(Trots alliansen) Gott Nytt År tillönskas er alla!


Tack för 2008!

Tack Alliansregeringen för att ni fortsätter att ytterligare öka klyftorna mellan rik o fattig.

Tack för tandvårdschecken som kraftigt ökat administrationen för tandläkarna och knappast minskat kostnaderna för de som bäst behövt det.

Tack för att ni fick så många att lämna a-kassan innan arbetslösheten slog till.

Tack för försämringarna för de arbetslösa.

Tack för att ni nu ökar utanförskapet igen.

Tack för att ni fortsätter sälja ut lönsamma företag som genererar fina inkomster till vår gemensamma kassa, ideologi är ju viktigare än inkomster.

Tack för att ni sedan ger rådet att köpa Svenskt.

Tack för att ni återigen ger oss underskott i statens finanser.

Tack för att ni inte stödjer de svenska kollektivavtalen i EU.

Tack för att ni fortsätter privatisera vården så att försäkringsbolag och riskkapitalbolag får göra vinster på andras olycka med dyrare vård och dyra försäkringspremier som följd.

Tack för att ni inte stöttar svenska bilarbetare på Volvo och Saab samt alla underleverantörer, det var ju viktigare att stötta krämarna på Carnegie, men ni kanske har egna ekonomiska intressen där?

Tack för att ni fortsatt låter pensionärer, sjuka och arbetslösa betala högre skatt än de som arbetar, pensionärerna har ju bara arbetat hela livet tidigare och ni kan ju inte hjälpa att folk blivit sjuka och arbetslösa.

Tack för att ni inte ökat studiestödet ännu efter 2,5 år.

Tack för att ni gett oss "arbetslinjen" så att ingen behöver gå utan arbete nu när lågkonjunkturen är här.

Tack för att ni fick ner tillväxten till 0, då är det ju varken bra eller dåligt.

Tack för att ni frångick ert löfte om att lämna ungarna IPRED, och nu tänker "jaga dem" ändå.

Tack för att ni bryter mot grundlagen och inför FRA-lagen.

Tack för att ni nu skall privatisera apoteken så att vi får 3 ggr så dyra mediciner.


Gott Nytt År.


Var det vändningen vi fick se?

Mästarna (Edsbyn) på besök, bästa tänkbara väderförhållanden och Villa som "underdog" blev en strålande tillställning.
Ett Villa som bitvis fullständigt spelade ut Edsbyn under den första halvleken, fyra - fem missade frilägen och en utebliven straff talar sitt tydliga språk. Edsbyn var nog mycket nöjda med 1-1 i paus.
Villa fortsatte bra även i andra halvlek men när Johan Malmkvist fick 10 min. i samband med Edsbyns 3-2 mål så visade det sig ödesdigert för Villa. Visserligen gjorde man 3-3 som dock blev bortdömt av ngn anledning jag inte uppfattade (undrar om domaren uppfattade det eller om han gick på Edsbyspelarnas protester?) men sedan tröt orken och Edsbyn kunde gå ifrån till 5-2. En strålande bandymatch dock och jag har svårt att se hur Villa inte skall lyckas plocka hem åtskilliga poäng framöver. Detta var definitivt den bästa match jag sett denna säsong så håll humöret uppe Villa och fortsätt jobba som idag så slutar säsongen bra även om det inte skulle räcka till slutspel.

Mästarna på besök.


Ett nytt litet "apberg" fanns också på plats.

I kväll smäller det?

Edsbyn på besök. Det blir något att bita i för hemmalaget. Edsbyn imponerade inte direkt i TV matchen mot Bollnäs sist där man kunde tacka domaren för poängen tack vare den felaktiga utvisningen på Andreas Westh. Hoppas Villas ledare såg den matchen också så man har taktiken klar för sig. Allt bättre än förlust är väl att betrakta som en vinst i kväll, men att Edsbyn inte är omöjliga visade som sagt Bollnäs med eftertryck. Hoppas Villa kan göra det samma! Kvaliten finns definitivt.
Annars får man väl rikta ett stort tack till alla i Edsbyns IF som såg till att bygga en hall och på detta sätt få upp ögonen på alla "bakåtsträvare" som fanns inom bandyn. Nu finns det ju plötsligt en framtidstro för sporten och kan förbundet också lobba för bandyhallar i andra länder så finns ju möjligheter även till en utveckling på internationell nivå.


Lite mer varg.

Vargstammens vara eller inte vara har ju delat landet i två läger, de som jagar och de som inte jagar. Mycket skit har hörts i debatten och som f.d. jägare var inte heller jag glad åt vargens plötsliga återkomst. Jag tillhörde (eller tillhör) de som trodde att vargen planterats av myndigheterna. Jag har ännu inte övertygats om att detta inte skulle vara fallet och denna tvekan grundar sig på olika myndighetspersoners tveksamma uttalanden. Bl. a. Anders Bjärvall som i radion fick frågan om det inte var konstigt att vargen tagit sig så långt söderut utan att lämna några spår efter sig. Han svarade då att den kan ju ha vandrat ner på sommaren när det inte är någon snö och då blir det ju inga spår.
Nej men vargen äter väl även sommartid och varför skulle ingen ha märkt detta i modern tid när man på 60 talet hade koll på varenda varg som kom in i landet.
Nu har ytterligare en myndighetsperson uttalat sig, och pånytt tycker jag att det visar på misstankar om inplantering (det stärker i varje fall inte motsatsen).
Denna gång är det Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen som sagt:
-- Att utöka möjligheten till jakt riskerar att förstöra det som vi byggt upp med stora ansträngningar.
Dessutom vill denne Mikael Karlsson plantera in vargar österifrån för att den nuvarande stammen skall bli livskraftig.
Hällekiskuriren har en artikel med honom.
Som sagt, sådana uttalanden förstärker misstänksamheten mot myndigheterna i fallet med "vår" vargstam tycker jag.
Och är det så att man verkligen har planterat in dem så tycker jag att man skall vara karl för sin hatt och våga säga det.
Eller var man rädd för ett demokratiskt nej? I så fall tror jag det var en obefogad rädsla. Men jag vet ju förstås inte.


Vacker vintermorgon.
Det hettar till i rovdjursdebatten.

En varg har siktats vid Åby camping i Mölndal skriver GP. En kvinna som rastade sin hund hörde något på andra sidan en häck och stannade för att se vad det ev. kunde vara. Plötsligt kom en varg genom häcken 10m framför henne.

"Vad ska man göra om man möter en varg?

- Tala med lugnt röst till vargen. Säg till exempel: "här är jag, jag är en människa". Börja inte springa, utan gå lugnt därifrån, säger Tommy Berglund (rovdjursspårare vid länsstyrelsen) och tillägger:
- Risken är väldigt liten att vargen angriper - senast en incident inträffade mellan en varg och en människa var 1821."
(GP)


Motståndare till vargen skriver i GT:

"Förr var det skottpengar på varg. Torpare och bönder tvingades delta i stora drevkedjor, ibland med flera tusen personer. De som uteblev fick böta. Till slut, runt 1860, lyckades man äntligen utrota vargen."


Personligen ser jag med spänning fram emot hur vargdebatten kommer att te sig den dag vi får en allvarlig attack på en människa i nutid. Visserligen var det en förra året i Örebro då en man blev omkullslagen av en varg, dock utan allvarligare blessyrer. Men vad hade hänt om det varit ett litet barn?
Och om den sist kända attacken på en människa var 1821 och den sista vargen sköts ca 1860 så var det alltså mindre än 40 år innan de utrotades och med en spillra av en stam som ständigt jagades. Det hade varit intressant att veta hur många år det förflöt från 1821 till den närmaste attacken innan detta årtal. Jag tycker det är lite oseriöst att dra till med vargens ofarlighet med hänvisning till detta årtal om det sedan inte funnits ngn vargstam sedan 1860.
Ja jag ska villigt erkänna att jag får en viss olustkänsla av att ha varg i närområdet men om det beror på okunskap eller ngt annat låter jag vara osagt. Men att det inte är helt utan problem, därom torde inte råda några tvivel.


www.fotoakuten.se

Fri entré = succé!

Besökarna till Västergötlands museum ökade med 10 000 när entréavgiften togs bort. Det kanske kan vara något för alliansen att lära av på riksnivå för de gjorde ju precis tvärtom när de kom till makten. Lyssna på protester, vad är det när det gäller alliansen? De kör sitt eget race oavsett om det är bra eller dåligt (som alltid).


Enkelriktat a la allians!

Bra Vänsteropinion!

Vänsterpartiet ökar till 7,2% i senaste opinionsundersökningen. Samtidigt ökar förtroendet kraftigt för Lars Ohly i partiledarundersökningen. Inte så konstigt att förtroendet för Lars ökat, han har gjort ett utmärkt arbete under detta år.


Ett gott slut o ett gott nytt är väl precis vad alla önskar sig.

Ingen Björkman förrän till påsk, skönt!

Ända sedan 1992 har jag ständigt hemsökts av Christer Björkman. Juldagen likaväl som påskdagen. På något underligt vis så naglas bilden av honom fast på näthinnan just dessa två dagar. Andra ser fram mot dessa högtider när man får vänta på jultomten och påskharen men det är en omöjlighet för mig, för efter tomten kommer C.B. på näthinnan igen. Har övervägt att skriva till televisionen och få hem en sån där person som kan jaga ut andar. Kanske kan de jaga bort C.B. från näthinnan också? Finns det fler som är drabbade av denna "åkomma" så skriv gärna, kanske kan vi bilda en förening och på så vis bli hjälpta eller iallafall lindra symptomen.
Och alltihop startade med hans schlagervinst 1992. I morgon är en annandag! Varför??????Ps. Ta nu inte denna lilla historia på allvar bara. Ds. 

Ingen jul utan eld!

Iallafall inte i Gävle, där nu den för "nedbrunnenhet" berömda bocken återigen stått i lågor. En dålig "tradition" som verkar omöjlig att bryta. Det enda positiva är väl att det håller kändisskapet vid liv. Tråkigt för alla Gävlebor som uppskattar bocken dock.


God fortsättning till er alla.

Ja då var julmaten avnjuten och klapparna öppnade. En höjdare var att jag fick Scotts nya skiva. Deras version av Fröken Fräken är en riktig kanon! Hade även önskemål om Drifters senaste men den får jag väl inhandla själv i mellandagarna nu. Den är också riktigt riktigt bra! Så God Fortsättning allihop och gå nu ut och motionera bort lite av överflödet som trycktes ner igår ;-)

                                                   

En riktigt God Jul,

och en god fortsättning tillönskas eder alla!


Dan före dan!

Skinkan har precis blivit klar, sista julklapparna är köpta så nu är det bara att vänta in julen. Jag önskar alla en riktigt god jul och hoppas att inte alltför många behöver känna sig drabbade av regeringens orättvisor. Nöjda barn brukar betyda nöjda föräldrar och då även en glad jul. Tomten behöver ju ingen vänta på detta år heller eftersom regeringen fortfarande sitter kvar med den stora tomten Reinfeldt vid rodret. Alliansen vill ju också tro att de skall förbättra sjukvården åt oss. Ändå är det tydligen de alliansstyrda landstingen som sämst klarar att korta vårdköerna, undra om de önskar en vänstermajoritet som avlösning för väljarnas bästa? Mer politik blir det inte idag. Bifogar en bild av den vackra uppesittarkvällsdagens morgon (där fick jag till det) eftersom jag sov ovanligt tungt denna morgon fick jag chansen att fota den. God Jul!


Men ett julmotiv måste ju också få plats.

Moderat massakrerar Winbäck o Björklund!

I en debattartikel hos Nya Lidköpingstidningen går Moderaten Jörgen Dimenäs till kraftig attack mot folkpartiets skolpolitik. Han har många rätt i artikeln men börjar dock med en dundertabbe när han i tidningen säger att deras politik tar oss 40 år bakåt i tiden till 40 o 50 talet, eller för att citera ordagrant från tidningen,

"Om det nya förslaget om en ny lärarutbildning antas kommer det på sikt innebära att man driver svensk lärarutbildning och svensk skola 40 år tillbaks i tiden, det vill säga en skola likt den på 40- och 50-talet."


Med undantag för de tio år Dimenäs räknat fel så kan man ju bara hålla med, detta har jag själv skrivit flera ggr tidigare också.
Hur som helst är det en läsvärd artikel som verkligen belyser den dåliga politik regeringen åstadkommer även på detta område alltså. Synd bara att moderaterna själva inte har något bättre alternativ. Deras skolpolitik har ju enbart bestått i att till en symbolisk summa sälja skolor till egna vänner för att göra förtjänster på medborgarnas skattemedel.

Läs artikeln.Lidköping firade Scotts!

Ja det var knôkat på tôrget när kommunen firade Scotts. Även Bengt Hennings, Kindbergs och Nova deltog plus att även Drifters uppvaktade. Det var väl bara Politicians som saknades, fast det gjorde de ju inte heller eftersom Hedvall höll i "taktpinnen" en stund.
Säga vad man vill om andraplatsen men personligen tyckte jag nog att Scotts var klart bäst men Larz Kristerz var de roligaste. Bägge två är nog vinnare på sitt sätt!
Slut på parkeringsfusket?

Vägverket och kronofogden har utrett hur man skall komma tillrätta med problemen kring parkeringsbotsmålvakter.
Om detta skriver Realtid.se
Ett viktigt förslag är att Vägverket ges möjlighet att vägra registrering av en ny ägare till ett fordon om personen har fordonsrelaterade skulder.

En annan poäng är att kommunen får flytta felparkerade bilar om den registrerade ägaren har mer än 10.000 kronor i obetalda betalningsanmärkningar. Bilen ska inte heller kunna hämtas ut förrän skulderna betalats.

Ja det var väl inte en dag försent, men det kommer säkerligen att dyka upp andra avarter för att komma undan dessa avgifter. Kanske kommer antalet utlandsregistrerade bilar att öka och hur gör man då?"Lasse i berget"

Sten-Inge Larsson även känd som vår tids "Lasse i berget" har lämnat oss i en tragisk bilolycka. Mitt varma deltagande med familj och vänner.


En man helt utan visioner och lösningar!

Fredrik Reinfeldt intervjuas av Politikerbloggen och har inte ett vettigt svar. Fel, han har faktiskt två vettiga svar, att han är en tönt och att han ser sitt jobb som ett rollspel. Se intervjun här eller klicka på bilden. Varför inte bara avgå?

Historien går igen???

Intressant läsning från Kommunalarbetaren.


Amalthea

Amaltheaattentatet utfördes av tre ungsocialister i Malmö hamn natten mellan 11 och 12 juli 1908 mot brittiska strejkbrytare ombord på fartyget Amalthea.
Det som utlöste attentatet var missnöje med LOs godkännande av innehållet i § 23 i Svenska arbetsgivareföreningens stadgar. Därigenom fick arbetsgivarna rätt att leda och fördela arbetet på arbetsplatserna, fritt anställa och avskeda arbetare samt använda arbetare, oavsett om dessa var organiserade eller inte. Hamnarbetarna motsatte sig denna överenskommelse. De ville själva fördela arbetet i hamnen, medan arbetsgivarna med stöd av den nämnda paragrafen ville ta över denna uppgift.
Följden blev att arbetarna gick i strejk, medan arbetsgivarna anställde britter som oorganiserad arbetskraft under polisens och militärens beskydd. Handgemäng förekom mellan britterna och de svenska hamnarbetarna. Britterna ska i vissa fall även ha varit beväpnade med skjutvapen.

I den situationen utförde de tre ungsocialisterna ett bombattentat mot det fartyg där britterna var inkvarterade. Vid explosionen dödades en och skadades 23 av britterna. Av attentatsmännen dömdes två, Anton Nilson och Algot Rosberg, till döden och den tredje, Alfred Stern, till livstids straffarbete.
Högsta domstolen ändrade emellertid dödsstraffet för Rosbergs del till livstids straffarbete, och genom nåd fick även Nilson sitt straff ändrat till livstids straffarbete. En intensiv kampanj för Amaltheamännens frigivning ledde 1917 till att samtliga benådades.

Strejkbryteri

Strejkbryteri är i allmänt språkbruk en benämning på att strejkdrabbat arbete utförs. Det finns inte någon rättslig definition av ordet, och innebörden kan variera. Det är inte olagligt för arbetsgivare att nyanställa eller för arbetssökande att ta anställning under en konflikt. Enligt lagen (1973:370) om arbetslöshetsförsäkring är den som är arbetslös inte skyldig att acceptera arbete på en arbetsplats där en lovlig konflikt pågår.

Källa: Ekot från Amalthea, Nationalencyklopedin.
Höjdhoppning.

I går eftermiddag hade tjejerna i träningsgruppen hos LRK höjdhoppning. Segraren nådde 1,45m och nöjde sig därmed.
Tyvärr missade jag alltihop p.g.a. arbetet men har ändå fått lite bilder eftersom grabben var med och fotade. Lägger ut två på min egen "doter" för den som vill se. De är beundransvärda alla ridtjejer och man blir imponerad över modet och kunskapen de uppvisar när de hanterar dessa stora djur.

1,40 gick galant,

men 1,45 petades med en bakhov.
SOS, var god dröj ......

Då har SOS alarm återigen utmärkt sig. Denna gång fick en äldre man som ramlat i rulltrappan vid ICA i Götene vänta 40 minuter innan ambulansen kom. Anledningen var att SOS dirigerat ambulansen till ICA i Skara. Som tur var fanns en ledig ambulanspersonal på plats i Götene och ringde direkt till den larmade ambulansen och dirigerade den rätt. Vem vet hur länge dröjsmålet varat annars?
Själv var jag för ett år sedan ute för ett eget litet intermesso när en granne behövde assistans och jag ringde efter ambulans. Döm om min förvåning när jag efter att ha slagit 112 möts av en telefonsvarare som säger: - det är många som ringer just nu .........
Ja man trodde ju knappast att det var sant, men det var det tyvärr.
Man undrar hur länge de skall få hålla på och missköta en så otroligt viktig samhällsfunktion innan någon agerar och befriar SOS alarm från detta uppdrag som de bevisligen inte klarar att sköta? Tänk vad bra det fungerade när larmcentralen fanns i Falköping och med folk på plats som hade lokalkännedom och således kände sina omgivningar väl. En del var trots allt bättre förr!
Alliansen kanske föredrar ett Japanskt system med enbart privata aktörer i valfrihetens namn. Där fick en flygolycka vänta på assistans eftersom de privata aktörerna inte kunde komma överens om vilket bolag som hade rätten att assistera. Det fick avgöras rättsligt innan assistansen kunde ske. Kanske är vi där inom några år om alliansen får fortsätta hållas, men det får vi väl verkligen hoppas att de inte får, folk är nog klokare än så!
Petitesser som upprör.

Vänsterpartiet gjorde gemensam sak med alliansen genom att stödja en motion om att ersätta pelletseldning med solenergi.  Det gällde en liten investering i att bygga om en solfångaranläggning på Tolsjöhemmet, för att ersätta pelletseldning med solvärme i en anläggning som redan finns men inte används fullt ut. Ingenting att uppröras över alltså. Denna lilla investering är väl att betrakta som en fis i havet i kommunbudgeten och vem vet, kanske det kan ge så positiva erfarenheter att även andra som kanske står i valet och kvalet mellan sol och pellets kommer att välja solenergi istället. Solen lär vi ha så länge mänskligheten finns kvar på denna jord men med pellets vet man ju aldrig, se hur det gick på Island där man en gång i tiden gjorde soprent på träd.


Alliansen har gjort det igen!

Från ett beräknat överskott de närmaste två åren på 142 miljarder till ett beräknat underskott på 85 miljarder. Ja borgerligheten är sig lik hur "nya" de sen än vill kalla sig. Men de har ju sänkt skatten (statens inkomster) iallafall!


                                            

Som ett brev på posten,

så kommer då kraven från allt fler företag att de vill sänka lönerna för personalen för att lösa sin dåliga ekonomi. Har effektiviseringarna nått sin kulmen nu så att det inte går att göra sig av med fler folk för då går det inte att hålla produktionen uppe längre. Ja då vill man sänka lönerna istället vilket också rimmar väl med EUs antifackliga hållning.
Det var inte så länge sedan alliansföreträdarna gick runt och delade ut morötter till folk, undrar hur de skall få detta med lönesänkningar till att kallas för morot? Antagligen blir det väl "nya" morötterna man delar ut då.
Man kan väl hoppas att de företagare som pressar på för lönesänkningar börjar från toppen då där de stora pengarna finns att hämta genom att skära ner på löner och förmåner för ett litet antal. Redan där torde det i så fall vara relativt enkelt att vända ett negativt resultat till positivt utan att man ens behöver röra kollektivets löner överhuvudtaget. Det är ju bara att se hur löneutvecklingen varit sedan början på nittiotalet fram tills nu så har man ett facit. Bonussystemen för ledningarna har man säkert tänkt behålla trots att man inte presterat något för att få dem. Kanske en logisk start vore att avveckla allt vad ledningsbonusar heter innan man ens nämner lönesänkningar för dem som mest behöver sina pengar.
SVT har en artikel om det hela idag.
Det värsta med alltihop är att det är sossarna som eldar på denna utveckling genom sitt idiotiska ställningstagande för Lissabonfördraget mot hela arbetarrörelsen i övrigt. Skandal!!!!!!!Skall EU tvinga oss att dumpa lönerna???? Vill vi detta?????

Hämtat från Vänsterpartiets rikssida.Oacceptabelt med olika pris på samma jobb    
2008-12-12
- Stråth-utredningens slutsatser bekräftar att svensk arbetsrätt numera är i händerna på EG-domstolens jurister, och att det krävs förändringar i EU:s lagstiftning om vi vill slippa lönedumpning och inskränkningar i strejkrätten, säger Josefin Brink, arbetsmarknadspolitisk talesperson för vänsterpartiet.

- Utredningens förslag innebär att vi inför två olika prislistor på samma jobb: ett för svenska och ett för utstationerade arbetare. I branscher som är utsatta för konkurrens av företag från andra EU-länder kommer arbetsgivarna givetvis försöka minska avståndet i pris mellan de egna avtalen och de som gäller för utstationerade arbetare. Det kommer att bli tufft för facken att stå emot.

- Enligt förslaget blir det också nästintill omöjligt att kontrollera att gästande företag verkligen tillämpar löner och villkor i enlighet med de i sig diskriminerande minimikraven. Risken är stor att oseriösa företag viftar med ett avtal som i praktiken inte gäller. Och när facket väl fått nys om saken och baxat ärendet till arbetsdomstolen är risken stor att företaget sedan länge lämnat landet.

- Men nu är det inte läge att sitta och tjura. Lissabonfördraget är inte antaget ännu, och så länge Irlands process inte är färdig finns möjligheten att kräva omförhandling också när det gäller arbetsrätt och fackliga rättigheter. Nu gäller det att mobilisera arbetarrörelsen i hela Europa mot den antifackliga utvecklingen i EU, avslutar Josefin Brink.


Arbetslösheten!

Nu stiger arbetslösheten även i statistiken. Detta ser man hos SCB idag, tyvärr.


Arbetslöshet 6,2 %

(november 2008)

Folkmängd 9 248 805

(31 oktober 2008)

Konsumentpriser 2,5 %

(november 2008 jämfört med november 2007)

BNP 0,0 %

(3 kv 2008 jmf 3 kv 2007)

Ett bättre alternativ för Sverige!

"Idiotiska" kommentarer.

På Lidköpingsnytt blir kommunalrådet Hedvall ständigt påhoppad för att han dristar sig att kalla en del kommentarer för idiotiska. Detta vänds mot honom till att han då skulle ha kallat en specifik signatur för idiot.
Nu är det ju så att många kommentarer är idiotiska eller som ronson skrev, man driver frågorna in absurdum.
Själv råkade jag ut för sign. Ulf som tydligen tycker (i en kommentar på Hedvalls egen blogg) att jag skall förbjuda mina barn att ha egna intressen. Detta eftersom han själv tydligen tycker att hästsport (som min dotter älskat sedan hon var två år) är en överklassport. Detta betraktar jag som en i mängden idiotisk kommentar. Jag skrev ett långt svar till sign. men tydligen valde Hedvall att inte publicera denna. Här kommer sign. Ulfs kommentar:

"Oven: Sedärja, då blev man kallad det värsta en vänsterperson kan komma på, nämligen "högerman".. Och jag vill bara passa på att ännu en gång dementera det påståendet (vilket inte verkar gå in). Jag är värre än så, jag är en vanlig person i samhället som är sååååå jääää*la trött på politikers raljerande och oförmåga att ta till sej vanliga människors åsikter, dumma eller provocerande. Jag är helt ÖVERTYGAD att det enda ni verkligen är intresserade av, är era egna löner. Vad vänstern står för sk*ter jag i, för jag (och alla jag känner) kommer aldrig lägga nåt som liknar en röst på er i alla fall.... Frexten, hästsport, är inte det en överklassport om nåt? Ironi va?"


För det första så kan man ju undra vad det är som skiljer en "vanlig" person som Ulf från "vanliga" politiker på lokal nivå som det rör sig om på Lidköpingsnytt. Och om nu Ulf är så j...a trött på politikers raljerande och oförmåga att ta till sig hans åsikter så får han väl gå med i ett parti och argumentera för sina oöverträffade åsikter. Eller varför inte starta ett eget parti när man har så mycket bra åsikter som inte vanliga politiker har förstånd nog att ta till sig? Då får ju Ulf också den "valfrihet" han så hett eftertraktar även om han säger sig inte vara någon högerman??????????
Men att ironisera över mina barns intressen, som om jag skulle vara den som skulle förbjuda dem att ha egna intressen det säger väl det mesta. Helt klart är ju att om man vill hålla på med hästsport på en hög nivå så kostar det skjortan och jag antar att det är denna nivå sign. Ulf då kallar överklassport. Men inom denna sport liksom inom alla andra sporter så kan den ju bedrivas på olika nivåer och utifrån de förutsättningar man själv har. Och det är väl det man som förälder kan göra, stötta sina barn med det man kan och så gott man kan, men så tycker tydligen inte den anonyme sign. Ulf.
För mig är det iallafall otänkbart att försöka förbjuda mina barn att utöva det de älskar och på den nivå de har möjlighet att göra det bara för att en anonym sign. tycker att det är något förfärligt. Tänk om denne Ulf hade samma mod som de tjejer har som klipper hindren med sina hästar, då skulle han nog inte vara anonym utan våga stå för sina åsikter.
Och vad det gäller löner så kan jag ju säga vad mig själv beträffar att ett medlemsskap i ett parti genererar inte en krona i lön. 
Men som tur är så rinner ju sådana signaturers kommentarer av lika fort som de kommer till eftersom de tillför noll i värde för någon annan än Ulf själv då kan man tänka.

Här kommer lite bilder från Ungdomssektionens Lussejippo hos LRK från igår söndag. Som synes så finns det ett stort antal intresserade föräldrar och andra som säkerligen inte delar anonyma signaturers kommentarer.

Smockfull läktare och även ronson på plats.


Tomtar till häst.


Och tomtarnas motståndare i spex"tävlingen"


Höjdhoppstävling på gång


Anette Christensson ställde upp för u-sek (som vanligt) men då hade inte jag hunnit dit så det får bli en arkivbild från i somras då tävlingarna i Falsterbo gick av stapeln. Det blir alltid bejublat när man får se elitidrott på så nära håll. 

Segregationsalliansen.

Ja nu bekräftas det att alliansens politik eskalerat inkomstklyftorna i en rasande fart. Metro har en artikel om detta idag.
Diagrammet talar väl för sig självt. GP var inte så dålig på detta heller på sin tid och detta var väl till slut en av orsakerna till hans fall.


Demokratin dör ........

Ja nu har det beslutats att Irland återigen skall rösta om Lissabonfördraget. VARFÖR, frågar jag mig, även om jag vet svaret. Den första omröstningen fick ju inte det utfall som politikerna hade hoppats på. DEMOKRATI?????????
De politiker inom EU som ligger bakom detta gräver sakta men säkert demokratins grav. Genom att missbruka de demokratiska spelreglerna så fundamentalt så ger man näring åt andra ännu mer grumliga rörelser att eskalera denna utveckling. Med de fascistiska strömningar som redan genomsyrar EU:s länder där Italien går i spetsen med en höger som samregerar med fascisterna (jag tror t.o.m. att det är Mussolinis barnbarn som leder fascistpartiet om jag inte är helt felunderrättad) så finns det all anledning till oro. Min personliga bedömning är att vi inom 50 år har minst en ny "Hitler" vid makten inom EU. Hur han missbrukade demokratin BORDE vara så väl känt hos våra politiska ledare att de bör inse att det inte går att missbruka de demokratiska spelreglerna på det sätt de nu vill göra på Irland med enda syfte att få sin vilja igenom. Lärde man sig verkligen ingenting av Adolfs härjningar? Tydligen inte när man nu ser hur också Romerna jagas i Italien liksom Judarna jagades i Tyskland före och under kriget. Skall bli intressant att se när vi får 2000-talets första kristallnatt. Det är sannerligen en skakig framtid vi har att vänta när våra ledare visar en sådan fullständigt bristande respekt för de grundläggande demokratiska spelreglerna. Idag den 11 dec. 2008 blev jag faktiskt rädd för framtiden, för första gången i mitt 50 åriga liv!


TV-kändis ;-) igen.

Något förvånad blev jag igår när dottern kom ut från sitt rum och sade att: -Du är med i bonde söker fru!
Ja eftersom jag inte ser på detta program så blev det att gå in på datorn och se efter. Mycket riktigt, där kom man gående bakom bonden och hans mö. Kommer ihåg ögonblicket från Falsterbo i somras men jag hade ingen som helst aning om att kameran var för bonde söker fru. Så då kan man konstatera att det var andra gången på tre år man hamnade i "focus" på Falsterbo och det är väl nästan att betrakta som ett kändisskap ;-)


Valfrihetens företrädare?

Alliansen kör sina "race" angående valfrihet och frihet för individen etc etc. Kommunalarbetaren har idag en artikel om hur denna valfrihet inte fungerar i verkliga livet när det gäller den FN stadgade rättigheten att få tillhöra en fackförening.
Frågan jag ställer mig och som jag tycker borde ställas till våra styrande politiker är: Varför svartlistas inte dessa företag och varför inför man inte importförbud mot deras produkter? Det skulle visa att vi tar FN och de mänskliga rättigheterna på allvar. Och framför allt skulle det ge individen valfrihet att få tillhöra en fackförening utan att riskera att bli mördad!


Proffstyckande idioter!

Tittade lite på Janne Josefssons Debatt och diskussionerna ang. Volvos och Saabs vara eller inte vara. Naturligtvis satt ju högerns proffstyckare med och tyckte att allt var som det skulle. Det enda vi behöver är fler entrepenörer så löser sig allting. Det är konstigt att dessa proffstyckare som vet precis vad som behövs inte tar tillfället i akt och blir entrepenörer själva. Vilken hjälp det skulle vara för landet om alla dessa enkelriktade individer som tillhör de tärande i samhället gjorde slag i saken själva istället för att bara tala om för andra hur bra de kan få det.
Ja sanningen är ju naturligtvis att de egentligen vet att de flesta av alla de som nu får gå ut i arbetslöshet i händelse av att de skulle bli entrepenörer bidrar till att skapa en låglönemarknad. Det är ju faktiskt så att de områden i Europa som har de flesta entrepenörerna också är de fattigaste områdena. Och till en sån skara vill ju naturligtvis inte dessa tärande proffstyckare sälla sig. Då är det naturligtvis mycket enklare att andra får ta alla risker att bli ännu mer utsatta och fattiga.
Men tycka kan de göra, det ryms antagligen väl inom alliansens frihetsmantra. Så länge de inte riskerar något själva, som sagt var.
Samtidigt stod Maudan i riksdagen och grät krokodiltårar över att 60 000 småföretagare var på ruinens brant. Så medvetna är proffstyckarna om verkligheten runt omkring dem, eller rättare sagt så medvetslösa om verkligheten är de.
Konstigt förresten att så många småföretagare skall behöva ha det så kämpigt när alliansen haft över två år på sig att genomföra alla förbättringar de påstod att de skulle genomföra till småföretagarnas fromma. Sanningen är väl att de egentligen skiter fullkomligt i småföretagen, så det räcker med lite kosmetiska åtgärder. Det är de STORA kapitalisterna alliansen värnar om, resten skiter de i.

Ett rättvist alternativ.

Äga, äga och åter äga.

Maud Olofsson var väldigt inne på att stärka skyddet för landets småföretagare nu när så många står på ruinens brant.
Mats Odell förklarade (inte) det obefintliga byggandet med att man ville stärka fastighetsägarnas roll när det gällde hyresrätter.
Någon som helst känsla eller tanke om alla de som varslas och blir arbetslösa fanns överhuvudtaget inte hos Maud Olofsson. Endast ägarna skall ha skydd.
Lika lite fanns det någon tanke på hyresgästerna och deras behov av bostäder när köerna växer för varje dag samtidigt som byggandet avtar, från Odells sida. Det gällde bara att värna om och stärka ägarnas situation.
Den interpellationsdebatt som 24:an visade idag visade väldigt tydligt på att det är samma gamla borgerlighet som det alltid varit även om de vill kalla sig "nya" eller något annat. Man skiter fullständigt i gemene mans behov till förmån för den lilla finansstarka klickens önskemål om att sitta tryggt på sina troner. "Keops pyramid" Brödet åt herrarna och smulorna till folket!Stora ökningar av socialbidragen!

Nu börjar effekterna av alliansens orättfärdiga politik verkligen synas. Nu rapporterar Radio Skaraborg om kraftiga ökningar av socialbidragen i kommunerna vilket är vad oppositionen hela tiden sagt kommer att ske. Och ännu är vi bara i krisens inledningsskede. Vad som väntar efter nyår när alla varsel börjar lösa ut är knappt man vågar tänka på en gång. Men det finns ju inget att oroa sig för säger Reinfeldt, det är ju bara varsel, ingen har ju blivit arbetslös än. Ändå ökar arbetslösheten och när det gäller ungdomarna så har arbetslösheten ökat hela tiden sedan sommaren 2006. Så inte ens för dem har det som alliansen kallade arbetslinjen fungerat. Man hör inte så mycket om denna s.k. arbetslinje från alliansens företrädare längre, vad nu det kan komma sig.


Tur att det finns alternativ.

Röd grön allians!

Äntligen börjar leden slutas mot den tillfälligt sittande alliansen och ett rödgrönt alternativ växer fram. Även om jag personligen är emot dessa allianser som riskerar att urvattna demokratin till förmån för ett tvåpartisystem så är det nog trots allt i nuläget ett nödvändigt ont. Hoppas nu att man kan få miljöpartisterna att inse att de inte kan ställa ultimativa krav utan att det är kompromissvilja i förhållande till partistorlek som måste gälla om det skall fungera och att sossarna kommer ihåg att de fortfarande skall vara ett parti på vänsterkanten. Vem minns inte 2002 när miljöpartisterna skulle börja kohandla med borgerligheten EFTER valet. Så det ultimata alternativet hade nog trots allt varit ett röd rött regeringsalternativ. Man får väl trots allt hoppas att mp har bättrat sig sedan dess. Fan vet!


KM i hoppning.

Idag var det en heldag i stallet igen. Denna gång var det klubbmästerskap i hoppning. Till min personliga glädje så vann "dotera" titeln i klassen för ridskolehäst. Till det mindre roliga var att en ryttare fick transporteras med ambulans till sjukhuset men jag hoppas och tror att det trots allt gick bra och att hon snart är tillbaka på hästryggen.


Ny länk!

Har lagt till en ny länk till Kurt Junesjös hemsida där han beskriver det han kallar arbetsorätten. Kurt är fd förbundsjurist hos LO-TCO rättsskydd och numera även fd krönikör hos Dagens Arbete, där han skrev sin sista krönika i senaste numret.


Regeringen satsar tre miljarder mer än Sthlm.

Ja alliansregeringen kallar till presskonferens för att gjuta lite olja på vågorna. Ett krispaket som blev en liten krispåse. T.o.m. deras egen expert Lars Calmfors kräver större satsningar för att motverka krisens verkningar. Man kan väl tycka att lite är bättre än inget, men om man satsat dessa 23 miljarder under 2009 med start omedelbart så hade effekten säkerligen bivit mer verkningsfull. Man skall betänka att satsningarna i enbart Stockholm för att motverka krisen är 20 miljarder och då satsar regeringen ynka tre miljarder mer än Stockholm och då skall det räcka till resten av vårt avlånga land.
Ta gärna chansen att läsa Vänsterpartiets eget förslag för att motverka krisen.


Arbetskraftskostnader.

Arbetskraftskostnaderna ökade med 3,3 procent för arbetare och 4,0 procent för tjänstemän

Det preliminära arbetskostnadsindexet för den privata sektorn har för september 2008 beräknats till 164,9 för arbetare och 185,8 för tjänstemän.

Källa: SCB


Tjuvarnas marknad?

Ja så har då denna alliansregering dragit på oss ytterligare en ogenomtänkt lag, IPRED.
Nu kan upphovsrättsägare lägga ut material på nätet, kolla upp vem som laddar ner och sedan skicka ett krav (hot) brev med innehållet att om du inte betalar så drar vi dig inför rätta.
Hur man skall bevisa vem som laddat ner (man vet ju bara vilket IP nr) vet inte Beatrice Ask och gör jämförelsen med mord vid gängbråk.
Att industrin bakom denna lag måste lobbat (eller mutat?) något utöver det vanliga torde vara ställt utom alla tvivel. Vi har en regering som överlåter polisiärt arbete till privatpersoner som sedan kan skicka ut kravbrev trots att man saknar bevis för vem som skulle gjort sig skyldig till det de kallar "brottet". Man undrar hur de ser på rättsläget för gemene man i detta läge, eller om man kort o gott skiter i det bara. Hur skall man göra om det är minderåriga ej straffmyndiga som laddar ner? Skall det sociala kopplas in då?
Ja jag förstår inte vad det är för skillnad om jag kopierar en låt från radion eller om jag istället väljer att kopiera den med hjälp av datorn. Och i det fallet får ju upphovsrättshavaren redan ersättning från STIM. Räcker inte det längre?
Jag tycker man skulle ompröva rätten för upphovsrättshavarna att fortfarande få pengar från STIM när nu denna lag träder i kraft. De kan väl betala radiokanalerna för "reklamtiden" de får när de spelas i detta media. Det får ju alla andra aktörer göra. Dessutom är det väl knappast någon som kopierar musik från radion längre så varför skall då STIM finnas kvar? Nu har de ju IPRED istället. Eller vill de både ha kakan och äta den samtidigt?

Durbälgarna in action, vilket ledde till ett omedelbart CD köp.
Äkta musik i genuin miljö men de får väl knappast så stor del av STIM resurserna?
 

Fakta om A-kassan.

FAKTA/a-kassan

· Normalarbetstiden är det antal timmar som man har arbetat per månad i snitt de senaste tolv månaderna. Heltid beräknas till 176 timmar. Varje frånvarotimme (till exempel sjukdom eller vård av barn) räknas sedan av och sänker därmed normalinkomsten.

· Det är normalinkomsten och normalarbetstiden som ligger till grund för a-kassans beräkning av ersättningen.


· Personer med höga inkomster kan ha mer frånvaro utan att nivån på a-kassan sänks, eftersom de har större marginal ner till inkomsttaket i arbetslöshetsförsäkringen.


· De första 200 dagarna ger a-kassan 80 procent av normalinkomster upp till inkomsttaket på 18 700 kronor i månaden. Det ger som mest 14 960 kronor innan skatt.


· Därefter sänks ersättningen till 70 procent i 100 dagar (250 dagar för föräldrar till barn under 18 år).


• Därefter inträder jobb- och utvecklingsgarantin som ger 65 procent.

Källa: Dagens Arbete.

Medlemsmöte!

Ikväll är det medlemsmöte i partilokalen kl. 19,00.Lögn och förbannad dikt, säger Ingvar,

om att bli kallad en av världens rikaste snåljåpar. Det finns väl antagligen lika många åsikter om en så känd person som det finns människor. En sak är iallafall säker och det är att man inte får intrycket av att det är en av världens rikaste personer man möter när man möter Ingvar. Snarare en butiksägare, köpman som vem som helst. Trevlig är han också, plus att han verkligen brinner för sitt företag och livsintresse. Att hans skapelse betytt en hel del för Sverige torde det inte heller råda något tvivel om. I våra trakter är det väl Gunnar Dafgård som är Ingvars motsvarighet och båda är väl ett slags representanter för "sin" tid och startade sina rörelser på liknande sätt.
Att Kamprad och Ikea är viktiga visar ju sig inte minst i Tibro nu, där man fått en stororder och nu kan satsa 200 miljoner i fabriken. Tryggade jobb i dessa tider när det som bäst behövs, det är glädjande läsning. Bra jobbat!Vellinge sticker ut på alla sätt.

Vellinge kommun strax utanför Malmö är välkänt liksom Danderyd för att vara en borgerlighetens socitetsidyll. En av Sveriges rikaste kommuner och också den kommun i Sverige med lägst kommunalskatt (källa: SCB). Det är också en kommun som är känd för sitt flyktingmottagande, eller rättare sagt bristen av densamma. Vellinge är en av de få kommuner som inte tar emot några flyktingar alls. Så långt sträcker sig inte solidariteten inom det "nya" arbetarpartiet.
Nu har det gått så långt att en kd politiker valt att avgå pga trakasserier och hot mot honom och hans familj, skriver politikerbloggen. Ja vad har då denne kd politiker gjort för att råka ut för detta? Jo han föreslog att Vellinge skulle ta emot 2-3 st ensamkommande flyktingbarn. Det skulle han tydligen inte gjort i denna moderatstyrda kommun. Då hjälpte det inte ens att han tillhörde ett alliansparti. Man kan undra vem som sett till att ribban (inte Malmöbadet) hamnat på denna låga nivå? Detta händer alltså i moderaternas kommun no:1. Man undrar vad och för vem deras gapande om frihet för individen gäller egentligen? Men några svar eller fakta ges aldrig från egoisternas politrucker, det gäller bara att hamra in ett tomt budskap helt utan värde för att försöka ge en bild av något man inte är, eller står för. Politikens Jekyll and mr Hyde parti. Makten framför allt!
Det rimmar illa med verkligheten "Freidrich"!

RSS 2.0