Reinfeldt och Bildt beklagar demokratin!

Landets högsta beslutande demokratiska organ tog efter ett utmärkt initiativ av Hans Linde (V) beslutet att massmorden mot armenier/ assyrier/ syrianer/kaldéer och pontiska greker under det Osmanska rikets sönderfall var att anse som folkmord. Detta beklagar då Sveriges utrikesminister Carl Bildt och nu även Fredrik Reinfeldt. Varför? Att de kanske har en avvikande personlig uppfattning i frågan kan ju vara en sak, men att beklaga det beslut som vår högsta demokratiska församling tagit är inte godtagbart. Då har de i så fall möjligheten att avgå (vilket jag tycker att han borde göra). En regering som inte accepterar riksdagsbeslut bör omedelbart lämna in sin avskedsansökan, annars kan jag inte se annat än att ett misstroendevotum riktas mot den, även om de i detta fall är i sin fulla rätt rent formellt. Men hur ser det ut för omvärlden?
Dåliga argument som att konventionen ang. folkmord inte började gälla förrän 1948 har också getts uttryck för. Varför anser man i så fall att man kan betrakta förintelsen som folkmord? Detta skedde också före 1948.
Reinfeldt ansåg också 2006 när han intervjuades av en Assyrisk tidning att det som skett var att betrakta som ett folkmord. Tala om att bränna broar under fötterna. Vad har förändrats sedan 2006 i denna fråga?
Det var tur att det fanns 4 Allianspolitiker med ryggrad denna gång så att vi slapp ett återupprepande av FRA frågans grymma partipiskande även i denna fråga. Avgå nu Reinfeldt!



Kommentarer
Postat av: Johannes

Affärer går före sunt förnuft?



Det är dags att granska Carl Bildts olje- och energiintressen i den Kaukasiska regionen.



Samt att avslöja vilka ekonomiska intressen som kan ligga bakom delar av Moderaternas hemliga partistöd.



Turkiet kommer ju att bli ett viktigt transitland för stora olje- och gasledningar till Europa.



Kan detta vara anledningen till att Moderaterna intar en ologisk hållning angående folkmordet?

2010-03-15 @ 15:39:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0