Bekämpa kapitalisterna med deras egna medel!

Läste idag i Aftonbladet om uppfinnaren Håkan Lans. Ni vet han som uppfann datamusen och färggrafiken i våra datorer bland annat. Han befinner sig i patentstrider med amerikanska bolag som använder hans patent utan att betala en krona. See you in court, är deras svar och antagligen vill de med detta utarma patenträttsinnehavarna så att de ger upp (oavsett vad man än tycker om patentsystemet så är det det som nu gäller). Jag har under många år upprörts av att just amerikanska bolag beter sig på detta sätt. Annat ljud var det i skällan när det gällde IPRED och andra skitlagar som Alliansen med mössan i hand genomfört efter påtryckningar från just amerikanska bolag som själva inte vill göra rätt för sig.
Så nu vill jag uppmana mitt Vänsterparti att som vallöfte ge Håkan Lans all ekonomisk uppbackning han kan tänkas behöva för att gå helt skadeslös ur denna prekära situation han nu befinner sig i. Och att fortsätta backa upp honom och jaga de ohederliga amerikanska bolagen till världs ände om så behövs. Alltså kort och gott bekämpa dem med deras egna medel! Ekonomisk utpressning skall inte legaliseras för att bolagen är amerikanska. Att Alliansregeringen viker ner sig är knappast förvånande och då är det ännu viktigare att vi visar att vi ställer upp för våra medborgare när så krävs.
Aftonbladet.


Kluster eller inte kluster?

Krig är destruktivt det är nog de allra flesta överens om. Likväl har vi krig och har i stort sett alltid haft det. Troligen kommer vi i oändligt många år framöver också fortfarande att ha det hur ogärna vi än vill det.
Nu kommer återigen frågan om klusterbomber upp i debatten. Några länder har avvecklat sina, andra inte och däribland befinner sig Sverige. Frågan är om man verkligen kan ta bort dem ur arsenalen? Frågan vi bör ställa oss i så fall är om vi överhuvudtaget skall ha något försvar? Skall vi möta en aggression och kunna stå emot den så vill det ju till att vi har minst lika destruktiva eller ännu mer destruktiva vapen än vad angriparen har. Annars är det ju liksom kört på förhand och då kan vi ju lika gärna låta bli att försvara oss mot aggressionen. Man kan ju tänka sig att om vi utrustar vårt försvar med luftgevär så duger det inte till så mycket försvar även om lede fi enbart kommer med salongsgevär. Det är liksom kört på förhand. Därav kapprustningen.
Nu tycker ju de flesta att de internationella överenskommelser som träffas (i fredstid) skall hållas och gälla. Helt riktigt naturligtvis men se hur verkligheten fungerar när det är krigstillstånd som råder. Hur vet vi att de som nu tar bort sina klusterbomber ur arsenalen inte har en produktionsapparat färdig om krig helt plötsligt bryter ut? Och se bara på hur Israelerna fullständigt struntar i allt vad internationella överenskommelser heter och begår precis vilka brott som än faller dem in med "godhetens" nationer som ständigt beskydd. Något att tänka på!
En annan paralell man kan dra för att skildra svårigheten är om man går tillbaka några år i tiden här hemma. Då uppmanades medborgarna att i händelse av ockupation bekämpa fienden genom sabotage och liknande. Det är väl det beteendet som idag kallas terrorism? Iallafall av alla högerkrafter. Försvarets vara eller icke vara eller utformning bör om något vara föremål för en bred parlamentarisk uppgörelse som står sig över tid. Det är det enda rätta oavsett vad man sen tycker om resultatet.


Nöjda kådisar. ?????????

Fredagen har tillbringats i ett regnigt Göteborg. Där fick jag in en lokalkanal på radion med några mycket nöjda kådisar som öste beröm över Göran Hägglund. Bl.a. så diskuterades hur bra sjukförsäkringsreformen blivit när Försäkringskassan nu kunde kräva tillbaka 350 miljoner felaktigt utbetalda kronor. Det var ofantligt mycket pengar tyckte de. Det är det naturligtvis för en vanlig dödlig, men i relation till momsfusket som rör sig om ca 65 miljarder ter det sig dock som en spott i havet. Eller det totala skattefelet som överstiger 150 miljarder.
Kanske det vore dags att införa en karenssumma på momsen så att företagen inte får dra av de första 10 procenten eftersom det fuskas så kraftigt? Det skulle ju ligga helt i linje med karensdagen i sjukförsäkringssystemet.
Nåväl, för att återgå till ämnet så var som sagt kådisarna väldigt nöjda med Hägglunds arbete. Att en och annan oskyldig råkade drabbas nämndes endast i förbigående och berodde då på att något enstaka Försäkringskassekontor var lite övernitiska i sitt utövande, men det är ju sånt man får räkna med uttryckte de sig. Inte med ett ord beklagade de att detta händer och inte med ett ord nämnde de heller de försämrade ersättningsnivåerna Alliansen infört och inte med ett ord nämnde de alla de som tvingats över till socialbidrag istället. Alla någorlunda insatta vet ju vilken skillnad det är på att kunna få socialbidrag jämfört med ersättning från försäkringssystemet.
Men så talar cyniska välmående människor som inte har ett dyft till övers för de utsatta grupper som verkligen är i behov av samhällets hjälp! KD slår sig hellre för bröstet själva så länge de kan stänka lite allmosor över "underklassen"!


Trondheimsmodellen.

Är det lugnet före stormen som infunnit sig nu i valrörelsen? På riksplanet händer inte så mycket och på det lokala planet har Allianspartierna inget att komma med.
Dock fick jag en fråga i ett kommentarsforum ang. Trondheimsmodellen som jag nämnt i en egen kommentar. Presenterar därför här lite länkar till olika artiklar ang. detta ämne. Det är inte så svårt att förstå borgarpressens tystnad och ovilja att upplysa medborgarna ang. denna succé!

Trondheim i Flamman: 1, 2, 3, 4, 5

Aftonbladet.


Slut på semestern!

En timma kvar till första arbetspasset efter semestern. En semester som verkligen varit strålande vad det gäller vädret, undantaget de sista dagarna då kylan och regnet trängde sig på. Nu får vi hoppas att värmen snabbt kommer tillbaka så att kollegorna också får en njutbar semester. Det är sannerligen alla väl värda!


Alliansen fortsätter fiffla med beräkningsunderlag!

Nu har det gått så långt att man t.o.m. lyckats driva igenom en kompromiss i EU så att de beräkningsunderlag gällande EU:s relativa fattigdomsbegrepp som gällt sedan 1984 inte längre gäller. Istället är det nu nationellt politiskt godtycke som skall avgöra hur man gör beräkningarna. Något som Reinfeldt antagligen såg sig tvungen att få igenom inför den stundande valrörelsen eftersom den relativa fattigdomen enl. EU:s beräkningsgrund i Sverige ökat under Alliansregeringen.
Jag hoppas innerligt att oppositionen uppmärksammar detta och verkligen sätter åt Alliansen ang. detta när de börjar dribbla med siffrorna i förestående debatter inför valet.
Enl. EU:s beräkningsgrund har den relativa fattigdomen i Sverige ökat från 9% 2004 till 13% 2008. Antagligen är det ännu större skillnad idag!

"Den etablerade fattigdomsdefinitionen i EU säger att den som är fattig har en inkomst som är lägre än 60 procent av medianinkomsten. Denna definition är nära knuten till samhällets inkomstfördelning. Om inkomsterna ökar i samhället men stora grupper släpar efter, då ökar fattigdomen. I EU har detta sätt att se på fattigdom gällt sedan 1984."
Citat hämtat från DN debatt.

Läs mer på: DN debatt
Anders Björk (M) på Vänsterpartiets sida.

Den "gamle" Moderate försvarsministern är på Vänsterpartiets linje när det gäller insatsen i Afghanistan. Men varför inte förrän nu? Kanske det finns ett gäng Moderater av den gamla sorten som nu ledsnat på Reinfeldts "PR politik" och börjar sätta lite käppar i hjulen för att bli av med upphovsmännen till "nya" Moderaterna? De är ju inte så många kvar nu efter Littorins fall.
Även om inte detta skulle vara fallet så är det väl snart bara Sverige som vidhåller att trupperna skall vara kvar utan ngn som helst plan för något tillbakadragande. De flesta andra länder verkar ha detta, däribland både England och USA. Men inte Alliansen i Sverige inte.


En mullvad som gjort sitt, men inte Aftonbladets.

Man kan inte påstå att man ser en mullvad speciellt ofta. Men i går hade jag turen att se en. Tyvärr så var det ju inte i levande skick men ganska intressant att studera ändå. En "grävmaskin" skapad av naturen.


Riskkapitalister som inte vågar riskera något!

SVT har ett reportage om hur utländska riskkapitalister går in och satsar pengar när svenska miljöprojekt exporteras. De svenska riskkapitalisterna vågar tydligen inte ta några risker för att leva upp till sitt namn?
Det har tydligen inte räckt med avskaffad förmögenhetsskatt, sänkt fastighetsavgift plus allt annat som de fått i skattesänkningar. De har inte mod att "riskera" något ändå. Man kan undra vad som krävs?
Påminner mig om hur en före detta arbetskamrat uttryckte sig: - Jag chansar inte om jag inte är 100%-igt säker!!!! Kanske är detta synonymt med svenska riskkapitalister?


Det "kollektiva" bemanningshelvetet!

Återigen har ett bemanningsföretag utmärkt sig på ett negativt (för att uttrycka sig lindrigt) sätt. Jobba snabbare annars får du sparken, var meddelandet från företaget till de anställda. När de fast anställda i snitt låg på 56 min på accordet så krävdes att de bemanningsanställda skulle ligga på 70 min. När skall det bli ett slut? Jag skickade in en motion till partistämman med krav om förbud för  "företeelsen" bemanningsföretag. Den gick tyvärr inte igenom och nu får jag väl vänta ytterligare två år och hoppas att opinionens vindar vänt till min motions fördel. Någon måste börja vända skutan åt rätt håll och är det någon som skall göra det är det Vänsterpartiet!
Att sedan detta elände som nu skett också sker på COOP:s lager är ju inget som precis tilltalar att man skall handla mer hos dem. Var finns det COOP-erativa tänkandet och solidariteten i den organisationen när man kan låta detta hända? Varför anlitar COOP överhuvudtaget bemanningsföretag? Har man ingen solidariskt utformad policy i koncernen?
Ni kanske själva sett det i TV4 nyheterna ikväll och har ni inte det så kan jag rekommendera ett besök på www.tv4.se/nyhetskanalen.


Vi hade iallafall tur med vädret!

Gårdagen tillbringades på havet utanför Lysekil. Makrillfiske hade vi tänkt oss grabben och jag och visst blev det makrillfiske, men inte riktigt som vi tänkt oss :-) vi fick en var! Den minimala torsk vi fick upp släpptes raskt tillbaka för återväxt. Hursomhelst så var det ingen som behövde åka hem som "feskefetta" som vi brukar säga här i trakterna. En väldigt skön dag på havet var det hur som helst och det är ju trots allt några dar kvar på semstern. De fyra filéer det blev smakade dessutom alldeles fantastiskt gott!

 

Rostbiff och potatissallad smakade bra som lunch även på havet.


Idiotiskt förslag gällande högskolestudenter!

Det är iallafall min spontana reaktion på Alliansens förslag om att införa tre terminer för högskolestudenter och på så vis ta bort den "långa" sommarledigheten. Jag kan förstå att man vill spara pengar vilket man anser sig göra med detta förslag men hur skall studenterna försörja sig då? Mer lån? Många studenter räddar idag sin ekonomi med hjälp av sommarjobb. För inte tänker Alliansen höja studiemedlen med motsvarande (och då menar jag inte lånedelen)?
Och vilka skall ersätta alla semesterlediga löntagare under sommarmånaderna? Arbetslösa? Det bör ju betyda att Alliansen i så fall räknar med fortsatt hög arbetslöshet framgent. Skulle arbetslösheten sjunka så finns ju inga ersättare på arbetsmarknaden annars. Skall man förändra semesterlagen också då eller hur tänker man?
Lika oförståeligt är att nyheterna rapporterar att sossarna (som då kallas oppositionen) sägs vara för ett förslag som ovanstående. Hur tänker man? Vill man utestänga alla som inte har välbeställda föräldrar från högskoleutbildning? Att Alliansen vill detta har de ju redan visat med all önskvärd tydlighet. För inte vill väl sossarna heller höja studiemedlen så att studenterna får full kompensation för uteblivna sommarinkomster?
Antagligen är detta enbart ett första steg. Nästa blir att även införa tre terminer i grundskolan.
Här måste jag också kritisera Vänsterpartiet centralt. Jag och många med mig blev fruktansvärt upprörda när man lade förslaget om att utöka lånemöjligheten för studenterna istället för att göra en kraftansamling på att höja studiemedlen! Skärpning, säger jag. Vi bör inte vara nöjda förrän det är helt möjligt för alla att utbilda sig utan att hamna i skuld!


Alliansens storstadspolitik visad av Novus.

Novus har i en mätning konstaterat att Svenskarna anser att de har det bättre nu än 2006 både vad det gäller ekonomi och levnadsstandard. Detta ropas i alla fall ut av medierna i rubrikerna.
Men om man studerar siffrorna lite så är det 44% som anser att de fått det bättre ekonomiskt men 53% som anser att de inte upplever någon skillnad eller att de fått det sämre. 3% vet ej. Liknande siffror vad det gäller livskvalitén.
Lägger man därtill att det är de låga räntorna och inflationen på bostadspriserna som gett de flesta en bättre (lånad) ekonomi så ter sig Alliansens orättvisa politik än tydligare.
När man också ser att det är främst i Sthlm som man anser att man fått det bättre men i Norrlandslänen motsatt, att de flesta upplever att man fått det sämre så kan man undra vad det var som Centernpolitikerna menade med att de står för en levande landsbygd?
Politikerbloggen.
TV4


Rekommenderas, Vänerkräftor från Spiken!

Dagens eftermiddag blev det en åktur till Spikens fiskeläge på Kållandsö. Det är vackert därute och ger en härlig sommarkänsla även om det var mer sensommarkänsla vi var ute efter då suget i kräfttarmen hade börjat göra sig påmint. Så det blev ett besök i Goda Fiskens bod för dylikt inköp. Detta var definitivt ett av mina bättre inköp! Kräftorna var supergoda och de kan jag varmt rekommendera till övriga kräftsugna. Vill man envisas med att koka dem själv så går det att få köpa dem levande också men det anser jag helt onödigt då sältan och smaken på spadet var något av det bästa jag smakat.

Några andra bodar i Spiken.

Även Läckö Slott fick ett besök när vi ändå var i krokarna.


Naturvännen människan?

I går eftermoddag så tog vi båten ut för en liten badtur. Vi landade på en liten kobbe som vi känner till sedan tidigare. Att fler gör detsamma upptäckte jag då jag promenerade runt och efter två minuter fått ihop följande: En kniv, en badboll, fyra snusdosor, sex hagelpatroner, en pet flaska plus en extra kapsyl till en dito, en trasig plastmugg och en liten härva lina. Säga vad man vill om miljömedvetandet men vi lämnar ständigt avtryck efter oss i naturen.

Annars var det förvillande vackert.


KD uteblir från partiledardebatt.

KD ställer inte upp i partiledardebatten som anordnas under Pridefestivalen. Är det p.g.a. att det rimmar för illa med partiets värderingar eller är det måhända för att sympatisera med Sverigedemokraterna som inte blev inbjudna? De har ju tydligen inga problem att regera ihop med homo och bisexuella så frågan är väl i högsta grad berättigad?
Jobbigt?


Alliansen lägger fram Vänsterpartiförslag!

Det var glädjande att se att Alliansen nu lägger fram ett Vänsterpartiförslag inför valet. Antagligen är det enbart inför valet man använder det för att sedan snabbt låta det falla i glömska eller villkora det till "när statsfinanserna så tillåter". Borgerliga kommuner har ju en förkärlek till att stänga barnomsorg på obekväm tid. Men, men man ser att även en blind Allianshöna kan hitta ett korn ibland. Hoppas de fortsätter att läsa på Vänsterpartiets hemsida så kan de ta till sig fler vettiga förslag som kontrast till den segregerande utslagningspolitik de fört de senaste 4 åren!
Politikerbloggen.


"- Kommunerna bör stimuleras till att erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid."


Den fula "ankungen".

När vi i Juni hade partibordet på torget så inköptes en blomma att ha på uteplatsen. Inte för att jag har någon direkt talang vad det gäller växter (vilket också gladeligen kommenterades av övriga i sällskapet) så måste jag nog ändå påstå att den enl. dem "fula ankungen" idag blivit en riktigt vacker "svan". Vi är iallafall nöjda.


KA sätter fingret på det svenska problemet.

Frustrationen har brett ut sig i landet allt sedan den förra borgerliga regeringen. Tyvärr så har S underblåst detta genom orättvis politik ända tills folket fick nog och i rent missnöje röstade bort Göran Persson.
Detta har Kommunal-Arbetaren verkligen satt fingret på nu i en av de bästa artiklar jag sett på mycket länge. Man känner igen sig precis i hur snacket har gått på arbetsplatserna. Högkonjunktur då skall lönerna hållas tillbaka för att säkra reallöneökningar och i lågkonjunktur? Tja då vet vi alla hur det blir. Kjell-Olof Feldt fick med sig facken på att "lura" sina medlemmar med denna vettlösa politik och G.P. han fortsatte racet alltmedan kapitalinkomster och kapitalvinster tilläts rusa i höjden. Är det så ett arbetarparti skall värdera arbete?
Vad värre är är att allt detta bäddade för Moderater och övriga borgare som i ännu raskare takt ökat klyftorna än mer!
Så mitt kära Vänsterparti, ta och läs igenom denna utmärkta artikel i Kommunal-Arbetaren och ta fram en politik som inte handlar om enskilda procentsatser hit eller dit utan verkligen gör något för att öka rättvisan i fördelningen av våra gemensamma resurser. Visa folk problematiken som nu enbart eskalerar med borgarna och EU:s senaste direktiv att använda de offentliga lönerna för att pressa ner lönenivåerna även i den privata sektorn. Något som Alliansregeringen genast godkände.

Saxat ur KA:s artikel.

"Den välbärgade singeln har fått 60 000 mer i månaden att köpa för än den ensamstående barnskötaren.

När svensk ekonomi växte med hela 39 procent per person 1991-2008 skapades utrymme för både kraftigt höjda kapitalinkomster och betydande reallöneökningar.
Men som framgår av tabellen har köpkraften för såväl arbetarhushåll som högre tjänstemän inte vuxit i takt med den ekonomiska tillväxten.
Arbetslösas, sjukskrivnas och förtidspensionärers standard ökade mycket långsammare.  Endast 13 procent under denna tid med kraftig ekonomisk tillväxt.
Den skattefinansierade offentliga sektorn (främst kommuner och landsting) utjämnar välståndet genom skola, vård och omsorg. Men 1991-2008 växte verksamheterna som betalas av offentlig sektor med bara 5 procent per person."

Kommunalarbetarens artikel.


Littorin fortsätter neka. Vem är förvånad?

"En dåres försvarstal", skrev Strindberg.
DN har tydligen gjort en mejl-intervju med Sven-Otto Littorin där han fortsätter förneka att han skulle ha köpt sex.
"-Antingen har hon misstagit sig eller också ljuger hon" säger han och menar att han aldrig kan få saken prövad eftersom brottet preskriberas efter två år.
Men visst kan han få saken prövad. Frågan är bara om han vill? Om det är lögn så kan han ju själv stämma eller anmäla Aftonbladet för förtal.
Dagen innan Aftonbladet frågade honom om saken så sa en sprudlande glad Sven-Otto Littorin till Niklas Svensson att han fortfarande vill vara minister. Dagen efter Aftonbladet frågat honom valde han att avgå.
Fredrik Reinfeldt sa i TV att han inte visste mer än oss andra varför Littorin avgick. Sen kom det fram att han redan dagen innan Littorin avgick blev informerad av denne.
Likt en igelkott försöker de försvara sig genom att rikta taggarna utåt men Moderaternas taggar var alldeles för veka denna gång. Eller var det sanningen som var för stark?
Men gör du så Littorin att du anmäler saken för förtal så får du den prövad i domstol, men det kanske du inte vill, som sagt var?
Politikerbloggen.


"Nya" Moderaterna, enbart ett PR-trick!

Reinfeldts förtroende sjunker efter de dåliga lögnerna i samband med Littorins avgång. Inte det minsta förvånande måste jag säga, men det som däremot är förvånande är att folk inte tidigare genomskådat deras lögner och ständiga manipulationer med statistik för att få den att passa de egna argumenten. Detta visade ju sig omedelbart efter valet då man ändrade siffrorna angående utanförskapet på sin hemsida. Detta har man nyligen återigen trixat med, dock utan att det denna gång passerat obemärkt eftersom SCB väger tyngre än moderaternas PR-byrå. Nu hjälper nog inte Reinfeldts falska hundögon längre, de får snarare motsatt effekt.


Hemma igen!

Så var man då tillbaka i verkligheten efter några underbara dagar i Falsterbo. Trots att man åker ganska många mil hemifrån så träffar man alltid många bekanta. Både de som är där som publik och semesterfirare till de som är där å yrkets vägnar. Skara hästsport är ju stora inom sporten och finns alltid representerade liksom Svenska foder där det kryllar av Lidköpingsbor. Min personliga favoritgren när det gäller tävlingarna är onsdagseftermiddagens hunting där man börjar på hoppbanan för att sedan rida ut en terrängslinga och tillbaka in på hoppbanan för målgång. En rolig tävlingsform där mycket kan hända fort resultatmässigt vilket bäddar för hög spänning och stor dramatik. Irländaren Kieran Carey (numera bosatt i Sverige tävlandes för Gärds RF) vann liksom han gjorde förra året. Mina personliga förhoppningar stod annars till Ellen Brunes som också gjorde en fantastisk ritt vilket ledde till en fin andra plats. Ellen är ju för övrigt sedan några år tillbaka Skaraborgare ihop med sambon Enar Tollig och tävlar för Skaraborgs FK.
En annan rolig gren är nationshopningarna och till allas stora förtjusning vann Sverige detta år efter en fenomenal 0-runda av Rolf Göran Bengtsson. Då var det drag på läktarna!

Ellen Brunes in action!

 

Olly Swärd Poucette försvarade Lidköpings färger och blev så bra som 10:a i sin klass.

 

Commercen är livlig på tävlingsområdet.

 

Och då krävs även mat o dryck.

 

Eller varför inte en ny bil? Det är ju "hästkrafter".

 

Efter en tävlingsdag är det väldigt skönt att gå ner till stranden och njuta av ett dopp. Perfekt badtemperatur, kristallklart vatten och en underbar sandstrand, kan det bättre bli? Ja inte nog med det för när vi var ute i plurret så hördes plötsligt ett spelande ljud och då kom det ett sjörövarskepp med "riktiga" sjörövare och äntrade stranden. Detta skepp visade sig vara en glassbåt och snabbt bildades en kö på stranden med överhettade badgäster samtidigt som landgången lades ut. Något för Lidköping-Götene att ta efter kanske? Ett kul inslag för både barn och vuxna. Glassbåten i Kinneviken? Köra från Villabadet upp till Blomberg och tillbaka med strandhugg i Sandbäcken, Filsbäck och Källby. Kul sommarjobb.

 

Rekreation i olika former bjuds det naturligtvis också. För oss gällde bangolf och vem som gick segrande från banan behöver jag väl knappast skriva om, det gissar ni nog ändå :-D

 

För de som vill ha andra former av rekreation finns ju pampiga Strandbaden med sin enorma bardisk och terassrestaurang.


Får Littorin ett grällt orange kuvert av Beatrice Ask nu?

Littorins brott skulle alltså enl. Aftonbladet ha bestått i att han köpt sex. Naturligtvis så förnekar han hela saken, vad annat kan han göra efter teaterföreställningen han höll i samband med sin avgång. Detta är ju naturligtvis en personlig tragedi och man får väl hoppas att en frisk och sund Littorin aldrig skulle handlat på detta sätt. Å andra sidan så använde han ju sig av en fuskexamen i sin meritlista så man undrar ju lite hur karln är skapt egentligen? Dock finns ju inget försvar för att en minister handlar på detta sätt och samtidigt sitter i en regering som säger sig vilja skärpa straffen. Det vore ju naturligtvis omöjligt för Beatrice Ask att driva och det framstår väl med all önskvärd tydlighet att det är Reinfeldt som talade om för honom att han inte kunde stanna kvar.
Vad man mer frågar sig är om det är talande för Moderaterna med en så fruktansvärt nedlåtande syn på kvinnorna? Stegö fick lämna för att hon inte betalt TV licensen men Billström fick vara kvar. Maria Borelius hade heller inte betalt TV licensen, hon fick också gå men Billström blev som sagt vad kvar. Borelius hade ju också haft "svart" barnflicka eftersom hon inte hade råd att anställa "vitt" sa hon. Inkomsten under 90 talet var visst 16 miljoner plus att de hade sommarstugan ägd av ett eget bolag på Jersey och på så vis undkommit ytterligare miljoner i skatt. Och nu Littorin till detta med sexköp och falsk meritlista.
Det är inte utan att man börjar förstå vad det "NYA" står för i partibeteckningen. Gör vad du vill så länge det inte blir offentligt, då är du ngn slags hjälte hos Moderaterna. Allt accepteras! Lag och ordning skall enbart gälla "vanligt" folk.

Inte utan att man nu bättre förstår varför Alliansen valde en gräll orange färg att representera dem.

Littorin-orange?


Ynklighetens Littorin använde barnen som sköld?

Enligt Aftonbladet så tog Sven-Otto Littorin beslutet att avgå efter att Aftonbladet konfronterat honom med att ha begått ett brott. För att slippa besvara frågorna valde han att avgå. Tydligen är Reinfeldt införstådd med ärendet också även om han väljer att mörka hela saken.
Men att som Littorin i detta läge använda sina barn som försvar istället för att stå för vad man gjort (enl. AB) är väl något av det ynkligaste man kan göra, inte minst som pappa. Men det säger väl en del om vilken feg krake det är som gömmer sig bakom namnet Sven-Otto Littorin. Skall bli synnerligen intressant att följa denna utveckling framöver.
Aftonbladet.
Fifflare skall inte sköta landet.


Faktiskt ett bra drag av sossarna.

Alla skall ha rätt till 30 timmars dagis. En riktig storstadsfråga som faktiskt kan vända vinden i Sthlm. Valen handlar ju nuförtiden mest om att vinna i de få stora befolkningscentra vi har i det här landet. Resten av landet (majoriteten till ytan) får hänga med vare sig de vill eller inte. Kanske dags att införa ett mer amerikanskt system där flest antal vunna landskap vinner valet?
Major Björklund tyckte ju naturligtvis att detta var en glädjekalkyl men så är det troligtvis inte. Att han inte tar och sätter sig ner och räknar på KD:s fördubbling av vårdnadsbidraget istället. Lyxbidraget till redan rika hemmamammor ni vet. Sen kan han komma med ev. kritik om han fortfarande har någon kvar?
Men var är frågorna om en rättvis fördelning? Varför tillåts vissa att uppbära fantasilöner och ersättningar som de aldrig kan arbeta ihop till på ett hederligt sätt medans andra sliter blod för skitpengar? Ta fram konstruktiva förslag och gärna med lagstiftning!


F.d. Centerpartist!


Bra för Sverige!

Sven Otto Littorin avgår! Det var väldigt bra för Sverige under förutsättning att det inte kommer en lika dålig Moderat in som ersättare och den risken är väl tyvärr stor.
Littorin skyller avhoppet på den pågående vårdnadstvisten han har privat men jag undrar om inte Reinfeldt har ett finger med i spelet trots allt. Med ett utanförskap som idag är större än när Alliansen tillträdde 2006 så är det naturligtvis väldigt besvärande för Alliansen. De skyller ständigt på krisen, men sanningen är ju att halva mandatperioden har det varit tidernas högkonjunktur som bör ha haft en större inverkan än den konjunkturnedgång de ändå säger att de klarat bäst av alla. Nåväl nu är det som det är och det skall bli skönt att slippa höra denne fuskexaminerade politiker i framtiden. Eller som han själv sa: "-Jag är ingen stålman. Jag är jag, med mina fel och brister." Och det sistnämnda är det nog ingen som motsäger. De enda som förlorar på detta avhopp är väl våra komiker som tappar en inspirationskälla. Littorin inledde ju sin ministerbana med att vilja kora "årets arbetare" som då skulle få det stora nöjet och äran att äta middag med honom själv. De höga tankarna om sig själv verkar vara som bortblåsta idag.Vad skall man tycka om Maud?

Glädjande att hon försvinner från svensk politik om nu ryktet är sant men samtidigt synd eftersom hon definitivt håller på att köra C ut ur Riksdagen. Kan C vinna röster på att hon skall försvinna? Ja tanken slog mig tills jag såg att hon ville ha Andreas Carlgren som efterträdare. Då åker C definitivt ut ur Riksdagen! Den som lever får se hur debatten fortlöper.


(V)älfärdspartiets dag!


(Skol)politik á la M och FP!


Äkta fotboll!

Fotbolls-VM i all ära, men äkta fotboll med äkta idealister hittar man lokalt. Här kämpas det maximalt och arbetas lika hårt som på VM-planerna, men betalningen går ju naturligtvis inte att jämföra. Men inte är VM spelarna värda alla de miljoner mer som de får för sin "lek" jämfört med de lokala kämparna.
I kväll var jag på Söne-vallen och såg dem bli nedkämpade av ett smart spelande Rackeby. 2-5 blev slutresultatet men det var hemmalaget som fick sista ordet med sitt 2-5 mål. Lite överraskande efter förra omgångens stora skräll där Söne tvålade till serieledaren med 4-1.
Men visst är det härligt att sitta vid en plan som Sönes en kväll som denna med sol, vindstilla och med korna pittoreskt betande och råmande i bakgrunden. En verklig idyll!


Märkligt med valfrihetens påverkan.

I går den första Juli avskaffades även Bilprovningens monopol. Varför? Varför är folk helt plötsligt beredda att betala 5-600 kronor istället för de 300 kr. som Bilprovningen tagit? Varför anser så många att det är dyrt med 300 kr. på Bilprovningen men helt acceptabelt att lägga det dubbla bara för att det är ett s.k. privat företag som utför samma sak? Och hur effektiv är egentligen den privata sektorn jämfört med den statliga om man måste dubblera priset? Inga protester hörs mot denna "effektivisering", de svenska Alliansväljarna tiger och sväljer. Varför?
Är det den berömda valfriheten som är värd det dubbla priset? Ja då kan man lätt räkna ut hur dyrt det kommer att bli att leva i framtidens Sverige om de får fortsätta att sätta agendan.
Alldeles nyligen genomfördes en affär inom läkemedelsbranchen som innbär att det nu endast finns en tillverkare av läkemedel med paracetamol. Detta godkändes av konkurrensverket otroligt nog och priset gick genast upp med 30%.
Det är nog hög tid att folk börjar sätta sig in i vad Allianspolitiken kommer att leda till i förlängningen. Lätt fånget (skattesänkningarna) lätt förgånget (mångdubbelt dyrare avgifter) är väl ett passande ordspråk.


Lögner och bedrägligheter, Alliansens recept i valrörelsen!

I går visade SVT att ett fejkat kedjebrev med Socialdemokraternas logo skickas runt som om det skulle komma från Mona Sahlin. Nu bar det sig inte bättre än att en Moderat kommunalpolitiker råkade skicka det till en socialdemokrat och så var det ute i offentligheten.
Centerns ungdomsförbund har visat sig stå bakom en blogg där bloggaren är en fiktiv person som sägs vara arbetslös och skall visa ungdomar på alternativa jobbsöksmodeller samtidigt som kritik riktas mot Arbetsförmedlingen och de traditionella sätten att söka jobb på.
"CUF:s pressekreterare ser inget prob
lem med att bloggen inte går ut med att det är CUF som står bakom den och att Elin Monday är en fiktiv person." (SVT)
Och lokalt så insinuerade Moderaten Carin Lexmon att Kommunalrådet sysslade med annat än sitt jobb för kommunen på arbetstid.
Tror Alliansen att detta är förtroendeskapande åtgärder som minskar det sk politikerföraktet? Det är faktiskt mer än skrämmande att förtroendevalda håller på med sånt här.
SVT text
SVT text
SVT


Mosbricka på Torngrillen!

I kväll avnjöts så den överenskomna mosbrickan tillsammans med Jörgen Larsson (oberoende liberal) och Kjell Hedvall (S). Det hela uppkom ur en diskussion ang. Torngrillens upphörande då Jörgen lovade Kjell en mosbricka om det blev en ny korvkiosk vid gamla vattentornet som det var förr om åren. Eftersom jag inte kunde hålla mig ur denna diskussion då jag i ungdomen levererade korvbröd till Valles bjöds även jag in av Jörgen.
En trevlig kväll blev det med god mat, kaffe, glass och lite lättsamt samtal utan några större djupdykningar.
Stort tack till Torngrillen för god service och god mat.

Foto: Björn Smitterberg

RSS 2.0