Gemensam manifestation i år igen!


Lite mer realeffekter av Allianspolitiken! Inget vackert bokslut som väntar.

Följande fakta är saxat ur Kommunalarbetaren:

Så mycket ska sparas

Sparbeting Västernorrlands landsting fram till 2011:
361 miljoner

Örnsköldsvik 216 årsarbeten
Sollefteå 87 årsarbeten
Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand 440 årsarbeten

Konsulter tog miljoner

Landstinget har anlitat kon­sult­bolaget Mantec för att ta fram besparingarna och förslag till ny organisation.
Kostnaden ligger på cirka 54 miljoner kronor. Mantec har fått hård kritik av både politiker och facken.
Konkurrensverket anser att landstinget bröt mot lagen om offentlig upphandling när Man­tec anlitades. Det är osäkert om avtalet förlängs.

Läs hela artikeln här.

Det vore märkligt om folket gav denna pajastrojka ansvarsfrihet i september.


Odell, Toblerone och Mona.

Att sossarna satte sig i en prekär situation när man valde Mona Sahlin till partiordförande är det många som tycker. Att de nu får höra ett och annat skit tack vare detta är ju heller inget som förvånar. Som man bäddar får man ligga och det är många ute på arbetsplatserna som uttrycker att de aldrig skulle rösta på sossarna så länge Mona sitter kvar. Det som förvånar mig är att en hel del av dessa i sin besvikelse väljer att gå ännu längre högerut när det är sossarnas högergir man är missnöjd med. Det självklara valet bör ju vara Vänsterpartiet!
Men men, nu har självaste Mats Odell (Kådis) hånat oppositionen för att bedriva Tobleronepolitik (tänk vilken fantasi den mannen har) och sossarna gick naturligtvis i taket på en gång. Tycker personligen att det är en skitsak och jag tror inte sossarna tjänar något på sin överreaktion heller, för detta med Tobleronen har ju faktiskt hänt. Nej det som fascinerar mig lite är att Odell som representant för ett kristet parti häver ur sig detta i dessa dagar när kristendomen visar sitt fula tryne inom den katolska kyrkan. Vad är en Toblerone mot ett sexuellt utnyttjat barn? Men det är symptomatiskt för borgarna, de blundar helt för egna missgrepp. Tycker man den jämförelsen är orättvis så kan man ju dra till med Odells försäljning av familjens vårdbolag som finansierades med pensionspengar där Odell själv sitter som högste politiske ansvarig. Även i den jämförelsen ter sig Tobleronen ganska oskyldig även om Måna har en hel del annat skit i bagaget också. Men Odell bör definitivt lära sig att inte kasta sten i glashus!


49 öre för mycket!

Det låter inte mycket för de som beslutar om det och det blir full kompensation genom avdragsrätt säger Peter Eriksson, men för de som redan lever på marginalen och skall ligga ute med pengarna tills dess de får göra sitt avdrag är det nog en klen tröst tyvärr. Det finns andra sätt att lösa problemet med fossilbränslen som inte slår så orättvist som denna höjning nu gör. Tänk på de som utförsäkrats och skall klara sig på 230 kr/dag. Inget valvinnande förslag precis. Tänk efter före och var inte så djävla enkelriktade!


Mer 1:a maj!

1:a maj i Lidköping

Vänsterpartiet Lidköping genomför lokalt i Lidköping ett gemensamt 1:a majfirande med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Samling kl 14.00 Nya stadens Torg
Avmarsch kl 14.30
Möte med tal och musik och andra aktiviteter i Stadsträdgården kl 14.45
Talare för Vänsterpartiet är Egon Frid. Ung Vänster medverkar1:a maj i Skövde


Samling Kulturhustorget kl 13.00 (vid Kulturhuset vid Resecentrum)
Avmarsch kl 13.15
Möte i Helénsparken kl 13.30
Huvudtalare är Egon Frid.
Tal av Ung Vänster och musik


Tack Uppdrag Granskning!

Ja ett stort tack till Uppdrag Granskning för att de avslöjar rôtäggen som genom kommunala bolag stjäl skattebetalarnas pengar för egen vinning. Nu hoppas jag verkligen att polisen gör sitt för att sätta dit packet! Varenda krona skall betalas tillbaka och det med ränta, dessutom är ju allt annat än ett näringsförbud för Allbäck otänkbart. Det vore ett hån om en sån skojare får fortsätta att bedriva verksamhet. Att det också måste rensas ordentligt i den kommunala förvaltningen är ju solklart. Nu får det satan i mig vara slut.
Dessvärre så är troligen inte detta något unikt för Gbg. Varför inte skicka revisorer till Uppdrag Granskning på utbildning? Då får de lära sig att göra sitt jobb! Sen kan de fara riket runt så får vi se hur många kommuner som "är rena" som det så populärt heter när det gäller doping.

 "Man får nog anstränga sig lite"

Detta uttalande kom idag från Sven-Otto Littorin ang. ungdomar som uppbär försörjningsstöd. Jag undrar om han ser sig själv som gott föredöme, med tanke på hans köpta examen från fejkuniversitetet i USA? Anstränga sig lite, sa han ja :-)


1:a maj snart.

Och man får väl hoppas att folk går "man ur huse" för att protestera och manifestera mot Allianscynismen. Att folk har tröttnat på deras orättvisor det får man höra dagligdags och missnöjet verkar escalera kraftigt för varje dag som går. Inte är det så konstigt heller när man ser de som har turen att ha ett jobb och verkligen sliter får en struntsumma till tack jämförelsevis med andra 0-or som glider runt och ändå kan få 5,6 eller 700 000 för vad?
Nej ut och demonstrera och visa ert missnöje, det är dags att vi börjar värdera arbete och inte spekulation!

I Falköping kommer man att köra en proggkväll. Något som säkerligen blir ett populärt initiativ!


Raka spåret mot regeringsmakten?

En storsatsning av oppositionen på höghastighetståg (äntligen) och kollektivtrafik kan ge raka spåret till regeringsmakten. Allt är däremot inte guld och gröna skogar och då tänker jag mest på höjningen av bensinpriset, även om det verkar bli enbart 20 öre. För de som redan har det svårt att gå runt är det dock ingen tröst för ovanpå denna höjning kommer bolagens egna höjningar. Jag tycker det är en djävla fegpolitik att ständigt plocka dessa ören på bensinpriset eftersom man vet att det ger en bra påfyllning i statskassan. Förbjud istället försäljning av fossilbränsledrivna fordon efter 2020 så kommer alternativen. Då kan man fram till dess också hålla priset nere för att göra livet lite enklare för folk. Politiska beslut måste vara enkla att förstå, iallafall de som direkt påverkar folks vardagssituation. Så mitt lilla råd till Lasse o co är att ta med rättviseaspekten för de som bäst behöver det, de förväntar sig detta från V.
Bokslut Alliansen=slut på välfärdssverige

SR redogör idag för vilket Sverige som Alliansen skapat under sina snart fyra år vid makten. Socialbidragen ökar lavinartat, bl.a. i Karlstad där socialnämnden gör ett underskott på 60 miljoner.
230 000 barn lever idag under fattigdomsgränsen m.m m.m.
Det blir inget vackert bokslut herr Reinfeldt o co. kommer att lämna efter sig. Dock helt i linje med hans uttalanden i den egna boken "Det sovande folket". Där påstår han ju att välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion. Detta håller han definitivt på att förverkliga nu.
Läs mer hos SR.


Slinger(m)an!


Pengarna rinner mellan fingrarna på Borg!

Tidigare har han använt överskottet i A-kassan som löntagarna betalat med höjda avgifter, nu använder de också biståndspengar för att täta hålen. 13 miljarder enl. Diakonias generalsekreterare. Bäva månde Svenska folket för vad Borgs "ansvar" för statsfinanserna för med sig.

DN-debatt.


Vill man ha ett lättare kvällsnöje,

ja då kan jag varmt rekommendera att läsa ngn FP blogg. Läste i Pär Johnssons (FP) blogg ang. oppositionens alldeles lysande överenskommelse ang. förbifart Stockholm. Han tycker tydligen inte om valfrihet den mannen även om han gärna vill ge sken av det. Här har oppositionen kommit överens om en folkomröstning i en fråga som både de själva och folket som berörs har svårt att komma överens om, alltså en sk kontroversiell fråga. Då kritiserar Pär Johsson oppositionen trots att folket får maximal demokratisk valfrihet?????????????????? Varför?
Jo högerkartellen trodde att de ställt till det för de rödgröna när de tog sitt beslut och helt plötsligt står de istället med byxorna nere och vet inte riktigt vart de skall ta vägen. Och så är det med deras valfrihet i verkliga livet. När de väl fått makten så existerar ingen valfrihet längre, då är det de som bestämmer punkt slut! Ja det kan inte vara lätt att vara moderatlakej och se att i oppositionen så löser de saker och ting gemensamt medans FP, C och KD i högerkartellen ständigt får se sig överkörda av Moderaterna.

Oppositionen visar styrka!!!!!!!!!

Alliansen trodde att de slog in en kil i det rödgröna samarbetet när de beslutade om förbifart Stockholm. Nu får de svar på tal av oppositionen som väljer att låta folket avgöra i en omröstning. Så arbetar ett regeringsdugligt alternativ! Bra gjort och nu har högerkartellen fått sig en näsbränna igen. Deras nästan paniska sätt att försöka regera där i stort sett alla förändringsförslag leder till korrigeringar och tillrättalägganden måste bara bort. Beslut skall vara välgrundade och det är endast det Rödgröna alternativet som klarar det. Detta är väl också det enda som högerkartellen lyckats visa under dessa fyra år. För övrigt så hänger det mesta i luften.

Läs mer hos Vänsterpartiet.


"Saxat" ur Kommunalarbetaren.

"Hela 47 miljarder av våra skattekronor går numera till vårdenheter och skolor vars främsta uppgift är att ge ägarna avkastning på kapitalet. Varje år! Behoven är omättliga och kunderna, det vill säga vi medborgare genom våra valda politiker, går sällan i konkurs. Vi slutar inte behöva vård, skola, omsorg.
Marknaden för privata välfärdstjänster växer så det knakar och aktörerna gnuggar händerna."

Läs hela artikeln: Kommunalarbetaren.


Välja kung?

Tycka vad man tycka vill men lite kul inslag är det trots allt. Och bara det att det diskuteras alternativ visar väl att det tagits ett litet steg i rätt riktning. En poäng har han dock Göran Hägg. Vi kan inte ha det som det är nu, utan ett fungerande statsöverhuvud.


Varför ser man aldrig ngt positivt ang. privatiseringsidiotin?

Artikel på artikel visar vilka avarter som följer av privatiseringarna som Alliansstollarna genomför av ideologiska skäl. Lycksökare som är ute efter att tjäna "säkra" skattepengar och göra fina vinster. De anställda får betala med sina kroppar, mer arbete på mindre tid och är du äldre passar du inte in och ställs till "arbetsmarknadens förfogande" som det så fint heter. Såg en artikel att Attendos vinst hade räckt till 800 fler anställda så man undrar vad vi skattebetalare egentligen tjänar. ISS är ett annat sådant företag som tar över verksamhet och lägger orimliga krav på de anställdas aretsinsatser. Läs mer hos Kommunalarbetaren. Alf Norberg.


Det är mycket nu, men kul!

Arbete, sova och möte. Det går i ett och det märks att den politiska temperaturen börjar stiga. Den stiger dock på ett positivt sätt och denna positiva anda genomsyrar varje möte och mötesdeltagare. Högerkartellen skall bort från regeringsmakten!


Kattsingen.

Evanemangshallen gör allt mer själ för sitt namn och i takt med detta verkar det också som att de mest högljudda av kritikerna också försvinner allt mer ur debatten. Kanske de börjat inse värdet av arenan trots allt. Motormässa, hushållsmässa och nu en internationell kattutställning som denna helg går av stapeln i Lidköping. Det är bra "klös" i hallen. Artikel hos Lidköpingsnytt.
Samtidigt pågår en nationell dressyrtävling hos Lidköpings ridklubb där väl Annette Christensson är det stora hemmahoppet. Så det är full rulle hela helgen i stan.


Fusket en utbredd kultur inom Moderaterna.

Nu rapporteras det om ytterligare fusk hos Moderaterna ang. att köpa medlemmar och samtidigt som lön för mödan få en topplacering på valsedlarna. De respekterar inte demokratin precis inom detta egocentriska överklassparti.

 


Island räddar Borg från fiaskot!

Med 9,2% arbetslöshet så lägger Anders Borg och Alliansen en vårbudget helt utan förslag för att lindra arbetslösheten på något sätt. Det är tomt i Allianspolitiken. Det enda han presenterar är att det troligen blir fler jobb 2012. Under tiden får folk tydligen finna sig i att leva på halva sin lön (i bästa fall) eller gå till socialen för att inte gå under helt. Och Husmark.Persson och andra Allianstokar påstår nu att Alliansen har tagit oss genom krisen? Fråga alla dem som de berövat en någotsånär anständig ekonomi för att hålla huvudet ovanför vattenytan om de håller med? Det är ett hån när de uttalar sig så!
Ironiskt nog (och förklarligt) så är det ganska tyst i borgarpressen om denna vårbudget. Anledningen (och räddningen för Borg) är ett vulkanutbrott på Island som också fått hela Europas luftflotta att bli "strandsatt".
Det var väl en himla tur för Borg att åtminstone ngn kommit ner på jorden.


Mer orättvisor i skolan med Alliansen!

De nationella proven rättas olika av olika lärare konstaterar skolinspektionen i en granskning. Det är stora skillnader i lärarnas bedömning av proven. Då skall man veta att det endast är vissa delar av dessa prov som kan bedömas så olika. Och ändå så anses det vara så allvarligt.
Hur olika är då inte betygsbedömningarna i skolan? Ja det är ju självklart att dessa bedömningar sker med ännu större skillnader. Något som Alliansen med major Björklund i spetsen kämpar med näbbar och klor för. Är det något sadistiskt drag som visar sig hos Björklund kan man undra eftersom han så tydligt slåss för att eleverna skall behandlas ännu orättvisare?
Jag har skrivit det förut, betyg är endast en subjektiv bedömning av just den person som gjort den. Vill man ha rättvisa så inför man intagningsprov. Men vill man trots allt, så kan man ändå ha klassvisa betyg som inte har något annat värde än att visa eleven vad just dennes lärare tyckt. Återigen en undersökning som visar att Alliansen ytterligare en gång är helt fel ute.
SVT.


Den fula ankungen.

Folkpartisten Pär Johnsson, numera första namn i Lidköping har en otroligt snedvriden verklighetsuppfattning om vad oppositionspartierna står för. I ett snurrigt inlägg på sin blogg om att vårt välstånd byggts enbart tack vare att vi stått utanför de stora krigen konstaterar han att Sverige före dessa krig var fattigt. Ja det var de flesta länder före krigen jämfört med vår tid, det var bland annat en av anledningarna till att det blev krig. Sen kan man ju fråga sig varför FP då ivrar så för att vi aktivt skall deltaga i krig (Afghanistan) om det som han själv beskriver det leder till att vi då blir fattigare?
Vidare konstaterar han att: "Vi kan inte förlita oss på trygghet och att saker löser sig. Vi måste bygga en ny tid där eget ansvar och ambitioner väger tungt för att kunna hänga med och därmed få in pengar till välfärd och trygghet.
Att som S/ V och MP tona ner egna ansvar/ krav och ambitioner är förkastligt." (slut citat)
Att gemensamt arbeta solidariskt för allas vår välfärd är väl om något en sak som kräver personligt ansvar/krav och ambitioner av var och en! Men om det är så borgerligheten ser på det så är det ju inte så konstigt att Sverige gått kräftgång till och från. Borgarna har tydligen trott att  de kunde luta sig tillbaka och enbart förlita sig på att staten skulle ta hand om allt och alla. Och med tanke på att de trots allt representerar ca 40% av befolkningen förstår ju var och en vilken bromsklots denna borgerlighet innebär. Och praktiskt har de ju verkligen under denna mandatperiod visat vad personligt engagemang innebär för dem. "Andra" skall genom sänkta ersättningar och försämrade trygghetssystem "piskas" till att inse att det bara är deras eget fel att de blivit arbetslösa eller sjuka! Men de får det ju så mycket bättre när de får ett jobb sa Anders Borg. Frågan är väl bara när i så fall?Ska man lära barnen att ljuga, Anders Borg????????

Reinfeldt han fick på nöten efter partiledardebatten när han påstod att Alliansen hade skapat 100 000 nya jobb. Idag påstår Anders Borg i samband med vårbudgeten (SR) att Alliansen har skapat 225 000 nya jobb. Ganska bra gjort tycker jag i ett läge då arbetslösheten samtidigt ökat till 9,2%. Men det som är mer intressant är att när Reinfeldt fick backa eftersom hans uppgift om 100 000 nya jobb var felaktig och Borg nu hävdar att det skapats 225 000 nya jobb samtidigt som arbetslösheten stigit snabbast i Europa av jämförbara länder till hiskeliga 9,2% så måste det betyda att någon av dem blåljuger! Reinfeldts debacle tog ju Borg på sig genom att finansdepartementet gett honom ett felaktigt underlag, det rätta skulle vara 40 000. Detta skulle då betyda att Alliansen skapat 225 000 - 40 000 nya jobb på de två månader som gått sedan denna debatt. Alltså 185 000 nya jobb samtidigt som arbetslösheten stiger??????????????

Ska man lära barnen att ljuga Anders Borg?

Skit med Sverige.

Denna vecka har jag haft förmånen att arbeta tillsammans med några kollegor från Tjeckien. I går kväll efter jobbet var de och spelade lite tennis i LTK hallen. Jag frågade vad de tyckte om den nya arenan (Sparbanken Lidköping Arena)? Ja sa den ene av dem, jag har inte varit i Sverige de senaste 2 åren och hemma i Tjeckien har jag läst om hur dåligt allt blivit i Sverige, Volvo går dåligt osv. Alla medier i Tjeckien har bara rapporterat hur det går utför med Sverige. Och så såg han den nya arenan och kunde inte förstå det. Jag gillar Sverige, sa han sedan. Här händer det saker. Hemma betalar vi skatt, företagen betalar skatt och inte minst de som röker betalar massor med skatt men vi får aldrig något tillbaka. Här händer det saker hela tiden, tyckte han och var inte så lite full av beundran.
Och egentligen är det ju inte så konstigt. Svensk kommunalpolitik blir ju självklart inte uppmärksammat i media i Tjeckien. Borgarnas misslyckande i statens förehavanden rapporteras det naturligtvis vitt och brett om. Jag undrar vilka som är mest trovärdiga i sin rapportering av våra förhållanden, Borg eller utländsk media? Utländsk media har ju knappast något att tjäna på en skönmålning eller av Borgs miserabla resultat. Men Borg själv har ju naturligtvis det!

Det verkliga utfallet av Borgs politik!

Valfond 2010!

Stötta partiet inför valet genom ett bidrag på Vänsterpartiet Lidköpings valfond 2010, BG 5913-6101
Positiva tongångar på medlemsmötet.

Ett mycket intressant medlemsmöte i Lidköping denna kväll där kommunens chefsekonom Anna Cederqvist höll ett mycket trevligt och underhållande föredrag som gick igenom kommunens ekonomi. Lidköping har det definitivt väl förspänt och invånarna är också väldigt nöjda med kommunens service. Det vore nog annat ljud i skällan om borgarna hade fått spara in på än det ena än det andra och höjt alla avgifter på de kommunala tjänsterna.
Efter detta föredrag genomgicks allehanda frågor från första maj till den enda ev smolken i Lidköpings glädjebägare, nämligen friskolornas urgröpning av den kommunala grundskoleverksamheten. De tar elever från olika upptagningsområden vilket leder till att kommunen står kvar med sina utgifter för lokaler etc. Den berömda valfriheten ni vet, som alla skall ha men ingen vill betala till!
Hursomhelst så var det till slut enbart positiva togångar och tankar inför det stundande valet och alla verkade fast beslutna att få ett slut på alla Alliansorättvisor. En sådan orättvisa är ju definitivt frågan om de skattesubventionerade hushållstjänsterna som Alliansen tror skall bli en valvinnarfråga. En åtgärd som skapat 800 st jobb samtidigt som Alliansens besparingar slängt ut 30-40 tusen från sina arbeten inom den offentliga sektorn. Det kallar de "arbetslinje". Man kan definitivt aldrig upphöra att förvånas.


V i Lidköping presenterade sina viktigaste prioriteringar.

"- Vi måste alltid sätta kampen främst om att behålla kärnverksamheterna så de inte urholkas utan utvecklas, säger Bo Eliasson, förstanamn på Vänsterpartiets lista inför valet av kommunfullmäktige i Lidköping i höst.
Men här finns fler löften som partiet lovar arbeta för: renovering av badhuset, renovering av Framnäsbadet och inte minst en rejäl satsning på ett kulturhus."
Läs mer på Lidköpingsnytt.

Och här är hela kommunlistan:

Bo Eliasson, ombudsman
Ann-Carin Landström, områdeschef
Bertil Arvidsson, pensionär
Cristina Kvist, försäkringstjänsteman
Björn Gustafsson, industriarbetare
Malin Andersson, student
Hans Hallström, förskollärare
Britt Rahm, tjänsteman
Clas-Göran Borg, sjuksköterska
Katali Jarefjäll, kulturarbetare
Ingvar Karlsson, tjänsteman
Ewa Blomqvist, skribent
Christoffer Andersson, arbetslös
Magdalena Marques-Olsson, undersköterska
Ingemar Lindström, läkare
Natalie Kjörk
Urban Henriksson, sjuksköterska
Marlene Sjöström, sjuksköterska
Roger Persson, busschaufför
Jenny Hallström, museiarbetare
Lars Jarefjäll, studievägledare
Gudrun Ahnström, arbetsmarknadskonsulent
Barbro Gustafsson, pedagogisk resurs
Mats Carlsson, förskollärare
Anders Söderström, gymnasielärare
Kristina Nättorp, sjuksköterska
Kenneth Johnsson, försäljare


Fortsatt djurförbud för Sten Bergheden (M).

TV4 Skaraborg rapporterade nu på morgonen att Berghedens överklagan inte tas upp till behandling. Därmed står  hästförbudet fast för honom. Efter att ha sett bilderna hos de lokala nyheterna så undrar man verkligen hur den mannen är funtad som ens bryr sig om att öveklaga? Kankse kan det vara riksdagsplatsen som står på spel? För inte kan väl Moderaterna vara så urbota korkade att de släpper fram denna djurvanvårdare på riksdagslistan en gång till?
AFTONBLADET.


Ja ibland önskar man att det fanns hårdare straff!

Vad är det för fel på Stockholmare tänkte jag när jag såg inslaget på TV om de fyra "män" som eldar en levande kanin och skickar en kamphund på en annan. Ja naturligtvis är det inte mer fel på Stockholmare än på några andra för detta kunde nog hänt var som helst. Men att dessa fyra borde få samma straff som det de själva gav kaninerna, ja det vore inte upprörande överhuvudtaget. Tuffa grabbar med kamphund och allt som ger sig på oskyldiga kaniner och t.o.m. tejpar benen på dem, verkligen tuffa grabbar! De har gett ynkligheten fyra nya ansikten.
SVT
Varför inte införa garotten som straff för dessa fyra?


Läsvärt för alla nyliberala fanatiker!


"Slutligen bör framhållas att vi inte kommenterar tendenserna för inkomstskillnader i Sverige; vi noterar att dessa skillnader är mindre än i många andra länder. Vi påpekar också att Sverige ingår i det mönster som visar att mer jämlika länder inte bara är mer socialt homogena utan vanligen också mindre plågade av hälsorelaterade och sociala problem. De har bättre psykisk hälsa, färre drogproblem, lägre våldsfrekvens, färre tonårsfödslar, högre välbefinnande bland barn och bättre resultat inom utbildningsväsendet. Vi förstår inte varför en liten del av den politiska högern i Sverige vänder sig mot analyser som visar att deras land bör känna sig stolt över en sådan tradition och över att utgöra ett exempel för andra länder."

Citat ur en artikel som besvarar Stefan Fölsters idiotiska anklagelser mot internationellt erkända institut.
Läs hela artikeln.

Pengakåta regionråd planerar sina framtida lönehöjningar!

Idag presenterades en ny rapport ang. en ny region, Värmland-Västra Götaland. Jag förstår att politikerna driver på för detta efter deras i år tidigare motivering till att höja sina löner med 12%.
"Motiveringen är precis som förra gången att Västra Götaland är en väldigt stor region som legat lågt, dock inte sämst men någonstans i mitten."
Att det idag vore politiskt självmord att dubblera sin lön till 116 000/mån. förstår de nog trots allt, så vad kan då vara lämpligare än att slå sig ihop med Värmland. Då blir ju regionen så stor att lönerna bara måste dubbleras (enl. dem själva) Jag undrar om detta också är ett led i att minska klyftorna?????????? S, C, FP och M beslutade om årets höjning.

Tidigare artikel.
Artikel i Hällekiskuriren.
Rapporten i sin helhet.
Lärarlegitimation?

Visst är det bra med en legitimation för att höja statusen på yrket och också för föräldrarna för att säkert veta att den som betygsätter barnen också har rätt utbildning. Sedan kan man ju fråga sig om alla som har körkort är bra bilförare för det? Det finns absolut mycket man kan ställa sig frågande till ang. denna åtgärd.
Kommer vi i framtiden att se en minskande andel lärare för att driva upp lönenivåerna? Se bara hur det inte fungerar med läkarna, ständig brist och tydligen finns det inte politiskt mod i den svenska riksdagen för att ändra på detta förhållande. Nej istället har vi import av läkare och stafettläkare som fungerar som blodiglar på regionernas ekonomier. Kommer vi nu också att få stafettlärare? Troligen, och antagligen har Alliansen räknat med att det skall bli så eftersom de underfinansierat åtgärden med lärarlegitimationer med en halv miljard. Sänkt skatt men ökade offentliga utgifter, klart att det är ett orimligt förhållande, men när dessa problem börjar dyka upp står säkert major Björklund på barrikaden och skriker ut PRIVATISERING!!!!!!!!! Och hur skall det gå till om en behörig lärare skall sätta betygen åt en obehörig? Det är väl bara att den får lov att hålla i pennan och skriva ner vad den andre säger?
Men som sagt, bra för lärarna och bra för föräldrana men det kommer att kräva ett enormt väl utfört politiskt arbete för att genomföra på ett acceptabelt sätt. Här tror jag den stora bristen ligger så länge vi har Alliansen och major Björklund vid rodret. Men det har vi väl inte när denna åtgärd skall träda i kraft, för det var ju 2012 detta skulle ske.
Folks(k)am backade till slut.

Försäkringsbolaget Folksam backade till slut i frågan om sitt bedrägliga beteende ang. den omtalande begravningsförsäkringen. Nu skjuter man fram åtgärden till 2012 och innan dess skall försäkringstagarna få flera alternativ att välja bland. Att man gjorde 18 miljarder i vinst förra året påverkade naturligtvis inte saken, dessa pengar (pensionärernas) använde Anders Sundström till att "rädda" Swedbank. Ja det återstår väl att se framöver vad gamla mor får för förnämliga alternativ av denne Sundström. För han "värnar" väl även han om våra gamla?
SR Ekot 15.00
DN


55 procent av svenskarna säger nej till euron, tack Grekland.

I krisens spår så har svenskarna upptäckt att Euron inte är någon supermedicin mot osunda statsfinanser. Kan det vara anledningen till att Björklund också tycks ha tystnat i frågan? Hällekis-kuriren har en väldigt bra artikel om detta.


Förbjud offentligt utövande av religion!

Finns det något som har ställt till så mycket elände över tid som just religionen? Alltsedan korstågens dagar via häxbål, ända fram till våra dagar och katolska kyrkans övergrepp på småpojkar. Krig mellan katoliker och protestanter, krig och terror mellan muslimer och kristna ja till och med i våra dagar får den gamla turkiska byken ang. folkmordet på assyrier starka förvecklingar. Finns det egentligen något existensberättigande för att låta dem hålla på? Att begå ett våldsbrott ena dagen för att bikta sig dagen efter och låtsas som om allting är ur världen, eller spränga sig själv och ett antal människor i luften för att bli martyr och komma till något slags paradis kan ju inte vara acceptabelt? Och Judarnas alla övergrepp på Palestinierna eller det de själva blev utsatta för av tyskarna. För att inte tala om vad som hände i Knutby eller allt skit som händer inom Jehovas Vittnen.
Självklart skall folk få tro på vad de vill, men det kan de lika gärna göra hemma i den privata sfären.
Tyvärr går ju utvecklingen åt rakt motsatt håll nu med religiösa friskolor i en allt snabbare takt. Jag skulle bli förvånad om inte detta i förlängningen kommer att leda till allt större motsättningar och friktioner mellan "olika" troende även här hemma hos oss. Det har ju redan demonstrerats vid varenda moskébygge i Sverige och det senaste exemplet är ju i Gbg. Och så säger vi att vi har relidionsfrihet och att vi är toleranta o.s.v. Sätt stopp för offentligt religiöst utövande oavsett vad man kallar sig så kanske vi kan få ett något lugnare och mer harmoniskt samhälle framöver. Påven om någon ger väl ordet hyckleri ett ansikte idag!
Oavsett vad så skulle nog ett sådant förbud inte hjälpa, vi skulle bara hitta på något annat skäl när vi anser att det behövs. Ändock är det lika frustrerande att se allt skit som händer världen runt under religionens täckmantel.
Aftonbladet, GP


Alliansens dubbla bonusagenda.

Samtidigt som Mats Odell jublar över vad han kallar segern mot bonusar i TeliaSonera så arbetar regeringen med att återigen ge företagen möjlighet att mörka dessa ersättningar. Med tanke på hur de tidigare agerat då de möjliggjorde för statliga bolag att dela ut bonusar för att kort tid därefter påstå att de arbetade för att skärpa reglerna så blir man inte förvånad. Dubbla budskap, eller säga en sak och sedan agera rakt motsatt är väl vad denna regering har som signum. Hur de än agerar eller vad de än vill påstå så lär de se till att girigbukarna i börsbolagen får "sina" oförtjänta pengar ändå. Tänk vad bra det är med globalisering och en fri marknad, för vissa.
AFTONBLADET
Anders Borg vet ingenting, men han tror desto mer!

Ekots Lördagsintervju med Anders Borg tenderade mer att gå åt det religiösa hållet än att försöka klara ut vad som händer i verkligheten. Jag vet inte men jag tror, var Borgs upprepade mantra genom hela programmet. Jag funderade faktiskt ett tag på att räkna hur många ggr han använde sig av uttrycket "jag tror" men sen tänkte jag att det är ju bara Anders Borg. Hade det varit en respektabel person i sammanhanget hade jag nog gjort det.
Men man får nog skicka honom en tacksamhetens tanke trots allt, för han hjälper verkligen oppositionen genom sina framträdanden.
Amen!
"Alla siffror pekar uppåt", tror jag?

(om det ändå kunde varit en presentation över arbetslösheten)


Lite självinsikt skadar aldrig, eller?


Var med och påverka vår framtid!

Vänsterpartiets förvalskampanj "Bygg med oss" har dragit igång och här kan ALLA vara med och påverka. Gå in och lämna en kommentar om vad just DU tycker är viktigt. Klicka på länken eller bilden så kommer du direkt dit.
JAG TYCKER!


I Danmark tar de iaf strid!

I Sverige tog inte facket strid för att komma tillrätta med bemanningsföretagsproblemet. I Danmark strejkar de för två indragna öl. Men Löfven var ju iaf nöjd.

 

 


Borg har en fördel.

Anders Borg har definitivt en fördel i debatten, han kan inte ljuga sig blå han är ju redan blå. Men ljuga det är han annars väldigt bra på eller om man vill vara snäll så gör han sitt bästa för att slippa tala om sanningen.
Hörde idag Lars Calmfors berätta ang. jobbskatteavdraget att den stora anledningen till att det skulle skapa fler jobb var att det skulle hålla nere bruttolönerna. Att skattesänkningen i sig skulle skapa några jobb pga ökad konsumtion var endast en marginell effekt om det överhuvudtaget fanns ngn sådan sa Calmfors vidare. Något som naturligtvis Anders Borg inte ville höra talas om och redogjorde för hur löneutvecklingen sett ut under deras tid vid makten. Något han inte talade om var årets valrörelse och Svenskt Näringslivs 0 bud där bl.a. IF Metall avtalet nu gav endast 0,8% första året, alltså en reallöneminskning. Den verkligheten var tydligen alltför otrevlig att tala om så Borg gick inte längre än till 2009 i sina jämförelser. Goddag yxskaft! Bra att han kommer fram i debatten för med fler sådana idiotiska analyser lär valet vinnas ganska klart av oppositionen!
Borg utmärker sig på precis samma sätt när han kommenterar de undersökningar som visar hur klyftorna ökat under Alliansens tid. Genom att göra det sämre för sjuka och arbetslösa så får de den största förbättringen när de får ett jobb, sa han igår. Om de får ett jobb borde han ha sagt. Genom att öka klyftorna så tror alltså Borg att han minskar dem. Brist på fantasi har han iallafall inte denne välsmorde smurf.

http://sverigesradio.se/webbradio/
Lars Ohly i Skövde 15:e april!


Ologisk högerkartell i Götene!

I Götene har man nu börjat privatisera verksamheter inom välfärdssektorn såsom städ etc. Detta trots att man blivit prisad för samma välfärd när den drevs i kommunal regi.
Samtidigt fortsätter man plöja ner pengar i Medeltidens värld, en satsning som från början uttalat skulle drivas av privata näringsidkare. De närmar sig väl 35 miljonersstrecket nu. (Tänk vilken fin bandyhall man kunde fått istället.)
Nu vet jag att Vänstern i Götene vill avveckla detta dårskap till projekt som Medeltidens värld har utvecklats till. Låt det fungera som en kommunal fritidsanläggning vilken som helst och låt föreningar, företagare eller privatpersoner hyra anläggningen.
Nej Götenes högerkartell de utökar istället hela tiden sitt engagemang och drar nu ner på välfärdssektorn.
Dags för ett regimskifte definitivt.


Tillbaka till framtiden med V, inte framåt mot medeltiden med Alliansen!


Det rättvisa alternativet och det enda rätta.

Det är denna mentalitet vi ständigt möts av från "frihetsförespråkarna"!

Uppdrag Granskning har följt upp hamburgerrestaurangernas utlovade löften om "riktiga" anställningar för städarna efter skandalen för två år sedan. I kvällens program visar det sig hur verkligheten ser ut. Går det ngn gång att lita på arbetsgivarna?


Politikerbloggen inför borgarcensur!

Av allt att döma så tar tydligen högerkrafterna till alla till buds stående medel inför valet att styra medierna med förhoppning om att kunna lura väljarna till att lägga sin röst på dem. Igår fick jag två kommentarer strukna med motiveringen att de bedöms som olämpliga. Den ena var ett svar till en sign. som kallar sig "Jägarn" och där jag då anser hans kommentar i så fall minst lika olämplig som min egen.

Så här skrev han i en kommentar till en annan skribent:
"Socialliberal, detta påminner en hel del om de privilegier som facket fått av sosseriet. Facket håller i medlemmarnas inbetalningar till a-kassan vilket är en ren myndighetsutövning och borde snarast avskaffas. Detta privilegiet fick de bara för att kunna få in fler medlemmar och därmed mer pengar till partiet. Medlemmarnas inbetalningar är i det närmaste symboliska då skattebetalarna står för upp till 95 %."

Mitt svar löd:
Jägarn är tydligen inte medveten om att kassan var överfinansierad med 14 miljarder. Återigen skrönor och osanningar från högerkartellen eller dess anhängare.

Eftersom det då ansågs olämpligt så redigerade jag det till:
"Jägarn, A-kassan var redan 2006 överfinansierad med 3,6 miljarder. Efter Alliansens höjning av avgifterna och försämring av ersättningarna var den sedan överfinansierad med 14 miljarder. Detta har använts till att finansiera delar av jobbskatteavdraget som alltså vi själva och de arbetslösa då betalat, inte Borg och Reinfeldt."
Men inte heller detta föll alltså Politikerbloggen i smaken.

Mitt andra svar som bedömdes olämpligt var till sign. Per Albin som hade följande inlägg:
"Oven: Björklund klarar sig väl inte dåligt i den intervju du på ekot som du nämner, men en som gör det i samma programserie heter Peter Eriksson, kommer från Kalix och är språkrör för Miljöpartiet. Det virrvarr av motsägelser som där förekommer, är nog svårt för någon att överträffa. Här har du en person som definitivt inte är kvalificerad för någon ministerpost i en eventuell regering."

Varpå jag svarade:
"Allt är tydligen relativt i liberalismens namn. “Inte klarade sig dåligt”?
Kärnkraften där både han och Hägglund påstod med eftertryck i debatten att Sverige IDAG får hälften av sin el härifrån. Verkligheten visade sig vara 36% förra året och har varit lågt utnyttjad de senaste 5-6 åren. Då drog Björklund till med att vi får importera en massa kolkraft från Danmark istället och den “massa” kolkraften visade sig vara 3% förra året. Samma sak med arbetslösheten, eller antalet sysselsatta som högerkartellen numera talar om istället för arbetslöshet eller sysselsättningsgrad. Har nog aldrig hört en politiker stamma sig igenom ett helt program tidigare. “Inte klarade sig dåligt”. Det är tydligen helt accepterat i liberalismens namn idag att dess företrädare fritt får sprida skrönor och vara mer än vårdslösa med sanningen."

Efter redigering löd mitt svar istället:
"Allt är tydligen relativt i liberalismens namn. “Inte klarade sig dåligt”?
Kärnkraften där både han och Hägglund påstod med eftertryck i debatten att Sverige IDAG får hälften av sin el härifrån. Verkligheten visade sig vara 36% förra året och har varit lågt utnyttjad de senaste 5-6 åren. Då drog Björklund till med att vi får importera en massa kolkraft från Danmark istället och den “massa” kolkraften visade sig vara 3% förra året. Samma sak med arbetslösheten, eller antalet sysselsatta som Alliansen numera talar om istället för arbetslöshet eller sysselsättningsgrad. Har nog aldrig hört en politiker stamma sig igenom ett helt program tidigare. “Inte klarade sig dåligt”.

Vari det olämpliga i mina kommentarer skulle bestå jämfört med de andras kommentarer har åtminstone jag väldigt svårt att se? Andra skulle säkert påstå att jag är otroligt enögd och det kan så vara, men presenterar man faktasiffror är det väldigt märkligt att de bedöms som olämpliga tycker jag. Detta kanske säger mer om Politikerbloggen och vilken färdriktning de avser att slå inpå de månader som är kvar till valdagen. Det är min uppfattning av saken iaf.

Politikerbloggen sätter trovärdigheten ur spel.


Katolska kyrkan stinker "fett"!

Nu har det visat sig även i Norge att katolska präster förgripit sig på barn. Hur länge skall denna idiotiska organisation få hålla på? Alla missgrepp som kommit fram över hela världen de senaste åren visar ju tydligt att det inte handlar om några enstaka företeelser utan att det är en utbredd och allmänt vedertagen kultur att det är så här katolisismen fungerar. Förbjud katolska kyrkan att verka inom landets gränser och låt dem i framtiden ansöka om något slags lämplighetsintyg för att överhuvudtaget kunna komma på tal att återigen få verka här. Att regelbundet ta sig rätten att förgripa sig på barn är allt annat acceptabelt! Beatrice Ask får väl skicka dem ett färgglatt kuvert.
Apropå miljömedvetenhet.


Vill Borg göra Sverige till ett skatteparadis light?

Troligen inte officiellt, men genom att inte ge skatteverket de anslag som behövs för att kunna fullgöra sitt uppdrag så lär också skattefelet (ca 145 miljarder) öka lavinartat framöver. Lägg därtill att de tar bort revisorstvånget från företagen så kan man skönja en linje i deras politik som är allt annat än smickrande eller bra för landet.

"Regeringens tillkrånglade skatteregler, skatteavdrag och andra åtgärder på skatteområdet har dessutom ökat kontrollbehoven, men finansministern har inte matchat upp detta med nya resurser. Den kritik och de krav på ökade resurser som oppositionen har framfört har viftats bort.

Den ekonomiska situationen på myndigheten påverkar även andra områden. Tillämpningen av informationsutbytesavtalen med olika skatteparadis uteblir, liksom kontrollen av utlandstransaktioner.
Vad gäller ekonomisk brottslighet bedömer Skatteverket att verket inte längre kan uppfylla sina åtaganden mot de rättsvårdande myndigheterna. Även nivån på utredning av annan grov ekonomisk brottslighet faller."

citat ur artikel som publicerats på Politikerbloggen av Lars Johansson (S) Riksdagsledamot, vice ordförande Skatteutskottet, Marie Engström (V) Riksdagsledamot, Skatteutskottet och Helena Leander (MP) Riksdagsledamot, Skatteutskottet

Man blir faktiskt inte ens förvånad längre.

 

 


Försämrat naturskydd i Alliansens Sverige.


Bra att partiet agerar för rättvisa!


Individualiserat arbetsmiljöansvar.

Hovrätten i Skåne friade en arbetsgivare som dömts i tingsrätten för brott mot arbetsmiljölagen. Det var på en köttindustri som två anställda hämtade en gammal köttkvarn på lagret eftersom den nya var sönder. Den gamla fungerade men saknade skyddsanordningar och en av de anställda miste tre fingrar. Arbetsgivaren fälldes av tingsrätten eftersom kvarnen inte belagts med användande förbud. Hovrätten däremot tyckte att de anställda på eget initiativ hämtat och använt kvarnen och fick därmed också ta ansvaret själva. Läs mer i Mål & Medel.

Min personliga reflektion av detta ärende är att Hovrätten i Skåne genom sin dom också undanröjer begreppet "arbetsvägran", eftersom det nu tydligen är varje individs ansvar på arbetsplatsen att själv bedöma om en maskin är farlig eller ej. Skall bli intressant att följa den ev. fortsättningen. Ytterligare ett steg skulle kunna vara att varje enskild individ då också skall få avgöra om en ev. handling man begår skall vara att bedöma som ett brott? I så fall så har ju Hovrätten i och med denna dom i en förlängning avskaffat sig själv. Är det inte lite underligt att våra domstolar förespråkar anarki?
Dum, dummare, domare!


Påsk var det ja.


En Glad Påsk på er!

 


RSS 2.0