Hemma igen!

Så var man då tillbaka i verkligheten efter några underbara dagar i Falsterbo. Trots att man åker ganska många mil hemifrån så träffar man alltid många bekanta. Både de som är där som publik och semesterfirare till de som är där å yrkets vägnar. Skara hästsport är ju stora inom sporten och finns alltid representerade liksom Svenska foder där det kryllar av Lidköpingsbor. Min personliga favoritgren när det gäller tävlingarna är onsdagseftermiddagens hunting där man börjar på hoppbanan för att sedan rida ut en terrängslinga och tillbaka in på hoppbanan för målgång. En rolig tävlingsform där mycket kan hända fort resultatmässigt vilket bäddar för hög spänning och stor dramatik. Irländaren Kieran Carey (numera bosatt i Sverige tävlandes för Gärds RF) vann liksom han gjorde förra året. Mina personliga förhoppningar stod annars till Ellen Brunes som också gjorde en fantastisk ritt vilket ledde till en fin andra plats. Ellen är ju för övrigt sedan några år tillbaka Skaraborgare ihop med sambon Enar Tollig och tävlar för Skaraborgs FK.
En annan rolig gren är nationshopningarna och till allas stora förtjusning vann Sverige detta år efter en fenomenal 0-runda av Rolf Göran Bengtsson. Då var det drag på läktarna!

Ellen Brunes in action!

 

Olly Swärd Poucette försvarade Lidköpings färger och blev så bra som 10:a i sin klass.

 

Commercen är livlig på tävlingsområdet.

 

Och då krävs även mat o dryck.

 

Eller varför inte en ny bil? Det är ju "hästkrafter".

 

Efter en tävlingsdag är det väldigt skönt att gå ner till stranden och njuta av ett dopp. Perfekt badtemperatur, kristallklart vatten och en underbar sandstrand, kan det bättre bli? Ja inte nog med det för när vi var ute i plurret så hördes plötsligt ett spelande ljud och då kom det ett sjörövarskepp med "riktiga" sjörövare och äntrade stranden. Detta skepp visade sig vara en glassbåt och snabbt bildades en kö på stranden med överhettade badgäster samtidigt som landgången lades ut. Något för Lidköping-Götene att ta efter kanske? Ett kul inslag för både barn och vuxna. Glassbåten i Kinneviken? Köra från Villabadet upp till Blomberg och tillbaka med strandhugg i Sandbäcken, Filsbäck och Källby. Kul sommarjobb.

 

Rekreation i olika former bjuds det naturligtvis också. För oss gällde bangolf och vem som gick segrande från banan behöver jag väl knappast skriva om, det gissar ni nog ändå :-D

 

För de som vill ha andra former av rekreation finns ju pampiga Strandbaden med sin enorma bardisk och terassrestaurang.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0