Ska S svika löntagarna ännu en gång?

Reinfeldt tycker nu att Sverige skall gå med i europakten. Han vill dock inte ha bindande krav "påstår han" iaf. Han vill också ha en bred parlamentarisk uppgörelse i riksdagen för att gå med. S måste alltså vara med enl. Reinfeldt.
Lite smart så där för då slänger han över bollen till sossarna. Skall sossarna svika EU eller löntagarna? Löntagarna har de ju redan svikit så många ggr nu så tipset får väl hamna där. Resultatet syns ju också tydligt i deras alltmer vikande opinionssiffror, med all rätt. Sviker man sina väljare så gruvligt och under en så lång tidsperiod så kommer bakslaget per automatik. Det konstiga är att det inte kommit tidigare. Men det är väl traditionens makt som är så svår att bryta, annars hade detta ras inlett betydligt tidigare.
Skall bli intressant att se om S ställer sig bakom V-kravet om kollektivavtalen för att ratificera detta fördrag? Monica Green (S) hade en debattartikel idag där hon ondgjorde sig över de slavliknande villkor som förekomsten av utländska bemanningsföretag lett till när de kan verka utan svenska villkor. Jag påpekade detta för henne i ett svar sådet skall bli extra intressant att följa denna fråga nu.
Vill S permanenta massarbetslöshet och lönedumpning tillsammans med Moderaterna? Detta kan vara sista spiken i kistan för S. Bra eller anus, som Filip o Fredrig sa!
SVT

 


Kommentarer
Postat av: Jan Wiklund

Asbjörn Wahl, norska fackföreningsstyrda For Velferdsstatens kanslichef, pekade på att socialdemokrater inte sällan gått i spetsen för att sänka löntagarnas villkor i Europa - vilket har slagit tillbaka på dem själva. Här lite mer om detta, med länkar: http://gemensam.wordpress.com/2011/12/25/fran-ont-till-varre/

2012-01-13 @ 11:05:35
URL: http://gemensam.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0