Ska det bli ett "nytt" kommunalråd i Götene?

De partier som hållit sig borta från att sitta med fingrarna i "syltburken" Medeltidens Värld fick ökat förtroende av väljarna i Götene. Allra bäst gick det för det lokala Götenes Framtid. Dock verkar de bara ha fått ett mandat extra vilket borde varit två enl. min mening. Men så är det med beräkningsgrunderna, det blir alltid lite orättvist i någon ände. Det man förlorar på i ena valet kan man istället få fördel av i nästa val.
Skall dock bli intressant att se vilken majoritet vi kommer att få i kommunen? GF plus Alliansen? Eller GF plus S plus? Eller S plus ? plus?. Nåja, frågetecknen rätar väl ut sig så småningom. Kanske vi rentav får Anders Månsson som kommunalråd? Skulle de gå ihop med allianspartierna så är de ju största individuella parti och fullt logiskt i ett sånt läge så borde ju GF då få kommunalrådsposten! Den möjligheten finns ju inte ihop med S däremot.
Ja det skall bli intressant att se vilken konstellation som kan tänkas uppenbara sig? Skulle inte bli förvånad om S och M eller C hittade på något. Där verkar arvoden mer spela roll än väljarnas vilja.
Själva får vi väl fortsätta glädja oss åt vårt eget ökade förtroende som gav ett nytt mandat. Tackar ödmjukt väljarna för detta.
 
 

En dagsaktuell repetition från januari 2012!

 
 
http://ovenordstrom.webblogg.se/2012/january/grattis-hogern.html
 
 
 

Valrörelse eller floskeltoppen?

På söndag är det val igen. Inte helt enkelt för väljarna var de skall lägga sin röst om de inte följer med i det dagliga politiska arbetet. Götene Tidning har gjort ett bra arbete genom att ställa tio frågor till partiernas första namn på kommunlistan. Men det säger knappast något för väljarna.
Föga förvånande vill alla partier nu satsa på skolan, alla värnar om miljön o.s.v.
Under mandatperioden lade man besparingar på skolan och man kallade det till och med satsning. Men nu är det valrörelse, då är det andra bullar som gäller.
Man frångick också det tidigare förbudet att använda växtgifter i kommunen i sin iver att "värna miljön".
Det enda som skiljer partierna åt i debatten och som tydligt går att se, är att allianspartierna och SD vill införa LOV (Lag om valfrihet). Ganska fantastiskt egentligen, för på fråga 6 som ställdes, om hur man ville främja företagandet i kommunen så svarade Centern att: ”Kommunen skall inte konkurrera med företagens verksamheter.” Och det är ju i sig korrekt.
Men om man vill införa LOV och släppa in privata företag i exempelvis hemtjänsten så är det ju precis det som händer? Då konkurrerar ju kommunens hemtjänst med de privata företagen. Precis det som man svarade att kommunen inte skulle göra! Hur tänkte man där?
Man talar heller aldrig något om kostnaderna för att både införa och sedan följa upp med en kommunal kontrollapparat som ska se till att företagen sköter sig. Inte heller om hur få företag det är i dessa branscher som har kollektivavtal. Inom Rut-avdragets område är det bara 1% av företagen som har kollektivavtal. Det är alltid någon som får betala för den s.k ”valfriheten”. Inom Rut är det de anställda och skattebetalarna.
Lite samma sak som när Annie Lööf (C) i TV ondgjorde sig över alla jobb som skulle försvinna om de rödgröna skulle höja arbetsgivaravgiften för unga. När hon fick frågan om hur många jobb som skulle försvinna p.g.a deras egen höjning av arbetsgivaravgifterna inom finanssektorn så blev svaret efter stor tvekan: ”-Jag …. vet.....inte!”
Ja det kan inte vara helt enkelt att vara väljare om man enbart tar del av den flyktiga debatten i valrörelsen. Vad det gäller det egentliga politiska innehållet så blir det väl lite som att köpa grisen i säcken, eller ta en lott och hoppas på det bästa? Man tittar då på andra bevekelsegrunder istället, som vem man tycker är trevligast, snyggast eller vem man tror kan vara mest trovärdig.
Så man får väl önska lycka till och hoppas att man kan vara nöjd med resultatet de kommande fyra åren. Ångerveckan gäller ju tyvärr inte inom politiken ;-)

Så jag önskar er alla lycka till!
 
 

Kul valrörelse, tråkigt innehåll!

Valrörelsen går snart in på sin sista vecka. Har nog aldrig tidigare upplevt en så totalt oseriös valrörelse som denna.
På riksnivå har alliansen tagit oppositionens förslag under mandatperioden som sina vallöften utan minsta seriösa tanke på att genomföra dem. Höghastighetståg, som ansågs robust olönsamma för bara två år sedan är ett exempel. Bostadsbyggandet ett annat. Man tar som sagt oppositionens politiska förslag som sina utan att ha den minsta tanke på att genomföra dem.
På region-nivå och lokalnivå har man från alliansen en annan taktik. Här sprider man rena lögner och osanningar som sanningar, i försök att skrämma väljarna för framförallt oss i Vänsterpartiet.
Vårdcentraler måste stänga, unga som redan hade en anställning innan alliansens arbetsgivaravgiftssänkning hotas med avsked om det blir maktskifte o.s.v.
Rena lögner alltihop! Något som Annie Lööf (C) också bekräftade i TV-utfrågningen när hon fick frågan om inte deras förslag om höjda arbetsgivaravgifter för bankerna skulle leda till att vissa blev arbetslösa? "-Jag vet inte", blev svaret från Annie Lööf!
Som tur är har vi seriösa egna politiska förslag att visa på. Och jag tror väljarna är kloka nog att genomskåda alliansens alla lögner!
Nu byter vi regering!
 
 

RSS 2.0