S vilse i välfärden!

S-kvinnors ordförande Lena Sommestad skriver ett väldigt bra inlägg på sin blogg ang. vinster i välfärden. När man ser i vilken o-takt S-partistyrelsen går mot sin egen rörelse i fråga efter fråga så undrar man nästan varför inte S-kvinnor byter namn till V-kvinnor istället. Följande stycke är saxat ur Lenas blogg:
"Jag frågar mig om vårt uppdrag som socialdemokrater inte längre är att driva politik för jämlikhet och alla människors lika värde?  Är det istället anpassning till rådande orättvisor som gäller?"
Läs hela blogginlägget här: Lena Sommestad
 

Trots Alliansen, Glad Påsk!


Sjukt Paroc!

Ett bonussystem till de anställda som uppmuntrar sjuka att gå till jobbet och att arbetsskador inte skall rapporteras har införts på Paroc i Hällekis (Götene kommun). Ådalen närmar sig med stormsteg i Allianssverige och allians-eu.
Nu får det fan i mig vara nog snart! Sossarna sitter väl som vanligt stilla i båten i knät på kapitalet?
SR Skaraborg
 
 

Sverige har inte råd med en slutkörd regering!

 

Ansvaret uppfylldes inte av alliansen här heller!

 

Konstgräsplan i Källby?

Denna idé har kommit in till kommunen i form av ett medborgarförslag. En bra idé tycker jag då Källbys grusplan ändå ligger där oanvänd som det ser ut idag. Borde gå att få på ett konstgräs där till en ganska rimlig penning.
Kanske inte helt aktuellt i den omedelbara närtiden, men så fort ekonomin tillåter och den sittande majoriteten inte längre skär i välfärden och vill förstöra Musikskolan så borde det ju gå att planera in.
En helt realistisk "vision" är det iaf till skillnad från de fria fantasifoster som presenterades i översiktsplanen över Kinnekulle, där man bl.a föreslog både linbana från Råbäck och rodelbana vid slalombacken som redan har ett vikande underlag. Hur många rodelåkare skulle då kunna vända den utvecklingen?
En annan, realistisk vision kommunen borde planera in är ett ordentligt utomhusbad i centralorten. Något som skulle höja mervärdet och livskvalitén för många. Men det kanske kan gå att planera in lite vettiga saker framöver när nu äntligen Medeltidens Värld äventyret ser ut att löpa mot sitt definitiva slut!
 
Gustavsviksbadet i Örebro.
 
 

Apropå "valfrihet"!


När Centern och alla andra sviker ............

 

Inget "Religionernas Värld" i Götene!

Allt annat än avveckling av Medeltiden Värld verkar osannolikt idag med tanke på S-styrelsens klargörande efter deras styrelsemöte i veckan. "Styrelsen för Socialdemokraterna i Götene står fast vid tidigare ställningstagande när det gäller Äventyrslandet eller Medeltidens Värld: Anläggningen och verksamheten ska avvecklas!"
 
Det var nog ett "måste" med detta klargörande från dem efter att rubrikerna om anläggningen förekommit i varje nummer av lokaltidningarna den senaste tiden. Ena dagen finns det nya intressenter och nästa dag skall det inte säljas, och så håller det på.
Det absolut viktigaste är att kommunen får slut på pengablödandet till anläggningen. De pengarna används bättre där de hör hemma, i välfärdssektorn!
 
Det man undrar lite över är vem eller vilka som tjänat pengar på detta 100 miljoners projekt?

Årsmöte med V i Lidköping!

Årsmötet var i år förlagt till Café la Bohemia ett stenkast från Lidbeckska huset. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar så diskuterades även en del regionala och kommunala frågor.
Mötet inleddes med fika till sång och musik av den alldeles utmärkte Roy Sällström. Trevligt trevligt.
 

Vi mörkar ingenting, sa Kenth Selmosson!

Lokaltidningen har tydligen försökt få ut handlingar från Götene kommun om vilka budgivarna varit och vilka bud som lagts på området Medeltidens Värld. Tydligen har kommunen hänvisat till sekretess varför tidningen återkommit i ärendet med följande mail:
"HEJ Kommunstyrelsen och bolaget Medeltidens världs styrelse.
Jag har varit i kontakt med kunniga personer kring från om den sekretess
som ni vill få gällande angående vilka företag som varit med i
budgivning på Äventyrslandet.
Den sakkunniga som jag pratat med hävdar bestämt att de som varit med
och även vilka bud som lades i den avslutade budgivningen är offentliga
handlingar.
Jag vill alltså få veta vilka företag/ personer som varit med i
budgivningen kring Äventyrslandet.
Om ni beslutar att inte ge ut dessa handlingar vill jag ha detta beslut
med besvärshänvisning."

Svaret till tidningen från kommunstyrelsens ordförande är minst sagt häpnadsväckande!
"Har skickat införfrågan till Lennart Skarsjö, då vi inte har några handlingar på din förfrågan.Jag har endast fått muntlig information, samt att jag har visat anläggning för c:a 8-10 personer under tiden från nov. 2011 till dags datum.
Du får maila Lennart Skrsjö eller ringa till honom.
Mvh Kenth"
 
Enl tidningarna har man alltså anlitat denne mäklare för 170 000:-, men man har inte fått annat än muntlig redovisning enl. Kenth? Och trots att Kenth tydligen visat spekulanterna runt så har han ingen aning om vilka de är eller vilka bud som lagts? Vad är det då för bud Kenth sagt nej till? Och hur kan han säga nej till bud trots att han inte ens vet vem som lagt buden eller vilka nivåer buden legat på? Hur har övriga styrelsen i Medeltidens Värld agerat i frågan? Har man avvisat bud utan att få ett enda underlag att ta ställning till?
 
"Vi mörkar ingenting, säger Kenth i intervjun från deras presskonferens. Hmmmmm säger jag!
 
 

Trakasserier i Götene kommunstyrelse!

Som jag skrev i förra veckan (inlägg) så tog fullmäktige häromåret beslut om en fördjupad översiktsplan ang. Kinnekulle. Det blev nu inte så, utan det blev ytterligare en turistplan utan dialog vilket både jag och Evalena Öman (V) påpekat i kommentarer till artiklar om detta ärende.
Pga av detta blev Evalena påhoppad och trakasserad under veckans kommunstyrelsemöte.
Vi lägger enl. majoriteten "locket på för alla visioner".
Att vi tycker det de kallar visioner är rena fantasierna vet vi ju att vi är långt ifrån ensamma att tycka. Har inte hört en enda kommentar från de jag träffat som sett det som "visioner". Mer av "är de fullständigt stolliga", "vad sysslar de med" och liknande uttryck är det enda jag fått höra från kommuninnevånare.
Ändå är det då Evalena som trakasseras på kommunstyrelsemötena för sin uppfattning om förslagen i denna sk fördjupade översiktsplan. Hon ställs även till svars för mina personliga kommentarer och uppfattningar så till den grad att hon känner en ren olust över att ens behöva åka till dessa möten.
Detta har pågått under lång tid nu och tidigare har hon trakasserats av både Bo Bergsten (KD) och Kent Selmosson (S) för vad jag skrivit här på min personliga blogg. Varför då kan man undra?
Jo de ser tydligen min personliga blogg som Vänsterpartiet Götenes officiella hemsida! Och vad de "anser" är ju tydligen det som gäller i Götene. Skrämmande men också talande för hur illa det är beställt med demokratin i Götene. Ett "gubbvälde" fyllt med härskarmentalitet! Jag hoppas verkligen väljarna inser detta i valet nästa år. Deras partigrupper har ju stått bakom dem nästan mangrant också så ansvaret för detta vilar ju på mångas axlar.
 
"I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps."
 
 

Selmosson lämnar Medeltidens Värld!

Äntligen hade väl Fylking sagt och vunnit en del popularitetspoäng. Tror dock att det kan ligga både en och två hundar begravna här.
Framförallt tror jag inte att Kenth Selmosson efter alla turer som redan varit vill ta ytterligare en kontroversiell fight för att driva igenom projektet Religionernas Värld. Så troligen blir det Bo Bergsten (KD) som kommer att utses som näste ordförande i bolaget Medeltidens Värld. Detta skrev jag ju redan när Bergsten åter tog plats i kommunstyrelsen och troligtvis är det så det också kommer att föreslås för fullmäktige. Bo Bergsten som ordförande för Medeltidens Värld.
Mannen som legat bakom denna mörkeraffär skall nu med bibelns hjälp försöka framstå som Götenes Messias. Att han redan är huvudansvarig för 100 miljoners förlusten skall ju enligt de religiösa redan vara förlåtet. Det är dags att gå vidare, som de uttrycker det.
Jag tror att Bergsten försöker ena samfunden under Kådisarnas fana inför nästa val! Vad vore lämpligare än att då spela ut aktivt religiösa mot icka aktivt religiösa eller icke troende?
Skulle inte bli förvånad om självaste Ulf Ekman dök upp som "gubben i lådan" inför valrörelsen 2014 då han tydligen skall trappa ner sitt engagemang i Livets Ord i Uppsala. Den som lever får se! Det kan ju också bli så att Bosse biter sig själv i svansen om han ställer allt på sin spets?
Aftonbladet
 


Världens största pedofilnätverk har fått en ny chef!

Själva utnåmningen av påve struntar jag egentligen fullständigt i. Det som stör mig är att vår public service TV ägnar så otroligt mycket sändningstid åt denna pedofilsekt trots allt elände den orsakat genom åren. Finns det skäl att bojkotta någon organisation av SVT, så borde det vara katolska kyrkan.
Jag skickade frågan efter att de sänt midnattsmässan från Rom då jag ställde frågan varför SVT gör reklam för en sån pedofilorganisation? Svaret jag fick då var:

"Bäste Ove,

Tack för ditt mail med synpunkter på midnattsmässan från Rom.
SVT sänder under ett spelår gudstjänster och andakter från ett brett spektrum av de kristna traditionerna i vårt land,
varav den katolska kyrkan idag är det nästa största samfundet efter Svenska kyrkan. Under året sänder vi även gudstjänster från de judiska och muslimska traditionerna.
SVT har i mer än 35 år tagit del av EBU:s sändningar från midnattsmässan i Rom och vi ingår därmed i en global utsändning som ses av flera miljoner tittare världen över.
Har du ytterligare synpunkter på detta program, hänvisar jag dig gärna till vår ansvarige utgivare Micael Lekberg, SVT Malmö."

Inte med ett ord tar man upp all den problematik ang. övergrepp som denna kyrka blivit synonymt med. Varför?

Kanske Eva Hamilton kan ha ngt svar?

 


Bank-ruttet!

Bankerna gör "övervinster" på 17,5 miljarder mot vad de borde gjort om marknaden fungerat som den skulle, rapporterar SVT.
Då skall Nordea göra sig av med 800 tjänster! Ja det är väl chefsbonusar som pockar runt hörnet. Fy fan!
 
"Samtidigt grubblar bankledningen på hur överskottet på kapital ska delas ut till ägarna. De 800 tjänsterna, 2,5 procent av personalstyrkan, kan troligen tas bort utan uppsägningar. Åtgärden kommer efter nedskärningar med 2 700 anställda sedan 2011." (SVT)
 
Happy bonus Nordea!

Vad gör "kådisen" Attefjollan egentligen?

Det enda han verkar göra är att se till att det byggs så lite bostäder som möjligt i Sverige.
Bostadsbyggandet har minskat med 74% sedan alliansen tog över 2006, och då från en redan låg nivå.
Problemet för alliansen är att de satt sig själva i en rävsax nu när bostadsbristen fått priserna på bostäder att skjuta i höjden i samma takt som bostadsbyggandet minskat. Balans brukar vara bra i politiken för att hålla en bra standard inom alla områden. Alliansen har gjort precis tvärtom, skapat stora obalanser!
 
Stefan Attefall (KD), ytterligare en av Moderaternas marionetter!

Centern ner i avloppet!

Centerpartisterna i Lidköping vill ha en särskild VA samordnare för att hjälpa till med föreningsbildande av VA föreningar o.s.v. på landsbygden.
"Här är ett utmärkt exempel på den växtkraft som finns hos landsbygdens folk – låt oss stötta dem så de kan växa ännu mer!" Skriver de som slutkläm i sin artikel.
Kan hålla med om att tanken är ambitiös men jag undrar hur Centern har tänkt sig att det skall kunna skapas föreningar på landsbygden när de med sin regeringspolitik driver en urbaniseringspolitik utan motstycke.
Men att tänka efter före, är ju knappast Centerns starkaste sida.
Lidköpingsnytt
 
 
 

Linbana, rodelbana m.m skit, nästa vansinnesprojekt i Götene?

Kommunfullmäktige i Götene tog häromåret beslut om en fördjupad översiktsplan över Kinnekulle i dialog med medborgarna.
Det blev en turistplan utan dialog med medborgarna!
Så fungerar (inte) demokratin i Götene och tydligen är det KSFU (kommunstyrelsens förberedande utskott) som varit styrgrupp i detta ärende. Ja det är samma gubbar som (miss)sköter Medeltidens Värld och utgör dess nuvarande styrelse.
Har skrivit det tidigare och det är dags att skriva det igen. Det demokratiska underskottet är enormt i Götene. Detta är nog en fråga som SKL borde ta tag i och sätta upp riktlinjer för hur en kommun inte får styras av ett fåtal händer. Det är allt för dyrt för skattebetalarna. Undra just vad man fått betala för den senaste "turistplanen"? Konsulter brukar ha vett att ta betalt. Sen gnäller de i fullmäktige för att det kostar pengar om man ställer en interpellation (fråga). Ja jösses!
 
Kenth Selmosson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ingen SM-final för Villa, men grattis Sandviken!

2-7 förlust för Villa i den avgörande matchen hemma i Sparbanken Lidköping Arena. För mig verkade det som att hemmaplan var en avgörande fördel för bortalaget i denna matchserie.
Villa spelade lysande i söndags i Sandviken med ett genuint grundspel där alla ville ha boll och således åkte utan boll. Lika lysande var Sandviken i kvällens drabbning. Det verkade som att hemmalagen blev för tyngda av stundens allvar.
I kväll körde och körde en spelare i Villa med bollen men det kom aldrig någon med fart för att ta över. Då blir man ett lätt byte för motståndarna och det är precis vad anser var vad som hände. Nu börjar istället "silly season" för Villa och jag skulle bli förvånad om det inte hände något på tränarsidan. Får se fram mot nästa säsong nu men däremellan skall vi ju "genomlida" en sommar först. Bara att bryta ihop och komma igen!
 
 

Årsmöte på Äventyrsgården i Källby.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar och en hel del diskussioner om upplägg för den framtida V-politiken i Götene.
Detta år höll vi mötet på Äventyrsgården i Källby som drivs av Urban Samuelsson. Mycket trevligt i de fantastiskt fina lokalerna som innehåller både konferenslokaler såväl som vandrarhem och festlokal. Kan verkligen rekommenderas för både företag såväl som privata sällskap.
 

 
 
 
 
 

Internationella kvinnodagen!

" Efter klockan 14:26 arbetar Kommunals kvinnor gratis. Varje dag. Samtidigt som männen på arbetsmarknaden får betalt ända fram till arbetsdagens slut klockan 17."
 
Läs mer hos Kommunalarbetaren.
 
Vad skall det till för att få en förändring till stånd?

Bra och dåligt i löneförhandlingarna!

Årets avtalsrörelse är i full gång och som vanligt väntar alla på industrins avtal som skall lägga "ribban".
En bra sak är att LO äntligen tycks ha fattat att löneökningarna skall sättas i kronor och ören för att inte löneskillnaderna skall öka än mer. Men bara för de som tjänar 25000 eller mindre. Varför inte för alla? Denna fråga vill jag gärna ha svar på av LO.
 
Det riktigt dåliga är att man återigen kan tänka sig att gå med på ett treårigt avtal under denna skit-allians till regering. Efter alla försämringar de redan åsamkat landets löntagare så vill de nu också försämra i LAS-reglerna till nackdel för löntagarna. Hur LO stillatigande kan sitta still i båten och bara låta det bero och nu då också kan tänka sig gå med på ett treårigt avtal övergår iaf det lilla förstånd jag har. Enbart försämringarna i LAS som dessutom går emot alla uppfattningar vi har om rättspraxis borde lett till hot om generalstrejk! Varför hörs det inget från LO?
 
Men kanske är det inte så konstigt trots allt. Sossarna röstade ju ja till EU,s finanspakt i veckan tillsammans med borgarna och det är väl på den vägen det är. S och LO toppen är idag mer lierade med kapitalet än med sina egna betalande medlemmar.
I Kina kallas detta korruption och leder till dödsstraff, i Sverige är det istället legaliserat!
 
Och varför diskuterar man fortfarande lägstalöner i avtalsrörelserna efter alla årtionden med S-styre i ett av världens rikaste länder? Vi borde diskutera lönetak istället!
 
Kommunalarbetaren
 

Vek S-partistyrelsen i Götene ner sig?

Socialdemokraternas partistyrelse i Götene tog beslut om att avsätta kommundirektören. På samma möte tog man också beslut om Medeltidens Värld/Äventyrslandet Kinnekulle.
 
Man skrev: "Kommunen behöver en positiv nystart. Visst, vi kan blicka bakåt och leta fel. Men vi tycker att det är mer konstruktivt att blicka framåt och avföra Äventyrslandet från dagordningen."
 

Trots partistyrelsens beslut så fortgår dårskaperna alltjämnt och tydligen skall kommunen fortsätta stå för fiolerna i.o.m. att pastorn Jonas Magnusson vill driva parken vidare.
Man undrar ju hur beslut verkställs i det partiet? Är det Kenth Selmosson allena eller i par med kådisen Bo Bergsten som styr Socialdemokraterna i Götene? Det verkar allt tydligare att det är så det förhåller sig.
Övriga ledamöter i partiet och i fullmäktigegruppen verkar enbart vara någon slags estetisk utfyllnad (med ett par få undantag) för de har tydligen aldrig några egna åsikter förutom att de i efterhand säger sig vara emot det de precis röstat för, men det gäller ju hela majoriteten (S, M, C, KD, FP och MP) i denna fråga om Medeltidens Värld.
 
S-partistyrelsens pressmeddelande.
 
Hur fungerar demokratin inom S-Götene egentligen?

"Hin-håle" besökte Religionernas Värld?

Medeltidens Värld, Äventyrslandet Kinnekulle och på förslag Religionernas Värld eldhärjades i går kväll. Det var entréhuset som brann och polisen misstänker att branden var anlagd. Kan det ha varit så att det var Hinhåle själv som ville vara med i Religionernas Värld?
 
 
 

Första Tranan kom i förrgår!

Ett säkert vårtecken varje år är när första tranan kommer till Hornborgasjön. I förrgår hände detta.
Härhemma har vi ett par veckor haft starar vid fågelbordet faktiskt. Ett annat vårtecken även om de var klädda i vinterskrud. Skönt att vi är på rätt väg igen och går mot varmare tider.
 

Hugo Chávez död!

 
En man som verkligen gjort skillnad på ett positivt sätt för sitt folk!
RIP

Vad fan sysslar LO med?

Det spelar tydligen ingen roll hur mycket denna satans alliansregering förstör Sverige och framförallt löntagarnas situation. LO sitter stilla i båten och tiger som lydiga skolbarn. När fan skall man ta till strejkvapnet? Nu tänker alliansen gå in och förstöra i LAS också. Löntagarna skall tydligen bara ha skyldigheter i Sverige, rättigheter är enbart för överheten där även LO tycks ingå. Eller kan de förklara varför de inte reagerar på Alliansen planerade försämringar av LAS?
"Det ska inte gå att ogiltigförklara en arbetsbristsuppsägning för att arbetsgivaren har åsidosatt sin omplaceringsskyldighet."
Arbetsgivaren skall alltså inte ens behöva uppfylla sina skyldigheter? Nu får det fan i mig vara nog!
Om inte detta föranleder en generalstrejk kan nog LO packa ihop och lägga ner!
 

Sammanfattning

Utredningen föreslår följande ändringar i lagen om anställningsskydd:

  • Anställningen ska bestå i högst ett år om arbetsgivare och arbetstagare tvistar om en uppsägning är giltig.
  • Det ekonomiska skadeståndet för brott mot LAS ska reduceras för arbetsgivare med färre än 50 anställda.
  • Det ska inte gå att ogiltigförklara en arbetsbristsuppsägning för att arbetsgivaren har åsidosatt sin omplaceringsskyldighet.

Eftersom förslagen omfattar införande av en ny paragraf föreslår utredningen även följdändringar i ett antal andra lagar som hänvisar till LAS. Förslagen föreslås träda i kraft den 1 januari 2014.

 

Får LO topparna sin lön av Reinfeldt också?

 
 

Gruvlig revansch för Villa mot Sandviken!

Ett revanschsuget Villa utklassade i kväll Sanviken i Sparbanken Lidköping Arena med hela 10-2. Satt säkert "gött" efter den "onödiga" förlusten senast. Men än har man ingenting vunnit så det lär krävas fullt fokus och skärpa även i kommande två (tre) matcher. Mitt tips från före säsongen lever än. Villa tar sitt första SM-guld i Friends Arena 2013.
 

Bertil Jonsson (M) snodde min kommentar?

I en debatt som pågått på Lidköpingsnytt om Sparbanken Lidköping Arena så skrev jag i en kommentar: "Och handbollen borde väl kunna få spela sina kvalmatcher i hallen nu när det drar ihop sig. Lös problemen istället för att skapa nya."

Tydligen hade den gamle "nye" Moderaten och tillika oppositionsrådet i Lidköping läst denna kommentar och idag direkt översatt den till en debattartikel i populismens tecken som väl speglar de totalt politiklösa Moderaterna i Lidköping. Bertil briljerar också i artikeln när han försöker visa sitt "genuina idrottsintresse" genom att kalla evanemangshallen, "Lidköping Sparbaken Arena"
Förutom stavfelet då så heter hallen korrekt: Sparbanken Lidköping Arena.
Det är på den nivån Moderaterna i Lidköping bedriver det de tydligen tror är politik. Skrattretande
minst sagt.
Jag skrev detta också i en kommentar till Bertils artikel men den verkar inte ha nått fram av vad jag i kväll har kunnat se.
Men de verkar inte vara särskilt mycket starkare i Stockholm heller Moderaterna när man ser vilka uttalanden som kommer därifrån. Anna Kinberg-Batra (M) tyckte ju att Stockholmare var smartare än "lantisar". Vore kul att få närvara vid en diskussion mellan henne och "lantisen" Bertil Johnsson!
Och i Götene titulerar Moderaterna Anne-Marie Widegren oppositionsråd trots att hon ingår i den sittande majoriteten.
 
 
 

Pirate Bay flyttar till Nord-Korea.

Så står det tydligen på Pirate Bay bloggen. Självklart får de ha sina grejor ifred där, men jag tror samtidigt att det kommer att bli startskottet för att våra kära "demokratier" här i väst kommer att se ett legitimt skäl för att lagstifta om strypning av sajtens tjänster, tyvärr. Detta har redan inletts i Norge.
SVT
 

Hej(a) Schweiz!

"Schweizarna visade sin ilska över höga direktörslöner och bonusar och röstade i en folkomröstning för ett lagförslag som förbjuder guldkantade fallskärmsavtal." SVD
 
Skönt att se att det iaf finns ett land som vaknat och satt P för näringslivets vansinnesrofferi (stöld)! Nu är det bara att hoppas att resten av Europa "vågar" följa efter.
 
Jag har efterfrågat liknande härhemma och att det i lag skulle vara förbjudet att uppbära några förmåner förutom lön i ett företag. Varför skall någon ha mer? Har ni ngt svar på det så lämna det gärna i en kommentar.
 
Och vad det gäller själva lönebiten sen, så har vi ju lägstalöner i landet, om än inte lagstadgat som många andra länder har. Men varför har vi inte ett lönetak? Det borde vi ha!
 
Roten till väldigt mycket ont i världen, pengar!
 

Det är väl bara Moderater som tycker detta är ok?

 
 
 SVT

Bra jobbat av Dafgårds!

Dafgårds har spårat den leverantör som är skyldig till att de fått hästkött i sin produktion. Det är väldigt bra jobbat och företaget har nu polisanmält leverantören.
Detta är dock troligen varken första eller sista gången såna här skandaler lär inträffa. Den enda säkra metoden för att undvika det är ju att själv ansvara för slakten när man vill ha köttråvara att förädla. Har man då inte det så är ju minutiösa kontroller av leverantörerna det enda sättet för att 100%igt kunna stå för den innehållsdeklaration man anger på förpackningarna. Jag vet ju som boende i samhället Källby att Dafgårds ändå är nogranna långt utöver det vanliga med sina provtagningar och framförallt när det gäller hygien där man är ett föredöme.
Skönt om denna skandal nu kan lägga sig utan att företaget drabbas av mer negativ publicitet, men de är ju långt ifrån ensamma och jag tycker att de på ett förträffligt sätt nu återupprättat sin ära när man spårat det skyldiga företaget.
SVT
 

Trevligt i Tibro!

Årsmöte hos V i Tibro. Egon Frid var inbjuden som mötesordförande, ett uppdrag han skötte med förtäfflighet.
Efter mötet var det fika och smörgåstårta och jag berättade om Götene och vår "demokratur".
Naturligtvis kom vi in på frågan om Medeltidens Värld och de turer som varit däromkring, Tibro har ju sitt Inredia där mycket av besluten också verkar ha tagits på ett sätt som lämnar mycket i övrigt att önska.
En väldigt trevlig eftermiddag i trevligt sällskap blev det!
 

"I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps."

 

Wihelm Moberg.

 


Nya "dårskaper" planeras nu i Götene!

Jaktstugor på Kinnekulle är tydligen en del av nästa kommunala vansinnesprojekt. Men det är väl i så fall ändå den lilla delen av tokerierna.
Nu vill man tydligen bygga en linbana från Råbäcks hamn upp till högkullen via munkängarna.
Dårskaperna skall tydligen fortsätta nu när Medeltidens Världs skulder betalats till priset av minskad välfärd och service.
När skall den sittande majoriteten inse att kommunen skall sköta sitt och låta näringslivet sköta sitt? Det kanske kan verka kul med en linbana, men kommunen skall inte betala sånt. Det är inte heller billigt att underhålla en linbana om man vill hålla den i körbart skick.
Inte är det ju ngt nytt eller unikt heller. "Världens längsta linbana" går ju mellan Örträsk och Mensträsk. Kort säsong och inte så väldigt många turer heller. Mer info kan ni se här: Linab
Det vore intressant att höra vad investeringskostnaden skulle landa på här? Den mellan Örtäsk och Mensträsk är väl troligen en som tagits över från gruvindustrin och har ju därmed ett helt annat utgångsläge.
Skall bli intressant att följa turerna i detta framöver.
 
Och hur skall Götene kontra på detta?
 Kinneknulle?

RSS 2.0