Ett Gott Nytt År tillönskas er alla!

I morgon är nästa år valår!
 

Tack för 2012!

Tack Alliansregeringen för att ni fortsatt inte klarat av att lösa problemet med massarbetslösheten    trots alla löften om motsatsen redan 2006. Nu är den ännu högre och när vi nu går in i ert sjunde regeringsår väntas arbetslösheten öka ytterligare! När skall era lösningar visa resultat?

Tack för att ni samtidigt lyckats sänka sysselsättningsgraden sedan 2006, det var inte heller vad ni lovade!

Tack för den fortsatt höga ungdomsarbetslösheten, mer än var fjärde ung är arbetslös. Det är 5,2 procentenheter mer än när ni tillträdde 2006. Arbetslinjen är verkligen lyckad!

Tack för att ni lyckats öka andelen som varit långtidsarbetslösa mer än 2 år, med 188% jämfört med oktober 2006.

Tack för att ni samtidigt har minskat platserna inom arbetsmarknadsutbildningen med mer än 60%.

Tack för FAS3 och övriga åtgärder som ni kallade riktiga jobb. FAS3 är nu vår i särklass största arbetgivare. Det är väldigt många fler ni gjort ”motiverade” att skaffa ett jobb? Hur många skall det bli innan ni är nöjda?

Tack för att ni fortsatt skickar allt fler ur trygghetssystemen och hänvisar dem till kommunernas försörjningsstöd (socialbidrag) istället.

Tack för att ni fortsätter att öka klyftorna i samhället. Andelen personer som lever under ”låg ekonomisk standard” ökade med 40% mellan 06-10. Samtidigt ökade andelen personer med ”långvarig låg ekonomisk standard” med 67%. Ert sätt att ”hålla ihop” Sverige?

Tack för ni (06-12) ökat skillnaden i nettoinkomst mellan kvinnor och män med 40%.

Tack för att ni ökat den relativa barnfattigdomen med över 30%

Tack för att ni ökar andelen otrygga anställningar för dem som fortfarande har ett arbete.

Tack för att ni fortsatt värnar om valhemligheten, det är ett tag sen Moderaterna slog på stora trumman och sa att de skulle redovisa allt.

Tack för att ni sänkte bolagsskatten och lånar till detta, istället för att utbilda de redan arbetslösa till de yrken som trots allt efterfrågas. Arbetsmarknadspolitikens anslag är ju nere på 0,9% nu, trots den värsta ekonomiska krisen någonsin. Under 90-talskrisen var dessa anslag 3%.

Tack för att ni fortfarande inte ställer krav på EU angående svenska kollektivavtal i Sverige. Det är ju enklare att bara påstå att man värnar den svenska modellen. Att utländska bemanningsföretag fortsatt tillåts dumpa lönerna och skicka ut svenska medborgare i arbetslöshet måste väl ändå vara bra för någon? Frågan är för vem?

Tack för att ni fortfarande inte bryr er om EU:s kritik mot visstidsmissbruket. EU regler som är till gagn för löntagarna är väl inget att bry sig om.

Tack för att ni ”förenklade” arbetskraftsinvandringen så att folk tillåts utnyttjas under slavliknande förhållanden.

Tack för fortsatta avregleringar. Den senaste är Bilprovningen. Att sälja av anläggningar till ett  utlandsbaserat bolag som inte klarade att själva finansiera affären var ju inget bekymmer. De fick ju låna av Bilprovningen för att köpa Bilprovningen. Låter sunt? Men det sägs ju ge valfrihet. Istället för EN statlig Bilprovning i ex. Lidköping blir det EN privatiserad och det måste ju öka valfriheten enormt.

Tack för att ni tar ansvar för statens finanser genom att svälta kommuner och landsting och samtidigt fortsätta vältra över nya kostnader på desamma. Att den kommunala konsumtionen sjunker spelar väl ingen roll så länge staten är ”bäst i klassen” ekonomiskt. Att kommunerna konsumerar av privata näringslivet kanske ni inte tänkte på?

Gott nytt år!
Ove Nordström (V)


Säljs Medeltidens Värld på nyårsafton?

Medeltidens Värld kommer att vara sålt före nyår, sa kommunalrådet Kenth Selmosson (S) för en tid sedan.
Är inte Medeltidens Värld sålt före nyår blir det ingen försäljning, sa S-partistyrelsen i Götene.
Om 15 min. är det nyårsafton. Det blir ett spännande upplopp på det gamla året!
 

Önskar er alla en riktigt God Jul!

"Vi som inte vill ha Fredrik Reinfeldt som statsminister!"

Välkomna tillskott till kommunkassorna.

Det nya utjämningssystemet för statsbidragen till kommunerna får positiva effekter häromkring. Vara får ca 12 miljoner, Götene ca 9,5 och Lidköping får väl knappt 8 miljoner. Pengar som verkligen kommer till användning.
För Götenes del finns det ännu mer pengar att hämta om man ser över verksamheterna som de bedrivs idag. Man verkar inte ha nåra direkta krav utan man löser de problem som ev. uppkommer och betalar därefter. Det finns flera verksamheter som är betydligt dyrare än vad de borde vara och där finns det också miljoner att prioritera om.
Men det kanske kan bli lite bättre ordning på torpet igen när bekymren med Medeltiden Värld försvunnit från agendan framöver. En fråga som varit en verklig energislukare för all övrig kommunal verksamhet också.
SVT
 
Tänk om det också fanns någon politisk vilja att åstadkomma en rättvis ekonomisk fördelning i den övriga ekonomin?


Trevlig kväll med kommunalråd.

Onsdagskvällen tillbringades i Sparbanken Lidköping Arena och matchen Villa Lidköping - Kungälv. God mat före matchen i loge tilsammans med "goda vänner" gjorde inte saken sämre. Bl.a. kommunalrådet i Götene Kenth Selmosson (S) fanns i samma sällskap som undertecknad. Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall (S) fanns också på plats på samma sektion och han var i gott sällskap med allas vår Bo Eliasson (V).
Matchen vanns av Villa med 6 - 4 till slut efter en makalös start de första 10 minuterna som renderade i ett snabbt 3 - 0 överläge. Vi var nog många som trodde att detta skulle dra iväg till tvåsiffrigt då. Men Kungälv skall aldrig räknas ut. De ger 100% i 90 minuter och de spelar en fin bandy med många individuellt skickliga spelare.
 

Tragiskt kommunalråd!

Kenth Selmosson (S) kommunalråd i Götene ansåg att vi i Vänsterpartiet var ett enfrågeparti under måndagens fullmäktigemöte.
Självinsikten hos kommunalrådet lyser som vanligt med sin frånvaro!
Han borde nog ställa frågan runt om i Sverige hur många frågor han själv är känd för. Vågar man gissa en och att den stavas Medeltidens Värld?
Så lågt har alltså debattklimatet sjunkit under Kenths ledning av kommunen! Men han hade ju en god vägröjare i Bo Bergsten (KD), förra kommunalrådet. Det behövs sannerligen en total reformering av det politiska arbetet i Götene. Som det är nu kallas det enbart demokrati till namnet. Hur förklarar man annars att majoriteten innehar både kommunalrådsposten och oppositionsrådsposten?
 
Kenth Selmosson (S), förhoppningsvis snart enbart en parentes i Götenes historia.

Trevligt fullmäktigemöte i Götene!

Det var uppvaktningar av svenska mästare så som seden bjuder under kvällens fullmäktigemöte. Kanske det var det som gjorde mötet så trivsamt. Det var bara en ledamot som uppträdde direkt opassande enl. min mening men inte ens denna ledamot lyckades förstöra den fina känslan jag fick.
Alltid trevligt att samtala med framgångsrika atleter och jämföra deras syn med den man själv fått genom tidigare idrottskontakter. Väldigt ofta så kommer man till likartade slutsatser om idrottens positiva inverkan på livet och att man alltid måste ha roligt i sitt idrottande för att det skall vara möjligt att fortsätta, oavsett vilken nivå man vill befinna sig på. Något för vissa att ta med sig in i politiken kanske?
 
Medeltidens Värld var ju som vanligt på agendan genom att de budgeterade pengarna inte räckte i år heller. 700 000 utöver budget klubbade majoriteten igenom, ironiskt nog exakt samma summa man sparade på skolan på förra fullmäktige. Men det var ju "vår enda chans" att kunna få något tillbaka som Kenth Selmosson sa förra året. 1,1 miljoner extra har det kostat enbart bolaget i år.
 
Sen klubbades också en avskrivning igenom av majoriteten på 20 miljoner. Majoriteten vill ju naturligtvis vara skuldfria i nästa valrörelse och det är ju självklart bra om skulderna kan skrivas av så snabbt som möjligt. Tyvärr så får kommuninnevånarna betala med besparingar inom välfärden nu, något jag tycker är lite ohederligt. Hellre försöka bevara nivåerna i välfärden och skriva av maximalt utifrån det. Men då hade man som sagt haft kvar en del av liket i ryggsäcken i valrörelsen.
Den som tror att allt skall bli guld och gröna skogar bara skulderna är avskrivna före valet bedrar sig nog ändå en aning misstänker jag. Det finns mycket underhåll och annat som släpar efter i kommunen och som naturligtvis måste prioriteras sedan. men sämre än vad det varit nu kan det väl knappast bli? Men det kommer nog att ta ett antal år innan kommunens alla verksamheter åter kan betraktas som friska och välmående.
Inget ont som inte har något gott med sig till slut får vi iaf hoppas.
 
NLT
 
 

Grattis C-H Hermansson 95 år!

 

Comeback, tyvärr!

Kommunalrådet Kenth Selmosson (S) i Götene gjorde comeback i idag efter en kortare sjukskrivning. Han blev sjuk i samband med att kommundirektören blev entledigad.
Det är ju självklart bra att Kenth blivit frisk, men jag måste säga att jag hoppades att han skulle hålla sig borta från politiken tills dess att hans efterträdare valts av sossarna vid deras årsmöte i februari.
Hörde på radio att han varit sjukskriven för att det blivit för mycket med hot och trakasserier och där familjen och t.o.m. barnbarnen blivit lidande. Självklart så är det ju helt oacceptabelt att sånt händer.
Men hade jag varit i Kenths kläder hade jag nog iaf ställt mig frågan både en två gånger vad det kan bero på, att folk tar till sådana rent olagliga och för båda parter skadliga metoder?
Det hade ju varit väldigt enkelt för Kenth att nu kunna vända den destruktiva stämning som rått de senaste åren genom att istället träda tillbaka per omgående, alltså avgå.
Stämningen inom det politiska har iaf jag upplevt som betydligt bättre alltsedan S-styrelsen agerade och med de konsekvenser som därav följde. Och det handlar ju inte om att någon skulle vara dålig som person på något sätt utan att man blivit så intimt förknippad med det av alla upplevda eländet (MV) att det till slut inte längre spelar någon roll hur väl man än försöker agera i sin yrkesroll. Det finns helt enkelt ingen tilltro kvar.
De som på lång sikt riskerar att få lida verklig skada för detta är väl det Socialdemokratiska partiet gissar jag. Förtroende är lätt att rasera men oändligt mycket svårare att sedan bygga upp.
Och hade jag drabbats av det som Kenth nu säger sig ha blivit drabbad av, så vete tusan om jag skulle velat återgå till arbetet och därigenom riskera att familjen runtomkring återigen blev utsatt? En svår balansgång då man naturligtvis ej heller vill ge vika för en sån mobb. Men en timeout tills dess att polisen ev. blivit lyckosamma i sitt arbete och kunnat lagföra de som hotat, hade nog varit att föredra, gissar jag.
 
 
 
 
 

Ömsom vin ........

Efter att själv ha jobbat hela helgen kan jag ju bara gratulera alla som varit lediga när det äntligen blev soliga vinterdagar också. Säkerligen har många passat på att aktivera sig utomhus med allehanda vinternöjen.
Perfekt för Kinnekulles alpina klubb också som premiäröppnade backen denna helg. Borde varit välbesökt.
 
I Lidköping väntas i morgon en demonstration under det pågående fullmäktigemötet. En demonstration anordnad av Ung Vänster och som riktar sig mot nasisten Curt Linusson som i morgon måndag tar plats på en SD stol som lämnats tom. Hoppas allt går lugnt och städat tillväga och att det inte kommer några nasistsympatiserande motdemonstranter. Det vore tråkigt för hela Lidköping.
 
Ett riktigt lågvattenmärke stod i helgen Laxå för. Där förbjöd en lärare en ung grabb och hela klassen från att vara pepparkasgubbe under Luciatåget. Man fick heller inte sjunga pepparkakssången eller bjuda på pepparkakor.
Detta fick nämndchefen till slut att ändra på och efter konsultation med läraren ifråga så kom man fram till att alltihop berodde på ett misstag??????? Och detta trots att mamman till grabben visade upp sms från läraren som sa att det var allt annat än ett misstag. Det är till att föregå med gott exempel för de unga genom att lära dem att det är helt ok att ljuga, så länge det gäller att rädda personlig prestige iaf.
Man kan undra vad de kallar sin vittvätt i Laxå? Ej kulörtvätt? Eller ljus mångfaldstvätt?
Det är helt sanslöst hur illa missriktad välvilja kan yttra sig ibland!
 

Vilken fadäs av NLT.

NLT presenterade Lidköpings nya skolchef med en bild av nasisten Curt Linusson på sin nätupplaga. Att Linussons entré tumlat runt i medierna å det grövsta pga av att han kommit in på ett bananskal i Lidköpings fullmäktige har väl inte gått att missa. Detta har ju t.o.m. varit en riksnyhet. Än märkligare då att man på lokalredaktionen i Lidköping inte lyckas hålla i sär bilderna av Linusson och den nye skolchefen? Nåväl, felet rättades så småningom till iaf, men en riktig prakttavla var det av tidningen. Undra om man kommer att gå ut med ngn form av rättelse eller ursäkt för det inträffade? Det uppmärksammades ju trots allt på vissa håll.

väl felet
 
 

Att detaljstyra är inte detaljstyrning?

Elisabeth Svantesson (M) sa i Agenda till Jonas Sjöstedt ang. skatteavdrag för bartenders att det vore fel av politikerna att gå in och detaljstyra RUT så att detta blev otillåtet.
På onsdag skall riksdagen fatta beslut om att RUT-avdrag får göras även för läxläsning.
Inte utan att jag undrar hur Elisabeth Svantesson och Moderaterna definierar ordet "detaljstyrning"?
 
 

RSS 2.0