Gycklarna spelar vidare i Medeltidens värld!

Dårskaperna vet tydligen inga gränser i Götene Kommunstyrelse. Värt att notera är att Kommunstyrelsen (KS) fortfarande består av den gamla majoriteten. Och borgarna har tydligen inga som helst skrupler i kroppen. De fattar detta beslut utan att blinka. Beslutet att låta Bert få arrendera anläggningen ska ju upp i fullmäktige för godkännande så det är ju en sak. Men värre är att man tydligen tog beslut om att sälja ett område i parken till Bert (eller hans bolag).
Hur korkad är man om man börjar med att sälja ett område i parken som man sedan har för avsikt att arrendera ut till samma köpare? Man låser fast sig i ett enda alternativ som utestänger alla andra möjliga arrendatorer eller potentiella köpare. Och vilken förhandlingsposition sätter man sig i ?
Jag kunde förstått om man förhandlat fram ett ev. arrendeavtal med avsikt att sälja markområdet till arrendatorn efter (och om) det ev. godkänts av fullmäktige. Men detta?
Jag ifrågasäter starkt om denna hantering verkligen kan vara laglig eller förenlig med LOU eftersom det utestänger alla andra möjliga arrendatorer? Jag kommer att undersöka möjligheten av att få detta prövat.

Inte nog med detta. Förra gången fullmäktige anslog pengar till MV så lovades det dyrt och heligt att det var sista gången som detta gjordes. Trots att samma sak lovats även året innan så bedyrades nu att detta var för att täcka de lokala företagarnas fordringar och att sedan avveckla bolaget. Nu vill man anslå ytterligare 13,6 miljoner. Till detta kommer sedan ytterligare 2,5 (?) miljoner per år plus ytterligare investeringar o.s.v. o.s.v.
Har man inte lärt sig någonting? Och då är ändå inte avtalet ang. borgens kostnader inräknade. 400 - 800 000 kr per år kan den kosta.
Samtidigt vill man spara in både här och där i verksamheterna. Ja jösses!

Skampålen kanske var för lindrigt uttryckt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0