Det nya gröna Tyskland!

Beslutet att avskaffa kärnkraften i Tyskland har lett till en explosionsartad satsning på förnybar energi. Enorma vindkraftsparker står för dörren ute till havs och man satsar mer än halva Sveriges BNP.
De som vill måla fan på väggen härhemma påstår att vi nu får en enorm utbyggnad av smutsig kolkraft istället för "ren" kärnkraft. Men den Tyska regeringen räknar med en kraftig minskning av kolkraften, från dagens 31 % (trots kärnkraft) ned till 14 % 2032 (med mer förnybart). Det är en enorm satsning som Tyskland nu gör och en viktig sådan. Nu klarar inte längre oljelobbyn att styra ett av världens viktigaste industriland. Ett avgörande steg för resten av världens länder också vad det gäller energiproduktion, tror jag. Eller en vändpunkt om man så hellre vill.
Precis samma sak borde vi göra vad det gäller fordonsparken här hemma. Sätt ett förbud för att sälja fossilbränsledrivna bilar till ex. 2020 och håll samtidigt nere bränslepriserna så har vi ett välmående samhälle där bilindustrin per automatik tar fram de nödvändiga lösningarna (som jag tror redan finns). Men så länge detta förbud inte finns så kommer oljelobbyn att fortsätta styra agendan för fordonstillverkarna och statsapparaterna. Det är enbart en fråga om man verkligen vill göra något eller enbart prata om det!
SVD

Bränslecellsbilar har serietillverkats i ca 5 år, men varför syns de inte och varför görs inget infrastrukturmässigt? Oljelobbyn igen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0