77% löneökning på 10 år.

Det är gräddan av VD i Sverige som uppnått denna goda löneutveckling och då inte från någon läg nivå. Från drygt 100 miljoner per år till över 200 miljoner. Bra jobbat eller svaga ägarstrukturer tillsammans med det marknadsliberala experimentet som kallas EU? Utvecklingen förvånar inte. Och detta har sossarna tillsammans med fackföreningsrörelsen tyvärr varit med och bidragit till.
Nu, ja först nu tycker Stefan Löfven IF Metall att det måste få ett stopp. Han såg ut som han inte skulle kunna hålla sig för skratt samtidigt som han sa det och han har väl fått sin beskärda del i form av styrelsearvoden då han varit med och kanske rentav godkänt dessa löner. Fy f.... vad jag ogillar dessa hycklare!Överklagan och VM-Flipper!

Nu har vi lämnat in en överklagan ang. kommunens beslut att återkalla alla valda platser i styrelser och nämnder. Den nya majoriteten i fullmäktige gjorde ju detta. Vi anser att man överskridit sina befogenheter och därmed brutit mot kommunallagens 4 kapitel 10§. Ironiskt nog så var det tydligen denna paragraf kommunen stödde sig på i sitt agerande.
Vi har som stöd en prejudicerande dom från Malung-Sälen där samma sak inträffade och där man kom fram till att den nya fullmäktigemajoriteten fortsatt hade majoritet i de styrelser och nämnder som redan var valda och därför var det olagligt av kommunen att återlkalla dessa. Precis samma förhållande som i Götene alltså. Vi hade dock ett möte med kommunalråden i onsdags för att visa dem denna dom och ge dem möjligheten att agera själva istället. De såg det tydligen inte på samma sätt som oss så i fredags lämnades vår överklagan in. Så det är väl hur som helst bra att saken nu får en prövning då oavsett vad förvaltningsdomstolen kommer fram till.

I går (lör) var det träning inför kommande VM i flipperspel. Det är Lidköpingsbon Mikael Lindström som återigen placerat sig så högt på rankinglistorna att han kvalificerat sig dit. Mikael har för övrigt ett världsrekord-highscore, även om undertecknad nu inte kommer ihåg på vilket spel det var.
Så nu var vi nere i Sil där Mikael gick igenom ett antal spel för att ägaren skulle få lite expertutlåtanden. Det blev en trevlig eftermiddag och kväll och ganska omgående så hade ett antal highscore förnyats.

Även undertecknad fick prova på under expertens överinseende.
IKEA!

Ikea och Ingvar Kamprad hamnde verkligen i fokus efter Uppdrag Gransknings program. Klart att de som alla andra storkoncerner skatteplanerar och "ser om sitt hus". Skattelagstiftningen har många kryphål även om det krävs expertis för att hitta dem.
Det jag tycker är lite synd är om IKEA får framskymta som ett skumraskbolag, och då i synnerhet Ingvar själv. Vem vet hur mycket han egentligen känner till om hur alla transaktioner sköts? Ja jag bryr mig inte om att skuldbelägga någon i en fråga jag inte kan något om, men jag måste säga att Ingvar Kamprad när man möter honom live imponerar. Mötte honom själv för ett par år sedan på IKEA Kållered där han gick runt med en del ur personalen och instruerade dem om vad jag antar var försälningsteknik och kundbemötande. Jag gick fram och frågade om han ställde upp på ett foto och han ställde upp direkt. Det var minsann ingen överlägsen mångmiljonär som inte brydde sig om annat än sina rikedomar. Han lämnade sin personal omedelbart, tog mig under armen och poserade. Dottern fick ta bilden och jag imponerades faktiskt av att en av världens rikaste överhuvudtaget brydde sig om en "vanlig" kund som en annan. Om sedan IKEA elller Ingvar utnyttjar de kryphål som finns i vårt kapitalistiska system för att maximera sina vinster kan man ju knappast klandra honom för så länge de håller sig inom lagens ramar. Det är ju systemet som felar, knappast Ingvar. Ja nu kanske jag har "svurit i kyrkan" enl. somliga men jag står för det jag skriver.
Däremot så blir jag närmast full i skratt när jag läser på "liberale Pär's blogg att han tycker det är synd om Ingvar Kamprad när man jagar honom om skatter p.g.a. att liberala Pär tycker att IKEA ordnat så mycket inkomster och reklam till staten ändå. Hur man kan föra ett resonemang på det  sättet övergår mitt förstånd. Skall man helt enkelt befrias från skatt när ngn anser att man ändå gjort så mycket samhällsnyttigt så mer behövs inte? Och vem eller vilka skall i så fall avgöra det? Liberala Pär och hans kompisar kanske.

Jag gillar iaf Ingvar!


Sjukförsäkringsreglernas förbannelse!

Alla minns väl fallet i valrörelsen med den läkare som på grund av stroke endast arbetade 25%. Försäkringskassan tyckte att det var bättre att han arbetade 100% på Samhall och slutade som läkare. Detta försökte ju borgarpressen vinkla till att det var ett fabricerat fall av S.
Nu vet undertecknad att Försäkringskassan gjorde precis det som Alliansen gett dem direktiv att göra. Detta vet jag eftersom jag har en arbetskamrat som råkat ut för exakt samma sak (inte samma sjukdom dock). Så cyniskt har vårt samhälle blivit under Alliansen och man förvånas över att det fortfarande finns folk som kan med att säga att de röstat på dem. För att inte tala om hur folk fortfarande kan med att representera dem. Samtidigt vältrar sig de redan rika än mer i obegränsat med pengar. Fy f..!!!!!!!!!!!!
Men Ulf Kristersson (M) är nöjd!


EU=Arbetslöshet.

Fallen blir allt fler i landet om hur lönedumpningsproblemen ökar, och nu ganska lavinartat tack vare EU-medlemsskapet. Precis allting som Vänsterpartiet varnade för håller nu på att förverkligas. LO-tidningen hade en rapport om att lastbilschafförer i Sverige nu har de sämsta förhållandena i hela EU. De anställs via polska bemanningsföretag för att köra i Sverige på villkor som ligger långt under våra kollektivavtal. Ett exempel som ges är ett åkeri i Skara med 25 bilar men 0 anställda chafförer, de hyrs in från Polen.

Samma visa tycks det vara inom skogsnäringen där lettiska skogsarbetare fick 17 kr./ tim plus traktamente. Detta har Dagens Arbete en artikel om. Och byggbranschen o.s.v.!

Är det konstigt att vi sen har arbetslöshet? Högern (Alliansen) lär ju inte försöka råda bot på avarterna men varför är facket och sossarna så passiva? Är det för att de medverkade till att lura in folket i detta? I så fall är det nog hög tid att de biter i det sura äpplet snart och erkänner detta misstag och återigen tar upp kampen!

Inte gynnar det trafiksäkerheten heller!


Carl Bildt ger ynkligheten ett ansikte!


"Utanförskapet" var det ja.

Tydligen har inte Alliansregeringen gjort ngt på sina första fyra år vid makten. Märkligt med tanke på hur det lät i valrörelsen 2006. Unga fortsätter att skrivas in i aktivitetsersättning (förtidspension) i rask takt. Varför? Alliansen hade ju alla lösningar och har nu också haft makten, så varför händer inget? Nej verkligheten är kanske inte riktigt så enkel som de trodde. Men de har ju iaf försämrat ersättningar och villkor i trygghetssystemen. Vem har blivit friskare av det?
Politiskt skolad i Götene?


Tänk tanken att Billström är en anställd som svarar sin chef på det här sättet. Skulle chefen acceptera det? Det talas ofta om att vi har för lite demokrati i näringslivet (= närmast noll), men i fallet med Billström så har vi kanske för mycket demokrati i politiken?
Vill Billström motverka politikerföraktet? Märkligt sätt att göra det på isf.


Working class hero???????

Denna "vackra" bild fick vi av Tord Andersson, Lidköping.

Working class hero?


Det är skillnad!

Investors VD får alltså 110 miljoner kronor i bonus trots att han långt ifrån nått upp till det uppsatta resultatmålet. 110 miljoner är mycket pengar! En lön på 500 000 kronor anses väl av de flesta svenskar som en väldigt bra lön. Det betyder att denne VD kan ha en väldigt bra lön att försörja sig och sin familj i 220 år. Har han tur så lever han till han blir 100, vad skall han då ha de resterande 120 löneåren till?
Överför man summan 110 miljoner till ex. kommunal nivå så skulle en kommun som Götene ha minst 10 miljoner över och hela anläggningen Medeltidens Värld/Äventyrslandet Kinnekulle betald. Denna anläggning som riskerar att tvinga kommunen att skära hårt i välfärdsverksamheterna i många år framöver, om det går åt pipan.
Denna summa (110 miljoner) får alltså en enda privatperson i bara bonus!

Det är denna "gräns" som också skiljer Alliansen åt från Vänsterpartiet. Alliansen tycker att det är rätt och riktigt att marknaden sköter dessa orimliga förehavanden på egen hand. Istället skär Alliansen ner i trygghetssystemen genom utförsäkringar och försämrade ersättningsnivåer.
Vänsterpartiet vill säkra välfärdssystemen och fördela pengarna på många istället för på enskilda individer.

Fallet med Investors VD är ju enbart ett av åtskilliga och alla dessa pengar (som de rimligen inte genom fysiskt arbete kan göra sig förtjänta av) som delas ut till enskilda individer skulle göra mycket större nytta i välfärdssystemen. Och detta utan att VD:n på något sätt skulle behöva leva dåligt. Han kunde fortsatt ha en mycket bra lön.

Så det är skillnad, stor skillnad på om man väljer att lägga sin röst på Alliansen eller Vänsterpartiet.


"En dåres försvarstal"

Investors VD.

Moderat retorik!

I Stockholm sparar Alliansen 25% (10 miljoner) på idrottsrörelsen. Då säger de att de #satsar" 30 miljoner på idrotten, men inte ett ord om hur idrotten skall klara den 25% iga nedskärningen. Tala om att skjuta sig själva i foten!


Allians - SM i nedskärningar!

"Kommunpolitiker mäter hur duktiga de är utifrån hur lite kommunens äldrevård kostar, säger Kommunals ordförande Annelie Nordström i en kommentar till uppsägningar inom äldrevården."

"I ex. Vetlanda, sägs 56 upp inom äldrevården."

Citaten är hämtade ur Kommunalarbetaren och visar tydligt vart vi är på väg i Allianssverige. Skall bli intressant att följa utvecklingen och se hur långt det får gå innan folk ledsnat?


"Och till ministern (Maria Larsson KD) har vi framfört kritik om att hon bara lägger tonvikt vid mer kompetens i äldrevården. Det handlar i första hand om för låg bemanning, det talar hon sällan om."


2 dagars fullmäktige är över!

I måndags startade detta extra fullmäktige p.g.a. den nya majoritet som ingått valteknisk samverkan. Det är de "hårt sammansvetsade" S, M, KD, C, FP och MP som ingår. Eftersom de i sina nomineringar använt sig av odemokratiska metoder och helt bortsett från SKL:s riktlinjer för hur nomineringarna skall göras så röstade vi för Götene Framtids förslag att valen skulle vara proportionella, alltså återspegla väljarnas utslag i valresultatet. Det innebar slutna omröstningar, sammanräkningar och fördelning som var mycket tidskrävande. Dock återspeglade resultatet väljarnas önskan, ja iaf nästan. Eftersom mötet ajournerades då kvällen blev sen och resultatet klent så ajournerades mötet tills idag.
När vi kom dit idag hade det tydligen hänt grejer inom "samverkanspartierna" (sexalliansen) tydligen och de tycks ha insett att de inte kunde manipulera de demokratiska spelreglerna längre. Så valberedningens presidie hade haft ett möte (de hade inte lyckats få tag i vår representant dock, av ngn anledning ;-)) och nu var inte GF utkastade längre. Så dagens fullmäktige gick riktigt smidigt. Undantaget var väl 100 miljonersmannen Bo Bergsten (KD) som gick upp och påstod att vi hade en samverkan med GF och SD????? Tydligen ser han precis som sossarna att det måste finnas en samverkan för att man röstat likadant i en demokratisk församling trots att röstningen gällde att försvara de demokratiska spelreglerna. Säger väl kanske mer om Bo Bergsten än vad det gör om oss och tydligen ogillar han att vi respekterar demokratin. Man kan undra om han talat med S. ledningen innan?
Alla val fick för övrigt göras om idag, även de som trots allt hanns med i måndags. Fullmäktige ledningen visste tydligen inte hur det skulle räknas och den informationen har de senare fått av ett av fullmäktiges partier (GF). Ytterligare en anledning till att det gick så smidigt idag kanske?


Jag lider med S medlemmarna i Götene!

S partiledningen i Götene befinner sig tydligen på avgrundens rand. De har kommit till århundradets slutsats på sin hemsida, nämligen: Vänsterpartiet i samverkan med Sverigedemokraterna.
Hur har de då kommit fram till detta? Jo det var så att Sverigedemokraternas representant (som för övrigt agerade som siste ledamot) i fullmäktige röstade likadant som Vänsterpartiet. Och inte blir det sämre av att frågan det handlade om var att upprätthålla de demokratiska spelreglerna. Jag lider verkligen med S medlemmarna som förväntas stå bakom denna partiledning.
För mig verkar det som om S partiledningen i Götene håller på att drunkna i sin egen avföring! Jag möter dem gärna i en debatt angående deras artikel när som helst, frågan är väl närmast om de skulle komma? Tragiskt är det hursomhelst när man ser vad männskor kan nedlåta sig själva till. Men det är deras problem, mig rör det inte i ryggen och knappast någon annan i partiet helller skulle jag tro.

Man kan ju för övrigt undra om det gått S-ledningen i Götene förbi att deras parti i riksdagen röstade likadant som Sveridemokraterna om besparingar på regeringskansliet, apropå samverkan?


I Lisch händer det grejer!

Nu får ridklubben sin efterlängtade upprustning. Kommunen går in som garant och finansiär så att denna flickdominerade idrott får den upprustning de måste ha för att kunna fortsätta sin verksamhet. De har ju levt på dispens ett tag nu och det är ju naturligtvis inte hållbart i längden. Klok kommun Lisch (Lidköping) som inser invånarnas behov. Men så styrs det av en sund Rödgrön majritet som inte bygger på personlig prestige utan ett för medborgarnas bästa intresse!


Skattehöjning i Götene?

På måndag skall den nya "sexalliansen" i Götene stadfästas med Widegren och Selmosson som huvudfigurer. En allians som många undrar varför den överhuvudtaget kom till. Jag är övertygad om att svaret heter Medeltidens värld!
I augusti så redovisades siffror på 2,5 miljoner i förlust och att helårets förlust skulle hamna på 6 miljoner. I mitten av december kom det siffror som sa 17,5 miljoner i förlust. Hur mycket som tillkommit efter detta har jag ingen närmare information om men jag misstänker att det framkommit nya katastrofsiffror som mycket väl kan ligga till grund för sossarnas avhopp. Skulle det förhålla sig på detta sätt så kommer troligen ytterligare en skattehöjning som ett brev på posten och detta vågade väl inte sossarna stå ensamma med antagligen, särskit inte om orsaken då kan stavas Medeltidens värld.

Det skall för övrigt bli mycket intressant att följa denna nya majoritet som också de är överens om det mesta. Jag har under höstens utbildningar och vid andra tillfällen ofta fått höra att vi har ju alla Götenes bästa för ögonen. Ett argument som inte säger någonting. Självklart har väl alla kommunens väl och ve för ögonen men vi har lite olika uppfattningar om vad detta är och hur vi skall nå dit. Det är ju också därför vi representerar olika partier. Men nu är det slut på det. Med "sexalliansen" så blir det en "demokratisk" diktatur istället. Hur bra nu detta är för Götenes kommuninnevånare?


Extra val?

Tydligen så missuppfattades Vänsterpartiets pressmeddelande som gick ut idag. Vad pressmeddelandet handlade om var ju om det skulle bli den nya majoritet som tidningarna aviserat mellan S, M, C, FP,KD och MP, ingenting annat. Vad vi annars hoppas på är ju att den majoritet som redan finns skall bestå, det är vår prio ett och har så varit genom hela den turbulens som rått.

Skulle det nu trots allt bli en brytning så borde det utlysas nyval. Det vore det absolut anständigaste mot kommuninnevånarna.

"Från och med årskiftet ges kommuner möjlighet att besluta om extra val (nyval). Så här lyder formuleringen i Lag (2010:1414):
”Fullmäktige får besluta om extra val till fullmäktige mellan ordinarie val. Extra val ska hållas om minst två tredjedelar av de närvarande ledamöterna röstar för det.
Ett beslut om extra val får dock inte fattas förrän sex månader har förflutit från det nyvalda fullmäktiges första sammanträde.”

NLT


Vänsterpartiet väljer att stå fria.

Vänsterpartiet väljer att stå fria och tackar därmed nej till de platser de blivit erbjudna av Socialdemokraterna. Vi avstår också möjligheten att ingå i en valteknisk samverkan med Götene Framtid. I den politiska turbulens som nu uppstått anser vi att det rakaste och ärligaste hade varit att genomföra ett nyval. ”Där argumenten tar slut tar omorganisationerna vid”– vi har sett det ske flera gånger i Götenes kommunalpolitiska historia, om än inte i den skala som vi nu kunnat bevittna. Vi vill se en öppen och rakryggad politisk debatt i kommunfullmäktige och inte uppgörelser bakom lyckta dörrar. Vi ska värna vårt demokratiska system – det gör vi inte genom att tysta debatten. Den politiska organisation som vi nu ser växa fram kostar på tok för mycket i förhållande till kommunens storlek och har endast till syfte att tysta en opposition. Hade vi i och mellan de politiska partierna haft ett öppet debattklimat hade vi inte stått där vi står idag i det genom tiderna dyraste ärendet i kommunen – Medeltidens värld. Hade de kritiska rösterna inte så effektivt tystats så hade projektet tvingats till förbättringar och förändringar som garanterat gynnat den kommunala budgeten och tilltron till politiken.

Vi kommer att använda den här mandatperioden till att profilera vår egen politik istället för att sätta oss i knät på socialdemokraterna som valt att alliera sig med de borgliga partierna. Det hade definitivt varit ett svek mot våra väljare. Vi tror på en framtid där oliktänkande är en tillgång inte ett hot.

 

Evalena Öman

Vänsterpartiet Götene

 


Nu vet vi var V står i Götene.

Från årsmöte i bostadsrättsföreningen blev det att raskt ila ner till partiets medlemsmöte i Götene. Naturligtvis var det den parlamentariska situationen som stod på agendan och efter medlemsomröstning så stod det klart hur vi skall agera fortsättningsvis.
Mer info kommer väl i morgondagens nättidningar.


Inte konstigt att S i Götene har problem!

I går kunde man hos Lidköpingsnytt och NLT läsa att det nya styret i Götene var klart. Kenth Selmosson hade kommit överens med Allianspartierna och gjort upp om arbetsfördelningen.

"Nu är det klart hur den nya politiska ledningen kommer att se ut i Götene de närmaste fyra åren." stod det bl.a. att läsa.

I dag ser jag att S-ordföranden i Götene, Peter Legendi lämnat en kommentar till denna artikel i NLT (om han gjort det till alla medierna vet jag inte) som säger:
"Det bör poängteras i denna spalt att överenskommelsen mellan S och andra partier är ett förslag, som kommer att läggas fram för kommunfullmäktige 17 jan. Medlemmarna i Socialdemokraterna kommer att ta ställning till förslaget 13 jan."

Märkliga turer i den partiledningen tydligen, den ene vet inte vad den andre gör, eller är det så att Kenth Selmosson gör som han själv vill? Sen får medlemmarna bara hänga med?


Ohly, Vänsterpartiets Sahlin?

Daladistriktet vill att Lars Ohly ställer sin plats till förfogande, ser jag i Aftonbladet. Det finns onekligen en del besvikelse här och var över de uteblivna valframgångarna.
Något måste nog hända tror även jag, för hur skicklig Lars Ohly än är som politiker så är han "bränd" i folkets ögon med kommunistdebatten som rasade runt hans person, tyvärr. Tyvärr för att Lars verkligen är skicklig och tillsammans med Jonas Sjöstedt ett väldigt slagkraftigt team.
Något förvånande så avslutas artikeln i AB med att Daladistriktet inte säger sig veta någon tänkbar efterträdare. Ovan nämnde Jonas Sjöstedt torde vara det allra bästa alternativet. Se bara hur han redan sopat banan med borgarna i riksdagsdebatterna.

Vänsterpartiets näste partiledare?


Facket har spelat ut sin roll i lönebildningen!

Vad grundar jag då ett sådant påstående på? Jo flera saker. Bl. a. att skillnaderna mellan den ekonomiska "eliten" och vanliga löntagare ökat från att "eliten" 1980 hade 9 industriarbetarlöner till att 2007 ha 51 industriarbetarlöner. Då har S regerat under 23 av dessa år.

Hur har denna utveckling då kunnat ske i Sverige med den "starka" fackföreningsrörelse vi sägs ha? Ja jag stavar själva grundproblemet till EU. Detta EU som både S och fackföreningsröreksen vilseledde "vanliga" löntagare att tro att det var det bästa för dem. Nja, så var det väl inte riktigt kanske, de snarare skrämde folk att tro att det skulle bli horribelt dåligt här om vi inte gick med. Vilka som fått det bättre är ju ganska tydligt idag om man ser till löneutvecklingen ovan.

I dagens papperstidning av Aftonbladet redovisades också högavlönades inkomstförbättringar under 2009. Det låg på 40, 50, 60, 70, 80 ja ända upp till 1000%. Det är bl.a. chefer som ingår här. Dessa chefer som 2009 gav löntagarna rena skitavtal och t.o.m. krisavtal där facket då tyckte att de var så bra på att ta sitt samhällsansvar. Samma fackföreningsledare är sedan också styrelseproffs och deltar i beslut som leder till orimliga bonusavtal och pensionsförmåner till cheferna, naturligtvis mot ett fett arvode. Samhällsansvar?

Nej, facket har definitivt spelat ut sin roll i lönebildningen när man ser vad de (inte) lyckats åstadkomma de senaste 30 åren. Sen talar man i media om att man vill minska klyftorna????????????

Facket tar ju idag aldrig heller till strejkvapnet för att försöka åstadkomma någon förbättring och snart har de väl inte rätt till det heller om EU får som de vill. När man ser utvecklingen som varit så undrar man verkligen hur mycket mer fel det måste gå för att de skall göra det? Ja Kommunal försökte ju en avtalsrörelse tills Göran Persson gick in och avbröt (inofficiellt) och Kommunals strejk visade sig ge ingenting i stort sett. Jo förresten, landstingen och kommunerna tjänade pengar på det. Kanske var det därför det strejkades rentav?

Orsakerna är alltså EU med frisläppandet av kapitalförflyttningar, marknadsekonomiska krafter och den "interna" globalisering som här sker i sann nyliberal anda med marknaden som prioriterad före individen. Inte konstigt att det spårat ur. Detta tror jag också är den stora orsaken till Socialdemokraternas totala kollaps. EU är inte förenligt med de fackliga och socialistiska värderingarna. Därför vore det enda rätta att vi gick ur EU och köpte ett handelsavtal likt Norge och därmed också sköter våra interna angelägenheter själva. Annars lär vi aldrig mer se röken av den svenska modellen och de trots allt någorlunda normala skillnader som då rådde mellan hög och låginkomsttagarna. Sossarnas kris tror jag för övrigt kommer att bestå så länge de är fortsatt EU positiva. Varför skall folk rösta på en "light" version av ett borgarparti?

Mitt förslag är därför att vi lämnar EU och köper ett handelsavtal och att sen facket och arbetsgivarna med staten som huvudman sätter sig ner och värderar varje yrke och sysselsättning för sig och att det därefter är företagsledningarnas löneglidning som sätter normen för alla de övriga också. Men börja då med att gå tillbaka till 1980 års löneskillnad mellan ekonomisk elt och löntagare. Då kan vi värderai arbetsinsats istället för spekulation! Sen kan facket ägna sig åt arbetarskydd och andra arbetsrättsliga frågor och enbart justera ev. felaktigheter som kan ha uppstått i arbetsvärderingen. Det vore iaf ett litet steg mot en mer demokratisk ekonomi. Förhandlingsvägen måste väl nu anses bevisat oduglig!
KD mörkar!

Endast 1,8 % av de berättigade har valt att ansöka om vårdnadsbidrag. Detta visade en undersökning som kom redan 1 oktober 2010 från SCB men som Hägglund valde att inte publicera. Jag förstår honom.
Det hade nog varit bättre rent politiskt för KD:s del att det inte blivit något vårdnadsbidrag alls än den halvmessyr de nu prompt skulle ha igenom för att kunna visa på sin existens inom Alliansen. Då hade de istället kunnat peka på de andra partiernas motstånd mot denna för KD hjärtefråga istället för att som nu stå där med svansen mellan benen inför detta fiasko. Men det säger väl en hel del om Hägglunds inkompetens som politiker. Undra på att de dalar!
SVT
Reinfeldts dubbla budskap.

5:e jobbskatteavdraget är på gång enl. Reinfeldt. Vi närmar oss överskott och då kan det finnas utrymme f o m 2012 säger han.
Vad man kan fråga sig då är när man har tänkt sig att börja "samla i ladorna igen"? Man skulle ju göra det när tiderna var bra för att ha när tiderna nästa gång blir sämre igen. Blir det något över till sparande om man ständigt sänker skatterna så fort vi kommer upp över ytan?
Ytterligare en sak man kan undra över är när de skall amortera på statsskulden? Eller skall de fortsatt enbart göra detta vid försäljning av statliga företag? Det var ju oerhört viktigt att statsskulden amorterades sa de ju så länge de hade den tidigare regeringens överskott att falla tillbaka på.
Ja det var ett för och två emot det. Kommer vi att få dessa frågor besvarade vid ett och samma tillfälle någon gång av Alliansen eller blir det fortsatt var för sig? Isen verkar bli allt tunnare och tunnare under Reinfeldt! Snart nog brister den!
SVTTillbaka i vekligheten!

2 x 12 timmars arbete i helgen efter en ovanligt lång julledighet. Ja det är skönt att komma tillbaka till arbetet då. Lider med alla de som inte har denna förmån men inget hellre önskar.än att få utföra något och känna att man behövs och kan vara till nytta. Ja arbetslösheten är en tragedi som man lätt glömmer under julhelgen, tyvärr.

Hoppas att ni såg Hasse Alfredsson i filmen den enfaldige mördaren. Hasse Alfredsson spelade själv den förmögne fabrikören. Det var en sekvens i filmen som var verkligt träffande och som man verkligen kunde känna igen i dagens Allianspolitik och argumentation. Det var när småbrukaren kom till fabrikören för att få anstånd med arrendet till vårkanten eftersom han inte hade några pengar. Du får tre veckor sa fabrikören och så kommer du med arrendet till mig på julafton.
När julafton kom så kom också arrendatorn med arrendet. Ja du ser sa fabrikör'n, det går bara man anstränger sig lite.
Ja jag fick sälja hästen sa arrendator'n så nu har jag inga pengar alls. Kanske jag kunde få respit på en del?
Ja det är inte pengarna det handlar om sa fabrikör'n, en sån här stuntsumma betyder ingenting, det är principen fortsatte han. Sen tog han pengarna och slängde dem i öppna spisen.

Den scenen var både talande och gripande och man kände direkt igen Allianspolitiken i uttalandet "det går bara man anstränger sig lite". Ungefär som man i dagens Sverige behandlar arbetslösa och sjuka. Lägre ersättningar och utförsäkringar så att "de skall anstränga sig lite". Cynism kallar jag detta och jag önskar att de som driver detta finge känna på att befinna sig i den situation som arrendatorn i Hasses film.
Man borde klippa ut detta avsnitt och använda som utbildningsmedel, inte minst i riksdagen!Datorproblem!

"Lilldatorn" ville inte starta idag så det har gett lite utrymme för att få fixat sådant som man annars borde göra men annars prioriterat bort. Familjen verkar glad iaf, vad det nu kommer sig. Annars är det full rulle på den politiska fronten med ett extra (igen) fullmäktige 19 januari. Då hade man ju faktiskt kunnat vänta med Medeltidens Värld ärendet också. Bert skulle ju vara kvar om det inte drog för långt in på det nya året sa han ju till Radio Skaraborg och det kan väl knappast detta datum anses vara. Då hade man också lätt kunnat få "svart på vitt" från SKL att man verkligen kan skriva av skulden på 30 - 40 år. Varför man inte ville vänta denna korta tidsrymd och fatta ett beslut med säkerställt underlag kan man verkligen undra över. Vet du svaret så lämna gärna detta i en kommentar. Jag trodde iaf i min enfald att det var det minsta ansvarstagandet man kunde begära av förtroendevalda, att de skulle fatta beslut med säkerställda underlag.


Sämst när det gäller?

Denna linje var kommentatorerna inne på när småkronorna förlorat bronsmatchen mot USA i JVM. En gammal klyscha som inte är värd någonting. Bl.a. Wikegård hyllade ju Kanada efter deras semifinal för att de verkligen kunde ta fram det absolut bästa när det väl gällde. Men sen kom finalen och där förlorade Kanada mot Ryssland. Bäst när det gällde?

Idag är det bandy. Villa-Lidköping mot Kungälv i Sparbanken Lidköping Arena. Villa får ofta höra ovanstående epitet också, att man är sämst när det gäller. Sanningen är ju att det endast är ett lag som kan vinna SM-Guld per säsong. För egen del är jag nöjd om Villa har ett bra lag med attraktivt underhållande spel och klarar att hålla till i toppskiktet av  elitserien. Naturligtvis skall man ha som mål att vinna SM-Guld, annars vore man ju fel ute, men att kritisera dem för att detta inte lyckas är inte rättvist. Lyckas Villa så är det ngt annat lag som får kritiken istället.
Så nu blir det till att se fram mot en fartfylld tillställning med bra bandy i dagens match och tillsvidare vara nöjd med detta.

Bandylandslaget. Ett gäng som var bäst när det gällde!
Premiär!

Idag blev det en populär premiär, nämligen årets första hetvägg (semla i varm mjölk). Satt som en "smäck"!


Så nära diktatur man kan komma.

Som ni såg häromdagen här, så tyckte ju Medeltidens Världs arrendator Bert Karlsson att demokrati bara var skit. Han förordade diktatur för att någon skulle våga ta de "obekväma besluten". Nu har han nästintill fått sin vilja fram i Götene, då det nu bildas en Allians mellan S, M, C, FP, KD och MP. Antar att det finns en del nöjda och glada ansikten även i Skara nu då. Planekonomi i frågan om Medeltidens Värld och ett demokratiskt diktaturstyre i kommunen. Skall bli intressant att se vidare hur nästa valrörelse kommer att te sig, om den "nya" majoriteten håller tills dess?
Lidköpingsnytt.
NLT.Varför inte ett NYVAL?

I den politiska  turbulens som nu råder i Götene kommun så ställer jag mig rent spontant frågan, varför inte ett nyval? Då får medborgarna klart visa vad de tycker om hanteringen i frågan om Medeltidens Värld.
För egen del så tycker jag ju att valresultatet i höstas visade klart hur missnöjda medborgarna var av den då sittande majoritetens hantering av ärendet. Men då skall man ta i beaktande att de flesta partierna i valrörelsen (förutom V och GF) gick ut med den falska förespeglingen att man hade för avsikt att sälja parken. Inte sälja om 10 år som nu blir fallet!


S bryter med GF.

Den rubriken fanns idag på lokaltidningens nätbilaga. Det kommer att finnas anledning att komma tillbaka i detta ärende! Vad skönt det är att vara Vänsterpartist och veta att man kan stå för sin politik till 100%.
Lidköpingsnytt, Radio Skaraborg.


Fortsatt turbulens efter MV beslutet.

I dagens pappersupplaga av lokaltidningen så är det en stor artikel ang. en familj som fått nog av kommunens agerande i frågan om Medeltidens Värld. De kastar in handduken och vänder Götene ryggen, till förmån för Lidköping.
Fyra skattebetalare som försvinner. Naturligtvis tråkigt men inte så mycket att göra något åt rent politiskt.
Fullmäktige har ju fattat det beslut vi nu har att rätta oss efter och då gäller det att göra det för kommunens bästa möjliga utifrån detta. Det har varit en ganska infekterad debatt trots att vi visste att vi hade olika ståndpunkter i denna fråga inom majoriteten från start. Nu är det dags att sätta punkt, särskilt med tanke på alla andra för kommuninnevånarna viktiga frågor. Det är LOV, vårdnadsbidrag, 3/3 modellen för personalen i äldrevården, att rädda satsningen på de sociala företagen m.m m.m. Tillsammans mycket viktigt för det politiska innehållet i den nya majoriteten. Bara att kavla upp ärmarna och börja jobba!
Euron?

En mycket bra artikel idag av Jonas Sjöstedt i Aftonbladet angående krisen inom euro.samarbetet. Presenterar ett klipp ur artikeln här men läs hela, det är den värd!

"Det väntar hårda tider i många europeiska länder. Men vem är det som ska räddas? För EU verkar saken vara klar.

Främst handlar det om att rädda bankerna och euron. Priset får betalas av fattigare pensionärer, fler arbetslösa och besparingar på utbildning. Nu får skattebetalarna inom EU gå in och rädda staterna i kris. De tar över risken inför det som framstår som allt mer oundvikligt: att skulderna måste skrivas ner när länderna inte längre kan betala. Samtidigt kan många av de storbanker som har spekulerat i krisen dra sig ur de farliga affärerna med vinst.

Där säger jag stopp. Bankerna måste också vara med och betala. I det har Angela Merkel rätt och Anders Borg fel. Annars slås principen om att vinsterna är privata medan riskerna är offentliga fast och spekulanterna lär sig att det är riskfritt att spekulera. Då lär de sig inget till nästa gång. Det är helt enkelt inte möjligt att godta."


Hela artikeln i AB här.

 

 

 

 


Bra start på det nya året.

Iaf om man får vara lite egoist. Gårdagen avslutades med födelsedagsfirande där levande dragspelsmusik förgyllde tillvaron, skickligt spelad dessutom. Det var en riktig höjdpunkt.

Idag blev det ett besök i Sparbanken Lidköping Arena där Villa tog emot Broberg från Söderhamn. En jämn match där skillnaden mellan lagen kunde stavas David Karlsson som avgjorde i andra halvlek med ett hat-trick. 5-3 slutade bataljen och Broberg är verkligen ett lurigt och bra lag som alltid är sevärda.

Såg sedan på TV4 nyheterna att den gamle PG Gyllenhammar kritiserade Silvias uttalande ang. sin far och hans eventuella samröre med nasisterna i 30 talets Tyskland. Närmast patetiskt att höra och att han kritiserar Silvia dessutom.
Vad förväntar han sig att hon skall säga om sin far? Barn brukar se upp till sina föräldrar och det är knappast revolutionerande att även Silvia gör så. Dessutom kan man knappast begära att barn skall förstå och sen i vuxen ålder ha synpunkter på sådana händelser. Hon tycker säkert att det som hände är lika fruktansvärt som alla andra och man är ju på sätt och vis också offer för den tid man lever i. Samma diskussion var ju för övrigt uppe ang. Ingvar Kamprad och att han skulle haft nasistsympatier i ungdomen. Ja ungdomar är påverkbara och gör fel, men att dra det livet ut är ju närmast löjeväckande.
Ja det var nästan att man kände sig som en liten royalist där, men så illa är det inte. Blir bara fruktansvärt upprörd när man på ett oseriöst sätt anklagar människor för saker och ting som de inte haft en möjlighet att påverka själva.
PG, lägg ner! Du har definitivt gjort ditt i offentlighetens ljus. Förklara istället på vilket sätt du anser dig berättigad att fortfarande få 4 miljoner om året av Volvo personvagnar? Det var länge sen du utförde något arbete för dem!

Det hade varit mer klädsamt om PG haft några synpunkter på Berlusconi och hans samregerande mad fascisterna i dagens Italien Här är Berlusconi på bild tillsammans med Moderaternas Jonny Munkhammar.


Berts "bravader" - "Vit som snö"

Klicka på bilden för att se klippet om den fallerade satsningen i Grebbestad.


"Arrendatorn" Bert Karlsson visar sitt rätta jag!

"- Demokrati är bara skendemokrati. Att samla folk, som tycker och tänker och skriver ner. Det är så pinsamt jag kan inte beskriva det med ord ens. Det är ett hån egentligen. Vi har inte mer demokrati än vi har i Kina, säger Bert Karlsson och fortsätter:

- De flesta i Sverige borde inte få rösta. De vet inte vad de röstar på. Det är ett skämt egentligen. Det är några få som använder massan för att rättfärdiga sin position, det är bara ett spel."

 

Läs hela artikeln hos GP.

 

De verkar ha en del gemensamt, Bert Karlsson och Fredrik Reinfeldt. Reinfeldt skrev ju i sin bok: ”De bidragsberoende och passiviserade svenskarna, mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

 


RSS 2.0