Vill Borg göra Sverige till ett skatteparadis light?

Troligen inte officiellt, men genom att inte ge skatteverket de anslag som behövs för att kunna fullgöra sitt uppdrag så lär också skattefelet (ca 145 miljarder) öka lavinartat framöver. Lägg därtill att de tar bort revisorstvånget från företagen så kan man skönja en linje i deras politik som är allt annat än smickrande eller bra för landet.

"Regeringens tillkrånglade skatteregler, skatteavdrag och andra åtgärder på skatteområdet har dessutom ökat kontrollbehoven, men finansministern har inte matchat upp detta med nya resurser. Den kritik och de krav på ökade resurser som oppositionen har framfört har viftats bort.

Den ekonomiska situationen på myndigheten påverkar även andra områden. Tillämpningen av informationsutbytesavtalen med olika skatteparadis uteblir, liksom kontrollen av utlandstransaktioner.
Vad gäller ekonomisk brottslighet bedömer Skatteverket att verket inte längre kan uppfylla sina åtaganden mot de rättsvårdande myndigheterna. Även nivån på utredning av annan grov ekonomisk brottslighet faller."

citat ur artikel som publicerats på Politikerbloggen av Lars Johansson (S) Riksdagsledamot, vice ordförande Skatteutskottet, Marie Engström (V) Riksdagsledamot, Skatteutskottet och Helena Leander (MP) Riksdagsledamot, Skatteutskottet

Man blir faktiskt inte ens förvånad längre.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0