Varsel, varsel och åter varsel :-(

Ja det är ingen rolig läsning med alla varsel som nu drabbar folk runt om i landet. Inte blir det bättre efter alliansens härjningar i våra trygghetssystem som nu är otryggare än på väldigt länge. Tänk om regeringen varit lika måna om de anställda på Volvo som de är om aktieägarna i Carnegiebanken. Var är arbetslinjen nu när den som bäst behövs? Skulle den inte leda till fler i arbete? Glömde man tala om att det enbart var under århundradets bästa högkonjunktur som arbetslinjen marginellt kunde leda till ett eller annat jobb när man samtidigt kunde försämra i trygghetssystemen utan att det hade någon märkbar effekt (annat än för de som direkt drabbades) för den stora allmänheten. Och nästa år och året därefter har staten underskott i finanserna. Två år tog det för borgarna att förvandla landets goda struktur till enbart nedåtgående trender på alla håll och kanter.
Men nu har man trots allt kommit fram till att införa vårdnadsbidraget även i Götene. Snacka om fingertoppskänsla! Ett lyxbidrag för några få samtidigt som 45 personer mister arbetet i Hällekis och fler sedan tidigare redan varslats från  husindustrin i kommunen. Bra jobbat Alliansen!
I Skövde är det 580 som varslas (utöver alla visstidsanställda som får gå) så de får väl gotta sig åt vårdnadsbidrag där också då. I valfrihetens namn kan man tänka.Kommentarer
Postat av: Ronny

Ja du Ove, med en kd-potentat som kommunalråd så fanns väl inget annat att vänta. Om han så skall plocka den sista skärven i Götene kommuns kassakista så MÅSTE ju vårdnadsbidraget införas. Det har ju riksmånglar´n Hägglund uttryckligen bestämt.

2008-11-12 @ 08:09:22
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0