(S)viker igen!

Sossarna sviker återigen sina ideal i skolfrågan. Som vanligt när det handlar om stora pengar så sätter man sig i knät på kapitalet. Frågan är varför?
S-kongressen ville inte ha vinstuttag ur välfärden. LO vill inte heller detta. En stor majoritet av svenska folket (även Moderater) säger nej till vinstuttag ur välfärden. Ändå gör S upp med MP och Alliansen så att detta kan fortsätta. Återigen VARFÖR?
 
I Götene får vi samtidigt ett nytt S-kommunalråd 1a september. "Åsa värnar om den lilla människan", basunerade rubriken ut i Götene Tidning. På vilket sätt gör hon då det? S har (van)styrt kommunen tillsammans med MP och Alliansen sedan årsskiftet efter förra valet. De har sparat i välfärden och slängt miljoner i sjön på allehanda andra projekt. Musikskolan skulle läggas ner (räddades efter demonstrationer), skolan skulle man spara 2,7 miljoner på (vilket prutades till 700 000 och så kallades det av M för satsning istället), men man kunde slänga ut 6 miljoner per omgående för att köpa in mark till ett suspekt biogasprojekt som inte blivit något med. Och så kan man gå bakåt och se vidare på beslut efter beslut som S och Åsa sagt ja till som inte värnat den sk "lilla människan" ett dyft.
Bara senaste fullmäktige prutade man med sig själva bort inkomster på 800 000:-. Gynnar det oss "små människor"?
 
Och hur kan man ens vara medlem i ett parti och säga sig "värna om den lilla människan" när detta parti suttit vid makten i över 40 år och ändå äger 5% av befolkningen 87% av den samlade förmögenheten? Värnar man den lilla människan då, eller säger man sig bara göra det för att det är politiskt korrekt under den etikett man krupit i?
 

Aftonbladet
 
 

Kommentarer
Postat av: Nils-Erik

Sossarna och även andra politiker har ofta svikit skolan med en enda baktanke och det är att ju längre elever befinner sej på skolbänken desto bättre för då behöver dom inte redovisas som arbetslösa. Perssonregeringen släppte ansvaret för skolan till kommunerna och därefter fick Sverige lika många olika skolor som kommuner, inte bra om man vill ha ett fungerande skolväsen!

2014-02-16 @ 22:08:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0