Splittrade Moderater på riks, i Lidköping och i Götene.

Trots det underbara sommarvädret så närmar sig september och valet i rask takt. Och ju närmare vi kommer desto desperatare verkar Moderaterna bli, lokalt såväl som på riksplanet.
Vem minns inte Anders Borg för två år sedan som kallade snabbtåg för "science fiction och robust olönsamma"!
Nu är det valår och då är det plötsligt en framtida satsning på dessa science fiction tåg som gäller för Moderatena hur robust olönsamma de än är, Ytterligare en "historisk" satsning? Ja ja, det är enkelt att ställa ut framtida löften som man vet att man aldrig kommer att behöva ta ansvar för.
 
I Götene hade man på förhand tänkt sig att fösa fram påläggskalven från Skara, Marcus Källander. Vem som tagit det beslutet (eller inte) vet jag inte, men när det blev provval hos Moderaterna så ville man iaf annorlunda. Det blev istället den sympatiske Lars Waldefeldt som vann valet. En annan tänkbar kandidat, Niina Stenander, hade tackat nej till första platsen. Men men, med moderaterna kan man aldrig veta säkert. I dagens tidning har nu Niina ändrat sig och tänker satsa på en personvalskampanj. Kanske hon blivit inspirerad över riksmoderaternas lappkast, vad vet jag? Men det säger en del om hur dålig sammanhållningen är i det partiet. Knappast dugliga att styra en kommun! Och det är väl det minsta Götene behöver idag, veligpettrar som inte ens kan enas inom sitt parti, tvärtom!
Men det är väl egot framförallt kanske även på det lokala planet? Skickar med ett litet tips till Moderaterna i Götene i form av en bild som får avsluta detta inlägg nederst ;-)
 
Så var det Moderaterna i Lidköping. Där man hoppade av hamnstadsprojektet som man själv varit mest pådrivande till att genomföra. detta gjorde man i total enighet sa man. Tydligen var det bara fullmäktigegruppen som hade denna enighet. ja de som var på mötet. I kallelsen stod det inte ens att man skulle ta ett så avgörande beslut om hamnstaden, vilket gjorde att vissa prioriterade annat framför detta möte. Så kan man missbruka demokrati även inom de egna leden.
I ren desperation över att sen ha bitit sig själva i svansen med detta utspel så dammar man av det sedan länge avdankade kommunalrådet Svante Hemberg (Bertils "pondus" räckte tydligen inte till). Han har i insändare attackerat Kjell Hedvall (S) och påtalat hur fel han har när han säjer att det finns en spricka i Moderaterna. Tydligen har Svante missat allt vad kommunefullmäktige heter för där kan man gå in och lyssna på när Bertil Jonsson yrkar för kommunstyrelsens förslag till lösning angående flytten av Micore (båttilverkare) och Annica Håkansson (M) går upp och yrkar på återremiss för att hon anser att förslaget kan vara lagstridigt. Då har man talat med varandra på gruppmötena? Ha ha ha. Ja det är smått patetiskt att man kan ställa till det så i ett parti enbart för att det är valår! Finns ingen regeringsduglighet hos det partiet!
 
 
Inte till salu!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0