Trevligt fullmäktigemöte i Götene!

Det var uppvaktningar av svenska mästare så som seden bjuder under kvällens fullmäktigemöte. Kanske det var det som gjorde mötet så trivsamt. Det var bara en ledamot som uppträdde direkt opassande enl. min mening men inte ens denna ledamot lyckades förstöra den fina känslan jag fick.
Alltid trevligt att samtala med framgångsrika atleter och jämföra deras syn med den man själv fått genom tidigare idrottskontakter. Väldigt ofta så kommer man till likartade slutsatser om idrottens positiva inverkan på livet och att man alltid måste ha roligt i sitt idrottande för att det skall vara möjligt att fortsätta, oavsett vilken nivå man vill befinna sig på. Något för vissa att ta med sig in i politiken kanske?
 
Medeltidens Värld var ju som vanligt på agendan genom att de budgeterade pengarna inte räckte i år heller. 700 000 utöver budget klubbade majoriteten igenom, ironiskt nog exakt samma summa man sparade på skolan på förra fullmäktige. Men det var ju "vår enda chans" att kunna få något tillbaka som Kenth Selmosson sa förra året. 1,1 miljoner extra har det kostat enbart bolaget i år.
 
Sen klubbades också en avskrivning igenom av majoriteten på 20 miljoner. Majoriteten vill ju naturligtvis vara skuldfria i nästa valrörelse och det är ju självklart bra om skulderna kan skrivas av så snabbt som möjligt. Tyvärr så får kommuninnevånarna betala med besparingar inom välfärden nu, något jag tycker är lite ohederligt. Hellre försöka bevara nivåerna i välfärden och skriva av maximalt utifrån det. Men då hade man som sagt haft kvar en del av liket i ryggsäcken i valrörelsen.
Den som tror att allt skall bli guld och gröna skogar bara skulderna är avskrivna före valet bedrar sig nog ändå en aning misstänker jag. Det finns mycket underhåll och annat som släpar efter i kommunen och som naturligtvis måste prioriteras sedan. men sämre än vad det varit nu kan det väl knappast bli? Men det kommer nog att ta ett antal år innan kommunens alla verksamheter åter kan betraktas som friska och välmående.
Inget ont som inte har något gott med sig till slut får vi iaf hoppas.
 
NLT
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0