Medeltidens Värld följetången fortsätter!

25 nya miljoner till Medeltidens Värld samtidigt som man sparar i välfärden. Det är så majoriteten fungerar i Götene. Agendan är naturligtvis att skriva av allt före valåret 2014.
 
 

Kommundirektören i Götene entledigad.

Något förvånad fick jag idag beskedet att Götenes kommundirektör blev entledigad från sin tjänst av kommunstyrelsen.
Att det måste bli ommöbleringar i Götene efter denna historiska skandal med Medeltidens Värld var ju ofrånkomligt. Jag hade nog från början trott på att det skulle krävas politiska avgångar för ett återupprättande av förtroendet. Men det kanske blir samma resultat till slut, fast i något omvänd ordning.
Kommunalrådet blev tydligen sjukskriven idag också om man får tro medierna.
 
Isen har tydligen tunnats ut på vissa håll.
 
 

Ulla Andersson (V) i Lidköping!

En mycket engagerad Ulla Andersson förgyllde kvällens medlemsmöte i Lidköping. Mycket om det dåliga resultatet av allianspolitiken blev det. Långtidsarbetslösheten ökar dramatiskt, försörjningsstöden ökar och regeringen väljer då inför alla varsel nu, att sänka bolagsskatten och skära ner på a-kassan med ytterligare 3 miljarder. Komvux har man snart lagt ner o.s.v. och trots den sänkta krogmomsen är färre anställda i branschen nu än innan. Det enda som hänt är att av dessa färre anställda så är det idag mångdubbelt fler som har osäkra anställningar.
Hon redovisade också att Apotekets samlade vinst innan avregleringen hade räckt till alla "nya" apotek och utökade öppettider men det hade ändå blivit pengar över. Men istället för att ha en politisk ambition så valde alliansen att skänka bort även dessa pengar genom att privatisera och sälja ut. Nu planerar även dessa självutnämnda "frihetens" företrädare att införa tvångslagar för att inte glesbygdsapoteken skall läggas ner nästa år som bolagen tidigare aviserat. Vilken servicegrad kommer de glesbygdsapoteken då att ha fortsättningsvis?
Man undrar verkligen hur långt de skall få förstöra landet innan folk kommer till insikt? "Det sovande folket" skrev ju Reinfeldt. Hade han rätt för en gångs skull?
 

Lyckad demonstration i Götene!

Kvällens fullmäktigemöte blev något annorlunda än vanligt. Det var ju fackeldemonstration utanför och efter denna var det en grupp demonstranter som kom in till mötet och skanderade lite mot besparingar och slöseri.
Det blev en stunds avbrott men efter detta så fann sig alla i mötesreglerna. Ett ovanligt välbesökt fullmäktigemöte alltså.
Demonstrationen hade också effekt, då majoriteten genom ett tilläggsyrkande på sittande möte drog tillbaka 2 miljoner av de besparingar på 2,7 miljoner man ville göra på skolan. Bra jobbat av demonstranterna. Det kan löna sig att engagera sig!
 

Men, men .....!

Aldrig får man vara riktigt glad. Läste på kommunens hemsida ang. granskningen av Medeltidens Värld, av Uppdrag Granskning nu följande: "I programmet kritiseras kommunen för att det bolag som driver Medeltidens Värld beställt vissa markarbeten under 2008 utan att ha följt lagen om offentlig upphandling (LoU):
 
— Götene kommun följer självklart LoU i sina upphandlingar. Under den första tiden, som kännetecknades av stor tidspress för att få anläggningen färdig, valde bolaget att inte använda LoU utan gjorde direktupphandlingar, säger Rogher Selmosson. "
 
Men har man gjort det senare då? Eller vad menar kommundirektören? Enl. uppgifter jag fått mig till del idag så har kommunen de senaste 4 åren inte gjort en enda upphandling enl. LoU. Så vad är meningen med att publicera ovanstående uttalanden på kommunens hemsida? Försöker man vilseleda allmänheten?
 
 
 

Det började i dur ...........

Det som sett så mörkt ut så länge i Götene börjar sakta men säkert förändras till en viss förhoppning.
I morgon är det demonstration utanför Centrumhuset under pågående fullmäktigemöte. Något som verkligen känns bra! Folk engagerar sig för sin kommun trots allt negativt som varit de senaste åren. Och som jag skrev i mitt förra inlägg så har äntligen S börjat agera för att åstadkomma en hållbar förändring. De enda som inte gör något alls är allianspartierna, MP och SD. De sitter stilla i båten och låtsas som det regnar verkar det som. Märkligt beteende men knappast förvånande. Allianspartierna har ju verkligen fingrarna i syltburken i denna fråga om Medeltidens Värld. Hoppas nu att S inte gör något överilat bara utan verkligen låter saker och ting diskuteras tills den mest acceptabla lösningen är funnen. Att bara sälja av det som går att sälja i Medeltidens Värld för att sedan återställa området verkar vara lite förhastat. Om inte annat så vore det ju en kapitalförstöring utan dess like efter 100 miljoner i insats. Nu gäller det att tänka efter före! Men hoppet om en bättre framtid börjar så smått komma tillbaka iaf! Kan det också sluta i dur trots allt? Ja självklart med alla dessa Götenebor som tillsammans spottar i nävarna och kavlar upp ärmarna för att komma illbaka på banan igen!
 
Jag ser ett ljus i slutet av tunneln!

Ett (s)undhetstecken i Götene.

Tydligen har S-partistyrelsen i Götene nu börjat agera för att komma tillrätta med det elände som frågan om Medeltidens Värld blivit. Jag skall inte kommentera deras ställningstaganden men det är ändå intressant att se på reaktionerna runtomkring.
S-styrelsen har uppgett att de inte har förtroende för kommundirektören, att leda arbetet framåt i kommunen.
Mot detta ställer sig kommunalrådet Kenth Selmosson (S). Något som per automatik bör leda till hans omedelbara avgång. För inte kan han sitta som kommunalråd och arbeta i strid mot sin egen partistyrelses beslut. En fullständigt ohållbar situation naturligtvis. Och lämnar han, så uppstår en ny situation också i kommunstyrelsen och då är ju frågan om kommunstyrelsen kommer att ha ett fortsatt förtroende för kommundirektörens fortsatta arbete?
Ja dagens utspel från S är nog bara starten på en politisk följetång som troligen kommer att pågå ett tag framöver.
Men som sagt, det är positivt och ett sundhetstecken att partiet reagerar och agerar! Och jag tror också att det var en absolut förutsättning för partiets fortsatta trovärdighet.
 
En allvarligare sak i det hela är medias rapportering ang. att kommunen velat lägga "munkavel" på de anställda i kommunen genom att be dem hålla sig neutrala i frågan om Medletidens Värld. Detta ser iaf jag som ytterst anmärkningsvärt och kanske är det såna här saker som nu fått S-styrelsen att komma till den slutsats de gjort?
I så fall bådar det ju gott för det politiska klimatet i Götene framöver, för det är som reportern i Uppdrag Granskning sa att "det ligger som en våt filt över hela samhället". Ett arv tror jag efter förra kommunalrådet som gått vidare till det nuvarande. Så det var väl inte för inte som Bo Bergsten (KD) påstod sig ha stängt ner denna blogg. Att han misslyckades har jag däremot inte hört något om. Men att ens försöka begränsa yttrandefriheten visar väl på att man inte borde finnas med i dem demokratiska församlingarna överhuvudtaget. Då finns det ju andra församlingar för Bergsten att verka i där han kan få utlopp för sina odemokratiska åsikter.
 
Igår hade även Radio Skaraborg en intervju med Ann-Marie Widegren (M) ang. efterdyningarna till UG's program. Hon har hållt en låg profil den senaste tiden trots att hon och partiet är precis lika medskyldiga till detta debacle  som både Kenth och Bo. Även Susanne Andersson (C) borde klämmas på pulsen för sitt och partiets agerande över tid i denna historia. Att dessa fyra försökte utestänga oppositionen från all insyn genom olagliga val borde bara det eliminera dem från vidare politiskt arbete framöver. Vem har förtroende för såna som inte respekterar demokrati?
 
 
 

Demonstration i Götene på måndag.

Med anledning av Uppdrag Gransknings program och efterdyningarna till det så startade jag på fb personligen en fb grupp för att demonstrera FÖR Götene MOT kommunledningen. Dock visade det sig finnas ytterligare en grupp som tänkt precis samma sak och som på onsdagen också sökte demonstrationstillstånd. Det var en grupp som kallade sig "Fackelgruppen" och de har temat mot nedskärningar i välfärden och stopp för mer pengar till Medeltidens Värld. För ett bättre Götene även de alltså.

Med anledning av detta så sökte jag inget demonstrationstillstånd för det är bättre att göra gemensam sak tycker jag. Intentionen är ju densamma trots allt.
Min fb grupp växer dock på ett imponerande sätt vilket också visar att det finns ett stort behov för folk att få uttryck för sin frustration över hur skattemedlen försvunnit från välfärden till ........... ingenting.
540 medlemmar är vi idag och på 5 minuter vid middagstid blev det hastigt och lustigt 18 nya anslutningar. I går kväll var vi ca 50. Ganska bra marcherat tycker jag.
Mer info kommer att presenteras på fb senast söndag kväll och då gör jag nog en uppdatering även här.
 

En alldeles UNDERBAR kommentar!

Idag fick jag den hittills längsta och mest fantastiska kommentaren här på bloggen hittills! Eftersom personen ifråga som sänt den tillhör ett annat parti så publicerar jag den istället som ett blogginlägg och med personens anonymitet garanterad. Men tala om kreativ person som verkligen vill åstadkomma något positivt för Götene, för kommentaren handlar ju om Medeltidens Värld. Tänk att folk skall behöva känna sig bekymrade för att föra fram sina idéer. Men det visar också hur lågt i tak det varit i denna fråga genom hela resan. Har ingen i det politiska etablissemanget försökt ta till sig något utanför fullmäktigesalens väggar?
Hur som helst så gav iaf denna kommentar mig en härlig känsla om att detta kan leda till något bra i slutändan. men då måste de odemokratiska krafter försvinna som verkligen skapat ett helt låst klimat demokratiskt i de belutande församlingarna. Demokrati= Folkstyre! Tack sign. XX för detta fantastiska inlägg i denna så infekterade fråga!
 
Hej!

Jag hittar ingen lokal hemsida för Vänsterpartiet, Götene. Är ni del av Lidköpingsgrenen?
Jag har tankar om Medeltidens Värld, men jag är tveksam till att en utomstående privatpersons tankar skulle kunna ta sig fram till beslutsfattarnas agende, då dom förefaller redan ha bestämda planer, med förbestämda (och hemliga) reservplaner. Det förefaller mig mer rimligt att legitimiteten hos ett konkurrerande parti väger tyngre, och då jag läste (i Götene Tidning) att Vänsterpartiet vill ha M.V. som en öppen park, så känns det närmare mina egna tankar än de förslag jag hört från övriga partier.

Jag har ingen som helst politisk erfarenhet, tillika saknar jag erfarenhet att ens kunna bedöma rimligheten hos mitt egna förslag, men rent teoretiskt tycks det mig förefalla möjligt.

Här är vad jag knåpat ihop sedan TV-sändningen...

Kan man anpassa några av husen för året-runt-standard?
Bibehålla exteriörerna, men isolera och installera värmekälla,
typ luftvärmepump(ar).

Hus kan då användas för scouter, fritidsgårdar o.d., samt hyras ut för konferenser.
Köttex, på gångavstånd, har catering som tjänst - så mat kan enkelt lösas.

Om man tar bort hoppborgarna så behöver man inte lägga energi på dom,
och mycket oväsen försvinner.

Arenan är väl fullt funktionabel för både musikarrangemang
samt en del andra sorters jippon?

En ansvarsfull heltid samt 2 sommarjobbande halvtidare kan räcka för
att bemanna inträdeskassan samt övervaka området som bara behöver vara
sjön samt de lekdelar som inte kräver någon aktiv kostnad, typ dödskallen...
sandlekplatsen o.s.v..

Några gungor o.d. skulle kunna förbättra upplevelsen.

5 dagar i veckan, 10-16, skulle "Sveriges mest påkostade lekplats" kunna vara öppen (under sommaren),
vilket skulle lämna tid för de 3 anställda att sköta uppsnyggning, gräsklippning o.d..

Exempel på prislista: 10 kr/vuxen, 30 kr/barn-minst 60 barn (samt föräldrar)/dag
kan räcka för att täcka lönerna (och avgifter) för 1 heltid och 2 halvtid (?) (och det utan att
räkna in att dessa anställda betalar skatt till kommunen)

Helger så kan parken hyras ut för X antal hundralappar (+ deposition) för exempelvis barnkalas,
och skulle kunna delas upp i middagspaus respektive kvällspass.
Bröllop borde kunna fungera också, då det finns lokaler för fest, arena för större underhållning
samt avdelning för barnen att roa sig.

Som kommun så vill jag tro att det inte borde behöva bli så dyrt att kontakta gymnasium i närområdet
för att fråga vad det skulle kosta att låta studerande från måleriutbildning, snickeri, rörmokeri o.d.,
regelbundet underhålla och se över byggnationerna. Många passande tillfällen under skolterminerna då
parken nog enbart har öppet på helger/kvällar.

Om jag förstod det rätt så var det hundratusentals kronor som gick åt enbart för gräsklippning(?)
Anställ ytterligare en person, och införskaffa nödvändig utrustning (åkgräsklippare o.d.), och låt
personalen alternera mer mellan olika uppgifter - där gräsklippning är en av uppgifterna.

För mig och mina barn, så var Medeltidens Värld ett ställe man kunde åka till en gång per år och kolla
in mini-zoo. Äventyrslandet var plågsamt högljutt (hoppborgarna) men underbart för barnen att slippa köer
och att dom behövde vara aktiva i allt, inte bara passiva passagerare i några 2-minuters upplevelser.
Om det var kallt så hade man mer kläder, om varmt så mindre. Inte ens mindre regn påverkade upplevelsen
nämnvärt. Liseberg, Gröna Lund o.d. har otroliga köer och många extra priser efter entrén.
Skara sommarland har också extra priser och köer, förutom vid vattendelarna - där det är mycket trångt samt
mycket beroende på väderlek.

Om jag och min familj (2 vuxna, 3 barn) skulle få betala cirka 110 kr för att kunna vara upp till 6 timmar
där inne, och fick ta med egen matsäck (extra plus om man kunde köpa "1 omgång kol" och kunna grilla på området med),
så vore det otrolig bra valuta för pengarna.
När föräldrar jobbar dagtid så kan man ha mormor/farmor e.d., som kan ta med barnen istället.

Enkel kioskförsäljning (från inträdeskassans lokal) med dagstidningar, glass, dryck samt ett enklare utval av
något i kakväg (just godis känns inte passande). Möjligtvis kaffeautomat (fast kaffe/te kan besökarna själva ta med).

Är det möjligt att kunna behålla parken, på (nästan) enbart bekostnad av besökarna?
 
Mvh
xxx  xxx

Frustration i Götene efter Uppdrag Granskning.

Många är det som ringt och uttalat sitt missnöje med den politiska hanteringen av Medeltidens Värld. En del vill polisanmäla och andra tycker att vi i oppositionen borde agera mer. "Gör något" är ett ganska stående uttryck.
Med anledning av detta så skapade jag en grupp på fb och även ett evanemang för att undersöka intresset av en ev. demonstration i anslutning till fullmäktige nu på måndag. Även här har ju kommentarerna varit många men många vill hellre uttrycka sig via chatten då man som privatperson naturligtvis inte vill hamna i "skottlinjen", helt förståeligt. Vart detta tar vägen återstår ju att se men tydligen så har en privatperson redan ansökt om demonstrationstillstånd så troligtvis blir det en demonstration. På fb kallade jag gruppen "FÖR Götene MOT kommunledningen", om det är så att ni vill visa ert intresse genom att ansluta er.
Musikskolan är ju också i ropet igen och det föreslogs ju i kommunen att det skulle skapas ett allaktivitetshus i Götene dit även musikskolan skulle vara förlagd. "Bra" idé när det inte finns kommunikationer på kvällstid ens från och till kransorterna för att barn och ungdomar skulle kunna ta sig dit eller hem.
Ja det uppdämda missnöjet tycks ha eskalerat efter Uppdrag Gransknings program och då vore det väl lämpligt att folk fick visa sitt missnöje genom en demonstration.
 
 

Kan man ljuga sig till förtroende?

I Uppdrag Gransknings program så påstod Kenth Selmosson att man inte höjde skatten för att rädda Musikskolan. Det var helt andra orsaker påstod han. Något som jag betraktar som en ren lögn!
http://nlt.se/startsidan/gotene/1.1425585-musikskolan-raddas-med-ytterligare-skattehojning
 
Vi har en öppen dialog påstod han på deras presskonferens.
Sanningen är som jag tidigare skrivit att han inte ens talade med oss när han bröt vår majoritet. Vi fick läsa detta i tidningen. Trots att Kenth skyllde på GF!
Hade man haft någon som helst anständighet inom S och från Kenths sida så hade man naturligtvis kallat till ett möte med majoriteten för att iaf fatta ett gemensamt beslut om att upplösa majoriteten. Men anständighet verkar vara en bristvara under Kenths ledning av partiet.
http://nlt.se/startsidan/gotene/1.1077173-s-bryter-med-gf
 
Han påstod också på presskonferensen i torsdags att den nuvarande majoriteten enbart samarbetar om budgeten, ingenting annat.
I partiernas överenskommelse står det så här:
  • Vi kommer att göra justeringar i den politiska organisationen för att gemensamt styra kommunen
http://www.gotene.se/kommunpolitik/politik.725.html
 
Ytterligare en direkt lögn alltså!
 
Det märkliga är han han får fortsätta sina direkt felaktiga påståenden utan att journalisterna reagerar. Någon journalist borde väl för jösses namn inse felaktigheterna och ifrågasätta dessa rena fabuleringar som han tillåts häva ur sig och få publicerade?

Många borde lämna in enl. Hedvall (S) Lidköping!

Ja debaclet med Medeltidens Värld fortsätter att engagera, inte minst på sociala medier.
Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall (S) skriver följande på sin fb sida i kväll:
 
"Jag har aldrig tid att se på TV..Nu har jag haft tid att se på SVT play ang hanteringen av medeltidens värld i Götene...Huvaligen...det är som om vi skulle gått in och förlorat 300 miljoner i Lidköping...Hur har detta kunnat ske..Yes,,,det är många som borde lämna in...tyvärr.."
 
Skönt för en annan "Nordkoreaälskande öststatskommunist" att se att man iaf är i gott sällskap! (ironi)
 
 
Kent Selmosson (S), Kommunalråd? Götene.
 
 

Tveksam journalistik i NLT!

På gårdagens presskonferens ang. efterdyningarna till Uppdrag Gransknings program där jag och Anders Månsson (GF) deltog så blev dagens journalistiska resultat i NLT (pappersupplagan) en riktig besvikelse.
Helt felaktigt så påstår man att även jag kräver kommundirektör Rogher Selmossons avgång. Hur man lyckats komma till den slutsatsen hos NLT är fullständigt obegripligt?
På presskonferensen uttalade jag enbart att Vänsterpartiet inte hade några krav om avgångar. Partiet har överhuvudtaget inte ens diskuterat några krav om avgångar.
Under dagen sedan hade NLT sökt mig, varför jag under eftermiddagen ringde upp dem. De ville då veta om jag stod bakom det jag skrivit på min personliga blogg, vilket också framkom på ett bra sätt i artikeln idag.
Men hur man därifrån kommit fram till att jag tyckte som Månsson, att kommundirektören skulle avgå och dessutom lagt till det till bilden från presskonferensen där jag enbart redogjorde för partiets uppfattning och att partiet inte hade några krav på avgångar är ju totalt obegripligt.
 
Jag kontaktade omedelbart NLT idag på morgonen och begärde att en rättelse skulle publiceras, dels på nätbilagan idag och även i papperstidningen på måndag. NLT kunde inte lova ett införande i nätbilagan idag så jag gick in och skrev en egen rättelse i kommentarsfältet till den artikel om presskonferensen som finns där.
Kommentaren har dock inte publicerats av NLT. Varför???????????
Försöker man avsiktligt svartmåla mig och partiet?
Tråkigt att man beter sig på detta sätt men Rogher Selmosson själv vet ju iaf hur det ligger till då vi talats vid på telefon om saken.
 

Götene demokraturen!

Öppen dialog, påstår Kenth Selmosson? Mig har han inte talat med sedan före han ensidigt bestämde sig för att bryta den majoritet vi då hade. Han bröt majoriteten utan att vi hade ett enda möte. Vi begärde möte med S för att vi iallafall på ett möte i majoriteten skulle besluta att majoriteten skulle upplösas. S och Kenth Selmosson svarade inte ens på detta. Istället gick han bakom ryggen på sina samarbetspartier inom majoriteten och förhandlade fram en ny majoritet i hemlighet med alliansen och MP. Inte ens inför att han gick ut i pressen och meddelade att S lämnade samarbetet för ett nytt samarbete, tog man kontakt. Vi fick läsa detta i tidningen. Nu sitter denne pajas (min personliga åsikt) och talar om att man har en öppen dialog med oss? Godag yxskaft!
 
Inte utan att man undrar vad det är för fel på karln?
 
Demokratur: Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är, dvs. nominellt, en demokrati men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissident/dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten (kommunen) själv). (Källa: Wikipedia)
 
 
 
 
 
 
 
 

Medeltidens Värld i Västnytts reportage.

 

Mycket om MV nu efter Uppdrag Granskning.

Efterdyningarna efter programmet om Götene och Medeltidens Värld rullar på i än så länge oförminskad styrka.
I morse skulle det vara presskonferens i Centrumhuset i Götene. Det blev två, eftersom oppositionen inte släpptes in på Kenths o Bosses "egna" show. De har börjat be om ursäkt nu iaf för de 100 miljoner som försvunnit ur kommunkassan ner i det svarta hål som kallas Medeltidens Värld. Men detta var ju aldrig deras mening, säger de????? Tror de att folk är fullständigt korkade eller vad menar de? Nej naturligtvis gör de allt för att slippa avgå, ett krav som framfördes idag av GF.
Vänsterpartiet har ju inte diskuterat denna fråga än men jag antar att den kommer att komma upp på nästa möte.
Personligen anser jag ju dock att ett antal personer bör ta sitt ansvar och lämna sina poster. Jag sa på presskonferensen att jag gärna skulle vilja ha svar av de inblandade på hur många miljoner det ytterligare måste försvinna innan någon överväger saken?
Men enl. radion nu ikväll så har ingen några planer på att lämna. De tycker tydligen att de själva som redan trasslat in kommunen i alla dessa vansinniga avtal också är mest lämpade att också skriva nya avtal vid en ev försäljning. Nya trassel?
Alla beslut har tagits med stor majoritet i fullmäktige säger de också och skyller dåliga beslut på tidspress.
Som jag ser det har de använt sig av just tidspressen för att få igenom sina beslut. När ledamöter kommer till fullmäktigesammanträde och får "papperen på bordet" så har man inte så mycket val än att lita på sina partiledningar. I historieböckerna står det dock inget om detta, där står bara att beslutet tagits med stor majoritet.
Ja det finns hur mycket som helst att skriva om i denna härva. Men när skall partiorganisationerna bakom denna drivande ledning ta sitt ansvar och börja ifrågasätta kommunens fortsatta blödning?
 
 

"De fyras gäng" borde lämna in i Götene!

Redan innan programmet Uppdrag Granskning sänts så framkommer den ena oegentligheten efter den andra i medierna nu ang. Medeltidens Värd skandalen i Götene. Saker som tidigare lyfts och försökt lyftas fram men där ledamöter istället mötts av förakt och härskarmentalitet från det politiska "etablissemanget". Alla "oliktänkande" har anklagats för olika saker (om än indirekt) och för att skapa dålig stämning inom politiken o.s.v. Hur man kan skapa dålig stämning för att man vill följa lagar och regler det övergår mitt förstånd iaf.
Ansvaret för debaclet Medeltidens Värld delas av många ledamöter i Götenes fullmäktige. Ledningarna inom partierna bär dock det största ansvaret och särskilt de som varit drivande.
Att det borde få politiska konsekvenser, det som kommer fram I Uppdrag Granskning det hoppas jag verkligen.
Att Kenth Selmosson (S) och Bo Bergsten (KD) borde lämna sina politiska uppdrag per omgående ser jag som en självklarhet. Men även Susanne Andersson (C) och Ann-Marie Widegren (M) borde ställa sina platser till förfogande. Centern har från och till tidigare varit väldigt drivande i detta spektakel även om man den senaste tiden haft en väldigt låg profil. Man har väl trots allt till sist förstått vartåt det skulle barka. Även Ann-Marie Widegren har haft en låg profil i frågan senaste tiden men var ytterst delaktig i de olagliga val bl.a. man försökte genomföra med enda avsikt att utestänga oppositionen från insyn. Och anledningen till detta kan stavas Medeltidens Värld.
Konstellationen påminner lite om "de fyras gäng" som huserade i Kina för ett antal år sedan.
Sen kan man ju ställa frågetecken även kring andra namn i detta fullmäktige, och inte minst inom S, men även inom C. En ensam person kan inte driva såna här direkt medborgarfientliga ärenden utan en direkt uppbackning av ytterligare personer i sin omedelbara närhet.
Hur övriga fullmäktige-ledamöter ser på sitt ansvar i denna härva får väl vara upp till dem. Kanske har de efter Uppdrag Gransknings sändning ikväll "glömt" hur de tidigare röstat i fullmäktige. Men de får ju själva leva med sitt samvete.
 
Götenes "nya" kommunvapen?

"Prata om jobbet"!

Ta chansen nu genom att vara med och påverka situationen på landets arbetsmarknad. Lyssna på Jonas i denna inspelning och ge ditt bidrag av ev. missförhållanden eller oro så att vi kan lyfta frågorna och göra något åt de problem som redan finns och som tyvärr växer!
 
 

Missa inte Uppdrag Granskning nu på onsdag om Götenes Medeltidsfiasko!

"Kommungranskarna åker till Götene för att reda ut hur en park som skulle gått på sju miljoner nu kostat skattebetalarna mer än det tiodubbla. Det handlar om en härva av dåliga investeringar, svågerpolitik och rena olagligheter." Detta citat kommer från Uppdrag Gransknings hemsida. Kommentarer känns överflödiga, eller?
 
 

Fagersta konferens!

Under helgen som gick var det konferens hos Vänsterpartiet i Fagersta. Vänsterpartiet har ju egen majoritet där och har vänt kommunen från en av landets sämsta (när S styrde) till en av landets absolut främsta kommuner. Man tog alltså över en nerkörd kommun med urusel ekonomi och befolkningsminskning. Nu har man som sagt en av landets mest stabila ekonomier och befolkningsökning. Det är väldigt bra jobbat!
I Degerfors har Vänsterpartiet också tagit över rodret efter ett trött och maktfullkomligt S-parti. Även i Degerfors är det ganska långt nerkört men man har tagit sig an uppgiften med stor entusiasm och tillförsikt om att vända kommunens negativa trend till något positivt istället.
 
Degerfors Jan Ask på podiet under konferensen.
 
Man får hoppas att denna positiva utveckling i Bergslagskommunerna kommer att sprida sig som ringar på vattnet ut över landet. Götene skulle definitivt må bra av ett nytt styre, bort från trötta S och alliansmajoriteter som helt verkar sakna allt vad förmåga och vilja heter för att få kommunen på fötter igen. Allt verkar masa sig slentrianmässigt framåt helt utan mål och visioner!
 
Jonas Sjöstedt talade också på konferensen, liksom Fagerstas egen Stig Henriksson som avslutade på söndagen. Många positiva intryck och många delade erfarenheter rikare efter denna konferens hoppas jag att vi skall få möjlighet att vända också Götenes nedåtgående trend efter valet 2014. Men det krävs naturligtvis ett helt annat styre än nuvarande helt oengagerade majoritet (S, M, C, FP, KD och MP) för att lyckas med detta.
Fagersta och Degerfors visar iallafall tydligt att Vänsterpartiet minsann vet att ta ekonomiskt ansvar och lyckas!
Något som för övrigt Jonas Sjöstedt också visat där både EU och våra svenska ledande borgarskribenter nu förespråkar det mesta som Jonas redan föreslagit, såsom bankdelningslagar och skatter på finansiella transaktioner m.m. Även folket är ju på Jonas sida för att få bort vansinnet med "rånet" av våra skattemedel inom välfärdssektorerna. Varför är Sverige det enda land som tillåter detta? Någon som har ett BRA svar på detta?
 
Jonas Sjöstedt och Stig Henriksson.

Brist på självinsikt?

Onsdag i nästa vecka kommer Uppdrag Granskning att sända sitt program om Medeltidens Värld i Götene. Förhoppningsvis kommer en hel del frågetecken att rätas ut i denna sörja då!
Dagen efter har kommunalrådet Kenth Selmosson (S) och tidigare kommunalrådet Bo Bergsten (KD) kallat till presskonferens eftersom de inte fått se programmet i förväg, enl lokalmedia.
Så nu vill man ha en presskonferens för att man tror att programmet kommer att ge en skev bild av vad som har hänt, säger Kenth.
Och detta kommer då från honom som hela tiden under resans gång i fullmäktige och media propagerat för att vi inte skall titta bakåt utan istället blicka framåt! Den oberoende utredning som också krävts och utlovats har ju heller aldrig blivit av. Det har varit locket på istället. Ja man försökte ju t.o.m. helt utesluta oppositionen från det politiska arbetet och därmed insynen i Medeltidens Värld.
 
Bristen på självinsikt verkar inte veta några som helst gränser. Den personliga prestigen väger tydligen högre för de inblandade och drivande än vad omsorgen om skattepengarna gör! Men det finns ju stora partigrupper bakom också. Varför har inte de reagerat och agerat? Är det enklare att enbart gömma sig bakom en "starke man" för att slippa eget ansvar?
Så här stod det i SVD,s artikel om mytomani:
 
"- När du väl har märkt att du har med en mytoman att göra är du ofta redan medaktör, eftersom du obönhörligt blir en del av lögnerna i samma stund som du förstår att någon ljuger och du ändå väljer att tiga. Därför känner människorna kring en mytoman ofta en stor skuld för att de inte har tagit ansvar för situationen i ett tidigare skede. Samtidigt är man rädd för att
göra vederbörandes liv värre än vad det redan är. Intuitivt känner du att du sitter inför ett korthus som riskerar att rasa i vilken stund som helst. Att i det läget våga ifrågasätta den stora livslögn som ofta ligger i botten är inte lätt, säger Johan Schubert."
 
Om man byter ut mytoman mot "starke man" eller kommunalråd så kan jag ändå tänka mig att psykologin för omgivningen fungerar på ett liknande sätt. Har man varit med och tagit ett par riktigt dåliga beslut så får man betydligt svårare att kritisera sen då man känner sig medskyldig och riskerar att få kritiken riktad mot sig själv istället. Och på så vis fortsätter stolligheterna trots att de flesta egentligen inte vill detta. Men ansvaret har man trots allt ändå!
Nu är ju jag enbart lekman (även på detta område), men det låter ändå fullt logiskt tycker jag.
 

Samverkar Götenemajoriteten med SD nu?

Ja om man ska utgå från hur denna majoritet tidigare resonerat så förhåller det sig tydligen så nu. Under kvällens fullmäktigemöte så röstade man gemensamt bort Vänsterpartiets motion om föräldrastöd för läxhjälp. Det var majoriteten tillsammans med SD (undantaget en socialdemokrat) som inte ville ge föräldrar denna hjälp.
Tråkigt, för motionen har en tydlig viljeinriktning om att alla barn skall ges så likvärdiga förhållanden som möjligt för att kunna tillgodogöra sig sin utbildning på bästa sätt enligt skollagens intentioner. Men majoriteten och SD ville alltså annorlunda.
 
För att återknyta till rubriken så var det så att SD en gång också röstade likadant som V och då ondgjorde sig KD och S kraftigt över att V "samverkade" med SD. Precis som om vi skulle kunna bestämma hur de väljer att lägga sin röst? Nu lär det säkerligen inte höras ett ljud om någon samverkan med SD från S och KD,s sida när det är de själva som "råkat ut" för samma sak. Populismen vet inga gränser hos Götenemajoriteten.
 
Annars var det väl ett förhållandevis kort fullmäktige där det blev lite polsk riksdag över ett planärende med obegripliga bilder och en textrad som inte skulle varit med. Tydligen hade också olika handlingar skickats ut till ledamöterna där de som nu har en I-pad fått en version och pappersversionen var en annan.
Men sånt reagerar man ju knappt på längre i denna lokala "demokratins" högborg.
 

I Götene var det också bråttom!

Titta på detta inslag om Bengtsfors och lyssna särskilt på rättsexperten i slutet. Är detta också svaret på varför så många beslut i Medeltidens Värld tagits i "elfte timman"?
 
 

Edsbyn betvingade Villa!

Edsbyn blev det första lag att slå Villa-Lidköping BK i årets elitserie i bandy. En match som turligt nog sändes av TV4 sport efter ett sent beslut som de säkerligen så här i efterhand inte ångrar.
Villa brukar ju ha svårt i Esbyn historiskt (förra året undantaget), så att Edsbyn vann var ingen större överraskning för många. De vann också helt rättvist efter ett fantastiskt bra spel. Att Villa också är bra visade de med eftertryck genom att trots stora underlägen emellanåt ändå stretade sig nära och hela tiden såg till att matchen levde.
Motivation slår klass sägs det ju och Edsbyn såg ruskigt motiverade ut idag. Är övertygad om att situationen kommer att vara den omvända när de senare kommer att mötas i Sparbanken Lidköping Arena.
11-7 slutade denna fantastiska bandymatch. En match som säkerligen lockar flera supportrar till nästa Villamatch trots att det blev förlust idag.
 
 
                                            
 
 

Hamnstaden Lidköping.

Lidköpings framtidsprojekt "hamnstaden" har inte utvecklats helt enligt ritningarna det senaste halvåret. Länsstyrelsen krävde att hela området skulle saneras innan några bostäder fick byggas.
Kommunen hade räknat med att det skulle räcka att sanera området undan för undan allteftersom byggandet framskred. M.a.o. innebär länsstyrelsens beslut en tidigarelagd stor ekonomisk kostnad. Jag hoppas och tror för projektets skull att man inte gör om samma misstag som man gjort i grannkommunerna med sina "hjärteprojekt" Medeltidens Värld i Götene och Vara horse arena i Vara. Två projekt som fallerade å det grövsta pga av ren och skär dumdristighet i kommunledningarna enl. min mening. Det går inte att forcera fram stora projekt på det sättet. Fartblindhet leder enbart till tunnelseende och därmed felaktiga och rent odemokratiska beslut.
Nu tror jag ju att Lidköpings kommunledning är betydligt klokare i sina projekt än vad grannkommunerna är, det visar ju om inte annat den fina Sparbanken Lidköping Arena som blivit en sån fantastisk succé. Jämför med Vänersborgs satsning som blivit en totalflopp pga även där forcerade odemokratiska beslut.
Även Lidköpings fantastiska satsning på ridklubben var oerhört lyckad till glädje för väldigt många kommuninnevånare och även andra besökande gäster. Andra lyckade satsningar är motorstadion, upprustningen av Framnäs o.s.v.
Men det finns nog ändå en anledning att mana till lite försiktighet med hamnstadsprojektet så att inte detta (hemska tanke) blir ett Lidköpings Medeltidens Värld. Inte för att jag tror att det skulle gå så illa men .......... , osvuret skall ju vara bäst sägs det ju!
 
Hamnstadens blivande grannar?
 
 

"Kådisarna ur riksdagen 2014!

Göran Hägglund vill tydligen försöka flytta fokus från V förslaget om stopp för vinster i välfärden till att istället diskutera mycket eller något mindre vinster i välfärden genom att gå till attack mot S-förslaget om vissa begränsningar. På så vis hamnar ju V något vid sidan av debatten.
S-förslaget lär ju aldrig kunna efterlevas enl. min mening då en alltför stor kontrollapparat skulle krävas. Hur kontrollerna inte fungerar idag får vi ju veckovisa rapporteringar om i program som Uppdrag Granskning och Kalla Fakta m.fl.
Hägglunds slutsatser i artikeln lämnar dock mycket i övrigt att önska. Peronaltäthet i välfärden kallar han för resursslöseri med skattepengar. Politikernas statistik över hur många platser som skall finnas i skolorna upphäver enl Hägglund den fria etableringsrätten om besluten om etablering flyttas till politikerna. Då är det tydligen inget resursslöseri om man skall kunna etablera nya skolor i redan över-etablerade områden????????????
Det är ändå skattebetalarna som får betala genom sina politiker. Något som för övrigt kallas ett demokratiskt förfarande.
Nej Hägglund är tydligen desperat pga sina låga opinionssiffror. Men med denna artikel i DN lär han inte behöva bekymra sig efter 2014. Det borde bli raka vägen till politikens soptipp för kådisarna!
DN

Alliansens cynism (även) i SAAB-affären.

Skrämmande när man i Uppdrag Granskning får höra att Anders Borgs (M) närmaste man uttalat att Sverige går så bra så vi klarar en smäll i Trollhättan (SAAB). Vad är det för ett satans finansdepartement?
Att sedan dessutom försöka mångla bort SAAB utan ägarens vetskap ........, ja man saknar ord.
Jag hoppas och tror att någon i oppositionen lyfter frågan till konstitutionsutskottet. Det är ju det minsta man kan begära. Egentligen borde någon ställas inför riksrätt, så cyniskt är detta beteende!
Uppdrag Granskning
Illustration: Tord Andersson Lidköping

Götenemajoriteten.

Jag glömde ju i mitt förra inlägg att redovisa vilka som sitter i majoriteten i Götene. Det är S, M, C, FP, KD och MP. S innehar kommunalrådsposten och M innehar oppositionsrådsposten om man får tro medierna och Moderaternas egen hemsida. Det är majoritet det!
 
 

På begäran, tillfälligt avbrott!

Delar av den "demokratiska" majoriteten i Götene envisas tydligen fortfarande med att få mig censurerad i det jag skriver här. Detta är tydligen ett resultat pga att man inte genom falska anklagelser lyckades stänga denna blogg.
Den "demokratiska" majoriteten i Götene är ju alltid korrekt och felfri (enl. sin egen åsikt vad det verkar iaf) och eftersom jag är lydig och väluppfostrad så följer jag ju naturligtvis rådet att censurera mig. Det fria ordet är ju inget man kan hävda i en demokratur. Så därför gör jag nu ett uppehåll i mitt personliga bloggande.
 
 
Återkommer med bloggeriet senare i eftermiddag.
 

RSS 2.0