Fagersta konferens!

Under helgen som gick var det konferens hos Vänsterpartiet i Fagersta. Vänsterpartiet har ju egen majoritet där och har vänt kommunen från en av landets sämsta (när S styrde) till en av landets absolut främsta kommuner. Man tog alltså över en nerkörd kommun med urusel ekonomi och befolkningsminskning. Nu har man som sagt en av landets mest stabila ekonomier och befolkningsökning. Det är väldigt bra jobbat!
I Degerfors har Vänsterpartiet också tagit över rodret efter ett trött och maktfullkomligt S-parti. Även i Degerfors är det ganska långt nerkört men man har tagit sig an uppgiften med stor entusiasm och tillförsikt om att vända kommunens negativa trend till något positivt istället.
 
Degerfors Jan Ask på podiet under konferensen.
 
Man får hoppas att denna positiva utveckling i Bergslagskommunerna kommer att sprida sig som ringar på vattnet ut över landet. Götene skulle definitivt må bra av ett nytt styre, bort från trötta S och alliansmajoriteter som helt verkar sakna allt vad förmåga och vilja heter för att få kommunen på fötter igen. Allt verkar masa sig slentrianmässigt framåt helt utan mål och visioner!
 
Jonas Sjöstedt talade också på konferensen, liksom Fagerstas egen Stig Henriksson som avslutade på söndagen. Många positiva intryck och många delade erfarenheter rikare efter denna konferens hoppas jag att vi skall få möjlighet att vända också Götenes nedåtgående trend efter valet 2014. Men det krävs naturligtvis ett helt annat styre än nuvarande helt oengagerade majoritet (S, M, C, FP, KD och MP) för att lyckas med detta.
Fagersta och Degerfors visar iallafall tydligt att Vänsterpartiet minsann vet att ta ekonomiskt ansvar och lyckas!
Något som för övrigt Jonas Sjöstedt också visat där både EU och våra svenska ledande borgarskribenter nu förespråkar det mesta som Jonas redan föreslagit, såsom bankdelningslagar och skatter på finansiella transaktioner m.m. Även folket är ju på Jonas sida för att få bort vansinnet med "rånet" av våra skattemedel inom välfärdssektorerna. Varför är Sverige det enda land som tillåter detta? Någon som har ett BRA svar på detta?
 
Jonas Sjöstedt och Stig Henriksson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0