Bemanningsföretagseländet

Nya siffror presenteras nu hur dyrt det är för landstingen att hyra in läkare från bemanningsföretagen. För mig är det helt obegripligt att detta får fortgå år från år. Varför görs inget åt grundproblemet? Har skrivit om det förut att man måste utbilda fler läkare. Det är inte rimligt att man har så få intagningsplatser att det krävs maxbetyg i allt, och för de som har nästan maxbetyg är det kört. Nu är det ju inte troligt att sittande regering ämnar göra något åt problemet eftersom de prioriterar yrkesstatus före behov samt att detta i förlängningen tvingar fram dyra försäkringsalternativ som inte alla har råd med och då försvinner både köer och läkarbrist. Att sedan medellivslängden sjunker i "massan" är ju knappast något som oroar högern. Detta löser man lätt med arbetskraftsinvandring.
Nästa yrkesgrupp att utnyttja bemanningsföretagen blir väl antagligen lärarna. De skall ju "legitimeras" nu och då har de ett gyllene läge att använda bemanningsföretagen för att pressa det allmänna på mer pengar. Men yrket får ju status och det är ju viktigare för alliansen än att alla barn får en riktig och bra utbildning. Man är ju naturligtvis medveten även inom alliansen att kunskap är makt  och om då det stora flertalet har betydligt sämre kunskaper finns ju fler att utnyttja. Helt i alliansens linje.

Nästa val får vi hoppas att denna oheliga allians försvinner en gång för alla. Då kan vi ge valet ett namn efter en känd film: Tillbaka till framtiden!

image84

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0