1:a Maj i Lidköping!

 

 

Välkommen att fira Första Maj med

Vänsterpartiet i Lidköping

 

VI SAMLAS KL. 12.00 I Vänsterpartiets lokal på Götagatan för en pratstund och Fika

KL 13.30 samling på nya stadens torg

kl 14.00 avmarsch för det rödgröna första maj-tåget.

KL 14.30 Möte i Lidköpings folkets park

Bla tal av Ann-carin Landström (v) och Sofia Ohlin ( Ung Vänster ). MUSIK, korvgrillning, Fika.

BYT politik – Byt regering

FLER jobb – Bättre välfärd


Nya sedlar o kungahuset!

Förtroendet för kungahuset fortsätter att sjunka konstaterades det i media under veckan. Kanske denna nya sedel vore passande nu när de ändå gör om ett antal valörer?


Kommunalråd vilseleder allmänheten.

På förra fullmäktigemötet i Götene så lovade Kenth Selmosson (S) att han skulle redovisa samtliga kostnader för Medeltidens Värld. Detta gjorde han nu på det senaste mötet och han påstod då att kostnaden var "endast" 68 miljoner, inte 80 eller 100 miljoner som det spekuleras om i kommentarsspalterna i media.
Problemet för Selmosson är bara att man i höstas redovisade en total kostnad om 74 miljoner. Skillnaden däremellan kunde han nu inte redogöra för. Dessutom har han efter den redovisningen dragit igång en försäljningsprocess som det inte blev något av. Inte heller detta torde ha varit gratis! Det var heller inte med i redovisningen.
Nej de 68 miljoner som Selmosson redovisade var endast kostnaden som varit för bolaget Medeltidens Värld. Därutöver har kommunen nästlat in sig i avtal som t.ex. den berömda borgen som byggdes för 8 miljoner och kommunen skulle hyra i 20 år för en total summa om 16 miljoner.
Inte heller hade man med några kostnader för det politiska arbetet med extra fullmäktigemöten, KS möten, advokatkostnader, m.m m.m.
Så frågan är väl närmast varför man vilseleder väljarna genom att enbart redovisa kostnaderna för vissa delar av detta misslyckade projekt? När det handlade om LOV:en och de pengar som skulle återbetalas till staten så hade man koll på varenda liten pinal och varenda minut som ngn tjänsteman lagt ned. Varför redovisar man inte Medeltidens Värld projektet på samma sätt? Det är inte svårt att gissa svaret. Endast den som har något att dölja ...............
Det är tråkigt med folk man inte kan lita på.

Kenth Selmosson (S)


Lite upprättelse för Håkan Lans.

Uppfinnaren Håkan Lans har förlikats med de amerikanska datajättarna som använt sig av hans patent gällande datagrafik utan att betala en krona för detta. En sorglig historia där jag tycker att svenska staten borde agerat tidigt. Åt andra hållet så skapas det lagar för att skydda amerikanska intressen minsann, då bryr man sig inte ens om den personliga integriteten för sina egna medborgare.
Måste ändå kännas bra för Håkan Lans nu att denna sorgliga historia äntligen fått ett slut.
SVT
Uppdrag Granskning


Inget marknadspris på tomter i Götene!

Kommunstyrelsen i Götene ville sälja vissa "attraktiva" tomter till högstbjudande. Detta satte kommunfullmäktige klokt nog stopp för efter en lysande argumentation av Evalena Öman (V) under måndagskvällens möte. Ett klokt beslut av fullmäktige som jag ser det då den generella välfärden annars ytterligare urholkats. Det är en mänsklig rättighet att ha tillgång till en egen bostad och även våra grundlagar ålägger regeringen att se till detta. Det hade varit märkligt om då Götene skulle gå tvärt emot. Men med nuvarande kommunledning blir man inte förvånad över något längre!En händelserik helg!

Dansfestival och nationella dressyrtävlingar i Lidköping. Distriktsutbildning i Vara. Men inte hann jag med något av detta. Anledningen är att familjen (dottern) blivit med häst och detta har krävt även min tid hela helgen. Men jag måste erkänna att det känns ganska bra ändå.


Urban Bäckström, ytterligare en i raden av allianskorkskallar!

De höga ingångslönerna är en av orsakerna till den höga ungdomsarbetslösheten, påstod Bäckström i Agenda i kväll.
När han sedan fick frågan om varför företagen då inte anställer långtidsarbetslösa ungdomar när det är en bråkdel av kostnaden så svarade han att företagen såg till kompetensen hos de sökande. Ytterligare en kluven allianstunga som bara svarar vad som passar just den ställda frågan för stunden! Substans och verklighetsförankring vet de inte alls vad det är! Som VD för Svenskt Näringsliv borde väl han om någon också veta att ingångslönerna är något som överenskommits mellan arbetsmarknadens parter varav Svenskt Näringsliv är den ena.
Företagen bör få lägre skatter sa han också men samtidigt tyckte han att regeringen borde satsa på en bättre infrastruktur i form av vägar och järnvägar. Undra om han resonerar så när det gäller företag också? Minska inkomsterna och öka utgifterna?
Samhällsansvar har inte företagen heller enl. Bäckström, de har enbart ansvar för sitt företag. Undra på att det finns problem i landet!

Urban Bäckström, en patetisk figur!


Reinfeldt vill vinna med hjälp av en looser!

Arkelsten sparkas från partisekreterarjobbet av Moderaterna med omedelbar verkan eftersom hon ville "göra annat", som det sades. Alla förstår ju hur det ligger till ändå och det är väl ett kraftigt understatement att påstå att Arkelsten varit enbart dålig.
Nåväl, Reinfeldt vill nu ha upp tempot och starta valrörelsen omedelbart för att vinna valet 2014. Därför har han utsett Örebros Oppositionsråd? Han vill alltså vinna med hjälp av en som redan förlorat, på hemmaplan. Fantastiskt!


JK inleder förundersökning mot kommunalrådet i Götene!

Föga överraskande så lämnar nu JK över fallet ang. kommunalrådet Kent Selmosson (S) för att utreda om han brutit mot efterforkningslagen.
Kenth Selmosson riskerar nu böter eller fängelse i högst ett år om han fälls för brottet.
Även NLT hade tydligen anmälts för att de skulle ha lämnat ut uppgifterna. Detta utreds dock inte eftersom anmälaren inte är en av de drabbade. Olagligt är det dock om det skett. Notabelt i detta sammanhang är chefredaktör Anders Hörlings olika kommentarer kring det påstådda brottet.
I sin egen tidning säger Hörling: "– Det är befängt att tro att vi skulle lämna ut sådana uppgifter. Det har givetvis inte förekommit"
men,
till P4-Skaraborg säger han: "– Så långt jag har kunnat se har det inte funnits sådana kontakter"
En viss nyansskillnad, eller hur?


Cirkus Bert Karlsson har dragit igång i Vbg!

Utan att affärerna är avslutade i Götene ens, så skapar redan Bert Karlsson rubriker i sitt nya guldägg Vänersborg. Arbeten dras igång utan att erforderliga tillstånd ens sökts och de politiska turerna blir allt grumligare då det alltid är bråttom då Berts projekt skall igång. Det kommer säkerligen att kosta Vänersborgs kommun ett antal miljoner för att tillfredsställa Bert och om även detta projekt "skiter sig" så har han säkert något nytt på gång i ngn annan kommun som står i tur att låta sig utnyttjas på grund av politisk naivitet. Bert däremot riskerar inga pengar, men när han pratar så låter det som att han satsar allt han äger och har. Har ni hört det förut?
TTELA
Insändare i TTELA


Borg hänger mot repen!

Det är oroande att höra hur fullständigt tom på politik Anders Borg är, oroande för Sverige! Han blev fullständigt pulvriserad av sossarnas nya ekonomiska taleskvinna. Trots att han nu lagt sin vårprop. helt utan några politiska förslag för att komma tillrätta med arbetslösheten så påstod han rakt ut i tomma luften att alliansen hade ett kraftfullt paket som de skulle redovisa? Är han dum eller enbart korkad? Borg står helt klart kvar på perrongen och ser på när tåget kör ifrån honom!


Alliansregeringen är slut!

Inga reformer mot arbetslösheten för vi behöver ha en buffert om läget blir värre säger Anders Borg. Vad har han för buffert när han redan räknar med underskott i årets finanser?
Ingen politik heller för att lösa bostadsbristen. Enbart förslag som gynnar de som redan har det bra och har ett stort ägande. De får möjlighet att få det ännu bättre genom att ockra på de utsatta. Övriga göre sig ej besvär hos alliansen.
Arbetslösheten är bra som den är enl. Borg. Det hänger på hur det går för Spanien om han tänker göra något överhuvudtaget.
Arbetslösheten är heller inget problem för Anders Borg så länge den inte förvärras. Så lät det inte 2006. Rikta ett misstroendevotum i riksdagen mot alliansens för landet livsfarliga politik!


Björn Wahlroos yrade i TV4.

Den pratglade Björn Wahlroos ser tydligen inte verkligheten runt omkring sig. I dagens intervju i TV4 så kommenterde han bonusar genom att säga att han ser annorlunda på bonusar jämfört med andra. Istället för att se en grundlön där en hög bonus läggs på, så ser han lön och bonus sammantaget som grundlön. Uppfylls sen inte uppsatta mål så sänks då lönen (bonusdelen).
Problemet med Björn Wahlroos sätt att diskutera är bara att verkligheten inte ser ut så som han vill beskriva den. Otaliga är de exempel där bonusar plockats ut trots att företagen eller bankerna t.o.m. gjort förluster. Så titta gärna lite på hur verkligheten ser ut nästa gång innan du uttalar dig Björn! Girighet räknas inte för inte till en av de sju dödssynderna.

Från kommunist till girig egoist, Björn Wahlroos!


Kommunalrådet (S) i Götene anmäld till JK!

Något förvånad blev jag idag då P4 Skaraborg på förmiddagen ringde upp och frågade om det var jag som hade anmält kommunalrådet Kent Selmosson (S) till JK angående att han skulle ha efterforskat identiteten bakom anonyma signaturer i media. Anmälaren hade hänvisat till min blogg och ett inlägg där jag tyckte att Kent Selmosson m.fl. borde avgå.
Nu förhåller det sig inte så att det är jag som gjort någon anmälan då jag enbart fått andrahandsuppgifter i frågan och det troliga är att det är någon som var med på det aktuella kommunstyrelsemötet som gjort anmälan. Hade jag gjort anmälan så hade jag också stått för det offentligt!
Dock tycker jag att det är bra att någon tagit modet till sig och anmält händelsen då det är synnerligen allvarligt om politiker försöker tysta kritiker genom att efterforska identiteten på skribenter som vill vara anonyma. Föga förvånande om det hänt i just Götene dock där man verkar lägga det mesta av fundamentala demokratiska spelregler åt sidan, enl. mitt sätt att se på demokrati iaf.
Bra om det nu blir en ordentlig utredning.
Kent Selmosson i P4 Skaraborg.


Världen mot oljelobbyn!

"Solenergianläggningar på några procent av världens öknar skulle räcka för att klara välfärden för 10 miljarder människor, skriver Christian Azar."

Detta står att läsa i en artikel på DN debatt idag och är egentligen talande för sig självt för hur utvecklingen framåt borde se ut. Men så är det det där med oljelobbyn. En oerhörd bromsklots för att snabbt komma ifrån det fossilbränsleberoende samhället. Har de inte upptäckt att det faktiskt finns öknar i USA också? Det är tur att Tyskland tog sitt beslut om att lägga ner kärnkraftsverken och istället satsa på förnybart. Ett beslut som även fasar ut fossilbränsleberoendet. Det krävs politiskt mod om man vill åstadkomma förändring, något som vår nuvarande regering är i total avsaknad av. Men prata är de bra på.

Foto: Jimmy Nordström

Var det Carema som köpte Moderaterna?

Partibidragen från enskilda är uppe på tapeten igen. För ett år sedan så påstod Moderaterna att de ändrat sig i frågan och ville ha en frivillig öppenhet men inte lagstiftning. Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten lovade också då att man skulle redovisa partibidragen. Sen dog frågan igen och ngn redovisning från Moderaterna har inte kommit.
Nu uppger Sven-Otto Littorin att moderaterna fick 100 000 tals kronor i anonyma partibidrag inför valet 2006. Något som uppges ha varit avgörande för valutgången.
Då påstår Sofi Arkelsten att Moderaterna nu vill ha lagstiftning i frågan. Ett löfte som antagligen är lika innehållslöst som det senast då de frivilligt skulle redovisa.
Så det vore ju lämpligt nu om ngn Vänsterpartist ville motionera i frågan i Riksdagen för att känna Moderaterna på pulsen!

Moderaterna måste vara Sveriges genom tiderna största hycklare!


Tyska Piratpartiet tredje största parti.

De etablerade partierna är oroade skriver SVT. Jag tycker att det är ett sundhetstecken. I takt med att EU ökar övervakningen av medborgarna med nya lagar hela tiden och fullständigt åsidosätter medborgarnas integritet så är det en sundhetsreaktion då det politiska systemet inte klarar att sätta stopp för vansinnigheterna. Det hjälper då inte att ex. Vänsterpartiet och MP är emot övervakningslagarna då maktstrukturerna inom de största partierna i riksdgagen fullständigt sätter stopp för intern demokrati. Når många medborgare med olika ideologisk uppfattning hittar en sådan gemensam nämnare att samlas kring så får det sådana konsekvenser.
De skulle troligen aldrig klara att regera ett land då de interna stridigheterna troligen skulle slita sönder partiet när vardagsfrågorna kommer på bordet. Skall bli intressant att se hur utvecklingen kommer att bli härhemma? Att dagens unga datageneration (som förstår vad det handlar om) sympatiserar i mångt och mycket med Piratpartiet är ju uppenbart. Och visst vore det välgörande med Piratpartiet i Riksdagen istället för SD. Men man ser inte mycket av Piraterna i svensk media. Här har de en del att jobba med om de vill ha framgång.


Att lyckas välta ett plan. Årets Aprilskämt?


Det nya gröna Tyskland!

Beslutet att avskaffa kärnkraften i Tyskland har lett till en explosionsartad satsning på förnybar energi. Enorma vindkraftsparker står för dörren ute till havs och man satsar mer än halva Sveriges BNP.
De som vill måla fan på väggen härhemma påstår att vi nu får en enorm utbyggnad av smutsig kolkraft istället för "ren" kärnkraft. Men den Tyska regeringen räknar med en kraftig minskning av kolkraften, från dagens 31 % (trots kärnkraft) ned till 14 % 2032 (med mer förnybart). Det är en enorm satsning som Tyskland nu gör och en viktig sådan. Nu klarar inte längre oljelobbyn att styra ett av världens viktigaste industriland. Ett avgörande steg för resten av världens länder också vad det gäller energiproduktion, tror jag. Eller en vändpunkt om man så hellre vill.
Precis samma sak borde vi göra vad det gäller fordonsparken här hemma. Sätt ett förbud för att sälja fossilbränsledrivna bilar till ex. 2020 och håll samtidigt nere bränslepriserna så har vi ett välmående samhälle där bilindustrin per automatik tar fram de nödvändiga lösningarna (som jag tror redan finns). Men så länge detta förbud inte finns så kommer oljelobbyn att fortsätta styra agendan för fordonstillverkarna och statsapparaterna. Det är enbart en fråga om man verkligen vill göra något eller enbart prata om det!
SVD

Bränslecellsbilar har serietillverkats i ca 5 år, men varför syns de inte och varför görs inget infrastrukturmässigt? Oljelobbyn igen?


En riktigt Glad Påsk till er alla!

Och ta det lugnt i trafiken.


Regeringen Reinfeldt gör "bra", fel.

Regeringen satsar nu stort på bio-medicinsk forskning. En helt nödvändig satsning efter Astra-Zenecas nedläggning i Södertälje, kan tyckas. Att satsningen görs har dock troligen inget med politisk vilja att göra för att rädda jobb eller visa framfötterna, utan görs enbart med syfte om att vinna storstadsväljarnas fortsatta gunst. Vad är annars skillnaden mellan Astra -Zeneca och Saab, företagsmässigt sett. Staten ska inte äga några bilfabriker hette det då. Men forskningsinstitut i huvudstadsregionen går bra.

Men är det biomedicinsk forskning Sverige bör satsa på i den globala konkurrensen? Göran Persson sa en enda bra sak under sin statsministerperiod och det var när han uttryckte att Sverige skulle bli fossilbränslefritt.
Men vad har gjorts för att verkligen åstadkomma detta? Ett så enormt projekt löser sig inte av sig självt bara för att en statsminister uttrycker en vision.
Jag läste vår nyhetsblaskas ledare idag som för en gångs skull innehöll en del realpolitiska åsikter och frågor. Moralism räddar inte miljön, var rubriken och man beskriver det i texten med: "Ska vi då bara luta oss tillbaka och strunta i att föra en klimatpolitik överhuvudtaget, eftersom inget vi gör ändå spelar någon roll? Nej, men politiken bör vara realistisk, inte moralisk."

Här kommer min fundering in om varför regeringen Reinfeldt ändå gör fel i sitt biomedinska forskningsprojekt. Denna satsning skulle naturligtvis gjorts på tekniklösningar för att åstadkomma ett fossiloberoende samhälle.
Tänk vilka enorma exportmöjligheter som kunnat öppnats med en sån satsning! Och vad arbetstillfällen som kunde skapats inte bara i Sverige utan även globalt.
Tänk om lilla Sverige kunnat åstadkomma tillväxt utan ökande utsläpp, ja t.o.m. minsknade utsläppsnivåer till forna dagars låga nivåer.
Det hade varit något att skryta med!

För vad är det egentligen för mening att fortsätta forska för att bota sjukdomar om vi ändå har en livsstil som kommer att förgöra planeten vi bor på? Låt andra sköta den forskningen om de vill och satsa istället på något som håller planeten i sin helhet vid liv, som omväxling till att fortsätta den självdestruktiva utveckling vi vet kommer att leda oss till ättestupan förr eller senare.

Mp försöker till viss del men med en hel del tveksamma utspel. E20 vill de inte bygga ut till motorväg och det är klart att med deras politik så kommer både företag och därmed också människor att tvingas lämna regionen tillsamman med jobben och då behövs ju inga motorvägar sen.
Men ser man det på lite längre sikt så vore det väl bra med en bra infrastruktur även när det gäller vägnätet den dag vår bilpark är fossilbränslefri. För även MP har väl den målsättningen hoppas jag?
Här tror jag verkligen att Jonas Sjöstedt kan göra skillnad. Han är en utomordentlig realpolitiker som inte flummar ut i allehanda visioner utan ser till vad som reellt bör och kan göras för att nå ett uppsatt mål! Han sysslar inte med kosmetiska småförbättringar för att vinna kortsiktiga politiska poänger utan ser verkligen till helheten och hur man skall hitta lösningar för att också nå målen.
Men det behövs ett brett samarbete mellan våra absolut främsta forskare från och för varje del av samhället.

Skatteväxling mellan olika nyttigheter för att förhindra resursslöseri är en sån sak tror jag. Vi har massor med elintensiva industrier idag där man t.o.m. investerar i elintensiva kylanläggningar för att bli av med den överskottsvärme som alstras, eller helt sonika bara släpper det rakt ut i luften. Ett lämpligt område att forska kring och där denna överskottsvärme ex. skulle köpas tillbaka av kommunerna från företagen för att värma t.ex. bostäder, varmvatten, badanläggningar m.m m.m.
Det kräver naturligtvis kanske en helt annan typ av samällsplanering men det är här jag menar att en stor bred forskning skulle kunna vara till nytta för allas vår framtid. Nu skjuter vi oss själva i foten hela tiden genom att som i elprisfallet enbart höja priserna för att minska konsumtionen istället för att samtidigt verkligen ta vara på den energi som slösas bort i andra änden. Tänk om kommuner varit tvungna att köpa tillbaka överskottsvärmen från industrin, då hade industrins nettoelpris vips varit betydligt lägre och industrin därmed också konkurrenskraftigare och kostnadseffektivare. Men det gäller då först och främst att inleda ett sådant arbete för att också nå målen!
Varför bygger vi idag ex. fortfarande bostäder som måste värmas upp trots att kunskapen finns för att bygga t.o.m. plusenergihus?

Tran-rekord vid Hornborgasjön.

Rekordtidiga tranor (2 st redan 2:a Mars) i år och nu är det redan 26 500 st inräknade vilket slår det gamla rekordet från 2009 med "hästlängder". Då räknade man till 18 500 st. Sonen var där för två helger sedan och tog bl.a. nedanstående bild.
Transtatistik Hornborgasjön

Varg"plågan" utredd!

Regeringens utredare presenterade sitt slutbetänkande idag. Nu krävs det helt plötsligt 450 vargar för att stammen skall vara livskraftig. För bara några år sedan så var kravet 200 vargar för att kunna ha en genetiskt hållbar stam. 1976 så slog SNF fast i sitt "Projekt varg" att det krävdes 100 vargar för att ha en livskraftig stam. Hur många kommer det att krävas om 2 år? 800, 1000 eller tvåtusen vargar?

Hörde på telefonväkteri i radion idag i denna fråga. Majoriteten där var inte direkt förtjusta i att ha vargen och de som var för argumenterade i ren okunskap eller mot sig själva med det ena argumentet ihåligare än det andra. Bl. a. så var vargen inget problem, det var djurägarna som var problemet eftersom de inte skyddade sina djur ordentligt. De fick bidrag om de satte upp riktiga viltstängsel sa man. Goddag yxskaft säger jag då. Lantbrukare gör inte en hage som de sedan alltid använder. Man flyttar runt hagar beroende på var man odlat vall o.s.v..
Ett annat argument var att vargen tillhör vår fauna och vi har ingen rätt att lägga oss i detta utan skall låta naturen vara ifred. Jo jag tackar, är det naturligt att forsla vargar land och rike runt i ivern att försöka få dem att sprida sig? Vem har lagt sig i då? När sedan dessa försök ständigt misslyckas och vargarna vandrar tillbaka ändå så kan man ju lika gärna slänga pengarna rakt i sjön. Kul för alla de som tvingas stå i soppköer för att få lite näring i sig samtidigt som man slänger 500 000 i sjön på varje misslyckad vargflytt.
Att man sedan också planterat ut vargen från början (min uppfattning) är ju också att lägga sig i naturen. För att inte tala om jord och skogsbruk överhuvudtaget. Ska vi förbjuda det också då?
En annan sak där man lägger sig i naturens gång är när det gäller mårdhunden. Men här gör man allt som står i vår makt för att förhindra att den kommer in i landet. Varför gör man då det om vi inte skall lägga oss i naturen? Här hör man ingen vargkramare yttra sig!
Nej det enda rätta vore att de kommuner som berörs får göra en gemensam folkomröstning om de vill ha varg eller inte. Men den demokratiska aspekten i vargproblemsfrågan verkar vara av underordnad betydelse. Varför är demokrati oviktigt när det handlar om vargen? Är vargkramarna odemokratiska? Hyckleriet vet inga gränser i denna fråga tydligen.
Jag skulle själv inte ha några problem att acceptera vargen om jag visste att det fanns ett brett folkligt stöd för att vi skall ha en stam!
SVTOffentliga löner höjs med 6,3%!

Så är fallet i Tyskland. De konservativa där har tydligen förstått vad inte fackföreningsrörelsen har förstått här hemma i Sverige.
Nedanstående är saxat ur Kommunalarbetaren.

" Cirka två miljoner offentliganställda i Tyskland, bland annat förskolepersonal, har fått ett nytt avtal. Det tyska fackförbundet Verdi slöt i lördags kväll en uppgörelse med den tyska staten som innebär löneökningar på 6,3 procent på två år.

– Detta är ett anmärkningsvärt resultat, säger fackförbundets ordförande Frank Bsirke till Verdis hemsida.
Den senaste tiden har strejker i den offentliga sektorn avlöst varandra, bland annat lade anställda i tyska förskolor ner arbetet i Mecklenburg-regionen, uppger den engelskspråkiga tidningen The Local. Även renhållningsarbetare och sjukhusanställda har strejkat.
Frank Bsirke säger också, enligt Verdis hemsida, att det är tack vare de strejkande avtalet blev framgångsrikt.

Verdi hade krävt 6,5 procent i löneökningar, något som Tysklands inrikesminister Hans-Peter Friedrich ansåg var orimliga krav. Efter lördagens uppgörelse, inte långt från de ursprungliga yrkandena, säger Friedrich:
– Vi vill ge de offentliganställda rättvisa löner, enligt tidningen The Local.
Lönerna höjs i tre steg: Först med 3,5 procent från och med den 1 mars i år, sen höjs lönerna ytterligare två gånger, med 1,4 procent i januari respektive augusti 2013.
Avtalet innehåller också 29 dagars semester upp till 55 år och de som är äldre får 30 dagars semester."

Nya (S) logon? S som i Stureplan.


Med (s)åna vänner behöver man inga fiender!

I en ev. jämförelse mellan Jan Emanuel Johansson (S) vs Bert Karlsson så föredrar jag definitivt ?????, ja vem?  Bert gjorde ju också stora pengar på sitt flyktingmottagande som han hade vid Skara sommarland. Samtidigt propagerade han mot flyktingmottagandet då han var med och startade Ny Demokrati. Jan Emanuel Johansson har tjänat minst en kvarts miljard på flyktingmottagandet. Är det för att han är "humanist"? Väl använda skattepengar? Nej de är båda lika goda kålsupare och hycklare. Bara det finns pengar att tjäna så kan alla oförrätter försvaras. En modern variant av manligt horeri skulle jag vilja säga.


Det Moderata klassamhället!


RSS 2.0