Överklass-safari, genialt!

Hörde på P1 igår kväll där denna safari debatterades. Det är fel att peka ut folk som överklass och man glömmer att det finns människor bakom, sa kritikern av safarin. Vad överklassen tycks glömma är att det finns människor bakom "grupperna" arbetslösa och sjuka också. Alliansen har ändå inga problem att försämra ersättningarna och kasta ut dem ur trygghetssystemen för det. Bristen på självinsikt hos överklassen är total!

 


Intressanta tankegångar inom S-rörelsen nu.

Att det råder en djup splittring mellan S-toppen och gräsrötterna inom S råder knappast något tvivel om. Partiets kovändning i europaktsfrågan sedan Juholt "eliminerats" bekräftar detta ytterligare. Skall bli mycket intressant att höra hur man från S skall försvara sitt ställningstagande i riksdagsdebatten. Troligen har de inga eller enbart väldigt väldigt vaga faktiska argument.
Annat är det med deras stabila gräsrötter. De vet vad och hur partiet borde agera för att agera i enlighet med rörelsens riktiga ideologi. Partiledningen verkar fortsatt enbart se till kapitalets intressen. Stefan Löfven kommenterade hos SVT europakten och inte med ett enda ord nämnde han arbetsrätt eller lönedumpning. Knappast en slump.
Jag fick intressanta tankar från en äkta socialdemokrat via mailen. Jag tycker de är så bra så de är värda ett blogginlägg.

"Stefan Löfvén ny partiordförande.. Vad tycker jag om det?

Bloggar är ju till för att tycka saker om saker. Just den här bloggen är ju lite trist eftersom de flesta här tycker likadant med några variationer. Nu tänkte jag tycka lite om vår nya partiordförande.


1990 sökte jag medlemskap i IF Metall.

Det kom en representant till skolan, jag gick en hantverkslinje, och talade sig varm om facket, varför man skulle vara med och allt det där. Han talade för de redan frälste, de flesta av oss var arbetarbarn, uppväxta i arbetarområden med arbetande föräldrar. Vi visste redan vad det handlade om.

Han blev lite paff, Metallgubben. Han hade inte mycket att tillföra. Istället blev det öppen debatt om arbetsmaknadsrelaterade frågor och EG som det hette då. EG var en het potatis i arbetarbostäderna, vi hade precis infört tiokronan när de började yra om nå't EMU och nya valutor.


Nåväl, allt väl så långt. Jag var medlem i ett mycket starkt fackförbund. Jag kände mig verkligen säker och trygg. Vi visste att vi stod inför en knakande ekonomi och mycket riktigt så kom också finanskrisen samma år som vi skulle ut och jobba. De flesta av oss gick rakt ut i arbetslösheten. Men vi hade full A-kassa direkt på avslutningsdagen. Det kändes tryggt att vara med i IF Metall.


Åren gick och jag blev ganska bekant med personalen på Metalls kontor i Norrköping. En dag var det dock inte så roligt att komma dit. Jag fick veta att jag hade en skuld till facket på lite över tio tusen kronor. De påstod att jag hade jobbat och därför fått ersättning felaktigt. Jag hade jobbat kvällar på en radiostation, jag hade en överenskommelse med radiochefen att jag undervisade några mediastudenter i radiokunskap och talteknik mot att jag fick gratis sändningstid några timmar i veckan. Ingen ersättning i rena pengar. Visst stack han till mig lite stålar då och då men det var ingen lön, snarare ett tack för att jag höll hans station levande och attraktiv. Jag drog både lyssnare och elever till hans utbildning.


På något sätt hade Metall fått nys om detta, kanske hade de lyssnat på programmet? Det blev långa samtal med högsta hönset på Metall, jag fick mer och mer känslan av att det inte alls handlade om någon oredovisad inkomst, det låg något annat bakom. Visst gjorde det det, de hade fått en statistikanalys och jag var en av dem som förstörde deras statistik. Jag hade varit arbetslös för länge. De sa att jag hade satt i system att leva på A-kassa (för man blir ju så rik på det) och jag borde ha skaffat ett längre arbete vid det här laget. Jag skulle om jag kunde, sa jag och gjorde som jag brukar när någon myndighet klagar på mig. Arbetsförmedlingen, facket, socialen etc har alla fått samma replik: Anställ mig så löser vi problemet.


Precis som alla de andra så ville han inte det utan han krävde att jag skulle avsäga mig mitt medlemskap så skulle de stryka skulden. Vilken skuld?


Okej, jag vill inte vara med i ett förbund med så dålig attityd. Jag gick över till Bygg-nian istället, något fack måste man ju vara med i tänkte jag. Bygg-nian ville inte ha mig som medlem utan lämpade över mig på Metall igen utan mitt godkännande. Som av en slump fick jag ett annat jobb precis då och blev medlem i HTF istället där jag snabbt blev nominerad till ledamot i den lokala klubben och kort därefter skyddsombud.


Mina erfarenheter av IF Metall är således inte de bästa men Stefan kanske är bättre än den lokalavdelning jag tillhörde, man kan ju hoppas.


Annars då, en arbetare som ordförande för ett arbetareparti? Det kan ju inte bli bättre. Men varför är jag misstänksam? Varför är Aftonbladet så lyriska över denne Stefan som annars inte synts till sedan lönedumpningen på Volvo? Varför är alla högersossar (förlåt Göran, jag vet att du påstår att det inte finns såna men du är ju en av dem så vad skulle du säga annars) så glada och lyckliga åt denna gamla svetsare på en akademikerpost? Det är nåt lurt här..


Jag tänker tillbaka till Juholtarns glansdagar. Vad hände där egentligen? Jag håller med Löfvén, Juholt är lite av en modern August Palm, han väckte verkligen den socialistiska andan i folket till liv. Han är nog, som många antyder, bättre på att tala och inspirera än att leda. Det är ingen skam i det, vi behöver såna också, nu mer än någonsin. Han är verkligen bra på det också och jag står fortfarande bakom honom oavsett vad som egentligen hände. Han utstrålar kämpaglöd och socialismens grundsjäl. Men vad hände under tiden medan media fick oss att titta åt ett annat håll?


Visst är det många av oss som anar fula fiskar i grumliga vatten. Det här med Juholt var bara en comedia divina. Det var aldrig meningen att han skulle leda partiet, han var en marionett och jag börjar fundera på om han inte var med på noterna. Varför är han annars så hemlighetsfull och vägrar idogt att svara på mail? Han är den första som inte har svarat på något av mina brev i hela riksdagen. Jag tror minsann att det här var planerat. Det kanske var meningen att någon annan skulle fram, kanske till och med Stefan för det gick väldans fort att hitta honom.


På tisdag säger Jämtin att beskedet om vem som ska utnämnas kommer på fredag. På onsdag kväll eller torsdag morgon får vi via Stefans hulda moder veta att Stefan är den nya ordföranden. Det var snabba bud! Det känns ju som om detta redan var färdigt under det sista VU mötet med Juholt, kanske var det detta man diskuterade? Fick Juholt kanske själv utse sin efterträdare?


Jag bryr mig inte längre. Att vi medlemmar inte har med styret att göra det har vi fått klart och tydligt redovisat för oss de senaste månaderna. Jag tror nog att Stefan kan bli en rackarns bra ledare med lite hjälp och hejarop. Men vad är det som grumlar bilden i bakgrunden?


Under de senaste dagarnas turbulens så får vi en nyhet i förbigående. Mellan rubrikerna om Juholts avgång och Stefans utnämnande så nämns det i förbigående att Socialdemokraterna har kommit överens med Alliansen om vad som ska stå i kraven till EU angående den hemligaste pakten sedan Watergate. Vem skrev under detta, när hade de möten om detta, var det några underhuggare som skrev det här? Alla höjdarna var ju upptagna med att utse nya och tacka av gamla partiordföranden.


Nu är överenskommelsen på plats och nu jublar alla över det nya fyndet; en knegare (som inte har jobbat på många många år) har krönts till knegarskapets härskare. Jippi hurra vad vi är bra. Alla Juholts rygghuggare jublar och alla Juholts ryggdunkare jublar (alla utom Göran Persson om ni såg det på installationstalet). Varför är alla plötsligt sams och ense? Jo, charaden är över nu, ner med ridån för nu har den feta damen sjungit sin högsta ton. Pakten är avklarad så nu behöver vi inte spela fler rackarspel. Effektivt har Socialdemokraterna gått bakom ryggen på sina medlemmar och angett sina krav till den pakt som en Socialdemokrat aldrig borde godkänna. Pakten som alla har sagt nej till, även i partitoppen. Men nu är det klart, nu kan vi vända blickarna framåt och glömma det som varit. Juholt är allas bästa kompis, det finns inte längre några sms-ande läckor i VU och höger och vänster är samma sak för nu är vi alla enade bakom supersvetsaren HURRA!


Till och med Lena Mellin jublar och det är det som gör mig så orolig.. Tycker hon att något är bra så måste det vara åt helvete!


Nu ska jag dock inte kasta grus i maskineriet, Jag tror att Stefan Löfvén kan bli mycket framgångsrik. Detta i synnerhet om hans kärlek till Mäster Palm är äkta och till yttermera visso om han gör slag i saken och utnämner Håkan Juholt till sin land-och-rike-runt-resande agitator och medlemsvärvare och partipolitiska inspiratör tillika. Det kommer han att vinna på ty Juholtarn har mången beundrare i stugan och på fäbacken. Nu måste han bara bevisa att han är den inbitna Socialdemokrat han påstår sig vara. Minsta tecken på att han är en av många i raden av maktens marionetter så kommer han att falla som en pannkaka rakt ner i träsket där allsköns patrask likt folkpartister och kristdemokrater vältra sig i vanmakt och misär. Men han var inte korkad vår käre Löfvén. Omedelbums efter utnämnandet begav han sig å färde till lönekontoret och införskaffade sig en fallskärm. Det låter väl som en riktig arbetarhjälte?


Men, handen på hjärtat arbetarebröder och systrar, vem skulle inte göra detsamma. Jag skulle det i alla fall. Om någon kom och erbjöd mig ett av rikets högsta tjänster med en lön på 144.000 så skulle jag nog se till att kunna dra ut på det så länge som möjligt. Lätt kommet, lätt förgånget som det heter. Vi har ju alla sett vad som händer med äkta Socialdemokratiska ledare. Palm och Branting fängslade, Palme skjuten, Juholt uthängd och avrättad i media... Den enda som klarat sig verkar vara herr Carlsson men han tog ju in oss i EU så han klarade sig precis från galgen. Eller skulle vi det förresten? Jag tror faktiskt inte att jag skulle det. Om jag visste att 100.000 medlemmar satte sin fulla tillit till mig som ledare så skulle jag nog tänka efter både en och två gånger innan jag satte mig själv i första rummet. Om inte annat så skulle jag inte våga annat för vem vill ha 100.000 människor emot sig i en mörk gränd..


Lycka till Stefan. Jag tror på dig, eller jag tror att jag tror på dig. Jag vet tyvärr inte vem du är som mitt parti sätter på en så hög piedestal. Jag hoppas att du är den du säger att du är. Om inte kommer Socialdemokraterna att tappa så många medlemmar att du till slut kommer att leda ett av landets minsta och snabbast krympande parti någonsin.


Vi riktiga Socialdemokrater här ute i myllan sätter vårt hopp till dig. Tappar du kompassen någon gång och börjar förirra dig åt höger för att ryggdunkarna kommer därifrån så kan du alltid kolla med oss, vi vet vilken som är den rätta vägen. Glöm aldrig medlemmarna ty det är vi som bygger partiet och håller det levande. Några av dina företrädare råkade glömma det men du vet bättre, inte sant? För du har väl inte glömt hur det var där på fabriken i Ö-vik.. Maktens judaspengar glittrar vackert i förrädarens solnedgång men Socialisten bryr sig inte om pengar. För Socialisten är hedern och principen värt tusenfalt varje liten glimmande dinar. Men det där har du koll på för du är en av oss eller? Du får övertyga mig helt enkelt. Jag har inte fått mitt samtal från en riksdagsledamot än så du kan ju passa på att bli den personen, det skulle övertyga mig. Du kan få min adress så kan vi ta en kopp kaffe och diskutera arbetsmarknadsåtgärder broder till broder, vad sägs om det?"

Passar väl bra att i sammanhanget också göra lite reklam för Stefan Sigfrieds bok.


Privata vinster, offentliga förluster och inskränkt demokrati!

Ja det är Europakten! Detta köper alltså sossarna utan att ens kräva ett socialt protokoll så att vi slipper lönedumpningen i Sverige!
Vems intressen företräder sossarna och LO? Har du svaret så skriv det gärna. Vad jag kan se så företräder de inte de som betalar medlemsavgiften längre.
Läs mer hos Jonas Sjöstedt.
Lika barn leka bäst!


Borg talar mot sig själv!

Åtskilliga ggr inför krisen 2008 så hörde vi Anders Borg säga att: -vi har samlat i ladorna under de goda åren för att ha när det kommer sämre tider.
Nu vill Anders Borg promt ha med oss i Europakten som rakt motsatt vad Borg tidigare påstått istället vill göra nedskärningar när de dåliga tiderna kommer.
Varför får aldrig Anders Borg svara på denna motsägelse?
Jonas Sjöstedt har en utmärkt artikel i ämnet hos SVD idag.

Motsägelsefull i alla bemärkelser!

Målning av Tord Andersson Lidköping

Hur nära är krisen?

Europakten skall mot allt sunt förnuft stressas fram inom EU. Stora och viktiga beslut stressas i "normala" fall aldrig fram av annars normalt sett kloka personer. Men i en verkligt pressad situation händer saker även med de som annars anses vara samhällets klokaste, och då tar även dessa människor de mest irrationella och dåliga besluten. Är det detta vi nu ser hända inom EU med europakten?
Kanske är krisen redan ett faktum för de styrande, så att resten av processen är ett spel för gallerierna så att kapitalet kan rädda så mycket som möjligt åt sig själva innan folken lämnas åt sina öden?
Man vill ju inte tro att det förhåller sig så illa iaf inte i Sverige. Vi är ju "bäst" i klassen enl. Reinfeldt och Borg?
Varför vill då dessa båda herrar så promt tvinga in oss i denna pakt som cementerar nedskärningspolitiken (och arbetslösheten) för vanligt folk men skyddar bankerna till 100%? Kan det vara så att de är livrädda att det skall gå för oss som det gjorde för Irländarna? De kanske helt enkelt är rädda för att vi skall stå utan hjälp om vi ställer oss utanför denna pakt? Ja klicka på länken nedan så kan ni se hur det ser ut på Irland där nybyggda hela samhällen står tomma. Moderna spökstäder. Nu planerar man att riva dessa områden utan att någon någon gång ens flyttat in. Ansvar för ekonomin? Man ser inte värdet i det som människor byggt och skapat, man ser enbart värden i sedlar, eller siffror i en dator som egentligen inte har något egenvärde alls. Varför låter vi detta vansinne fortgå?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8653238.stm

Jag fick en intressant text av en klok (och äkta) socialdemokrat (det finns såna också) i detta ämne och som även behandlar Göran Perssons orättfärdiga och sneda "gloria". Mycket läsvärt.

"Som jag nämnde förut, kan regeringen vara rädd för en bostadskollaps och därmed följande bankstöd, och att regeringen vill låna pengar från fonden? Vem vet? Märks att de börjar få kalla fötter nu, Sten Nordin (m) var ju ute och varnade för bubbla. Så dags nu när de pumpat ut tiotusentals nya bostadsrätter på marknaden som är högbelånade. Moderaterna är inget konservativt parti, utan något slags nyliberalt mischmasch, som ser till att berika sina kompisar på vår bekostnad. Jag har inget emot rika människor som jobbat ihop sina pengar själv, men hur många såna finns det? Enklare att stjäla mina pengar via skattsedeln genom att ge bort gemensam egendom.

Tänker på hur man finansierade uppbyggnaden av järnvägarna på 1870-talet, att staten lånade upp och byggde ut för att de var i nationens intresse, de politikerna skulle anse det var stöld det som försiggår nu. Göran Persson och hans gäng lade grundstenarna till vad som försiggår nu, på 90-talet. Han räddade inte Sveriges ekonomi som det påstås nu, en flytande krona och draghjälp från utlandet räddade oss den gången, hans nedmontering av välfärden då, förlängde bara 90-talskrisen. Priset får vi betala nu i form av en kollapsande infrastruktur och ett socialt sönderfall, alliansen har ytterligare drivit på situationen genom att kompensera de fallande reallönerna med en privat skuldsättning som ger illusionen av välstånd. Men nu är det payback time...."(S)veket kom per omgående!

S har gjort upp med regeringen och accepterat europakten! Jag är inte förvånad, vilket jag också tidigare skrev. När Juholt "är ur vägen" så kommer sossarna att acceptera pakten. Nu är det ett faktum.
Hoppas nu att V står beredda att ta emot alla besvikna sossar? Kommentarerna var många redan efter beskedet att Stefan Löfven skulle bli ordförande. Aldrig mer S, var en genomgående kommentar. Och jag förstår dem, det finns inget behov av S på riksplanet. Moderaterna finns ju där. Samma politik när det väl gäller!
Läs mer hos Jonas Sjöstedt


Carl B Hamilton (FP) välkomnar Löfven som S-ordförande!

Ja tydligare kan det väl knappast bli hur katastrofalt dåligt detta val är för löntagarkollektivet! Carl B Hamilton är ju fullständigt "blåst" och drivs ju enbart av politiska floskler och eget tyckande, fakta göre sig icke besvär!
SVT

S verkar definitivt ha gett upp!Två "bra" saker med Stefan Löfven!

Han är marginellt mindre dålig än Wanja Lundby-Wedin.
Vi slipper honom som ordförande för LO.


Grattis högern till Löfven!

Stefan Löfven föreslås som ny S-ledare enl. SVT. Mannen som gång efter annan svikit löntagarna och lagt sig platt för arbetsgivarna. Ur den synvinkeln gräver S sin egen grav!
Stefan Löfven är också kärnkraftsförespråkare. Det kan bli intressant att se hur detta kommer att utvecklas isf över tid. Samarbete med V och MP lär vara uteslutet och hur skall C ställa sig inom borgerligheten med ett kärnkraftsförespråkande S ? Denna fråga kan dock få en hel del S väljare att gå tillbaka från Moderaterna tror jag. Folk är rädda om sina jobb och litar inte riktigt på att vi kommer att klara energiförsörjningen utan kärnkraften.
Han är ju också EU-vänlig, så nu kanske Reinfeldt hinner få med sossarna i Euro-pakten. Löfven lär inte ställa några krav om sociala protokoll eller annat, han nöjer sig med att skriva ett brev som protest i efterhand.
För löntagarna kan man ju konstatera att Löfven lagt sig platt i alla frågor av betydelse. Lönedumpning skulle ju aldrig förekomma, han var för EMU och han tycker det är ok med individuella lönepotter som spelar ut löntagarna mot varandra.
Löfven är mer mån om fackets aktiekapital än om att ta vara på de enskilda medlemmarnas intressen. Han är ju en av dem som också tjänat en bra hacka på div. styrelseuppdrag tack vare fackets aktieägande.
Med dessa synvinklar kan man ju tro att det kan bli en intressant utveckling med denne man vid S rodret, man rör definitivt om i grytorna iaf. Men Löfven är definitivt en återgång till de sossar som förlorade valet 2006.
Och löntagarkollektivet som helhet kan ju glömma att få ngt stöd av denne högersosse. Det kommer fortsatt att handla om ören till löntagarna och miljoner till företagsledningarna och Löfven själv, alltså fortsatt djupt ökade klyftor! Fy f..!


Carema Care utmärker sig igen!

En 63 årig undersköterska sparkades med omedelbar verkan för att hon i sitt jobb som skyddsombud skrev en kritisk rapport om verksamheten till Arbetsmiljlöverket. Hon var den andra som på kort tid fått lämna sitt arbete på Kvarngården i Vetlanda.
När skall det bli ett stopp på privatiseringseländet? Dags att vakna ordentligt snart svenska folk!
Läs mer hos SVT.

Av Tord Andersson Lidköping

Kommer ni ihåg Maud Olofsson (C)?

Nu har hon tagit plats i Clintons "expertgrupp" i Washington. Som tack för vad? Ett väl utfört arbete i USA:s tjänst?
Läs mer hos: SVD

Have a nice time Maud!


Företagshat orsaken till kritiken mot Bildt, enl. Bildt!

Den oföritlige Carl Bildts kritiserade styrelseuppdrag i Lundin Petroleum beror alltså enl. Carl Bildt själv på att det finns ett företagshat i Sverige. Trots att Bildt när han vill bedyra sin oskuld motsägs av Lukas Lundin själv så anser han sig fortfarande oförvitlig.

"Det verkar som att man i Sverige tror att det finns en oljekälla under varje bensinstation. Man har ingenting emot bensinstationer, men allting som levereras till bensinstationer är moraliskt förfärligt, förkastligt och fördömligt, säger Carl Bildt till Veckans Affärer."

Så vill vi ha bensin så får vi tydligen acceptera lite folkfördrivningar och folkmord enl. Bildt då, eller hur menar han?

Läs mer hos: svd/Carl Bildt
Gjorde film om skuldkrisen, blev påkörd och dog.

Den grekiske filmregissören Theo Angeloupoulos gjorde en film om landets skuldkris. På tisdagen blev han under inspelningarna påkörd av en motorcyklist och dog. SVD skriver om det i en liten artikel idag. Det framgår inte av artikeln något om hur det gick med motorcyklisten eller om han avvek från platsen.Jonas i TV4:s Nyhetsmorgon.


Saab-muséet räddat!

Trollhättans stad räddade det fantastiska Saab-muséet när man vann budgivningen i konkursboet. En viktig händelse tror jag även för försäljningen av det övriga bolaget. PR värdet av att muséet fortsatt finns kvar intakt i Trollhättan är nog svårt att uppskatta i kronor och ören men helt klart är det av betydande värde för en ev. köpare. Blir det Kinesiska Youngman så tror jag att Trollhättans stad mycket snabbt kan få tillbaka de insatta pengarna i muséet, om inte annat så i form av sysselsättning. Bra jobbat Trollhättan!


Björklunds (FP) problem, han saknar fakta!

Debatt i aktuellt mellan Jonas Sjöstedt och Jan Björklund. En debatt som visar på tydliga skillnader. Sjöstedt bygger sin argumentation på fakta om vad som faktiskt står i den sk Europakten medan Björklund enbart bygger sin argumentation på att det är bättre att vara med än att inte vara det. Fakta har han inte överhuvudtaget och idag blir väl ingen förvånad längre över detta.

En flumpolitiisk FP pajas!


V fick rätt igen!

SKL säger nu att det behöver rekryteras 420 000 nya medarbetare fram till 2020! Minns hur det lät från Alliansens sida när V i valrörelsen ville satsa på 200 000 arbeten i välfärdssektorn?
Det vore väldigt kul om någon från Vänsterpartiets riksdagsgrupp kunde ställa frågan till Reinfeldt, och inte minst hur han i så fall tänkt lösa behovet och när?
Läs mer hos SVD

Vänsterpartiets "dilemma" verkar vara att man alltid är två steg före alla andra?.


Vad kostar rovdjurspolitiken?

Såg på Landet Runt igår där de hade ett litet reportage om den varghona som nu två ggr flyttats till södra Sverige men båda gångerna vänt tillbaka till norr. Varje flytt hade enl. programmet kostat 500 000 kronor. Alltså en miljon bara för dessa två meningslösa flyttar. Vad kostade det sedan att få hit vargen från Ryssland från början? Samtidigt håller heltidsanställda vargspårare koll på var vargen befinner sig, detta är knappast gratis det heller. Jag undrar om det finns något tak för hur mycket varje varg får kosta innan man anser att det är för mycket?
Djurägare kan ju också få bidrag till bättre stängsel vilket också är en kostnad som faller tillbaka på vargen. Och vad är samhällsnyttan, förutom att någon eller några får möjlighet att anordna vargsafari? Är nyttan verkligen större än besvären?
Det vore faktiskt lite intressant att se vilken årlig budget det finns för att lyckas få en vargstam i landet?
I vår kommun sparar majoriteten 80 000 kr på läromedel i skolan, det sparas på mjölken i skolbespisningen m.m m.m. Prioriterar vi verkligen rätt?


Carina Olsson (S) personifierar sossekrisen.

I en artikel hos Lidköpingsnytt skriver Carina Olsson från Lidköping att man nu måste koncentrera sig på att få ut sin politik. Problemet är väl att de inte vet vilka politiska ställningstaganden de skall göra. Några tycker si och andra tycker så. I slutet av artikeln säger Carina att den viktigaste frågan är de ökande klassklyftorna.
Ja de senaste 27 åren har dessa klyftor stadigt ökat och under 23 av dessa år har sossarna styrt. Undra på att de har problem!
Följande citat ur artikeln påvisar ju också sossekrisen och vilken uppförsbacke de har innan denna kris ens kan börja bearbetas.

"Widar Andersson , chefredaktör för Folkbladet Östgöten(s)  tillika ledamot i Caremas Advisory Board samt Daniel Färm , tidigare pressekreterare i olika s-sammanhang och nu byråchef för PR-firman Progress, redan publicerat varsitt inlägg på Newsmill där de pläderar för en förnyelse av partiets politik och en brytning mot ”den tillbakablickande partikulturen”."

"Rättelse på Lidköpingsnytt 23/1:

Från Carema meddelas i dag:

- Widar Andersson har varit medlem i ett råd som var en rådgivande funktion till vår dåvarande VD Ann-Sofi Lodin, som slutade i somras. Då lades rådet ner."Det verkar som en delning av partiet är det enda som kan lösa de uppenbarligen fundamentala motsättningar som finns under ytan.

Tycker att Uno Svenningsons låt passar bra i sammanhanget!


Även LO är i kris!

Det är inte enbart sossarna som har kris inom arbetarrörelsen. Även LO har ju sin kris och denna kris får en osökt att dra paralleller till S-partiets kris. Ja inte krisen i sig men oförmågan att förstå den och framförallt orsaken till den.
När S bestämde sig för att vara för EU så hängde ju LO på i detta race. Inte så konstigt att de sedan tappar medlemmar när man ser alla avarter som medlemsskapet lett till och som drabbar löntagarna. Något som både LO och S lovade aldrig skulle kunna inträffa.
Det är alltså EU-politiken återigen som är det stora spöket.
En annan sak är LO:s och fackförbundens stora aktieinnehav. Ledningarna sitter i en massa styrelser och uppbär fina ersättningar privat för detta. Man har alltså dubbla lojaliteter och frågan är då om man verkligen sätter en enskild medlems intressen framför sitt egna aktievärde? Oavsett vilket så undergräver dessa frågor allvarligt förtroendet för LO.
Nu står alltså S utan partiledare igen. LO skall snart välja ordförande efter den mycket svaga Lundby-Wedin. Medlemmarna göre sig icke besvär naturligtvis. Ja medlemmarna ja. Läste att man var väldigt nöjda i LO nu för att de "bara" hade tappat 25 000 medlemmar 2011. Bästa resultatet under hela 2000-talet skrev de i LO tidningen. Minst dåliga resultatet under 2000-talet hade jag nog föredragit att skriva om jag skrivit det själv. Men det säger väl en del om krisen detta också?Juholts avgång föga överraskande.

Att S är ett parti i kris behöver ju knppast skrivas. Men det är förvånande hur svårt man har att komma fram till en analys om varför.
Något som visade på detta var när man valde Mona Sahlin till partiledare. Hade man haft någon kontakt med väljarkåren då, så hade man insett att det valet var fullständigt vansinnigt för partiet.
När sedan Juholt valdes så hade processen fram till detta val redan varit förödande då det lett till stora personliga påfrestningar och motsättningar. En som verkligen fick känna av detta var Thomas Östros. Sättet som han sedan avtackades på var ett riktigt lågvattenmärke. Baylan fick en enorm bukett rosor av Juholt och Östros stod ensam vid sidan av med en ynka ros som tack. Vuxenmobbing på hög nivå och den händelse som direkt fick mig att inse att Juholt verkligen inte var en man som borde få chansen att leda Sverige. Han blev nu också enbart en parentes i den socialdemokratiska historien.
Men de grundläggande politiska problemen för S är jag personligen övertygad om står att hitta i deras Europapolitik och deras framtvingande av EG medlemsskapet med fackets hjälp. Det var definitivt droppen som fick bägaren att rinna över för många på verstadsgolven. När sedan allt som Vänsterpartiet varnat för har slagit in, det ena efter det andra som ex. lönedumping och sossarna fortsatt ville ge sken av att de hade situationen under kontroll så var krisen ett faktum. Sossarnas kris är alltså enl. mig inte en fråga om dagspolitiska frågor, utan att man i en slags storhetsvansinne (G.P.) övergav sina grundläggande politiska ideal till förmån för "den store" (G.P. igen) ledarens personliga önskemål om att bli historisk. Göran Persson var den som definitivt slog sista spiken i sossekistan när han genom att bedriva borgerlig politik (vilket han blev tvungen till tack vare globaliseringen genom EU) som slog mot de som hade det sämst samtidigt som han lät klyftorna i samhället eskalera.
Så om sossarna skall lösa sin kris så tror jag att de måste göra upp med sin ideologiskt rent felaktiga europapolitik. Men kommer de dit? Nej risken är nog lika stor att de nu istället går i rakt motsatt riktning och antar europakten eftersom Juholt nu är "ur vägen". Då lär deras ras fortsätta och vi i Vänsterpartiet får tacka och ta emot den tillströmning av väljare som lär komma då.


Är Reinfeldt korkad eller enbart dum?

Ja Reinfeldt gjorde en slät figur i partiledardebatten. Nitad av både Juholt och Jonas Sjöstedt och därtill tjatade han flera gånger om vem som var oppositionsledare.
Såvitt jag vet så har vi inte tvåpartisystem i Sverige så rimligtvis är då alla partiledare för partier som inte ingår i Alliansen oppositionsledare.
Är detta svårt för Reinfeldt att begripa, eller är han rentav så urbota dum?

Målningen är gjord av Tord Andersson Lidköping.


MP struntar i löntagarna!

I en debattartikel i DN ang. europaktens vara eller icke vara för Sverige så kräver MP ett permanent undantag från ett svenskt införande av euron. Tydligen kan MP i så fall tänka sig att rösta för denna europakt.
Det som är märkligt i sammanhanget är att MP genom sin artikel stadfäster en allt borgerligare ställning för partiet. Inte med ett ord kräver man, eller ens nämner ett socialt protokoll för att skydda de svenska löntagarna mot den osunda konkurrens och lönedumpning som idag redan är ett stort bekymmer på arbetsmarknaden. Varför?
Jonas Sjöstedt har ju gett dem bollen, både S och MP genom att ställa frågan. S verkar ju glädjande nog ha nappat, men MP struntar tydligen blankt i det. Tråkigt för sveriges löntagare men ändå bra för både S och V på sikt tror jag. Ingen som verkligen bryr sig om miljön eller miljöpolitiken på allvar kan ta ett parti seriöst som vill påstå att de är för ett hållbart samhälle med en borgerlig politik. Därför tror jag att MP i samma takt som att de nu närmar sig de borgerliga också undergräver sin egen trovärdighet. Varför gör de då detta? Jag tror det är så enkelt som att den nuvarande (liksom den förra) MP ledningen har makten som främsta utgångspunkt och genom att närma sig makten så tror man att man även kommer att nå framgångar i någon enstaka miljöfråga. En farlig väg för dem tror jag.
Då är definitivt Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt inne på rätt väg när Jonas klart och tydligt sammanfogar miljöpolitiken med den ekonomiska. Något han också uttalat och som skiljer partierna kraftigt åt till Vänsterpartiets och miljöns fördel.
MP är definitivt idag ett löntagarfientligt parti, tyvärr.

Vissen maskros!


Svartbygge ok, svartbygge ej ok.

I Lidköping saknar alliansen allt vad konkret politik heter, därför letar man hela tiden istället fel och brister hos den styrande majoriteten i form av S, V, Mp. Det senaste exemplet är värmeverkets nybyggnation av sin anläggning. Styrelsen har av ngn anledning missat att ansöka om bygglov och tydligen skall nu ev. åtal väckas för detta. Har själv inga direkta synpunkter på detta annat än att det är synnerligen klantigt av styrelsen och bolagets VD.
Samtidigt i Grannkommunen Götene där alliansen styr ihop med S så har en ombyggnation skett av Apotekets lokaler eftersom de ville minska sin yta. När man påbörjat denna ombyggnation så kom man på att det behövdes bygglov för ändamålet. Ställningstagandet man då gjorde var att strunta i denna miss och avsiktligt fortsätta ombyggnationen för att inte hyresgästerna skulle bli drabbade.
Två paralella fall där allianspartierna i ena fallet ondgör sig över hanteringen och i det andra fullständigt ignorerar gällande lagstiftning.
Man slåss likt don Quiotte mot väderkvarnar!
Det som egentligen är intressant i sammanhanget är hur beslutsvägarna varit? Att kommunen skulle neka sig själv bygglov är knappast troligt, varken i Lidköping eller Götene. Det är troligen denna vetskap som gjort att byggnationerna fortsatt i båda fallen. Att sedan försöka vinna några billiga politiska poäng på en sån här fråga är nog att i förlängningen skjuta sig själv i foten.
Detta beteende är dock symtomatiskt för alliansen, man försöker ständigt göra en höna av en fjäder i brist på egen konkret politik!


Annie Lööf gjorde bort sig hos Epstein i P1!

Decentralisering är en viktig fråga för Centern enl. Annie Lööf i radioprogrammet Epstein i P1. På följdfrågan hur hon får ihop detta med att Centern ställer sig positiva till europakten svarar Annie Lööf att: - decentralicering för henne är att beslut skall fattas på rätt ställe. Vem som skall avgöra vad som skall anses vara rätt ställe det kan hon nog bara svara på själv? Annie Lööf påminner alltmer om ormen i paradiset. Hon talar iaf alltid med kluven tunga!


Intressant partiledardebatt!

Det var en del intressanta inslag i partiledardebatten idag. Att Jonas skulle vara bra hade jag nog förväntat mig, men att han är så fantastiskt bra, genom att bara vara den person han är imponerade verkligen. Sveriges nästa statsminister?
En annan som går från klarhet till klarhet men i rakt motsatt riktning är ju Fredrik Reinfeldt. Fullständigt dränerad på politiska förslag så gav han enbart ett uttryck för en som verkligen tröttnat på det han gör eftersom han inte längre vet vad han skall göra. Att han som statsminister nedlät sig till att försöka kasta fram det gamla kommunistspöket i debatten visade med eftertryck också hur tom han är på politik! Men Jonas nitade honom snabbt med ett rappt svar.
Inte blev det bättre för Reinfeldt när t.o.m. Juholt nitade honom ang. alla offentliga inrättningar som Moderaterna sålt ut till slump och reapris.
Då var han helt körd den trötte Reinfelt. Det enda han förmådde hacka fram var att: - det trodde han inte på. En sak är säker, han kommer inte att vara statsminister efter nästa val, det var hur tydligt som helst i dagens debatt!
Här är länken till listan som Reinfeldt vägrade tro att den fanns: Stockholmsrean. se

Han har krympt ordentligt nu denne annars så storkäftade egocentriker!


Kommunallagen måste skärpas!

"Campingen i Kristinehamn utökades och rustades upp för nio miljoner kronor, på inrådan av en konsult. Sen fick konsulten själv köpa campingplatsen – för fem miljoner kronor."

Detta citat är hämtat från Uppdrag Gransknings reportage om campingplatsen i Kristinehamn. Parallellen till Götene och Äventyrslandet är slående. Kommunen plöjer ner pengar i en anläggning som kommer en eller flera privata entrepenörer till del och skattebatalarna står för allting. Det var närmast komiskt att höra det Moderata kommunalrådet i Kristinehamn stå på fullmäktige och hävda att: "-detta är vår enda chans ............." I stort sett ordagrant som Kenth Selmosson uttryckte sig när Äventyrslandet skulle arrenderas ut till Bert. Tillvägagångssättet var också identiskt, inget anbudsförfarande, ofullständiga och rent felaktiga underlag och ett pris som är rena kompispriset. Till på köpet så lät den tänkta köparen i Kristinehamn kommunen stå för alla kostnader första säsongen eftersom köpet inte gått igenom eftersom det överklagats. Men inkomsterna tog han hand om själv. I Götene betalade inte heller Bert för elen o.s.v. och då gjorde kommunen det istället. 1 månadshyra betalade Bert det är allt. Hur förvaltningsrätten kan godkänna sådana här rena fiffelaffärer visar att systemet inte fungerar.

Det måste till en skärpning av kommunallagen! Om minsta avvikelse från verkligheten förekommer i underlag för liknande beslut så ska det gå att överklaga och få en annulering av besluten. Dessutom måste kommunerna tvingas till offentliga anbudsförfarande så att bästa möjliga pris erhålls. Som det är nu är det fullständigt oacceptabelt, särskilt när vi har så långa mandatperioder som 4 år. Detta missbruk och bedrägeri måste få ett slut så fort det någonsin går. Det undergräver allt vad förtroende heter!Kor(s) i taket!

Sossarna säger nej till Europakten trots allt. Jättebra, hoppas det är bestående denna gång bara. Får man inte in ett socialt protokoll som medger undantag för att svenska kollektivavtal skall gälla alla som arbetar i Sverige så finns det ingen anledning att säga ja till denna Europakt. Bryssel skall definitivt inte sätta agendan för vår arbetsmarknads eller ekonomiska politik! Även en blind sossehöna kan tydligen finna ett korn ibland!


Bra enat nordiskt Vänsterinitiativ!

En helt enig nordisk Vänster presenterar förslag för att reglera den ohejdade liberala marknadsspekulationen. Det är Vänsterpartierna i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Grönland, Färöarna och Island.
Läs deras utmärkta artikel och förslag på DN.

Det får vara nog med spekulationsbubblor nu!


Alliansdemokratur!

En underbar kommentar i SVD i anslutning till artiklarna om bemanningsföretagen. Stämmer väldigt väl in på Alliansens Sverige av idag.

"Demokrati är underbart, men det finns inte längre här i Sverige, Vi lever i en demokratur.
Från Wikipedia.
"I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps."

Någon som inte håller med?


Juholt har kraftsamlat ...........

bara för att trampa i klaveret det första han gjorde. Ja man kan inte annat än att skratta åt eländet. Men att anklaga alliansen för samarbete med SD innan ens SD kommit in i riksdagen, ja det borde väl ngn i deras partiledning förstått att man inte kan göra. Jag skrev för ett tag sen att S närmar sig 20% i opinionsundersökningarna, men nu undrar jag om det ens kommer att stanna där? Att Juholts dagar nu definitivt är räknade därom torde inte råda några tvivel. För S del är det nog viktigt att det blir så snabbt som möjligt. Har de kraften att samla ihop sig? Jag tvivlar faktiskt.


Alliansen förstår aldrig konsekvenserna av sina ogenomtänkta beslut!

Nu ligger det ett friskoletillstånd upplagt på Blocket.se för försäljning. 500 000 kr är utgångsbudet och du får då ett tillstånd och ett skolnamn. Lokaler och lärare får man själv skaffa.
Jan Björklund säger sig nu vara oerhört provocerad av detta. Men det är ju hans och Alliansens ogenomtänkta beslut p.g.a. sin iver att till varje pris privatisera som är orsaken till detta. Det är ju i snart sagt varje fråga de driver igenom i riksdagen som de får backa och göra om p.g.a. att det alltid är något de missat. Påminner inte så lite om det lokala styret i Götene för den delen.
Läs mer hos SVD.


Anni Lööf (C) på defensiven!

Joans Sjöstedt och Annie Lööf debatterade vården i Agenda. Det är patetiskt att höra Lööf försvara den privata vanvården med att misstag också begås i de kommunala verksamheterna. Vad hon inte tycks inse är att riskkapitalbolagen systematiskt vanvårdat för att spara (tjäna) pengar medan det i de kommunala fallen handlar om enskilda händelser. Inser man inte den skillnaden så skall man nog inte debattera överhuvudtaget. Detta är dock ett argument att starkare peka på för oss så att folk verkligen förstår skillnaden.


Jonas vs Annie Lööf i Agenda ikväll om vården.

Denna debatt vill man ju knappast missa. Vågar man ge förhandstipset att Jonas står för sakligheten med bakgrundsfakta och Annie Lööf i vanlig ordning slänger sig med ett antal floskler?


Jonas i Ekots lördagsintervju.

Jag brukar uppskatta Tomas Ramberg som utfrågare i lördagsintervjuerna, men när han frågade ut Jonas Sjöstedt blev jag något besviken. Han försökte pressa Jonas om varför V privatiserar i de kommuner de styr när man rikspolitiskt säger sig vara emot och så drog han upp Fagersta som exempel. Här borde Ramberg ha ringt Stig Henriksson och tagit reda på fakta innan han försökte pressa Jonas, för sanningen om Fagersta är att Samhall får städa i hemtjänsten ibland. Inte mycket till privatiseringar alltså.
Lokalt härhemma så hade jag en Moderat som alltid drog upp samma sak så jag skrev till Stig och ställde frågan. Svaret presenterade jag i en debattartikel och därefter var det slut på tjatet från denne lokale Moderat. Men Ramberg borde ha uppdaterat sig lite bättre som sagt, nu sjönk han en aning i trovärdighet hos mig iaf.
Hör hela Lördagsintervjun här: Ekots lördagsintervju


Villa på hugget igen!

En relativt enkel seger för Villa-Lidköping mot Tillberga i Sparbanken Lidköping Arena idag. 8-3 efter 3-2 i paus skrevs resultatet till. Det märktes att Villa hade full koll trots det jämna pausresultatet. Belle frågade i halvlek vad jag trodde och jag sa att de kommer att göra 4, 5 snabba i andra, och det visade sig ju stämma ganska bra.
Enda plumpen i protokollet denna match var när Tillberga tilläts göra sitt andra mål. Villa lämnade hela isen vidöppen så det var bara att sätta full fart för Tillbergaspelaren och pytsa in bollen. Sånt utrymme får man inte ge något lag. Annars spelade Tillberga bra i första halvlek medan de var chanslösa i andra. Tabellen börjar se bra ut för Villa nu. Sakta men säkert uppåt till en 4:e plats.

Det är fantastiskt att gå på bandy i den vackra arenan.


Legaliserad kriminalitet?

Följande text är hämtad från Dagens Arena angående Moderaternas avknoppningar.

 

”Stockholms sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldts närmaste medarbetare, biträdande sjukvårdslandstingsråd Lars Joakim Lundquist, känner personligen Ulf Hallum som är högste chef på vårdcentralen Serafen. Ulf Hallum var en de sex läkare som, när vårdcentralen Serafen avknoppades år 2008, fick köpa verksamheten av landstinget för knappt 700 000 kronor.

Serafen har nu enligt Vänsterpartiet sålts till vårdföretaget Capio – som ägs av riskkapitalbolagen Nordic Capital och Apax – för minst 20 miljoner kronor.”Det är samma Moderater som slår sig för bröstet när de jagar fuskare i övriga bidragssystem eller kastar ut sjuka ur sjukförsäkringarna. Själva kan de och deras vänner roffa åt sig miljoner av skattebetalarnas tillgångar helt utan åtgärd. Är detta att ta ansvar för skattemedlen?

Hur de kan åtnjuta något förtroende överhuvudtaget är en fullständig gåta!

Kommer de att ha ert förtroende nästa gång?

 

 


Stefan Stern, fd stabschef S. Tur är väl det!

Stefan Stern är väl mannen som legat bakom S-partiets dekadens om jag inte missminner mig. Nu har han skrivit en debattartikel i DN med sina egna slutsatser om S-krisen. Efter att ha läst denna artikel så är jag inte ett dugg förundrad över att partiet har problem.
Helt klart är att den mannen alldeles för länge levt ett avskärmat liv långt borta från arbetsplatsernas verklighet. Han har enbart ett ovanifrån perspektiv vilket för övrigt genomsyrar även fackföreningsrörelsens företrädare.
För Stefan Stern verkar politik enbart vara ngn biform av dataspel eller brädspel där det gäller att lägga förslag som ger så många poäng som möjligt var för sig för att spelet skall vinnas. Problemet med detta tänk är bara att man saknar helheten och realismen.
I verkliga livet så hänger dessa olika politiska områden nästan uteslutande samman på ett eller annat sätt i vår vardag. Det som kan verka vara ett bra förslag inom ena området kanske blir kontraproduktivt på ett annat o.s.v. Detta bortser tydligen Stefan Stern helt ifrån.
Men det mest frappernade med hans inlägg i debatten och hans slutsatser är att han inte med ett ord nämner EU och det stora svek mot löntagarna som S var ansvarigt för. Detta visar verkligen på bristen av självinsikt. Det är tur att Stefan Stern är just fd stabschef. Det vore nog främjande för S om betydligt fler i den nuvarande partitoppen vore fd innan de nu formodligen återigen lär sälja ut löntagarna i en överenskommelse med Moderaterna ang europakten.
Stefan Stern har helt klart enbart ett ovanifrånperspektiv, jag själv har enbart ett underifrånperspektiv. Men jag hör hur uppgivet snacket är bland sossarna på arbetsplatserna där deras svekfulla politik mot det egna kollektivet pågått alltsedan EG anpassningen när resultatet visade sig bli tvärtemot vad sossarna lovat men Vänsterpartiet varnat för.
Sterns artikel.


Ska S svika löntagarna ännu en gång?

Reinfeldt tycker nu att Sverige skall gå med i europakten. Han vill dock inte ha bindande krav "påstår han" iaf. Han vill också ha en bred parlamentarisk uppgörelse i riksdagen för att gå med. S måste alltså vara med enl. Reinfeldt.
Lite smart så där för då slänger han över bollen till sossarna. Skall sossarna svika EU eller löntagarna? Löntagarna har de ju redan svikit så många ggr nu så tipset får väl hamna där. Resultatet syns ju också tydligt i deras alltmer vikande opinionssiffror, med all rätt. Sviker man sina väljare så gruvligt och under en så lång tidsperiod så kommer bakslaget per automatik. Det konstiga är att det inte kommit tidigare. Men det är väl traditionens makt som är så svår att bryta, annars hade detta ras inlett betydligt tidigare.
Skall bli intressant att se om S ställer sig bakom V-kravet om kollektivavtalen för att ratificera detta fördrag? Monica Green (S) hade en debattartikel idag där hon ondgjorde sig över de slavliknande villkor som förekomsten av utländska bemanningsföretag lett till när de kan verka utan svenska villkor. Jag påpekade detta för henne i ett svar sådet skall bli extra intressant att följa denna fråga nu.
Vill S permanenta massarbetslöshet och lönedumpning tillsammans med Moderaterna? Detta kan vara sista spiken i kistan för S. Bra eller anus, som Filip o Fredrig sa!
SVT

 


Momssänkningen, bra eller lika dålig som Carl Bildt?

Annie Lööf och Tommy Waidelich debaterade sänkningen av restaurangmomsen i SVT nu på morgonen. Ingen höjdardebatt precis, därtill var debattörerna alldeles för dåliga båda två. Och det är klart att försöker man debattera effekterna av en sån reform efter endast tolv dagar så kan det inte bli så mycket till debatt.
Helt klart är att regeringen riskerar en stor prestigeförlust om denna (enda) reform floppar helt. Fortfarande går mer än var fjärde ungdom arbetslös och alla dessa lär knappast få jobb i restaurangbranschen, så tillvida är ju denna reform redan ett fiasko.
Hur det sedan skall stärka Sverige i den globala konkurrensen det vet nog bara Reinfeldt och Borg. Men det förefaller korkat när det redan kommer varningssignaler från exportindustrin att som enda åtgärd i Sverige sänka restaurangmomsen..
Reinfeldt flaggar ju nu också för att det inte heller blir något femte jobbskatteavdrag under mandatperioden. Då har det alltså inga positiva effekter för landet att sänka skatterna, annars borde han ju sänkt dem mer för att få ytterligare fart.
Verkligheten börjar bli tuff för Reinfeldt att hantera nu när det gäller ekonomin iaf. Tur för honom att han tillfälligt kan flytta fokus till Etiopien och de fängslade svenska journalisterna där. Men lyckas de inte få dem fria efter en nådeansökan så ser det nog riktigt mörkt ut för regeringen Reinfeldt framöver. Särskilt med tanke på Carl Bildts smutsiga byk i denna fråga. Det vore nog nådastöten för Bildt som utrikesminister, även om han officiellt aldrig skulle få gå på grund av detta. Då hittar de på andra skäl till varför han lämnar, men det är betydelselöst i sammanhanget. Folket läser självklart mellan raderna i sådana här härvor.

Vi behöver inte en utrikesminister med oljefläckar på kavajen, som Jonas sa!


Allas lika värde!


Skillnad på läkare och sköterskor!

Om vårdpersonal skall strejka så är det av naturliga skäl vissa som inte får göra det av samhälleliga skäl. Men när det handlar om obekväm arbetstid verkar det bara vara att sätta sig på tvären lite så finns det alltid pengar.
I Linköping "belönades" sjuksköterskorna som beordrats jobba med 440 kronor för arbete på julafton. Men när kliniken som skulle ansvara för läkarbemanningen inte "fixade" att "hitta" en läkare till julbemanningen så köptes en läkartjänst in. Läkaren fick 30 000 för detta.
Varför beordrades inte en läkare att arbeta precis som i fallet med sköterskorna? Det här måste få ett slut! Undra på att samhället glider isär! Jag är också evigt trött på detta daltande med läkarna hela tiden. De verkar tro att de enbart har rättigheter men aldrig några skyldigheter!


Häpnadsväckande dålig journalistik!

Efter den tragiska olyckan på E20 utanför Vara där en hel familj bestående av två vuxna och tre barn utraderades inom loppet av ett ögonblick så har det mediala fokuset på vägens undermåliga standard åter aktualiserats. Nu är det Trafikverket som fått skarp kritik.
Även infrastrukturminister Hillevi Engström (M) intrevjuades i gårdagens TV-nyheter och det var här jag reagerade över den sanslöst dåliga journalistiken!
Hon sa i inslaget på frågan om när vägen kunde bli säker att: "- det tar nog tio år om man skall vara realistisk".
Vad är det som är så dåligt med detta då, kan man ju undra? Jo i Alliansens "historiskt stora" infrastruktursatsning som presenterades i höstas så hade man avsatt 2 miljarder till åtgärder av E20 fram till 2021. Detta räcker till att åtgärda två korsningar och till 30 km mötesfri väg vid Alingsås. Detta är alltså redan fastlagt i Alliansens "hitoriska" satsning. Så hur Hillevi Engström då skulle lyckas få vägen säker på tio år får man väl försöka utläsa i stjärnorna. Men det säger en hel del om hur man kritiskt bör granska deras lösmynta uttalanden.
Realistisk, var ordet i detta sammanhang.
Det är verkligen dålig journalistik att inte bättre kolla upp vad som redan är beslutat och sedan också låta dem oemotsagt få skönmåla sin egen dåliga politik!
Att sedan Cecilia Widegren (M) nu håller sig undan debatten efter denna tragiska händelse är kanske inte så konstigt. Hon har ju lovat i 20 år att alliansen vill bygga ut E20 till fyrfältsväg. Hon stod även bakom uttrycket "historisk satsning" i samband med de ynkliga 2 miljarder fram till 2021 som alliansen prioriterade när de själva hade avgörandet i sin hand! Realistiskt var alltså ordet!


Äntligen kom 6 timmars arbetsdag upp på agendan igen.

I samband med Vänsterpartiets kongress den gångna helgen så fördes åter kravet om 6 timmars arbetsdag upp på agendan igen. Det var sannerligen på tiden.

Alliansen med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg i spetsen hävdar ju att vi måste arbeta fler timmar. Men vad har de för fakta att bygga sitt resonemang på då? Har ni sett några?

 

I Frankrike sänktes normalarbetstiden från 39 till 35 timmar vid sekelskiftet. Lönerna sänktes inte (men utrymmet att höja dem krympte) och arbetsgivarna som anställde för att täcka upp för den kortare närvaron för de anställda fick kompensation genom lägre arbetsgivaravgift.
Detta finansierades till stor del med lägre kostnader för arbetslöshet. Kostnaden blev alltså i sammanhanget rätt blygsam för den franska staten.

 

Ja men Frankrike har väl inte heller så bra ekonomi, tänker ni kanske då? Nej de har väl sämre än oss, åtminstone om man får tro alliansen, men beror det på arbetstiden då?

Grekland har ju som alla säkert vet idag betydligt sämre ekonomi än både Frankrike och Sverige. Ja då jobbar väl inte de alls kan man ju förledas att tänka då, men så är inte fallet. De jobbar faktiskt 509 timmar mer/år än vad vi gör i Sverige. Ja men de går ju i pension vid 45 års ålder har man ju läst i tidningarna. Men inte heller detta är sant. Det är ytterligare en Moderatskröna. I Grekland är den genomsnittliga pensionsåldern 61,1 år medan den i ex. Frankrike är drygt 58 år.

Italien, är ju ett annat av krisländerna i Europa. Även där arbetar man fler timmar per år än oss.

I Frankrike är den faktiska arbetstiden 1554 tim/år, i Tyskland endast 1390, Danmark 1563, Norge 1407, Spanien 1654, Italien 1773 medan Grekland däremot har en faktisk arbetstid om 2119 tim/år och vi här hemma i Sverige arbetar 1610 tim/år.

Så det kanske inte vore så bra om vi skulle arbeta mer då,trots allt? Eller vad skulle faktaunderlaget vara för detta? Fler som arbetar fler timmar och ännu fler som åker ut i arbetslöshet?

 

Nej det är sannerligen dags att gå ner till 6 timmar. Det finns inga fakta som talar emot. Enbart samma gamla skrönor och domedagsprofetior som användes då vi gick ner till 8 timmars arbetsdag.

Vi behöver en politik för full sysselsättning, inte Alliansens massarbetslöshet!

 

Källor: Ekonomifakta och Du & Jobbet.

 


Föräldraförsäkringen!

Jag skrev en motion till kongressen ang. föräldraförsäkringen. Anledningen var det ganska kompakta motstånd man möter på jobbet och fritiden när vårt förslag från partiet i frågan kommer på agendan. Folk tycker att det är upp till dem och deras familj att bestämma själva hur de vill ha det. Låter lika rimligt som det är felaktigt. Men inte desto mindre så är det väldigt många som har denna uppfattning.
I min motion så föreslog jag att man skulle lägga ihop föräldrarnas inkomster och räkna fram, utifrån en procentsats en summa som sedan skulle dras av oavsett vem som var hemma av föräldrarna.
Partistyrelsen avslog motionen på ett väldigt väl motiverat sätt.
Dock kvarstår problemet att så många inte delar vår uppfattning och att då propsa på att införa något mot folks vilja kan få väldigt negativa konsekvenser. Folk är inte riktigt mogna för denna reform verkar det som.
Så till nästa kongress så får jag väl återkomma med motionen i en annan tappning. Det skulle isf vara att man inför individualiserad föräldraförsäkring och samtidigt utökar den så att båda föräldrarna var för sig då får den tid man har gemensamt idag. Då tror jag också att det skulle vara betydligt enklare att få allmän acceptans för vårt förslag.

Annars var det väldigt positivt att kongressen tog beslutet om att förbjuda bemanningsföretagen. En mycket viktig markering och en väldigt bra passning till S och MP om att ställa kravet att minst svenska kollektivavtal skall gälla alla som arbetar och verkar i Sverige. Och att man då ställer detta krav i samband med ratificeringen av EU fördragen i riksdagen. Fackföreningsrörelsen och S lovade jui samband med EG medlemsskapet att de svenska kollektivavtalen och den svenska modellen fortsatt skulle gälla i Sverige. Nu är det upp till bevis! Hur MP ställer sig kan ju vara mer tveksamt däremot, då tror jag faktiskt mer på SD i just denna fråga.

eller


Stäng glappet G.P.!

Brukspatronen och Moderaten som kallar sig Socialdemokrat, Göran Persson har nu tydligen fått bra betalt av näringslivstopparna för att gå ut och propagera för att Sverige skall ansluta sig till EMU-pakten för att lämna över makten över den svenska budgetpolitiken till Bryssel. Han har tydligen svårt att acceptera demokrati och att folket inte tyckte som honom. Syftet är väl att ytterligare desorientera ett antal sossar för att alliansen enklare skall få igenom detta i riksdagen. Folket lär aldrig mer få säga sitt efter att vi sagt nej till EMU. Jo förresten, en möljighet finns det och det vore att V fick egen majoritet!

En annan som var ute på irrfärd i dag igen var den lilla igelkotten här hemma som inte förstått att han borde sova nu. Det gjorde lite ont att se honom irra runt i snöovädret som nu är över oss. Kanske fär kalla honom för GP nu när han också är ute i ogjort väder!

En ny opinionsundersökning kom idag. MP fick 15% och S 23%. V hade också ökat knappt 2% men det var före Jonas Sjöstedt! Skall bli kul att se vad Jonas effekten får för inverkan om någon månad. Dock är det enbart undersökningar vilka inte har något med valresultat att göra. Att MP får så höga opinonssiffror är dock för mig ganska förvånande. man säger sig vara emot konsumtion i form av kött och alkohol samtidigt som man röstat för sänkt restaurangmoms! Verkar inte som om detta samband nått ut till folk riktigt än. men troligen är det ett antal desorienterade sossar som sagt att de nu stödjer MP. Men det kommer garanterat att ändra sig igen.

Fet o dryg!


Vi ska ha en utrikesminister utan oljefläckar på kavajen .........


Äntligen börjar det röra på sig!


Villa tog en härlig revansch på Vänersborg!

5-2 till Villa efter underläge med 0-2 i paus i Vänersborg dessutom var nog den bästa avslutning man kunde få på helgfirandet. Kungälv kan de ta revansch på i slutspelet. Heja Villa!


Vår nye partiledare!


Det här känns riktigt bra Jonas!!!!!

Äntligen, som Fylking utbrast! Jonas Sjöstedt blev vald till partiordförande för Vänsterpartiet. Ett alldeles strålande val och tillsammans kan vi nu alla medlemmar påbörja resan mot valseger 2014. Det var skönt att höra också Jonas använda detta uttryck "tillsammans" i sitt tacktal på kongressen. För det är endast tillsammans vi kan lyckas, tillsammans med Jonas!
SVT


Nej till delat partiledarskap!

Om än knappt så vann partistyrelsens förslag till enkelt ledarskap omröstningen på kongressen. Personligen har jag inga direkta synpunkter på om detta gör någon större skillnad. Båda förslagen har sina för och nackdelar och jag litar på att de kloka personer som sitter i partistyrelsen kommer att staka ut vägen och visa på vår väg för ett rättvisare Sverige oavsett om vi har en eller två partiordföranden. Skulle man hårddra det så skulle man ju kunna göra ordförandeskapet till en formalia och att istället partistyrelsen som grupp delade detta ansvar och från gång till annan utsåg vem som skulle representera partiet i olika debatter.
Trots allt så tror jag att väljarna vill ha en tydlighet och ett tydligt ledarskap i form av en person att identifiera sig med, därmed inte sagt att detta är det för partiet bästa alternativet för det. Så mycket fakta för att det ena eller andra förslaget skulle vara bättre finns ju inte heller utan det blir mest en massa personliga antaganden och tyckande om vad man "tror" skall bli bäst.
Återkommer frågan på även nästa kongress kan det mycket väl tänkas att det då blir ett delat partiledarskap. Frågan har nog inte riktigt hunnit sätta sig ordentligt ute i organisationerna ännu.
SVT

Jonas Sjöstedt, min personliga favorit.Bra skrivet av Birger Schlaug.

Den "avdankade politikern" Birger Schlaug skriver en intressant artikel på sin blogg. Han ger Lars Ohly det berättigade beröm han skall ha samtidigt som han berömmer Jonas och Ullas framtidsvisioner för Vänsterpartiet. Men inte nog med detta. Hen ger en riktig känga till dagens Miljöparti för vad de ut(av)vecklats till och att "MP är på väg att bli ett harmlöst maktsökarparti utan profil, kanske det blir V som blir också riksdagens gröna motmakt"
Läs mer på SCHLAUG.SE

MP:s maktbegär har fått dem att fastna i ekorrhjulet!


Inför kongressen, intervju med Jonas!


Fri fart på 120 vägar!

På grund av en miss i lagskrivningen kan inte polisen bötfälla någon för fortkörning på 120-vägar. Detta rapporterar SVT-Östnytt.
Som vanligt så visar sig juridik inte gå ihop med sunt förnuft.


Kraftig ökning av bluffakturor. Entrepenörskap?

Svt rapporterar om den kraftiga ökningen av bluffakturor. Ökningen är enorm sedan 2007 efter att tidigare ha varit sjunkande.
2005: 3.390
2006: 3.220
2007: 2.963
2008: 9.976
2009: 13.667
2010: 13.121
2011 (jan-nov): 14.924 st

Alliansen får nog lov att satsa på ännu fler poliser eftersom de verkar vara totalt oförmögna även i detta fall att åstadkomma åtgärder som löser det egentliga problemet. Vem blir förvånad? I alliansvärden så ser man väl dessa skojare som entrepenörer antar jag.
Man kan ju se hur Bert Karlsson agerat i Götene i fråga om Äventyrslandet. Han struntar bara i att betala både hyra och elräkningar och inte händer det honom något för det. Men så är han ju en "aktad" entrepenör också.
SVT

.


Ur led är vädret!

I början av december blev jag något förvånad då det kom en igelkott och gick över gatan på Solhagsvägen i Lidköping. Har nog aldrig tidigare sett en igelkott vaken så sent på året.
Döm då om min förvåning då jag idag på morgonen kl.07.00 får se en igelkott komma gående över gräsmattan och över gatan här hemma i Källby. Kan garantera att jag aldrig sett en igelkott någon gång tidigare så tidigt på året. Ej heller så långt in i vintern, även om denna vinter lyser med sin frånvaro fortfarande. Inte utan att man lider lite med igelkottarna när de inte verkar finna ro för sin vinterdvala!


Och Mona Sahlin fattar fortfarande ingenting!

Sahlin kommenterar den senaste S-turbulensen på sitt sätt. Hon började bra med att inse att denna kris är inget som började i höstas utan ligger långt tillbaka i tiden.
Se där tänkte jag, kan hon ha kommit till insikt?
Men när man sen ser hennes slutsats så är problemet enl. henne att hon bjöd in Vänsterpartiet i det Rödgröna samarbetet. Goddag yxskaft!!!!!
Tydligen var långt bak i tiden för Sahlin den senaste valrörelsen. Undra på att de gjorde sig av med henne. Det var iaf ett första steg i rätt riktning.
Antagligen lider hon av något slags Stockholmssossesyndrom. I Stockholm har ju sossarna tappat massor med väljare till MP, och det är väl detta som ligger till grund för Sahlins rent ut sagt korkade slutsats!


Ylva Johansson (S) skjuter över målet!

Att sossarnas kris är allvarlig (för dem) torde nog alla hålla med om när detta tidigare 40% parti nu tycks ha fastnat runt 25% i opinionsmätningarna. Detta gäller ju då riket, lokalt är man på många ställen kvar på 40% nivån som i ex. Lidköping.
Ylva Johansson som varit en av de mer etablerade socialdemokratiska politikerna i riksdagen är nu allvarligt bekymrad och ger då även en känga till Håkan Juholt. Härmed anser jag att hon skjuter kraftigt över målet.
Sossekrisen är ingen kris som uppstått i och med valförlusten 2006. Det är heller ingen kris p.g.a. Moderaternas "förträfflighet". Nej det är en kris som sträcker sig många år bakåt i tiden och det allvarligaste missgreppet S gjorde var när man släppte kapitalet fritt i sin iver att ansluta Sverige till nyliberalismens "Mecka" som då hette EG. Detta hör man ju också från många sossar inom både parti och fackföreningsrörelse. Vad som däremot förundrar en är deras totala uppgivenhet för att kunna åstadkomma någon förändring.
Man rycker på axlarna och säger "vad gör man" istället för att kavla upp ärmarna och ta debatten inom rörelsen.
Göran Persson sa många ggr att "-marknaden är en usel herre men en utmärkt tjänare". När han uttalade detta så var det enbart ett spel för galleriet. Han var ju naturligtvis medveten om att de redan gjort marknaden till herre men i och med att han då ej längre hade några verktyg för att åter sätta sig själv som herre över marknaden så blev det enbart tomma ord. Något som väljarna blev succesivt medvetna om i takt med att klyftorna ökade i samhället trots att S satt på regeringsmakten.
Där har vi enl. mig sossarnas kris i ett nötskal!
Men vad gjorde Ylva Johansson under GP:s tid då hon faktiskt själv ingick i regeringen som minister? Var fanns Ylva Johanssons kritik då, när klyftorna ökade? Nej då var det tyst. Orsaken till detta var väl att så länge de faktiskt hade väljarnas stöd så var man oförmögen att se (medvetet eller omedvetet) bristerna som blev resultatet av deras tidigare politiska beslut. Så länge det gick så gick det och kanske trodde man på något slags mirakel om att folk ändå skulle inse att borgarpolitiken skulle vara ännu sämre?
Vad man måste inse från S sida är att det inte går att föra en solidariskt rättvis politik om man inte återigen sätter sig som herre över kapitalet. Men finns dessa ambitioner inom S idag? Jag tror faktiskt inte det, tyvärr. Och härmed kommer sossarnas kris att bestå. Jag hoppas innerligt att Jonas Sjöstedt (V) kommer att klara att visa väljarna på detta och att ett växande Vänsterparti kan få upp ögonen på sossarna så att de återigen kommer med på den solidariska båten för hela Sveriges väl och ve!
Ett halmstrå för S vore att den europeiska krisen förvärrades ytterligare och helt enkelt brakade ihop och att man då kan återta makten över ekonomin. Att dagens sossar skulle erkänna sitt misstag med sin EU-iver är nog för mycket att hoppas på, därtill ligger det nog fortfarande för nära i tid!


60-talets humor, allianssveriges verklighet!


Svar till "Luffaren".

Min årskrönika fick verkligen avsedd effekt! En liten Luf:fare från Stockholm (Södertörn) vid namn Marcus Rosander blev tydligen mäkta upprörd. Han skickade en lång lång kommentar med liberal dynga utan något som helst faktaunderlag som svar på min krönika. Det var som sig bör från dagens liberaler enbart en massa personligt tyckande och påståenden.
Då jag inte omedelbart publicerade hans kommentar utan skickade honom ett mail där jag talade om för honom att jag skulle publicera han svar tisammans med mina svar på dessa så var jag enl. honom en kommunst som i vanlig ordning censurerade oliktänkande,*ler*.
För att få lite inblick i vad LUF står för  och hur de (försöker) tänka så bör i sammanhanget nämnas att det var de som krävde språktester för att få ett svenskt medborgarskap. Men inte nog med det, de krävde också att få göra dessa språktester själva. Hur det gick? Jo de blev underkända!
Då kanske ni bättre kan sätta er in i det dravel som denne lille Luffare skickade mig och som jag nedan också besvarar (trots allt). Annars är man väl än värre än enbart en censurerande kommunist i hans fantasivärld.
Som ni själva kan se så har han fel från första stavelsen då han svarar med "varsågod från alliansregeringen". Jag tror inte att denne lille Luffare fått mandat att svara för dem!”Tack Alliansregeringen för fortsatt ”mer än” massarbetslöshet, det var ju massarbetslöshet som rådde redan 2006 enligt er, och nu är den ännu högre. Men ni är ju bara inne på ert sjätte år snart. ”
Varsågod från Alliansregeringen, att så få har drabbats av den ekonomiska krisen som har fått som följd att tiotals miljoner människor blivit arbetslösa i världen, men som knappt märkbart drabbat Sverige.
Nej mer än massarbetslöshet och försämringar i alla trygghetssystem brukar inte vara märkbart bland  politiker själva. Men SCB:s statistik visar otvetydigt att de som redan hade det sämst innan alliansen tog över också är den grupp som fått det ännu sämre med alliansens politik, reellt!

 

 

”Tack för den fortsatt höga ungdomsarbetslösheten, mer än var fjärde ung är arbetslös. Arbetslinjen är verkligen lyckad!”

Varsågod från Alliansregeringen, som hälsar att ungdomsarbetslösheten är ett arv från hundra års socialdemokratvälde – ibland stött i en koalitionsregering av Vänsterpartiet kommunisterna.

Nu var det bara det att alliansen påstod sig ha alla lösningar för att komma tillrätta med detta problem redan 2006. Det var tillsammans med utanförskapet en av de absolut största frågorna för alliansen. Verkligheten visar nu att också detta enbart var tomt prat!

 

 

”Tack för att ni samtidigt försvårat vidare studier för denna grupp. Och skulle de komma in så har de ju ändå knappast någon möjlighet att få boende. Att bygga studentbostäder till rimliga priser är ju knappast regeringens ansvar, sånt skall ju marknaden sköta om välfärden fortsatt skall omfatta alla, eller?”

Varsågod från Alliansregeringen, som anser att hårda studier ska löna sig. Att ju mer arbete man lägger ner i skolan, desto mer ska man få ut av skolan. Den logiken brukar gå hem överallt, till och med på dagis. Dessutom har regeringen gjort enorma satsningar på utbildning, där bland annat Komvux ingår.

Vad alliansen anser är tämligen ovidkommande som argument. Vad verkligheten visar, är det däremot. T.o.m. byggbranschen själva vill ha riktat stöd för att kunna bygga studentbostäder till rimliga hyror. Alliansen och Stefan Attefall går dock emot branschen.

 

 

”Tack för att ni fortsatt förtidspensionerar mängder med unga. Detta var väl vad ni gick till val på 2006?”

Varsågod från Alliansregeringen, som här alltså säger varsågod för att den fått Sverige på rätt köl under en brinnande finanskris. Det har inte slagit er i Vänsterpartiet att det kanske finns en anledning till att det är så många unga som blivit förtidspensionerade? Kanske för att det – ett exempel helt draget ur luften – är en stor ökning av psykiska sjukdomar bland, just det, ungdomar. Men psykiska sjukdomar är någonting som vänstern har prioriterat bort i en sisådär 100 år, så varför sluta nu?

Vilket dravel!!!! 2006 när ni kritiserade den tidigare regeringen så var alla friska då eller? Er kritik då mot dessa förtidspensioneringar var inte nådig. Återigen en fråga där verkligheten kommit ikapp era oseriösa populistiska argument.

 

 

”Tack för FAS3 och övriga åtgärder som ni kallade RIKTIGA JOBB i valrörelsen. Nu vet vi precis vad ni menade. 10 arbetslösa ger 50 000 till en oseriös sk arbetsgivare och 5000 till var och en av de arbetslösa.”

Varsågod från Alliansregeringen, som undrar exakt vad Vänsterpartiet menar med ”oseriös” arbetsgivare? Är det någon som ger folk arbete, på egna villkor? Som tvingar folk att leva på svältlöner, under existensminimum under hemska förhållanden? I så fall är vi inte verksamma i samma land, för i det Alliansledda Sverige så är ungas löner och arbetsvillkor för HÖGA för vad som är arbetsmarknadsmässigt hållbart. Sedan kan man ju kanske påpeka att FAS3 ursprungligen är ett förslag från – just det – Sveriges vänster.

Det jag i sammanhanget kallar oseriösa arbetsgivare är de som byggt upp en egen vinstdrivande verksamhet enbart på FAS3 bidrag.(Märkligt att bidrag anses så bra då av alliansen)

Beträffande ungas löner och villkor så är det ju marknadens parter som kommit överens om dessa vilket tidigare varit allmänt accepterat av det politiska etablissemanget. Att FP nu försöker lägga sig i lönebildningen visar mer på hur alltmer diktatoriska strömningar verkar göra sitt intåg i det partiet framför individernas egna frihet och ansvarstagande, individuellt eller om man så själv väljer kollektivt.

Beträffande FAS3:s ursprung så kan jag inte svara på varifrån ett ursprungligt förslag ev kommit och ej heller vilka villkor ett sådant förslag isf innehöll. Jag kan däremot säga att FAS3 i alliansens tappning aldrig skulle kunnat vara ett Vänsterförslag. Cynismen står som sagt alliansen för. Mycket till några få på alla andras bekostnad!

 

 

”Tack för att ni fortsatt vägrar göra något åt den ”sjuka” sjukförsäkringen trots att riksdagen ålagt er detta. Att bli utförsäkrad leder ju ofelbart till ett snabbt tillfrisknande. Annars hade väl aldrig KD lagt sig platt i frågan? De hade ju möjlighet att avgöra denna fråga i riksdagen.,”

Varsågod från Alliansregeringen, som har möjliggjort skattesänkningar för framförallt låginkomsttagare genom att effektivisera arbetslinjen. Man blir inte alls frisk vid utförsäkring, men till skillnad från hur det var under en vänsterregerings tid så är uppföljnaden effektiv och rehabilitering erbjuds. Chanser till alla, oavsett klasstillhörighet.

Allt fungerar alltså bra enl. dig samtidigt som verkligheten visar att människor fortsatt utförsäkras! Tänk vilken chans, att få bli utförsäkrad p.g.a. en cynisk regering.

 

”Tack för att ni äntligen lyckades få Saab i konkurs. Ni kämpade ju både länge och väl genom att skylla på EIB och att det inte gick att få tag i dem, trots att Anders Borg sitter i styrelsen. Men nu är väl det problemet borta som sagt.”

Varsågod från Alliansregeringen – att ett företag som inte gått med vinst – förutom några enstaka undantag – på närmare fyrtio år (!) går i konkurs är helt naturligt. Regeringen har avsatt nästintill en miljard kronor för de som är drabbade, så solidaritetskortet går inte riktigt att spela på. Om regeringen skulle rädda SAAB, skulle vi då även rädda alla andra svenska företag som står på konkursens brant?  Det handlar bara om att vänstern är nationalromantisk, Vänstern skulle aldrig rädda ett exempelvis turkiskt företag i samma situation.

Jag kan konstatera att det aldrig är några problem för alliansen att rädda finansinstitut eller banker. Men då skyddar man ju sina egna personliga tillgångar med våra gemensamma skattemedel. Men regeringen har hanterat denna fråga så fruktansvärt illa när det gäller Saab. Man påstod att man inte fick tag i EIB när Saab behövde besked, trots att Anders Borg sitter i styrelsen. Rena lögner alltså. Tjänade Sverige och alla anställda på detta beteende? I USA förstatligade man GM och styrde upp bolaget. När det sedan fungerade igen så sålde man ut det igen. Varför klarade inte den fantastiska marknaden detta själva? Du har säkert svaret (ironi). I Sverige har man plötsligt 100 miljarder att kasta ut till EU och de länder som misskött sin ekonomi, men man kunde inte avvara 10 för att trygga jobben på Saab genom att få en försäljning till stånd under kontrollerade former.

 

 

”Tack för att ni främjar Carl Bildts affärsrelationer framför två enskilda journalister när de försöker påvisa de missförhållanden Carl Bildts affärsrelationer lett till. Ska man bryta mot lagen måste man ju ha lagen med sig.”

Varsågod från Alliansregeringen – som gör allt i sin diplomatiska makt för att befria de bägge journalisterna. Schibbiye själv har sagt att man inte borde dra in biståndet till Eritrea, och därav begränsas den svenska regeringens handlingsyta kraftigt. Journalisterna greps för terrorbrott – något de givetvis är oskyldiga till – men de greps inte för att de undersökte Carl Bildts minst sagt tvivelaktiga förehavanden i Etiopien.

Att olagligt ta sig in i landet för att påvisa de missförhållanden Carl Bildts affärsrelationer lett till är enda möjligheten eftersom regeringen där inte släpper in någon i området just för att de själva är delaktiga i och orsak till de missförhållanden Carl Bildts affärsrelationer lett till.

 

 

”Tack för att ni fortsatt inför fler och mer långtgående övervakningslagar, det är väl för ”frihetens” fromma? Se på Syrien, de fick ju köpa mer elektronik tack vare er insats i EU så de kunde spåra fler oppositionella.”

Varsågod från Alliansregeringen – där tre av fyra Allianspartier fortfarande är mycket tveksamma till övervakningslagarna, men där er koalitionspartner Socialdemokraterna inte hade några som helst problem med att utöka övervakningen av vanliga svenska medborgare.

Hur har dessa tre ”tveksamma” röstat i riksdagen då? Nu har du otur när du tänker.

 

 

”Tack för att ni värnar valfriheten genom att låta Carema ingå som sakkunniga i vårdfrågor i regeringsarbetet.

Varsågod från Alliansregeringen – Carema Cares vårdskandal har skakat oss alla, och de vidriga förhållanden deras kunder lever i är minst sagt oacceptabla. Men bara för att ett företag misskött sig, behöver det väl inte bli bojkottat av statliga myndigheter? Vänsterns snuttefilt SAAB har exempelvis misskött sin ekonomi de senaste fyrtio åren, men har inte blívit avfärdade från svenskt statligt håll för det.

Nej Moderaterna går ju från regeringskansliet till Carema och tvärtom som man i huset, så ingen är förvånad. Men det är intressant att du iaf erkänner att de misskött sig.

 

 

”Tack för att ni fortsatt värnar om valhemligheten, ingen bör väl få reda på om Carema gett Moderaterna partibidrag. Demokrati skall väl vara på de styrandes villkor.”

Varsågod från Alliansregeringen – Moderaterna är inte emot redovisningar. Och Moderaterna är inte Alliansen. Det kanske är lätt att missa med vänsterperspektiv, där allt individuellt tänkande ses som statsfientligt och osolidariskt, att Alliansen består av fyra partier, varav 3 är för bidragsredovisningar. Återigen, kan jag använda er koalitionspartner Socialdemokraterna, som vänt i frågan och nu är mot redovisningar. Moderaterna har även de vänt, och är för redovisningar. Så särskilt påläst var ju inte detta inlägget.

Dessa tre, som du skriver har röstat ner förslagen om öppen redovisning varje gång i riksdagen. Tillsammans med SD.

 

 

”Tack för att ni sen utsåg en hög Carema-chef till generaldirektör, detta stör ju knappast allmänintresset.

Varsågod från Alliansregeringen – som återigen kan hävda att bara för att ett företag misslyckats i någon aspekt, inte bör uteslutas från allt tänkbart samarbete för det.

Har du glömt vad du nyss skrev om företaget Saab? Nej självklart skall detta Moderatdominerade bolag (Carema) enl. er få fortsätta sin vanvård! Men enl. alliansen så skulle dessa privatiseringar leda till en bättre omsorg pga konkurrensen. Verkligheten visar återigen annat.

 

 

Tack för att ni säger er vara okunniga om riskkapitalisternas sätt att undgå skatt, trots att expertisen säger att det är allmänt vedertaget och ett sätt för regeringen att locka hit utländska investeringar.

Varsågod från Alliansregeringen, som givetvis ställer sig den uppenbara frågan: varför är det negativt med utländska investeringar? Återigen, är det vänsterns nationalromantik som fördunklar synfältet – människor med stora tillgångar kommer alltid att sträva efter att utöka sitt handelsområde. Inte ens Vänsterpartiet har föreslagit att förbjuda utländska företag, men det är väl en tidsfråga…

Medvetet eller omedvetet så missar du återigen hela poängen. Borg ljög om sin okunskap i denna fråga, som all expertis visade att den var av regeringen allmänt vedertagen.

 

 

”Tack för att ni fortfarande inte ställer krav på EU angående svenska kollektivavtal i Sverige. Det är ju enklare att bara betala pengar till EU stöd och påstå att man värnar den svenska modellen.

Varsågod från Alliansregeringen, som räddar Sverige från en enormt mycket högre ungdomsarbetslöshet. Källan till Sveriges oerhörda ungdomsarbetslöshet är, enligt experterna, att ingångslönerna är för höga. Dock så hävdar ju vänstern att svenska ungdomar lever under skitförhållanden. Verklighetsförblindade much?

Återigen missar du själva poängen. Mängder med lastbilar rullar idag omkring med utländska chaufförer anställda på utländska bemanningsavtal. Åkerinäringen i Sverige är mycket bekymrade över denna lönedumpning, men alliansen tycker det är bra. Men man påstår sig t.o.m. värna den svenska modellen.

 

 

Tack för att ni inte bryr er om EU:s kritik mot visstidsmissbruket. EU regler som är till gagn för löntagarna är väl inget att bry sig om.

Varsågod från Alliansregeringen, som hänvisar till föregående svar, och faktumet att europeiska löntagarförhållanden är mycket, mycket värre än de skandinaviska, och att vi därför inte på något sätt skulle gynnas av en gemensam lagstiftning – det kan rent av få omvänd effekt.

EU har kritiserat Sverige för att företagen missbrukar visstidsdirektivet, till skillnad från andra länder. Visstidsdirektivet är till för att vara ett skydd för löntagarna i varje enskilt land.

 

 

”Tack för att ni inte längre bryr er om de ökande co2 utsläppen, ni säger ju att vi redan är ”bäst i Europa”. Att vi gått från plats 5 till 34 i statistiken måste ju vara fel.”

Varsågod från Alliansregeringen – som gjort Sverige till ett av världens mijöteknikvänliga länder. Att vi sjunkit så mycket på skalan beror på att statistiken du refererar till inte är relevant. Sverige betalar flera miljarder varje år i bistånd, som bland annat används åt att minska co2-utsläppen utomlands. Detta ska givetvis tillgodoräknas Sverige, eftersom det är Sverige som minskat utsläppen. Det är logiskt.

Självklart är det enl. dig fel på vedertagen internationell statistik! Övriga kommentarer överflödiga!

 

 

Tack för att ni fortsatt motarbetar löntagarintressen i de beslutande organen i EU. Att utländska bemanningsföretag ersätter svenska arbetare är ju knappast ert ansvar. Ni har ju trots allt redan försämrat a-kassan för att höja motivationen här hemma.

Varsågod från Alliansregeringen – Återigen, vänsterns nationalromantik. Varför ska UTLÄNDSKA arbetare komma HIT och ta VÅRA jobb? Jo, därför att det är kompetens som ska avgöra vem ska få ett jobb – inte statliga kvoteringar. LAS har gjort det oerhört svårt för nysvenskar att ta sig in på arbetsmarknaden, och detsamma gäller för ungdomar. Ett företag borde väl få ha rätten att bestämma om de vill anställa utlänningar eller etniskt svenska? Pinsamt, Vänsterpartiet!

Utländska arbetare får gärna komma hit och arbeta, men då skall det vara på svenska villkor och med svenska kollektivavtal. Nu är det lönedumpning precis som V varnade för. Verkligheten visar återigen att alliansen enbart strör tomma ord omkring sig. Beträffande LAS så är det en LAG som tillämpas vid uppsägningar, inte anställningar. Läs gärna LAS och peka konkret på någon mening i lagen som skulle vara ett problem? En fråga jag ställt till många alliansanhängare men aldrig fått annat än oseriösa floskler till svar.

 

 

”Tack för att ni fortfarande inte har gjort något åt alla de orimliga bonus och pensions förmånerna.  100 miljoner till en VD är ju bara 400 års arbetsinkomst för en löntagare. Ni vill ju hålla ihop Sverige.”

Varsågod från Alliansregeringen – återigen motarbetas människor med ambitioner med Vänsterpolitik. Om man har skapat ett företag, man har slitit hela sitt liv och man har gjort det så stort att man kan koppla av de år man har kvar – då vill Vänsterpartiet komma in och stoppa att VD:n för ett företag inte ska få ”cred” för det de åstadkommit? Så länge företaget går bra, borde väl cheferna få belöningar? Eller ska man helt ta bort motivationen vid varenda givet tillfälle i företagssammanhang?

Hur mycket vinst klarar en företagare att ”arbeta” ihop själv utan någon anställd? Men det låter väl lite häftigt i era öron att VD:n fått lite ”cred” som det tar en vanlig löntagare 400 år att arbeta ihop. Frågan är om vi skall värdera arbete eller spekulation, men det lär du aldrig förstå! Arbete skapar ett värde, spekulation enbart luft! 

 

Tack för alla fortsatta avregleringar, den senaste är Bilprovningen. Något som visat sig så framgångsrikt för några få, kan ju inte vara fel för alla andra heller? Dyrare el, medicin, vanvård, flumskola och dyrare bilprovning är ju vad folket ropat efter. Vinsterna hamnar ju i skatteparadis och det berikar ju Sverige.

Varsågod från Alliansregeringen – som gärna skulle vilja se källor på NÅGOT av vad du just sa. ”Bilprovningen” är fortfarnade delvis statlig, det är mycket svårt för privata aktörer att slå sig in på den marknaden. Resterande uppgiter tänker jag inte ens svara på, förrän du har kopplat bevisning till varför det är Alliansregeringens fel.

Du kan slå upp vilken tidning du vill så kan du läsa om vart bla. vinsterna tagit vägen. Resten har varit väldigt omskrivet i pressen också under 2011. Men då är det väl fel på pressen enl. dig? Privatiseringarna trodde jag faktiskt att du hade kännedom om att regeringen genomför.

 

Tack för att ni tar ansvar för statens finanser genom att svälta kommuner och landsting och samtidigt fortsätta vältra över nya kostnader på desamma. Deras ansvarsproblem är ju knappast era.”

Varsågod från Alliansregeringen – om det nu undgått någon, så har världen genomgått den värsta finanskrisen som någonsin skådats – effekterna är tillochmed större än efter Wallstreetkollapsen 1929 – som i några år senare ledde fram till nazisternas maktövertagande i Tyskland. Effekterna kan bli enorma, och att landstingen fått något mindre anslag än under en högkonjuktur, det är fullständigt naturligt. Landstingen var enormt underbemannade under vänsterregeringarnas tid, och arbetande inom vården har alltid en oerhört hög skadefrekvens.

Återigen denna kris. Alliansen slopade den indexerade uppräkningen av statsbidragen som första åtgärd 2007 under all time high högkonjunkturen. Detta eftersom man vet att ex kommunerna inte får lägga en underfinansierad budget enl. lag och därför tvingas de spara. Du är väl inte medveten om detta heller men många borgerliga kommunpolitiker har reagerat kraftig mot denna svältpolitik. Man tvingar andra att ta ansvar genom besparingar för att kunna sola sig i glans själva i regeringen. Sakta men säkert utarmar de hela landet.

 

 

Tack för att ni fortsatt ökar den relativa fattigdomen i Sverige. Hålla ihop landet var det ja.

Varsågod från Alliansregeringen – Den relativa fattigdomen har ökat, ja. Men inte barnfattigdomen. ”Relativ barnfattidom” är ett ospecifiserat begrepp som vänstern använder för att jämföra olika samhällsgrupper, oftast nysvenskar med etniska svenskar. Sedan kan man ju påpeka att det har varit en enorm finanskris, och att om vänstern velat ta bort barnfattigdomen, då hade vänstern gjort det. Jag syftar då på att Vänstern haft makten i Sverige, med mycket korta mellanrum, i snart ett sekels tid.

Det är ett allmänt vedertaget begrepp i hela Europa. Alliansen i Sverige tyckte dock inte att det var ett bra begrepp eftersom det visade hur alliansen drog isär Sverige. Det mäter de förhållanden som råder i den verklighet du har runtomkring dig.

 

 

Tack för att ni fortsatt ökar också den relativa barnfattigdomen. Ju fler fattiga barn, ju fler som kan hålla ihop.

Varsågod från Alliansregeringen, som hänvisar till föregående svar – finanskris och att ordet ”relativ barnfattigdom” är ett begrepp som egentligen inte kan fastslås vad det innebär. Trots finanskrisen har låginkomsttagare fått tusentals kronor mer i plånboken varje månad, tiotusentals kronor per år, än vad de hade fått med en vänsterregering. Hur förklarar ni detta?

Klarar du inte att förstå vad relativ fattigdom är kanske du skall syssla med något annat än vad du gör nu? Och SCB:s statistik visar fortfarande att de med lägst inkomster i Sverige fått reella försämringar under alliansregeringens tid!

 

 

Tack för att ni fortsätter att öka klyftorna i landet trots att all internationell expertis visar att motsatsen leder till ett bättre samhälle för alla. Er lösning var ju istället fler poliser, men har det blivit bättre?

Varsågod från Alliansregeringen – Klyftorna ökar, med vänsterns begrepp, relativt. Om en höginkomsttagare som tjänar 1 000 000 per år, får 1 % skattesänkning, är det givetvis mer pengar än om en låginkomsttagare som tjänar 300 000 får samma procentuella sänkning.

Låginkomsttagare är de som gynnats mest av Alliansens politik, då de får tiotusetals kronor mer per år. Det är experterna ense om, och det är ett faktum som Vänstern inte kan förneka.

Återigen, läs SCB:s statistik istället för att sprida din liberala dynga helt utan verklighetsuppfattning och faktabakgrund. Men då är det väl fel på den statistiken igen enl dig? Vilken trovärdighet!

 


RSS 2.0