Gott Nytt År!

 
 
 
 
 

Lögnerna fortsätter från Götenes kommunledning!

Ja Götenes kommunledning förnekar sig inte. Den nya ledningen är tydligen lika goda kålsupare som den gamla var. Man avslutar året med att skicka lögner till Förvaltningsrätten.
I sitt svar på vår överklagan hävdar man nu att den sk borgen trots det undermåliga underhållet är väl värd sitt pris.
Man skriver: "Underhållet för Borgen är inte eftersatt i sådan utsträckning att köpeskillingen för densamma inte är rimlig och skälig."
Annat skrev man i fullmäktigehandlingarna när man ville ha 5,8 miljoner i extra aktieägartillskott för att kunna skriva ner värdet till 0.
Då skrev man: "Detta medför att att det finns en osäkerhet om värdet av byggnaden ............."
 

Själv skulle jag vilja påstå att det finns inget värde alls för Götene kommun med byggnaden. Särskilt inte om Åsa Karlsson (S) får som hon vill och jämnar den med marken.
 
I Skara säger tillträdande kommunalrådet Fredrik Nordström (S) som avslutning på en lång intrevju: "Man kan tycka vad man vill om oss, men man ska kunna lita på att vi står vid vårt ord."
 
Det verkar vara ohyggligt långt mellan S i Skara och S i Götene!
 
S-Götene personifierat!
 
 
 
 

Tack för 2013!

Tack Alliansen för arbetslinjen! ”Det skall löna sig att arbeta”. Därför har vi högre skatt på arbete än på inkomst av kapital!

 

Tack Alliansregeringen för att ni fortsatt inte klarat av att lösa problemet med massarbetslösheten trots alla löften om motsatsen sedan 2006!

Anders Borg lovade senast att arbetslösheten skulle vara nere på 5% 2014. Han har knappt ett dygn på sig.

 

Tack för att ni samtidigt lyckats sänka sysselsättningsgraden sedan 2006, det var inte heller vad ni lovade!

 

Tack för den fortsatt höga ungdomsarbetslösheten, mer än var fjärde ung är arbetslös. Det är 5,2 procentenheter mer än när ni tillträdde 2006. Arbetslinjen är verkligen lyckad!

 

Tack för att ni också lyckats öka andelen som varit långtidsarbetslösa mer än 2 år, med snart 200% jämfört med oktober 2006.

 

Tackförattni samtidigt har urholkat arbetsmarknadsutbildningen från allt vad meningsfullt innehåll innebär. Riktiga jobb lovade ni ja.

 

Tack för alla skolkonkurser och alla vinstintressen inom välfärdssektorerna. Varför skall skattepengarna gå till det som är avsett när de kan ge så stora vinster till några få. Att Moderaterna är intimt förknippade med Carema och andra kan väl inte heller ifrågasättas. Vänner skall väl stötta varandra, om andra betalar?

 

Tack för att ni hade Angeles Bermudez-Svankvist som chef för AF. S hade ju haft Bosse Ringholm!

 

Tack för FAS3 som ni gjort till Sveriges enskilt största arbetsgivare. Riktiga jobb lovade ni ja.

 

Tack för att ni fortsatt skickar allt fler ur trygghetssystemen och hänvisar dem till kommunernas försörjningsstöd (socialbidrag) istället. Inte många arbetslösa har någon a-kasseersättning idag!

 

Tack för alla ni tar assistansersättningen från totalförlamade. Ni ”värnar” verkligen de som drabbats av olycka.

 

Tack för att ni fortsätter att öka klyftorna i samhället. Andelen personer som lever under ”låg ekonomisk standard” ökade med 40% mellan 06-10. Samtidigt ökade andelen personer med ”långvarig låg ekonomisk standard” med 67%. Ert sätt att ”hålla ihop” Sverige?

 

Tack för ni (06-12) ökat skillnaden i nettoinkomst mellan kvinnor och män med 40%.

 

Tack för att ni ökat den relativa barnfattigdomen med över 30%

 

Tack för att ni ökar andelen otrygga anställningar för dem som fortfarande har ett arbete.

 

Tack för att ni fortsatt värnar om valhemligheten. För Alliansen är det viktigare att kunna korrumperas, tydligen. Köp en skattesänkning eller avreglering, ingen får reda på sanningen ändå!

 

Tack för att ni sänkte bolagsskatten istället för att utbilda de redan arbetslösa till de yrken som trots allt efterfrågas. Arbetsmarknadspolitikens anslag är ju nere på 0,9% nu, trots den värsta ekonomiska krisen någonsin. Under 90-talskrisen var dessa anslag 3%.

 

Tack för den återigen ”historiska” ökningen (900miljoner) av anslagen till järnvägsunderhållet (9 miljarder totalt). Bankerna fick 16 miljarder på ett bräde när bolagsskatten sänktes.

 

Tack för att ni fortfarande inte fått stopp på bankernas bonusfester trots allt gläfs från Anders Borg under dessa år. Nu har ni ju möjliggjort ”historiska” bonusfester också.

I Schweiz folkomröstades och stiftades lag mot detta. Men de är väl inte lika ”demokratiska” som oss, med Alliansmått mätt?

 

Tack för de sänkta pensionerna. Fattigpensionärerna är väl de enda som har lite att avvara enl. er!

 

Tack för att ni fortfarande inte ställer krav EU angående svenska kollektivavtal i Sverige.Det är ju enklare att bara påstå att manvärnardensvenskamodellen. Att utländska bemanningsföretag fortsatt tillåts dumpa lönerna och skicka ut svenska medborgare i arbetslöshet måste väl ändå vara bra för någon? Frågan är vem?

 

Tack för att ni fortfarande inte bryr er om EU:s kritik mot visstidsmissbruket. EU regler som är till gagn för löntagarna är väl inget att bry sig om.

 

Tack för att ni ”förenklade” arbetskraftsinvandringen så att ”kvalificerad arbetskraft” fortsatt tillåts utnyttjas under slavliknande förhållanden inom framförallt städ och restaurangbranscherna..

 

Tack för fortsatta avregleringar, den senaste är Bilprovningen. Att sälja av anläggningar till ett utlandsbaserat bolag som inte klarade att själva finansiera affären var ju inget bekymmer. De fick ju låna av Bilprovningen för att köpa Bilprovningen. Låter sunt? Men det sägs ju ge valfrihet. Istället för EN statlig Bilprovning i ex. Lidköping blev det EN privatiserad och det måste ju öka valfriheten enormt. Priserna har ju iaf gått upp!

 

Tack för att ni fortsatt låter utländska företag plundra vårt land på mineraltillgångar. Varför skall de betala för något vi tillhandahåller gratis? Och infrastrukturen runtomkring kostar väl inget heller?

 

Tack för att ni tar ansvar för statens finanser genom att fortsatt svälta kommuner och landsting och samtidigt fortsätta vältra över nya kostnader de samma. Att den kommunala konsumtionen sjunker spelar väl ingen roll så länge staten är ”bäst i klassen” ekonomiskt. Att kommunerna konsumerar av privata näringslivet kanske ni inte tänkte på?

 

Tack för att ni åter ger oss ett ordentligt budgetunderskott utan att ni investerar, -87 miljarder 2014. Det är verkligen ansvarsfullt!

 

Tack också för era ”historiska” satsningar på försvaret så att de kan försvara allt er politik (skattesänkningar) åstadkommit. Iaf en vecka, i bästa fall!

 

 

 

Gott nytt år!

 

 


 


  


 

 

 

.

 


 


 


Storhetsvansinne med 2 mandat?

"ny regering bestående av MP och S och kanske något parti till bildas"
Så uttrycker sig Göran Larsson MP på FB idag. Göran som för övrigt utropat sig själv som kommunlrådskandidat med de 2 mandat de idag har i Lidköpings fullmäktige.
På en direkt fråga till Göran om han kan förklara sitt "regeringsuttalande" lite närmare, så svarar han som vanligt med att undvika att svara vad han menar och enbart svarar vad de säger nej till. Vad det gäller MP blir detta då:
"ny regering bestående av MP och S och kanske något parti till bildas !"
"öppnar förstås upp för V också"
Så uttalar man sig om man inte vågar stå för vad man egentligen menar. För vad han egentligen säger är att om inte S och MP får egen majoritet så kan man tänka sig att bilda regering tillsammans med FP, C, KD, M, var för sig, men inte som allians.
Vad det enligt mig egentligen handlar om är att S och MP helst bildar regering tillsammans med major Björklund och FP. Flörtarna i de senaste partiledardebatterna har ju varit lätta att genomskåda. Att de helst inte vill ha med Vänsterpartiet är ju tydligt med de högerorienterade partistyrelser man har i både S och MP och som inte ens följer deras kongressbeslut.
Men vad är det då som förenar dessa tre borgerliga light-partier? Jo naturligtvis är det skolfiaskot! MP och borgarna stod för idiotin med friskolereformen. S stod för kommunaliseringen. Om även MP var med i det racet vet jag faktiskt inte och har inget intresse av att ta reda på heller. Vinstintresset har de ju också gemensamt. Inte med MP,s och S medlemmar, men partistyrelserna är ju överens om att det ska finnas kvar.
Demokrati=Folkstyre ?
Men det är bra för Vänsterpartiet att de visar redan nu, att om Vänsterpartiet ska vara med och regera så blir det på undantag från MP och S. Högern inom dessa två partier är riktigt otäck! Jag hoppas att Jonas avkräver dem besked snart om vilken regeringskonstellation de egentligen helst vill ha.
Finns ingen anledning att Vänsterpartiet skall medverka i valrörelsen och verka som S o MP,s samvete i frågorna om dessa vinster i välfärden. Problemet för MP o S är att då är det inte så mycket kvar som skiljer dem från borgarna.
Så kräv korten på bordet Jonas! Ju förr desto bättre!
 
 

 

En härlig avrundning på annandagen!

Villa tvålade till Vänersborg i annandagsbandyn med 6-2. Det känns riktigt gött även om jag själv missade matchen. Vänersborg brukar grisspela när det inte går deras väg så ur den synvinkeln missade jag inget. Då kommer det betydligt mer spelande lag framöver till Lidköpings vackra arena. Men det känns ändå extra gött att man tvålade till Vänersborg idag!
 
Samtidigt kom det ett annat positivt besked idag. Reinfeldts förtroende är på kraftigt nedåtgående. Det borde det enligt mig varit för länge länge sedan. Men bättre sent än aldrig!
 
 

God Jul o god fortsättning!

I morgon är en annan dag, sjöng Christer Björkman en gång i tiden. En självklarhet kan man tycka.
I morgon är en annandag, sen är julen över för detta år och vi närmar oss det sk "supervalåret" i rask takt.
Lokalt så hoppas man verkligen att väljarna skall visa sitt missnöje mot hur Götene kommunfullmäktige vanvårdat demokratin under mandatperioden och se att det finns trovärdiga alternativ.
Ett väldigt bra exempel för oss i Vänsterpartiet att lyfta fram är Fagersta där Vänsterpartiet sedan många år nu har egen majoritet. En kommun som tidigare vanvårdades av en trött och oengagerad socialdemokrati till en av Sveriges absolut sämsta kommuner. På många sätt finns det likheter mellan Fagersta före V, och Götene idag.
Fagersta hade utflyttning, dålig ekonomi och en stor pensionsskuld. Idag har Fagersta inflyttning, en god ekonomi i balans och pensionsskulden är avbetald. Ja, Fagersta är idag en av Sveriges främsta kommuner på de flesta plan. Så skulle det kunna bli i Götene också.
 
Men i Götene går turbulensen vidare inom politiken. Nu senast gällande oppositionsrådet, för övrigt en tjänst som under mandatperioden missbrukats å det grövsta av alliansen och S. Man har helt sonika behållit arvoderingen oavsett om man suttit i opposition eller verkat inom majoriteten.
Nu hade Moderaten Anne-Marie Widegren lämnat in sin avsägelse till det senaste fullmäktigemötet och i god tid utsett Centerns Susanne Andersson som ersättare. Lite märkligt då S nu styr i minoritet och alliansen inte är något parti. Hur som helst så hade S tydligen anslutit sig till vår linje i Vänsterpartiet (att posten då bör gå till tredje största parti) lagom till fullmäktigemötet och då drog Anne-Marie Widegren tillbaka sin avsägelse innan frågan kom upp på bordet. Detta gjorde allianspartierna lite förbittrade verkade det som och det uttalades en del missnöjesyttringar mot S bakom kulisserna.
 
Frågan är vad som kommer att hända på nästa fullmäktige? Är allianspartierna så förbittrade att de t.o.m kan lägga ett misstroende mot Åsa Karlsson (S)?
Då är det intressant hur undertecknad skulle ställa sig till det? I frågan om just oppositionsrådet så har jag ju inget att invända, men så som Åsa Karlsson hanterat frågan om Medeltidens Värld så borde jag ju instämma i ett misstroende omedelbart. Men detta tål väl en och annan fundering över helgerna nu. Kan bli en intressant start på 2014?
 
 
 

Den före detta majoritetens överenskommelse i Götene.

Eftersom det råder en del oklarheter inom den före detta majoriteten (S, M, C, FP, KD och MP) om vad de egentligen kom överens om tidigare, så lovade jag idag att publicera deras överenskommelse eftersom jag sparat den. Man har lite svårt att erkänna tydligen att man var överens om att styra kommunen gemensamt. Fakta visar annat! Debatten har kommit i ropet lite nu i samband med den turbulens som uppstod angående oppositionsrådet, som i den tidigare majoriteten också ingick i den. Härlig kommun där majoriteten hade både kommunalrådsposten och oppositionsrådsposten.
 
 
 

Är det dags för misstroendevotum i Götene?

När Götene fick ett nytt kommunalråd i Åsa Karlsson (S) efter Kenth Selmosson (S) så fanns det vissa förhoppningar om att kommunen skulle ta iaf ett halvt steg framåt gällande ett mer demokratiskt förhållningssätt i kommunarbetet. Tyvärr verkar det som om detta kommer på skam!
Detta har jag tydligt märkt nu bl.a. i det ärende vi överklagat om kommunens köp av byggnaden borgen på området Medeltidens Värld. Man inväntar inte ens överklagandetidens utgång av fullmäktigebesluten innan man skrider till verket med sina redan förutbestämda planer som naturligtvis kommuninnevånarna får betala. Och man bygger sina diskussioner med påståenden som är direkta lögner och som motsägs av kommunens egna handlingar. Mer än häpnadsväckande!
Ett annat ärende gäller kommunledningen som också kommer att finnas skäl att återkomma till här med vidare detaljer.
Men först måste dimmorna skingras lite!
 
 

Moderat-cencur av Annika Håkansson i Lidköping!

Moderaten Annika Håkansson tycks ha inlett någon slags personlig häxjakt i svartmålning av Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall (S).
Men när jag kommenterade hennes blogginlägg med Moderata oförrätter ur verkliga livet (bl.a. Götene) och att Bertil Jonsson (M) yrkade bifall till det som Håkansson ansåg tveksamt ur laglighetssynpunkt då var det stopp!
Då cencurerade hon bort mina kommentarer med motiveringen att hon inte publicerar kommentarer om de inte rör innehållet i bloggen.
Ett bra föredöme för det Moderata hyckleriet! Minns 2011 och debatten som uppstod när Moderaterna under de första sex månaderna det året dyrt och heligt lovade att redovisa bidragsgivarna till partiet. Annika Håkansson deltog även i den debatten, men inte har Moderaterna redovisat något än. Man tillsatte istället en fördröjande enmansutredning för att slippa undan denna redovisning även i nästa års valrörelse. Så missbrukar man demokratiska fri och rättigheter på Moderatmanér. Annika Håkansson är alltså en del av det etablissemang som förespråkar möjligheten till korruption istället för demokratisk öppenhet. Av detta märker man dock inget på hennes blogg!
????????
 

RSS 2.0