Medeltidens Värld, snart ett minne blott?

Inte mycket återstår nu av det ekonomiska debaclet i Götene kallat Medeltidens Värld. Det är byggnaden borgen och vad som skall ske med den. I den frågan ligger ju mitt ärende hos kammarrätten för prövningstillstånd. Kommunen genomförde ju köpet av borgen ändå och nu är frågan om riddarföreningen Infensus skall få använda den eller inte? Hursomhelst så finns det nog inget som kan illustera hela det ekonomiska fiaskot Medeltidens Värld på ett bättre sätt än Calle Krantz fantastiska illustration. Jag tycker den är klockren! Kenth Selmosson, Bo Bergsten och Roger Selmosson i båten med Bert Karlsson torrskodd på strandkanten. Detta verk borde kommunen köpa in och placera i fullmäktigesalen som en varning för att undvika eventuella framtida tokigheter.
 
 

Tack Uno!

Skaraprofilen Uno Bohman har gått bort. Detta tragiska besked nådde mig i morse via fb av Unos son. Det kändes verkligen ända in i hjärtat. Uno var en fantastisk person som lockade fram det mesta och bästa av omgivningen, och inte minst låg skrattet alltid nära till hands. Vet nog ingen som spridit så mycket positiv energi runtomkring sig som Uno. En stor förlust för Skara, hästnäring och besöksnäring, men inte minst för hans anhöriga. Mina tankar går definitivt till dem. Det är ett verkligt stort tomrum Uno lämnar efter sig blott 71 år "ung". Vila i frid Uno! Hos oss kommer du alltid att vara närvarande.
SKLT
 
 
 

"Glassiga" Källby!

På båtklubbens område i Källby finns nu en glasskiosk. En drivande kraft har varit hamnkapten Magnus Wiklund. Ett väldigt populärt initiativ verkar det som. Vem vill inte ha glass i den värmebölja som nu råder?
Trevligt att området utvecklas på ett för allmänheten trevligt sätt. Nu efterfrågas bara toalettmöjligheter också och det ska vi väl kunna ordna till nästa säsong med ett positivt valresultat i ryggen. Eller hur :-)

Läs mer i SKLT
 
 

Inget ont ....... ?

Hällekis musikkår drabbades av en oerhörd tragedi när Folkets Hus i Hällekis eldhärjades natten mot lördag. 100-åriga noter och för verksamheten nödvändiga musikinstrument blev lågornas rov bl.a. Kåren behöver allt stöd de kan få för att snabbt kunna komma igång med verksamheten igen. Man har fått igång ett insamlingskonto där alla som har möjlighet kan hjälpa till. Bg 5861-7671
Jag hade hoppats att kommunen omedelbart kunnat hjälpa kåren med någon form av betalningsgaranti tills dess att försäkringsutredningar o.d är klara, för att de så snabbt som möjligt skulle kunna komma igång med verksamheten. Vet att det kommer att vara ett extra KS inom kort så jag hoppas att även denna fråga kommer på bordet då.Måste vara oerhört slitsamt för föreningens medlemmar om de samtidigt som de skall försöka få igång verksamheten igen måste jaga för att säkra även det finansiella.
Sen får det vara nog med elände för musiklivet i kommunen. Vi får hoppas att det gamla talesättet "inget ont som inte har något gott med sig" kommer till sin rätt när dyningarna av allt detta börjar lägga sig.
Hällekiskuriren
Hällekis Musikkår
 
 

Positiva signaler från Götene!

Knappt hann väl bläcket torka på överenskommelsen mellan Götene och riddarföreningen Infensus om ett nyttjanderättsavtal för tornerspelsarenan på det tidigare skandalomsusade området Medeltidens Värld innan de kom med i TV4's nyhetsmorgon och visade upp vad de höll på med. Att inspelningen inte gjordes på MV området spelar ju mindre roll. Föreningen är ju numera förknippad med tornerspelsarenan genom nyttjanderättsavtalet, så TV inslaget kom ju lägligt. Hoppas man nu kan komma överens om ett liknande nyttjanderättsavtal gällande byggnaden borgen också. Det är föreningen värd tycker iaf jag.
 
Infensus hemsida.
 
 
 

Splittrade Moderater på riks, i Lidköping och i Götene.

Trots det underbara sommarvädret så närmar sig september och valet i rask takt. Och ju närmare vi kommer desto desperatare verkar Moderaterna bli, lokalt såväl som på riksplanet.
Vem minns inte Anders Borg för två år sedan som kallade snabbtåg för "science fiction och robust olönsamma"!
Nu är det valår och då är det plötsligt en framtida satsning på dessa science fiction tåg som gäller för Moderatena hur robust olönsamma de än är, Ytterligare en "historisk" satsning? Ja ja, det är enkelt att ställa ut framtida löften som man vet att man aldrig kommer att behöva ta ansvar för.
 
I Götene hade man på förhand tänkt sig att fösa fram påläggskalven från Skara, Marcus Källander. Vem som tagit det beslutet (eller inte) vet jag inte, men när det blev provval hos Moderaterna så ville man iaf annorlunda. Det blev istället den sympatiske Lars Waldefeldt som vann valet. En annan tänkbar kandidat, Niina Stenander, hade tackat nej till första platsen. Men men, med moderaterna kan man aldrig veta säkert. I dagens tidning har nu Niina ändrat sig och tänker satsa på en personvalskampanj. Kanske hon blivit inspirerad över riksmoderaternas lappkast, vad vet jag? Men det säger en del om hur dålig sammanhållningen är i det partiet. Knappast dugliga att styra en kommun! Och det är väl det minsta Götene behöver idag, veligpettrar som inte ens kan enas inom sitt parti, tvärtom!
Men det är väl egot framförallt kanske även på det lokala planet? Skickar med ett litet tips till Moderaterna i Götene i form av en bild som får avsluta detta inlägg nederst ;-)
 
Så var det Moderaterna i Lidköping. Där man hoppade av hamnstadsprojektet som man själv varit mest pådrivande till att genomföra. detta gjorde man i total enighet sa man. Tydligen var det bara fullmäktigegruppen som hade denna enighet. ja de som var på mötet. I kallelsen stod det inte ens att man skulle ta ett så avgörande beslut om hamnstaden, vilket gjorde att vissa prioriterade annat framför detta möte. Så kan man missbruka demokrati även inom de egna leden.
I ren desperation över att sen ha bitit sig själva i svansen med detta utspel så dammar man av det sedan länge avdankade kommunalrådet Svante Hemberg (Bertils "pondus" räckte tydligen inte till). Han har i insändare attackerat Kjell Hedvall (S) och påtalat hur fel han har när han säjer att det finns en spricka i Moderaterna. Tydligen har Svante missat allt vad kommunefullmäktige heter för där kan man gå in och lyssna på när Bertil Jonsson yrkar för kommunstyrelsens förslag till lösning angående flytten av Micore (båttilverkare) och Annica Håkansson (M) går upp och yrkar på återremiss för att hon anser att förslaget kan vara lagstridigt. Då har man talat med varandra på gruppmötena? Ha ha ha. Ja det är smått patetiskt att man kan ställa till det så i ett parti enbart för att det är valår! Finns ingen regeringsduglighet hos det partiet!
 
 
Inte till salu!
 
 

Gunnar Axén (M) kastade ut TV'n, han borde lyssnat istället!

 
Omstritt sommarprogram ovan. Omstritt för att Moderaterna inte tål att höra sanningen om sin politik. Oerhört bra program!!!!!!!
 
Förklaring (eller inte) till Axéns agerande.

Falsterbo Horse Show -14

Så var årets FHS över. Underbara soliga dagar längst ner i södra Sverige som man längtar tillbaka till lika fort som man lämnat. Årets avslutande Grand Prix var något av det bästa man kan uppleva stämningsmässigt.
Alexander Zetterman vann och fick stående ovationer i säkert 10 minuter. Tala om att nackhåren reste sig.
 
 
Ryttarna går banan inför avslutande Grand Prix
 
En strålande glad mamma Zetterman efter sonens Grand Prix seger. Undra på det så mycket slit som ligger bakom inte minst från hennes egen sida. Som Alexander sa till Ridsport, "Hon kunde haft ett helt annat liv men har valt att satsa på oss". De allra flesta ryttarföräldrar kan nog intyga detta. Oj vad kul att då också få sådana framgångar! Bara att buga och gratulera! Fantastiskt är ett understatement i sammanhanget.
 
Världseliten var på plats naturligtvis. Här i form av Meredith Micaels Beerbaum som segrade i lagklassen.
 
Rolf Göran Bengtsson gjorde ingen besviken, även om laget blev tvåa efter Tyskland.
 
Patrik Kittel vann på dressyrbanan i stort sett allt han ställde upp i.
 
Men det finns som sagt även plats för underbar rekreation!
 
Som Götenepolitiker gäller det dock att hålla sig jordnära ;-)
 
Önskar er en riktigt skön sommar allihop!
 
 
 
 
 
 
 

Märkligt fenomen i kommunpolitiken.

Alltsedan 2010 har vi i V velat lägga ner Medeltidens Värld och öppna upp för Göteneborna i form av en utflyktspark för barn och barnbarn.
Detta grusades omedelbart av S med Kenth Selmosson i spetsen. Då var förlusterna 30-35 miljoner. De skulle promt arrendera ut anläggningen till Bert Karlsson. Och Allianspartierna som också satt med fingrarna i kläm hängde på. Nu är förlusterna ca 100 miljoner och husen sålda till ingen nytta alls för kommunen.
Det som återstår nu är tornerspelsarenan och borgen och detta vill riddarföreningen Infensus köpa för en spottstyver.
Försäljning har vi sagt nej till, däremot kan de få nyttjanderätten mot att de då sköter anläggningen. Att sälja nu vore ju ytterligare vansinne. Så länge kommunen äger marken så äger man ju också möjligheterna för vad man skall (kan) göra med den om det skulle visa sig att föreningen inte får ihop det.
Men S skall sälja, och vill föreningen köpa så ska det kosta dem 100kr/m2. Dafgårds fick köpa för 20kr/m2 med hänvisning till att båtgårdsföreningen fick köpa för det priset. Hur S motiverar priset nu det vet de nog bara själva, om ens det?
Nåväl det som är kul i sammanhanget är att allt fler partier nu kan tänka sig ngn form av arrende istället för försäljning. men det sitter tydligen alltid väldigt långt inne när det är våra (V) förslag som skall realiseras. Så har det iaf varit tidigare under denna mandatperiod (också).
Men samtalsklimatet har på senaste tiden blivit bättre. Något som är viktigt för att komma fram till bra beslut i en liten kommun. Det är väl i stort sett bara S som verkar fjärma sig från övriga och då ofta ihop med M. En märklig konstellation kan tyckas men det kanske blir så när det är de två som sitter på arvoderingarna. Något annat gemensamt kan inte jag se om man dristar sig till att läsa partiprogrammen iaf.
Men att vi kan få konstruktiva samtal för kommunens bästa tillsammans med C, FP, KD och MP tror jag gagnar både Götene kommun och alla kommuninnevånare på sikt. Lokalt handlar det ju inte så mycket om partipolitik. De flesta frågor löser man ju med en sund diskussion och en portion sunt förnuft om bara viljan finns.
Men S med Åsa Karlsson som Selmossons efterträdare verkar köra på i samma gamla hjulspår som tidigare. Och när det kniper då har de sitt M där som stödparti när egenintressena styr framför kommuninnevånarnas bästa!
På något annat sätt kan iaf inte jag tolka de märkliga turer och förslag som kommer i dagen nu.
Och till väljarna kan jag bara ge rådet: Lyssna inte på vad man säger att man vill göra, utan se till hur man har röstat i de olika omröstningarna i fullmäktige under den senaste mandatperioden.
 
Sund demokrati?
 

Svammeldalen över för denna gång.

Stor har den blivit politikerveckan i Almedalen och säkerligen är det intressant att vara där och diskutera politik i en hel vecka. Seminarierna är säkert också intressanta, ja de, plus att träffa allehanda intressanta personer att stöta och blöta sina åsikter med,
men,
partiledartalen är ju enbart rappakalja i de flesta fall. Jonas har ju iaf konkreta förslag med bärighet i detta med att avskaffa vinstintressena i välfärden. Annars är det mest PR-trick och lite putslustiga raljeranden om motståndarna.
Statsministern hade t.o.m mage att påstå att Moderaterna var för rättsstaten och mot korruption????????
De lovade redan i februari 2011 att de skulle redovisa partibidragen.
Antingen tror han att folk är så urbota korkade att de inte inser detta eller också har han en rejält stor skruv lös? Att bara kunna med att stå och "blå"-ljuga inför folk på det sättet hade i min ungdom lett till ett kok stryk och några timmar i skamvrån. Och denne pajas skall vara vår statsminister.
Idag avslutades allt med Annie "Thatcher" Lööf. Inte ett enda konkret politiskt förslag! Men hon ville minsann åtgärda allt som de redan misslyckats med att åtgärda och det skall ske nästa mandatperiod. Jag mår illa bara jag ser henne! Hon ogilar folk som ljuger har hon sagt men hon kunde inte ta ställning om det var Maud eller statsministern som ljög i NUON-affären. Synd att hon inte fick frågan om partibidragen då, som centern påstår sig vara för att redovisa men varje gång i riksdagen röstat med M och SD liksom övriga allianspartier emot.
Undra på att folk har politikerförakt sen!
 
 

Litene?

Folkpartiet i Lidköping och Götene gör gemensam sak och plockar fram den gamla frågan om sammanslagning av Lidköping och Götenes kommuner. En fråga som dykt upp på dagordningen till och från under ganska många år. Ja vi får väl se om det blir någon diskussion kring detta i den stundande valrörelsen. Gissar att det är Pär Johnsson i Lidköping som vill försöka profilera sin egen person mer än att det skulle vara någon större seriositet bakom utspelet. Har dock för egen del öppna ögon inför en ev diskussion om saken.
 
 
 

RSS 2.0