Kommentarer överflödiga!


Gycklarna spelar vidare i Medeltidens värld!

Dårskaperna vet tydligen inga gränser i Götene Kommunstyrelse. Värt att notera är att Kommunstyrelsen (KS) fortfarande består av den gamla majoriteten. Och borgarna har tydligen inga som helst skrupler i kroppen. De fattar detta beslut utan att blinka. Beslutet att låta Bert få arrendera anläggningen ska ju upp i fullmäktige för godkännande så det är ju en sak. Men värre är att man tydligen tog beslut om att sälja ett område i parken till Bert (eller hans bolag).
Hur korkad är man om man börjar med att sälja ett område i parken som man sedan har för avsikt att arrendera ut till samma köpare? Man låser fast sig i ett enda alternativ som utestänger alla andra möjliga arrendatorer eller potentiella köpare. Och vilken förhandlingsposition sätter man sig i ?
Jag kunde förstått om man förhandlat fram ett ev. arrendeavtal med avsikt att sälja markområdet till arrendatorn efter (och om) det ev. godkänts av fullmäktige. Men detta?
Jag ifrågasäter starkt om denna hantering verkligen kan vara laglig eller förenlig med LOU eftersom det utestänger alla andra möjliga arrendatorer? Jag kommer att undersöka möjligheten av att få detta prövat.

Inte nog med detta. Förra gången fullmäktige anslog pengar till MV så lovades det dyrt och heligt att det var sista gången som detta gjordes. Trots att samma sak lovats även året innan så bedyrades nu att detta var för att täcka de lokala företagarnas fordringar och att sedan avveckla bolaget. Nu vill man anslå ytterligare 13,6 miljoner. Till detta kommer sedan ytterligare 2,5 (?) miljoner per år plus ytterligare investeringar o.s.v. o.s.v.
Har man inte lärt sig någonting? Och då är ändå inte avtalet ang. borgens kostnader inräknade. 400 - 800 000 kr per år kan den kosta.
Samtidigt vill man spara in både här och där i verksamheterna. Ja jösses!

Skampålen kanske var för lindrigt uttryckt?


Presskonferens om Äventyrslandet (Medeltidens Värld).

Kommunstyrelsen i Götene har sammanträde idag och efter detta skall en presskonferens hållas. Skall bli mycket intressant att se vad detta mynnar ut i och om det kommit fram något konkret förslag eller om det gjorts en färdig överenskommelse så att "vi" återigen ställs inför fullbordat faktum? I så fall är det knappast längre acceptabelt!

Ska gyckleriet fortsätta?


Kommunernas "överskott".

Lite mer reflektioner efter budgetinformationen i går morse. Det kom ett intressant uttalande från tjänstemannen angående ekonomin. "-generellt är inte kommunerna rika". Detta tål verkligen att sättas i relation till de uttalanden som kommer från Alliansregeringens representanter.
Man har ju hört bl.a. folkhälsominister Maria Larsson (KD) säga att kommunerna redovisar överskott och att detta skulle vara en anledning till varför regeringen inte behöver skjuta till några extra pengar.
Kommunalrådet Bo Bergsten (KD) ironiserade över att det av ngn underlig anledning fanns pengar till kommunerna från staten under detta året, men att det såg osäkert ut de kommande åren. Och kommentarerna som följde var att vi kanske skulle ha val varje år så hade kommunerna haft det bra.
Kommunerna får ju heller inte lägga en underfinansierad budget vilket gör att Alliansregeringen sakta men säkert kan "svälta" dem, som de gjort allsedan de kom till makten. Det var ju en av deras första åtgärder att frysa den indexerade uppräkningen av statsbidragen. Anledningen är väl att de nu vill framhäva sig själva istället som "barmhärtiga samariter" när de pytsar ut lite pengar då och då. Pengar som inte räcker men som framställs av Alliansen som stora satsningar. Naturligtvis kommer det i förlängningen att leda till kommunalskattehöjningar över hela landet, skattehöjningar som "slår rätt" enl. Alliansens synsätt då de minst bemedlade alltid drabbas hårdast.

Ett "modernt" soppkök.
Björklund 20 år efter Vänsterpartiet!

Varför visar det sig, som så ofta, att Vänstern hade rätt i sina farhågor? Och varför lär sig inte folk att inse detta?
Nu är det Jan Björklund som bekräftar att Vänsterpartiet haft rätt i alla farhågor ang. friskolorna. Tidigare var det kärnkraften som var ofarlig, ändå inträffade både Harrisburg och Tjernobyl. EU medlemskapet har visat sig leda till både lönedumping och att de svenska kollektivavtalen marginaliseras mer och mer. Listan kan göras lång. Men när ska folk inse?


Fullmäktige eller borgerligt vuxendagis?

Ikväll var det premiär i fullmäktige för undertecknad. Majoriteten var fullt på det klara med hur besluten skulle tas men vad borgarna höll på med var det nog många som undrade. Här har det arbetats fram planer i kommunen och även kommunsamarbete med en grannkommun under den borgerliga majoritetens tid och detta gick borgarna upp och argumenterade både för och emot. Ja de var t.o.m. oeniga med varandra i debatten, men inte i den efteröljande omröstningen? För de som ev. följde ett fullmäktige för första gången så hade de nog många frågetecken med sig hem om vad de egentligen menade eller vart de ville komma med sitt resonemang? Kanske de bara ville få tiden att gå med tanke på arvodet, men detta vill man ju inte tro om vuxna förtroendevalda människor så den tanken får väl läggas åt sidan. Man får väl anta att de bara ville synas inför väljarna oavsett hur dumt det än verkade. Vi finns kvar? Lyssna inte på vad vi säger, bara att vi säger något.

Tala är silver men ................


I morses var det dessutom budgetinformation och det var intressant faktiskt. Nu är det ju en borgerlig budget vi har att ta ställning till så det går ju inte att få till några revolutionerande skillnader nu under det första mandat året. Vissa justeringar har vi gjort naturligtvis på sånt som absolut inte kan accepteras och sen får vi jobba under året med att sätta vår egen prägel på följade budgetar i enlighet med de förslag vi lade fram under valrörelsen. Folk är nog inte riktigt medvetna om att det förhåller sig på detta sätt och kanske borde vi klargöra det. Jag får väl se detta inlägg som en start. Man vet ju själv hur det är när man har förväntningar på något och så märks det inte så stor skillnad ändå. Då är det lätt att bli besviken. Så detta är nog något att tänka på?

Man når inte målet från starten!


Lika moms, men olika skatt på lika inkomst!

Hästvanvårdaren och tillika Moderate riksdagsmannen Sten Bergheden ondgör sig över de olika momssatserna i en artikel hos Lidköpingsnytt. Man undrar hur den mannen tänker egentligen? Han som i fyra år nu talat sig varm för hur bra det är med olika skattenivå på lika inkomst. Undra hur han resonerat med sig själv (och om han gjort det) kring detta när han skrev artikeln?
Lika korkat betedde han ju sig för övrigt efter att han blivit förbjuden att ha hästar. Efter att den första domen kom, som för övrigt överklagades av Bergheden så skaffade han en ny häst till sina barn trots att inte överklagandet var avgjort. När han förlorat även det så gick han ut i medierna och ondgjorde sig över hur synd det var om barnen som nu inte fick ha hästen kvar som de fäst sig så mycket vid. Istället för att inse själv hur urbota korkat han betett sig genom att skaffa en ny häst innan ärendet var avgjort. För övrigt så var det en enorm turbulens (rättsröta) i Mariestads kommun efter att djurskyddsinspektörerna anmält ärendet första gången. Helt plötsligt fråntogs de sina befogenheter vilka istället övertogs av politikerna själva. På regeringsnivå hade detta kallats ministerstyre, vilket är olagligt. Tydligen är det inte det på kommunal nivå.
Inkonsekventa Skatteverket?

Nazisterna i Grästorps representant slängs ut ur fullmäktige efter att Skatteverket bestämt att han skall vara folkbokförd hos sin familj i Vänersborgs kommun. Många jublar naturligtvis, men jag tror det är en farlig utveckling.
Anledningen till detta är alla exempel med riksdagsmän från båda blocken som genom åren skrivit sig på andra orter för att kunna lyfta traktamente trots att de både bott och verkat i Stockholm. Detta har kommit till offentlig kännedom men mig veterligt har aldrig Skatteverket reagerat på detta då. Jag undrar hur reaktionen blivit från skatteverket om det varit en Moderat eller sosse det handlat om nu? Det mest kända exemplet jag i all hast kommer på är Moderaten Gunilla Karlsson som efter skilsmässa skrev sig hos sin mor i Östergötland trots att hon fortsatt arbetade och bodde i Stockholm med sin familj. Vidare kan man ju undra vad som händer om ett par väljer att flytta isär på prov för att försöka lappa ihop ett äktenskap genom att leva separerat 1 år eller två? Måste den som flyttar då fortfarande vara skriven på den gamla adressen även om den personen valt att bo i en annan kommun? Låter helt horribelt för mig i alla fall.
Nu är inte detta något försvar för detta partis politik på något sätt utan enbart ett inlägg för att jag tycker så otroligt illa om rättsröta, vem än det drabbar. Det är alldeles för mycket av denna varan nu i Allianssverige med Pirate Baydomen och Reinfeldts delegering av polisarbetet till den multinationella nöjesindustrin, datalagringsdirektiv m.m m.m. Skall Sverige verkligen gå från demokratiska värderingar och rättigheter mot ett mer totalitärt samhälle? Det verkar onekligen inte bättre. Och vilka blir lyckligare av det?
RADIO SKARABORG


Marknadsekonomi eller "big buisness"?

Ingen har väl undgått "nya" Elektrolux VD:ns lön idag? De "vanliga" anställda fick 0,7% i påslag. Den nya VD:n får 74,5 miljoner kronor nästa år. Dessutom görs en engångs pensionsinbetalning om 6,3 miljoner dollar! Wallenberg tyckte det var viktigt att poängtera att dessa pensionspengar inte var tillgängliga för VD:n innan han går i pension. Nya VD:n Keith McLoughlin är idag 54 år. Undra om han tänkt sig att jobba några år extra, motiverad till tusen av jobbskatteavdraget?
Det var detta fantastiska Elektrolux som lämpligt nog valde att flytta en fabrik från Sverige till Ungern i samband med försäljningen av JAS planen dit. Marknadsekonomi? Nej då kallades det nog samhällsansvar (big buisness), höjdarnas sätt att se på samhällsansvar. Kohandel säger jag. Undra om de som blev arbetslösa i Sverige p.g.a. detta fick bra avgångsvederlag? Kanske någon fortfarande jobbar inom Elektrolux och nu får som extra tack att jobba ihop till den nya VD lönen?
T.o.m. IF Metalls Stefan Löfven visade känslor i detta ärende. "-Väldigt utmanande", var hans "kraftfulla" kommentar. Undra på att sossarna går kräftgång!

Tjuvarnas marknad, skrevs av Jan Guillou. Träffsäkrare kan det knappast bli!Sossarnas "lösning" på problemet?

Sossarnas kris verkar bara bli djupare för varje dag. Lösningen de tror på verkar vara att gå ytterligare ett steg åt höger och nu genom politiska beslut också bekräfta och ytterligare förstärka Alliansen.
Först lämnade de den gemensamma Rödgröna politiken i Afghanistanfrågan. Och nu lämnar de den även i skolfrågan!
De Rödgröna hade ett gemensamt förslag i skolfrågan ang. bl.a. betygen. SD hade precis samma syn som de Rödgröna i denna fråga och därmed hade inte Alliansregeringen fått igenom sitt förslag. Vad händer då? Jo sossarna bordlägger frågan och springer över till Jan Björklund och gör upp med Alliansen. Återigen bekräftar de att "vi hade fel" och "Alliansen hade rätt"! Idag kom det också en opinionsundersökning som visar att Moderaterna går starkt framåt medans sossarna fortsätter att försvagas. Då är denna undersökning ändå gjord innan skoluppgörelsen. Jag bävar för att se nästa, när effekterna även av skoluppgörelsen finns med!


Statskorruption!

Det är väl precis vad det handlar om i fallet med Pirate Bay-domarna. Juridiken har lagt sig platt för marknadskrafterna i form av de multinationella spel, musik och filmbolagen. Misstron mot staten och rättsapparaten kommer med all säkerhet att öka. Skadeståndet orkar man knappt tala om en gång. Jag skulle hemskt gärna vilja se tingsrättens uträkning av detta (30 miljoner) jämfört med hovrättens (46 miljoner) för att få reda på vad uträkningarna grundar sig på? Eller är det enbart generella godtyckliga bedömningar de båda rättsinstanserna gjort helt utan verklighetsförankring? Det finns mycket grumligt vatten i dagens s.k. "rättssamhälle". Och återigen, hur vet man att de som fildelat verkligen skulle ha köpt ett originalexemplar om man inte fildelat? Och hur vet man hur många av dem som i så fall skulle ha gjort detta? Man vet naturligtvis ingenting om detta och dessa domar visar inget annat än hur långt efter verkligheten juridikens lakejer är!


Löfven fattar nog inte ändå!

Centern tar nu tillfället i akt och delar ut ett pris till Löfven o co i IF Metall när de nu gått Alliansregeringen till mötes genom att införa lönedumpning för ungdomar. 75% av lönen skall de få och arbetsgivarna skall stå för utbildning och handledning. Detta klarar inte arbetsgivarna ens idag så varför skulle de göra det på ett än mer omfattande sätt genom detta avtal sen? Nej företagen räknar allt i kronor och ören genom att spara in så maximalt som möjligt nedåt i hierarkin.
Och ungdomarna då, som skall få endast 75% av lönen. Får de 75% av hyran, elräkningen, bensinen o.s.v. också? Nej naturligtvis skall de bara bocka och buga och vara tacksamma för att ha kommit intill på en arbetsplats.
Detta avtal om något visar hur långt från medlemmarnas verklighet fackföreningarnas företrädare är idag, tyvärr.
Att Centern delar ut ett pris till IF Metall gör de ju naturligtvis inte för att de tycker så bra om fackföreningen. Nej de ser naturligtvis sin chans att kunna sno åt sig  några väljare från S när dessa nu ser vilken "fin" samstämmighet som ändå råder mellan IF Metall och borgerligheten. Politikerbloggen.

Det är så man kan spy!

Po


Demokrati skall inte skyddas med odemokratiska metoder!

Ingen i landet kunde väl undgå det faktum att det nasistiska Svenskarnas Parti vann ett mandat i Grästorps kommun i valet. Många har med all rätt förfasat sig över detta faktum och många spaltmeter har skrivits i allehanda olika medier.
Nu verkar det som om man försöker utesluta Partiets representant ur Grästorps fullmäktige eftersom Skatteverket tydligen gjort en utredning som kommit fram till att denne representant varit bosatt i Vargön med sin familj men varit mantalsskriven i Grästorp. Detta är ett mycket olyckligt grepp (övergrepp?) tycker jag, oavsett vad man tycker om deras politiska agenda (om det nu finns någon).
Vilka regler gäller egentligen? Så som jag uppfattat det så kan man inte väljas in i en kommun man inte är mantalsskriven i, eller rättare sagt så måste man vara mantalsskriven i den kommun man väljs in i. Orsaken är väl att det är i den kommunen man betalar skatt.
Gäller inte dessa regler längre så skulle jag personligen gärna vilja veta vad som gäller istället? Tycker att hela denna historia liknar den som Sverigedemokraterna höll på att råka ut för i Riksdagen när borgarna ville förändra antalet ledamöter i utskotten för att SD inte skulle kunna få ngn plats där. Något som Lars Ohly direkt påpekade var oacceptabelt ur demokratisk synpunkt.
Men det som nu håller på att hända är nog trots allt ett steg värre. Som jag ser det (utifrån den information jag har) så är det ju ett direkt övergrepp på de demokratiska spelreglerna. Då hade det varit renhårigare att förbjuda partiet att överhuvudtaget ställa upp i valet med hänvisning till att partiets agenda inte överensstämmer med de demokratiska spelreglerna. Det hade jag köpt. Men att i efterhand med manipulativa metoder själva åsidosätta demokratin kan aldrig var rätt. Det är väl trots allt demokratin man skall värna om?

Man skall inte skicka dubbla budskap till folket!


Gruppmöte med majoriteten.

I kväll var det gruppmöte med majoriteten i Götene inför stundande fullmäktige. Samarbetet känns väldigt bra och samstämmigheten är överraskande god, men det är ju bara ändå mer positivt.

Annars har dagen bestått av en fackkurs om framtidsfrågor på IF Metall. En bra kurs med ett mycket bra kursmaterial som tog upp de frågor som facket verkligen behöver räta ut centralt. Man får hoppas att de också tar sig tid att verkligen ta till sig vad som kommer ut av dessa kurser med synpnkterna från medlemmarnas sida. Är själv övertygad om att S debaclet på riks hänger tätt samman med de frågor som också avhandlas inom fackföreningsrörelsen. Nu får man väl skriva ihop en egen sammanställning till höstmötet vi skall ha på jobbet för att få även de medlemmarnas gillande eller eventuella ogillande. Viktigt att dessa frågor diskuteras ute på arbetsplatserna.
Man kan nog sammanfatta dagen som ganska röd, trots att det ännu är en månad kvar till Julafton.


Alliansen har lyckats!

6 av 10 arbetslösa kan tänka sig att gå ner i lön bara de får ett jobb säger SVT Rapport i kväll. Ett bevis på att Alliansen håller på att lyckas i sin målsättning att göra Sverige till ett låglöneland. Det är beklämmande att folk inte förstår att låga löner inte leder till fler jobb. Vad det leder till är att nationen Sverige kommer att fortsätta det ras som Alliansen redan inlett i välfärdsligorna jämfört med andra länder. Så alla ni som röstat på Alliansen och även ni som nu säger er vilja gå ner i lön för att få ett jobb, visa den låglönenation där medborgarna har det bättre och med lägre arbetslöshet än vad vi har i Sverige (iaf innan Alliansen kom till makten)?
Och ni som är arbetslösa, ställ er själva frågan om ni idag hade kommit till samma slutsats ang. lönesänkning om det inte hade varit för Alliansens försämringar av både A-kasseregler och ersättningar. Ni borde då inse att det är Alliansens försämringar som tvingat er till detta ställningstagande (piskan) och ingen morot för att få ett jobb.

 


Dessa "fantastiska" Borg:are

Den svenska regeringen är vald för att ge bästa möjliga förutsättningar för sina medborgare.
Gör Alliansen det när man slänger ut människor ur trygghetssystemen i vilka man redan tidigare också kraftigt försämrat ersättningsnivåernas storlek på?
Men banker och finansinstitut har de tydligen hur mycket pengar som helst till. Och inte nog med det. Det är inte bara svenska banker och finansinstitut. Nej nu skall EU:s tdigare föredöme Irlands banker och finansinstitut räddas med svenska skattebatalares pengar. Och inga krav skall heller ställas på Irland från Borg och Alliansen.
Snabba ryck nu till skillnad från när SAAB och alla underleverantörer till dem behövde hjälp. När skall folk inse vad de håller på med?
Vi behöver ett nytt demokratiskt styrt ekonomiskt system. Vi kan inte längre tillåta att ett gäng girigbukar världen runt eller i Sverige) kliar varandrapå ryggen med våra pengar. Det är alltid vi som blir lidande på kuppen också genom åtstramningarna. Minns att 10% av befolkningen har tillskansat sig ägande över 72% av våra gemensamma tillgångar, medans vi "resterande 90% får dela på de återstående 28%:en. Kris?


Relevant frågeställning, inte minst med tanke på miljön!

1950 levde 2,5 miljarder människor på jorden. Snart blir vi 9 miljarder. Vi ökar med mer än två människor per sekund, 200 000 varje dag.
Detta är inledningen på en artikel i Hällekiskuriren och det handlar om en film av David Attenborough som SVT:s Vetenskapens Värld nu sänder.
HÄLLEKISKURIREN.

Betänker man också att varje människa släpper ifrån sig en halv liter metangas per dygn så är det kanske inte enbart korna vi skall klandra.


Den naive Löfvens lördagsintervju!

Lyssna på "tomten" i lördagsintervjun så är det inte så svårt att förstå varför sossarna har problem! Löfven personifierar verkligen hela problemet! Att den mannen överhuvudtaget ens kan nämnas som tänkbar efterträdare till Sahlin. Ekots Lördagsintervju.


Tack för "julklappen"(ungdomsavtalet) Löfven, men du gör dig inte som tomte heller.


IF Metall bryter åter löftet!

Återigen splittrar IF Metall med Stefan Löfvén i spetsen arbetarrörelsen. Nu är det inte något "krisavtal" som det kallades vid senaste tillfället, nu är det ett "ungdomsavtal" som hastigt och (o)lustigt skall göra arbetsgivarna glada. 75% av lägstalönerna i avtalet skall ungdomarna få hålla tillgodo med. Är det ingen i IF Metalls förhandlingsgrupp som förstår vad innebörden i ordet "lägstalöner" innebär. Undra på att det är kris i S-rörelsen med sådana företrädare inom det fackliga. Tycker att krisen inom S i mångt och mycket liknar en effekt av de dåliga avtal och förhandlingar som IF Metall visar prov på. Medlemmarna blir vilsna och känner sig svikna och tycker att de kan lika gärna rösta borgerligt som att rösta på S. Egoismen visar sig i röstresultatet när man märker att facket tydligen ändå skiter i mig som enskild medlem. Inte fan betalar folk medlemsavgift för att ständigt få försämringar, nej då röstar de istället egoistiskt och stenen är i rullning. Detta kunde undvikits om de istället valt att lägga sin röst vänsterut men eftersom sossarna i mångt och mycket ses som ett halvborgerligt mittenparti så är väl steget närmare till borgarna. Fan vet! Sossarna själva verkar ju tro att de kan vinna borgerliga röster genom att själva bli mer borgerliga? Istället spelar de borgarna i händerna än mer, men få dem att begripa det!
Ska citera några av de kommentarer som kommit in till Dagens Arbetes artikel ang. detta. Löfvén själv försvarar naturligtvis avtalet, men den mannen verkar vara totalt ryggradslös. Alliansens bäste tjänare. AVGÅ!

"Ännu en gång så är IF Metall på väg och visa att man inte tycker att löftet är värt någonting. Det är frustrerande att jobba fackligt när dom beter sig på det här sättet. Det enda positiva är att man är medlem i ett annat förbund."

"Förvånar mig inte. Facket tillsammans med socialdemokraterna fortsätter splittra upp medlemmarna i olika klasser. Man får numera ont i magen av oro när facket förhandlar om något. Men man kan vara säker på att facket kommer fortsätta ta från de sämst ställda och ge till de redan gynnade. Jag fattar inte hur det blev så här."

"Jag förstår inte denna brådska IF Metall, rusa iväg och öppna upp för lägre löner för unga. Ska man ha lärlingslöner måste man styra upp dem. Kolla elektrikeravtalet där finns fullt med regler som måste uppfyllas om en lärling ska anställas. Snälla IF Metall, sitt still i båten och invänta de andra LO-förbundens syn på frågan. Ingemar Göransson var är du? Du har ett hästjobb med att åka runt och föreläsa om Löftet."

"Krisavtal, ungdomslöner, avtalade försämringar i LAS och ett på tok för dåligt löneriktmärke i årets avtalsrörelse. Nu är det dags att utesluta IF Metall ur LO-kollektivet eller att medlemmarna avsätter förbundsledning och ombudsmän. Dags att industriarbetarna reser sig upp och säger ifrån.
"

Det fackliga löftet!

Vi lovar och försäkrar
att aldrig någonsin
under några omständigheter
arbeta på sämre villkor eller till lägre lön
än det vi nu lovat varandra.

Vi lovar varandra detta
i den djupa insikten om
att om vi alla håller detta löfte
så måste arbetsgivaren
uppfylla våra krav!


Och Hägglund hänger på "gärsgår'n"


Något för Maud o co att fundera över.


Ett föredöme för arbetslinjen?

Kommer ni ihåg arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin? Det var han som köpte sig en fuskexamen i USA och satte upp på sin meritlista på regeringens hemsida. Ja han avgick ju i somras efter att ha blivit anklagad för att ha köpt sexuella tjänster.
Nu skall denne f.d. arbetsmarknadsminister gästforska (men det kallas jobb) om innovationer vid Stanforduniversitetet i USA. Ja han får ingen lön (den står nog vi för fortfarande), men han får ett skrivbord och en dator enl. egen utsago.
På frågan om vad han gjort sedan han avgick i somras svarar denne arbetslinjens företrädare: - Jag har ägnat mig åt att landa och ta hand om mig själv och min familj.
Att han spottat på alla andra som blivit arbetslösa, sjuka, utförsäkrade och allt skit som Littorin och Moderaterna ställt till med för vanligt folk verkar inte bekymra honom ett dyft. Och varför skulle det göra det? Han är ju Moderat och tillika en av arbetslinjens skapare. Politikerbloggen.


Den "fria" världen?

I veckan jublade (med all rätt) hela den s.k. fria världen över frisläppandet av Aung San Suu Kyi i Burma.
I den "fria" världen anklagas idag Wikileaks grundare Julian Assange för våldtäkt. En anklagelse som dök upp i samband med avslöjandet av den hemliga rapporten om USA:s militära övergrepp. En tillfällighet? Knappast. I allra högsta grad en riggad anklagelse för att få stopp på Wikileaks (min personliga uppfattning). Att tro annat är nog enbart naivt. Det är inte första gången sådana här rättsövergrepp sker i vår fria värld, vi har bara väldigt svårt att se det själva tydligen.Klipp "navelsträngen" med Bert!

NLT har en artikel med Bert Karlsson där han säger sig inte acceptera någon fast avgift om han skall arrendera Äventyrslandet Kinnekulle (Medeltidens Värld). Nej tacka tusan för det. Han vill naturligtvis inte ta några som helst affärsrisker, dem skall kommunen stå för. Bert vill bara betala en procentsats av intäkterna.
Härmed anser jag att detta försök att få till ett arrendeavtal med honom är en ren fars. Dels så får kommunen inte gynna en enskild näringsidkare vilket blir fallet så länge kommunen inte går minst +-0. Dels så kan man fråga sig om inte förfarandet bryter mot LOU (Lag om offentlig upphandling) om inte möjligheten erbjuds alla och att den som blir billigast för kommunen väljs.
Nej det är helt klart dags att klippa banden med Bert och se nya infallsviklar för att minimera skadorna för kommunen. Bert är inte ens ett alternativ längre och har aldrig varit det i mina ögon heller.

Skampålen kanske skulle locka i Medeltidens Värld om folket fick bestämma vem som skulle stå där. Garanterat en publiksuccé tror jag!


Moment 22 IPRED.

Reinfeldt tyckte ju att han höll sitt löfte ang. IPRED och att inte skicka polisen efter ungdomar när han istället överlät åt multinationella bolag att själva göra detta genom att skicka ut kravbrev med dryga belopp och samtidigt flytta beviskraven över till den enskilde.
Det finns många problem med detta förfarande om inte annat för rättssäkerheten och det allmänna rättsmedvetandets skull.
På internet säljs en alternativmedicinsk produkt som heter Silent Healing. Detta är en "ljud-cd utan ljud" och sägs ge 74 minuters kraftfull stillhet. "Sätt in skivan i cd-spelaren, tryck på PLAY, sätt dig bekvämt tillrätta och KÄNN skillnaden. Med volymknappen reglerar du hur kraftfull harmonisering du vill ha." Pris 687:- inkl. moms.
Frågan jag ställer mig är hur man skall bevisa att man inte fil-delat denna cd om man får ett kravbrev????????????
Ett klart bevis på hur orimlig denna lagstiftning är och som jag trots allt är övertygad om kommer att försvinna av sig själv p.g.a. sin orimliga utformning.


Den sjuka kassan!

Ulf Kristersson deltog i kvällens Aktuellt och försvarade de nya sjukreglerna. Han höll med om att vissa delar inte blivit helt bra men att man nu ser över detta. På frågan hur lång tid detta skulle ta svarade han att det var viktigt att det tar den tid det behöver ta för att det skall bli rätt. Det var ju synd att de inte förde resonemanget på samma sätt innan de genomförde sin första förändring, då hade inte folk blivit utsparkade utan ersättning idag. Men detta bryr sig inte Moderaterna det minsta om!Äntligen!

Mona Sahlin meddelar att hon inte ställer upp för omval på den extra partikongressen. Måtte nu detta parti inse att folk inte vill ha högersossar vid makten! Själv tycker jag att Anders Lagos vore ett intressant namn för dem.

Hon är ju i gott sällskap vad det gäller att storma kring iaf.


Enade vi stå, söndrade vi falla!

Borgarna försitter inga chanser att försöka splittra arbetarrörelsen och naturligtvis försöker de nu också utnyttja turbulensen inom S som tillfälligtvis uppstått.
Denna gång är det en Kristdemokrat som på Politikerbloggen tycker att det är dags att Wanja klipper banden med S.
Jag som trodde att KD var för gemenskap? De vill ju försöka göra det gällande i andra sammanhang iaf.
Vad arbetarrörelsen behöver nu är ett än tätare samarbete, ja inte bara behöver, det är ett måste! Arbetsgivarna med Svenskt Näringsliv i spetsen vill ju inget hellre än att splittra och försvaga löntagarnas ställning på arbetsmarknaden. De har ju också fått god hjälp av Alliansregeringen, men tyvärr även tidigare av Göran Persson och hans högersossar. EU medlemsskapet är inget annat än ett stort svek mot hela Sverige och det är inte konstigt att S väljarna blivit splittrade och undrat vad rörelsen egentligen har för ideal och mål. Det är detta vi ser frukten av nu i den turbulens som råder, det är jag alldeles övertygad om. Så egentligen borde valet vara ganska enkelt för S. Ett stort steg åt vänster, erkänna misstaget med EU medlemsskapet som lett till precis vad Vänsterpartiet varnade för, ökade klyftor och social dumpning. Något som S och fackföreningsrörelsen "lovade" inte skulle hända och att den svenska modellen fortsatt skulle gälla. Trots att vi sedan länge sett vartåt det barkar så röstade S utan någon tvekan ja till Lissabonfördraget som ytterligare stadfäster denna felaktiga inriktning. Obegripligt och antagligen begriper inte de som sitter i S rörelsen i vilken o-takt de går gentemot gräsrötterna. Men så har det blivit som det blivit också.
Men inget ont som inte har något gott med sig. På sikt är jag övertygad om att arbetarrörelsen kommer att växa sig stark igen. Tråkigt att orättvisorna måste komma in i bilden så mycket för att folk skall förstå detta bara.


Apropå Kristendomen!

Ja jag skall erkänna att jag inte kollat upp det mot bibeln än, men detta ger en ju definitivt en anledning att öppna denna bok. Man får väl ta det med en nypa salt så länge och beundra fantasin att bara komma på idén.


Alltid aktuell!

 


Något närmare sanningen i Medeltidens Värld!

Det har kommit en del rapportering från utredningen kring Medeltidens Värld. Ett litet steg närmare sanningen och även en del farhågor som besannas. Avtal har skrivits där inte ens utredarna klarar att se vad som egentligen gäller, jag är inte förvånad. En positiv sak är iallafall att utredarna inte lägger locket på för något av alternativen vad det gäller avvecklingen av bolaget. Det gäller avseende att driva bolaget vidare, likvidation, konkurs och att det förs över i förvaltning. Något entydig " bästa väg" anges inte. Det krävs fortsatta analyser för att komma fram till vad som är lämpligast. Med andra ord lever alltså förslaget kvar i allra högsta grad att föra över det hela till kommunal förvaltning. Något vi förordat från V i ett långt tidigare skede. Hela rapporten skall vara klar till den 30 Nov. Det jag personligen saknar är om det begåtts några direkt felaktiga handlingar i strid mot gällande lagstiftning. Men vi får väl försöka dra det dit i en ev. andra omgång om inget sånt redovisas i denna omgång.
Läs mer hos Hällekiskuriren.EU en diktatur?

Alliansen inför nu datalagringsdirektivet i Sverige. All kommunikation, vad vi säger, gör och var vi är skall lagras i 6 månader. Det är ironiskt att de som applåderade "murens fall" och det övervakningssamhälle som rådde bakom den nu bygger egna murar (Israel och även järnringen runt EU) och skapar en övervakning av medborgarna som vida överstiger den de under hela kalla kriget själva kritiserade. Allt rättfärdigas av dem själva med "terroristhotet".
Det är egentligen inte svårare än att man ställer sig frågan: Vilka lagar och regler skulle jag INTE vilja lyda under om vi levde i en diktatur? Datalagringsdirektivet skulle direkt falla då.


Äntligen rör det på sig hos sossarna.

Mona Sahlins mindre lyckade sejour som partiledare kanske äntligen börjar se sitt slut. Synd att man inte insåg misstaget redan innan hon valdes till partiordförande. Som jag skrev då hon valdes: "Nu har sossarna vunnit nästa val åt Alliansen". Tyvärr så blev det också på detta sätt även om man levde på hoppet om motsatsen in i det sista trots allt.
Nåväl, nu skall Mona o co ställa sina platser till förfogande vid nästa kongress och förhoppningsvis kommer det in ett gäng med löntagaraspekt på det politiska budskapet. Än bättre vore det om det kom in folk som vågade erkänna att partiets hållning i EU medlemsskapsfrågan var ett fatalt misstag och att de tar med sig löntagarperspektivet in i EU parlamentet. Men det kanske är att våga hoppas för mycket? Helt klart ligger en stor del i sossarnas tapp att väljarna nu sett att farhågorna som framförallt Vänsterpartiet visade på då, besannas i allt större och snabbare takt.
Social dumpning, inget skydd för den svenska modellen m.m m.m. Så länge inte fackföreningsrörelsen och S vågar erkänna detta misstag och visa att de med näbbar och klor tänker jobba stenhårt för att rätta till det så tror jag dessvärre att flykten över till borgarna lär fortsätta. Det är alltid enklare för det stora flertalet att bara flyta med strömmen än att gå emot den. I detta fallet är det ju dessutom en Europaström!
Men det är inte enbart sossarnas partis fel att det gått som det gått. Facket har en minst lika stor del i detta elände genom att istället för att se till sina medlemmars bästa enbart svassat med Göran Persson när han såg hägrande toppositioner för egen del framför sig om han fick in oss i EU. Detta svek från facket har satt djupa spår hos befolkningen. Ställ krav på sossarna, det var ju för tusan facket som startade partiet, inte tvärtom! Och byt ut Wanja på samma gång!
SVT


Borg på hal is!

Och Carl B Hamilton skall vi inte tala om en gång, den mannen måste haft en ordentligt besvärlig barndom. Här försöker de båda två försvara det de själva säger sig vara emot, det svällande regeringskansliet. Vi har alltså fått Europas dyraste regering med Alliansen. 2006 ville Moderaterna att S skulle skära ned på dessa kostnader. Då var kostnaden 1,5 miljarder lägre än nu.


Inställt p.g.a. vädret.

Den planerade manifestationen i Lidköping mot rasism på kristallnattens årsdag som var tänkt att gå av stapeln i kväll fick ställas in p.g.a. det alltför dåliga vädret. Tråkigt men sånt är livet ibland. Naturens krafter råder man inte över, men det är trots allt tanken som räknas.


670 "gemensamma" miljoner?

Jag skrev om det dyra regeringskansliet i en tidigare artikel här på bloggen och nu vill både SD och de Rödgröna göra besparingar på detta med 670 miljoner. En fråga som kan fälla regeringen om inte S eller MP återigen överger sin egen politik. Detta är ändå en blygsam besparing i sammanhanget eftersom utgifterna ökat med 1,5 miljarder under Reinfeldts fyra år vid makten så att lilla Sverige nu har Europas dyraste regeringskansli. Ansvar för skattebetalarnas pengar? Ytterligare en fråga som blir intressant att följa!
Läs mer hos SVT.Provborrningarna efter uran skall starta.

Trots att det sägs att man inte kommer att få bryta uran i västgötabergen så skall man ändå starta provborrningarna nu uppgav TV4 Skaraborg på förmiddagen. Man ville avvakta valresultatet innan man startade uppgavs det också. Varför, frågar jag mig? Det skall bli intressant att se vad som kommer att hända i denna fråga när det ekonomiska trycket börjar göra sig gällande från regering och näringsliv på de lokala Allianspolitikerna. Avgår då de som är negativt inställda till uranbrytning för att ersättas med (för)brytarvänliga?Alliansen höjer löneskatten 3,2%

3,2% höjer man alltså löneskatten med inom de sociala avgifterna. Pengarna tas från arbetsmarknadsavgiften (1,74%), sjukförsäkringen (0,93%) och efterlevandepension (0,53%).
Det visar på ett bra sätt vad Alliansens politik går ut på. Löntagarna skall i större utsträckning genom höjda avgifter till a-kassorna betala och pengarna Alliansen sparar på detta tas istället direkt in i statskassan i form av allmän löneavgift. Det vore intressant att få höra Alliansens argumentation för denna omläggning? Fy f..!


Spioneri?

Att spioneriet från USA som uppdagades i Norge även ägt rum även i Sverige är knappast något som förvånar. Men är det spioneri? Nej knappast. Däremot är det ett underrättelsearbete som skett i fullt samförstående med de svenska myndigheterna, allt annat är enbart naivt att tro. Vem minns inte sossarnas samarbete med CIA gällande de två egyptierna? Att detta samarbete skulle avklingat under Alliansen finns det nog ingen som ens tänker tanken om, snarare tvärtom. Jan Guillou samanfattar alltihop väldigt bra tycker jag i en artikel hos SVT.


"Skogens" konung.

Det är inte första gången han smugit.


Betala statsskulden?

Jonas Sjöstedt sa en väldigt bra sak i riksdagen idag när han ställde frågan varför vinster alltid är privata medans skulder alltid är allmänna?
Vi hade en liten diskussion på jobbet i går kväll då jag tog upp detta med just förmögenhetsfördelningen i samhället (eller förmögenhetskoncentrationen rättare sagt) kontra statsskulden.
Det är ju 10% av svenska folket som äger totalt 72% av de finansiella tillgångarna i landet (SCB 2007).
Varför inte helt enkelt dela upp statsskulden efter samma procentsats? Då får vi ju betala efter bärkraft, något som t.o.m. Moderaterna sade sig vara för idag. Då får vi som tillhör 90% av befolkningen dela upp 28% av statsskulden oss emellan och de som utförsäkrats o.s.v. slipper helt. Kan det bli mer rättvist? Det vore verkligen ett seriöst förslag att lägga fram för Sveriges riksdag. Moderaterna påstår ju sig vilja bli av med statsskulden så varsågod, här får ni lösningen alldeles gratis!


Tack Jonas Sjöstedt!

Ytterligare en utomordentligt bra insats i riksdagen denna dag av en Vänsterpartist! Alliansens Gunnar Andren m.fl. framstod som stammande lågstadieelever. Totalt avväpnade och utan konkreta argument.
Det har i eftervalsdebatten framskymtat åsikter om att Sjöstedt borde ersätta Ohly. Jag tror inte något kunde vara mer fel idag. Att ersätta en lysande politiker med en annan höjer inte nivån. Däremot att behålla båda så har man höjt nivån och kvalitén med 100%.
Precis vad partiet idag behöver. Jag ser verkligen framtiden an inför nästa val med denna konstellation. Mycket bra jobbat båda två!Sluta prata skatter!

Moderaterna har ju skickligt uttalat en politik som skall sänka skatten för låg och medelinkomsttagare. Man trixar med siffror fram och tillbaka och resonerar om undersköterskan som har "fått" en månadslön extra om året. Det intressanta är egentligen allt som man inte säger, bl.a. hur många undersköterskemånadslöner som läkare och andra höginkomsttagare fått. Detta vill man aldrig tala om.
Precis samma förhållande råder ju angående arbetslösheten och utanförskapet. Arbetslösheten har som bekant ökat under Alliansens tid vid makten. Kris eller inte är tämligen ointressant i denna diskussion. Det intressanta är att Alliansen nu enbart talar om att det är 100 000 fler i arbete nu än 2006. Man talar aldrig längre om arbetslöshet eller utanförskap, enbart antalet sysselsatta. Dock ej andelen sysselsatta av befolkningen (arbetslösheten).
Att befolkningen ökat nämner man heller inte eftersom det naturligtvis blir fler antal sysselsatta när detta sker. Dock är det en än större andel av denna befolkningstillväxt som inte är sysselsatta (=högre arbetslöshet).
Ganska enkelt argument att smula sönder om man vill. Ett land med 90 miljoner invånare har naturligtvis fler antal sysselsatta än ett land med 9 miljoner invånare någonsin kan få. Detta är dock totalt ointressant om man skall diskutera arbetslösheten (andelen sysselsatta av befolkningen).
Nåväl, det var skatterna och inte arbetslösheten jag ville skriva om nu. Som rubriken säger tycker jag att man skall sluta tala om skatter och procentsatser hit och dit. Ställ Alliansen med Moderaterna mot väggen rejält och pressa dem på hur de vill öka förmögenhetsspridningen bland befolkningen.
1% av svenska folket äger 32% av de finansiella tillgångarna och 10% äger 72%.
Det är alltså så att 90% av folket har endast 28% av de totala tillgångarna att dela på!
Ställ Moderaterna mot väggen och be dem förklara hur dessa siffror skall ändras till låg och medelinkomsttagarnas fördel? Då blir skattesatser eller kronor och ören hit och dit ganska ointressanta. Då är det resultatet av den förda politiken som blir intressant!


Befriande Ohly!

Det var en fantastiskt bra debatt av Lars Ohly i riksdagen idag. Lugn avspänd och saklig. Man fick omedelbart känslan att "oket" från det Rödgröna samarbetet ramlat av. Precis så som det skall vara i en demokrati. Var och en talar för sin sak och sedan får folket välja utan blockpolitikens bojor lindade runt argumenten. Det var faktiskt riktigt välgörande att se Lars i denna debatt där självförtroendet lyste eftersom han var säker på sina argument och själv verkligen trodde på och stod för dem! Bra Lasse!"Tomhylsan" fortsätter sina lögner!

"- Det är mycket viktigt att de svenska kvinnor och män, som väljer att ta risker för att värna andra från risker, känner att det finns en bred uppbackning i riksdagen för deras insatser."

Han är tydligen inte informerad fortfarande, om att alla försvarsanställda nu är tvingade till utlandstjänstgöring av försvaret. Eller menar Tolgfors att frivillighet råder trots att man blivit utsatt för en utpressningssituation?

Politikerbloggen.


Bonusfesten fortsätter i Allianssverige!

Alliansen underlättade för statliga bolag att införa bonusar för att några månader senare när krisen kom påstå att de var emot bonusar.
Borg har sedan åtskilliga gånger predikat om att reglerna skulle stramas upp för att motverka detta beteende. Vad har då hänt?
Jo i torsdagens GT kunde man läsa om de fortsatta bonusfesterna inom bankvärlden. Nu får cheferna inom Nordea 2,4 miljarder i bonus men tycker ändå att detta är en låg nivå. Även krisdrabbade Swedbank avser att dela ut bonusar och har reserverat 299 miljoner till bonusar. Det är så man skulle vilja återinföra skampålen på allmän plats igen och låta dem chavottera offentligt.


Korkade sossar och miljöpartister.

Uppgörelsen om Afghanistan mellan Alliansen, S och MP ger närmast ett löjets skimmer över politiken. Här kom man fram till en gemensam Rödgrön överenskommelse som alternativ till regeringens och helt plötsligt lämnar man denna vind för våg. Varför? Är enda anledningen att man vill hålla SD utanför politiken så binder man nog enbart ris på sin egen rygg. SD får nu ständig publicitetet i varje fråga som liknande uppgörelser kommer att ske. Samtidigt hjälptes nu Alliansen ur det hörn de själva målat in sig i. Vem tjänar mest på detta? Ja inte är det Mona Sahlin iaf. Hon är och kommer alltid att vara bränd i svenska folkets ögon och sossarna kommer aldrig att vinna några val med henne vid rodret som Hedvall sa i TV efter valet. Jag skrev själv här på bloggen i samband med att hon valdes till partiledare att " nu vann sossarna nästa val åt Alliansen". Nu håller Mona på att vinna även nästa val åt dem tydligen. Varför reagerar inte fotfolket hos sossarna? Har de inga idealister kvar i partiet?


Ansvar för statens finanser?

Så här ser det ut för Alliansåren hittills. Vari ansvaret består? Tja svara gärna den som kan.

"Utfallet för statsbudgeten 2009 blev cirka -176 miljader kronor. I den ursprungliga statsbudgeten som antogs av riksdagen i slutet av 2008 beräknades saldot till 58 miljader kronor. Detta innebär att utfallet för 2009 blev 234 miljarder kronor lägre än vad som beräknats."
Källa: Ekonomifakta


RSS 2.0