Rörigt folkparti.

Folkpartiet i Lidköping fick i veckan kritik för att ha ett rörigt program angående sin lokala politik. Nu har man fått gott sällskap av sina partibröder i Göteborg som enligt GT tycker att man transporterar döda onödigt långa sträckor. GT tyckte dock att det vore mer angeläget om fp engagerade sig mer i frågor om levande Göteborgare och det ligger väl något i det.
Angående levande och döda så såg jag i en annan tidning häromveckan att en kvinna bragts om livet av sin avlidne man. Hon åkte med som passagerare i bilen som fraktade kistan med makens kvarlevor när de krockade och kistan flög fram och dödade kvinnan. Huruvida de var folkpartister eller ej förtäljde dock inte historien.


Ja de får väl göra en "Sverker" med sitt lokala program i Lidköping.

Optiska illusioner.

Klicka in på länken (bilden) till en kul sida med olika optiska illusioner.


Valfrihetens förlovade land eller fuskarnas marknad?

Ja döm själva men när man bemödar sig att konstruera en naturtrogen penis med uppvärmd behållare för att lagra "rent" urin så man kan passera ett doping eller drogtest, då har det gått långt.
Nu riskerar visst "uppfinnarna" ändå långa fängelsestraff i frihetens förlovade land. Bra eller dåligt? Sjukt alltihop tycker jag.

The Wizzinator.

Det går bakåt alliansen!

Snabba siffror

Arbetslöshet 5,7 %

(oktober 2008)

Folkmängd 9 242 595

(30 september 2008)

Konsumentpriser 4,0 %

(oktober 2008 jämfört med oktober 2007)

BNP 0,0 %

(3 kv 2008 jmf 3 kv 2007)

Dessutom har hushållens konsumtion minskat för första gången sedan 2001.

Källa: SCB


Dags för (Svenska) LO att agera!

Och detta bör man lämpligen göra genom att ställa krav på de politiska partierna genom att agera som man gjorde i Norge. Där ställdes krav på att politiken skulle vridas åt vänster och man gav ekonomiskt stöd i valrörelsen till de partier som ställde upp på detta. Ja i Norge har det gått så långt att Sverige används som avskräckande exempel.
Så här sade Gerd-Liv Valla i Norge: - Vi lärde av diskussionerna med Wanja och hur LO gjort i Sverige. Men vi tog ett steg till när det gäller att utnyttja fackets makt för att vrida politiken åt vänster, säger hon.
Ja det är nog dags för Wanja att ta lärdom från Norge nu då så att även vårt land kan komma på rätt köl igen. Men då krävs det som sagt lite kurage hos Wanja så att hon vågar ställa Sahlin mot väggen och inte bara jamsa med.
Läs hela artikeln i Kommunalarbetaren.


Vilken verklighet lever moderaterna i?


Friare ? Mer övervakning som t.ex. FRA-lagen och nu senast IPRED, och så sade han att han inte skulle jaga några ungar?
Tryggare? För vem? Alla de som nu riskerar att bli arbetslösa med alla försämringar i trygghetssystemen som alliansen infört? Eller är det att vi hjälper USA med trupper i Afganistan så att vi riskerar att utsättas för terroristangrepp?
Mänskligare? Klyftorna ökar i en aldrig skådad takt och detta har aldrig lett till ett mänskligare samhälle.Ja tala om att gå i otakt med verkligheten!

Prisbarometern.

SCB har en kul omräkningsbarometer där man kan beräkna prisförändringar själv genom att mata in en summa och vilka årtal som skall jämföras. Testa själv genom att KLICKA HÄR.


Exempel:

1 000,00 kr år 1986 (årsmedeltal) motsvarar 1 773,60 kr år 2006 (årsmedeltal).

Ursprungligt belopp (kr)årsmedeltal 19861 000,00 kr
Omräknat belopp (kr)årsmedeltal 20061 773,60 kr
Skillnad i procent 77,4 %


Landets vägnät räcker 14 varv kring jorden

Endast 3 procent av Sveriges yta är bebyggd. 53 procent är skogsmark, 8 jordbruksmark, 9 myr som inte är skogsklädd, 10 hedmark, kalfjäll och berg i dagen, 9 procent är vatten. Risk- och bullerzoner runt vindkraftverken är 520 kvadratkilometer. Vi har 222 000 öar och längden på kusten är 11 527 km. Sveriges totala yta är 450 295 kvadratkilometer. Allt enligt rapporten Markanvändningen i Sverige 2005. Källa: SCB


www.fotoakuten.se

Sänk skatten!

Detta hör man från allianspartierna i varje valrörelse. Lite ironiskt kan man sedan se att när verkligheten kommer ikapp dem så gör de precis tvärtom. Detta ger man prov på nu både i Vara och Götene. I Götene höjer man med 40 öre, en höjning med bred politisk förankring eftersom även S, V och MP hade samma höjning i sin budget.
I Vara kom man fram till en höjning med 30 öre med en oenig allians som följd eftersom centern ansåg att en höjning med 60 öre var nödvändig för att inte behöva skära mer i verksamheterna. Moderaternas förslag var att inte höja skatten alls. Då skall man beakta att centerpartisten Kjell Gustavson ansåg att kärnverksamheten varit åsidosatt i Vara kommun och att socialnämnden varit underbudgeterad under flera år. Individ och familjeomsorg dras med kontinuerliga underskott och när det gäller äldreomsorgen skrapar man på bara benen idag.
-Enligt de undersökningar som finns har Vara lägst bemanning i Skaraborg sade han också och pekade på att socialnämndens verksamhet fått anmärkningar från Länsstyrelsen och även har sanktionshot hängande över sig. (NLT)
I Vara kommuns moderater finns ju deras rikspolitiker i sjukvårdsfrågor Cecilia Widegren. Hennes kommentar när centern anser att "man är inne och skrapar på benen" i äldreomsorgsverksamheten är: - Dessutom finns risken att man öppnar kranarna lite när intäkterna tickar till. Men att hon och moderaterna är villiga att satsa 15 miljoner om året på Vara horse arena är tydligen inget problem för dem. Behöver man tala om, att Widegrens stora intresse vid sidan av politiken är just hästar. 

Bristande trovärdighet eller bara okunnig?

Eller både och?

Läkarbristen på tapeten igen.

600 läkare per år behöver vi rekrytera från utlandet. Detta är oacceptabelt säger Moderaternas politiker i vårdfrågan Cecilia Widegren.
Ja det är ju inget nytt problem precis och frågan har debatterats flera gånger men ändå leder det aldrig någonstans.
En hel del av bristen går säkert att komma tillrätta med genom omorganisationer vilket också påpekas i artikeln.
Frågan jag skulle vilja ställa är vem som är ansvarig för att det inte utbildas fler läkare? Bara i närområdet häromkring finns det flera jag känner som velat utbilda sig till läkare men aldrig fått chansen eftersom det hela tiden krävs maxbetyg och att folk t.o.m. lottas bort från utbildningarna. Är det Läkarförbundet eller politikerna som bär det yttersta ansvaret för att bristen förblir konstant?
Artikeln i GP.Cynismen fortsätter accelerera!

"Bidragssökande ska skrämmas bort

Dela in bidragstagare i arbetsföra eller inte arbetsföra och skräm bort de som inte behöver bidrag. Det föreslås i en ny rapport från SNS Välfärdsråd."


Detta kan man läsa i en artikel i Kommunalarbetaren idag. Marika Markovits från Stockholms Stadsmission är kritisk.

"Marika Markovits ogillar människosynen i rapporten. Hon tycker att det är ett dokument där brukarna inte får komma till tals.
- Hur många av er har någonsin varit ofrivilligt arbetslösa? Nödvändigheten av fritid är inte det som hindrar människor från att ta ett jobb, säger hon till välfärdsrådet.
Vidare tycker hon att rapporten har ett för stort individfokus. Det saknas en analys av strukturella problem på arbetsmarknaden.
- De som sedan lyckas få arbete i lågavlönade, monotona jobb måste få mer betalt. Människor som jag behöver inte mer betalt, jag har allt jag behöver. Men de kan konsumera mera och det sätter hjulen i rörelse, säger hon."


Kan bara instämma med Marika och säga, väl talat!Ett framtida boende i alliansens Sverige?

Internationella dagen mot mäns våld mot kvinnor.

Det borde vara en självklarhet att man inte slår den kvinna man valt att dela sitt liv med, eller någon annan kvinna heller för den delen. Likväl är det en företeelse som allt som oftast sker. Droger i en eller annan form bidrar väl med sitt  men är ingen ursäkt.
Vänsterpartiet har en kampanj tillsammans med Nicole Kidman (läs här: http://www.vansterpartiet.se/content/view/1874/275/ ) och här kan man också skriva på en namninsamling mot detta fega våld, http://www.unifem.org/campaigns/vaw/.


www.fotoakuten.se

Det är väl bara Reinfeldt som är nöjd!

Finanskrisen kostar Sverige 50 miljarder per år enl. konjunkturinstitutet och 100 000 jobb försvinner. Han som sade sig gå "sida vid sida med folket vars förtroende han bar" tycker inte att varslen är något att oroa sig för, det är ju bara varsel, ingen har ju blivit arbetslös. Ja han går nog långt långt åt (inte vid) sidan denne Reinfeldt när han så fullständigt ignorerar folks oro.
Personligen tror jag den värsta smällen kommer i vår när alla varsel börjar lösa ut. Då märks det nog i både turistbranschen och resebranschen framåt sommaren och så blir det negativa spiraler även där.
Vi hade iallafall tur med vädret, kanske blir en gångbar slagdänga efter den sommaren då. Kanske har nyinspelningen (fortsättningen) av denna komedi också premiär då, så får man något att skratta åt iallafall!


Nu står den

där i sin fulla prakt, i år igen. Jättefin gran detta år.

Kontrastrikt!

Rudenschöldsgatan, vinter, höst och sommar.
Julen närmar sig,

med stormsteg. Idag på morgonen kom granen till torget för att ställas på plats. Det var en mycket vacker gran. Även gatorna börjar få sin julsmyckning. Tog en bild på Mellbygatan.

En klok Sosse!

"Demokrati handlar inte bara om mig och mina val. Det handlar också om vad alla andra får. Demokrati handlar inte bara om individens valfrihet, utan om medborgarnas möjlighet att vara med och påverka hur samhället ska se ut. Detta kan inte marknaden ta över."

Ja så börjar en artikel av Anne-Marie Lindgren från arbetarrörelsens tankesmedja och som publicerats i Kommunalarbetaren.
Tyckte det var en enastående inledning på artikeln så jag använde det i en kommentar på Lidköpingsnytt. Artikeln är verkligen läsvärd och jag rekommenderar varmt att läsa den. Klicka här.


                                  

KM hos LRK.

Idag var det klubbmästerskap i dressyr hos Lidköpings Ridklubb. Tävlingarna flöt på väldigt fint så tävlingsledaren hade skött sina uppgifter väl. Många fina ritter och stort engagemang var det. Tack alla ryttare för det.

En nykorad klubbmästare med pokal och rosetter, Linda Gustavsson (Vedette) i klassen för ridskolehäst.

Även livsmedelspriserna halverade.

Livsmedelspriserna på världsmarknaden har halverats sedan i Juni så nu är det väl bara att invänta prissänkningarna i våra livsmedelsbutiker, eller hade de tänkt sig "mörka" prisnedgången?
I debatter under hösten har det ju också från allianshåll hela tiden hävdats att inflationen är hög pga höjda världsmarknadspriser på livsmedel och olja. Oljepriset har ju mer än halverats sedan i Juli har det ju rapporterats om sedan tidigare och detta märks ju på bensinpriserna också, även om de långt ifrån är halverade.
Att det nu kommer fram att även livsmedelspriserna halverats sedan Juni borde ju då ha märkts på butikspriserna också kan man tycka men jag har då inte märkt någon sådan tendens.
Ja som sagt, alliansen skyllde ju den höga inflationen på världsmarknadspriserna när inflationen låg på 4,4%. Vad skall de nu säga till sitt försvar när dessa priser mer än halverats men inflationen endast sänkts med 0,4% till 4,0%?


www.fotoakuten.se

Ja vad säger man?????? Faaaaannnnnttttaaaasssstttiiissskkkttt!!!!!!!!

BRA GJORT!

Aprilskämtet Reinfeldt!

Vi ska inte jaga några ungar sa Reinfeldt i valrörelsen men den 1:a April nästa år låter han film och musikindustrin göra det istället. Var det så alliansen menade när de sa att de skulle öka polisens resurser? Det var heller inte länge sedan det kom ett förslag från allianspolitiker om att kriminalisera 12-13 åringar. Undra om det var en förberedelse för att film o musikindustrin skulle kunna skicka hot o kravbrev till dessa unga som kanske är en ev. stor fildelningsgrupp?
Ja nu får alltså enskilda företag rätten av alliansen att agera polis, en privatisering av polisväsendet alltså. Nästa steg är väl att privatisera militären också så att vi likt USA kan skicka privat militär till oroshärdar för att tjäna pengar. Kan förstå att det inte är främmande för alliansen eftersom hela deras politik tycks gå ut på att några få skall tjäna pengar på flertalets olycka. Men tajmingen på införandet av denna lag är väl något av det första alliansen verkligen lyckats med. Man bryter ett vallöfte, och inför samtidigt lagen den 1:a April. Ja Reinfeldt är verkligen ett stort Aprilskämt hela han!

Fore!!!!

                                               

Förbannade Sossar, igen!

Sossarna svek sina gräsrötter å det värsta och sade ja till Lissabonfördraget. "Monadens" TISTEL till Sahlin och jag är dessvärre rädd för att hon riskerar att orsaka en ytterligare period av alliansstyre om hon får hållas. När skall fotfolket i sossarna ryta till och ta tillbaka initiativet till arbetarpolitik igen? Eller var GP så fruktansvärt framgångsrik i partiet att han lyckats få sosseliberaler på alla betydelsefulla poster så att arbetaridealet återigen förtrycks. Vad har det partiet för värde då? Ser man på hur reallöneutvecklingen varit de senaste tolv åren som jag visade här tidigare i veckan så finns det all anledning att vara orolig. Sossarna bör kasta ut sina "månglare" och komma tillbaka åt vänsterkanten igen, alltså ut med Mona och hennes högersossar och få tillbaka ett parti som kan stå för sina ideal. Nu är det ju rena Mona-rkin! Annars kan man ju helt enkelt gå med i alliansen och byta namn till "nya" demokraterna, för socialismen verkar man övergivit för länge sedan och rättvisan och solidariteten som enbart blivit ett talesätt för dagens sossar men utan innebörd.
             

"Dum som en blondin"

Den bland testosteronstinna unga hannar så populära Blondinbella går till "häftig" attack på Janne Josefsson för hans sätt att leda programmet Debatt. Hon tycker att han är vänstervriden och ger större utrymme till människor med vänsteråsikter än de som representerar högern. Behöver man inflika att denna blondin tillhör ungmoderaterna? Nej, jag tänkte väl det. Vad denna blondin uträttat förutom att försöka attrahera unga män och att tillhöra ung moderaterna vet jag ej och har ej heller hört talas om. Däremot vet jag vad Janne Josefssons program åstadkommit i samhället och inte minst nu senast angående förbifart Stockholm där nu miljödepartementet valt att inte godkänna Vägverkets miljökonsekvensbeskrivning p.g.a. vad som framkom i programmet. Så jag tror nog att blondinen i detta fall gett sig på ett berg fast hon inte är kapabel till mer än att möjligen kunna flytta lite småsten. Att sen GT ger henne en helsida som inte tillför någonting av värde visar kanske på att det finns en högerkantring som bör kritiseras med all rätt inom mediabranschen, eller har man helt enkelt så usla försäljningssiffror så man måste tillåta sig egen förnedring på detta sätt. Men det är klart, ett visst samband mellan blondiner och lösnummer har man ju sett tidigare, även om det mest varit i bilagorna då.
Får väl avsluta med en liten blondinhistoria, temat till ära:

Två blondiner satt vid ett köksbord och lyssnade på radio, när radioprataren sa:
-Och ni lyssnar nu på radions program 2.
Den ena blondinen tittade då storögt på den andra och sa:
-HUUR KUNDE HAN VETA DET?????????????


De ökade klyftorna!

Ja som diagrammet nedan visar så ökar klyftorna med globaliseringen, och som det står så visar diagrammet reallön.
Skall bli intressant att se hur detta har accelererat när alliansens mandatperiod är till ända (för gott hoppas jag). Det är väl tur att inte VD lönerna är med i diagrammet för då hade väl inte skillnaden mellan arbetare och tjänstemän kunnat utläsas, summorna hade helt enkelt blivit marginella vid en sån jämförelse.
Till utförsäljning, Svenska folket!

På torsdag vill alltså politiker i Sveriges Riksdag säga ja till Lissabonfördraget och flytta massor av makt från Riksdagen till Bryssel. Här nedan är en liten faktaruta hämtad från Kommunalarbetaren om hur EU bestämmer över oss och våra interna intressen. Annars brukar det heta att länder skall visa respekt för andra länders suveränitet och inte blanda sig i deras inre angelägenheter. Detta vill tydligen inte Svenska politiker skall gälla här, för här kan andra få hela bestämmanderätten över oss, och vi betalar t.o.m. för det.

EG-domstolen är mäktigare än den svenska regeringen och riksdagen. Den dömer utifrån EG-rätten, som står över svenska lagar. Som medlem i EU måste Sverige följa domstolen domar om arbetsrätt, spritmonopol, fri konkurrens och annat.
Domstolen består av 27 domare, en från varje medlemsland, och
8 generaladvokater. Dessa utses av medlemsstaternas regeringar.
EG-domstolen kan avgöra tvister om hur EG-rätten ska tolkas. Det kan gälla kritik från kommissionen mot ett enskilt medlemsland, eller att en medborgare anser att ett medlemsland bryter mot EU:s direktiv, förordningar eller fördrag. EG-domstolen ger också svar till nationella domstolar som undrar hur EG-rätten ska tolkas.


www.fotoakuten.se

Sveriges bästa Centerpartist!

Ja det är bara att lyssna på vad han säger i Janne Josefssons "Debatt". Helt klart årets Centerpartist!
Sossar SKÄMS!

Sven Bergström

Avtal eller lönedumpning?

Hjälp till för att rädda vår Svenska modell med kollektivavtal. Alternativet är lönedumpning a la EU.
Trots att den Svenska fackföreningsrörelsen kräver av sina kamrater hos sossarna att de skall kräva regler innan de röstar för Lissabonfördraget för att vi skall kunna behålla VÅR modell så struntar tydligen partiet i detta. Men med så många ledamöter i Riksdagen har jag svårt att tro att alla kan vara "rumpnissar" och kappvändare och helt sonika strunta i sin egen ryggrad (fackförbunden).
Skicka ett mail till de socialdemokratiska riksdagsledamöterna genom att klicka på länken härunder. Allt du behöver göra är att fylla i ditt namn och e-mail adress. Röstningen är på torsd.


KLICKA HÄR!


eller


på torsdag vet vi säkert

Sparbeting hos Polisen,

och allra störst (175 miljoner) underskott i budgeten har Västra Götalands distrikt. Detta bör ju rimligvis inte vara något problem eftersom alliansen har lovat stora satsningar till polisen. Ändå rapporterar Radio Skaraborg om personalminskningar och samordning av administrativa tjänster. Jaha, och vart tog alliansens "satsningar" vägen då? Med den orättfärdiga politik som förs, med allt större och i allt snabbare takt ökande klyftor så lär ju också ökad kriminalitet komma som ett brev på posten. Hur skall det då se ut när man öppnar tidningen jämfört med nu, när det redan är skottlossningar och mord var och varannan dag. Antagligen är moderaternas lösning så kallade "gated communitys". Sen får polisen klara sitt bäst de kan. Är detta en del av det "nya" i moderaterna kanske?


www.fotoakuten.se

Lär Stockholmarna cykla.

Såg en artikel hos Kommunalarbetaren om allianspolitikerna i Stockholms ovilja att bygga cykelvägar och underlätta för detta miljövänliga transportmedel, där det som bäst behövs kanske.
Stockholms trafikpolitiker Ulla Hamilton (m) förklarar för Hanne Kjöller i DN att stadens gator är till för bilarna och att fler dessutom ska få parkeringsplatser.
Däremot har de väldigt lätt att bygga förbifarter och då inte ens de effektivaste ur varken trafik eller miljösynpunkt. Detta visade ju med all önskvärd tydlighet Uppdrag Gransknings reportage om denna förbifart, och alla märkliga siffror utredningarna visade och hänvisade till. Ett reportage som nu lett till att miljödepartementet underkänner Vägverkets utredning av konsekvenserna för miljön. Man kan ju fråga sig vad alla som har betalt för att göra det jobb Uppdrag Granskning nu gjorde, har för sig under dagarna? Tydligen gör de inte det de skall iallafall, eller vågar inte?
Och här nere i Skaraborg får vi fortfarande dras med samma gamla E20, trots alla yviga löften som ställts ut av både Holger Gustavsson (kd) och Cecilia Widergren (m), i flera omgångar dessutom.

              
                                        
                                                     www.fotoakuten.se


Arbetslinjen hjälper inte, vi behöver mer arbetslinje.

Denna fantastiska slutsats drar förre riksbankschefen numera VD för Svenskt näringsliv Urban Bäckstöm tillsammans med Stefan Fölster i en artikel på DN debatt.
Trots arbetslinjen riskerar enl. dem arbetslösheten att snabbt öka med 100 000 personer om inget görs. Vi behöver mer arbetslinje konstaterar Bäckström då. Och så ropar de på att pappa staten skall komma till undsättning igen.
Varför blir samhället såhär trots alla höga löner med tillhörande bonusar som herrar likt dessa plockar ut för att sköta saker och ting så att det inte skall bli så här som det nu trots allt har blivit. Har inte de höga herrarna skött sina åtaganden som de borde så varför ersätts de inte av andra herrar som kan få förmånen till försörjning livet ut efter några års tjänstgöring och då i sin tur ersättas av nya herrar som också vill ha tryggad försörjning livet ut efter några års tjänstgöring som då ersätts av nya ......................
Ja cirkusen med börsdirektörerna får mig att tänka på Povel Ramels geniala visa om han som: -nyss vuxit upp och gift sig och fått barn som nyss har slutat skolan och gift sig och fått barn, som nyss vuxit upp och gift sig och fått barn som nyss har slutat skolan och gift sig och fått barn ...........
Vad krävs det egentligen för att bryta detta för landet så olycksaliga EKORRHJUL? Ja inte är det MER arbetslinje iaf.
Kvinnor och bilkörning.

Fick ett sms häromdagen som sade att:

Kvinnor står för 75% av alla trafikolyckor.
Vilket är ganska högt med tanke på att ratten inte ens sitter på deras sida.

Å andra sidan upplyste dottern mig om varför mödrar alltid gråter på bröllop. Det beror på att flickor har en tendens att välja män som påminner om deras fäder.


Moderata virrpannor biter sig själva i svansen.

Lidköpings s.k. "nya" moderater med "gamla" Lexmon i spetsen gör sig löjliga i en populistisk insändare på Lidköpingsnytt med valfrihet som förtecken.
Vänsterpartierna "suger ut" kommuninnevånarna i Lidköping med skattehöjningar skriver man utan att det ens ligger ngt förslag om skattehöjning på bordet. Däremot planerar alliansen i Götene då att "suga ut" sina kommuninnevånare med ett skattehöjningsförslag på 40 öre 2009, men ändå med stora besparingar och neddragningar av personal utöver detta. Klassisk borgerlig politik. Antar att allianspartierna i Götene var måttligt roade av Lidköpingsmoderaternas insändare. Den måste ha känts som en riktig "taskspark"!
Dessutom säger man sig vilja sänka kostnaderna för "oss politiker" som man skriver, genom att minska på antalet ledamöter i nämnder o.s.v.. Vilken trovärdighet har detta? Det är inte ens en månad sedan som moderaterna ville höja löner och arvoden i regionen med 12,2 % utöver redan indexerade höjningar. Tala om självmål!
Har alltid undrat varför moderaterna i Lidköping ivrat så för att få några siktgator till stånd så att folk skall få en skymt av sjön när de kommer till Lidköping. Efter deras insändare har det klarnat en hel del. Med det tunnelseende de visar upp i denna insändare är det inte så konstigt att man vill ha siktgator, man klarar nog inte ett vidare blickfång.


www.fotoakuten.se

Förbannade sossar!!!!!

Sossarna säger fortsatt ja till Lissabonfördraget, men VARFÖR? Ett fördrag som redan fallit skall promt sägas ja till i den svenska riksdagen. Vad är den dolda agendan?
Fackförbunden vill ha garantier för kollektivavtalen och den svenska modellen, men detta skiter tydligen partiet helt i. Och Wanja velar med Mona, antagligen för att inte riskera en ev. ministerpost efter valet 2010. "Moderatfasoner!"

Bra att Lars Ohly står rakryggad med Vänsterpartiets politik i förhandlingarna med sossar och miljöpartister. Fortsätt med det, för sossarna lär knappast tjäna på sitt högerförfall i längden särskilt inte när man låter prestige gå före gräsrotsideologin och fackförbunden som bör var den "röda tråden". Toppstyrning är inget bra alternativ, särskilt inte om man har så fruktansvärt dålig känsla för vilka önskemål och krav som finns i medlemsleden. Mona riskerar att bli en halt Lotta om hon inte skärper sig, för haltar gör hon betänkligt nu i förhållande till folket.

               

Lämna ungdomarna "IPRED"!

-Vi skall inte jaga en hel ungdomsgeneration, uttalade lögnaktigt Fredrik Reinfeldt inför valet. Nu är det precis det han stiftar lagar för att göra. Aliansen sviker återigen ett av sina löften från valrörelsen.
Hela den här diskussionen om fildelning och piratkopiering är ju bortom all vett och sans. När teknikutvecklingen är så snabb att industrin inte hänger med i svängarna skapas ständigt dessa motsättningar.
Men vad handlar det om egentligen? Jo ett antal bortskämda artister värnar naturligtvis om sina egna intressen att tjäna så mycket som möjligt till så liten arbetsprestation som möjligt. Det skall räcka att skriva en låt så skall man bli rik och slippa arbeta sen, ungefär som att vinna på tips. Men det som aldrig nämns i debatten är att artisterna har ju redan kompensation för att deras musik blir kopierad. Det var ju därför som STIM startade när kasettbandspelaren kom, att sedan kopieringen som sådan flyttat till datorn är väl inte så konstigt i sig. I sak är det ju knappast någon skillnad om jag kopierar en låt från radion till kasettband eller om jag kopierar en låt från en fildelningssajt. Detta bör, om inte artisterna så juristerna inse, och sätta P för denna idiotdebatt, för det är vad det är. En idiotisk debatt driven av näriga artister och skivindustrin.

Det som däremot bör utredas är hur filmindustrin skall kunna få en ersättning som liknar den som STIM är. De står idag helt utan kopieringsersättning så vitt jag förstått och det är ju naturligtvis helt orimligt. Lös denna bit istället för att kriminalisera majoriteten av folket så är problemen ur värden sen.
http://vfugruppen.wordpress.com/category/uncategorized/


När den ena handen inte vet vad den andra gör!

Häromdagen gick moderaten C Fjellner till angrepp mot vänsterpartierna i EU för att de motarbetade SAAB och Volvo när de inte stödde samma linje som honom i en omröstning.
Man kan undra vad denne Fjellner idag tycker om sina "kära" allianskollegor i Centern som nu gör ett utspel mot bensinbilens existensberättigande.
Ett förslag från miljöministern (c) om koldioxidskatten kan bli ett dråpslag mot Volvo och Saab. Han vill höja skatten och skärpa gränsen för miljöklassning. Centerledaren föreslår samtidigt förbud för bensinbilar 2025.
Detta kan man läsa i GP.

Enigheten är visst inte så där enastående inom alliansen, kanske är detta månne ett sätt för centern att försöka profilera och närma sig s, mp konstellationen eftersom det verkar lite dystert för ett fortsatt alliansregerande efter 2010. Fan tro´t!
"Maud" vi aldrig uppleva nåt sånt elände!


En epok har gått ur tiden!

Tråkigt nog kunde jag idag läsa i tidningen att "Kalle P" lämnat detta jordeliv. Denne glade gamäng som alltid hade tid och alltid löste de ev. problem man hade med sin cykel i ungdomens år. För att inte tala om alla otaliga par skridskor Kalle slipade då, när vi fortfarande hade "riktiga" vintrar. Mina minnen av Kalle är många och enbart positiva. På senare år mötte jag Kalle då och då vid Hjertbergs och för mig var han oföränderlig. Tack Kalle!www.fotakuten.se

Alliansen höjer skatten!

I KD:s eget mecka, lilla Götene skall man nästa år höja skatten med 40 öre. Ändå blir man tvingad till besparingar. Kan månne alliansregeringens frysning av uppräkningen av kommunalbidragen ha något med saken att göra? Kommunen ansåg sig ändå ha råd att införa "lyx"bidraget vårdnadsbidrag till de få som kommer ha råd att utnyttja detta.
Tänk vilken skillnad det kan vara. I Lidköping räckte det att Hedvall andades om att en ev. skattehöjning kan komma att behövas 2010 så var det en storm i ett vattenglas. I Götene höjer man 2009 men ändå räcker inte pengarna och där bygger man ändå ingen evanemangshall.
I alliansens Mariestad börjar effekterna av regeringens politik också få genomslag på det negativa sätt som oppositionen länge varnat för men majoriteten inte velat höra på, kostnaderna för socialbidragen börjar skjuta i höjden.
Ja får denna alliansregering fortsatt förtroende efter 2010 så är det nog skäl att be EU genomföra en undersökning av Svenska folkets mentala status för då är det nog något allvarligt fel, så blåsta som alla blivit av Maudan o co. 

 

Europeiska VD löner ökar drastiskt.

VD lönerna för Europas 50 största börsbolag närmar sig snabbt  sig USA:s dito. Man har höjt lönerna med över 10 % på ett år. (källa: Realtid.se)

Samtidigt uppger nu DN att Nordeas förre VD Thorleif Krarup har ett pensionsavtal värt 150 miljoner kronor.. Den 56-årige Krarup får hälften av lönen i pension tills han är 62 år, sedan får han 60% fram till sin död. Så lever han då till 85 så har han alltså kvitterat ut 150 miljoner kronor på att inte göra någonting!
(Krarup hade haft tjänsten i 1 1/2 år)

Ja är detta i linje med arbetslinjen också? Eller är det bara en viss kategori av befolkningen som skall omfattas av den?Lågt oljepris!

Igår sjönk oljepriset till under 60 dollar / fat, den lägsta nivån på över 20 månader. Det innebär att priset mer än halverats sedan i Juli månad. Men bensinpriset har långt ifrån halverats. Inga övriga kommentarer.


Konsten att tala för döva öron!

Torbjörn Björlund(v) gjorde ett fantastiskt bra intryck i riksdagsdebatten alldeles nyss. Lugnt och sakligt visade han på problematiken i alliansens orimliga politik utan att det gick fram överhuvudtaget till alliansrepresentanten som i det här fallet var Tomas Tobé från moderaterna. Han må vara årets homo hur mycket han vill denne Tomas Tobé (m) men att vara så fullständigt blockerad och i avsaknad av empati och förståelse för arbetslösas problem att få ihop sin vardag, det är något som verkligen förskräcker. Och om alliansens arbetslinje och trygghetssystem nu är så bra enligt Tobé så varför införs de inte för riksdagens ledamöter, eller de generaldirektörer som går och skrotar utan sysselsättning men med full lön från staten? Varför Tobé?


                         BRA              eller                   ANUS

                   
hade nog Filip o Fredrik uttryckt sig kan jag tänka mig.
Björlund var iallafall mycket bra!

Varsel, varsel och åter varsel :-(

Ja det är ingen rolig läsning med alla varsel som nu drabbar folk runt om i landet. Inte blir det bättre efter alliansens härjningar i våra trygghetssystem som nu är otryggare än på väldigt länge. Tänk om regeringen varit lika måna om de anställda på Volvo som de är om aktieägarna i Carnegiebanken. Var är arbetslinjen nu när den som bäst behövs? Skulle den inte leda till fler i arbete? Glömde man tala om att det enbart var under århundradets bästa högkonjunktur som arbetslinjen marginellt kunde leda till ett eller annat jobb när man samtidigt kunde försämra i trygghetssystemen utan att det hade någon märkbar effekt (annat än för de som direkt drabbades) för den stora allmänheten. Och nästa år och året därefter har staten underskott i finanserna. Två år tog det för borgarna att förvandla landets goda struktur till enbart nedåtgående trender på alla håll och kanter.
Men nu har man trots allt kommit fram till att införa vårdnadsbidraget även i Götene. Snacka om fingertoppskänsla! Ett lyxbidrag för några få samtidigt som 45 personer mister arbetet i Hällekis och fler sedan tidigare redan varslats från  husindustrin i kommunen. Bra jobbat Alliansen!
I Skövde är det 580 som varslas (utöver alla visstidsanställda som får gå) så de får väl gotta sig åt vårdnadsbidrag där också då. I valfrihetens namn kan man tänka.Staten skall inte vara företagare!

Så har det låtit från alliansen tidigare.
Men, varför förstatligar då alliansen Carnegie?
Och varför förstatligar man då inte Volvo?

Denna "fina" bank som hjälpt till att sälja ut folkets gemensamma ägande klarade inte att stå på egna ben och vem ropar man efter då? Jo pappa staten och privatiseringsivraren Mats Odell som direkt går in och tar över.

Men varför?

Staten skall ju enligt alliansen inte vara företagare så varför går man då in och förstatligar nya företag?

Är det egna personliga intressen som styr? Annars hade man väl lika gärna kunnat gå in och ta över Volvo.

Men det gagnar kanske inte de egna plånböckerna?
Arbetstillfällen på västkusten är tydligen mindre viktigt än månglarnas bankkonton i 08-land. När kapitalets valfrihet råder!


1:a April hos NLT 10:e November?

Nya Lidköpingstidningen har idag rena krigsrubrikerna ang. kritik riktad mot Lidköpings USA satsning och utbytet med Rockford. När man börjar ögna igenom artikeln visar det sig att det är en småföretagare som känner sig lite förfördelad och inte fått det stöd han anser att han borde fått. Och vad gör denna företagare då, jo han tillverkar fågelholkar och fågelbord! Ja det måste väl vara århundradets "skandal" att inte Lidköpings kommun lagt ner hela sin själ och lite till för att hjälpa denna företagare till en fantastisk exportframgång. Kan tänka mig att man fullkomligt skriker efter fågelholkar i USA nu när krisen har drabbat dem. Måste ju stå högst på alla amerikaners önskelista. Att NLT ger denna "riksskandal" sådana proportioner visar väl att det kanske är en hel del härhemma som behöver en holk också. Behovet bör ju finnas, någon verkar ju definitivt ha fått "pippi"!

Kanske en framtida exportsucce även detta?


Filmen från Villa-Bollnäs hade visst strulat lite,

Nu skall det vara fixat så vill ni höra jublet vid 4-1 målet så kan ni göra det nu.

En bra premiär i bandyeliten.

Villa - Bollnäs 4-1 (2-0) i en riktigt bra premiär trots att vädrets makter gjorde sitt bästa för att försvåra tillställningen. Skönt att det blir en hall till nästa säsong. Ari och Per har verkligen fått ihop gänget till ett LAG och med nyförvärv som Per Fahlén så har det knappast blivit svårare. Han är underbar att se, följsam, lugn och med en fantastikt fin skridskoåkning.

Uppvärmning.


Vädret inledningsvis, sedan blev det något bättre.


Time-out.


Spelsekvens.
Villa-Bollnäs 4-1

Det var lite strul med filmen hörde jag, men nu skall det vara avhjälpt.

En liten kvällshistoria apropå kd och alliansen.

- Hur lyder sjätte budet?
- Du skall icke begå äktenskap så brått.


"Alliansregeringen försvagas av M, C och FP"

Detta är rubriken på ett debattinlägg av kd:s riksguru i Skaraborg, Holger Gustavsson. Man skulle ju kunna förledas tro att detta var ironi från Holgers sida , men icke då. Det verkar som att kompromissviljan blåst bort i takt med finanskrisen inom kd, men det är väl inte så konstigt så som moderaterna blåst och kört över kristdemokraterna i fråga efter fråga.
Samtidigt visar detta på ett tydligt sätt vilket förakt kristdemokraterna tydligen hyser mot landets invånare i krisens tider. Det regnar varsel varje dag i en allt mer ökande takt men detta verkar inte röra kd i ryggen överhuvudtaget. Man lägger allt krut på sin egen image istället för att göra något åt de verkliga problem som drabbar folket. Måtte vi slippa detta forntidsstagnerade parti efter nästa val.


Nästan!

Orderingången minskade tredje kvartalet

Orderingången till den svenska industrin minskade med 2,7 procent under det tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet. Från augusti till september sjönk orderingången med 4,7 procent. Nedgången i september följde på en minskning med 8,6 procent från juli till augusti. Källa: SCB


Miljöskäl?????

Kl. 04,30 idag på morgonen visade termometern på +2,4 C. Vad möter jag då om inte saltbilen utspyende sin slabbiga sörja. Jag ställer mig ofta frågan när man möter denna "hemskhet" vad de har för argument för att ösa ut salt när det inte ens finns en risk för frosthalka. Det är tyvärr ingen enstaka företeelse att man sprider salt vid flera plusgrader och t.o.m. på torra vägar. Men VARFÖR? Har man inte tillgång till metreolog på vägverket? Eller en helt vanlig termometer?

(Arkivbild)

Kameran igång igen.

Nu har kommunen fått igång live- kameran vid bygget av evanemangshallen igen. Kul att kunna följa bygget i realtid. Länkar via bilden, och även i högermenyn finns en länk.Brist på självinsikt?

Regeringen misslyckades att bli eniga om könsneutrala äktenskap. Kd-ledaren Göran Hägglund anser att viljan att nå en överenskommelse inte varit stark nog hos andra allianspartier. Källa: GP

Ja viljan hos de övriga allianspartierna var inte stor nog tycker Hägglund. Då skall man ha i beaktande att detta förlegade parti som kallas Kristdemokraterna ständigt balanserar på 4 % spärren. Undra hur det är ställt med viljan till självinsikt hos denne Hägglund med parti? Att driva en sådan fråga in absurdum i denna fantastiska allians som alltid säger sig kunna komma överens det säger väl en hel del. Och att kd, som växte fram ur abortmotståndet nu inte kan kompromissa i denna fråga när man ändå tidigare fått vika ner sig i abortfrågan visar väl egentligen att detta parti inte längre fyller någon funktion idag. Alla övriga har rusat iväg till 2000 talet men kd står och stampar på 1970 talet, i bästa fall.


Jag får gratulera,

amerikanska folket och även mina släktingar "over there" till ett bättre liv och en bättre framtid. Det var ett förnuftigt val av president det amerikanska folket gjorde och det är många som vädrar en friskare morgonluft runt vårt klot idag vad det verkar.
Själv säger jag bara TACK!


Bärkraften i näringslivet ökar mer än lönerna.

Under de senaste tjugofem åren har de nominella löneökningarna varit mindre än ökningen av företagens bärkraft eller betalningsförmåga.

Under 1980-2005 ökade den genomsnittliga produktiviteten i näringslivet med 3,0 procent årligen. Samtidigt steg priserna med i genomsnitt 3,3 procent per år. Sammanlagt ökade bärkraften eller betalningsförmågan i näringslivet med i genomsnitt 6,4 procent per år. Under samma period var den genomsnittliga nominella löneökningen i näringslivet 5,5 procent per år.

Lönernas andel av förädlingsvärdet har haft en nedgående trend sedan början av 1980-talet. Löneandelen har sjunkit från ca 55 procent till endast 45 procent år 2005. Löneandelen skiljer sig betydligt åt mellan olika branscher, vilket troligen främst hänger samman med hur mycket kapital per anställd som produktionen kräver. Ju mer kapitalintensiv verksamheten är, desto lägre är löneandelen.

Vinstandelen, dvs. rörelseresultatet i förhållande till förädlingsvärdet, verkar fluktuera över tid men har trendmässigt gått i motsatt riktning. I början av 1980-talet var vinstandelen ca 13 procent för att 2005 uppgå till ca 21 procent.

Källa: SCB

Vilka är det ändå som gnäller mest?


RR inget bilmärke.

Nej men Reinfeldt Retirerar är det en bra förkortning för. Nu backar han om a- kasseavgiften och erkänner själv att vissa lämnat kassan för att de inte har råd. Häromdagen stod Littorin i TV studion och påstod att ingen drabbats av ökade utgifter eftersom skatten sänkts. VEM ÄR DET SOM LJUGER? Ja de ljuger lika bra båda två enligt mig.

Nu är det också slut på överskotten i statens finanser. Nästa år och 2010 förväntas överskotten bytas mot underskott, TROTS UTGIFTSTAK! Dessa fantastiska utgiftstak som sades vara garanten för ansvarsfull ekonomisk politik. Minns vad Ulla Andersson (v) sade om dessa, - det är ingen ide att ha utgiftstak om man ändå inte har något golv mot sänkta inkomster!
Kanske är dags även för Anders Borg att ta till sig av Vänsterpartiets politik. Nu får vi ju dagligen bevis som visar på motsatsen av vad alliansen hävdar.
Och en annan fråga, vart har den s.k. arbetslinjen tagit vägen? Det var länge sedan man hörde detta ständiga mantra från alliansens företrädare, fungerar den inte längre?10 taggar´n geck te Bôtten!

Men där var det stopp. Ja nu var det ju inte sjö-botten som åsyftades utan det lilla samhället Botten på Kålland utanför Lidköping. På morgonen gick larmet i jaktlaget att två tjurar varit synliga på markerna och efter diverse turer med passkyttar som inte orkade byta pass så kom det en 6 taggare tillsammans med 10 taggar´n till den raske jägare som orkat med passbytet. Två välriktade skott och så var han kvar i Botten. Misstänker att grankvisten valdes med omsorg till hatten också, för en tiotaggare med skovel är ju ingen syn man är bortskämd med på dessa breddgrader, även om det förekommer då och då. Tilläggas kan ju att det också varit en 13 taggare synlig i trakterna denna höst så stammen kanske börjar repa sig ordentligt.


Interndemokratisk härdsmälta i centern.

Inför EU- valet plockar centern bort "obekväma" kandidater. Det är de EU kritiska centerpartisterna som plockas bort en efter en. Interndemokratisk härdsmälta och en utmanande toppstyrning skriver bl.a. en av "dissidenterna" inom centern.
Frihet för individen brukar ju annars skanderas från liberalismens företrädare. Undra om det är frihet från arbetet de menar då? Läs hela artikeln i GP.

Dikeskörning á la centern?

Fiffel o båg inom privat äldrevård!

Obetalda skatter, moms o.s.v., anställda luras på pensionsinbetalningar, ja var femte företag som granskats hade anmärkningar. Dessutom saknade 60% kollektivavtal. Privatiseringsivern kostar nog samhället betydligt mer än det smakar. Läs Kommunalarbetarens artikel.


Fler borgarfiaskon!

Nu har verkligheten då kommit ikapp borgarna även inom skolområdet. Nu säger de nej till fristående gymnasier (privatskolor) eftersom de egna kommunala hotas av nedläggning. Har ni hört varningsklockorna tidigare? Ja det är inte så lätt när verkligheten kommer ikapp på område efter område. Glöm inte detta bara när debatten om äldrevård och annat som skall drivas privat kommer upp på bordet nästa gång.


En liten kvällshistoria om borgerligheten.

Chefen på kontoret:
- Ni kommer alltid för sent, har ni aldrig varit soldat?
- Jovisst.
- Och vad sa sergeanten när ni kom för sent?
- God morgon, löjtnant.

Från: Största skrattboken.

Ny folkomröstning om EU- medlemsskapet?

Jan Björklund är snabbt ute i krisens kölvatten och kräver ny folkomröstning i EMU- frågan. Ja det är tillfället som gör tjuven brukar man ju säga och nu tycker han tydligen att tillfället är inne.
Men varför inte ta saker och ting i rätt ordning och börja med en ny folkomröstning angående hela EU- medlemsskapet? Det var ju faktiskt det vi först röstade om så då bör väl det vara den omröstningen som man först prövar igen.
Varför skall frågor som går mot politikers vilja göras om men inte de som de är nöjda med (men kanske inte folket)?
Varför utlyser politiker folkomröstningar om man inte har för avsikt att respektera utslaget i dem?
För mig blir det närmast farsartat och i detta fallet visar det väl också på Björklunds och fp:s bristande respekt för demokratin, igen. 


Vad gör vi åt nästa kris?

Finanskrisen i all ära med börsras o.s.v. som ju egentligen bygger på att vi konsumerar mer än vad vi har resurser till och så brister bubblan till slut och vi har tagit ett antal steg bakåt för att få nytt fotfäste att starta ett nytt "race".
Vad som är värre är att vi nu konsumerar 30% mer än vad Jorden klarar att producera (källa WWF). Den krasch som kommer att bli följden av detta lär nog vara betydligt svårare att komma tillrätta med än finanskraschen som ju trots allt bara handlar om luftpengar. Kollapsar Jorden så lär inte några bank-akuter hjälpa särskilt långt.
I takt med överkonsumtionen förstör vi dessutom livsbetingelserna för att överhuvudtaget kunna producera. I går rapporterade GP om en undersökning från SMHI som visade att bottendöden i Östersjön aldrig varit så utbredd som nu.
En omöjlig ekvation alltså, vi konsumerar mer än Jorden klarar att producera samtidigt som vi minskar förutsättningarna för att Jorden överhuvudtaget skall kunna producera.
Och det är vi människor som säger oss vara så intelligenta som åstadkommer detta. Är det marknaden som skall lösa dessa problem också så är iallafall jag väldigt orolig för framtiden!Villa-Lidköping vann genrepet.

I Ale arena slog Villa tillbaka Vetlanda med 4-3. Tre mål av Jesper Bryngelsson och ett av Daniel Andersson. Det ser intressant ut inför elitseriepremiären på fredag och nu hoppas man att det blir riktigt bra bandyväder så borde detta unga intressanta lag dra en hel del åskådare till isstadion.

Bilden från 8-2 segern mot Gripen i Entos Cup.

Vänstern 474 - Högern 196

En förkrossande vinst i Europaparlamentet för Europas arbetare. Samtidigt låg den Svenska alliansen i spillror med några ja, några nej och andra med nedlagda röster. Läs artikeln i Dagens Arena.


RSS 2.0