Kinnekullemoderaterna "briljerar"!

Fredagen den 19 Juli hade  Kinnekullemoderaternas Ann-Marie Widegren en insändare under "fria ord" i lokaltidningen. Den handlar om det positiva i att cykla (Ann-Marie Widegren gillar att cykla) och avslutas med en vision för Kinnekullemoderaterna.
Citat: " Kinnekullemoderaternas vision är bilfria gång- och cykelvägar i Götene kommun. ..........."
För mig ter sig detta mer som en självklarhet än att man skulle behöva uttala det som en vision. Men det säger väl en del om vilken nivå det är på politiken i Götene (tyvärr). Inte så konstigt att det är många avhopp från politiken sen.
 
Självklarheter tycks inte vara så självklara för Alliansarna!
 
 
 
 

Sommarläge även på bloggen.

Oj vad det händer mycket varje dag, både politiskt och i det övriga livet runtomkring. Det är så mycket tokigheter som rapporteras att det är svårt att sålla vad som egentligen är värst.
Men en sån riktig tokighet är att Götene kommun nu skall införa något som kallas "rökfri arbetstid". Detta skall tydligen innebära att arbetsgivaren tar sig rätten att bestämma över den enskildes göranden varje betald minut, alltså även under betalda raster och pausar då det inte förekommer något arbete.
På en direkt fråga till ansvarig tjänsteman om varför man inför rökförbud fick jag svaret att man inte inför rökförbud då den anställde får röka på sin fritid. Den nivån ligger det alltså på!
Jag frågade även med vilken rätt kommunen bestämmer över den enskildes göranden under raster och pausar (betalda eller obetalda) då det inte förekommer något arbete? (arbetsgivaren leder ju och fördelar arbetet)
På detta fick jag endast det krystade svaret att det är samma regler som vid bisyssla.
 
Detta är väldigt typiskt för det mänskliga hyckleriet och dubbelmoralen enl min mening. Staten tillåter tillverkning och försäljning av denna ohälsosamma produkt men det finns inget politiskt mod att skärpa restriktionerna för produkten då man vet att det är en känslig fråga och att smuggel och svartmarknader skulle växa istället. Minns hur det gick med spritförbudet en gång i tiden.
Då försöker man istället att gå bakvägen genom att införa lokala förbud och restriktioner som försvårar vardagen för de man redan gjort beroende. Typiskt svenskt skulle jag vilja säga.
I våra grannländer har man istället satt långsiktiga rikspolitiska mål för att på sikt minska tobaksbruket genom att föreslå höjda åldersgränser för inköp. Detta gör man successivt under lång tidsperiod så att folk får rimliga chanser att anpassa sig och att debutåldern höjs. Men inte Sverige inte. Här skall varje enskild individ skuld och skambeläggas när det politiska modet inte finns. Men man går gärna till val på slagdängor som "frihet för individen att själv bestämma" osv. I verkligheten betyder det alltså inte ett skit!
 
 
 

Almedalsveckan 2013.

Almedalsveckan är över för den här gången. Dags för en sammanfattning.
Göran Hägglund hade fått för sig att arbetslösheten minskat, det gav säkert många nya väljare .
Jimmy Åkesson talade till de som älskar Sverige. Skönt att han insett att det inte är Sverigehatare som kommer hit.
Jan Björklund vurmade för EU och hur viktigt det är att man håller ihop. Vill minnas att han jublade mest av alla när Sovjetunionen föll samman. Hmm, konsekvent inkonsekvent som vanligt.
Fredrik Reinfeldt presenterade Moderaternas revolutionerande nyhet. Favorit i repris sedan förra året. Ungdomsavtal (för några få i Moderatmodell) enligt gammal beprövad IF-Metallavtalsmodell. Fan........tastiskt som ett känt TV troll sa.
Annie Lööf hade enligt egen utsago nu konverterat till socialliberal?????? Tja när höll hon sig till sanningen utan att bli prickad av KU?
Och Stefan Löfven ville kräva ett socialt protokoll av EU. Synd att S röstade ner detta i riksdagen då, när de hade chansen att göra skillnad. Men det är väl alltid lätt att vara efterklok?
Så till Jonas Sjöstedt. Helt oklanderlig och med ett utmärkt förslag om att ha kvalificerad majoritet vid utförsäljningar av allas våra gemensamma tillgångar, alt två beslut med ett val emellan. Så klokt och demokratiskt att övriga inte vet hur de skall förhålla sig till det. Tur att man själv är objektiv och inte enögd på något sätt. Vidsyntheten personifierad och allt fler i befolkningen har ju också fått upp ögonen nu. Ha nu ett trevligt slut på denna fina helg alla därute.

RSS 2.0