Högercynismen i verkliga livet!


Nationalekonom Marian Radetzki uttalar vad högerkartellen försöker åstadkomma i Sverige. För att lösa arbetslösheten skall lönerna sänkas till 5000kr/mån eftersom man inte producerar mer påstår han. Hur han mäter detta skulle jag gärna vilja veta? Med tanke på att han själv har en lön på närmare miljonen så undrar jag vad han producerar? Inte mäter han det i fysiska värden iaf! Och det är precis som han resonerar som högern fungerar. Utnyttja människor, bortse från verklighet och behov och sko dig själv så långt det är möjligt. Än mer patetiskt blir resonemanget när han i slutet erkänner (i tron att det inte skall sändas) att han betalar en polsk städerska 40 kr/tim svart. Känner ni igen mönstret? Lyssna och förfasas. Och det som de nu kallar "flexibilitet", ja hör själva.

”Inkomstskillnaderna ökar i Sverige - det är bra!”

Katarina Brännström, Moderat riksdagsledamot 2010-03-29Alliansen alltid ett steg efter.

Välkommet med infrastruktursatsningar, men två år för sent. Hade man gjort denna satsning när oppositionen ville så hade arbetslösheten varit betydligt lägre nu. Antagligen är detta ytterligare ett hafsverk av högerkartellen p.g.a. att det nu är valår. Kritik har ju redan kommit från deras egna läger. Men att de satsar överhuvudtaget är ju en överraskning i sig. Återstår bara att se hur det skall finansieras och när det är tänkt att dra igång?


Vår i Lidköping.

Nu återstår endast en liten vit spillra av det som de senaste veckorna välkomnat besökare och invånare tilli Lidköping i "Skararondellen". Vårsolen och regnet har gjort sitt och detta kunde inte ens den "styvaste" symbol stå emot.


Nu var Sahlin bättre men .........

Hennes tal om rättvisa är ju tyvärr inget annat än just tal när man ser hur socialdemokraterna ute i verkligheten praktiserar raka motsatsen. Löntagarna erbjuds 0-avtal samtidigt som börsbolagens VD:ar ansåg löneutrymmet förra året vara 13,4%, iallafall till sig själva. Då går fackföreningsrörelsen med på avtal som inte ens garanterar reallönen första året och på detta sätt godkänner de också att vi skall ha ökade klyftor i landet., Ett annat hårresande exempel finns ju här i Västra Götalands regionen där sossarna tillsammans med C, FP och Moderaterna röstade igenom 12% iga löneökningar till regionråden (sig själva) och därigenom också godkänner att det är rätt och riktigt med ökade klyftor. (Och vad har de inte redan fått i skattesänkningar på sin redan höga lön?) Sossarna skulle behöva en rejäl upprensning inom sin rörelse och få ut alla självgoda småpåvar som enbart ser till sitt eget väl och ve och fullständigt skiter i orättvisorna som drabbar medborgarna. På så vis är det en väldig tur att Vänsterpartiet finns med i regeringsalternativet och jag hoppas verkligen att man lyfter fram och slåss för att få bort dessa orättvisor som inom S tydligen är ett cementerat adelsbeteende.
Ang. regionen så skickade jag ett mail till alla sossar som hade mailadress i regionfullmäktige och bad dem motivera sitt ställningstagande. Ett, ja ett svar fick jag och det kan ni läsa här:

"Hej!
Jag röstade ja till detta förslag.
Det är lämpligt att se över arvoden innan den nya fullmäktigegrupen tillträder, alltså innan val.
Det är mycket svårt att finna den absolut lämpliga perioden att höja politikers arvoden. Min åsikt är att arvoden för toppolitiker måste ligga i nivå med övriga personer i samhället som har ett lika stort och brett ansvar som påverkar medborgarnas vardag. Regionråden i Västra Götaland med uppdrag att erbjuda invånarna en god hälso-och sjukvård samt främja tillväxt och utveckling i regionen är har en betydande arbetsbörda som kräver kompetens och förmåga att hålla flera bollar i luften samtidigt .De skall alltid vara tillgängliga för medborgarnas frågor och glöm normala arbetstider. Vi behöver duktiga
poltiker och vi skall erbjuda goda villkor för dem. Detta var min motivering till att säga ja. Jag har dessutom haft förmånen att som ledamot i Regionfullmäktige följa våra Regionråds insatser under denna mandatperiod."


Tycker ni att detta svar är skrivet av någon som vill motverka ökade klyftor? Nej mer av någon som ser sig själv och sina goda vänner som någon slags politisk Adel. Notabelt är att Roland Andersson (S) för andra gången i denna fråga visat sin tillgänglighet genom att inte svara. Något för Mona att tänka på och ta på största allvar tycker jag eller så kan hon rösta V för att verkligen visa att hon vill göra något åt orättvisorna.
"Valfrihetens" PRIS visar sig på område efter område!

Nätbolagen höjer nu sina priser igen med 6-7% liksom förra året. "Valfrihetens" pris!


Isprôpp i älva!

Igår visade sig lite vårflod i älva. Det blev en ispropp vid Rörstarndsbron där allehanda brôte samlades, bl.a. en båt en flottbrygga (som jag tror kommer från Lovenebron) och en mindre flotte. Det var bra tryck på vattnet.


Jan Björklund (FP) avklädd in på bara skinnet!

Björklunds medverkan i Ekots Lördagsintervju är nog det värsta jag hört ngn politiker medverka i överhuvudtaget. Att FP låter denna pajas sitta kvar efter en sådan fullständig avklädning är än mer frapperande, men kanske är det som så att hela partiet genomsyras av Björklunds totala avsaknad av faktakunskap och verklighetsförankring.
Tomas Ramberg på Ekot får Björklund att framstå som en lågstadieelev när han genom att lägga fram fakta får Björklund att stammande visa sin totala brist på verklighetsförankring i fråga efter fråga från kärnkraft, arbetslöshet till swiftavtal. Björklund försöker trixa med arbetslöshetssiffrorna precis som Reinfeldt och övriga genom att nu istället tala om antalet sysselsatta. Men Ramberg låter honom inte glida undan som han kan göra i ett debattprogram utan han fullkomligt "avrättar" Björklunds försök att fly från verkligheten.
Att inte denna intervju uppmärksammats mer i media eller utnyttjats mer av oppositionen är också mycket märkligt.
Lyssna själva och bestäm om ni verkligen tycker att Björklund bör vara en man som bestämmer över er framtid?????????
Ekots Lördagsintervju.

Björklund talar om flumskola men bedriver flumpolitik!
Nu är det valår, då gäller inte arbetslinjen och pensionsöverenskommelse längre.

5 miljarder påstår nu högerkartellen att de skall satsa på pensionärerna 2011. "-Därför att de har blivit klämda i krisen" klämmer Reinfeldt ur sig och himlar med hundögonen. Men det var ju det som var meningen med pensionsöverenskommelsen mellan M, C, FP, KD och S. Pensionerna skall minska i dåliga tider och öka i bättre tider. Är Reinfeldt nu emot sin egen övertygelse kan man ju undra? Nej naturligtvis inte. Men genom att hänvisa till krisen och att det därigenom är synd om pensionärerna så försöker han rikta focus från den verkliga frågan, nämligen den orättvisa högerkartellen skapat genom att beskatta pension (uppskjuten lön) hårdare än förvärvsarbete. Jag vet inte om han glömt pensionuppgörelsen eller om han avsiktligt väljer denna väg eftersom sossarna även de var med på denna och då inte kan rikta kritik, men det senare förefaller mest troligt. Hoppas nu att V kan ta tag i detta och lyfta fram frågan om pensionsöverenskommelsen och på så vis ge Reinfeldt ett slag på flinten. Hur skall han kunna argumentera för sin politik då?
Dessutom så rimmar ju inte Reinfelds sk pensionssatsning med arbetslinjen heller även om han inte tar bort hela skillnaden mellan förvärvsarbete och pension. Men själva tanken att satsa pengar på dem som inte "bidrar" (populärt högeruttryck) rimmar ju inte på ngt sätt med det de påstår när de talar om arbetslinjen. Men som sagt, det är ju valår!


Avgå omedelbart Stefan Löfven!!!!!!!

Han har redan tidigare bäddat för sin avgång genom sin ständiga underkastelse för arbetsgivarna. Nu har han verkligen sålt smöret och tappat pengarna och får inte detta skitavtal Löfven att avgå då får man nog ompröva sitt medlemsskap i detta fackförbund. Börsbolagens VD:ar plockade till sig 13,4% förra året men de som skall arbeta ihop till deras och sina egna löneökningar får tidernas skitavtal. Inte ens reallönerna garanteras första året. Ändå är inte detta det värsta med avtalet. Nej det värsta är att man inte ens tog strid för att få bort eländet med bemanningsföretagens sätt att hjälpa företagen att kringgå svensk lagstiftning (LAS). Hur ställer man sig till att hjälpa löntagarna att kringgå skattelagstiftningen då? Avgå Stefan Löfven och gör det omedelbart för du tar inte på något sätt tillvara på de intressen du avlönas att tillvarata. Stefan Löfven är verkligen tidernas största NOLLA! Vem fan har förtroende för en sån? Hade han varit kvinna hade han rätt och slätt betraktats som H__A. Skall bli mycket intressant att höra kommentarerna på jobbet efter detta nya svek från IF Metall. Stefan Löfven, Svenskt Näringslivs gigolo nr:1.


Man kan konstatera att ju tuffare arbetsgivarna går ut ju sämre avtal nöjer sig Löfven med. Ett stort skämt! Varför någon gång ta strid?

 


Regionala hopptävlingar till slut.

I helgen blir LRK:s uppskjutna hopptävlingar av. Den ordinarie tävlingshelgen snöade ju bokstavligen inne och slutade med snöskottning på taken för att överhuvudtaget rädda ridhusen från att rasa in. 110 cm snö låg det på taken som bågnade under tyngden. Men medlemmarna strömmade till i rask takt med snöskyfflar i högsta hugg. Inte utan att man blir imponerad över solidariteten med klubben.
Men nu blir det alltså av. Massor med duktiga hemmaryttare kommer till start och förhoppningsvis kommer de också att få en del framskjutna placeringar. Kunskaperna visade de verkligen upp i div 1 hoppningen där man i år verkligen mönstrar ett starkt lag. Lycka till.


Bonusfesten fortsätter i Nordea!

Finansmarknaden som var den som orsakade den senaste krisen fortsätter sitt bonusfestande, statens motvilja till trots. Vi andra som drabbats av krisen får glatt betala i form av räntor, arbetslöshet och utförsäkringar.
Nu delar alltså Nordea ut 2,8 miljarder i bonusar till krisens skyldiga medans vanliga löntagare erbjuds 0-avtal.


Slutet för Europas billigaste bilprovning.

Bilprovningen i landet skall nu privatiseras, trots att denna icke konkurrensutsatta verksamhet är den billigaste i Europa. Varför undrar jag då? Att det skulle vara för att pressa priserna är ju inget hållbart argument när man vet att vi redan är billigast. Valfrihet kan ju knappast vara ett hållbart argument heller, för inte kan jag välja att inte besiktiga bilen? Och att få möjligheten att välja mellan två eller tre olika aktörer i branschen är väl knappast något argument om det ändå kommer att bli dyrare? Nej detta med valfrihet och att konkurrensen skule gynna konsumenten är knappast några hållbara argument i denna fråga (heller), det är återigen ideologiska själ som ligger bakom och ytterligare en åtgärd för att flytta kapital från massan till en mindre topp. Ändå är det konstigt att inte högerkartellen i regeringen inser detta självmål nu när det är valår och allt. Här får ju oppositionen en straffspark till skänks och jag hoppas verkligen att man tar vara på detta i kommande debatter.

I skick som vår regering.


Bra EU, i denna fråga iaf.

Regeringen får backning av EU på sina ändringar av LAS. Återigen en lagändring som gjorts i all hast och helt utan tanke. Att ungdomarna nu äntligen kan få den respekt de förtjänar i arbetslivet och slippa hunsas omkring, med än den ena än den andra visstidsanställningen tycker ju de flesta normalt funtade personer är en självklarhet, men inte alliansregeringen och dess påhejare. Hur många företag missbrukar inte visstidsanställningarna för att tjäna lite extra pengar (till sin egen bonus får man väl förmoda)? Visstidsanställningen avslutas före Jul och en ny visstidsanställning påbörjas efter nyåret och vips har företaget "tjänat in helglönen istället för att den går till den som borde vara berättigad till den (enl. gällande avtal). Hoppas nu att detta kan stärka facken så att även missbruket med bemanningsföretagen kan få ett slut. Allt annat är oacceptabelt! Bra gjort av EU i denna fråga och det man närmast kommer att tänka på är väl det gamla talesättet "inget ont som inte har något gott med sig". Att Littorin inte ställde upp för en kommentar, tja det var kanske väntat.
Gemensam Rödgrön Valkampanj!

http://www.rodgron.se/

Gemensam valkampanj med gemensam hemsida. Det rödgröna samarbetet går från klarhet till klarhet! Full fart "tillbaka till framtiden" och ett rättvist, mänskligt och hållbart samhälle, istället för profitens, cynismens och egoismens ständiga pådrivare inom högerkartellen.

Tillbaka till framtiden 2010!


Fritt fram för fiffel?

Eftersom man inte lyckats åstadkomma några förenklingar i regelsystemen värt namnet för småföretagarna under hela mandatperioden så verkar det vara i ren desperation som Alliansen nu slänger fram förslaget om att småföretag skall slippa revisorstvånget. Vem skall sedan garantera att bokföringarna är korrekta? Än mer mörkrädd blir man när man hör Maudans garanti för att företagarna kommer säkerligen fortsätta vara lika ärliga som de tidigare varit. Man undrar vilken verklighet denna människa lever i ? Sjuka skall kontrolleras utöver rimlighetens gräns och till och med utförsäkras och anses friska p.g.a. att "bäst före" datumet gått ut. Då skall man veta att de felaktiga utbetalningarna från FK var på 16 miljarder förra året. Skattefelet däremot var på ca 145 miljarder. Ja det enda Maudan kan garantera med sin reform är troligen att skattefelet tillåts växa okontrollerat, för kontrollerna är ju då borttagna. Mycket märklig åtgärd!


Ur ASKan i .........................

Beatrice Ask insåg till sist att det enda sättet att få behålla jobbet fram till valet var att offentligt ta tillbaka "grodan" hon egentligen menade. Annars hade Reinfeldt varit tvungen att avskeda henne och det vill han naturligtvis inte göra så här nära valet. Så av två onda ting fick han (de) välja det minst onda. Att Beatrice Ask skulle vara tänkbar som justitieminister ytterligare en mandatperiod är nog lika utopiskt som att Reinfeldt skulle få förnyat förtroende. Därmed slipper han ju detta problem oavsett.

"Grodor" är de iallafall bra på inom högerkartellen!
Högerkartellen bryter ytterligare ett vallöfte.

Förutom dom de redan brutit mot i form av minskad arbetslöshet och minskat utanförskap så bryter de nu den svenska avtalsmodellen genom att i dag rösta igenom Laval lagen i riksdagen. Med fem rösters övervikt (verka för breda lösningar?) så har man nu alltså sett till att begränsa fackens rätt att ta till fackliga stridsåtgärder och ställa krav om löner och anställningsvillkor. Kanske det var därför som Svensk Handel nu också stämt facket ang. de aviserade stridsåtgärderna? Stärkta av Reinfeldts högervindar som idag drog genom plenisalen. Jag hoppas verkligen att folk nu förstår vart det är på väg (åt helvete) med alla dessa folkliga försämringar. Det är ingen slump att Moderaterna alltsedan 1900 talets början röstat nej till alla reformer som på något sätt gagnat folket och höjt levnadsstandarden i landet. Men så visar också siffrorna att vi rasat utför i välfärdsligan trots att de andra länderna också drabbats av samma kris som oss.
Läs mer hos Kommunalarbetaren.

Upp till kamp mot högertyranneriet!Inget utrikesflyg från Lidköping.

De högtflygande planerna på utrikesflyg (via Landvetter) från Lidköping landade fort. Kanske var det lika bra det så slipper vi en förmodligen uppslitande debatt. Samtidigt är det ju synd att det inte gick att genomföra för hade den ekonomiska biten varit godtagbar för kommunen så kunde det ju gett både jobb och utbildningsmöjligheter.
Skälet till att det inte gick att genomföra verkar ändå vara något subjektivt. Flygplanen med 19 platser var för små för att få ingå i utrikestrafik trots att de endast skulle transportera resenärerna till Landvetter för vidare transport ut i Europa. Själva flygplanen skulle alltså inte längre än dit, men se det hjälpte inte. Regler utan logik verkar det som för en lekman som en själv. De större plan som är godkända kräver en helt annan organisation med räddningstjänst o.s.v. och då föll alltihop pladask.


Flumskola sa Björklund och flummar vidare i rask takt!


Hur bra är valfriheten?


Alliansen, ett totalt fiasko!

Justitieminister Beatrice Ask vill hänga ut misstänkta ej dömda personer så att de får skämmas. Ingen tanke på att de kan vara oskyldiga, eller hur det skulle kunna drabba den misstänktes barn och familj. Detta kritiserade Thomas Bodström (med all rätt) men tillade att det inte var något problem för honom om hon tog tillbaka och gick vidare.
Detta kommenteras då av Reinfeldt med: "Han har uppenbarligen sänkt sina trösklar för vad han tycker är grund för att avgå lite senare i livet."
Men Bodström sa ju faktiskt att det inte var något problem om hon tog tillbaka sitt uttalande och gick vidare.
Reinfeldts uttalande blir ju ännu konstigare när man också ser vad juridikforskaren Mårten Schultz säger: "Vi kan inte ha en justitieminister som inte i ryggmärgen har inpräntat att man aldrig får köpslå med eller peta på rättsstatens fundamentala värderingar."
Är det då verkligen Bodström som sänkt sina trösklar eller är det Reinfeldt? Alliansen upphör sannerligen inte att förvåna, det är den ena grodan efter den andra även i de mest fundamentala frågorna.
Politikerbloggen.


Den Röd-Gröna politiken växer sig allt starkare.

Det senaste i raden var en förändring av bostadsbeskattningen för att möjliggöra billigare hyra för studenterna. Det känns väldigt positivt när man ser ett regeringsalternativ växa fram som sätter människorna i centrum. Cynismen som nu leder Sverige måste definitivt ut innan alltför många människor fått sina livsbetingelser fullständigt raserade. Bra också att det nu kommer konkreta förslag för att underlätta studenternas situation igen. FP lovade ju väldigt mycket till studenterna 2006 men av det blev det naturligtvis inget. Läs mer om det Röd-Gröna förslaget hos Politikerbloggen.


Sjukvård till alla = Kommunism, för högern!

Sjukvårdsreformen i USA kommer förhoppningsvis att röstas igenom denna kväll. Ett stort steg framåt för ett något mindre orättvist samhälle för medborgarna. Men för högern i USA är det kommunism. Det kanske förklarar också varför Reinfeldts höger härhemma gör precis tvärtemot vad Barack Obama gör. Reinfeldt han slänger ju ut människor ur försäkringssystemet istället.

"Kommunisten" i egen hög person :-)Jakten på lärarna igång igen!

Många och stora rubriker var det under veckan om lärarna och deras arbetstidsschema. Samma visa som för några år sedan men den gången fick Lidköpings kommun ge sig för lärarfacket, jag hoppas att historien upprepar sig även nu. Man kan ju tycka att det är fel ur konkurrenssynpunkt om friskolorna kan ha en egen avtalsmodell gentemot de kommunala skolorna som framförts i debatten men så verkade ändå inte vara fallet i Lidköping. Dessutom är det lite svårt att förstå att rektorerna har sådana problem med att schemalägga arbetstderna när man vet att ex de la Gardiegymnasiet är ett av länets populäraste. Det om något visar väl på en verksamhet som fungerar. Tycker mer att det luktar lite avundssjuka över alltihop. Vem tror att de själva skall få det bättre för att de vill försämra för andra? Jag hoppas verkligen att lärarfacket står på sig i frågan för det är verkligen lärarna värda, de gör ett fantastiskt arbete!
NLT, GP
Vårtecken.

I veckan som gick så dök den första tranan upp vid Hornborgasjön. Ett av de absolut säkraste vårtecknen. Ett annat vårtecken var tidigt i morse då ett lätt fint vårregn hjälpte till med snösmältningen. Det kändes riktigt härligt.

Denna bild är från förra årets traninvasion.

 

Ett annat säkert vårtecken är väl SM finalen i bandy, även om dagens väder i Uppsala gjorde allt för att påminna oss om att det fortfarande är vinter. Hammarby fick till slut sitt efterlängtade och välförtjänta guld. Tror nog att Bollnäs är de som trots allt skall vara glada för det ymniga snöfallet under första halvan av matchen för ju mer spelbart det blev ju bättre blev Hammarby. Ett stort grattis!

 

 


14,3% löneökning 2008. Kris?

Naturligtvis gäller det ju inte vanliga löntagare och ej heller vanliga företagsledare utan det gäller ju naturligtvis det giriga packet som sitter som VD:ar i börsbolagen. De hade alltså mage att plocka till sig 14,3% mer samtidigt som facket gick med på krisavtal om minskad arbetstid och därtill lägre lön. Och som om inte detta var nog så erbjuder man nu löntagarna 0 avtal som "tack för hjälpen". Det är tyvärr så de fungerar dessa herrar, alla andra skall hela tiden ställa upp för dem och på deras villkor men de ger aldrig någonsin något tillbaka. Att facket reagerar nu efter på en utveckling som pågått och debatterats i 30 år, tja vad skall man säga? Sen kan man ju undra hur många fackrepresentanter som i sin egenskap av ägare och styrelseledamot varit med och beviljat dessa höjningar. Se bara hur S, C, FP gjorde i Västra Götalandsregionen. 12% höjning till landstingsråden utan att ens tänka tanken på solidariteten med övriga Västra Götalandsbor.


Curt Wrigfors, en Kristdemokrat?

Det är en sak att predika etik och moral men en helt annan att sedan leva upp till det själv.


Piratpartist fälld på felaktiga grunder.

Ja det låter det men sanningen är inte så revolutionerande trots allt. Det gäller ju Sture Bergvall, fd Thomas Qvick och de benbitar som visade sig vara något annat än just benbitar. Själv tror jag att det är den illasinnade åklagaren Christer van der Qvast som är orsaken till debaclet. Han har ju inte precis gjort sig känd för att väga ev bevis i vågskål. Hellre fälla än fria verkar vara hans ordspråk. Hur länge skall han få hålla på?

Oskyldig Piratpartist?


Lika inför lagen?

Läste i Aftonbladet i torsdags (18/3) om Johan af Donner, som lurade Röda Korset och Cancerfonden på 7,7 miljoner kronor och att han enligt frivårdsinspektören uppfyller kriterierna för samhällstjänst?????????????????????
Efter att ha fifflat i över nio år, och gud vet hur många som dött p.g.a. hans bedrägerier så anses han alltså inte som ngn risk vad det gäller att återfalla i brottslighet. Men skall det uppväga allt elände han orsakat då? Anhöriga till mordoffer brukar kunna få skadestånd på ca 150 000 kr. af Donner har genom bedrägeri från direkta hjälporanisationer tillskansat sig drygt 51 mordfallsskadestånd. Bör han då inte dömas till lagens absolut strängaste straff? Ett straff som motsvarar 51 mord? Ja onekligen kan man vrida och vända på allting naturligtvis men när det kommer till kritan och det är ngn adlig kapitalist som sitter i smeten så har rättsväsendet en ofattbar tendens att hitta förmildrande omständigheter. Låt svinet få det straff han gjort sig förtjänt av, för kan man göra ngt värre (tillsammans med mord) än att lura hjälporganisationer på pengar? Finns det ggr man ev. önskar att det fanns dödsstraff i landet så vore det i fall som af Donners. Men då anser alltså frivårdsinspektören att han uppfyller kriterierna för samhällstjänst. Goddag yxskaft igen!Vad fan sysslar tjänstemännen med?

Första avtalen klara och det var mellan tjänstemännen och arbetsgivarna. 2,6% över 18 månader kan man väl tycka vad man vill om men det stora sveket är den luddiga skrivningen ang. bemanningsföretagen. Här är avtalet inget annat än ett stort svek mot LO kollektivet! Nu hoppas jag verkligen att LO tar strid för att komma tillrätta med arbetsgivarnas missbruk av bemanningsföretagseländet, det måste vara prio 1.

Upp till kamp!


Äntligen nytt op system!

Det har inte varit så enkelt den senaste tiden att hantera den "lilla" (Eee pc) datorn pga bristande utrymme på C partitionen. Skönt då att ha lite hjälp av sonen som fixade till ett Linux baserat system istället och vips så flyter allt på i full fart.
När man nu ändå är inne på datorer så såg jag på SVT:s sida att Thomas Bodström vill ta över SvFF efter Lagrell. Yippie, tänkte jag direkt. Äntligen kanske man kan slippa denne alla datoranvändares största politiska fiende! Tur att det inte var 1:a April för då hade man aldrig trott att det var sant. Men onekligen är det en rubrik som dubbelt upp skulle lura väldigt många den dagen. Låt oss hålla tummarna för att Bodström får som han vill i denna fråga och lämnar politiken för gott.


Byggstart för biogasanläggningen i Lidköping.

Ett välkommet projekt har äntligen kommit igång i Lidköping. En supermodern biogasanläggning som verkligen ger förhoppningar om ett hållbart samhälle med moderna transportmedel även i framtiden.
Läs mer på Lidköpingsnytt.


Lögnaren Littorin!

De utförsäkrade skulle få högre ersättning "ljög" Littorin när han pressades av media. Nu har sanningen kommit ikapp denna skymf till minister även här när sanningen nu visar att över hälften har fått försämrad ersättning. Men det är ju så moderaterna vill ha det, sparka på de som redan ligger med syfte på att öka klyftor och skapa låglönejobb.


Lidköpings IS 100 år!

Friidrottsklubben firar alltså 100 år i år. Grattis, grattis säger jag då till alla engagerade ledare och ynglingar som nu är och tidigare varit verksamma. Idag slog man upp portarna till en utställning på Idrottsmuséet i Lidköping. Idag hann jag inte dit men det får jag se till att göra inom den närmaste framtiden. Finns mycket fin idrottshistoria där.
LIS.
Vackra Framnäs IP, LIS hemmaarena.


Dags för lagstiftning?

Volvo lastvagnar gjorde förra året en förlust på 15 miljarder och åtskilliga tusentals anställda blev utan arbete. Då fick VD Leif Johansson en bonus på 1 miljon. Man orkar ta mig tusan snart inte kommentera girigbukarnas parasiterande.
Han har alltså 12 miljoner i fast lön, 4,9 miljoner i pensionspremie plus ytterligare 580 000 i bil och bostadsförmån och när då bolaget går back 15 miljarder så premieras han med 1 miljon pga kassaflöden och rörelseresultat under 4:e kvartalet. Betalade han Volvo de tre föregående kvartalen då? Nej sanningen är att girigbukarna hur dåligt företaget än går letar halmstrån för att få en anledning att plocka ut "lite" ytterligare med pengar. (Bidragsmotståndarna i Alliansregeringen gav ju också Volvo ett litet nätt bidrag på 1,1 miljarder förra året.)
Aftonbladet.

Precis detta letande är ju också vad som nu sker inom finansbranschen. Denna bransch som genom sin totala brist på verklighetsförankring och pengakåta finansvalpar orsakat folk runt hela klotet enorma ekonomiska tragedier. Nu arbetar de tydligen intensivt för att hitta sätt att kunna kringgå de regler som satts upp för att förhindra detta bonusmissbruk. Det är väl tur för dem att de inte verkar under Franska revolutionens tidsera för då hade de snart varit befriade från framtida "huvudvärk". Det är faktiskt nästan så att man längtar dit.
Nej men det är nog dags för fackföreningsrörelsen att i förhandlingarna med arbetsgivarna slå fast att allt utom fast lön skall tas bort, plus att det sätts ett löneskillnadstak på hur mycket det maximalt får skilja mellan löntagarnas minimilön och företagsledningens maxlön. Klarar de inte detta så bör lagstiftningen tas till. Det kommer att sluta med total anarki annars.
2010-03-16 Västra Götalandsregionen!

"14.45 Nya arvodesbestämmelser

Regionfullmäktige beslutade att höja grundarvodet för mandatperioden 2010-2014 till 58.000 kronor per månad och att dagarvodet ska höjas från 2,3 till 2,5 procent av grundbeloppet.

Arvodesberedningen fick i uppdrag att göra nödvändiga justeringar av antalet ledamöter och ersättare till följd av beslutet om ny politisk organisation.

Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Sjukvårdpartiet och Johan Kanmert (S) reserverade sig mot förslaget till förmån för egna förslag."

 

Sossarna i regionen förnekar sig minsann inte. Efter att ha försökt höja 12% 2008 men misslyckats, så återkom man alltså i år när nu pensionärerna får sänkt pension pga den krympande ekonomin. Något som förresten också beslutats i pensionsöverenskommelsen mellan sossar och borgare. Men själva anser sig alltså dessa sossar och borgare kunna öka sina löner långt utöver vad någon annan (annat än direktörerna inom Svenskt Näringsliv) ens kommer i närheten av. Som sagt pensionerna sänks, löntagarna erbjuds 0-avtal men politikerna ser möjligheten att tillskansa sig mer ur samma krympande kassa. Jag skrev en debattartikel om det för några veckor sedan om att politikerna spottar medborgarna i ansiktet och härom dagen så gjorde de det alltså! Jag skrev också till samtliga socialdemokratiska regionfullmäktigepolitiker som hade mailadress i samband med min artikel. Ett svar fick jag på detta och denna person kunde inte kommentera ärendet eftersom den inte fått någon information i frågan. Goddag yxskaft!

 

Inte att undra på att Sverige rasar i välfärdsligan!


Gävlelandstinget utmärker sig, men knappast positivt.

Alf Norberg (V) intervjuas i Radio Gävleborg tillsammans med sossen Tommy Berger som inte verkar vara den mest självrannsakande i det politiska släktet om man säger så. Reportern går på ganska friskt mot Berger som ändå inte verkar vilja förstå. Ironiskt att intervjun då handlar om kritiken som riktats mot landstingsledningen från 89 läkare på Hudiksvalls sjukhus ang. ledningsbrist. Berger stoppar likt en struts huvudet i sanden. Klicka på länken och lyssna: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2261129&BroadcastDate=&IsBlock=

Detta är ju för övrigt ett av landstingen där sossarna är med och bidrar till det Svenska sönderfallet av välfärden. Varför? Bollnäs sjukhus vill de sälja ut det mesta av och allehanda verksamheter privatiseras, bl.a. städningen. 122 städare följde med över när Gävlelandstinget sålde ut denna verksamhet. Nu är 40st av dem uppsagda efter endast en månad. Borde man inte (även om man är sosse) fråga sig vari samhällsnyttan ligger? Det är ta mig tusan inget annat än en ren och skär skandal. Jag hoppas att Alf N. kan dra nytta av alla missgrepp som skett under den nuvarande landstingsledningen där och kraftigt öka antalet V röster i september. Det är han sannerligen värd.
Läs om städutförsäljningen hos Kommunalarbetaren.

Sjuka landstingsledningar med sossar i ohelig allians finns det tyvärr fler exempel på, bl.a. i Västra Götaland. Här vill man återigen höja regionrådens löner med 12% samtidigt som pensionärena får finna sig i sänkta pensioner. Tala om att gå i otakt med verkligheten!Centern skriver önskelista till tomten?

"-Nja, kanske inte vallöften men målsättningar" säger Kent Folkesson till Lidköpingsnytt men hade han sagt önskelista så hade han varit trovärdigare. Maken till rappakalja har jag nog sällan skådat. Men vad kan man annat vänta från ett parti som fullständigt tappat fotfästet i sin roll som moderatlakejer.
Förutom att fråga sig var de skulle få ihop pengar, så räcker det med att citera en rad ur deras önsketänkande för att förstå hur verklighetsfrämmande de är.
"- Arbetslösheten är prioriterat område, och särskilt ungdomarnas arbetslöshet."
Eller kan det rent av vara så att de menar att de prioriterar arbetslöshet? I så fall kanske man skalll börja ta dem på allvar. För vad annat skulle de egentligen kunna mena om man betänker hur de agerat inom rikspolitiken. Hög arbetslöshet och kommunerna får ta kostnaderna. Även detta finns det en artikel om idag. Men det är väl ingen som hört när oppositionen varnat för skenande socialbidragsutbetalningar, eller?                                                                "Nya" Centerpartiet?


Bra melodifestival.

Ingen har väl missat utgången av melodifestivalen vid det här laget och det mesta som kan sägas är väl också troligen redan sagt. Jag hade två favoriter och det var Anna som gick och vann men även Timoteij som verkligen var bra. Troligen blir "Kom" en riktig sommardänga. Att tjejerna också kommer från skaraborg gör ju inte saken sämre. Årets positiva överraskning!


Reinfeldt och Bildt beklagar demokratin!

Landets högsta beslutande demokratiska organ tog efter ett utmärkt initiativ av Hans Linde (V) beslutet att massmorden mot armenier/ assyrier/ syrianer/kaldéer och pontiska greker under det Osmanska rikets sönderfall var att anse som folkmord. Detta beklagar då Sveriges utrikesminister Carl Bildt och nu även Fredrik Reinfeldt. Varför? Att de kanske har en avvikande personlig uppfattning i frågan kan ju vara en sak, men att beklaga det beslut som vår högsta demokratiska församling tagit är inte godtagbart. Då har de i så fall möjligheten att avgå (vilket jag tycker att han borde göra). En regering som inte accepterar riksdagsbeslut bör omedelbart lämna in sin avskedsansökan, annars kan jag inte se annat än att ett misstroendevotum riktas mot den, även om de i detta fall är i sin fulla rätt rent formellt. Men hur ser det ut för omvärlden?
Dåliga argument som att konventionen ang. folkmord inte började gälla förrän 1948 har också getts uttryck för. Varför anser man i så fall att man kan betrakta förintelsen som folkmord? Detta skedde också före 1948.
Reinfeldt ansåg också 2006 när han intervjuades av en Assyrisk tidning att det som skett var att betrakta som ett folkmord. Tala om att bränna broar under fötterna. Vad har förändrats sedan 2006 i denna fråga?
Det var tur att det fanns 4 Allianspolitiker med ryggrad denna gång så att vi slapp ett återupprepande av FRA frågans grymma partipiskande även i denna fråga. Avgå nu Reinfeldt!Kvinnlig joggare dödad av vargflock!

Så har det då hänt det som de oseriösa vargbloggarna hävdar inte kan hända. En 32 årig kvinnlig joggare dödades av en grupp vargar i Alaska. Ironiskt att det hände i Alaska som av dessa oseriösa debattörer brukar användas i debatten som en jämförelse på att vi skulle kunna härbärgera ca 5-6000 vargar i Sverige. Vad man inte nämner är att i Alaska som är 4 ggr så stort som Sverige är invånarantalet 640 000. Undra hur det skulle se ut här om vi hade 5-6000 vargar med en befolkning på över 9 000 000?
Vi får väl hoppas att vi slipper ngn liknande tragedi här hemma men man skall dock inte lura människor att tro att något liknande inte skulle kunna inträffa här. Då tar nog denna debatt en helt annan vändning.
Artikel i Expressen.


I Götene kan man konsten att bita sig själv i svansen!

Götene kommun har blivit prisade och rosade för sin enormt goda åldringsvård. Hög kvalité rakt igenom. Detta är alltså ett skolexempel på en kommunal offentlig verksamhet som fungerar rakt igenom! En Alliansstyrd kommun som prisas för den gemensamma kommunala verksamheten, ja det låter ju nästan för bra för att vara sant!
Nu har emellertid denna Alliansstyrda kommun kommit på den ""lysande" idén att privatisera hemtjänsten?????????
Uppenbarligen upplever man att det finns kvalitetsproblem inom denna verksamhet men istället för att försöka lösa de upplevda problemen så att hemtjänsten kan nå upp till samma fina kriterier som övrig åldringsvård så vill man nu istället privatisera denna. Tala om att bita sig själv i svansen! De som kommer att få betala kalaset är som vanligt brukarna och den personal som säkerligen kommer att friställas. Färre händer skall utföra mer för att ägarna skall kunna göra fina vinster på våra gemensamma tillgångar och brukarna och de anställda får sitta emellan.
Idag finns det så gott om exempel på dåliga privatiseringar så problemen kan knappast vara okända för Alliansen ens i Götene. Problemet är väl att de så fort ordet privatisering nämns tydligen tar på sig skygglapparna illa kvickt och rusar tunnelseende rakt in i eländet. Ekonomiska vinningar kan man heller inte påvisa.
Men naturligtvis är det ju väldigt enkelt för politikerna att göra detta. Allt eget ansvar är ju borta då. Ändå måste man väl ändå anse att det är politikernas och kommunernas skyldighet att ha detta ansvar.
Här har ni lite mer länkar till hur denna försöksverksamhet (privatiseringar) inte fungerar i praktiken.
Vårdanställda sägs upp - Kommunal hemtjänst - Privat hemtjänst ingen vinstaffär - Attendo - Olagligt schema - Fusk i Nacka
Ja listan skulle kunna göras mycket längre och man kan ju fråga sig varför våra skattepengar skall hanteras på detta oansvariga sätt? Och inte minst vad alla dessa avarter kostar, inte minst i fråga om kontrollapparat? Men det kanske hamnar på ett annat konto?

Även andra områden inom det offentliga är ju utsatta och det senaste jag såg gällde städning i skolor.
I Uppsala gjorde Uppsala Nya Tidning en enkätundersökning bland eleverna i 7 skolor beträffande städningen i desamma. Fyra skolor fick underkänt av eleverna och i dessa fyra skolor var det privata bolag som skulle sköta städningen. En slump? Nej knappast. En skola kan betala för tolv timmars städning men städaren själv får bara betalt för åtta timmars städning. Kommunalarbetaren har en artikel om detta.

Privatisering= tjuvarnas marknad.Kommer ni ihåg Fälldin? Öh, öh öh eh öh .................

Lyssna på diskussionen mellan Alf Norberg, en eminent Vänsterpartist i Gävleborgs läns landsting och Centerns Bj,öh,öh,öh,rn Brink när det gäller utörsäljningen av Bollnäs sjukhus. Alliansarna brukar tala om flumskola, tala om flumprivatisering nu då! Och det är medborgarnas skattepengar och anställningstrygghet de leker med.
Man kan lätt konstatera att det är inte mycket han vet ang. utförsäljningens effekter denne Björn Brink, men säljas skall det.
Lyssna här på Radio Gävleborg. Och hur fan kan sossarna och MP ställa sig bakom ett sånt beslut?

"Nya" Centerpartiet?
Villa fick en lektion i bandy.

Ja Hammarby gav Villa en riktig lektion i bandy. Kan inte påstå att Villa var dåliga, däremot var Hammarby fruktansvärt bra och fokuserade. De som har något att lära av matchen är nog Vilas tränare möjligtvis. I kväll fick man verkligen se hur viktigt det är med fart i bandyn. Hammarby hade definitivt den högsta farten och jag undrar lite vad det beror på. Möjligen för mycket defensivsnack i Villa, men det är ju förstås bara spekulation. Bara att gratulera Hammarby till den välförtjänta finalplatsen och samtidigt tacka spelarna i Villa för en fantastiskt trevlig och rolig säsong. Tack! Och på återseende nästa säsong!Mörkrets furstar, liberala psykopater!

ACTA förhandlingar ang. patent och upphovsrättsfrågor har skett bakom lykta dörrar skriver Eva-Britt Svensson på sin blogg. Inte nog med att man mörkat för folket, inte heller EU parlamentet har informerats. Däremot har upphovsrättslobbyn och storbolagen i USA hållits informerade och t.o.m. fått vara med och påverka processen.
Det är liberalismens högermän, de som "påstår" att de är frihetens företrädare och demokratins beskyddare som gör på detta sätt.
Läs mer på DN.
Lite ironiskt också, att då samtidigt läsa Folkpartisten Per Johnssons artikel på Lidköpingsnytt där han slår ett slag för demokratin och påstår hur viktigt det är att kämpa för den. Lika ironiskt var det att den kommentar jag skickade in inte publicerades. Men det var väl kanske i Folkpartiets tryckfrihetsnamn som den undanhölls, för demokratins bästa? Kanske Per Johnsson skulle ta och kontakta sina partikamrater i EU, bl.a. Cecilia Malmström istället för att skriva på Lidköpingsnytt? Då är han i allafall i närheten av roten till det onda!!

Liberal mörkerfurste.
Hur länge har Sverige råd med Alliansen?

Lyssnade på Ekots lördagsintervju där Tomas Ramberg frågade ut katastrofen Littorin. De trots allt få jobb som tros ha skapats pga jobbskatteavdraget och sänkt arbetsgivaravgift visar sig ha kostat ca 1 000 000 kr/st. Lägger man därtill skatteavdraget för hushållsnära tjänster så har Roland Spånt, fil. dr. i nationalekonomi kommit fram till att detta avdrag skapat ca 900 arbetstillfällen och kostat skattebetalarna 720 miljoner kronor. Alltså 800 000 kr/skapat arbete. Är det därför Alliansen nu så hårt slår på trummorna om att detta är framtidens jobb och vill utveckla det till att gälla även om du går ut med grannens hund? Ja dessa jobb är ju i allafall 200 000 kr billigare då än allt annat Alliansen möjligen lyckats åstadkomma. Sicket pack! Tänk om det vore så väl så att de själva fick känna på sina raserade trygghetssystem när de slängs ut från regeringsmakten. Men dit vill de nog inte själva minsann, för dem gäller både hängslen och livrem!

Sture Bergvall, alias Thomas Qvick medlem i Piratpartiet.

Detta kunde man läsa hos Politikerbloggen den 2/3. Kanske det är en ny trend hos partierna att ta in lite udda kändispersonligheter för att få några spaltmeter extra i pressen? Folkpartiet har ju sin Alexander Bard som för övrigt anklagar miljökämparna för att vara flummiga. Ja man kan undra hur bra han känner sig själv egentligen när han gör ett sådant uttalande? Eller om svenska folket ser Birger Schlaug som den mer flummige i en jämförelse med Bard själv? Ja oavsett vilket så skall det bli intressant att se även vilka framtida politiska utspel som kan tänkas komma från Sture Bergvall och Piratpartiet.
Bard (FP) och Bergvall (PP)

 

 De "fattigas" dag?

Enligt Riksdagens utredningstjänst (RUT) så lever mer än var fjärde ensamstående mamma under den relativa fattigdomsgränsen skriver SVT idag. Alliansens politik har naturligtvis fått detta att escalera ytterligare efter att kurvan tillfälligt planat ut mellan 2005 och 2006. Tragiskt men samtidigt bra att det uppmärksammas på Internationella kvinnodagen. Att Alliansen skulle bedriva någon som helst politik för att vända denna kurva lär ju aldrig ske så vi får sätta vår tilltro till väljarnas sunda förnuft så att denna förrödande högerallians verkligen slängs på soptippen efter valet i september.


I morgon är det Internationella kvinnodagen.


Roligaste Vasaloppet på många år!

Det var verkligen en revansch som hette duga när Jörgen Brink vann Vasaloppet. Ett jättestort grattis! Hemma hos oss höll alla tummarna för Brink de sista milen och det stora jublet bröt ut när målgången passerades. Vinner man Vasaloppet är man verkligen KING!


Hammarby vann rättvist mot Villa.

En lysande första halvlek av Villa men med ett Hammarby som tog över helt i andra p.g.a. bättre fart gjorde att gästerna från Stockholm tog en helt rättvis seger i den första semifinalfighten. Kan ju verka tungt att behöva vinna två matcher på Zinken men ingenting är omöjligt. Större under har skett. Bara att bryta ihop och komma igen och samtidigt gratulera Hammarby till dagens seger.


Rasta grannens hund, Alliansen(C) sätt att möta global konkurrens!

Politiken är helt slut för Alliansen och då kommer det ena "flum"förslaget efter det andra likt stora grodor rullandes ur deras stora käftar. Maudan och Centerfjollorna föreslår nu att framtidens jobb skall bestå av hushållsnära tjänster (hembiträde) och att rasta grannens hund. Är det så vi skall vinna slagen i den globala konkurrensen mot Kina, Tyskland, Usa med flera? Inte undra på att de går kräftgång i den ena opinionsundersökningen efter den andra. Detta tillsammans med försök att svärta ner Vänstern genom allehanda gamla öststatsjämförelser är tydligen vad som återstår av Alliansens hela politik. Men hur var det i Francos gamla Spanien? Eller i Juntans Grekland för inte alls så många år sedan? Fattigdom och förtryck under mantra om frihet. En frihet som de allra flesta aldrig får några ekonomiska möjligheter att uppleva i högerregimernas väg. Här kan man ju dra en klar paralell till vad Reinfeldt åstadkommit i våra trygghetssystem redan. Höjda A-kasseavgifter, inga avdrag för medlemsskap i facket o.s.v. så att socialbidragesutbetalningarna 2009 ökade med 20%. Det är en bidragslinje det! Ändå säger de sig vara emot bidrag.
Nej det är tur att väljarna äntligen sett igenom deras totala lurendrejeri som genom att vrida och vränga på ord och formuleringar enbart gått ut på att få folk att tro något helt annat än vad de åsyftat.

"Man kan lura alla människor en viss tid,
och man kan lura vissa människor i all tid,
men man kan inte lura alla människor i all tid."
/Mark Twain


Intressant från SVT Forum.

Slötittade lite efter nattens arbete på Kunskapskanalen där ett antal "kloka herrar diskuterade kapitalismen, dess misslyckande, ev åtgärder för att förhindra ett liknande misslyckande i framtiden, samt även skillnaden mellan vår anglosaxiska kapitalism och den mer lyckade (mindre misslyckade) asiatiska formen. En av de ekonomiska experterna konstaterade bl.a. att den enorma recession vi nu genomlidit (och genomlider) troligen gått över i en ren depression som då fått katastrofala följder i hela västvärlden om det inte varit för de enorma statliga stimulanser som gjorts av flera nationer. Det fick mig ofelbart att tänka på Anders Borg och hans mantra om sunda statsfinanser. Hade alla länder resonerat som honom hade alltså krisen övergått från kris till depression. Vi åker alltså snålskjuts på andra länders ekonomiska satsningar!
Anders Borgs finanspolitik parasiterar på andras vedermödor och istället för att stimulera ekonomin med lån så blir vi direkt fattigare istället vilket också visat sig i välfärdsligan där vi rasat kraftigt under Alliansens tid. Vi fick ju också kraftig kritik från OECD för vår skenande arbetslöshet. En hel del tänkvärt tycker jag och jag hoppas programmet går i repris när jag inte nattarbetat, för det var klart intressant och sevärt.

Dags att komma tillbaka till framtiden, rösta V i september.


Årsmöte, fotoexpedition och Villa!

I onsdags var det årsmöte hos V i Lidköping. Ett mycket, mycket positivt sådant. Alla verkade ha tagit med sig sitt allra bästa humör och valårets riktlinjer diskuterades på ett kreativt och positivt sätt. Det andades framtidstro och tillförsikt under hela mötet. Mycket kul! Det ser lovande ut!

 

Efter årsmötet så bar det av med sonen upp till Kinnekulle för en liten fotografisk expedition vid Högehallstenen. Inte helt enkelt att ta sig fram när skaren ibland gav vika så att man helt plötsligt stod med ena benet nersjunket i snön ända upp till "delningslinjen" ;-) Resultatet blev dock ganska bra som ni kan se på filmsnutten härunder.

 

Högehall In Moonlight from Jimmy Nordström on Vimeo.

 

Torsdagskvällen sen så var det dags för den femte och avgörande kvartsfinalen i bandy mot anrika Edsbyns IF. En perfekt avslutning (för oss Villafans) på en mycket fin kvartsfinalserie av båda föreningarna. Måste säga att jag är imponerad av Villas metodiska sätt att genomföra matchen även om de (enl. mig) kan höja sig ytterligare ett snäpp i det offensiva spelet genom att utnyttja de öppna ytorna på kanten som blir när motståndarförsvaret flyttar med i sidled. Ett eller två snabba pass bara. Där har Villa många enkla mål att hämta hem. Annars var det mycket roligt att se den unge Christoffer Norin spela som om han redan var en A-landslagsman. Ett riktigt utropstecken!

 


Från 25 till 3,9%.

Intern Centerdebatt i morgonsoffan var det idag mellan "gammel"Centern (Börje Hörnlund) och Stureplans-Centern (Fredrik Federley). Att partiet har enorma grundläggande problem under Maud Olofsson och helt saknar en politisk grundstomme torde var ställt utom alla rimliga tvivel. Man kan ju lätt konstatera att det skiljer ljusår mellan Hörnlund och Federley vad Centerpolitik egentligen är. Det är enkelt att konstatera att Centern av idag är blott en spillra av vad det tidigare varit. Och kanske hör Börje Hörnlund till dem som denna spillra består av. Vad Federley, Maud o co är, ja det vete gudarna?

 


Äntligen!

Hos Kommunalarbetaren presenteras äntligen en undersökning som värderar arbetet i förhållande till samhällsnyttan. Något som ständigt skulle behöva lyftas fram och där facken verkligen varit dåliga på detta. Tack till Kommunal som tagit tag i detta!
Det är en tankesmedja i England (av alla ställen) som tycker att det är dags att tänka nytt när det gäller värdet på det arbete som utförs. Jag håller verkligen med!
"Eilis Lawlor, taleskvinna för tankesmedjan, säger till det brittiska BBC att lönenivåerna ofta inte återspeglar det sanna värdet av vad som skapas."
Bl.a. har de kommit fram till att en sjukhusstädare skapar ett mervärde på 10 pund för varje pund de får i lön. Men bankirer däremot, de förstör 7 pund för varje pund de får i lön.
Detta är verkligen något som partiet bör ta tag i centralt. Arbetsvärdering a la arbetsgivarna med individuella löner leder allt för ofta till rövslickarmentalitet och att löntagaren skall tvingas stå med mössan i hand. Så kära partikamrater ta tag i detta och bilda samverkansgrupper tillsammans med fackföreningar och S så att egoismen kan köras på porten en gång för alla! Nu finns ju verktyget!


Samhällsonyttan personifierad?


Carlgren lika smidig som ett cementblock!

Acceptera inplantering av varg österifrån annars får ni inte jaga varg mer! Så "smidig" och diplomatisk är vår s.k. miljöminister Andreas Carlgren i sin relation till jägarkåren. Är det ett hot eller ett löfte? Såvitt jag kan bedöma så har ju jägarna redan tvingats acceptera inplantering en gång tidigare så det är ju inget nytt under solen, även om inplanteringen den gången stod i strid med gällande lagstiftning. Men det är väl Carlgrens sätt att tro att han skall lyckas försöka lura tillbaka ev. väljare inom den grupp människor som var motståndare till jakten. Återigen en Centerpartist som trampat i klaveret.
Själv skulle jag gärna se att vi också inplanterade kackerlackor i alla kommuner. Ett mycket fascinerande djur som länge förföljts av oss människor med allehanda miljögifter. Eller varför inte vägglöss?
Låt kapitalisterna "smaka på" kapitalismen!

Förespråkarna för den ohejdade nyliberala kapitalismen har alltsedan EU inträdet gått fram som ångvältar i sitt roffande och egoistiska snyltande och utnyttjande av andra människor. Det gäller i snart sagt varje område i samhället och även då inom våra välfärdsområden. Ja ingenting tycks heligt längre, förutom ett område som de överhuvudtaget aldrig nämner. Nämligen vårt protektionistiska system med A och B aktier. Ett system där svenska staten med statens goda minne hållt svenska kapitalister under armarna och där säkert kohandeln under bordet på ngt sätt gynnat bägge parter. Nu är det dock nya tider och de svenska kapitalister som nu verkar under globaliseringens mantra har inget till övers för varken staten eller övriga medborgares väl och ve. Därför vore det sannerligen på sin plats att dessa svenska småpåvar får smaka lite på kapitalismens baksidor själva genom att avskaffa systemet med A och B aktier. Varför skall vi ha undantag inom EU för detta system när vi inte får ha undantag för vårt svenska system med kollektivavtal? Två system som genom tid gått hand i hand och bildat stomme för det vi kallat den svenska modellen. Nu är den delen med kollektivavtal på väg att kraftigt undermineras och i förlängningen även försvinna och då är det sannerligen dags att i så fall löpa linan fullt ut så att kapitalisterna också får känna på hur det är att drabbas av kapitalismens alla avigsidor! Varför skall enbart löntagarna drabbas?
Jag skulle med glädje se att frågan ställdes till Alliansföreträdarna i Riksdagen. Varför skall de kapitalsvaga bestämma över de kapitalstarkare i ett kapitalistiskt system? En fråga jag gärna skulle vilja höra Reinfeldt eller Maudan svara på.


Omdömeslösa Alliansomdömen!

Alliansens tidigare tal om den Svenska flumskolan har tydligen utvecklats till att nu gälla hela skolverksamheten. 2008 införde Alliansregeringen obligatoriska skriftliga omdömen, något som nu har fått Skolverket att komma med en kritisk rapport. Skolverket talar om "stora brister" i de omdömen som regeringen införde. Lärarna tenderar att bedöma personliga egenskaper och beteenden snarare än kunskaper. Det ges också ofta betyg - i något fall ända ner till årskurs 2.
"Obligatoriska skriftliga omdömen är en framgång", tycker Utbildningsminister Jan Björklund (FP) då.

Självinsikt?????????????

FP:s utlovade studentsatsning?

I valrörelsen 2006 så lovade FP satsningar på studenterna. 2007 blev inget, 2008 blev inget och 2009 blev det inget heller! 2009 fattades det 30 kr i studenternas kassa enl. Kristian Örnelius, privatekonom på Swedbank. 2010 är det valår och då kom det iallafall någonting till studenterna. I år skall de enl. Swedbanks, Institutet för Privatekonomi få 160 kronor över när de nödvändiga utgifterna är betalda. Av den föreslagna höjningen på 320 kr så ingår 308 kr i lånedelen och Alliansens "enorma" satsning består alltså av12 kr. Ja då är de efter fyra års Alliansstyre fortfarande 18 kr minus, i annat fall får de låna. Det kallar jag satsning det! (Ironi)

"-Runka upp stridskuken nu grabbar"

Major Björklund

Snälla Alliansen, satsa inte mer!

"-Vi har lagt den starkaste forskningspropositionen som någonsin lagts i det här landet."
Så säger arbetsmarknadsministern med den köpta examen, Sven Otto Littorin. Detta upprepar Alliansministrarna i snart sagt varje fråga där verkligheten visar sig gå i helt motsatt riktning.
Astra Zeneca varslar nu 900 anställda när man lägger ner sin forskningsanläggning i Lund. Så återigen, satsa inte mer snälla Alliansregering. Det blir inte så bra.
Framtidens jobb, hushållsnära tjänster???????

Det enda som består av Alliansens politik idag är tydligen de hushållsnära tjänsterna. Så många debattspaltmetrar för en sådan "skitsak".
Nu har det visat sig vilka det är som köper dessa tjänster också. Det är folk med inkomster från 300 000 och uppåt. Under 300 000 var det ngn promille som hade utnyttjat avdraget.
Denna "stora" fråga är nu tydligen vad som skall rädda en valseger åt Alliansen tror de. Maudan skräder inte orden över hur "vänsterpartierna slår mot kvinnorna" (är det bara kvinnor som städar i Allianssverige?) samtidigt som alla undersökningar visar hur inkomstskillnaderna mellan män och kvinnor ökat under Alliansens tid, för att inte tala om de effekter det s.k. jobbskatteavdraget gett. Män har tjänat på detta jämfört med kvinnorna. Ändå påstår de att det är de med lägst inkomster som fått de största sänkningarna. Ja det är klart att ser man på bruttobelopp utan att ta hänsyn till det faktiska antalet individer som ingår i varje grupp så kan man ju förledas till att tro på detta mantra som alliansen lögnaktigt försöker hamra in i folk, men räknar man ut hur mycket var och en fått i kronor och ören per individ inom respektive grupp så ser det genast annorlunda ut. Se bara på riksdagens talman Moderaten Per Westerberg som fått 1 500 000 i skattelättnader av sina polare. Men han kanske anses tillhöra de lågavlönade inom Moderaterna?
Tycker faktiskt att det är dags för oppositionen att kontra i denna fråga nu. Låt avdraget för hushållnära tjänster vara kvar men öka avdragsrätten till 75% av kostnaden och låt det bara gälla för personer med inkomst om högst 300 000 kr/år. Sen kan Alliansen stå där med svansen mellan benen och knota. Då har de sålt smöret men tappat pengarna, igen!


Per Westerberg, en låginkomsttagare med Moderata mått mätt.
Inget avgörande i "byn".

Edsbyn svarade upp och vann den fjärde kvartsfinalen mot Villa hemma i Ovanåker. Nu får "en annan" se fram mot torsdagens drabbning hemma i Sparbanken Lidköping Arena. En drabbning som säkerligen kommer att innehålla det mesta och bästa av idrottsnerv. Vågar man tro på en utsåld arena?


"Jag" kan väl inte hjälpa att vi haft en snökris?

Kan man tänka sig att SJ:s VD låter så när nu kaoset varit totalt på järnvägarna denna vinter? Då är det ju tur att han fått fördubblad lön de senaste åtta åren. Nu för tiden får man aldrig betalt för vad man utför och definitivt inte om det är arbete som utförs. Rövslickeri däremot, det är globaliseringens bästa vän.Klyftor skapar otrygghet och kriminalitet!

Kraftig ökning av villainbrott i länet basunerar NLT ut i dagens papperstidning. I Lidköping har ökningen gått från 11 inbrott 2006 till 61 inbrott 2009. Det rimmar inte speciellt bra med Alliansens löften om minskad kriminalitet och inte är det speciellt förvånande heller. Ökande klyftor i samhället leder ofelbart till högre kriminalitet. Att klyftorna ökat i en rasande fart vet ju alla och envar numera. Alliansen vill hellre "försöka" åtgärda med fler poliser istället för att se till att vår gemensamma ekonomiska kaka i landet fördelas såpass rättvist att alla har en möjlighet att leva ett gott liv. Eller som man säger, de försöker lindra symptomen istället för att bota sjukdomen.
Personligen tror jag att detta bara är början på en kraftigt stigande ökning av kriminaliteten i takt med att den ekonomiska frustrationen ökar hos alltfler. Även globaliseringen, som för övrigt också leder till ökade klyftor bidrar säkerligen till detta.


Även ekonomifacit talar emot Alliansen.

BNP för 2009 har gått ner med 4,9%, den sämsta utvecklingen något år sedan andra världskriget. Det är väl detta som firma Borg o co aldrig riktigt kan ta till sig. De är nöjda om vi har ordning på statsfinanserna påstår de, men om vi producerar allt mindre så vad hjälper det då? Vi blir alla fattigare med borgarna vid rodret vilket ju också bekräftas av den sk välfärdsligan där Sverige rasat kraftigt under Alliansens år vid makten.


Det går utför med Alliansen vid rodret!

Facit är tungt för Alliansen.


RSS 2.0