Socialt protokoll och Monica Green (S)

Socialdemokraten Monica Green har gått ut hårt i debatten angående "de slavliknande förhållanden" utländska lastbilschaufförer får arbeta under. Hon krävde också att ansvarig minister skulle göra något nu, inte om en månad, inte i höst och inte nästa år utan nu! Med tanke på S-sveket angående att inte kräva ett socialt protokoll av EU så ställde jag en del frågor till henne om detta. Debattväxlingen finner ni i länkarna nedan.
 
För att sammanfatta Monica Greens svar så kan man säga att det hon fann så angeläget att borgarregeringen skulle stoppa nu, var inte lika angeläget när S helt plötsligt ägde frågan i riksdagen.
Man kan ju sammanfatta det hela med att vi har ett problem och två olika lösningar. Lösningarna är enl. Green ett socialt protokoll eller att få förändringar till stånd i utstationeringsdirektivet.
Men istället för att prioritera en lösning på själva problematiken så var det för Green helt plötsligt viktigare vilken väg man skulle ta för att kunna lösa själva grundproblemet. Helt plötsligt var det inte högsta prioritet från Greens sida att göra det som hon krävde av borgarministern, att göra något nu. Nu var det helt plötsligt högre prioritet för Green vilken väg man skulle ta för att lösa det. Läpparnas bekännelse, sa Stig Henriksson i ett seminarium om välfärden. Detta passar bra in på Monica Green och lönedumpingproblematiken. Lev inte själv upp till de krav du ställer på andra! Återstår att se om hon tänker svara på mitt senaste inlägg?
Öppet brev 1
Greens svar
Öppet brev 2
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0