Tack för 2013!

Tack Alliansen för arbetslinjen! ”Det skall löna sig att arbeta”. Därför har vi högre skatt på arbete än på inkomst av kapital!

 

Tack Alliansregeringen för att ni fortsatt inte klarat av att lösa problemet med massarbetslösheten trots alla löften om motsatsen sedan 2006!

Anders Borg lovade senast att arbetslösheten skulle vara nere på 5% 2014. Han har knappt ett dygn på sig.

 

Tack för att ni samtidigt lyckats sänka sysselsättningsgraden sedan 2006, det var inte heller vad ni lovade!

 

Tack för den fortsatt höga ungdomsarbetslösheten, mer än var fjärde ung är arbetslös. Det är 5,2 procentenheter mer än när ni tillträdde 2006. Arbetslinjen är verkligen lyckad!

 

Tack för att ni också lyckats öka andelen som varit långtidsarbetslösa mer än 2 år, med snart 200% jämfört med oktober 2006.

 

Tackförattni samtidigt har urholkat arbetsmarknadsutbildningen från allt vad meningsfullt innehåll innebär. Riktiga jobb lovade ni ja.

 

Tack för alla skolkonkurser och alla vinstintressen inom välfärdssektorerna. Varför skall skattepengarna gå till det som är avsett när de kan ge så stora vinster till några få. Att Moderaterna är intimt förknippade med Carema och andra kan väl inte heller ifrågasättas. Vänner skall väl stötta varandra, om andra betalar?

 

Tack för att ni hade Angeles Bermudez-Svankvist som chef för AF. S hade ju haft Bosse Ringholm!

 

Tack för FAS3 som ni gjort till Sveriges enskilt största arbetsgivare. Riktiga jobb lovade ni ja.

 

Tack för att ni fortsatt skickar allt fler ur trygghetssystemen och hänvisar dem till kommunernas försörjningsstöd (socialbidrag) istället. Inte många arbetslösa har någon a-kasseersättning idag!

 

Tack för alla ni tar assistansersättningen från totalförlamade. Ni ”värnar” verkligen de som drabbats av olycka.

 

Tack för att ni fortsätter att öka klyftorna i samhället. Andelen personer som lever under ”låg ekonomisk standard” ökade med 40% mellan 06-10. Samtidigt ökade andelen personer med ”långvarig låg ekonomisk standard” med 67%. Ert sätt att ”hålla ihop” Sverige?

 

Tack för ni (06-12) ökat skillnaden i nettoinkomst mellan kvinnor och män med 40%.

 

Tack för att ni ökat den relativa barnfattigdomen med över 30%

 

Tack för att ni ökar andelen otrygga anställningar för dem som fortfarande har ett arbete.

 

Tack för att ni fortsatt värnar om valhemligheten. För Alliansen är det viktigare att kunna korrumperas, tydligen. Köp en skattesänkning eller avreglering, ingen får reda på sanningen ändå!

 

Tack för att ni sänkte bolagsskatten istället för att utbilda de redan arbetslösa till de yrken som trots allt efterfrågas. Arbetsmarknadspolitikens anslag är ju nere på 0,9% nu, trots den värsta ekonomiska krisen någonsin. Under 90-talskrisen var dessa anslag 3%.

 

Tack för den återigen ”historiska” ökningen (900miljoner) av anslagen till järnvägsunderhållet (9 miljarder totalt). Bankerna fick 16 miljarder på ett bräde när bolagsskatten sänktes.

 

Tack för att ni fortfarande inte fått stopp på bankernas bonusfester trots allt gläfs från Anders Borg under dessa år. Nu har ni ju möjliggjort ”historiska” bonusfester också.

I Schweiz folkomröstades och stiftades lag mot detta. Men de är väl inte lika ”demokratiska” som oss, med Alliansmått mätt?

 

Tack för de sänkta pensionerna. Fattigpensionärerna är väl de enda som har lite att avvara enl. er!

 

Tack för att ni fortfarande inte ställer krav EU angående svenska kollektivavtal i Sverige.Det är ju enklare att bara påstå att manvärnardensvenskamodellen. Att utländska bemanningsföretag fortsatt tillåts dumpa lönerna och skicka ut svenska medborgare i arbetslöshet måste väl ändå vara bra för någon? Frågan är vem?

 

Tack för att ni fortfarande inte bryr er om EU:s kritik mot visstidsmissbruket. EU regler som är till gagn för löntagarna är väl inget att bry sig om.

 

Tack för att ni ”förenklade” arbetskraftsinvandringen så att ”kvalificerad arbetskraft” fortsatt tillåts utnyttjas under slavliknande förhållanden inom framförallt städ och restaurangbranscherna..

 

Tack för fortsatta avregleringar, den senaste är Bilprovningen. Att sälja av anläggningar till ett utlandsbaserat bolag som inte klarade att själva finansiera affären var ju inget bekymmer. De fick ju låna av Bilprovningen för att köpa Bilprovningen. Låter sunt? Men det sägs ju ge valfrihet. Istället för EN statlig Bilprovning i ex. Lidköping blev det EN privatiserad och det måste ju öka valfriheten enormt. Priserna har ju iaf gått upp!

 

Tack för att ni fortsatt låter utländska företag plundra vårt land på mineraltillgångar. Varför skall de betala för något vi tillhandahåller gratis? Och infrastrukturen runtomkring kostar väl inget heller?

 

Tack för att ni tar ansvar för statens finanser genom att fortsatt svälta kommuner och landsting och samtidigt fortsätta vältra över nya kostnader de samma. Att den kommunala konsumtionen sjunker spelar väl ingen roll så länge staten är ”bäst i klassen” ekonomiskt. Att kommunerna konsumerar av privata näringslivet kanske ni inte tänkte på?

 

Tack för att ni åter ger oss ett ordentligt budgetunderskott utan att ni investerar, -87 miljarder 2014. Det är verkligen ansvarsfullt!

 

Tack också för era ”historiska” satsningar på försvaret så att de kan försvara allt er politik (skattesänkningar) åstadkommit. Iaf en vecka, i bästa fall!

 

 

 

Gott nytt år!

 

 


 


 



 


 

 

 

.

 


 


 


Kommentarer
Postat av: Anna Kelemen Ejstes

Byter ordet i min sinne " Tack" med " Förbannad " ;)

2014-01-04 @ 16:03:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0