Ingen vill ha Sahlin?

Mona Sahlin fick inte jobbet som generalsekreterare i socialistinternationalen heller. Andra toppjobbet på kort tid som går förbi henne.
Nu tycker jag inte att det var så speciellt konstigt denna gång. S i Sverige kallar ju sig inte ens socialister längre, så frågan borde ju vara varför de ens fortfarande tillhör denna organisation, inte vilka jobb de vill ha inom den.
Att vara generalsekreterare för socialistinternationalen när man inte kallar sig socialist borde ju t.o.m. Mona inse att det inte går ihop? Ja inte bara Mona utan även Stefan Löfven, Kent Härstedt m.fl. som hjälpte henne på plats i Kapstaden.
Nej vill Mona ha ett jobb så rekommenderar jag henne att söka ett hos S i Skövde. Där har hon ju iaf en verklig supporter!
Monica Green!

Löfven gör nog klokt i att inte visa sig!

Stefan Löfven i Agenda kan inte ha varit ngn hit för Socialdemokraterna. Velandet kring vinster i välfärden tycks återigen ha fått upp både humör och självförtroendet hos Reinfeldt.
Sossarnas kris består helt klart och krisen kan definitivt stavas med två enkla bokstäver, EU! Så länge inte sossarna vill eller kan göra upp med sitt för Sverige så katastrofala ställningstagande för EU så lär borgarnas framgångar tyvärr bestå. Men det är ju bara min enkla uppfattning (plus åtskilliga arbetskamraters) förstås.
 
Verkligheten i Sverige som den ser ut, och försvaras även av sossarna!
 
 
 

"Kådisar" vill "modernisera" allemansrätten?

Ja två kådisar, Irene Oskarsson och Otto von Arnold (miljö och jordbruksutskottet riksdagen) påstår sig alltså vilja "modernisera" allemansrätten.

 

Man blir något orolig när man hör alliansare tala om "modernisering". Detta brukar vara synonymt med försämring!
Föga förvånande är det dock. Jag trodde faktiskt att de skulle ge sig på allemansrätten långt tidigare. Märkligt att det inte kommer från Centerpartister utan från kådisarna. Men idag är väl de flesta bönder Moderater. Familjejordbrukens tid är ju sedan länge förbi (tyvärr).
 
Kådisarna säger sig ju "värna" om den lilla människan! Säger, alltså!
 
 

Att prata går ju Björklund!

Sex år har alliansen nu suttit vid makten och under dessa sex år har Jan Björklund ett oräkneligt antal ggr krävt att läraryrkets status måste höjas. 10 000 kr/månad är den siffra som har förekommit i debatten.
Just nu pågår förhandlingar med lärarfacken och dessa borde ju avlöpa ganska smärtfritt då kan man tro när Björklund är utbildningsminister. Reformutrymmet är ju också större än förväntat de närmaste två åren så regeringen borde ju enkelt kunna skjuta till de medel som behövs kan man tycka. Men icke sa Nicke.
Förhandlingarna med lärarfacken har gått i stå och strejken närmar sig med stormsteg.
Munlädret är välsmort på Björklund men verkligheten oändligt mycket trögare med alliansen vid rodret!
 
 
 

Det går bra för Sverige?

1000 jobb bort i Lund och här i länet varslas det dagligen på olika arbetsplatser. Men det går bra för Sverige, fortsätter alliansen att skandera. Möjligen går det bra för alla de som av alliansen får 5000 kr/deltagare de tar sig an i fas3 åtgärder. Sveriges största arbetsgivare! Riktiga jobb var ett annat mantra de skanderade i valrörelsen 2006. Detta hör man inte längre iaf. Det har klingat av i samma takt som fas3 ökat!
 

Många avhopp från kommunpolitiken i Götene!

Tv4 Skaraborg rapporterade i morse om att Götene drabbats av ovanligt många avhopp från kommunpolitiken. Knappast förvånande i och med det jag anser stora underskottet på demokrati i beslutsprocesserna som råder.
Man struntar i gällande lagar och förordningar och kör sitt eget race helt och hållet i den kommunala ledningen. Avvikande uppfattningar "straffas" och ledningen gör hånfulla minspel efter att talare varit uppe i talarstolen på fullmäktigemötena. Vem vill lägga ner massor av sin fritid för att bli förlöjligad och i det närmaste mobbad?
Det är inte så konstigt att det blir allt svårare att rekrytera kandidater till en sån vuxensandlåda.
 
Lekledare eller kommunalråd?
 
 

Moderat ansvar?

Turerna kring Skas och Lidköpings sjukhus fortsätter. Akuten blir kvar säger Göran Larsson (MP) samtidigt som läkarna säger motsatsen. Helt klart är väl att akuten blir kvar men inte med den verksamhet som är idag om förslaget går igenom.
Alla partier lokalt i Lidköping säger sig ta strid för sitt sjukhus, så även Moderaterna med Bertil Jonsson och Annika Håkanson i spetsen. Vad man däremot inte säger från Moderaternas sida är att Annika Håkanson sitter i Skas styrelse och alltså varit med och tagit besluten som nu föreslås. Detta har hon gjort utan reservationer eller motförslag. Hon gjorde en protokollsanteckning men det gällde enbart namnbytet. Så Moderaterna i Lidköping tycks först vara med och ta beslut (Annika Håkanson) som de sedan kritiserar och driver debatt emot.
Ja man blir inte ens förvånad längre. Undra på att de saknar trovärdighet i Lidköping (också)!
 
 
 
 
 

Jonas Sjöstedts utmärkta sommartal!


Essunga bryter mot Europakommissionens grundläggande fri och mänskliga rättigheter!

Rök och snusförbud i Essunga kommun. Det är "frihetens" självutnämnda budbärare som står för detta. Ingenting annat än skandal och återigen skandal. Vad skall de förbjuda nästa gång? Socker i kaffet? Detta kunde inte ens Moderaten ge något svar på! Bara att man inte skulle förbjuda socker i kaffet???????
Om en individ vill nyttja det av staten godkända nikotinet så är det upp till individen själv enl. Europakommissionens grundläggande fri och rättigheter. En arbetsgivare har rätt att leda och fördela arbetet men inte vad en enskild individ gör under sina raster/pausar. Man blir evigt trött på detta dubbelmoraliserande hyckleri!
Och så har mage att tala om frihet för individen sen Moderaterna! Satans stolpskott!
 
 

C har fullt förtroende för bedrägeri?

Centern i skaraborg har fullt förtroende för Annie Lööf trots skandalerna kring henne och Näringsdepartementet. Ja fattas bara annat, Centern var ju delaktiga som parti så annars skulle de ju samtidigt säga att de inte har förtroende för sig själva.
Annie Lööf lät ju bjuda en Centergrupp på middag för 22 000 kr som skattebetalarna debiterades via Näringsdepartementet. Detta var en ren partiangelägenhet och skulle sålunda betalts av Centerpartiet självt.
Reinfeldt ser detta som "enstaka händelser" till skillnad för hur man såg på Mona Sahlins Toblerone affär. Men det är klart, en Toblerone kostar väl 20 kr till skillnad från denna middag för 20 000 kr drygt.
SR Skaraborg
 

Centerns egen dr Jekyll and mr Hyde!

Annie Lööf vill gärna framstå som godheten själv,
 
 
 
I verkligheten framstår hon dock som raka motsatsen!
 

Bra Konsumentverket, mycket bra!

"Oseriös telefonförsäljning är ett växande problem. Krav på skriftligt godkännande av avtal vid all telefonförsäljning bör införas, skriver Konsumentverkets generaldirektör Gunnar Larsson och Post- och telestyrelsens generaldirektör Göran Marby på Svenska Dagbladets debattsida."
 
Det är verkligen på tiden att denna oseriösa marknad styrs upp, något jag själv tyckt i många år. Det skulle skydda privatpersoner så väl som företag och definitivt också få slut på fenomenet med bluffakturor. Dock tvivlar jag på att alliansen lär göra något åt problemet, vilket jag också tyckte mig märka på Birgitta Olssons (FP) undfallande kommentarer i TV.
 
Konsumentverkets pressmeddelande.
 

Tillväxt"värk"s Annie!

Efter att ha sparkat Tillväxtverkets Generaldirektör och tillika Centerpartisten Christina Lugnet så kanske det är dags att Annie Lööf nu sparkar sig själv? I Juni bjöd hon sin politiska stab på en middag som gick lös på 22 000 kr. En nota som Centerpartiet skulle betalt men som Lööf istället såg till att Näringsdepartementet och skattebetalarna fick stå för. Bra jobbat Annie! Kanske dags för löneförhöjning?
SR
 
Från klarhet till klarhet!

Bra artikel av Jonas och Ulla i DN.

"Utan marknadsliberala skygglappar. Sverige måste slå vakt om sin valuta och låga statsskuld. Storbankernas höga omsättning och vår höga privata skuldsättning gör oss dock känsliga för en bankkris. Vi vill därför se blocköverskridande samtal och överenskommelser för att minska krisens risker i Sverige, skriver Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson."
 
Så inleder de sin artikel. Läs hela här: DN
 

Socialt protokoll och Monica Green (S)

Socialdemokraten Monica Green har gått ut hårt i debatten angående "de slavliknande förhållanden" utländska lastbilschaufförer får arbeta under. Hon krävde också att ansvarig minister skulle göra något nu, inte om en månad, inte i höst och inte nästa år utan nu! Med tanke på S-sveket angående att inte kräva ett socialt protokoll av EU så ställde jag en del frågor till henne om detta. Debattväxlingen finner ni i länkarna nedan.
 
För att sammanfatta Monica Greens svar så kan man säga att det hon fann så angeläget att borgarregeringen skulle stoppa nu, var inte lika angeläget när S helt plötsligt ägde frågan i riksdagen.
Man kan ju sammanfatta det hela med att vi har ett problem och två olika lösningar. Lösningarna är enl. Green ett socialt protokoll eller att få förändringar till stånd i utstationeringsdirektivet.
Men istället för att prioritera en lösning på själva problematiken så var det för Green helt plötsligt viktigare vilken väg man skulle ta för att kunna lösa själva grundproblemet. Helt plötsligt var det inte högsta prioritet från Greens sida att göra det som hon krävde av borgarministern, att göra något nu. Nu var det helt plötsligt högre prioritet för Green vilken väg man skulle ta för att lösa det. Läpparnas bekännelse, sa Stig Henriksson i ett seminarium om välfärden. Detta passar bra in på Monica Green och lönedumpingproblematiken. Lev inte själv upp till de krav du ställer på andra! Återstår att se om hon tänker svara på mitt senaste inlägg?
Öppet brev 1
Greens svar
Öppet brev 2
 

En talande bild!


RSS 2.0