Som ett brev på posten,

så kommer då kraven från allt fler företag att de vill sänka lönerna för personalen för att lösa sin dåliga ekonomi. Har effektiviseringarna nått sin kulmen nu så att det inte går att göra sig av med fler folk för då går det inte att hålla produktionen uppe längre. Ja då vill man sänka lönerna istället vilket också rimmar väl med EUs antifackliga hållning.
Det var inte så länge sedan alliansföreträdarna gick runt och delade ut morötter till folk, undrar hur de skall få detta med lönesänkningar till att kallas för morot? Antagligen blir det väl "nya" morötterna man delar ut då.
Man kan väl hoppas att de företagare som pressar på för lönesänkningar börjar från toppen då där de stora pengarna finns att hämta genom att skära ner på löner och förmåner för ett litet antal. Redan där torde det i så fall vara relativt enkelt att vända ett negativt resultat till positivt utan att man ens behöver röra kollektivets löner överhuvudtaget. Det är ju bara att se hur löneutvecklingen varit sedan början på nittiotalet fram tills nu så har man ett facit. Bonussystemen för ledningarna har man säkert tänkt behålla trots att man inte presterat något för att få dem. Kanske en logisk start vore att avveckla allt vad ledningsbonusar heter innan man ens nämner lönesänkningar för dem som mest behöver sina pengar.
SVT har en artikel om det hela idag.
Det värsta med alltihop är att det är sossarna som eldar på denna utveckling genom sitt idiotiska ställningstagande för Lissabonfördraget mot hela arbetarrörelsen i övrigt. Skandal!!!!!!!



Kommentarer
Postat av: Lasse Strömberg

Det värsta är att motiveringen ofta är att man måste sänka lönerna för att rädda företaget. Det går aldrig. Inget företag har någonsin blivit räddat för att man sänker lönerna. Möjligtvis kan man förlänga pinan något, men räddar företaget gör man inte.

2008-12-15 @ 23:42:06
URL: http://fotolasse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0