjeckiska laboratorium på ett eller annat sätt framöver kommer att få ett ordentligt extrakapital någonstans ifrån. I annat fall är det troligen endast en mikroskopisk "kontaminering" av hästkött som skett i något slakteri någonstans.
SVT
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0