Asylpolitik

Funderade en del kring alliansens förslag om arbetskraftsinvandring och att asylsökande som skaffat ett arbete får stanna i landet men de utan ej får stanna.
Varför inte kombinera SFI med att asylsökande får gå med på företagen som en extra resurs bredvid en ordinarie anställd. Då får de direkt praktisk träning av språket och lär sig hur saker och ting fungerar i praktiken i detta land. Vara med på firmafester osv för att få med det vi idag kanske missar mest. Den sociala biten. På något sätt måste de sociala segregeringarna brytas och vad kan vara bättre än att vara med i vardagslivet då.

Liberalismens kapitulation.

I USA och England höjs nu röster för regleringar på finansmarknaden. Läs artikeln från Dagens Arena här.
Snart är det väl bara alliansregeringen i Sverige med Mats Odell o co som fortfarande gapar efter avregleringar.

Legalisering av människosmugglingen?

Alliansen förenklar arbetskraftsinvandringen (säger man) så att en flykting som fått avslag men skaffat sig arbete får stanna medan den som inte lyckats skaffa ett arbete avvisas.
Denna ändring lär väl bli ett "mecka" för människosmugglarna som i fortsättningen bara behöver starta ett företag och anställa de som vill komma till Sverige. Det kommer säkert att gynna nyföretagandet på det sättet att ett antal "målvaktsföretag" kommer att startas och det är väl bra för Maudans statistik som näringsminister.
Hur som helst skall det bli intressant att se om och hur alliansen kommer att tackla det hela om fenomenet dyker upp.
Det kanske inte är så klokt att blanda ihop "arbetslinjen" med asylpolitiken. Hur lång tid kommer att gå innan alliansen förstår detta också? Om de nu gör det överhuvud taget. Räcker det inte att sänka skatten längre?


Nyamko Sabuni

Arbete skapar frihet vs Arbeit macht frei.

Ja det blev ett väldigt liv i bloggsverige när socialdemokraten Tomas Ring jämförde alliansens arbetslinje med nazityskland. Det var tydligen ett känsligt ämne bland alliansfränderna för det tog fullständigt hus i ..................
Det är väl bara ok att göra liknande jämförelser åt andra hållet det fick jag ju själv erfara i debatten på Lidköpingsnytt där det kom en insändare som undrade om hon skulle sändas till Gulag för att hon svarade.
Det visar väl vilket tunnelseende som finns inom alliansen, den kommentaren vållade inte tillstymmelse av upprördhet. Men så är det, smällar man får ta. Bara man inte trampar några "övermänniskor" på tårna.

Upprörda bönder i Lidköping

Det är förståeligt att man blir upprörd när man jobbar och sliter och märker att det ändå inte blir något över. Men detta gäller ju inte bara bönder. Samma apati drabbar nog även arbetslösa, sjuka, lågavlönade och andra som har det tufft att få kronor och ören att gå ihop. Märkligt också att man är emot frihandel när deras egen regering är för och att LRF inte insåg att det kunde bli problem när man tog ställning för EU medlemsskapet.
Försöker själv alltid köpa svenskt men det har allt hänt att en och annan dansk fläskfilé har slunkit ner i korgen. Lite märkligt är det att när man är i sverige är det bara svenskt som duger men är man utomlands eller går på restaurang så frågar man ju inte om det är svenskt som serveras. Men att köpa kött från sydamerika det skulle aldrig falla mig in.

Löneuppror inom vården.

Sjuksköterskorna är missnöjda med lönerna och vill ha upp ingångslönen från 18000 till 23000 kr per månad. Två sköterskor i Västerås har startat ett löneuppror som nu sprider sig över landet. Ansvarsfullt arbete och studielån att betala så kan man förstå att de vill ha upp ingångslönen.
Hellre vettiga löner till sköterskorna som verkligen får jobba för pengarna än 1,6 miljoner till Maud Olofsson.
Den löneskillnaden visar verkligen vilka orimliga förhållanden som råder i samhället.

image76
Värde: 1,6 miljoner/år?

Regeringen passiv i Tyskt "Vaxholmsfall"

Ett polskt byggföretag ville inte betala löner enligt gällande regionalt kollektivavtal. Man ville endast betala enligt nationella minimilöner. Många länder har agerat i ärendet men inte Sverige. Läs artikeln.

Vad är det som händer i Sverige?

Kvinna och barn mördade i Surahammar, misstänkt mordbrand i Gävle, barnamorden i Arboga och mord på öppen gata i Göteborg mm mm mm.
Vad är det som går fel i samhället när våldet eskalerar så otroligt? Detta kanske är något som alla partier borde samlas kring och tillsätta en nationell katastrofkommission för att verkligen analysera problemen som ligger till grund för denna utveckling. Något måste verkligen vara djupt fel i samhället när det håller på så här. Gör något innan vi blivit så avtrubbade att vi bara bläddrar förbi dessa nyheter. Och gör det nu!

Vårdnadsbidraget

Det var glädjande att se att Lidköping hade kurage att säga nej till "lyxbidraget" från KD och alliansen. Att alliansen vill införa vårdnadsbidrag för välbeställda samtidigt som Maudan vill behovspröva barnbidraget det visar väl att den ena handen inte vet vad den andra vill. Man undrar ju verkligen hur de tänker, om de nu gör det. Men så är det, ju fler kockar desto sämre soppa!

KD´s politik slut?

KD kommer nu med ett förslag om att fördubbla antalet pappadagar från 10 till 20. Det kan ju tyckas lite revolutionerande att detta förslag kommer från det mest konservativa av alla partier när det gäller familjepolitik. Sanningen är att det är ett gammalt sosseförslag från 2005 som KD dammat av.
Ytterligare ett bevis på att det sinar i KD´s politik. Populism från alliansen?

Vilseledande missbruk av statistik.

Nedanstående artikel är hämtad från Politikerbloggen.RAPPORT.
Att mer än en miljon människor befinner sig i utanförskap är grovt missvisande och ett oansvarigt bruk av offentlig statistik.
Det anser Bo Jangenäs och Levi Svenningsson i en rapport som beställts av Arbetarrörelsens tankesmedja.

Jangenäs och Svenningsson menar att regeringen ännu inte närmare definierat vad som menas med "utanförskap".
Ett mått som redovisades i årets finansplan är det antal personer som någon gång under året lyft ersättning från de sociala trygghetssystemen, statistiskt omräknade till "helårspersoner".
Men den summan av statistiska personer är inte detsamma som att så många personer står utanför arbetsmarknaden, framhåller rapportförfattarna.
- Tvärtom speglar det som regeringen kallar "utanförskap" det innanförskap som våra sociala trygghetssystem är avsedda att vara när inkomsten faller bort till följd av sjukdom eller arbetslöshet, skriver man.

I rapporten kräver man att arbetsmarknadspolitiken förnyas, så att parterna på arbetsmarknaden får ett betydligt större ansvar.
- Om problemen med utanförskap på allvar ska minskas, måste man ta itu med de förhållanden som faktiskt skapar det - nämligen villkoren i arbetslivet.

Bo Jangenäs är generaldirektör för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen. Han har tidigare tillhört AMS ledning och haft utredningsuppdrag i regeringskansliet under Göran Perssons regering.
Levi Svenningsson har bland annat varit utredare hos LO och direktör i AMS. Han har också haft flera departementsposter.

Av Daniel Alsén,


Tillbaka till 60 talet?

Hyresgästföreningen i Lidköping vill ha sommarkollo vid Läckö. Det får mig direkt att tänka tillbaka på 60 talet när man fick ett papper i skolan om man ville åka på sommarkollo. Det är säkert ett initiativ i all välmening men man ställer sig frågan om detta också är ytterligare ett bevis på att vi går bakåt i välfärden vad det gäller ökade klassklyftor. Det var en blandad känsla som väcktes till liv när man läste inlägget på Lidköpingsnytt.

Repris från 2/3-08. - Höj hyrorna,

det är vad alliansens utredare vill. De kommunala bostadsbolagen skall drivas som vilket privat bostadsbolag som helst och maximera vinsterna. En skyddsregel föreslås dock mot alltför höga hyreshöjningar. Det föreslås ett tak på 5% per år. Vilket skydd!!!! Lägg på 5% varje år på 4000:- så är den hyran uppe i 5 100:- efter 5 år. Hög inflation som driver upp räntor som höjer hyrorna ännu mer o.s.v. o.s.v. Skall man inrätta slumområden för alla arbetslösa sedan när man jagat dem från sina hem också. De lär väl inte ha råd att bo i hyresrätt efter alla försämringar de redan fått. Men det är ju Mats Odell som är bostadsminister och han representerar ju KD som säger att de värnar om allt och alla. I praktiken gör de just inte mer än detta, säger det alltså. Cynismens företrädare nr1 (min anm.). De borde slängas ut ur regering och riksdag med huvudet före och det omedelbart.En slående liknelse.

Den nuvarande regeringen representerar ju verkligen en förlegad politik med ett förlegat synsätt.


BÖNDER- BORGARE- ADEL- PRÄSTER


Lär vi oss aldrig av historien?

Barnbidraget skall peka ut fattiga

Maud Olofsson och alliansen vill nu ändra barnbidraget så att det skall behovsprövas. Att man ännu idag inte fattat att det är ett bidrag till barnet och att det därför skall ges till alla är för mig helt obegripligt. Tanken är ju att detta bidrag ej skall peka ut barnen som rika eller fattiga men detta är inget som alliansen bryr sig om. Att man inte kan inse att detta förslag leder till ytterligare segregation i skolan. Man skall inte göra skillnad på barn och barn. Då vill alliansen att staten skall föregå med dåligt exempel. Vilka signaler sänder detta till barnen?
När skall alla idiotier upphöra från alliansen egentligen?
Maud är iallafall ett levande bevis på det gamla bondesamhällets klassförespråkande.


Tänkvärt från Wallander

Det finns tillräckligt med resurser för allas behov,
men
det finns inte tillräckligt med resurser för allas girighet.

Demokrati ja, EU-krati nej, Strejkrätt ja, EU-rätt nej,

EU-parlamentarikerna Eva-Britt Svensson och Jens Holm (v) svarar idag EU-minister Cecilia Malmström (fp) på frågan vad vänsterpartiet vill med EU.
Det är viktiga frågor för oss alla så ta er tid att läsa .
Vi ställer gärna upp och skriver ett nytt EU-fördrag, skriver Eva-Britt Svensson och Jens Holm.
Cecilia Malmström undrar vad vänsterpartiet vill med EU, och vilket fördrag vi vill ha. Vi är mycket glada att få den frågan, och vi ska svara.
Det vore ännu mer glädjande om hon vågade ställa samma fråga till hela svenska folket i en folkomröstning: Vill ni ha det nya Lissabonfördraget?
Lissabonfördraget - som tidigare kallades konstitution och alltså är en EU-grundlag - för över makten över ytterligare ett hundratal politiska områden från Sverige till EU. Siffran kommer från riksdagens utredningstjänst.
Det nya fördraget ger mer makt till stora länder. Det gör EU till en militär allians där medlemsländerna åläggs att upprusta militärt. Det tillsätter en EU-president och en EU-utrikesminister. Vänsterpartiet vill inte ha dessa åtgärder. Men vi vill andra saker!
Vi vill försvara strejkrätten. EU:s domstol slog nyligen fast att fackens blockad i Vaxholm inte var tillåten. Det lettiska företaget hade rätt att använda lettisk arbetskraft i Sverige, till lettiska löner. Om detta får fortsätta är lönedumpningen ett faktum. Därför bör Sverige kräva att den svenska arbetsmarknaden skyddas av ett juridiskt giltigt undantag i EU-grundlagen.
Vi vill att EU ska vara demokratiskt. Frankrike och Holland sa nej till det här fördraget när det hette konstitution, i folkomröstningar 2005. EU-eliten återkommer nu med samma förslag under nytt namn. Och nu ska folkomröstningar undvikas till varje pris. Det är fräckt, odemokratiskt och självgott.
EU-krati? Nej, tack!
Vi vill att den fria marknaden underordnas viktigare intressen, som miljön. Varje EU-förslag till klimatåtgärd undermineras i dag av industrins lobbyister. Utsläppsrätterna delas ut gratis och i överflöd. Kraven på renare bilar försenas. Den inre marknadens transporthysteri fortsätter att öka. Kommissionens nya klimatpaket försöker inte ens nå upp till det som EU lovade på Balimötet.
Marknaden går först. Och det ändras inte av att en namnlös jurist har stavat till ordet klimat i det nya fördraget. Fördraget ger EU mer makt på många områden. Men inte på just miljöområdet.
Vilket fördrag stödjer vi, undrar Malmström. Svaret är: Inget av dem du föreslår. Vi vill ha strejkrätt inte EU-rätt. Demokrati inte EU-krati. Miljö inte marknad. Om du behöver hjälp och goda förslag för att skriva ett sådant fördrag så ställer vänsterpartiet upp.

Eva-Britt Svensson
Jens Holm
EU-parlamentariker (v)


Hästar,spôrsnö och vita vidder

Skönt i solen trots allt,


image63

spôrsnö, nu???

image64

fint i skogen bakom LRK,

image65

vita vidder med fler rådjursspår,

image66

Zorro får ett träningspass,

image67

Denna vinters vackraste morgon

Idag var det verkligen en vintermorgon som man önskar att det skall vara "hela" vintern. Pudersnö, solsken och några minusgrader utan att det känns kallt. Något sent på säsongen dock och enligt smhi har det aldrig varit så kallt i landet så sent på säsongen tidigare. Nikkaluokta hade -40,8 C i natt. Tidigare rekordet var från 22/3-1902.


image62

Resultat av allianspolitiken från SCB

Tillväxten mattades under förra året

BNP-tillväxten var 2,6 procent under 2007, vilket var den lägsta sedan 2003. Under året har stigande räntor, råvaru- och energipriser lett till att inflationen i slutet av året visade tecken på att ta fart. Inflationstakten var i december 3,5 procent medan den underliggande inflationen mätt enligt KPIX steg till 2,0 procent.
Här finns hela pressmeddelandet från SCB.


Liberala ungdomsförbundet mot liberalismen?

Frida Johansson Metso, ordförande för Liberala ungdomsförbundet kräver att Stefan Holm "tar ansvar" och inte deltar i Olympiska spelen i Kina. Det är ju helt otroligt att begära en sådan sak. Hon utnyttjar Stefan Holms namn för att skapa egna rubriker. Ta upp saken med IOK istället, de aktiva får väl tävla där tävlingen hålls och de har knappast själva bestämt att OS skall gå av stapeln i Kina.
Personligen tror jag att det som vanligt är pengarna som styr och tillräckligt många och stora länder ser så stora ekonomiska värden i Kina att de inte vågar stå emot längre när det gäller OS.
Det är ju så Liberalismen fungerar, pengarna styr och då kommer individer och åsikter alltid i andra hand. Konstigt att inte Liberala ungdomsförbundets ordförande accepterar sin egen ideologi. Men hon vill väl ha egen publicitet och det lyckas hon ju med, tack vare utnyttjandet av Stefan Holms namn.
Det är inte lätt att vara idrottsman, det krävs OS guld samtidigt som det krävs att man inte skall deltaga.

image61

Glad Påsk!

Från mig alla till er alla vill jag önska en riktigt Glad Påsk!


image60

"Växthusgas"

Eftersom kossorna var i ropet angående växthusgaser så vill jag här presentera lite fakta från Soliga Dassboken ang. oss människor och liknande utsläpp.

En människa släpper ut ca 0,5 l sk tarmgas per dag. 30-50 % bildas genom jäsning av osmält föda, resterande 50-70 % bildas av nedsvald luft.

Om man då betänker att vi är ca 7 miljarder människor på klotet så betyder det 3,5 miljarder liter tarmgas per dag vilket ger ungefär 1 277 miljarder liter tarmgas per år. Tänkvärt.image59

EU och Allianslogik!

Nu skall flygbränsle beskattas, äntligen kan man ju tro att jag tycker men hela historien visar väl vilken logik som råder inom både EU och Alliansregeringen.
Det är nämligen endast flygbränsle för privat bruk som skall beskattas och för att inte hamstring skall ske så inför regeringen även en lagerskatt från 1/7-08.
Det är verkligen hycklarnas marknad som råder. Allt bränsle för kommersiellt bruk skall vara obeskattat men så fort det är ngt för privat bruk så skall det beskattas eller höjas om det finns skatt sedan tidigare.
I andra sammanhang talar alliansens företrädare om att subventioner bidrar till skevhet i marknaden och osund konkurrens.
Varför inför man inte en växthusgasskatt / gram istället som gäller för alla och allt oavsett om det är kött bensin eller flygbränsle? Då kan man tala om valfrihet sedan. Men detta passar väl inte de egna intressena. Antagligen kan man nu inget göra denna gång eftersom det är ett gammalt undantag från EG rätten som slutat gälla men jag tvivlar på att EU hade satt några käppar i hjulen om man även lagt samma beskattning på alla, men det intresset fanns nog inte. Som vanligt så är det enkelt att slå mot enskilda individer. Detta kanske kan få några att förstå vikten av att arbetarna organiserar sig för att vara ett starkt kollektiv, ensam är inte stark.
Här är en länk till regeringens pressmeddelande.
Jag har bara en sak att säga till denna regering, far o flyg ............Löneförhandlingsdags

Nu börjar det förhandlas runt om i landet om de "korvören" som IF-metall och andra förbund lyckades dra ur den gemensamma kakan med sitt 3-års avtal. Vi kräver bara rättvisa är en slogan de kör med har jag sett. För att få lite perspektiv på vad rättvisa tydligen är så kan man jämföra med Statliga Vin&Sprits VD Bengt Baron (den gamle os-guldmedaljören) som fick 7% förra året vilket innebar att han hade en årslön på 3,76 miljoner. Svenska Spels VD Jesper Kärrbrink lyckades ännu bättre och fick ett påslag med 15%, från 2 561000 till 2 937 000.
Sverige i verkligheten idag. Och dessa herrar är ju ändå bara småpotatis i sammanhanget om man jämför med de stora drakarna i börsbolagen, då krävs det nog ytterligare en nolla bakom.
Så med nuvarande inflation så kan man väl förvänta sig samma resultat i år igen som föregående år (i bästa fall).

image57

La Consigliera

Det var ett riktigt bra inlägg av La Consigliera på Lidköpingsnytt. Det visar moderaten i ett nötskal. Det enda de ser är den egna vinsten. Tack La Consigliera.

Skatteflykt=Ok Bidragsfusk=Ej Ok

Borde inte svaret vara ej ok på båda? Skattefusket beräknas till 133 Miljarder per år (5% av BNP) enligt skatteverket.
Då funderar alliansregeringen på att avskaffa skatteflyktslagen. Det är väl enklare att jaga sjuka antagligen.
Läs gärna artikeln här: Skatteflykt

Belysningshysteri

I måndags fick Bertil Arvidsson stora rubriker på Lidköpingsnytt för att han "fronderade" och röstade med de borgerliga ang. belysningen på isstadion som Lidköpingsnytt uttryckte det. KD´s Ingemar Sixtensson gick till och med ut och förklarade hur det verkligen låg till och att det enda beslut som togs var att den gamla sönderrostade belysningen skulle tas ner medans isytan fanns kvar eftersom det underlättade arbetet då man kan köra på isen. Annars hade man på något sätt varit tvungna att täcka ytan med något för att inte köra sönder rören.
Beslut om ny belysning skall däremot tas i samband med evanemangshallens vara eller inte vara.
"Belles" röst var avgörande stod det också, man kan ju undra hur man vet vems röst som är avgörande av ett visst antal. Snarare är det nog så att Lidköpingsnytt ville ha den vinklingen, tyvärr.
Det är inte så lätt att göra rätt om man bedöms med skygglappar. Vill man inte se så gör man nog inte det oavsett vilka fakta som läggs på bordet.
Ett väldigt ståhej för att V tyckte likadant som borgarna i en petitessfråga, hur många ggr har inte S och borgarna röstat lika? Eller MP?
Pengarna till ändamålet har ju också funnits avsatta sedan flera år.

Hjälp Åland,

kräv folkomröstning om det nya (gamla obetydligt ändrade) grundlagsförslaget kallat Lissabonfördraget.

image5

Heja Åland!!!!!!!

Det åländska landstinget tänker inte ratificera det nya EU-fördraget om man inte får sälja snus. Den Finske EU-ministern säger att Finland ändå kan ratificera fördraget men att det då inte skulle gälla på Åland vilket skulle innebära en ohållbar situation. Så än en gång HEJA ÅLAND!image56

Omväxling förnöjer sägs det, men jag vet inte...............

Vem kan tro att dessa bilder var från igår? Zorro mådde gott i solen efter ridturen och idag, brrrrrrrrrrrr!

image54


image55

134 Miljarder,

det är årets rekordöverskott i statskassan. Det är 30 miljarder mer än 2006.
Inkomsterna har ökat med 10 miljarder främst pga högre skatter på reavinster och företagsvinster.

Har vi ändå inte råd att ge pensionärerna samma skatt som alla andra, de arbetslösa lite bättre villkor o.s.v.
Måste vi fortsätta försämra för de sjuka?
Om vi inte har råd nu hur skall vi då ha råd när lågkonjunkturen kommer?

För att inte tala om alla vallöften som inte infriats, men det var ju bara valrörelse som man sa i efterhand.

image53

Ballongen?

Efter andra världskriget fanns det ca 2,5 miljarder människor på jorden, idag är det ca 7 miljarder. Kan det vara just detta som gör att vår globala miljö hotas? Att så många fler människor genererar så mycket mer utsläpp av växthusgaser till vår lilla bubbla (atmosfären) är ju ganska självklart. Hur många kan vi vara på planeten? Är vi kanske redan för många? Om befolkningstillväxten fortsätter som den gjort de senaste 60 åren så skall planeten klara att föda och ta hand om utsläppen från ca 9 - 10 miljarder människor. Hur långt räcker naturresurserna och hur mycket utsläpp genereras till atmosfären. Det går ju inte att blåsa upp en ballong hur långt som helst, till slut brister den. Vår miljöpolitik lär ju bara flytta fram "domedagen" några år men hur länge? 
Och hur skall vi göra för att sluta blåsa upp ballongen? Skickar med en länk (bilden) som jag tycker är intressant.


image52

Ingen uppföljare till Forbes!

Tyvärr lyckades inte Fylkings kampanj att få Christer Sjögren till Belgrad. Han hade säkert blivit vår andra nollpoängare genom tiderna. Forbes med Beatles yeah yeah har ju varit outstanding hittills och nu fanns ju chansen till en "andra Forbes". Men så kan det vara, vem kommer ihåg det om hundra år? Kul att festivalen engagerar iallafall. Luuk o Gustavsson har lyckats bra.Miljöpolitiksbluffen.

Tack Uppdrag granskning för att ni får upp ögonen på folk. Det är dags att revidera hela miljödebatten snart för våra politiker om de vill ha någon trovärdighet hos befolkningen. Har själv hävdat att partierna inte bedriver seriös miljöpolitik utan tävlar om vem som har "mest" miljöpolitik och glömmer fullständigt bort oss vanliga dödliga som skall försöka leva i den verklighet som skapas. Det är tydligen kvantitet istället för kvalitet som gäller avseende miljöpolitiken.
Man höjer bensinskatter och energiskatter (för hushållen) samtidigt som man ger bidrag på miljarder till köttindustrin som står för större utsläpp av växthusgaser än bilar, båt och flygplan tillsammans. Var finns logiken.
Läs och se mer på hemsidan: UPPDRAG GRANSKNING och KLIMATBOVEN PÅ VÅR TALLRIK.


image49

Farligt nattarbete.

Nya rön om nattarbete visar verkligen på risker. Bl.a. ökar risken för bröstcancer med 50% för kvinnor mellan 30 och 54 år som arbetat natt mer än ett halvår. Är det värt pengarna? Läs hela artikeln här: Farligt nattarbete.

Apropå frihet

Liberalismens företrädare talar ofta om frihet och valmöjlighet för individen etc. etc. Det de glömmer att tala om är att du måste ha pengar för att uppnå "deras" frihet.

Socialismen= Styrning av ekonomin för att individen skall få frihet.
image48


Liberalismen= Frihet för ekonomin för att styra individen. 
image47

En knivig fråga för regeringen

Högskoleverket vill kriminalisera den som använder en examen från ett bluffuniversitet och Lars Leijonborg sägs vara försiktigt optimistisk och kan tänka sig en lag. Hur skall han då förhålla sig till sin kollega i regeringen Sven-Otto Littorin som själv innehar en sådan. Egentligen är det ju redan ett stort skämt att man kan inneha en regeringspost med hjälp av en sådan examen utan att ngn reagerar överhuvudtaget. Om inte annat så är det väl ett hån mot alla de som har klarat av sina studier på rätt sätt och verkligen besitter de akademiska kunskaper som krävs. Vad och hur värderar man i regeringskansliet egentligen?


 image43 image44

Hög hastighet

Hastighetskamerorna var på tapeten idag. Synd att man inte diskuterar trafikböter samtidigt. Det är väl snart på tiden att det införs ett progressivt bötessystem liksom i Finland. Vi är lika inför lagen, men straffas olika med det system vi har idag. Varför är det ingen som lyfter denna fråga?


image42

Påminnelse om Mars månads tävling, missa inte chansen

Denna gång är tävlingen utformad efter ett känt TV manér. Av de fyra figurerna är det en som är fel och skall bort.
Gissa vem som inte passar in och skicka svaret till; [email protected]
En Tia lott lottas ut bland de rätta svaren.

image19

Över 6 miljoner att söka för småföretagare

Västra Götalands småföretagare (1-100 anställda) kan söka bidrag för att utveckla en vara eller tjänst. Max 500 000 kronor / företag under förutsättning att man bidrar med lika mycket själv. Se till att merparten nu hamnar i Lidköping. Det är Nutec tillsammans med Tillväxt VGR som ligger bakom satsningen. Läs mer på deras hemsida.
Klicka på länken: Tillväxt VGR.

"Det kan allt vara bra med bidrag trots allt"

image41

Miljöterrorism?

Måste hålla med Inghar Främberg angående Nyårsfyrverkeriet i Lidköping. Ett projekt som är så omtyckt och som samlar unga som gamla på och omkring torget måste man vara rädd om. Det är ngt extra att fira nyår i Lidköping tack vare detta och att då börja prata om negativa miljöeffekter samtidigt som det släpps bomber och raketer varje dag runtom i världen det är så otroligt korkat så man vill knappast tänka på det en gång.
Vad är nästa miljöprojekt?
Skall Hjulafton läggas ner av miljöskäl också? Ett projekt som verkligen är uppskattat av folk i hela länet och där firma Källström, Franssons insatser genom åren för Lidköping aldrig kan uppskattas nog.
Vill de sk. miljökämparna att folk skall dö av leda bara det ger dem möjlighet att slå sig för bröstet och säga att "vi är bäst på miljö".
Lös globala problem globalt och inse att vi inte kan vara världssamvetet för alla.
Skulle vilja ställa en motfråga, vem är mot en bra miljö?
Och som Inghar säger, man måste väga in de sociala bitarna också.
 Det är något som ständigt glöms bort i miljödebatten, man ser inte helheten.

image40


Gulag o jag?

Min insändare till Lidköpingsnytt kom in till slut och bemöttes som om jag vore någon slags anhängare till den gamla öststatspolitiken. Ett bra bevis för vad som händer när man generaliserar grovt. De som känner mig vet att jag alltid varit mot diktatur i alla dess former. Den kommentar jag fick från debattören om hon skulle hamna i Gulag för att ha svarat mig kunde jag inte annat än le åt. Det visar debattörens nivå och vilken nivå man vill ha på debatten, vilket var vad jag från början reagerade på. Slängde in en liten replik som svar iaf även om man kanske borde avstå när nivån är så låg.

image39

Christer Sjögren!

Hjälp Gert Fylking i kampanjen för Christer Sjögren till Belgrad. Klicka på länken här så kommer du till hemsidan för denna kampanj; CHRISTER TILL BELGRAD!

Fortsatt hög inflationstakt.

Inflationen var i Februari 3,1%. Fjärde månaden i rad som inflationen var över 3 %. Tråkigt tråkigt.
Ansvarsfull ekonomisk politik?


image37

Lidköpingsdrev?

Det är en något märklig debatt som förs på Lidköpingsnytt angående, först evanemangshallen och sedan vad man kallar "familjen". Jag tycker det är lite av ett övertramp om inte förtal rent utav när insändare utan namn anklagar delar av kommunledningen för maffiametoder. Skickade en insändare i ämnet till debattredaktionen men den blev ej publicerad. Det har fattats beslut inom respektive parti på medlemsmöten om att gå vidare med hallen och detta har skett i full öppenhet och i demokratisk ordning. Man får ju också betänka att sossarna gick till val på att bygga en hall (dock en billigare version enl. hörsägen) och när sedan Sparbankspengarna kom in i bilden så fick de väl modifiera sina ursprungliga planer ngt med hänsyn till både detta och övriga partiers ställningstaganden.
Att okända signaturer sedan kan påstå att det är odemokratiskt och det är familjen som styr och allt vad de häver ur sig är ju bara att beklaga Lidköpingsnytt som jag tror förlorar på detta i längden. De signalerna har jag redan fått från arbetskamrater m.fl. Tydligen är det en liten klick som till varje pris inte kan acceptera demokratiskt fattade beslut. Men någon gång måste väl även de svälja förtreten det tydligen ger dem och gå vidare. Det är ändå en bred politisk majoritet bakom besluten över alla blockgränser + ett ställningtagande i ett val.

Apropå Gröna Bilister

Återkommer här till Mattias Goldmann och Gröna Bilister som "hoppade" på mig i samband med min årskrönika.
Anledningen är tävlingen Årets Bild som visar en etanolfabrik i Brasilien, apropå miljövänligt.

image36

Internationella kvinnodagen!

Idag är det internationella kvinnodagen. Men detta vet väl alla hoppas jag. Klicka på länken (bilden) så kan ni läsa lite mer.

image35

Apropå "felaktiga" utbetalningar

Delegationen mot felaktiga utbetalningar får nu kraftig kritik från remissinstanserna som menar att sifforna som presenteras är kraftigt överdrivna. Vem kan vilja överdriva sådana siffror ang. bidrag och ersättningar till "vanligt folk" och i så fall varför. Tjänar syftet någons politik kanske?
Socialförsäkringsminister Husmark-Persson (M) har iallafall inget problem med detta, hon säger:
 -De spelar egentligen ingen roll, jag måste se till att minska antalet felaktiga utbetalningar med all kraft.
Synd att inte hon var styrelseordförande i Scandia när Pettersson o co härjade där. Men hon kanske hade haft en annan inställning i den positionen och beroende på till vem pengarna gick.


image32image34

 

Scandal.....Scandia chefer friade, ngn som är förvånad?

Skandiacheferna Lars-Erik Pettersson och Ulf Spång friades av tingsrätten. Knappast annat att vänta eller .........
Att "skinna" ett bolag på hundratals miljoner är tydligen en merit i vissa kretsar och man får väl säga att de var förståndiga nog att plocka ut det som bonusar och pensionsförmåner. Det innebär väl att även de inser att de inte hade klarat av att "arbeta" ihop så stora belopp. En strimma ljus i girighetens dunkla korridorer.
image30  image31

Snilleblixt!

En härlig förmiddagssol idag igen. Nu längtar man efter vår, sommar och värme. Fick en snilleblixt i solvärmen. Jag tror att jag skall börja spela golf. "Så man kommer i fas".

image29

Polisen får skit igen, varför?

Detta ständiga gnäll om polisen. Jag tycker att de gör ett bra jobb och att man alltid blir bemött på ett trevligt och yrkesskickligt sätt oavsett om det är en trafikkontroll eller ngn fråga man vänder sig till stationen med.. Generalisera inte en hel yrkeskår för att ngn i ngt enstaka fall råkat visa sig vara människa med allt vad det innebär. Vi borde kanske införa Polisens Dag, så vi andra medborgare får lära oss att sätta värde på och uppskatta polisen och deras arbete. Vi är nog allför många som har åsikter men inte kunskaper om vad det innebär att arbeta som Polis. Stå på er, ni är BRA!

image28

Vård efter plånbok

Nu börjar alliansens orättvisa politik visa sig inom sjukvården och det konstateras att oppositionens farhågor besannas. Vårdmottagningar läggs ner i utsatta områden och nya öppnar i områden med redan välbeställda.
Risken att dö i sjukdomar som kan förebyggas är nästan 3 ggr så hög för lågutbildade män som för högutbildade.
Man kan undra hur Holger Gustavsson och Cecilia Widegren förklarar hur rättvist detta system är. Särskilt Holger som ständigt poängterar hur KD värnar om de utsatta i samhället. Hycklare och egoister är tydligen vad som regerar detta land nu.
Läs gärna SvD:s artikel här. Till artikeln.
Och Tv 4 artikeln,

Arbetslinjen, endast för "vanligt" folk?

Ja alliansens stora hyckleri med arbetslinjen skulle ju vara att alla med ett arbete får ett jobbskatteavdrag medan sjuka och pensionärer som inte arbetar inte får denna skattelättnad, med ett undantag tydligen. Detta undantag är politiker som lever på riksdagspension, de får jobbskatteavdrag. Och anledningen sägs vara att denna pension är att jämställa med inkomst i fem år.
Så varför kallas det inte inkomst då? Varför kallar man en lön för pension?
Motiven är troligtvis lika dunkla som allt annat i alliansens politik. Fatighetsskatten orkade man inte avskaffa så den fick heta "avgift" istället även om nu Holger G. KD kallade det för både skatt och avgift i ett och samma inlägg.
Det är ju inte så konstigt att folk talar om politikerförakt sedan.

Miljölogik

Hur är det med den globala uppvärmningen egentligen? Är det vi som orsakar den eller inte?
Oavsett vad man tror så titta på denna lilla film så finns det nog ingen tvekan kvar om vi bör agera eller ej.
Man får vara en stor "gambler" för att inte göra något i detta sammanhang. Tyvärr finns det ju sådana också när det gäller miljöpolitik.

image27

Klimatberedningen alliansens rökridå?

Regeringen sågar klimatberedningens arbete när de inser att man faktiskt arbetar för att komma överens inom beredningen. Läs mer genom att följa länken här:  http://www.flamman.se/parlament.php?id=5136
Återigen är det bara prat från alliansens sida. "De fyras gäng".

image26

Höj hyrorna,

det är vad alliansens utredare vill. De kommunala bostadsbolagen skall drivas som vilket privat bostadsbolag som helst och maximera vinsterna. En skyddsregel föreslås dock mot alltför höga hyreshöjningar. Det föreslås ett tak på 5% per år. Vilket skydd!!!! Lägg på 5% varje år på 4000:- så är den hyran uppe i 5 100:- efter 5 år. Hög inflation som driver upp räntor som höjer hyrorna ännu mer o.s.v. o.s.v. Skall man inrätta slumområden för alla arbetslösa sedan när man jagat dem från sina hem också. De lär väl inte ha råd att bo i hyresrätt efter alla försämringar de redan fått. Men det är ju Mats Odell som är bostadsminister och han representerar ju KD som säger att de värnar om allt och alla. I praktiken gör de just inte mer än detta, säger det alltså. Cynismens företrädare nr1 (min anm.). De borde slängas ut ur regering och riksdag med huvudet före och det omedelbart.

 

Sista grundomgången,

i melodifestivalen avklarad. Den klart bästa tycker jag, och bästa låten var väl Fronda med ingen mår så bra som jag. Fast det tyckte ju inte Svenska folket, tyvärr. Så det mesta var sig likt till slut. Men en riktig gungarlåt var det och texten är också klockren. Hade varit kul att se den i Europafinalen.

Resultatet i Mars månads tävling!

Rätt svar i tävlingen var: Alla svar var rätt. Vem man än har valt att plocka bort som är fel och inte passar in genererar alltså rätt svar. (de är ju lika fel allihop)

Det blev dubbla vinnare i denna månads tävling: Gabriella och Silva Pasagic. Grattis! 
image19

Vinnare i Februari månads tävling!

Det blev Ronny Carlsson som drog det längsta strået bland de rätta svaren och således får en Tia lott.

Rätt svar: De fem blå moderatmärkena skulle bort.


RSS 2.0