Bra och dåligt i löneförhandlingarna!

Årets avtalsrörelse är i full gång och som vanligt väntar alla på industrins avtal som skall lägga "ribban".
En bra sak är att LO äntligen tycks ha fattat att löneökningarna skall sättas i kronor och ören för att inte löneskillnaderna skall öka än mer. Men bara för de som tjänar 25000 eller mindre. Varför inte för alla? Denna fråga vill jag gärna ha svar på av LO.
 
Det riktigt dåliga är att man återigen kan tänka sig att gå med på ett treårigt avtal under denna skit-allians till regering. Efter alla försämringar de redan åsamkat landets löntagare så vill de nu också försämra i LAS-reglerna till nackdel för löntagarna. Hur LO stillatigande kan sitta still i båten och bara låta det bero och nu då också kan tänka sig gå med på ett treårigt avtal övergår iaf det lilla förstånd jag har. Enbart försämringarna i LAS som dessutom går emot alla uppfattningar vi har om rättspraxis borde lett till hot om generalstrejk! Varför hörs det inget från LO?
 
Men kanske är det inte så konstigt trots allt. Sossarna röstade ju ja till EU,s finanspakt i veckan tillsammans med borgarna och det är väl på den vägen det är. S och LO toppen är idag mer lierade med kapitalet än med sina egna betalande medlemmar.
I Kina kallas detta korruption och leder till dödsstraff, i Sverige är det istället legaliserat!
 
Och varför diskuterar man fortfarande lägstalöner i avtalsrörelserna efter alla årtionden med S-styre i ett av världens rikaste länder? Vi borde diskutera lönetak istället!
 
Kommunalarbetaren
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0