Uppriktigt förbannad!

Swedbank och Bonnesen naturligtvis. Det fick bli ett mail till LO-ledningen. Jag hoppas de har ett bra svar?
 
"Med anledning av Swedbankskandalen och tystnaden från LO´s sida trots att det är en bank knuten till arbetarrörelsen så vill jag ställa en fråga till LO-ledningen med anledning av det avgångsvederlag Bonnesen kvitterar ut på 21,5 miljoner kronor. En summa en undersköterska får arbeta i 60 år för att få ihop.

Är klassförtrycket så normaliserat i arbetarrörelsens ledarskikt idag eftersom alla reaktioner totalt uteblir?

Men S-regeringen tycker att undersköterskan måste jobba längre för att alls få en pension som det kanske går att överleva på.

Tacksam för svar från Karl-Petter och övriga i ledningen.

Det är nog nu!"
 
 

Skäms LO och S!

Swedbankskandalen drar skam över hela arbetarrörelsen. Inte bara för att man tvättat tusentals miljarder kr åt kriminella ryssar, utan för de bedrövliga löner och förmåner man ger till sina ledningar.
En undersköterska får jobba i 60 år för att få ihop enbart till den storljugande bankdirektörskan Bonnesens avgångsvederlag.
Men regeringen och Ylva Johansson tycker att alla undersköterskor måste jobba längre för att vi ska klara pensionerna?
Vad är det man inte förstår i arbetarrörelsens ledarskikt? Tala om normaliserat klassförtryck!
 
Nu får det fan i mig vara nog!
 

Mycket har hänt.

Lämnade mina politiska uppdrag för ca ett år sedan nu. Tycker att partiet går åt fel håll där relativisterna får styra debatten mest hela tiden. Det är bara fobier som sätter agendan känns det som.
Lokalt så vill man hellre agera "rompedrag" åt S än att driva egen politik. Man lade t.o.m en gemensam budget i opposition. Obegripligt! Då finns det meningsfullare saker att ägna sin tid åt.
 
Jonas Sjöstedt har också blivit en klar besvikelse, iaf för mig. Mycket tomt prat och lite verkstad. Nu tror han också att han ska förändra EU inifrån och vill slopa utträdeskravet, trots att det finns kongressbeslut på att ha detta krav. Får Jonas som han vill så kommer det dock inte finnas kvar efter nästa kongress.
Det blir ganska tydligt vad de menade som lämnade riksdagsarbetet pga toppstyrning. Som sagt, ett parti som går åt fel håll för mig iaf. Att opinionen visar lite plus anser jag inte beror på partiets "utmärkta" politik utan på att MP och S är rent dåliga och att man fick lite F! röster i valet.
De egentliga samhällsproblemen är det ju ingen som vågar driva på om eller ens har någon konkret politik för att lösa. Idag handlar det mest om att kalla meningsmotståndarna vid olika tillmälen än att driva konkret politik.
Men det är väl bara att bida sin tid och hoppas på att några verklighetsnära kamrater tar över så småningom som klarar att se vanligt folks problem och bekymmer och inte lever i sin egen välfärdsbubbla och tror att alla andra också har det lika bra. Den som lever får se?
Kul att ha lite tid med bloggen här nu igen iaf. Ska försöka följa stolleproven lokalt från Götene lite mer regelbundet framöver.
Medeltidens Värld lever ju fortfarande i allra högsta grad. Det blir inga pengar till Folkets hus i Hällekis. Detta kunde man skjutit till förra mandatperioden när S, GF och V hade majoriteten. Men det var viktigare för S att lägga pengar på att riva borgen än att få in ett antal miljoner till kommunen i form av statsbidrag. Och GF har ju alltid varit emot, även om man i debatten inför valet ville ge sken av annat. Så biter man sig själv i svansen på "bästa" sätt. Men vad kvittar det för de ansvariga. De byter ju bara platser mellan kommunalråd/oppositionsråd och sen kan de skratta hela vägen till banken ändå. Samma folk, nu som då! Och samma usla beslut.
 
 
 
 

Äntligen!

SM-Guld till Villa-Lidköping BK.
https://www.lidkopingsnytt.nu/2019/03/24/villahyllningarna-fyllde-nya-stadens-tortg/
 

RSS 2.0