Polisanmälan!

I går lamnade jag in en polisanmälan mot Transportstyrelsen för ocker enl Brottsbalken (1962:700) Andra avdelningen 9 kap 5§.
Skall bli intressant att se vad man kommer fram till? Bara för att det är en myndighet så skall man inte bete sig maktfullkomligt. Lagar och regler måste ju gälla även dem.
Tar man ut förseningsavgift på 500:- på ett belopp av 36:- så är det iaf för mig att betrakta som ocker.
 
Som det står i lagen: "För ocker döms också den som i näringsverksamhet eller i annan verksamhet som bedrivs vanemässigt eller annars i större omfattning, bereder sig (ränta eller) annan ekonomisk förmån, som står i uppenbart missförhållande till motpestationen."
 
Det står också: "Den som vid avtal eller någon annan rättshandling begagnar sig av någons beroendeställning till att bereda sig förmån, som står i uppenbart missförhållande till vederlaget döms ........."
 
Värt att få prövat tycker jag verkligen. För mig liknar detta beteende maktfullkomlighet eller myndighetsmissbruk och är totalt oacceptabelt!
 
 

Göran Larsson (MP) svävar på målet!

Göran Larsson svarade idag på min insändare (föregående blogginlägg). Dock tycker jag att han svävar betänkligt på målet och blandar in regionstyret och Lidköpings kommunala styre. Min fråga gällde ju MP's kongressbeslut och Görans tolknig av detsamma.
Ni kan läsa Görans svar här: Lidköpingsnytt
 
Jag var inte nöjd med Görans svar så jag replikerade enligt nedanstående:
 

Du svävar lite på målet Göran tycker jag!

 

Jag citerar dig återigen: ”-Det är ett väldigt tydligt beslut. All vinst i välfärden ska återinvesteras.”

 

Men ert kongressbeslut säger att: ”företag som driver skolor ska ange i sin bolagsordning att syftet är att vinsten skall återinvesteras.”

 

Eller som Sveriges Radio beskrev det efter er kongress: ”Miljöpartiets kongress beslutade under eftermiddagen att partiet inte vill förbjuda företag som driver friskolor att ta ut vinst.”

 

Det räcker ju enl. ert beslut att de har ”syftet att återinvestera vinsten”. Långt ifrån någon tvingande skrivning alltså.

Detta kongressbeslut kallar du även i ditt senaste svar för tydlig skrivning. Jag förstår uppriktigt sagt inte var du ser tydligheten i beslutet och särskilt inte med tanke på ditt partis agerande på riksnivå nu, när man gjorde upp med S och Alliansen i frågan och där inget stopp för fortsatt vinstuttag finns.

Däremot så applåderar Alliansen att frågan nu är avförd från valrörelsen för ni kan väl knappast agitera mot er egen överenskommelse?

 

Det övriga du tar upp utan att jag frågat om det, är vi ju på många sätt överens om (hoppas jag) och jag tvivlar inte på ditt engagemang i frågan lokalt.

Men nu gällde ju frågan det kongressbeslut du kommenterade och jag tycker fortfarande du är svaret skyldig.

 

Så vad menade du egentligen Göran Larsson när du påstod att: ”- Det är ett väldigt tydligt beslut. All vinst i välfärden ska återinvesteras.”

Är det inte så att det enbart är ditt eget tyckande du försöker sätta MP etikett på?

 

?

 

Har du ngn kommentar idag Göran Larsson (MP) ?

Efter Miljöpartiets kongress i maj så ställde jag frågan till Göran Larsson (MP) om det var han eller Åsa Romson som ljög angående frågan om vinstuttag ur våra gemensamma välfärdssektorer.
Det var med anledning av Miljöpartiets kongressbeslutet mot vinster i välfärden.
Göran Larsson sa då i lokalpressen:  "-Det var en stor majoritet för det. Det är ett väldigt tydligt beslut. All vinst i välfärden ska återinvesteras."
I Agenda så sa dock ert språkrör Åsa Romsson samma helg att detta beslut enligt henne enbart var en framtidsvision.
Nu vet vi dock svaret på denna fråga. I veckan som gick så gjorde S och MP upp med Alliansen angående friskolorna och resultatet av denna uppgörelse innebär visserligen några regelskärpningar men långt ifrån något stopp mot vinstuttag ur våra välfärdssektorer.
Så vad menade du egentligen Göran Larsson när du påstod att: "-Det är ett väldigt tydligt beslut. All vinst i välfärden ska återinvesteras."?
Jag tycker det är dags att du förklarar ditt uttalande för väljarna nu när vi har facit på hand!
 
 
 
 

(S)viker igen!

Sossarna sviker återigen sina ideal i skolfrågan. Som vanligt när det handlar om stora pengar så sätter man sig i knät på kapitalet. Frågan är varför?
S-kongressen ville inte ha vinstuttag ur välfärden. LO vill inte heller detta. En stor majoritet av svenska folket (även Moderater) säger nej till vinstuttag ur välfärden. Ändå gör S upp med MP och Alliansen så att detta kan fortsätta. Återigen VARFÖR?
 
I Götene får vi samtidigt ett nytt S-kommunalråd 1a september. "Åsa värnar om den lilla människan", basunerade rubriken ut i Götene Tidning. På vilket sätt gör hon då det? S har (van)styrt kommunen tillsammans med MP och Alliansen sedan årsskiftet efter förra valet. De har sparat i välfärden och slängt miljoner i sjön på allehanda andra projekt. Musikskolan skulle läggas ner (räddades efter demonstrationer), skolan skulle man spara 2,7 miljoner på (vilket prutades till 700 000 och så kallades det av M för satsning istället), men man kunde slänga ut 6 miljoner per omgående för att köpa in mark till ett suspekt biogasprojekt som inte blivit något med. Och så kan man gå bakåt och se vidare på beslut efter beslut som S och Åsa sagt ja till som inte värnat den sk "lilla människan" ett dyft.
Bara senaste fullmäktige prutade man med sig själva bort inkomster på 800 000:-. Gynnar det oss "små människor"?
 
Och hur kan man ens vara medlem i ett parti och säga sig "värna om den lilla människan" när detta parti suttit vid makten i över 40 år och ändå äger 5% av befolkningen 87% av den samlade förmögenheten? Värnar man den lilla människan då, eller säger man sig bara göra det för att det är politiskt korrekt under den etikett man krupit i?
 

Aftonbladet
 
 

Vi borde ha mer jobbskatteavdrag!

Reinfeldt presenterar ett femte jobbskatteavdrag. Vad skall man säga om det? Jo att vi borde ha mer jobbskatteavdrag, eller en helt annan förmögenhetsfördelning än vad vi har idag. Låginkomsttagare har även i Socialdemokraternas Sverige varit kraftigt överbeskattade. Och när Göran Persson "sanerade" statsfinanserna efter nittiotalskrisen var det också de som fick ta den största smällen. Enligt min mening har Göran Persson aldrig varit Socialdemokrat annat än till namnet, politiskt har han varit precis lika högborgerlig som Fredrik Reinfeldt själv. Detta visar han ju också med eftertryck i sitt sätt att sko sig nu om inte annat.
Men jobbskatteavdrag i Fredrik Reinfeldts tappning är precis lika förkastligt som Göran Perssons sätt att leva under täckmanteln S.
Reinfeldt påstår med eftertryck att hans jobbskatteavdrag ger mest till de med lägst inkomster. Rent och skärt bullshit naturligtvis!
Det som är intressant är att veta hur summan av kardemumman av alla skattesänkningar har fallit ut. Slopad förmögenhetsskatt,  höjd brytpunkt för statlig skatt, Rut o rot mm. Då är det de redan rika som blivit än rikare. Något som också Aftonbladet visade med en faktafilm om förmögenhetsfördelningen i landet.
När 5% av landets befolkning äger över 80% av alla tillgångar är det något som är rejält snett. Reinfeldt har lyckats lura landets befolkning med att nöja sig med smulorna samtidigt som han gett brödet åt herrarna.
Detta borde Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt ta fasta på! Först då kan man göra verklig skillnad.
Så väldigt gärna mer jobbskatteavdrag till låginkomsttagarna, men kombinerat med sänkt brytpunkt för statlig skatt och en rejäl förmögenhetsomfördelning från de 5%en egentliga Moderater till de övriga 95%en av befolkningen! Då kan V göra verklig skillnad!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0