Fint vårfrämmat, dagen till ära.

Strax utanför Truve vid Tyskagården spatserade denna ståtliga trana omkring och förhöjde vårkänslorna nu på valborgsmässoafton. Bra timing!

image119

Moderater hyllar Lavaldomen.

Toppmoderater hyllar nu den sk. Lavaldomen samtidigt som Littorin säger sig "värna" om den Svenska modellen. Det är sannerligen trovärdighet i ett nötskal, eller?
Det är ju inte så förvånande egentligen, högern är högern och har alltid varit det. Helst vill de nog tillbaka till tiden före fackföreningsrörelsen, vill ni det också???????????  Viva Italia! NEJ TACK!!!!!!
image118

Biblioteket igen

Återigen är det insändare om den ev. biblioteksflytten. Man kan tro att alla besökare är pensionärer som bor på väldigt nära gångavstånd. Bor alla Lidköpings pensionärer runt torget? Nä så är det naturligtvis inte. Det kanske är så att om biblioteket nu flyttar så är det massor med "nya" pensionärer som får möjlighet att besöka det samma och som hittills har haft för lång väg dit. 
En flytt till sockerbruket blir säkert hur bra som helst, och läget blir ju ändå centralt, t.o.m. resecentralt.

image117
 

1:a Maj är alla välkomna.

image116

Stöd för motion A14

Stoppa hyckleriet med ständigt höjda skatter på drivmedel(bensin o diesel). Sjuka, arbetslösa o pensionärer har ingen möjlighet att göra några reseavdrag. Detta är grupper som redan "misshandlats" av alliansregeringen och blir enbart drabbade med högre kostnader även i detta fall, alltså ytterligare minus.
Vill man ha miljöbeskattningar så är det väl flygets tur att börja dra sitt strå till stacken. Varför införs inte lika skatt för alla utsläpp co2/kg eller liknande. Då är det rättvisa istället för hyckleri. Men flyget subventioneras istället, är det för miljöns skull?

image115
 

Sista chansen i månadstävlingen, finn fem fel.

Passa på nu sista dagarna i månaden, finn fem fem på bilden nedan och vinn en tia-lott. Skicka svaret till [email protected]


image81

Positivt nej till vårdnadsbidrag.

Lidköpings kommunfullmäktige tog ett positivt beslut genom att säga nej till alliansens dåligt underbyggda förslag till vårdnadsbidrag. Det var nästan lite skrattretande att höra alliansreplikerna. Folkpartiets Inger Svensson konstaterade att det var säkert inte så många som skulle komma att utnyttja bidraget ändå eftersom det ändå knappast skulle komma att omfatta alla och gav som exempel att en ensamstående troligen inte skulle kunna använda sig av det. Ändå ville hon införa det för valfrihetens skull. Valfrihet för ett litet fåtal alltså.
Petter Böckman tog upp de medicinska skälen med särskilt infektionskänsliga barn och detta är ju ett väl så bra argument men det konstaterades att Lidköping hanterar redan idag dessa barn på ett mycket bra sätt. Där saknade jag en fråga till alliansen. Tänk om det är den ensamståendes barn som är infektionskänsligt, då skulle det ändå inte omfattas av vårdnadsbidraget, så var är valfriheten alliansen då talar om i det fallet?
Det allra roligaste stod ändå centerns Henrik Artursson för när han kommenterade Jonny Fröjd som frågade varför alliansen inte lagstiftat om vårdnadsbidraget. Då sade Artursson att det var för att centern ansåg att det var kommunerna som sköter barnomsorgen och så vill centern att det skall vara, de vill ha decentraliserade verksamheter där besluten ligger nära folket. Samtidigt kan man läsa i dagens tidning att centern vill slå ihop Västra Götalandsregionen med Värmland. Det är decentralisering a la centern det.
Goddag yxskaft.

Denna stackars allians!

Christer Winbäck hyllar sin egen politik i en artikel på Lidköpingsnytt.

Självklart skall det inte vara svårare och krångligare än nödvändigt att driva företag, men det får ju heller inte vara så enkelt att ansvarsfrågan för de anställda riskeras. Det är ju ändå så att anställer man någon så har man ett ansvar för att arbetsuppgifterna bedrivs på ett säkert sätt så att inte den anställdes hälsa inte riskeras. Jag undrar om Winbäck överhuvudtaget funderar i de tankebanorna, hans insändare ger i alla fall inget sken av det.

Vidare skriver han att de skapar andra incitament än bidrag för att göra det lönsamt att driva företag. Men att socialbidragstagarna kraftigt ökar i landet till följd av regeringens utslagningspolitik verkar han inte ha några som helst problem med. Varför? Det är väl bidrag detta också. Varför acceptera bidragsberoende för vissa? Möjligen kan det vara så att socialbidragen belastar kommunerna och då bryr sig inte regeringen över huvud taget. Det hade varit bra om Winberg gav sin syn på denna sak. Det bidrar ju också till att pressa ner lönerna för alla anställda på lite sikt.

Och så till det ständigt återkommande, regeringens politik har lett till att 165 000 människor kommit i arbete. Så från 1 500 000 i utanförskap till 1 335 000 fortfarande i utanförskap MEN nu med en risk för högre arbetslöshet i landet under 2008 enligt regeringens egna prognoser. Kan Winberg  redogöra för vilken typ av anställningar som räknas in i de 165 000 han nämner. Är det enbart tillsvidare anställningar eller ingår även visstidsanställningar och andra former av anställningar i denna siffra? Alltså är det varaktiga jobb?

Personligen tror jag att det viktigaste för småföretagare vore att bli avlastade från sjuklönekostnader om man enbart har en eller två anställda. Det kan inte vara lätt att ha en anställd som blir sjuk och samtidigt som man får göra dubbelt arbete själv så får man betala sjuklön till den anställde. Det vore nog en förenkling som skulle märkas på ett positivt sätt för alla landets fåmansföretag.


1:a Maj är alla välkomna.

image113

Attitydförändring.

Så verkar det till slut som att t.o.m. den s.k. alliansen har insett betydelsen av offentlig verksamhet. Genom att vilja göra en förändring i skollagen så vill major Björklund satsa på elevhälsan. Återstår att se om de får sina kamrater moderaterna att följa den samma sedan, det har ju varit lite si och så med detta tidigare. Täby är ju ett lysande exempel på detta. Skall bli intressant också att se när den av fp utlovade satsningen på studenterna skall bli av eller om de gör en KD och konstaterar att det bara var valrörelse.

image112Har Vänstern fått "pippi"?

Nej det har de inte men jag önskar faktiskt att så vore fallet. Alla partier har varsin blomma som logo, ihop med eller jämte partibeteckningen och detta är väl fint i och för sig men när alla har det blir det inte så speciellt orginellt eller fantasieggande. Man får intrycket att alla andra har det så då skall vi också ha det.
När man nu är ute i skog och mark och ser alla fina vårfåglar (idag spelade lärkan över mig) som kommit då önskar jag att partiet kunde ta en utav dem till sig som sin partifågel. Blev det då också rödhaken så skulle det glädja mitt gamla hjärta i alla fall. Visst är den fin.

image109

Vem skall flytta in efter Lasse?

Med alliansens idiotiska segregerande förslag till marknadshyror så är det väl bara en tidsfråga innan det dyker upp ngn pensionär, sjuk eller arbetslös som vill bebo Lasses gamla bergsboning i Husaby. Det har ju stått tomt sedan början på förra seklet då Lasse och hans fru bodde där.
Tacka oss för höjd pension skriver "mytomanen" Holger Gustavsson (KD) på Lidköpingsnytt. Han glömde berätta om marknadshyror, inflation, höjda räntor och dyrare drivmedel m.m.


image108

Upprop mot regeringens utförsäljningar

En hemsida mot regeringens utförsäljning av allas vår egendom har startats. Den är helt oberoende partipolitiskt. Klicka på länken och skriv på.
Stoppa utförsälningarna!


image107

EU kör med dold agenda

EU skjuter upp känsliga förslag för att rädda Lissabon fördraget. Denna gång gäller det ett känsligt sjukvårdsförslag skriver Vänsterns EU-parlamentariker Ewa-Britt Svensson. Läs artikeln här.Hjälp till så att vi får folkomrösta om det nya EU-fördraget, klicka på fråga folket!

image106

KD ljuger igen!

"Svärmorsdrömmen" Göran Hägglund påstår att tonårsaborterna ökade under 2007 vilket Socialstyrelsen säger är helt felaktigt. Tvärtom så minskade de, men att KD hävdar att de ökat beror på helt felaktig redovisningsstatistik.
Läs gärna hela artikeln på politikerbloggen.
Det är tydligen inga problem att fara med osanning för KD så länge det tjänar de egna syftena och man lurat sig själva till att tro på det. Du skola icke ...........

Haleluja!

image105

Solnedgång över Kålland.

En vacker solnedgång över Kålland efter en härligt vacker dag, även om vissa gör allt för att hålla dagen kvar.

image104

Finns det någon som helst anständighet i miljöpolitiken?

Efter att ha sett på Kalla Fakta och Dokument utifrån så kan man inte annat än att bli förbannad. Finns det ingen som helst heder inom politikerkåren när det gäller miljöbesluten? Att man talar om politikerförakt är verkligen inte att undra på när man handskas med medborgarnas pengar på detta sätt. Det är nog dags att politikerna får ta personligt ansvar på ett eller annat sätt om det skall gå till som det visades i programmen. Om inte skadestånd så skall de iallafall inte kunna få feta förmånliga avgångsvederlag etc om de inte skött sitt arbete, eller rättare sagt om de misskött sitt arbete så fundamentalt.
Kalla fakta visade hur inrikesflyget subventioneras med upp till 4 700 kr per person och biljett. Samma resa hade varit billigare för kommunen att skänka vederbörande resenär som taxiresa. Då hade kommunen sparat pengar och samtidigt miljön genom att det blivit mindre koldioxidutsläpp. Flyget betalar ingen koldioxidskatt men ändå subventioneras det. Privatbilismen betalar massor med koldioxidskatt men skall ändå beskattas hårdare.
Jag skulle vilja höra partiernas representanter från centralt håll försvara och förklara varför de tillåter sina kommunala kamrater att bedriva denna ohederliga politik som går stick i stäv med vad det sägs från centralt håll.
Från Halmstad visade man hur det kommunala bostadsbolaget underlät att sköta underhållet på fastigheterna så det såg ut som rena slumområdet och ändå tog man pengar från bolagets vinst för att subventionera flyget.
Jag trodde inte man kunde se sådana fastigheter i Sverige på 2000 talet. Behöver man tillägga att kommunalrådet var MODERAT. Jag skrev inte nya och det var helt avsiktligt för man intervjuade en gammal moderat som bodde i fastigheten och han ifrågasatte om han verkligen hade kunnat sitta kvar på sin tid om han skött det lika illa. Eller är det just det som är det nya med moderaterna, de är helt utan skrupler.
Förklara gärna för mig, vilken politiker som helst att det är för miljöns skull som dessa eviga bensinskattehöjningar görs, och gör det då i en lögndetektor efter att ha sett detta avsnitt av Kalla Fakta. Jag tror inte den politiker finns som kan göra det.
Vidare satt moderatvalpen i Halmstad och (i detta sammanhang) poängterade hur viktigt det var för företagen och företagsamheten att man hade flygplatsen. Men de (som mest ville ha den) betalade inte en krona för detta.
Då är det inte tal om att bära sina egna kostnader från moderathåll, men när det gäller A-kassan då är detta väldigt viktigt. Förstår folk vad det är de röstat in i regeringsmakten?

image103

Mönstret blir bara tydligare!

Säga vad man vill om borgarregeringen men de genomför konsekvent sin politik som kommer att accelerera segregationen i samhället under de nästkommande åren.
Mer pengar till de redan rika, mindre till pensionärer sjuka och arbetslösa.
Marknadshyror skall införas så att endast den lilla rika delen kan bo något så när centralt.
Inga pengar till studenterna, endast de rikas barn skall studera.
Utförsäljningar så att mediciner och annat blir tredubbelt dyrare, vilket även det drabbar pensionärer och sjuka. Dyrare drivmedel (pensionärer och sjuka kan inte göra reseavdrag).
Hög inflation som minskar reallöner för lågavlönade, pensionärer, sjuka och arbetslösa.
Högre räntor som ytterligare sänker reallönen. 
Och som kronan på verket kommer nu arbetslösheten att öka när borgarna lyckats tvinga en stor del av kollektivet ut ur A-kassan. Att bli socialbidragstagare när man blir arbetslös det är vad denna regering vill att folket skall bli. Då finns det gott om låglönearbetskraft att tillgå sedan. Det är en systematisk politik för att dumpa lönerna och tvinga folket 40-50 år tillbaka i tiden och därigenom öka klyftorna i samhället med en historiskt sett aldrig tidigare uppnådd hastighet. Med borgarna vid makten blir framtiden ett idealsamhälle från förr.
Se mönstret och protestera. Jag uppmanar alla att skicka protestmail till regeringen och dess statsråd. Ge dem inte en lugn stund. Det går väldigt fort att rasera men det tar väldigt mycket längre tid att bygga upp.

image102
 

Hoppträning med Zorro

Härligt med lite "vårkänslor" nu. Zorro var på sitt bästa humör och klippte hindren fint.

image101

"Smittsamma" Maud

Centerpartisterna tror tydligen att de är själva "navet" i det politiska Sverige. Det kanske är själva namnet som lurar dem att tro så för alla andra som betraktar dem ser inget annat än en skränig "bonnkärring" utan självinsikt som alltemellanåt drabbar oss via etermedia. Och så klagar folk på att reklamvolymen är för hög. Hellre reklam ljud än Maud iallafall.
Tydligen smittar hennes självgodhet inom partiet för i gårdagens ex. av Sveriges största varannandagstidning visade centerns gruppledare i Götene samma dåliga verklighetsförankring.

-Centerpartiet fick denna gång vara med och ta över ett fuskbygge.
-Efter cirka ett och ett halvt år med cp vid rodret...........
-Från bidragsberoende till bidragstagande......

Tre citat hämtade ur hans inlägg.

Hur många anser att Sverige var ett fuskbygge 2006?
På vilket sätt har cp stått vid rodret? (apropå självinsikt)
Har han inte hört om socialbidragsökningarna?
Och apropå bidrag, är det någon grupp i samhället som suger bidrag ur samhället och är beroende av dessa så är det väl centerns gräsrötter. 2/3 delar av EU:s totala budget går till jorbrukssubventioner.

Det kanske är dags att byta namn till "Nya" Bondeförbundet, då slipper de lura bort sig själva med att tro på sin "centrala" betydelse p.g.a. namnet. 

Önsketänkande?

image100

MUF och "flumskolan"

MUF lanserar en ny kampanj. Man kan undra om MUF är ett resultat av det de själva kallar "flumskolan"?

Jag love SWE
Man valde SWE istället för Sverige för att det symboliserar att vi är ett internationellt land. Jag undrar hur internationellt ordet "Jag" är i sammanhanget.

Ett lite ovanligt besök

Just nu har vi besök av en bergfink vid vårt fågelbord, är enligt fågelboken inte helt vanligt så här långt söderut.

image97

Wibe lämnar socialdemokraterna.

Sören Wibe lämnar socialdemokraterna efter 25 års medlemsskap. Anledningen är partiets EU-politik.

Lavaldomen i Vaxholmsfallet avslöjade att socialdemokratin under lång tid fört arbetarrörelsen och svenska folket bakom ljuset. Eftersom jag vägrar att delta i detta politiska hyckleri lämnar jag nu partiet efter 25 års medlemskap. Mitt beslut är inte en stundens ingivelse. Lavaldomen är bara det senaste exemplet på att EU-projektet syftar till att förvandla Europas oberoende nationalstater till ett federalt Storeuropa. Det betyder att den socialdemokratiska partiledningen har svikit sina väljare eftersom man alltid lovat att motarbeta att EU utvecklas mot överstatlighet. Det skriver Sören Wibe, under många år en av socialdemokratins mest tongivande politiker i Europafrågor.

Detta är hämtat från artikeln på DN-debatt idag. Läs hela artikeln här.

Som tidigare sagt, det är dags att ta ett steg åt vänster!

Svanbergs tack för bonusen?

Ericsson sparkar 1000 anställda. Är det en slump att detta kommer direkt efter årsstämman? Det verkar vara Svanbergs sätt att tacka för bonusen, sparka ett tusental så går kursen upp och aktieägarna är nöjda ett tag igen. Varför inte anställa en VD som klarar att utveckla företaget istället för att avveckla det?
Kvartalsekonomins krassa sida visar sig igen. Det handlar inte om att driva företag, det handlar om att driva aktiekursen. Långsiktighet, vad är det????????


Da capo angående psykvården

Gång efter gång hör man talas om hur brottslingar dömda till psykvård är ute efter väldigt kort tid. Kan man verkligen lita på dessa läkares utlåtande när det ständigt upprepas. Detta är ju något som diskuteras på arbetsplatser varje gång ett fall blir uppmärksammat i media. Med anledning av den senaste tragedin så vill jag länka till en artikel i ärendet och säga,  -låt det nu inte hända igen. Här är artikeln.

Nu kommer jobben????????

Det sade Anders Borg i Riksdagen idag. Samtidigt konstaterar han i intervju efter intervju att arbetslösheten kommer att stiga under 2008. Vem skall man tro på? Anders Borg eller Anders Borg?
Svaret är väl att det inte går att tro på någon av honom. Dr Jekyll and Mr Hyde?
Tomas Östros ställde en väldigt bra fråga i debatten som löd: Vad kommer det sig att rika alltid måste ha mer för att kunna prestera medans fattiga alltid måste få mindre för att kunna prestera?
En fråga som väl aldrig kommer att besvaras av någon från alliansen av naturliga skäl eftersom de lika väl som de flesta av oss andra vet att det bara är deras egoism som ligger bakom resonemanget som sådant.

Dessutom är inflationen nu uppe i 3,4%. "Bra jobbat"!


Alliansfascism!

Berlusconi tillbaka i Italien och skall regera med hjälp av fascisterna. Det är deras allians det. Minnet efter fascisternas framfart i Europa är tydligen borta. Ett tragiskt konstaterande. Kan man jämföra en högerallians med en annan? Ja det bör ligga ganska nära till hands iallafall. Skall bli intressant att se vilka som kommer att ingå i hyllningskören för Berlusconi av partierna här hemma. Lika barn leka bäst!


image96

Betyg?

-Det kommer aldrig att bli något av dig.
Detta sade läraren till en tioårig pojke som hette Albert Einstein. Hur "rätt" denna lärare hade i sitt påstående vet vi alla idag men jag tycker det visar på ett bra sätt hur subjektivt det är med betyg och betygsystem. Det enda betygen visar är vad just den läraren tycker om just den som blivit betygsatt.
TV 4 medarbetaren i deras nyhetsmorgon sade i ett reportage att hon var bra i allt utom matte, där var hon dålig men fick ändå MVG med den egna kommentaren att -han vågade väl inte sätta något annat eftersom jag hade MVG i allt annat.
Man kan ju undra vad betygsivrarna har för belägg för att det leder utvecklingen framåt? Troligen inget annat än att de tror att det är bra.
Major Björklund kanske har sina konservativa vänner i Frankrike som förebild. Och hur bra deras skola verkar vara kan ni se om ni klickar på bildlänken här nedan. Mycket talande.

image95

Vinn lotten!

Missa inte månadstävlingen. Det gäller att hitta fem fel så kan ni vinna en tia lott. (lottas ut bland de rätta svaren)
Skicka svaret till [email protected]


image81

IF Metall och klyftor

If Metall skaraborg kritiserar med all rätt regeringens politik som leder till ökade klyftor i samhället. Men man glömmer samtidigt bort att klyftorna ökade redan under Göran Perssons tid vilket jag personligen tror lade grunden för Reinfeldts övertagande av makten. Val handlar ju om förtroende.
Att facket kritiserar ökade klyftor är ju ganska naturligt men det är inte därför man skall kritisera detta, det skall man göra för att man faktiskt tycker så, alltså inte för att det bara är naturligt att tycka så. Då är engagemanget borta.

Om man sedan granskar vilka som sitter i bolagsstyrelserna och beviljar de oskäliga förmåner i form av för höga löner, bonusar och pensionsvillkor som delas ut så hittar man ett helt gäng med toppar från fackföreningsrörelsen. Hur trovärdig är man då när man sedan ställer sig och riktar kritik mot detsamma?
Enligt mig så är man inte bättre än Holger Gustavsson(KD) i det läget. Man "värnar" om än det ena och än det andra istället för att faktiskt göra något. Förbjud ordet "värna" och ersätt det med "skapa förutsättningar".
Jag värnar om pensionärerna, säger Holger. Tänk om han istället var tvungen att säga, jag skapar förutsättningar för pensionärerna. Då kommer saken i en helt annan dager.
Vi värnar om våra medlemmar, säger Wanja istället för att säga, vi skapar förutsättningar för våra medlemmar.
Men säger man sig "värna" så tar man ju inte på sig något ansvar.

Gå till botten med de felaktigheter som faktiskt råder inom fackföreningsrörelsen så att trovärdigheten kan vinnas tillbaka, då är det nog inga problem med borgarna i framtiden heller.

Vad det gäller avtalen så se till att det är ledningarnas löneglidning (inkl alla förmåner) som sätter ribban. Det kan inte vara något orimligt krav. Är det någon som vågar ta första steget?

Lite självrannsakan och därtill nödvändiga åtgärder så kan borgarna få höja A-kasseavgifterna ännu mer sen. Ingen lämnar nog om man har förtroendet i behåll.

Det är otroligt viktigt inför framtiden att vi har en organiserad arbetarrörelse för det är det värsta kapitalisterna vet.
Men då skall det vara en rörelse som vågar ställa krav för rättvisa villkor, inte bara "värna" om det, och då krävs det nog ett steg åt vänster till att börja med.

image94

Ett ljus för Engla!

Tröstlösa dagar, när himlen är grå,
grå som ens själ och man känner sej så
innerligt ensam och mätt på att leva,
mätt på att skratta och ljuga och spela
känslor man aldrig förnummit och känt,
- tröstlösa dagar, som återvänt!


image93

Skattesänkningar för vem?

Steg tre i skattesänknings"härvan" skall genomföras. Detta skall gynna låg och medelinkomsttagare "ljuger" alliansen. Statlig skatt sänks och marginalskattesänkningar skall gynna dessa grupper.
Vilka låginkomsttagare betalar statlig skatt och får nytta av marginalskattesänkningar?
Hittills har 2/3 av skattesänkningarna (i kronor och ören) hamnat hos en liten välbeställd grupp som alltså fått enorma skattelättnader till skillnad mot de 100 lappar som hamnat hos det stora kollektivet.
Reinfeldt talade om sin berömda tusenlapp som låginkomsttagarna skall ha fått i skattesänkning och skiter fullständigt i att tala om alla de kostnadsökningar och avgiftshöjningar som ätit upp detta med råge.
Och även denna gång lämnas pensionärerna i sticket trots alla KD uttalande om hur mycket man värnar om dessa. Nu visar det sig vad deras prat är värt, inte något, precis som vanligt. Ja de får ju dyrare mediciner nu när även apoteksmonopolet skall avskaffas, men förhoppningsvis behöver de inte gå (åka) så långt för att hämta den om de inte bor i glesbygd vill säga.

image92

Holger "diskuterar bort" fattigdom.

Ser på Lidköpingsnytt att Holger Gustavsson(KD) befinner sig i Sydafrika för att diskutera Svensk biståndspolitik.

- Det känns oerhört stimulerande att få mötas i ett sammanhang där vi trots olika förutsättningar samlas och diskuterar den viktigaste utmaningen vi står inför, att bekämpa fattigdomen, säger Holger Gustafsson.

Det är som vanligt Holgers sätt att möta problematiken, att diskutera den istället för att lösa den.
Här hemma kan man ju konstatera att han inte ser några som helst problem med att öka fattigdomen och klyftorna i samhället så man kan ju undra vad han har för trovärdighet i Sydafrika.
Holger själv skrattar nog hela vägen till banken för han lär väl inte ha några problem med pengar och fattigdom när han lägger av i Riksdagen för han får ju t.o.m. jobbskatteavdraget eftersom den pensionen är att "jämställa med lön" som de sade.
Undra vad som är den viktigaste utmaningen för honom nästa vecka.

Sko mig!

C-H Svanberg skall nu ha igenom ett nytt bonusprogram inom Erixon. Företaget går sämre men bonusen skall stiga. Aktieägarnas förtroende har rasat men bonusen skall stiga.
Samma visa i börsbolag efter börsbolag. Ursäkta men skulle inte bonusen vara lite extra eftersom företaget gick extra bra?
Det är något som är väldigt fel med ägarstrukturerna inom hela det Svenska näringslivet när man så gravt år efter år kan sitta och sko sig på andras arbete helt utan att behöva prestera något själv. Här handlar det om miljoner och de som tillskansar sig detta ropar samtidigt på sina politiska själsfränder (nya) att jaga småfolket som sägs fuska med bidrag. Systematiskt har man med medias hjälp bankat in i folket hur utbrett fusket är genom kraftiga överdrifter som man vet att folk varken hinner eller har möjlighet att kontrollera. De gånger sanningen kommer fram som visar dessa överdrifter viftas det bort med att det är ändå inte acceptabelt.
Folksams representant hade en väldigt bra liknelse ang. Erixons nya bonusprogram.
- det är som att delta i en löpartävling där man springer med vinden i ryggen och belönas för hur fort man springer oavsett om man slår några andra löpare eller inte.
All heder åt denna träffande jämförelse.

image91

Reinfeldt en svag ledare.

Statsministern får idag svidande kritik i en artikel hos Dagens Arena angående sitt undfallande sätt i mötet med andra länders ledare. Konflikträdd och raka motsatsen till en stark ledare. Läs artikeln här. Dagens Arena.


Heja personalen!

Bibliotekets personal går ut samlat och ger sin professionella syn på den planerade biblioteksflytten. Ett kanonfint initiativ som väl bör få även de mest inbitna motståndarna till eftertanke. Vem kan bättre känna till behoven än personalen. Vilka härliga visioner och framtidsmöjligheter de visar på. Vem vill inte se personalen få möjlighet att förverkliga detta?
Ska bli intressant att se om NLT hänger med på detta positiva tåg nu eller om de skall fortsätta med sitt gnällande.

Clinton i blåsväder

För andra gången på kort tid har Hillary  Clinton ertappats med lögner då hon tydligen uppdiktat någon historia om en mamma som inte fick vård och avled.
Nu ställer man frågan, -kan man ha en lögnare som president?
Svaret blir väl antagligen ja, det är ju bara att se på oss, vi har ju en hel allians!

NLT- Lidköpingsalliansens bästa vän

NLT, Sveriges största varannandagstidning och enda, som det i folkmun ironiskt uttalas emellanåt, är tydligen väldigt förbittrade över att alliansen fortfarande är i opposition i kommunen. De bedriver ett systematiskt arbete för att påverka befolkningen mot den sittande majoriteten. Nu är det den planerade biblioteksflytten. Man presenterar ett antal personer som uttalat sig mot flytten och förespråkare finns knappast överhuvudtaget.
Betvivlar inte alls att presenterade personer tycker så som står men vem är det som valt ut vilka som skall få vara med i tidningen? Jo det är ju naturligtvis NLT själva.
Efter att ha skickat in en del insändare för att svara upp mot "alliansreklam" som publicerats i NLT kan jag lätt konstatera att jag fått NOLL insändare publicerade. Antagligen gör man samma urval i de drev man nu publicerar och det ger säkert trovärdighet hos alla som inte försökt få allianskritiska insändare publicerade.
Det är tur att det kommit nya medier att få debattera i. Troligen gräver de dagstidningar som kraftigt vinklar artiklar efter sin egen politiska uppfattning sakta men säkert sin egen grav vilket också blivit föremål för debatt angående i riket betydligt större och inflytelserika dagstidningar.

Sparbanken Lidköping Arena

Såg att jag var omnämnd i en alliansfrändes inlägg på Lidköpingsnytt angående arenan. Man kan ju undra om det enligt dessa anonyma insändare skall vara förbjudet att ta ställning för arenan. Enbart deras egen "klarsynta" inställning är acceptabel.
Det är nog inte så hemskt många projekt som har så bred politisk uppslutning bakom sig som detta, möjligen kan det vara det som bidrar till deras frustration men jag tror inte det är så heller. De vill helt enkelt försöka svartmåla den politiska majoriteten i Lidköping till varje pris annars kunde man likaväl ha vänt sig till sina alliansfränder som förutsättningslöst tog ställning för arenan trots att man inte hade någon finansiering för driften ens. Dessutom hade alliansen då också redan gjort besparingar inom verksamheterna.
Lite konstigt är det också att man trots ett sådant engagemang mot arenan inte har engagerat sig i ett parti för att direkt kunna lägga fram sina egna "fakta" och vara med och påverka partiets ställningstagande för eller emot.
Att denna debatt fortsätter trots alla försök till förklaringar och framläggande av fakta som den politiska ledningen gjort och trots att det definitiva beslutet ej tagits eftersom kostnaderna ej är färdigutredda än, visar väl också på vilken nivå debattläget är. Hur talar man till en vägg. Vill man inte ens försöka ta till sig så gör man inte det.
Debattören är också orolig för framtida besparingar i verksamheterna och att det skall lånas till projekt och detta är enbart arenans fel. Vi har en regering som fryser statsbidragen till kommuner och landsting men om detta nämns inte ett ord. 
Välkommen till verkligheten.

Avpolitiserar genom att politisera?

"Professor" Littorin vill sparka Bo Bylund. Detta kommer dagen efter att Borg varnat för ökad arbetslöshet under 2008. Sambandet verkar ganska tydligt. Genom att focka Bylund och tillsätta en egen "rumpnisse" så har man antagligen avsikten att gömma så mycket negativa siffror och tendenser som möjligt. För "rumpnissar" ingår ju som en naturlig del i högerpolitiken. Endast den som kan köpas duger. Nu har Littorin fått visa "hela handen"! Någon som är imponerad?Vad är det för folk i KD egentligen?

Har haft en liten debatt med Kristdemokraten Michael Malmborg på Lidköpingsnytt och man undrar ju om de inte har någon dialog överhuvudtaget med varandra inom det partiet. Först hyllar han Svenska folkets fiende nr1 Mats Odell för att han sålt Vin & Sprit, sedan gör han ett populistiskt utspel om att pengarna kan elektrifiera Kinnekullebanan trots att KD aldrig tidigare velat satsa på denna järnväg. Och detta utspel gör han trots att både Odell och Borg sagt att pengarna skall användas för att amortera av på statsskulden. Trovärdigt värre alltså.
Efter mitt inlägg till Malmborg så är det faktumet att staten inte skall vara tillverkare av vin o sprit som är huvudsaken för Malmborg. Man kan ju undra vad han tänkte när nyheterna då i går kväll presenterade kyrkans aktieportfölj där man äger olje, vapen och spritaktier. Han har tydligen inga problem med att kyrkan är sprittillverkare. Varför är kyrkan en bättre sprittillverkare än staten kan man ju fråga sig. Skall bli intressant att se om han svarar idag och i så fall vad. 


(bilden är manipulerad)

Ökad arbetslöshet och lägre tillväxt under 2008 trots arbetslinjen.

Nu skriver självaste A. Borg ner tillväxtprognoserna för 2008 - 09. Samtidigt säger han att arbetslösheten kommer att öka något under andra hälften av 2008.
Så långt räckte alltså arbetslinjen, 1,5år sedan hade framgångsvågen efter den förra regeringen ebbat ut och alliansens egen politik kommer fram ur dunklet.
Vad har vi då fått av denna allians, jo högre inflation, ökade klyftor och nu kommer alltså en högre arbetslöshet.
Borg får väl sänka skatten ännu mer så att fler kommer i jobb då, det var ju deras recept. Det enda han åstadkommit är väl att sälja smöret och tappa pengarna.


Hamnstaden Lidköping

Man kan inte annat än att bli lite orolig när man studerar bilderna av den vackra hamnstaden och får syn på "matvraket" mellan broarna. Det är väl inte planerat att den skall ingå i projektet hoppas jag.   ;-)

image86

Lönedumpningen är här, EU körde över även Tyska avtal

Ja även Tyskland förlorade sitt "Vaxholmsfall" där ett polskt byggföretag betalade hälften av den avtalsenliga lönen.
Trots alla löften inför EU-medlemsskapet och varningarna om att detta skulle bli fallet så köptes hela konceptet av våra fackföreningar m.fl.
Svenskt näringsliv var iallafall nöjda med utslaget och ingen är väl förvånad över detta. De bryr sig inte om de egna landsmännen står utan arbete och ser på när Polacker sköter byggandet.
När skall vi införa fattigstugan igen?
Snart är det första Maj och då är det väl lämpligt att gå "man ur huse" istället för att sitta hemma med knuten näve i fickan.


Se nu till att vi får en folkomröstning om den nya EU-grundlagen där de vill flytta över beslutsrätten från Sverige till EU på ytterligare ett hundratal områden. Visa att ni vill ha demokrati (folkstyre) i stället för EU-krati.
 
Klicka på fråga folket och gör din röst hörd.
image5

Fildelning på tapeten igen.

Vad trött man blir på detta eviga tjat om fildelning. Förbud o kontroll gapas det efter av de som säger sig värna om individens frihet.
Det är precis samma tjat idag som när kassettbandspelarna kom, då var det olagligt att spela in musik från radion. Jag skulle vilja se det parti som vågade lägga ett sånt förslag idag.
Debatten som är nu har egentligen inte ett skit med själva fildelandet att göra. Det är marknaden som försöker försvara sina oskäligt förmånliga villkor och därmed för höga priser. Då är det helt plötsligt legalt att ropa efter förbud och kontroll. Men att marknaden skall anpassa sig efter konsumenten (som ju är basen för allt) och det som konsumenten efterfrågar det bryr man sig inte om.
Tog man inte ut oskäligt höga priser så vore inte fildelningen något problem över huvud taget. Men det är klart att tittar man på andra sidan atlanten hur filmstjärnor m.fl. lever i Hollywood och vilka summor de får för en filmroll så är det inte så konstigt att filmpriserna är oskäliga. Undra hur många miljoner man lägger på sin lobbyverksamhet mot barn o ungdomar.
Släpp hela grejen och låt marknaden få anpassa sig och sina priser så slipper vi detta eviga tjat sen.


Bemanningsföretagseländet

Nya siffror presenteras nu hur dyrt det är för landstingen att hyra in läkare från bemanningsföretagen. För mig är det helt obegripligt att detta får fortgå år från år. Varför görs inget åt grundproblemet? Har skrivit om det förut att man måste utbilda fler läkare. Det är inte rimligt att man har så få intagningsplatser att det krävs maxbetyg i allt, och för de som har nästan maxbetyg är det kört. Nu är det ju inte troligt att sittande regering ämnar göra något åt problemet eftersom de prioriterar yrkesstatus före behov samt att detta i förlängningen tvingar fram dyra försäkringsalternativ som inte alla har råd med och då försvinner både köer och läkarbrist. Att sedan medellivslängden sjunker i "massan" är ju knappast något som oroar högern. Detta löser man lätt med arbetskraftsinvandring.
Nästa yrkesgrupp att utnyttja bemanningsföretagen blir väl antagligen lärarna. De skall ju "legitimeras" nu och då har de ett gyllene läge att använda bemanningsföretagen för att pressa det allmänna på mer pengar. Men yrket får ju status och det är ju viktigare för alliansen än att alla barn får en riktig och bra utbildning. Man är ju naturligtvis medveten även inom alliansen att kunskap är makt  och om då det stora flertalet har betydligt sämre kunskaper finns ju fler att utnyttja. Helt i alliansens linje.

Nästa val får vi hoppas att denna oheliga allians försvinner en gång för alla. Då kan vi ge valet ett namn efter en känd film: Tillbaka till framtiden!

image84

Frihetens pris

I Borås arena finns en Max hamburger restaurang. I Juni nästa år kommer ett antal matcher att spelas på Borås arena i U 21 EM och då vill UEFA att Max restaurangen skall vara stängd. Orsaken skall vara att det är McDonalds som är huvudsponsor för turneringen. Detta kan man läsa i dagens Metro.
Är det detta som är friheten inom liberalismens ekonomi? Frihet om du bara kan betala tillräckligt mycket för den.
Man kan ju fråga sig vad "hyresgästen" Max har för rättigheter (friheter) i detta fall. Ingång till restaurangen är från gatan så de som befinner sig inne på själva arenan kommer aldrig i kontakt med den ens, än mindre kommer de alltså att kunna synas i några TV-bilder. Ja friheten som liberalismens företrädare ständigt talar om har ett pris i form av pengar även om de alltid väljer att undvika tala om det inför folk, då är det bara frihet man hör.
Vad man skall kalla de som sitter i UEFA det behöver jag väl knappast nämna här, det har ni nog ord för själva.

Rovdjurspolitik

I Dalarna attackerades en skogsarbetare av en björn vilket gav stora rubriker i medierna. Björnen spårades och avlivades. Det var som om det var helt självklart att så skulle det gå till. Jag tycker det väcker en hel del frågeställningar hela agerandet, från det att man är ute och röjer på vårkanten när man borde vara medveten om risken med nyvakna björnar eller att man väcker dem genom att komma för nära idet såsom det var i detta fallet.
Varför skickar skogsbolagen ut arbetare på sådana jobb under en sån känslig period?
Den andra frågan är ju varför björnen avlivades. Detta kan ju enbart ha berott på att man ansåg att en människa "oprovocerat" angripits och det kan man ju lätt konstatera att så inte var fallet här. Tänk er själva om ni jobbat natt i 12 timmar och grannen ställer sig med en röjsåg utanför fönstret, då behöver man nog inte vara björn för att bli irriterad. Att björnen blev störd och därav gick till attack är ju knappast något skäl att avliva den. Den var ju naturligtvis väldigt trängd i situationen som sådan.
Hela ärendet borde vara ett fall för skyddsombud att agera för att dels undvika röjning vid en så känslig period i naturen samt att det borde leda till utbildning i rovdjurskunskap av de som skall utföra arbetena så att man i möjligaste mån undviker liknande situationer i framtiden.

Vad det gäller vargen så var det ju en incident utanför Örebro för någon månad sedan där en man blev nedslagen av en varg som gav honom en del blessyrer. Ett sargat öra m.m. Denna incident gav inte alls lika stort massmedialt utrymme och det tycker jag är lite underligt. Vargens vara eller inte vara är verkligen en infekterad fråga och har kanske alltid varit i landet om man ser tillbaka på historien. Att man en gång utrotade vargen måste ju haft en orsak men de orsakerna lär vi väl knappast ha kvar idag. Jag är själv väldigt tveksam till vargen och om det beror på min okunskap i frågan eller något annat vet jag inte men jag undrar vilken vändning vargdebatten tagit om det varit ett barn på 10 år som angripits istället för en vuxen man?
Sedan är det ju alla spekulationer om att vargen är inplanterad och berörda myndigheters ihåliga svar i denna fråga. Jag hörde Anders Bjärvall i radion när han fick denna fråga och hur vargen kunde etablera sig i Värmland utan att någon sett några spår på vägen dit. Han svarade då att den kan ju ha vandrat dit på sommaren när det inte är någon snö, då blir det ju inga spår. Detta är ett sådant ihåligt svar som enbart förstärker teorierna om inplantering. Vargen äter ju ändå under sina vandringar och att ingen skulle märka detta och hitta vargslaget vilt (eller tamboskap) under en sådan lång vandring det förefaller för mig helt otroligt. Jag tror att vill man ha acceptans för rovdjurspolitiken så måste alla kort läggas på bordet och nu är väl i så fall en väldigt bra tid att göra det när många positiva effekter av vargens vara i naturen visat sig genom att många andra djurarter lever gott i dess fotspår. Vargen tillför en mångfald. Så en liten uppmaning till myndigheterna i frågan, är vargen inplanterad så stå för det annars kommer nog vargdebatten att fortsatt vara infekterad. Tyvärr.

image82

Resultat i Mars månads tävling!

Rätt svar i tävlingen var: Alla svar var rätt. Vem man än har valt att plocka bort som är fel och inte passar in genererar alltså rätt svar. (de är ju lika fel allihop)

Det blev dubbla vinnare i denna månads tävling: Gabriella och Silva Pasagic. Grattis! 
image19

April månads tävling.

Dagen till ära blir det återigen en finn fem fel version denna månad. Som vanligt ligger en Tia lott i potten.
Skicka svaret till: [email protected]


image81

"Franska" Vin & Sprit

Svenska folkets fiende nr 1 Mats Odell?
Så har han då gjort av med ytterligare ett av våra gemensamma bolag, denna gång Vin o Sprit. Genom att amortera statsskulden får vi 2 miljarder  lägre i räntekostnader till skillnad mot de 800 miljoner bolaget gett i inkomster per år. Hoppas att någon följer upp och kontrollerar så att detta då verkligen också sker och att de inte använder pengarna till andra ändamål för då faller ju Odells resonemang.
Låt oss också hoppas att inte nästa lågkonjunktur infinner sig på väldigt länge för då har vi bara utgifterna, inkomsterna har man ju gjort av med. Då kanske det visar sig att det inte var så smart att göra av med inkomstkällorna.
Har funderat en del kring alliansens resonemang angående ägande. Det är väldigt bra med privat ägande medan allt gemensamt ägande är fel.
När övergår egentligen själva ägandet från att vara bra till att vara fel, och varför? 
Helt klart är att ju längre dessa pajasfigurer får sitta i regeringsställning ju sämre är det för riket på lång sikt.
Eller som en av våra tidigare konungar sade,  "Inget land blir rikare för att folket blir fattigt."


 

Fastighetsskatten och taxeringskalendern


Det var intressant att läsa AB idag (söndag) angående vilka som tjänat mest på den ändrade fastighetsskatten. Det visade verkligen vad det är alliansen menar med rättvisa. Jag såg i alla fall inga arbetargrabbar i de listorna. Går man sedan igenom taxeringskalendern också så ser man ju verkligen att det är "de mest behövande" som tjänat mest på förändringen av fastighetsskatten. Slutsatsen kan ju inte bli annat än att rättvisa för alliansen är att redan välbeställda skall få ännu mer och de som inget har får skylla sig själva.
Gränsen för rättvisa inom alliansen är tydligen det samma som svältgränsen.


Här är Reinfeldts bevingade ord på nytt.

Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras.Bloggstrul.

Under helgen har det inte gått att göra några inlägg på bloggen men nu skall det vara ordning på torpet igen.

RSS 2.0